BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges"

Transkript

1 MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BİLGİLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 1 MERKEZİ ORTAK SINAVLARDA ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE İLİŞKİN ESASLAR SUNU 3 Geleceğiniz, geleceğimizdir

2 Modül 1 Merkezi Ortak Sınav Temel Bilgiler Modülü 1. TEOG Genel Esasları 2. TEOG Değerlendirmesine İlişkin Esaslar 3. Özel Eğitime İhtiyacı Olan Öğrencilere İlişkin Esaslar ŞUAN PROJENİN NERESİNDESİNİZ? Modül 2 Ortaöğretim Kurumları Tanıtım Modülü 1. Temel Eğitim Sonrası Ortaöğretim Eğitim Seçenekleri 2. Fen Liseleri Tanıtımı 3. Sosyal Bilimler Liseleri Tanıtımı 4. Anadolu İmam Hatip Liseleri Tanıtımı 5. Anadolu Liseleri Tanıtımı Kitabı 6. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tanıtımı 7. Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Tanıtımı 8. Özel Eğitim Okul ve Kurumları Tanıtımı 9. Mesleki Eğitim Merkezleri Tanıtımı 10. Açık Öğretim Kurumları Tanıtımı 11. Temel ve özel liseler Tanıtımı 12. Mesleki ve Teknik Eğitim Alanları Modül 3 Destek Süreçleri Modülü 1. Öğrenme Nedir Ve Nasıl Gerçekleşir? 2. Bellek Sistemi ve Geliştirme Yolları 3. Dikkat ve Konsantrasyon 4. Verimli Ders Çalışmayı Etkileyen Faktörler 5. Verimli Ders Çalışmayı Kolaylaştıran Yöntemler 6. Amaç Belirleme ve Motivasyon 7. Zaman Yönetimi ve Planlı Çalışma 8. Sınav Stratejileri ve Test Çözme Teknikleri 9. Sınav Kaygısı ve Başetme Yolları 10. Nefes ve Gevşeme Egzersizleri 11. Meslek Seçimi Ve Önemi Modül 4 Tercih Süreçleri Modülü 1. Tercih Süreçleri Genel Tanıtım

3 Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesi aşağıda belirtilen komisyon tarafından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına yazılmıştır VELİ SARIKAYA Bursa İl Milli Eğitim Müdürü ARZU AYYILDIZ Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı MEHMET KÖYLÜ KEMAL AKAR ZAFER AĞAOĞLU HÜSEYİN İCAL Y. FIRAT ERKEK İLHAN SARIGÜL ERHAN AĞBABA Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şubesi Proje Koordinatörü Bursa İl Milli Eğitim Fatih Projesi İl Eğitmeni Nilüfer Zekai Gümüşdiş Ortaokulu Müdürü Osmangazi Şehit Deniz Piyade Er Tahsin Şen Ortaokulu Müdürü ENİSE CANTAŞ GÖKAY MUTLU İBRAHİM İBRAM GÜLŞAH ER Yıldırım Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Zekai Gümüşdiş Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Abdurrahman Vardar Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Karamehmet Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Yıldırım Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu Müdürü SEVAL ULVİYE AKYOL Nilüfer Dilek Özer Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Abdurrahman Vardar Ortaokulu Müdürü SERAP ÖZÜDOĞRU Nilüfer Süleyman Cura Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Osmangazi Hamitler Adnan Türkay Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı AYŞE AKDAĞ Nilüfer Vahide Aktuğ Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı

4 1. Hangi özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler merkezi ortak sınavdan muaftır? Normal müfredatı takip edemeyen (Özel eğitim uygulama okulları (merkezleri) ve bu okulların programını uygulayan özel eğitim sınıfları) orta veya ağır düzeyde zihinsel engelli öğrenciler ile ağır otistik öğrenciler merkezi ortak sınavlardan (TEOG'dan) muaftır. Bu öğrenciler kendilerine uygun üst eğitim kurumlarına RAM Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu ve İl/İlçe Özel Eğitim Kurulu tarafından yerleştirilir. Normal müfredatı takip eden özel eğitim sınıfı öğrencileri ve kaynaştırma öğrencileri ise merkezi ortak sınavlara (TEOG a) girebilirler.

