İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU"

Transkript

1 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

2 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MİSYON İTÜ nün vizyonu; bilim, teknoloji, sosyal bilimler ve sanat alanlarında öncü çalışmaların ulusal ve uluslararası odak noktası haline gelmektir. İngilizce nin bir dünya dili haline gelmesi ve İTÜ'nün İngilizce nin ağırlıklı olarak kullanıldığı bilim ve teknoloji alanlarında bilgi üretiminin ve araştırmaların artmasını hedeflemesi nedeniyle, İngilizce öğrenmek; İTÜ öğrencilerinin ufuklarını genişletecek, uluslararası ilişkiler kurmalarını sağlayacak, bilgi haznelerini zenginleştirmelerini olanaklı kılacak, güncel gelişmeleri yakından takip edebilmelerini ve kendi alanlarına şahsi katkı sunabilmelerini sağlayacaktır. Temel ve uygulamalı bilimlerde ilerleme sağlamayı hedefleyen bir yüksek öğretim ve araştırma kurumu olarak, İTÜ nün misyonu; yerel ve küresel sorunlara son derece duyarlı, zengin bir entelektüel atmosfer içerisinde geleceğin teknoloji liderlerini ve girişimcilerini eğitmektir. İTÜ YDY nin misyonu da, üniversitemizin genel vizyon ve misyonunu takiben, geleceğin liderlerine; bilim, teknoloji, sosyal bilimler ve sanat alanlarındaki girişimcilerine dil becerilerini kazandırmak ve onları hem ulusal hem de uluslararası düzeyde rekabet gücüne sahip; çağdaş değerleri temsil eden üretken bireyler olarak yetiştirmektir.

3 Akademik Yılı Yabancı Diller Yüksekokulu Takvimi Eylül 2018 Kayıt ve Seviye Belirleme Sınavı (Yeterlilik Sınavı Öncesi) 8 Eylül 18 Cumartesi Saat 10:00 Yeterlilik Sınavı I. Aşama 12:00 10 Eylül 18 Pazartesi Saat 10:00 Yeterlilik Sınavı II. Aşama 11:30 11 Eylül 18 Salı Seviye Belirleme Sınavı (Yeterlilik Sınavı Sonrası) 17 Eylül 18 Pazartesi Lisans Hazırlık Oryantasyon & Güz Yarıyıl Başlangıcı 27 Eylül 18 Perşembe Seviye Değiştirme Sınavı 9 Ekim 18 Salı 1. Kısa Sınav 29 Ekim 18 Pazartesi Cumhuriyet Bayramı 01 Kasım 18 Perşembe B1&B1+ Seviyeleri 1. Birikim Sınavı 02 Kasım 18 Cuma A1&A2 Seviyeleri 1. Birikim Sınavı 5-9 Kasım 18 Sonbahar Tatili 12 Kasım 28 Aralık 18 1.Konuşma Sınavı 26 Kasım 18 Pazartesi A1&A2 Seviyeleri 2. Kısa Sınav 27 Kasım 18 Salı B1&B1+ Seviyeleri 2. Kısa Sınav 12 Aralık 18 Çarşamba 2. Birikim Sınavı 27 Aralık 18 Perşembe A2&B1&B1+ Seviyeleri Yarıyıl Sınavı 28 Aralık 18 Cuma A1 Seviyeleri için Yarıyıl Sınavı 28 Aralık 18 Cuma A2, B1& B1+ Seviyeleri Telafi Sınavı 2 Ocak 19 Çarşamba Saat 10:00 12:00 A2, B1&B1+ Seviyeleri Yeterlilik Sınavı I. Aşama 4 Ocak 19 Cuma Saat: 10:00 11:30 A2, B1&B1+ Seviyeleri Yeterlilik Sınavı II. Aşama 7 Ocak - 1 Şubat 19 Yarıyıl Tatili 4 Şubat 19 Pazartesi Bahar Yarıyılı Başlangıcı 25 Şubat 19 Pazartesi A2+&B1 3. Kısa Sınav 26 Şubat 19 Salı B1+ 3. Kısa Sınav 21 Mart 19 Perşembe B1+ 3. Birikim Sınavı 22 Mart 19 Cuma A2+&B1 3. Birikim Sınavı Mart 2019 Bahar Tatili 17 Nisan 19 Çarşamba 4. Kısa Sınav 23 Nisan 19 Salı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 01 Mayıs 19 Çarşamba 1 Mayıs İşçi Bayramı 06 Mayıs 19 Pazartesi 4. Birikim Sınav 17 Mayıs 19 Cuma Bahar Yarıyılı Sonu 20 Mayıs 19 Pazartesi Yıl Sonu Sınavı 21 Mayıs 19 Salı Telafi Sınavı 22 Mayıs 19 Çarşamba Saat: Yeterlilik Sınavı I. Aşama 12:00 24 Mayıs 19 Cuma Saat: :30 Yeterlilik Sınavı II. Aşama 15 Temmuz 19 Pazartesi Demokrasi & Milli Birlik Günü 17 Haziran 19 Temmuz 19 Yaz Okulu 23 Temmuz 19 Salı Saat:10:00-12:00 Yeterlilik Sınavı I. Aşama 25 Temmuz 19 Perşembe Saat:10:00- Yeterlilik Sınavı II. Aşama 11:30

