Reyting Metodolojisi. Fonmetre Metodoloji Dokümanı Temmuz, Milenyum Teknoloji Bilişim Ar-Ge San. Tic. Ltd. Şti.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Reyting Metodolojisi. Fonmetre Metodoloji Dokümanı Temmuz, 2012. 2012 Milenyum Teknoloji Bilişim Ar-Ge San. Tic. Ltd. Şti."

Transkript

1 Reyting Metodolojisi Fonmetre Metodoloji Dokümanı Temmuz, 2012

2 İçerik Giriş Tarihçe Kategori Bazında Gruplama Yatırımcı İçin Anlamı Nasıl Çalışır? Teori Beklenen Fayda Teorisi Portföy Performans Ölçümü Fayda Fonksiyonu ve Riskten Kaçınma Artık Getiri Fayda Ayarlı Getiri Toplam Performans Sıkça Sorulan Sorular 14 Özet 15

3 Giriş Bu doküman Fonmetre reytinglerinin hesaplanmasında kullanılan yöntem ve formülasyonları içermektedir. Fonmetre reytingleri Türkiye'deki yatırım ve emeklilik fonlarına uygulanmaktadır. Fonmetre reytinglerinin iki temel özelliği bulunmaktadır: Her bir fon yalnızca ait olduğu fon kategorisindeki fonlar ile birlikte değerlendirilir. Fonmetre fon kategorileri Türkiye Kurumsal Yatırımcılar Derneği'nin (TKYD) yayınladığı fon kategorileridir. Fon reytingleri fonların risk ayarlı getirilerine göre belirlenir.

4 Giriş (devam) Tarihçe Fonmetre fon reytingleri, yılları arasında GC Financial Research tarafından TÜBİTAK hibe desteği ile gerçekleştirilen bir proje ile hayata geçirilmiştir Mart ayında yayınlanmaya başlayan Fonmetre reytingleri, ülkemizdeki bireysel fon yatırımcılarına ilk kez risk ayarlı getiri kavramını sunmuştur. Fonmetre ile yatırımcılar, yatırım ve emeklilik fonlarının performansını objektif olarak değerlendirme ve karşılaştırma olanağına sahip olmuşlardır.

5 Giriş (devam) Kategori Bazında Gruplama Fonmetre reyting sistemi, yatırımcıların benzer yatırım stratejisine sahip fonları ayırt etmesini ve karşılaştırmasını sağlar. Türkiye Kurumsal Yatırımcılar Derneği (TKYD) nin açıklamış olduğu fon kategorileri, Fonmetre reytinglerinde referans alınmaktadır. Böylece her bir fon, kendisine benzer fonlardan oluşan belirli bir fon kategorisi içinde derecelendirilmiş olmaktadır. Fonmetre reytingleri fonların son bir yıl, üç yıl ve beş yıl performanslarının ayrı ayrı derecelendirilmesi ile elde edilir. Herhangi bir fonun Fonmetre reytingi alabilmesi için en az bir yıllık geçmişi olması gerekmektedir. Yatırım Fonu Kategorileri Emtia Fonları Emtia Endeksli Fonlar Esnek Fonlar Fon Sepeti Fonları Hisse Senedi Fonları Endeksli Hisse Senedi Fonları Dengeli Karma Fonlar Hisse Karma Fonları Para Piyasası Kısa Vadeli Bono Fonları Para Piyasası Likit Fonlar Tahvil/Bono Fonları Tahvil Bono Endeksli Fonlar Özel Sektör Tahvil Bono Fonları Uzun Vadeli Tahvil Bono Fonları Uluslararası Hisse Fonları Uluslararası Karma Fonlar Uluslararası Tahvil/Bono Fonları Emeklilik Fonu Kategorileri Alternatif Katkı Emeklilik Fonları Alternatif Standart Emeklilik Fonları Altın Emeklilik Fonları Esnek Emeklilik Fonları Hisse Senedi Emeklilik Fonları Emeklilik Katkı Fonları Emeklilik Standart Fonları Likit Emeklilik Fonları Tahvil/Bono Emeklilik Fonları Döviz Endeksli Tahvil/Bono E. Fonları Yabancı Menkul Kıymet E. Fonları

6 Giriş (devam) Yatırımcı İçin Anlamı Fonmetre reytingleri, fonların geçmiş performanslarının kantitatif yöntemlerle, birden beşe kadar yıldızlar ile derecelendirilmesidir. Yatırımcılar Fonmetre reytinglerini kullanarak, belirli bir fon kategorisinde en iyi fon yöneticilerini ayırt etme şansına sahip olurlar. Fonmetre reytingleri tek başına yatırımı kararı almak için kullanılmamalı, fon yatırımı için başlangıç noktası olarak değerlendirilmelidir. Çünkü iyi bir fon yatırımı doğru bir fon sepeti oluşturmakla mümkündür. Fonmetre reytingleri, farklı fon gruplarından en iyi fonları seçerek bir fon sepeti oluşturmada ilk adımdır. Reytingleri yüksek fonlar, yatırımcılar için daha detaylı analiz yapmaya değer fonlardır. Nasıl Çalışır? Fonmetre reytingleri fonların risk ayarlı periyodik getirilerine göre belirlenir. En düşük risk ayarlı getirilere sahip fonlar bir, en yükseğe sahip fonlar beş yıldız ile derecelendirilir. 3 Yıldız 2 Yıldız 4 Yıldız 1 Yıldız 5 Yıldız 10% 20.0% 40% 20.0% 10%