5 2. Sınava girebilecek özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere yönelik özel tedbirler alınıyor mu? Sınava girebilen özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için özelliklerine uygun tedbirler alınmaktadır. Örgün eğitime devam eden öğrenciler için okul müdürlüğünün bağlı bulunduğu RAM lara MEB tarafından belirlenen tarih aralığında müracaat etmeleri gerekmektedir Açık öğretim ortaokuluna devam edenlerin ise açık öğretim ortaokulu müdürlüğüne yine MEB tarafından belirlenen tarih aralığında müracaat etmeleri gerekmektedir.

6 3. Sınav tedbiri başvuruları ne zaman ve nereye yapılmaktadır? Örgün eğitime devam eden öğrenciler için okul müdürlüğünün bağlı bulunduğu RAM lara birinci dönem için 28 Ekim 2015, ikinci dönem için 11 Mart 2016 tarihine kadar müracaat edilmesi gerekmektedir. Açık öğretim ortaokuluna devam edenlerin ise açık öğretim ortaokulu müdürlüğüne birinci dönem için 28 Ekim 2015 ikinci dönem için 11 Mart 2016 tarihine kadar müracaat edilmesi gerekmektedir.

7 Birinci dönemde yapılan ortak sınavlarda tedbir alınan özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için ikinci dönemde yapılacak ortak sınavlarda yeni bir başvuru alınmayacak ve bu öğrenciler aynı hizmetlerden yararlanacaktır. Ancak birinci dönemde sınav tedbirlerine yönelik işlem yapılamayanlar ile ikinci dönemde yapılacak ortak sınavlarda özelliklerine uygun yeni tedbir alınmasına ihtiyaç duyulan öğrenciler için 11 Mart 2016 tarihine kadar önceki slaytta belirtilen birimlere başvurulacaktır.

8 4. Sınav tedbiri işlemleri nasıl olacak? Sınavlarda öğrencilerle ilgili gerekli tedbirlerin alınabilmesi için; öğrenci velisi/vasisi tarafından Özürlü/Engelli Sağlık Kurulu Raporu, Özürlü/Engelli Kimlik Kartı, engelli bilgisinin işlendiği nüfus cüzdanı veya hâlen devam eden İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu nca alınmış yerleştirme (resmî tedbir) kararı belgelerinden biri ile süreğen hastalığı olan öğrenciler için ise sağlık raporunun aslı veya onaylanmış örneği ile RAM a başvuru yapılması gerekmektedir.

9 Bu işlemler yapılırken velinin yanı sıra evde veya hastanede eğitim hizmeti alanlar hariç öğrencinin kendisinin de bulunması gerekmektedir. Okul müdürlüğü, velinin/vasinin görüşünü de alarak öğrencilerin sınav hizmetiyle ilgili işlemlerin takibinden birinci derecede sorumludur. Bu işlemlere ilişkin bilgilendirme ve sürecin yönetimi okul müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

10 ÖNEMLİ AÇIKLAMA! Ortak sınavlar kapsamında özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için öğretim yılında yerleştirme ve nakil komisyonunca yürütülecek iş ve işlemler Özürlü/Engelli Sağlık Kurulu Raporu ve İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu Raporu esas alınarak yapılacaktır. Sınav tedbiri hizmeti alınmış ancak, Özürlü/Engelli Sağlık Kurulu Raporu nu 28 Nisan 2016 tarihine kadar beyan etmeyen öğrenciler için ortaöğretim kurumlarına yerleştirme ve nakil işlemlerinde özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci kapsamında işlem yapılmayacaktır.