4 İTÜ İngilizce Hazırlık Sınıfından nasıl muaf olabilirim? Eğer son 2 (iki) yılda aşağıdaki sınavlardan birine girip taban puanı almayı başardıysanız, İTÜ YDY Yeterlilik Sınavı na (Proficiency) girmenize gerek yoktur. Bu durumu kesin kayıt sırasında belgelendirip fakültenizde derslere başlayabilirsiniz. İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GEÇERLİ İNGİLİZCE SINAVLAR VE MİNİMUM PUANLARI Türkiye'de alınan TOEFL IBT ve PTE sınav sonuçları sadece devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinin TOEFL VE PTE sınav merkezlerinden alındığı takdirde geçerlidir. SINAV GEÇERLİLİK SÜRESİ LİSANS İTÜ YDY Yeterlilik 2 YIL 75/100 Sınavı TOEFL PBT 2 YIL 550/677 + TWE (4/6) TOEFL IBT 2 YIL 79/120 PTE 2 YIL 65/90 İngilizce seviyem yüksek ama bu belgelerden birine sahip değilim, ne yapmalıyım? Her yıl akademik takvimde belirlenen tarihlerde yapılacak hazırlık atlama sınavına (Proficiency) kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Her yıl akademik takvimde belirlenen tarihlerde, Yabancı Diller Yüksekokulu na ait bilgi masasından, Yeterlilik (Proficiency) Sınavı ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Sınavda başarılı olamazsanız, size her yıl akademik takvimde belirlenen tarihte seviye belirleme sınavı yapılacaktır. İTÜ Yeterlilik (Proficiency) sınavının içeriği nedir ve sınava nasıl hazırlanabilirim? Sınav iki aşamadan oluşmaktadır. 1. Aşama: Dilbilgisi ve okuduğunu anlama bölümlerinden oluşmaktadır. Toplamda 60 puan olan bu bölümden 30 alırsanız ikinci aşamaya katılabilirsiniz. 2. aşama: Dinleme ve yazma bölümlerinden oluşmaktadır. Toplamda 40 puan üzerinden en az 20 puan almanız gerekmektedir. Sınavdan başarılı olabilmek için iki sınavın toplamı, 100 üzerinden 60 olmalıdır. Sınava hazırlanmak için, İTÜ Vakfı ndan sınava hazırlık ya da sınav örneği kitaplarından satın alabilirsiniz. Detaylı bilgi ve sınav örnekleri için ydy.itu.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. İngilizce seviyem hiç yok ya da düşük ise, ne yapmalıyım? Hiç İngilizce bilginiz yoksa, bunu her yıl akademik takvimde belirlenen tarihlerdeki kayıt sırasında söylemeniz yeterli olacaktır. Bu durumda, hazırlık eğitiminize birinci seviyeden başlatılacaksınız. Eğer belli bir seviyede İngilizceniz varsa, her yıl akademik takvimde belirlenen tarihte yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavına girmeniz gerekmektedir. Bu sınava girmediğiniz takdirde, ait olmadığınız bir seviyeye yerleştirilecek ve bu da hazırlık eğitiminizin verimli olmamasına neden olacaktır.

5 Sınav sonucunda seviyem belirlendikten sonra ne yapacağım? Hazırlıktaki dil seviyeniz belirlendikten sonra akademik yılın ilk günü YDY DE (Maçka Kampüsü) yapılacak olan zorunlu Oryantasyon a (Bilgilendirme Semineri) katılmanız gerekmektedir. Oryantasyonda bir yıllık eğitim süresinde YDY de tüm uygulamalara dair sorularınıza cevaplar verilecektir. Ayrıca hazırlık yılına ait devamsızlık, rapor ve ders saatleri gibi faydalı bilgiler sizlere sunulacaktır. Hazırlıkta haftalık ders saati seviyelere göre değişiyor mu? Evet. Haftalık ders saatleri kur ve döneme göre değişikler göstermektedir. Ders saatleri her akademik yıl için tekrar belirlenmektedir. Aşağıdaki tabloda Akademik Yılı ders saatlerini bulabilirsiniz. GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ Seviyeler Haftalık ders saatleri Haftalık ders saatleri B * B1 20+4* 16+4* (B1+) A * (B1) A *(A2+) * Güz /Bahar Döneminde konuşma dersleri: Konuşma: Sunum ve İletişim / Drama ve İletişim ve Çeviri Çalışmaları ve uygulaması olarak 9 hafta 2 ders saati eğitim ve 2 ders saati ise uygulama şeklinde düzenlenmiştir ** Ocak ayında yapılan Yeterlilik Sınavı nı geçemeyen B1+ seviyesi öğrencileri Bahar Dönemi B1+ seviyesi i sınıflarına yerleştirilir. Hazırlıkta derslere devam etmek zorunda mıyım? Devamsızlık yaparsam ne olur? Tüm kurlarda devam zorunluluğu %85 tir. Seviye bazında her dönem için yapılabilecek maksimum devamsızlık saatleri aşağıda belirtilmiştir. Bu devamsızlık saatleri her Akademik Yıl da değişiklik gösterebilmektedir Akademik Yılı maksimum devamsızlık saatleri aşağıda belirtilmiştir. Devamsızlık saatleri dönemle sınırlıdır. Güz Dönemi nden kalan saatler Bahar Dönemi ne eklenemez. Devamsızlık sınırını aştığınız durumlarda derslere devam edemez ve Ocak, Haziran aylarında yapılan Yeterlilik Sınavlarına girme hakkınızı kaybedersiniz. SEVİYELER GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ B B (B1+) A (B1) A (A2+)