7 Teori Beklenen Fayda Teorisi Fonmetre fon reytingleri fayda teorisine dayanmaktadır. Fayda teorisine göre, belirli bir büyüklükteki zararın yarattığı kaygı, aynı büyüklükteki karın yarattığı hazdan daha büyüktür. Bu nedenle yatırımcılar, beklenmedik zararlardan kaçınmak için olası getirilerin bir kısmından vazgeçme eğilimindedir. Fonmetre, riski repo getirisi altındaki performans olarak tanımlar. Fonların repo ya göre haftalık getirilerini kullanarak risk ayarlı fon getirilerini bulur ve fonları derecelendirir. Bir yatırımcı için fayda, yatırım yaptığı fon ve/veya fon yöneticisinden ne kadar tatmin olduğunun göreceli bir ölçüsüdür. Fayda teorisi açısından bakıldığında yatırımcıların fon yatırımlarından elde ettikleri getirilerin faydası bir fayda fonksiyonu olan ile ölçülebilir. Ancak farklı risk iştahlarına sahip yatırımcılar için farklı fayda fonksiyonları olabilir. Başka bir ifadeyle, yatırımcıların farklı risk tercihlerine sahip olmaları, yatırımlarından sağladıkları getiri/kayıplar sonucunda hissetlikleri hazzı etkilemektedir. Örnek olarak bir yatırımcının şu iki senaryodan birini seçmek durumunda olduğunu düşünelim: 1. Garantili Senaryo: Yatırımcı 50 TL alır. 2. Belirsiz Senaryo: Yazı-tura atılır. Yazı gelirse 100 TL, tura gelirse 0 TL alır. Bu iki senaryoda da beklenen kazanç 50 TL dir. Ancak farklı risk iştahına sahip yatırımcılar, farklı senaryoları tercih edebilir: Riskten Kaçınan Yatırımcı: Bu yatırımcı belirli bir ölçüde risk alarak bir getiri elde etmek yerine, daha az risk alarak daha düşük bir getiri beklentisini tercih eder. Verilen örnekte bu yatırımcıya risksiz 50 TL nin altında bir teklif yapılmış olsa, yatırımcı 0 TL kazanma riskini almaktansa, 50 TL nin altındaki bu teklifi değerlendirir. Risk-Nötr Yatırımcı: Bu yatırımcı için risksiz 50 TL almak (garantili senaryo) ile belirsiz senaryo arasında bir fark yoktur.

8 Teori (devam) Risk Seven Yatırımcı: Bu yatırımcı ancak garantili kazanç 50 TL nin üstünde olduğunda garantili senaryoyu tercih eder. Aksi durumda belirsiz senaryoyu tercih ederek 100 TL kazanma şansını dener. Beklenen fayda hipotezine göre yatırımcılar beklenen faydayı maksimize edecek şekilde hareket ederler. Yatırımcıların risk iştahı, fayda fonksiyonunun eğriliği ile doğrudan ilişkilidir: risk-nötr yatırımcılar lineer, risk seven yatırımcılar konveks ve riskten kaçınan yatırımcılar konkav fayda fonksiyonlarına sahiptir. Fayda fonksiyonun eğriliğinin artması riskten kaçınmanın artması anlamına gelmektedir. Riskten kaçınmanın fayda fonksiyonun eğrili ile ifade edilmesinde iki temel yöntem bulunmaktadır: Mutlak Riskten Kaçınma (Arrow-Pratt mutlak riskten kaçınma ölçümü) (1) Görece Riskten Kaçınma (Arrow-Pratt mutlak riskten kaçınma ölçümü) (2)

9 Teori (devam) Portföy Performans Ölçümü Beklenen fayda teorisi, yatırımcı tercihlerinin getiri dağılımları ile niceliksel olarak ifade edilmesini sağlar. Beklenen faydanın maksimize edilmesi için yatırımcılar, yüksek getiri ve düşük risk elde edecekleri portföy veya yatırım araçlarını tercih etmek isterler. Ancak yüksek getiri ve düşük risk hedefleri çelişir; risk seviyesi çok yükseldiğinde yatırımcı beklenen getirisini azaltarak riski azaltır, ya da getiri seviyesi çok düştüğünde riski artırarak beklenen getirisini artırır. GC Financial Research, portföy performanslarının ölçümü için beklenen fayda teorisini kullanmaktadır. Fonmetre reytingleri için kullanılan performans ölçümünde risk, risksiz bir yatırım aracına yatırım yapmak yerine alınan risk olarak tanımlanmaktadır. Bu anlamda risk ve getiri arasındaki ödünleşim, portföy performansının risksiz getiriye göre ayarlanması ile elde edilmektedir. : Fayda Ayarlı Getiri : Artık Getiri (3) Fayda Fonksiyonu ve Riskten Kaçınma Fonmetre reyting ölçümünde, yatırımcılar için risk ve getiri arasındaki ödünleşim riskten kaçınma katsayısı (gamma) ve fayda fonksiyonu ile ifade edilmektedir. (4) (5)

10 Teori (devam) Eşitlik 2'teki Arrow-Pratt görece riskten kaçınma ölçümü, eşitlik 3 ile birlikte çözüldüğünde elde edilir. Bu sonuçla birlikte riskten kaçınma ile ifade edilebilir. : Risk seven yatırımcı., Risk-nötr yatırımcı. Bu yatırımcı için riskli ve risksiz yatırım aritmetik getiri ortalamaları aynı olduğu sürece farksızdır., Risk-nötr yatırımcı. Bu yatırımcı için riskli ve risksiz yatırım geometrik getiri ortalamaları aynı olduğu sürece farksızdır. Bu durumda fayda fonksiyonu şu şekilde ifade edilebilir:., Riskten kaçınan yatırımcı. Bu yatırımcı temel olarak belirsiz bir yüksek getiri yerine, daha düşük fakat daha kesin düşük getiriyi tercih etme eğilimindedir. Figür.1'de riskten kaçınma parametresi (gamma) 2 ve 3 olarak alındığında fayda fonksiyonlarının durumu gösterilmiştir. Gamma parametresindeki artış, riskten kaçınmanın artmasına neden olmaktadır. Fonmetre fon reytinglerinde riskten kaçınan yatırımcı esas alınmaktadır. Riskten kaçınma katsayısı olarak alınmaktadır.