11 Belirtilen belgelerin aslı, noter tasdikli örneği veya belgeyi düzenleyen ilgili makamca Aslı gibidir onayı olanların dışında herhangi bir rapor veya belge kabul edilmeyecektir. Ancak görme, işitme, zihinsel ve ortopedik engelliler ortaokulları ile yatılı bölge ortaokulu (YBO) müdürlüklerince resmî yazıyla engel durumunu bildirir özürlü sağlık kurulu raporunun örneğinin RAM a gönderilmesi hâlinde, raporun aslı istenmeyecektir. Üzerinde tahribat, silinti ve kazıntı olan raporlar geçersiz sayılacaktır.

12 Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere RAM tarafından, MEBBİS-RAM Modülü ne işlenen bilgiler doğrultusunda sınav hizmeti verilecektir. Başvuru yapıldıktan sonra başvurunun sisteme işlendiğine dair belge öğrenci velisi tarafından RAM görevlisinden alınacaktır. Sistemde bilgileri yer almayan öğrencilere bu hizmet verilmeyecektir. Öğrencilerin engel durumlarını beyan ettiği belgelerin bir örneği, RAM tarafından saklanacak, ÖDSGM ye gönderilmeyecektir.

13 RAM adreslerine ilişkin bilgilere internet adresinden ulaşılabilecektir. Açık öğretim ortaokuluna devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere, açık öğretim ortaokulu müdürlüğünce ÖDSGM'ye yapılan talepler doğrultusunda sınav hizmeti verilecektir. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavlarda kullanabileceklerdir

14 5. Görme engelli öğrencilere ilişkin sınav tedbirleri nelerdir? a. Az Gören Öğrenciler Az gören grubuna miyop, hipermetrop, astigmatizm, karma gözlükle/lensle düzeltilen görme kusurları dâhil edilmemektedir. Az gören öğrenciler istekte bulunmaları hâlinde tek kişilik sınıflarda sınavlara alınacaktır. Bu öğrencilere her sınav için 15'er dakika ek süre verilecektir.

15 Ayrıca aşağıda belirtilen seçeneklerden biri tercih edilecek ve bu doğrultuda öğrenci için sınavlarda düzenleme yapılacaktır. 18 punto büyüklüğünde soru kitapçığı ve cevap kâğıdı, Okuyucu kodlayıcı eşliğinde 18 punto büyüklüğünde soru kitapçığı ve cevap kâğıdı. Az gören öğrencilerin soru muafiyeti olmayacak, sınav puanı tüm sorular üzerinden hesaplanacaktır.

16 b. Total Düzeyde Görme Engelli (Hiç Görmeyen) Öğrenciler Total düzeyde görme engelli öğrenciler okuyucu ve kodlayıcı eşliğinde tek kişilik sınıflarda sınavlara alınacaktır. Bu öğrencilere her sınav için 15'er dakika ek süre verilecektir. Total düzeyde görme engelli öğrencilerin soru muafiyeti olmayacaktır. Sınavlarda resim, şekil ve grafik içeren sorular yerine eş değer sorular yer alacaktır. Sınav puanı tüm sorular üzerinden hesaplanacaktır.

17 6. İşitme engelli öğrencilere ilişkin sınav tedbirleri nelerdir? İşitme engelli öğrencilerin, yabancı dil testi sınavına katılmak istemeleri halinde velisinin/vasisinin okul müdürlüğüne ikinci dönem için 11 Mart 2016 tarihine kadar dilekçe ile başvuru yapması gerekmektedir. İşitme engelli öğrenciler istekte bulunmaları hâlinde tek kişilik sınıflarda sınavlara alınacaktır., Bu öğrencilere her sınav için 15'er dakika ek süre verilecektir.