6 Hazırlık eğitimi süresince sınav, ödev ve sunumlardan aldığım notlar nasıl değerlendirilir? Yıl içi sınavlardan ve diğer değerlendirilmelerden aldığınız tüm notların ağırlıklı ortalamasının%60 olmaması durumunda Ocak ve Haziran aylarında yapılacak Yeterlilik Sınavlarına girme hakkınızı kaybedersiniz. Aşağıdaki tabloda Akademik Yılı için belirlenmiş sınavlar ve yüzdeleri belirtilmiştir. Bu sınavlar ve yüzdeler değişiklik gösterebilir. SINAVLAR YÜZDELER Birikim Sınavları %30 Yarıyıl Sınavı %15 Yılsonu Sınavı %15 Konuşma Sınavı %14 Mini Sınavlar %16 Dönem İçi Yazma Ödevleri %10 TOPLAM %100 SEÇMELİ DİLLER (İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu nda İngilizce den başka yabancı dil eğitimi veriliyor mu? İTÜ YDY, İTÜ öğrencilerine ikinci ve/veya üçüncü yabancı dilleri de kazandırmaya yönelik Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça, Japonca, Çince ve Yabancılar için Türkçe dil derslerini seçmeli ve kredisiz olarak sunmaktadır. Bu derslere kayıtlar akademik yılından itibaren Otomasyon sistemi üzerinden yapılmaktadır. Hazırlık eğitimi ile ilgili daha detaylı bilgiye websitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Her akademik yıl başında Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan Öğrenci El kitapçığına da websitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017 KAYIT VE BİLGİLENDİRME KILAVUZU

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017 KAYIT VE BİLGİLENDİRME KILAVUZU YABANCI DİL DERSLERİ MUAFİYET SINAVI Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı, Bursa Teknik Üniversitesi 1.Sınıf öğrencilerinin sorumlu oldukları İngilizce derslerinden muaf olmalarına yönelik bir sınavdır.

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ DÖNEMİ (LİSANS-ÖNLİSANS) 12 Ağustos 2011 Mali Kayıt Yenileme işlemlerinin son günü 05-09 Eylül 2011 Merkezi yerleştirme kesin

Detaylı

Lisans-Önlisans (İngilizce ve Rusça Hazırlık) derslerinin başlama tarihi Açılış ve Oryantasyon

Lisans-Önlisans (İngilizce ve Rusça Hazırlık) derslerinin başlama tarihi Açılış ve Oryantasyon TC BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2012- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ DÖNEMİ (LİSANS-ÖNLİSANS) 10 Ağustos 2012 Mali Kayıt Yenileme işlemlerinin son günü 03-07 Eylül 2012 Merkezi yerleştirme kesin kayıt

Detaylı

T.C. ÖSS, TCS, Anlaşmalı Üniversiteler Aracılığıyla Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıtları 05 Eylül 2008 Cuma

T.C. ÖSS, TCS, Anlaşmalı Üniversiteler Aracılığıyla Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıtları 05 Eylül 2008 Cuma YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU (ÖNLİSANS ve LİSANS HAZIRLIK SINIFLARININ) GÜZ YARIYILI 21 Temmuz 2008 Pazartesi 25 Temmuz 2008 Cuma Manas ÖSS ile Üniversiteye Yerlestirilen Öğrencilerin Kayıtları 01 Eylül

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Hazırlık Sınıfı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Sınavı (YDMS) (1) Yabancı

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ MADDE 1- YBU Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (YDMS)

Detaylı

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır.