11 Fayda Değeri Teori (devam) 1.5 Gamma = 2 Gamma = % -10% 0% 10% 20% Artık Getiri Figür.1: Riskten kaçınma parametresi (gamma) 2 ve 3 iken fayda fonksiyonu. Artık Getiri Daha önce de belirtildiği gibi Fonmetre reytinglerinde riskten kaçınma parametresi gamma olarak alınaktadır. Eşitlik 4'teki fayda fonksiyonu formu kullanıldığında, yatırımcının faydası aşağıdaki gibi ifade edilebilir. Burada, : Yatırımcının faydası, : Herhangi bir sayı, : Herhangi bir pozitif sayı, : Haftalık geometrik artık getiri (repo getirisine göre), : Riskten kaçınma parametresi, gamma olarak kullanılmıştır. (6)

12 Teori (devam) ve için, fayda fonksiyonu aşağıdaki gibi ifade edilir. (7) Bir enstrümanının başka bir enstrümanına göre zaman aralığındaki geometrik artık getirisi aşağıdaki gibi tanımlanmıştır. (8) Burada, : enstrümanının t zaman aralığındaki getirisi, : enstrümanının (repo) t zaman aralığındaki getirisi olarak kullanılmıştır. adet hafta içeren bir zaman aralığında, fon veya portföyünün yıllıklandırılmış artık getiri performansı ise aşağıdaki gibi ifade edilir. (9)

13 Teori (devam) Fayda Ayarlı Getiri Yukarıdaki eşitlikler kullanıldığında, adet hafta içeren bir zaman aralığında, fon veya portföyünün yıllıklandırılmış fayda ayarlı getiri performansı aşağıdaki gibi ifade edilir. (10) Toplam Performans Fonmetre reytinglerinde bir fonun toplam performansı, son 1 yıl, 3 yıl ve 5 yıllık zaman aralıklarındaki fayda ayarlı getirilerin ağırlıklı ortalaması şeklinde hesaplanmaktadır. (11) Eğer bir fonun geçmişi 1 yıl veya üzerinde, ancak 3 yılın altında ise ağırlıklar:, fonun geçmişi 3 yıl veya üzerinde, ancak 5 yılın altında ise: fonun geçmişi 5 yıl veya üzerinde ise:, olarak alınır. Burada bir yıl içindeki hafta sayısıdır. Toplam performans ölçümünde 3 ve 5 yıllık dönemlerin ağırlığı daha yüksek olsa da, son 1 yıl performansı her üç durumda da ortalamaya dahil olduğundan en yüksek ağırlık son 1 yıl performansındadır.

14 Teori (devam) Fonmetre reytingleri toplam fon performansları üzerinden hesaplanmaktadır. Her bir fon kategorisi için hesaplanan fon toplam performansları ile fon reytingleri, 1'den 5'e kadar yıldızlar ile ifade edilmektedir. Toplam adet farklı fon içeren bir kategoride, en düşük toplam performansa sahip yüzde 10'luk kısım 1 yıldız, almaktadır. Takip eden yüzde 20'lik kısım 2 yıldız, sonraki yüzde 40'lık kısım 3 yıldız, takip eden yüzde 20'lik kısım 4 yıldız ve en yüksek toplam performans değerine sahip yüzde 10'luk kısım 5 yıldız almaktadır. Böylece fonların reyting seviyeleri yaklaşık bir çan eğrisi oluşturmaktadır.

15 Sıkça Sorulan Sorular Fon reytingleri hangi sıklıkla değişiyor? Fon reytingleri her ayın son iş günü güncellenmekte ve takip eden ayın ilk günü Fonmetre.com sitesinde yayınlanmaktadır. Fonun son 3 yıl veya 5 yıllık ömrü yoksa reyting nasıl veriliyor? Bir fonun reyting alabilmesi için en az 1 yıllık ömrü olması gerekmektedir. Son 3 yıl veya 5 yıllık geçmişi olmayan fonlardan sadece son 1 yıl performansı kullanılmaktadır. Bazı fonların neden reytingleri yok? Bir fonun Fonmetre reytingi alabilmesi için aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir. 1. Fonun en az son 1 yıllık verisinin bulunması. 2. Fonun bulunduğu fon kategorisinde en az 10 farklı fonun bulunması. 3. Fonun aktif olması, yani kapatılmamış olması. 4. Fonun serbest veya anapara korumalı fon olmaması. Fon kategorileri neye göre belirleniyor? Fonmetre fon reytingleri, Türkiye Kurumsal Yatırımcılar Derneği'nin (TKYD) yayınladığı fon gruplarını esas almaktadır. A fonunun reytingi B fonunun reytinginden neden farklı? Öncelikle bu iki fonun reytinglerinin karşılaştırılabilmesi için aynı fon kategorisinde olduğundan emin olunmalıdır. Farklı fon kategorilerindeki fonların reytingleri karşılaştırma anlamında kullanılmamalıdır. Her fon kendi bulunduğu fon kategorisi içinde değerlendirilmektedir. Fon yönetim ücretleri fon reytinglerini etkiliyor mu? Fon getirileri, yönetim ücretleri ve diğer kesintileri de barından net fon fiyatları ile hesaplanmaktadır. Dolayısıyla fonun toplam performansı ve reytingi, doğrudan fon yönetim ücretinden etkilenmektedir.