18 7. Ruhsal ve duygusal bozukluğu olan öğrencilere ilişkin sınav tedbirleri nelerdir? Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan öğrenciler istekte bulunmaları hâlinde tek kişilik sınıflarda sınavlara alınacaktır. Bu öğrencilere her sınav için 15'er dakika ek süre verilecektir. Özel öğrenme güçlüğü olan öğrenciler istekte bulunmaları hâlinde tek kişilik sınıflarda sınavlara alınacaktır. Bu öğrencilere her sınav için 15'er dakika ek süre verilecektir. Tercih etmeleri durumunda okuyucu ve kodlayıcı eşliğinde sınava alınacaklardır.

19 8. Yaygın gelişimsel bozukluğu olan öğrencilere ilişkin sınav tedbirleri nelerdir? Yaygın gelişimsel bozukluğu olan (Otizm, Rett Sendromu, Asperger Bozukluğu, Desintegratif Bozukluk, Atipik Otizm) öğrenciler istekte bulunmaları hâlinde tek kişilik sınıflarda sınavlara alınacaktır. Bu öğrencilere her sınav için 15'er dakika ek süre verilecektir.

20 9. Bedensel engelli öğrencilere ilişkin sınav tedbirleri nelerdir? Yazma becerisini engelleyecek derecede ince motor becerilerde engeli olan ya da uzuv kaybı (ampütesi) olan öğrenciler istekte bulunmaları hâlinde tek kişilik sınıflarda sınavlara alınacaktır. Bu öğrencilere her sınav için 15'er dakika ek süre verilecektir. Bu öğrencilere RAM tarafından yapılan değerlendirme sonucuna göre kodlayıcı verilecektir. Kaba motor becerilerinde engeli bulunan ortez, protez, yardımcı araç gereç kullanan öğrenciler giriş katlarda bulunan sınıflara yerleştirilecektir. Sınıflarda kullanılacak masa ve sıra öğrencinin özelliklerine uygun olarak düzenlenecektir.

21 10. Zihinsel engelli öğrencilere ilişkin sınav tedbirleri nelerdir? Zihinsel engelli öğrenciler istekte bulunmaları hâlinde tek kişilik sınıflarda sınavlara alınacaktır. Bu öğrencilere her sınav için 15'er dakika ek süre verilecektir. Ayrıca yapılacak tercih doğrultusunda kodlayıcı eşliğinde öğrencinin sınava girmesi için gerekli düzenleme yapılacaktır. Zihinsel engelli öğrencilerin, yabancı dil testi sınavına katılmak istemeleri hâlinde velisinin/vasisinin ikinci dönem için 11 Mart 2016 tarihine kadar MEBBİS-RAM Modülüne işlenmesi gerekmektedir.

22 11. Süreğen hastalığı olan öğrencilere ilişkin sınav tedbirleri nelerdir? Sağlık problemlerinin zorunlu kıldığı durumlarda süreğen hastalığı olan öğrenciler tek kişilik sınıflarda sınavlara alınacaktır. Yatarak tedavi gören öğrencilerden sağlık kurumunu terk etmeleri sakıncalı olanlar durumlarını, sağlık kurulu raporu ile belgelendirdikleri takdirde tedavi gördükleri sağlık merkezinde sınavlara alınacaklardır. Evde eğitim hizmetinden yararlanması yönünde özel eğitim hizmetleri kurul kararı bulunan öğrencilerin sınavları ev ortamında yapılacaktır. Veliler/vasiler, öğrencinin sınavlara alınacağı adresin belirtildiği dilekçe ile il/ilçe millî eğitim müdürlüğü ve RAM a başvuracaklardır.

23 Ayrıca şeker, astım, tansiyon ve epilepsi hastalıklarından dolayı sürekli ilaç kullanan öğrenciler diğer öğrencilerle birlikte sınıflara yerleştirilecektir. Ancak velinin başvurusu ve raporu doğrultusunda, sınıflarda görevli öğretmenler, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince önceden bilgilendirilecektir.