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Sevgili Öğrencilerimiz, Bu kitapçık, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık

Detaylı

ÖNSÖZ PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ AKDEMİK TAKVİM İNGİLİZCE SINAV TÜRLERİ HAZIRLIK PROGRAMI DÜİYES HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI

ÖNSÖZ PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ AKDEMİK TAKVİM İNGİLİZCE SINAV TÜRLERİ HAZIRLIK PROGRAMI DÜİYES HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI İçindekiler İngilizce Hazırlık Programı 4 ÖNSÖZ 5 PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ 6 AKDEMİK TAKVİM 8 İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 10 SINAV TÜRLERİ 12 DÜİYES 14 HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI Sevgili öğrenciler,

Detaylı

Manas ÖSS ile Üniversiteye Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıtları BAHAR YARIYILI

Manas ÖSS ile Üniversiteye Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıtları BAHAR YARIYILI YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU (ÖN LİSANS ve LİSANS HAZIRLIK SINIFLARININ ) GÜZ YARIYILI 16 Temmuz 2007 Pazartesi 20 Temmuz 2007 Cuma 01 Eylül 2007 Cumartesi Manas ÖSS ile Üniversiteye Yerleştirilen Öğrencilerin

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Hitit Üniversitesine

Detaylı

ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN SINAV YERLERİ

ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN SINAV YERLERİ 4. KAYIT VE SINAV TAKVİMİ Yabancı Diller Yüksekokulu 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt ve Sınav Takvimi KAYITLAR Kayıt kılavuzunda belirtilen Ankara Üniversitesi kayıt programını dikkatle inceleyiniz.

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Nevşehir Hacı

Detaylı

05 Eylül 2017 Salı edilmesi için son gün

05 Eylül 2017 Salı edilmesi için son gün T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ (Senatonun 03.05.2017 tarih ve 2017/09-02 sayılı kararıyla kabul edilmiştir) YENİ KAYITLAR ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrencilerin

Detaylı

24-27 Temmuz 2017 Pazartesi-Perşembe

24-27 Temmuz 2017 Pazartesi-Perşembe İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ DÖNEMİ 8 Mayıs - 28 Temmuz 2017 Pazartesi-Cuma Yurtdışı Öğrenci Başvuruları 7 Ağustos 2017 Pazartesi Yurtdışı Öğrenci

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ LI HAFTASI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ İLKOKULU VE ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ Ders Saati 4. Sınıf Orta 1. Sınıf Orta 2. Sınıf Orta 3. Sınıf Orta 4. Sınıf 6 Eylül 2016

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM v.7

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM v.7 GÜZ DÖNEMİ Tarih Gün İşlem 8 Mayıs - 28 Temmuz 2017 Pazartesi-Cuma Yurtdışı Öğrenci Başvuruları 7 Ağustos 2017 Pazartesi Yurtdışı Öğrenci Türkçe Seviye Tespit Sınavı 14-17 Ağustos 2017 Pazartesi-Perşembe

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı Bartın Üniversitesi

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Hazırlık Sınıfı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- YBU Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (YDMS)

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Nevşehir Üniversitesi'nin zorunlu ve isteğe

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜLERİN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI

BOZOK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜLERİN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI BOZOK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜLERİN - EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI 19.06.-14.07. Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Başvuruları (Lisans ve Önlisans) 10.07.-21.07.

Detaylı

Öğretim-Öğrenim Yönergesi

Öğretim-Öğrenim Yönergesi Öğretim-Öğrenim Yönergesi 2012 2013 Öğretim-Öğrenim Yılı Öğrenci Kılavuzu 1 Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Hazırlık Yılı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- (1) Öğrencilerin

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)Bu Yönetmeliğin amacı; Düzce Üniversitesi zorunlu ve isteğe bağlı

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ (Senatonun 04.06.2015 tarih ve 2015/07-05 sayılı kararıyla kabul edilmiştir) T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YENİ KAYITLAR Üniversiteye yerleştirilen öğrencilerin

Detaylı

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; yabancı dil öğretimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Avrupa Meslek Yüksekokulunun zorunlu ve isteğe bağlı

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014 2015 AKADEMİK TAKVİMİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014 2015 AKADEMİK TAKVİMİ 2014 2015 AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI (Zorunlu ve İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfları) 8 Eylül 2014 Pazartesi Saat: 10.00 (Yeni kayıtlı öğrenciler) Saat : 14.00 (Zorunlu hazırlık

Detaylı

Dayanak Madde 3 Bu Yönerge, Acıbadem Üniversitesi Yabancı Diller Hazırlık Okulu Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne dayanılarak hazırlanmıştır.