16 Özet Fonmetre fon reytingleri yatırım ve emeklilik fonlarının kendi kategorilerinde yer alan rakiplerine göre performanslarını ölçmektedir. Performans ölçümü risk ayarlı getiriler ile yapılmaktadır. Reytingler hesaplanırken, fonların son 1 yıl, 3 yıl ve 5 yıllık periyotlardaki repo getirisine göre haftalık artık getirileri kullanılmaktadır. Fonmetre reyting metodolojisi, fayda teorisini esas almaktadır. Bu teoriye göre yatırımcılar riskten kaçınma eğilimine sahip olduklarından, riskten kaçınmak için olası getirilerin bir kısmından vazgeçebilirler.

Fon Tanıtım Kılavuzu ERGO Emeklilik ve Hayat A.Ş.

Fon Tanıtım Kılavuzu ERGO Emeklilik ve Hayat A.Ş. Fon Tanıtım Kılavuzu ERGO Emeklilik ve Hayat A.Ş. 1) ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU Enflasyonun aşındırıcı etkisinden korunarak birikimlere İMKB repo piyasası

Detaylı

Groupama Emeklilik Fonları

Groupama Emeklilik Fonları Groupama Emeklilik Fonları BEK - Groupama Emeklilik Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu Şubat ayında, Ocak ayında küresel piyasalarda görülen yukarı yönlü güçlü hareketin devam

Detaylı

Yatırım Fonları Bülteni

Yatırım Fonları Bülteni Yatırım Fonlarına Yeni Düzenleme İçindekiler Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Sınıflandırma Komitesi tarafından çalışmaları uzun bir süre önce başlayan Kolektif Yatırım Araçları Fon

Detaylı

Halka Arz Tarihi 07/11/2008 Portföy Yöneticileri. Fon Toplam Değeri 527, Fonun Yatırım Amacı, Stratejisi ve Riskleri

Halka Arz Tarihi 07/11/2008 Portföy Yöneticileri. Fon Toplam Değeri 527, Fonun Yatırım Amacı, Stratejisi ve Riskleri A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 07/11/2008 Portföy Yöneticileri 31.12.2008 tarihi itibariyle Murat İNCE Vahap Tolga KOTAN Doruk ERGUN Fon Toplam

Detaylı

GARANTİ PORTFÖY YÖNETİMİ AŞ TARAFINDAN YÖNETİLEN GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT AŞ GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONUNA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz

Detaylı

Finansal Yatırım ve Portföy Yönetimi. Ders 2

Finansal Yatırım ve Portföy Yönetimi. Ders 2 Finansal Yatırım ve Portföy Yönetimi Ders 2 PORTFÖY YÖNETİM SÜRECİ 1. Portföy Planlaması Yatırımcının risk, getiri ve vade beklentileri doğrultusunda yatırım ölçütleri belirlenir. Mevcut finansal durum

Detaylı

30 Haziran 2016 tarihi itibariyle yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor

30 Haziran 2016 tarihi itibariyle yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 13.10.1992

Detaylı

1 OCAK - 31 ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

1 OCAK - 31 ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 7 Kasım

Detaylı

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni...

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Ağustos 2015 Grup Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Geleceğinizi Beraber Şekillendirelim Değerli Katılımcımız, Bireysel Emeklilik Sistemi uzun vadeli bir yatırım anlayışına dayalı, şeffaf ve güvenli, Devlet

Detaylı

Fon Bülteni Nisan Önce Sen

Fon Bülteni Nisan Önce Sen Fon Bülteni Nisan 217 Önce Sen Fon Bülteni Nisan 217 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Son 1 Yıl - 31/3/216-31/3/217 Yüksek Getiri! 4 3 25 2 15 1 5 22,18 12,23 12,23 11,86 12,23 12,23

Detaylı

GARANTİ PORTFÖY YÖNETİMİ AŞ TARAFINDAN YÖNETİLEN GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT AŞ GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONUNA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER

Detaylı

31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor

31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 13.10.1992

Detaylı

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni...

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Ağustos 2015 Ferdi Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Geleceğinizi Beraber Şekillendirelim Değerli Katılımcımız, Bireysel Emeklilik Sistemi uzun vadeli bir yatırım anlayışına dayalı, şeffaf ve güvenli,

Detaylı

1 OCAK - 31 ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

1 OCAK - 31 ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 17 Temmuz 2009 Portföy Yöneticileri

Detaylı

1 OCAK ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

1 OCAK ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR 1 OCAK 2016-31 ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Dengeli Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Dengeli Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Dengeli Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 25.12.2017 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN

Detaylı

ALLIANZ HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ALLIANZ HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR 1 ALLİANZ HAYAT VE EMEKLİLİK ANONİM

Detaylı

ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 1 OCAK 30 HAZĐRAN 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE

ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 1 OCAK 30 HAZĐRAN 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 1 OCAK 30 HAZĐRAN 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BĐLGĐLERE

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. LİKİT ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. LİKİT ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla (Bu raporun hazırlanmasında 1 Ocak

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 30

Detaylı

BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU (Tüm tutarlar, Türk Lirasi ( TL ) olarak gösterilmiştir.

BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU (Tüm tutarlar, Türk Lirasi ( TL ) olarak gösterilmiştir. ALLİANZ HAYAT VE EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 27 Ekim 2003 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla Fon un Yatırım Amacı Portföy

Detaylı

Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi 7 Mart 2013 Bu rapor 14 sayfadır.

Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi 7 Mart 2013 Bu rapor 14 sayfadır. Allianz Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi Gruplara Yönelik Büyüme Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu nun 31 Aralık 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan

Detaylı

Temel Finans Matematiği ve Değerleme Yöntemleri Dönem Deneme Sınavı

Temel Finans Matematiği ve Değerleme Yöntemleri Dönem Deneme Sınavı 1. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Para-ağırlıklı getiri yöntemi oldukça kolay hesaplanabilen ve maliyetsiz bir yöntemdir. B) Portföy getirisini hesaplarken en doğru yöntem para-ağırlıklı getiri

Detaylı

YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONUNA BAĞLI LİKİT ALT FONU (12. ALT FON) (YFBL1)

YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONUNA BAĞLI LİKİT ALT FONU (12. ALT FON) (YFBL1) YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONUNA BAĞLI LİKİT ALT FONU (12. ALT FON) (YFBL1) FONUN TANIMI Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş.Şubat 2015 Fon, portföyünün tamamının vade yapısı en çok 180 gün

Detaylı

ZRY: 0,000007875 TCZ: 0,0000105 13.273,03

ZRY: 0,000007875 TCZ: 0,0000105 13.273,03 T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONU'NA BAĞLI KISA VADELİ TAHVİL ve BONO ALT FONU ÖDENEN / TOPLAM DEĞERİ (%) ZRY: 07875 TCZ: 105 13.273,03 VOB İşlemleri 0,00021 0,00 Hisse Senedi işlemleri 0,000525

Detaylı

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. B TİPİ TAHVİL BONO FONU PERFORMANS SUNUM RAPORU

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. B TİPİ TAHVİL BONO FONU PERFORMANS SUNUM RAPORU AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. B TİPİ TAHVİL BONO FONU PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 25 Şubat 2013 30 Haziran 2015 tarihi

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. LİKİT ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. LİKİT ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 30 Haziran 2015tarihi itibarıyla (Bu raporun hazırlanmasında 1 Temmuz

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN PORTFÖY BİLGİLERİ BİLGİLER Halka Arz Tarihi 7 Kasım

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 31 Aralık 2014

Detaylı

1 OCAK - 31 ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

1 OCAK - 31 ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR 1 OCAK - 31 ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN

Detaylı

TEB PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON

TEB PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 08/04/1996 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30/06/2016 tarihi itibarıyla

Detaylı

TEB PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON

TEB PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 04/09/1997 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30/06/2016 tarihi itibarıyla

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla (Bu raporun hazırlanmasında 1 Ocak 2015 tarihinde geçerli olan

Detaylı

Portföy Yönetimi. Yatırım Kumar Adil Oyun

Portföy Yönetimi. Yatırım Kumar Adil Oyun Portföy Yönetimi 1 Yatırım Kumar Adil Oyun 2 1 Risk ve Getiri Kavramı Genel Kural: Getiriyi Sev, Riskten Kaç Faydayı Maksimize Et! 3 Getiri Kavramı Hisse Senedinde getiri iki kaynaktan oluşur. : Sermaye

Detaylı

Yatırım Kumar Adil Oyun

Yatırım Kumar Adil Oyun Portföy Yönetimi Yatırım Kumar Adil Oyun 1 2 Getiri Kavramı Risk ve Getiri Kavramı Genel Kural: Getiriyi Sev, Riskten Kaç Faydayı Maksimize Et! Hisse Senedinde getiri iki kaynaktan oluşur. : Sermaye Kazancı

Detaylı

Yatırım Kumar Adil Oyun

Yatırım Kumar Adil Oyun Portföy Yönetimi 1 Yatırım Kumar Adil Oyun 2 Risk ve Getiri Kavramı Genel Kural: Getiriyi Sev, Riskten Kaç Faydayı Maksimize Et! 3 Getiri Kavramı Hisse Senedinde getiri iki kaynaktan oluşur. : Sermaye

Detaylı

Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Muhafazakâr Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGM)

Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Muhafazakâr Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGM) Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Muhafazakâr Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGM) 30 Haziran 2012 tarihi itibariyle performans sunuş raporu ve yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2017 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR GLOBAL MD PORTFÖY

Detaylı

KATILIMCILARA DUYURU KURUCUSU OLDUĞUMUZ EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ

KATILIMCILARA DUYURU KURUCUSU OLDUĞUMUZ EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ KATILIMCILARA DUYURU KURUCUSU OLDUĞUMUZ EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ Metlife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu, Metlife Emeklilik ve

Detaylı

AK EMEKLİLİK A.Ş. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ

AK EMEKLİLİK A.Ş. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ AK EMEKLİLİK A.Ş. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ Ak Emeklilik A.Ş. Kamu Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu tanıtım formunun başlığı ile A Bölümü nün II,

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2017 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR GLOBAL MD

Detaylı

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR 1 ALLİANZ HAYAT VE EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ

Detaylı

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 18 Ocak 2013 31/12/2015

Detaylı

Vahap Tolga KOTAN Murat İNCE Doruk ERGUN Fon Toplam Değeri 877.247,49 Fonun Yatırım Amacı, Stratejisi ve Riskleri

Vahap Tolga KOTAN Murat İNCE Doruk ERGUN Fon Toplam Değeri 877.247,49 Fonun Yatırım Amacı, Stratejisi ve Riskleri A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 07/11/2008 Portföy Yöneticileri 31.03.2010 tarihi itibariyle Vahap Tolga KOTAN Murat İNCE Doruk ERGUN Fon Toplam

Detaylı

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER ASHMORE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. HİSSE SENEDİ ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI ASHMORE PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 7 Kasım 2008 Portföy Yöneticileri

Detaylı

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BIST 30 ENDEKSİ HİSSE SENEDİ YATIRIM FONU NA (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BIST 30 ENDEKSİ HİSSE SENEDİ YATIRIM FONU NA (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BIST 30 ENDEKSİ HİSSE SENEDİ YATIRIM FONU NA (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi Birinci Borçlanma Araçları Fonu

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi Birinci Borçlanma Araçları Fonu ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi Birinci Borçlanma Araçları Fonu 31 Aralık 2017 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan Bilgilere İlişkin Rapor ING PORTFÖY

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ Halka Arz Tarihi 31 Aralık

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla (Bu raporun hazırlanmasında 1 Ocak 2015 tarihinde geçerli olan

Detaylı

1 OCAK - 31 ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

1 OCAK - 31 ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR Gelir Amaçlı İkinci Kamu Dış Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu ) 1 OCAK - 31 ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN

Detaylı

TEB PORTFÖY ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARAÇLARI FONU

TEB PORTFÖY ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARAÇLARI FONU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 27/06/1990 30/06/2016 tarihi itibarıyla Fon Toplam Değeri 264.703.725 Birim

Detaylı

ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELĐK ESNEK EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 01 OCAK 31 MART 2010 HESAP DÖNEMĐNE AĐT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE

ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELĐK ESNEK EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 01 OCAK 31 MART 2010 HESAP DÖNEMĐNE AĐT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELĐK ESNEK EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 01 OCAK 31 MART 2010 HESAP DÖNEMĐNE AĐT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BĐLGĐLERE

Detaylı

FİNANSAL MODELLER. Yrd. Doç. Dr. Fazıl GÖKGÖZ. Tel: 595 13 37 fgokgoz@politics.ankara.edu.tr. Y. Doç. Dr. Fazıl GÖKGÖZ. Risk ve Getiri: Temel Konular

FİNANSAL MODELLER. Yrd. Doç. Dr. Fazıl GÖKGÖZ. Tel: 595 13 37 fgokgoz@politics.ankara.edu.tr. Y. Doç. Dr. Fazıl GÖKGÖZ. Risk ve Getiri: Temel Konular FİNANSAL MODELLER Yrd. Doç. Dr. Fazıl GÖKGÖZ Tel: 595 13 37 fgokgoz@politics.ankara.edu.tr Risk ve Getiri: Temel Konular Temel getiri konsepti Temel risk konsepti Bireysel risk Portföy (piyasa) riski Risk

Detaylı

Aegon Emeklilik ve Hayat A.. Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul

Aegon Emeklilik ve Hayat A.. Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul Aegon Emeklilik ve Hayat A.. Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul Yatırım performansı konusunda sunulan bilgilere ilişkin özel uygunluk raporu 31 Aralık 2009 tarihinde sona eren hesap

Detaylı

TEB PORTFÖY İKİNCİ UZUN VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU

TEB PORTFÖY İKİNCİ UZUN VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU TEB PORTFÖY İKİNCİ UZUN VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 01/03/2000

Detaylı

Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon PLUS Bülteni. Kasım 2016

Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon PLUS Bülteni. Kasım 2016 Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon PLUS Bülteni Kasım 2016 Kasım 2016 Fon PLUS Bülteni Birikimlerinizi yatırım seçeneklerinde değerlendirirken karar alma sürecinizi daha kolaylaştıracak ve yatırımlarınızın

Detaylı

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON A AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. 30/12/2016 tarihi itibariyle Fonun Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON A AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. 30/12/2016 tarihi itibariyle Fonun Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON A AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 06 Ocak 1995 30/12/2016 tarihi itibariyle

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi:27/08/2004 YATIRIM VE

Detaylı

Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon PLUS Bülteni. Nisan 2018

Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon PLUS Bülteni. Nisan 2018 Gedik Yönetimi A.Ş. Fon PLUS Bülteni Nisan 2018 Nisan 2018 Fon PLUS Bülteni Birikimlerinizi yatırım seçeneklerinde değerlendirirken karar alma sürecinizi daha kolaylaştıracak ve yatırımlarınızın yönetimi

Detaylı

Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi 7 Mart 2013 Bu rapor 14 sayfadır.

Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi 7 Mart 2013 Bu rapor 14 sayfadır. Allianz Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu nun 31 Aralık 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan Bilgilere

Detaylı

PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU (Tüm tutarlar, Türk Lirasi ( TL ) olarak gösterilmiştir.

PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU (Tüm tutarlar, Türk Lirasi ( TL ) olarak gösterilmiştir. ALLİANZ HAYAT VE EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 27 Ekim 2003 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla

Detaylı

Bölüm 1 (Devam) Finansal Piyasalar & Kurumlar

Bölüm 1 (Devam) Finansal Piyasalar & Kurumlar Bölüm 1 (Devam) Finansal Piyasalar & Kurumlar İşlenecek Konular Finansal piyasalar ve kurumların önemi Tasarrufların şirketlere akışı Finansal piyasaların ve aracıların fonksiyonları Değer maksimizasyonu

Detaylı

TEB PORTFÖY BİRİNCİ UZUN VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU

TEB PORTFÖY BİRİNCİ UZUN VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU TEB PORTFÖY BİRİNCİ UZUN VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 14/10/2005

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI İKİNCİ KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI İKİNCİ KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 7 Kasım 2008 Portföy Yöneticileri

Detaylı

Groupama Emeklilik Fonları

Groupama Emeklilik Fonları Groupama Emeklilik Fonları BKB - Groupama Emeklilik Gruplara Yönelik Gelir Amaçlı Kamu Dış Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu Şubat Ayı nda, ABD de mevcut parasal genişleme programının (QE3) yavaşlatılabileceği,

Detaylı

Halka Arz Tarihi 07.11.2008 Portföy Yöneticileri

Halka Arz Tarihi 07.11.2008 Portföy Yöneticileri A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 07.11.2008 Portföy Yöneticileri 31.12.2008 tarihi itibariyle Vahap Tolga KOTAN Murat İNCE Doruk ERGUN Fon Toplam

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 27/04/2012 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN

Detaylı

Yarın, umduğunuz gibi. Ekonomide Son Durum. Fon Bülteni Mart 2013 GSYH. Milli Gelir İşsizlik /$ Milyon TL*

Yarın, umduğunuz gibi. Ekonomide Son Durum. Fon Bülteni Mart 2013 GSYH. Milli Gelir İşsizlik /$ Milyon TL* Fon Bülteni Mart Yarın, umduğunuz gibi "Güven, saygı, kalite ve şeffaflık" ilkeleriyle yürüyen Aegon, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren şirketleri ve binden fazla çalışanı ile hayat sigortası,

Detaylı

Performans Sunuş Raporu

Performans Sunuş Raporu GEL Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Likit-Esnek Emeklilik Yatırım Fonu nun Unvanı 23/05/2017 Tarihi İtibariyle Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Para Piyasası Emeklilik Yatırım Fonu Şeklinde Değiştirilmiştir.

Detaylı

Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon PLUS Bülteni. Mart 2016

Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon PLUS Bülteni. Mart 2016 Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon PLUS Bülteni Mart 2016 Mart 2016 Fon PLUS Bülteni Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Mart 2016 Fon PLUS Bülteni Birikimlerinizi yatırım seçeneklerinde değerlendirirken karar alma

Detaylı

ALLIANZ HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ALLIANZ HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK 30 HAZİRAN 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR 1 ALLİANZ HAYAT VE EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ A. TANITICI BİLGİLER

Detaylı

Aegon Emeklilik ve Hayat A.. Dengeli Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul

Aegon Emeklilik ve Hayat A.. Dengeli Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul Aegon Emeklilik ve Hayat A.. Dengeli Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul Yatırım performansı konusunda sunulan bilgilere ilişkin özel uygunluk raporu 31 Aralık 2009 tarihinde sona eren döneme ait ECZACIBAŞI

Detaylı

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR 1 ALLİANZ HAYAT VE EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ PERFORMANS SUNUM RAPORU

Detaylı

Rapor N o : SYMM 116 /1552-117

Rapor N o : SYMM 116 /1552-117 Rapor N o : SYMM 116 /1552-117 BÜYÜME AMAÇLI ULUSLAR ARASI KARMA EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN 30.06.2009 TARİHİ İTİBARİYLE BİTEN HESAP DÖNEMİME

Detaylı

Görüşümüze göre 06 Kasım Aralık 2008 dönemine ait performans sunuş raporu

Görüşümüze göre 06 Kasım Aralık 2008 dönemine ait performans sunuş raporu Ergoisviçre Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu nun Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan Bilgilere Đlişkin Rapor Ergoisviçre Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı

Detaylı

ICBC Turkey Portföy Yönetimi A.Ş. ICBC Turkey Portföy Birinci Değişken Fon

ICBC Turkey Portföy Yönetimi A.Ş. ICBC Turkey Portföy Birinci Değişken Fon ICBC Turkey Portföy Yönetimi A.Ş. ICBC Turkey Portföy Birinci Değişken Fon 30 Haziran 2018 tarihi itibarıyla yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor A. TANITICI BİLGİLER

Detaylı

Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon Bülteni. Kasım 2015

Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon Bülteni. Kasım 2015 Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon Bülteni Kasım 2015 Ekim 2015 Fon Bülteni Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Kasım 2015 Fon Bülteni Fon bültenimizin Kasım 2015 sayısını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Detaylı

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR AK PORTFÖY

Detaylı

ATA Uluslararası Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. Member Firm of Kreston International

ATA Uluslararası Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. Member Firm of Kreston International Ergoisviçre Emeklilik ve Hayat A.Ş. Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları (EURO) Emeklilik Yatırım Fonu nun Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan Bilgilere Đlişkin Rapor Ergoisviçre Emeklilik ve

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONUNA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONUNA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU ATA PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETİ A.Ş. TARAFINDAN YÖNETİLEN AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONUNA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka

Detaylı

Fon Bülteni Şubat Önce Sen

Fon Bülteni Şubat Önce Sen Fon Bülteni Şubat 19 Önce Sen NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 31/1/18-31/1/19 - -,26 7,65 29,49 11,48 2,45 4,7 Karma -8,17-5,98 Hisse 19,6 19,22 Para Piyasası,11