24 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ Geleceğiniz, geleceğimizdir Bu sunumda yer alan bilgiler, Milli Eğitim Bakanlığı öğretim yılı ortak sınavlar e- kılavuzundan alınmıştır.

25 Tüm öğrencilerimize bu süreçte başarılar dileriz... BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MODÜL2 MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI

FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MODÜL2. MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2. MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI MODÜL2 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI MODÜL2 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MODÜL2 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI

MODÜL2 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

FEN LİSELERİ GENEL TANITIM

FEN LİSELERİ GENEL TANITIM MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ FEN LİSELERİ GENEL TANITIM Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MODÜL2. ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI GENEL TANITIM BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2. ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI GENEL TANITIM BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI GENEL TANITIM Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL 9 TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir. SINAVIN UYGULANACAĞI DERSLER 2015-2016 eğitim

Detaylı

MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA

Detaylı

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL 1 TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

MODÜL 1 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SUNU 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI GENEL ESASLARI MERKEZİ ORTAK BİLGİLER SINAV TEMEL

MODÜL 1 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SUNU 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI GENEL ESASLARI MERKEZİ ORTAK BİLGİLER SINAV TEMEL MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BİLGİLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges MODÜL 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI

Detaylı

BURSA ÖZEL ve TEMEL LİSELER MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7. Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BURSA ÖZEL ve TEMEL LİSELER MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7. Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA ÖZEL ve TEMEL LİSELER Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA VALİLİĞİ BURSA

Detaylı

MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3. ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3. ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK? MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3 ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK? Bu doküman; Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesi kapsamında

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI e- Kılavuzu http://www.meb.gov.tr ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri

Detaylı

MODÜL 2. BURSA GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSELERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. BURSA GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSELERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSELERİ TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges/

Detaylı

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL 6 TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

MODÜL 2 BURSA SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 3. Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MODÜL 2 BURSA SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 3. Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 3 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges/ BURSA

Detaylı

MODÜL 2. BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI ORAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI ORAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE SINAV UYGULAMA KLAVUZU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE SINAV UYGULAMA KLAVUZU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE SINAV UYGULAMA KLAVUZU 1 Bu kılavuzda sınavda dikkat etmeniz gereken hususlar,

Detaylı

2013-2014 ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR TARİHİ VE SÜRESİ

2013-2014 ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR TARİHİ VE SÜRESİ 2013-2014 ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR TARİHİ VE SÜRESİ 8 inci sınıflar için yapılacak ikinci dönem ortak sınavları; 28 Nisan 2014 Pazartesi ve 29 Nisan 2014 Salı günleri yapılacaktır.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR e- KILAVUZU. http://www.meb.gov.tr

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR e- KILAVUZU. http://www.meb.gov.tr T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR e- KILAVUZU http://www.meb.gov.tr ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının

Detaylı

ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN SINAV TEDBİR HİZMETLERİ

ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN SINAV TEDBİR HİZMETLERİ ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN SINAV TEDBİR HİZMETLERİ İÇİNDEKİLER Konu Sayfa YGS ve LYS de sınav tedbirleri... 2 Başvuru detayları... 2 Görme engeli olan adaylar... 2 İşitme engeli olan adaylar, Bedensel engeli

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI e- Kılavuzu http://www.meb.gov.tr ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri

Detaylı

MODÜL 2. BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI ORTAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI ORTAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges/

Detaylı

MODÜL 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI KILAVUZU TEOG TEMEL BİLGİLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI KILAVUZU TEOG TEMEL BİLGİLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Geleceğiniz, geleceğimizdir TEOG TEMEL BİLGİLER BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI KILAVUZU Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA VALİLİĞİ PROJE

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2014 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI (PYBS) Başvuru ve Uygulama e-kılavuzu http://www.meb.gov.tr 2014 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAV TAKVİMİ SINIF PARASIZ YATILILIK