Dayanak Madde 3 Bu Yönerge, Acıbadem Üniversitesi Yabancı Diller Hazırlık Okulu Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne dayanılarak hazırlanmıştır. AIBADEM ÜNİVERSİTESİ YABANI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM, ÖĞRETİM ve SINAV YÖNERGESİ Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı öğretiminde ve sınavlarında uyulacak

Detaylı

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ Sayfa 1/6 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 20.12.2017 İlk yayın. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; yabancı dil öğretimine ilişkin

Detaylı

2015-2016 DERS YILI AKADEMİK TAKVİMİ

2015-2016 DERS YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2015-2016 DERS YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2015-2016 Güz Yarıyılı 16 Temmuz 2015 (Perşembe, Arife, ½ gün) 17-19 Temmuz 2015 (Cuma-Pazar) Ramazan Bayramı (Tatil) 20-23 Temmuz 2015 (Pazartesi-Perşembe, Saat: 10:00)

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ 1. SINAV HAFTASI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ Ders Saati 4. Sınıf Orta 1. Sınıf Orta 2. Sınıf Orta 3. Sınıf Orta 4. Sınıf 8 Eylül

Detaylı

YABANCI DİL MUAFİYET SINAVLARI

YABANCI DİL MUAFİYET SINAVLARI YABANI DİL MUAFİYET SINAVLARI Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Nedir? Yabancı Dil Muafiyet Sınavları, üniversitemizdeki eğitim-öğretimin tamamının veya bir kısmının (%30 ve fazlası) İngilizce olduğu bölümlerdeki

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİ BİLGİ KİTAPÇIĞI

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİ BİLGİ KİTAPÇIĞI BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİ BİLGİ KİTAPÇIĞI Dünya, teknolojik ilerlemeler sonucu gerçekten küçülmüştür. Dünyanın herhangi bir bölgesinde

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Nevşehir Hacı

Detaylı

01-05 Eylül 2014 Pazartesi Cuma Üniversitemizi kazanan öğrencilerin kayıtları

01-05 Eylül 2014 Pazartesi Cuma Üniversitemizi kazanan öğrencilerin kayıtları Akademik Takvim SELAHADDİN EYYUBİ ÜNİVERSİTESİ 2014- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN İNGİLİZCE HAZIRLIK AKADEMİK TAKVİMİ 01-05 Eylül 2014 Üniversitemizi kazanan öğrencilerin kayıtları

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Detaylı

YATAY GEÇİŞ VE ÇİFTANADAL BAŞVURULARI TEMMUZ 2016 SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI

YATAY GEÇİŞ VE ÇİFTANADAL BAŞVURULARI TEMMUZ 2016 SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI ÖN LİSANS VE LİSANS GÜZ DÖNEMİ 27 HAZİRAN 24 TEMMUZ 11 TEMMUZ 12 AĞUSTOS SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI ÖN KAYITLARI YATAY GEÇİŞ VE ÇİFTANADAL BAŞVURULARI 26 28 TEMMUZ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU 06-07 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ AY GÜN A/B A/B 4/A 5 A/B/C 6 A/B 7 A/B 8 A/B 7 Pazartesi 8 Salı DENEME DENEME 9 Çarşamba 0 Perşembe DENEME Cuma Türkçe EKİM

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Nevşehir Hacı

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

Hangi üniversiteler İngilizce kursu veriyor?

Hangi üniversiteler İngilizce kursu veriyor? On5yirmi5.com Hangi üniversiteler İngilizce kursu veriyor? İşte İngilizce kursu düzenleyen üniversiteler... Yayın Tarihi : 3 Şubat Çarşamba (oluşturma : 12/27/) Üniversitelerin yabancı diller fakülteleri

Detaylı

BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Eğitim - Öğretim Yılı Akademik Takvimi

BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Eğitim - Öğretim Yılı Akademik Takvimi BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 Eğitim - Öğretim Yılı Akademik Takvimi GÜZ YARIYILI 18 Mayıs 2015 Pazartesi-28 Ağustos 2015 Cuma Uluslararası Öğrencilerin Başvuru Alımları 15 Haziran 2015 Pazartesi-31

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 1. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2012 2013 AKADEMİK TAKVİMİ

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ Akademik Takvim T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ Önlisans, Lisans ve Lisansüstü GÜZ YARIYILI UZAKTAN EĞİTİM (Önlisans ve Lisansüstü) DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Detaylı

ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠM GÜZ DÖNEMĠ

ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠM GÜZ DÖNEMĠ ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ 2018-2019 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠM GÜZ DÖNEMĠ Tarih Gün İşlem 4 Haziran - 27 Temmuz 2018 Pazartesi-Cuma Yurtdışı Öğrenci Başvuruları 6 Ağustos 2018 Pazartesi

Detaylı

ÖNLİSANS VE LİSANS (DİŞ-HUKUK-TIP FAKÜLTELERİ HARİÇ)

ÖNLİSANS VE LİSANS (DİŞ-HUKUK-TIP FAKÜLTELERİ HARİÇ) GÜZ YARIYILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2018- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNLİSANS VE LİSANS (DİŞ-HUKUK-TIP FAKÜLTELERİ HARİÇ) DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HUKUK FAKÜLTESİ LİSANSÜSTÜ Yeni (ilk) Kayıt Başlama