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. İŞ BANKASI İŞTİRAK ENDEKSİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. İŞ BANKASI İŞTİRAK ENDEKSİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. İŞ BANKASI İŞTİRAK ENDEKSİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 01/05/2006 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN

Detaylı

Fon Bülteni Ekim Önce Sen

Fon Bülteni Ekim Önce Sen Fon Bülteni Ekim 216 Önce Sen Fon Bülteni Ekim 216 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 3/9/21-3/9/216 2 2 1 1-11,6 13,74 9,7 12,3 14,74 12,44 8,72 9,7 9,3

Detaylı

Aylık Fon Bülteni. Ekim / 2017

Aylık Fon Bülteni. Ekim / 2017 Aylık Bülteni Ekim / 2017 1 Yakın Dönem Beklentilerimiz - 1 2 Yakın Dönem Beklentilerimiz - 2 3 Yakın Dönem Beklentilerimiz - 3 4 larımız Minimum Risk Maksimum Risk Para Piyasası u (Risk: Düşük) Tasarruflarını

Detaylı

BIST BAP ENDEKSLERİ BIST BAP FİYAT / PERFORMANS ENDEKSLERİ

BIST BAP ENDEKSLERİ BIST BAP FİYAT / PERFORMANS ENDEKSLERİ 1/10 BIST BAP ENDEKSLERİ Borçlanma Araçları Piyasasında işlem gören sabit getirili menkul kıymet endekslerinin hesaplanmasındaki ana amaç, bu tür menkul kıymetlere yatırım yapan bireysel ve kurumsal yatırımcıların

Detaylı

30Haziran2016tarihi itibariyle yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor

30Haziran2016tarihi itibariyle yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor 30Haziran2016tarihi itibariyle yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor A. TANITICI BİLGİLER 1 PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 13.10.1992

Detaylı

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2012 DÖNEMİNE AİT VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR Groupama Emeklilik

Detaylı

Aylık Fon Bülteni. Ekim / 2017

Aylık Fon Bülteni. Ekim / 2017 Aylık Bülteni Ekim / 2017 1 Yakın Dönem Beklentilerimiz - 1 2 Yakın Dönem Beklentilerimiz - 2 3 Yakın Dönem Beklentilerimiz - 3 4 larımız Minimum Risk Maksimum Risk Para Piyasası u (Risk: Düşük) Tasarruflarını

Detaylı

31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor

31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 13.10.1992

Detaylı

1 OCAK - 31 ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

1 OCAK - 31 ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR 1 OCAK - 31 ARALIK 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN

Detaylı

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BİRİNCİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BİRİNCİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BİRİNCİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 28 Nisan 1997 31/12/2018

Detaylı

Finansal Yatırım ve Portföy Yönetimi. Ders 7 Modern Portföy Teorisi

Finansal Yatırım ve Portföy Yönetimi. Ders 7 Modern Portföy Teorisi Finansal Yatırım ve Portföy Yönetimi Ders 7 Modern Portföy Teorisi Kurucusu Markowitz dir. 1990 yılında bu çalışmasıyla Nobel Ekonomi ödülünü MertonH. Miller ve William F. Sharpe ilepaylaşmıştır. Modern

Detaylı

Finans Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen

Finans Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 07.11.2008 Portföy Yöneticileri 31.12.2008 tarihi itibariyle Murat İNCE Vahap Tolga KOTAN Doruk ERGUN Fon Toplam

Detaylı

31 Aralık 2016 tarihi itibariyle yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor

31 Aralık 2016 tarihi itibariyle yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor A. TANITICI BĠLGĠLER PORTFÖY BĠLGĠLERĠ YATIRIM VE YÖNETĠME ĠLĠġKĠN BĠLGĠLER Halka Arz Tarihi 13.10.1992

Detaylı

Yarın, umduğunuz gibi

Yarın, umduğunuz gibi Fon Bülteni Nisan 2 Yarın, umduğunuz gibi "Güven, saygı, kalite ve şeffaflık" ilkeleriyle yürüyen Aegon, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren şirketleri ve 2 bin çalışanı ile hayat sigortası, emeklilik

Detaylı

Fon Bülteni Mart Önce Sen

Fon Bülteni Mart Önce Sen Fon Bülteni Mart 19 Önce Sen NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 28/2/18-28/2/19 - -,37 7,34 32,4 12,27 4,21 5,75 Karma -6,62-4,13 Hisse 19,98,11 Para Piyasası

Detaylı

Fonun Yatırım Stratejisi

Fonun Yatırım Stratejisi İŞ PORTFÖY İKİNCİ PARA PİYASASI FONU PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM YÖNETİMİNE İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 16/03/1998 30.06.2015 tarihi itibariyle Fonun Yatırım

Detaylı

Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Katılım Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu (AGH)

Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Katılım Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu (AGH) Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Katılım Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu (AGH) 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle performans sunuş raporu ve yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere

Detaylı

FON PLUS. Fon PLUS seçenekleri ile kolay portföy yönetimi. nedir? nasıl yapılır? seçenekler nedir? getiriler ne olabilir? risk ve getiri yaklaşımı

FON PLUS. Fon PLUS seçenekleri ile kolay portföy yönetimi. nedir? nasıl yapılır? seçenekler nedir? getiriler ne olabilir? risk ve getiri yaklaşımı Fon PLUS seçenekleri ile kolay portföy yönetimi 2013 Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. FON PLUS nedir? nasıl yapılır? seçenekler nedir? getiriler ne olabilir? risk ve getiri yaklaşımı Merhaba, Birikimlerinizi

Detaylı