Detaylı

http://www.meb.gov.tr

http://www.meb.gov.tr MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi SEVİYE BELİRLEME SINAVI e-başvuru Kılavuzu 2011 http://www.meb.gov.tr 1 SINIFLARA GÖRE 2011 SBS TAKVİMİ Sınıf Başvuru ve Ücret Yatırma Tarihi

Detaylı

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU 2014 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU İstanbul Aydın Üniversitesinin öğrencilere armağanıdır. pergel_orta_ogretime_gecis_sistemi.indd 1 27.11.2013 09:57 pergel_orta_ogretime_gecis_sistemi.indd

Detaylı

PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR - 13 HAZİRAN 2015 SAAT-14:00

PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR - 13 HAZİRAN 2015 SAAT-14:00 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI (PYBS) 5, 6, 7, 9, 10 ve 11 inci sınıflar için gerçekleştirilecek Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS); 13 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 14.00 de yapılacaktır.

Detaylı

MODÜL 2. BURSA FEN ve SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 2. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. BURSA FEN ve SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 2. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 2 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA FEN ve SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C.

Detaylı

ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR GENEL AÇIKLAMALAR

ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR GENEL AÇIKLAMALAR 2014-2015 ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR GENEL AÇIKLAMALAR İkinci dönem ortak sınavları; 29 Nisan 2015 Çarşamba ve 30 Nisan 2015 Perşembe günleri yapılacaktır. Her sınav günü,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2016 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI (PYBS) Başvuru ve Uygulama e-kılavuzu http://www.meb.gov.tr 2016 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAV TAKVİMİ SINIF PARASIZ YATILILIK

Detaylı

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi KAMİL ÖZKAN MERCİN (Rehber Öğretmen) (GÜNCELLENME TARİHİ 7 KASIM 2015) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni

Detaylı

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR SINAV GÖREVLİLERİNİN DİKKATİNE 09/12/2016 Tarih 29913 Resmi Gazete de yayımlanan 02/12/2016 tarih ve 6764 sayılı Millî Eğitim

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR e- Kılavuzu http://www.meb.gov.tr ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının

Detaylı

BÜLTEN. Ayın Konusu Öğrencilerin Özel Eğitimden Yararlanma ve RAM a Geliş Süreçleri T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

BÜLTEN. Ayın Konusu Öğrencilerin Özel Eğitimden Yararlanma ve RAM a Geliş Süreçleri T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü EKİM Ayın Konusu Öğrencilerin Özel Eğitimden Yararlanma ve RAM a Geliş Süreçleri İÇİNDEKİLER 1.RAM nedir? 2.Destek Eğitim

Detaylı

Yerleştirme yedek kayıt işlemleri yapılacak mıdır? Yerleştirme işlemleri bir defada yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır.

Yerleştirme yedek kayıt işlemleri yapılacak mıdır? Yerleştirme işlemleri bir defada yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır. Yerleştirme takvimi nasıl işleyecek? YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ TAKVİMİ Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı 04 Temmuz 2014 8 inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanı 07 Temmuz 2014 Yerleştirme

Detaylı

SINAV UYGULAMA DUYURUSU. - 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat:10.00 da yapılacaktır.

SINAV UYGULAMA DUYURUSU. - 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat:10.00 da yapılacaktır. SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAVIN ADI - Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı SINAV YERİ - ANKARA SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ - 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat:10.00

Detaylı

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı On5yirmi5.com TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi doğrultusunda lise tercih ve yerleştirme işlemleri

Detaylı

2012 SEVİYE BELİRLEME SINAVI İLE PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

2012 SEVİYE BELİRLEME SINAVI İLE PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR A) SEVİYE BELİRLEME SINAVI TARİHİ VE SÜRESİ: 8. sınıfların Seviye Belirleme Sınavı 09 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 10.00 da yapılacaktır. Sınavda 100 soru sorulacak ve sınav 120 dakika sürecektir.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI (PYBS) e-başvuru KILAVUZU 2010 http://www.meb.gov.tr SINIF 5, 9, 10 ve 11 inci sınıflar SINIFLARA GÖRE 2010 PYBS YİBO TAKVİMİ PYBS- YİBO