Detaylı

18 Kasım 2016 Cuma 18 Kasım 2016 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası)

18 Kasım 2016 Cuma 18 Kasım 2016 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMi Üniversitemizin Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Lisans-Önlisans (İngilizce ve Rusça Hazırlık) derslerinin başlama tarihi Açılış ve Oryantasyon

Lisans-Önlisans (İngilizce ve Rusça Hazırlık) derslerinin başlama tarihi Açılış ve Oryantasyon TC BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ DÖNEMİ (LİSANS-ÖNLİSANS) 29 Ağustos 2013 Mali Kayıt Yenileme işlemlerinin son günü 02-06 Eylül 2013 Merkezi yerleştirme kesin

Detaylı

SINAVI ÖN KAYITLARI 11 TEMMUZ 12 AĞUSTOS YATAY GEÇİŞ VE ÇİFTANADAL BAŞVURULARI SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI 12 AĞUSTOS 2016

SINAVI ÖN KAYITLARI 11 TEMMUZ 12 AĞUSTOS YATAY GEÇİŞ VE ÇİFTANADAL BAŞVURULARI SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI 12 AĞUSTOS 2016 - ÖN LİSANS VE LİSANS GÜZ DÖNEMİ 27 HAZİRAN 24 TEMMUZ SINAVI ÖN 11 TEMMUZ 12 AĞUSTOS YATAY GEÇİŞ VE ÇİFTANADAL BAŞVURULARI 26 28 TEMMUZ SINAVI 12 AĞUSTOS YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU SON 15 19 AĞUSTOS

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi Eğitim Öğretim Dönemi Başlangıç Bitiş 2016-2017 Eğitim-Öğretim Akademik Yılı 01.09.2016 30.08.2017 2016-2017 Eğitim Öğretim Akademik

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Bölüm 1: Genel Esaslar GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç, Kapsam ve Dayanak: Madde 1- Bu yönergenin amacı, zorunlu/isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi

Detaylı

4. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KAYIT VE SINAV TAKVİMİ

4. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KAYIT VE SINAV TAKVİMİ 4. KAYIT VE SINAV TAKVİMİ KAYITLAR Kayıt kılavuzunda belirtilen Ankara Üniversitesi kayıt programını dikkatle inceleyiniz. ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI KAYITLARI Zorunlu Hazırlık Sınıfında okuyacak

Detaylı

2014-2015 YILI ÖNLİSANS VE LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI

2014-2015 YILI ÖNLİSANS VE LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI 2014-2015 YILI ÖNLİSANS VE LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ TARİH GÜN İŞLEM 12 Mayıs - 15 Ağustos 2014 Pazartesi-Cuma Yurtdışı Öğrenci Başvuruları 16 Haziran - 25 Temmuz 2014 Pazartesi - Cuma Kurumlararası Yatay

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK SINIFLARI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK SINIFLARI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI HAZIRLIK SINIFLARI GÜZ YARIYILI 27 Temmuz 2009 Pazartesi Manas ÖSS ile Üniversiteye Yerleştirilen Öğrencilerin 31 Temmuz 2009 Cuma Kayıtları 01 Eylül 2009 Salı Bilim ve Üniversitenin Resmi Açılışı 01 Eylül

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi Eğitim Öğretim Dönemi Başlangıç Bitiş 2016-2017 Eğitim-Öğretim Akademik Yılı 01.09.2016 30.08.2017 2017-2018 Eğitim-Öğretim Akademik

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİ BİLGİ KİTAPÇIĞI

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİ BİLGİ KİTAPÇIĞI BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİ BİLGİ KİTAPÇIĞI Dünya, teknolojik ilerlemeler sonucu gerçekten küçülmüştür. Dünyanın herhangi bir bölgesinde

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 04.06.2018-10.09.2018 Pazartesi - Pazartesi 20.08.2018-24.08.2018 Pazartesi öğleden sonra - Cuma 2018-2019 Eğitim - öğretim yılı için alınacak lisansüstü

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne (DAÜ e) hoş geldiniz. Sizi, DAÜ de görmekten büyük

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Tanımlar ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Madde 1- (1) Bu Yönergede geçen; Hazırlık Sınıfı Programı Öğretim - Öğrenim ve Sınav Yönergesi a) Kısmen yabancı dil eğitimi: Programda

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ LİSANS İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ VE SINAV YÖNERGESİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ LİSANS İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ VE SINAV YÖNERGESİ İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ LİSANS İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Medeniyet Üniversitesine

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi Eğitim Öğretim Dönemi Başlangıç Bitiş 2017-2018 Eğitim-Öğretim Akademik Yılı 01.09.2017 30.08.2018 2017-2018 Eğitim Öğretim Akademik

Detaylı

03-07 Eylül 2018 Bölümler tarafından ders programlarının belirlenmesi. 21 Eylül 2018 Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Türkçe Yeterlik Sınavı

03-07 Eylül 2018 Bölümler tarafından ders programlarının belirlenmesi. 21 Eylül 2018 Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Türkçe Yeterlik Sınavı 03-10 Eylül 2018 19 Eylül 2018 03-23 Eylül 2018 12 Eylül 2018 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık sınıfı okuyacak öğrenciler için Yabancı

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yabancı

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Tarihçe Yabancı Diller Bölümü, 1976 yılında kurulan Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi bünyesinde İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, T.C. Süleyman Şah Üniversitesi yabancı dil hazırlık

Detaylı

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı, Gedik Üniversitesi Yabancı Diller

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Yabancı Diller Ve Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği (24/02/2014 gün ve 28923 sayılı R.G de yayımlanmıştır.