Detaylı

MODÜL 2 TEMEL EĞİTİM SONRASI ORTAÖĞRETİM EĞİTİM SEÇENEKLERİ KİTAPÇIK NO: 1 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MODÜL 2 TEMEL EĞİTİM SONRASI ORTAÖĞRETİM EĞİTİM SEÇENEKLERİ KİTAPÇIK NO: 1 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 1 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 TEMEL EĞİTİM SONRASI ORTAÖĞRETİM EĞİTİM SEÇENEKLERİ Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015

Detaylı

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU. İstanbul Aydın Üniversitesinin öğrencilere armağanıdır. www.bildershaneleri.

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU. İstanbul Aydın Üniversitesinin öğrencilere armağanıdır. www.bildershaneleri. 2014 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU İstanbul Aydın Üniversitesinin öğrencilere armağanıdır. www.bildershaneleri.com 2014 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) Sistemin Niteliği

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR e- KILAVUZU.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR e- KILAVUZU. T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR e- KILAVUZU http://www.meb.gov.tr ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının

Detaylı

MODÜL 2. BURSA GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSELERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 6. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. BURSA GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSELERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 6. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 6 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSELERİ TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C.

Detaylı

BRİFİNG EĞİTİM ÖĞRETİM YILI (Birinci Dönem)

BRİFİNG EĞİTİM ÖĞRETİM YILI (Birinci Dönem) BRİFİNG 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI (Birinci Dönem) YAYINLAR GENEL DURUM ARAŞTIRMALAR ANA BAŞLIKLAR ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ PROJELER REHBERLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ GENEL DURUM * Melikgazi Rehberlik

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2013 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi SEVİYE BELİRLEME SINAVI Başvuru Kılavuzu http://www.meb.gov.tr 2013 - SBS UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Başvuru ve Ücret Yatırma Tarihi Sınav

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU. Sıkça Sorulan Sorular

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU. Sıkça Sorulan Sorular ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU Sıkça Sorulan Sorular 1.Okulların kontenjan tabloları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek? Yerleştirme yapılacak okulların tercihlere

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU Sıkça Sorulan Sorular 1 1.Okulların kontenjan

Detaylı

MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU TANITIMI 2018

MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU TANITIMI 2018 MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU TANITIMI 2018 Sistemin Yeni Kavramları Merkezi Sınav Puanı Merkezi Yerleştirme Ortaöğretim Kayıt Alanı Yerel Yerleştirme

Detaylı

KISALTMALAR. Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Yıl Sonu Başarı Puanı Yerleştirmeye Esas Puanı

KISALTMALAR. Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Yıl Sonu Başarı Puanı Yerleştirmeye Esas Puanı KISALTMALAR AOSP PYBS YBP YEP Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Yıl Sonu Başarı Puanı Yerleştirmeye Esas Puanı TERCİH İŞLEMLERİ 8 inci sınıfı başarıyla tamamlayan

Detaylı

2017 TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ

2017 TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) 2017 TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ Tercihlere Esas olan Okul Kontenjanları 30 Haziran 2017 de ilan edilecek olup, aynı gün ( 30 Haziran 2017 ) Yerleştirmeye Esas

Detaylı

2014 ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) BAŞVURU SÜRECİ

2014 ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) BAŞVURU SÜRECİ 2014 ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) BAŞVURU SÜRECİ 1- GENEL BİLGİ Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 27 Nisan 2014 tarihinde 81 il merkezinde yapılacaktır. Başvurular 24 Şubat-07

Detaylı

GAZİANTEP ŞEHİTKAMİL HACI LÜTFİYE ŞİRECİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEOG TERCİH DANIŞMANLIĞI SEMİNERİ