Sakarya Üniversitesi Yabancı Diller Ve Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği (24/02/2014 gün ve 28923 sayılı R.G de yayımlanmıştır. Sakarya Üniversitesi Yabancı Diller Ve Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği (24/02/2014 gün ve 28923 sayılı R.G de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yabancı

Detaylı

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜLERİN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜLERİN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜLERİN - EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ - GÜZ YARIYILI 18.06.-29.06. Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Başvuruları (Lisans ve Önlisans)

Detaylı

EYLÜL GÜN Hazırlık Sınıfı 9.Sınıf 10.Sınıf 11.Sınıf 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi. 4 Salı

EYLÜL GÜN Hazırlık Sınıfı 9.Sınıf 10.Sınıf 11.Sınıf 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi. 4 Salı EYLÜL 2018 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi 4 Salı Lise Öğrenci Okul Oryantasyonu 5 Çarşamba 6 Perşembe 7 Cuma YÜKSELİŞ Gelişim Akademisi 8 Cumartesi 9 Pazar 10 Pazartesi 11 Salı 12 Çarşamba 13 Perşembe

Detaylı

T.C. İstanbul Gedik Üniversitesi

T.C. İstanbul Gedik Üniversitesi Toplantı Tarihi : 07.06.2017 Toplantı Sayısı : 2017/18 Toplantı Yeri : Rektörlük KARAR: Madde 2) 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Akademik Takvimi yeniden görüşüldü. Aşağıdaki şekliyle uygun olduğuna oy birliği

Detaylı

Mersin Üniversitesi Senatosunun 27/09/2018 Tarihli ve 2018/136 Sayılı Kararının Eki.

Mersin Üniversitesi Senatosunun 27/09/2018 Tarihli ve 2018/136 Sayılı Kararının Eki. T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi Eğitim Öğretim Dönemi Başlangıç Bitiş 2018-2019 Eğitim-Öğretim Akademik Yılı 03.09.2018 29.08.2019 2018-2019 Eğitim Öğretim Akademik

Detaylı

28 Kasım 2014 Cuma 28 Kasım 2014 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası)

28 Kasım 2014 Cuma 28 Kasım 2014 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası) 19 Ocak 2015 23 Ocak 2015 Cuma İnternet Üzerinden Bütünleme Başvurusu (5 24 Ocak 2015 Cumartesi 28 Ocak 2015 Çarşamba Güz Yarıyılı Bütünleme Sınavları (5 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi Eğitim Öğretim Dönemi Başlangıç Bitiş 2017-2018 Eğitim-Öğretim Akademik Yılı 01.09.2017 30.08.2018 2017-2018 Eğitim Öğretim Akademik

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin

Detaylı

*Öğrenci El Kitapçığı

*Öğrenci El Kitapçığı *Öğrenci El Kitapçığı * Bu el kitapçığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi nin zorunlu hazırlık sınıfı bulunan bölümlerine/programlarına yeni kayıt yaptıran öğrencileri Yüksekokulumuzca yürütülecek olan yabancı

Detaylı

ÖNLİSANS VE LİSANS (TIP-DİŞ -HUKUK FAKÜLTELERİ HARİÇ)

ÖNLİSANS VE LİSANS (TIP-DİŞ -HUKUK FAKÜLTELERİ HARİÇ) BAHAR YARIYILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2017- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ Yeni (ilk) Kayıt Başlama ve Bitiş Tarihleri ÖNLİSANS VE LİSANS (TIP-DİŞ -HUKUK FAKÜLTELERİ HARİÇ) DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HUKUK

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ AY EYLÜL 20 Salı DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 YGS 1 DENEME 1 YGS 1 EKİM 18 Salı DENEME 2 DENEME 2 AY 1 Salı

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Bu el kitapçığı, Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Detaylı

18 Kasım 2016 Cuma 18 Kasım 2016 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası)

18 Kasım 2016 Cuma 18 Kasım 2016 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMi Üniversitemizin Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne hoş geldiniz. Sizi, Doğu Akdeniz Üniversitesi nde

Detaylı

Yabancı Diller Bölümü

Yabancı Diller Bölümü İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Öğrenci El Kitabı 2015-2016 yabancidiller.istanbul.edu.tr Değerli öğrencimiz,, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yabancı dil eğitiminizi alacağınız Yabancı Diller

Detaylı

T.C UŞAK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ FAKÜLTELER-YÜKSEKOKULLAR-MESLEK YÜKSEKOKULLARI

T.C UŞAK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ FAKÜLTELER-YÜKSEKOKULLAR-MESLEK YÜKSEKOKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ FAKÜLTELER-YÜKSEKOKULLAR-MESLEK YÜKSEKOKULLARI 13 Eylül 2017 Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (Yeni Başlayan Öğrenciler İçin) 17 Aralık 2017 Güz Yarıyılı

Detaylı

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN SENATO ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Senato Esaslarının amacı,

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ DÖNEMİ Tarih İşlem 25 Nisan - 29 Temmuz 2016 Çarşamba-Cuma Yurtdışı Öğrenci Başvuruları 8 Ağustos 2016 Pazartesi Yurtdışı

Detaylı

27 Kasım 2015 Cuma 27 Kasım 2015 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası)

27 Kasım 2015 Cuma 27 Kasım 2015 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası) 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMi Üniversitemizin Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Detaylı

altın nesil İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ Türkçe 1 DENEME 1 İnsan Hak. Demokrasi 1

altın nesil İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ Türkçe 1 DENEME 1 İnsan Hak. Demokrasi 1 altın nesil İLKOKULU VE ORTAOKULU 205-206 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ EKİM 20 Salı Türkçe DENEME 27 Salı 2 Pazartesi Demokrasi Türkçe KASIM 3 Salı 4 Çarşamba 5 Perşembe 6 Cuma 9 Pazartesi 0 Salı

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ALMANCA HAZIRLIK SINIFI İLE LİSANS PROGRAMLARINDA İNGİLİZCE DERSLERİNİN EĞİTİM ÖĞRETİMİ VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE İSTEĞE BAĞLI TÜRKÇE HAZIRLIK EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE İSTEĞE BAĞLI TÜRKÇE HAZIRLIK EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE İSTEĞE BAĞLI TÜRKÇE HAZIRLIK EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Bölüm 1: Genel Esaslar Amaç, Kapsam ve Dayanak: Madde 1- Bu yönergenin amacı, zorunlu/isteğe bağlı

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ TOBB ITP HAZIRLIK Hazırlık atlama sınavına Lisans öğrencileri, Yabancı Diller Bölümü Yeterlik Sınavında başarısız olanlar, İngilizce Hazırlık sınıfında devamsızlıktan

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi 2015 ÖSYM Kayıtları ile Yerleşim Başlangıç Bitiş Üniversitemize 2015 ÖSYM ce Yerleştirilenlerin Kayıtlarının 03.08.2015 07.08.2015

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI 2018-2019 Bu el kitapçığı, Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu nun Temel İngilizce Birimi tarafından

Detaylı

ÜSKÜSETS: Üsküdar Üniversitesi Seviye Tespit Sınavı - Öğrencilerin hangi seviyede hazırlık sınıfına başlayacaklarını belirlemek için yapılan sınavdır.

ÜSKÜSETS: Üsküdar Üniversitesi Seviye Tespit Sınavı - Öğrencilerin hangi seviyede hazırlık sınıfına başlayacaklarını belirlemek için yapılan sınavdır. İngilizce Hazırlık Programı 1- Temel Kavramlar ve Uygulamalar ÜSKÜSETS: Üsküdar Üniversitesi Seviye Tespit Sınavı - Öğrencilerin hangi seviyede hazırlık sınıfına başlayacaklarını belirlemek için yapılan

Detaylı

1 -> :25

1 -> :25 1 -> 12 28.02.2013 14:25 1 Salı 04:58 06:40 11:47 14:17 16:33 18:04 2 Çarşamba 04:58 06:41 11:47 14:18 16:34 18:05 3 Perşembe 04:58 06:41 11:47 14:19 16:35 18:05 4 Cuma 04:58 06:41 11:48 14:20 16:36 18:06

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin Keykubat

Detaylı

YTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Sayfa 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM DAYANAK ve KAPSAM DAYANAK Madde 1 Bu yönerge 06/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 14 üncü, 20 nci, 21 inci, 49 uncu maddeleri ile 04/12/2008-27074 ve 28/06/2009-27272 sayılı

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Türk Hava Kurumu

Detaylı

HAZIRLIK YABANCI DĠL MUAFĠYET SINAVI 8 EYLÜL 2015 Salı Günü Saat: 10:00

HAZIRLIK YABANCI DĠL MUAFĠYET SINAVI 8 EYLÜL 2015 Salı Günü Saat: 10:00 YABANI DĠL MUAFĠYET SINAVLARI Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Nedir? Yabancı Dil Muafiyet Sınavları, üniversitemizdeki eğitim-öğretimde uygulanan yabancı dil programlarında, yeterli olup olmadığınızın belirlendiği

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yabancı

Detaylı