GAZİANTEP ŞEHİTKAMİL HACI LÜTFİYE ŞİRECİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEOG TERCİH DANIŞMANLIĞI SEMİNERİ GAZİANTEP ŞEHİTKAMİL HACI LÜTFİYE ŞİRECİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEOG TERCİH DANIŞMANLIĞI SEMİNERİ Tercih Danışmanlığı Nedir? Tercih Danışmanlığı, tercih yapacak öğrencinin ve ailesinin tercih sürecinde

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR e- Kılavuzu http://www.meb.gov.tr ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının

Detaylı

KONTENJANLAR. Tablo 1 SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ*

KONTENJANLAR. Tablo 1 SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ* BAŞVURULAR Ön (Online) Kayıtlar Ön Kayıt Kesinleştirme ÖN KAYIT KESİNLEŞTİRME İŞLEMİNİN YAPILACAĞI FAKÜLTE ADRESİ ENGELLİ ADAYLAR YABANCI UYRUKLU ADAYLAR SINAVLAR YERLEŞTİRME SONUÇLARIN AÇIKLANMASI VE

Detaylı

2018 Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu 1

2018 Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu 1 2018 Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu 1 YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL KILAVUZU 2018 1 2018 Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu 2 Bu kılavuz, Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi ile " Millî

Detaylı

Tam Zamanlı Kaynaştırma: Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencinin kaydı normal sınıftadır; öğrenci tam gün boyunca normal sınıfta eğitim almaktadır.

Tam Zamanlı Kaynaştırma: Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencinin kaydı normal sınıftadır; öğrenci tam gün boyunca normal sınıfta eğitim almaktadır. Kaynaştırma yoluyla eğitim nedir? Kaynaştırma yoluyla eğitim; özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitimlerini, destek eğitim hizmetleri de sağlanarak yetersizliği olmayan akranları ile birlikte resmî

Detaylı

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir.

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir. TEOG SINAVI 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir. 2016-2017 eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel

Detaylı

MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir. 2014-2015 eğitim - öğretim yılından

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2013 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI (PYBS) SINAV KILAVUZU http://www.meb.gov.tr SINIFLARA GÖRE 2013 PYBS TAKVİMİ SINIF PYBS BAŞVURU TARİHİ SINAV GİRİŞ BELGESİ SINAV TARİHİ

Detaylı

T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI

T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Antakya/HATAY T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI

Detaylı

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir.

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir. ORTAK SINAVLAR 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir. 1.DÖNEM: Kasım 2016 2.DÖNEM: Nisan 2017 Tarihlerinde

Detaylı

Eğitim Kurumları Zümre Kurulları Toplantıları

Eğitim Kurumları Zümre Kurulları Toplantıları 1 Açık Ortaokul 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı 1. Dönem için Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme (Bakanlıkça Belirlenecek) 2 Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem Yeni Kayıt İşlemleri (Bakanlıkça

Detaylı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci aşama olan Tercih ve

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci aşama olan Tercih ve İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ 2014-20152015 TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci

Detaylı

TEOG HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

TEOG HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR TEOG HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Tercih yapılacak okulların tanıtım bilgileri (kontenjan, yabancı dil, pansiyon durumu, öğretim süresi, alan/dal...) nasıl öğrenilebilir? Okulların tanıtım bilgilerine

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2017 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI SORULARLA TERCİH VE YERLEŞTİRME SÜRECİ 1 1. Tercih yapılacak okulların

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2015 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI (PYBS) Başvuru ve Uygulama e-kılavuzu http://www.meb.gov.tr 2015 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAV TAKVİMİ SINIF PARASIZ YATILILIK

Detaylı

ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME

ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME TEMEL KAVRAMLAR: ATP : Anadolu Teknik Program AMP : Anadolu Meslek Programı MBY : Mülakat ve Beden Yeterliliği Sınavı TERCİH

Detaylı

TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) Sistemi

TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) Sistemi TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) Sistemi 2017 2018 14 Eylül 2017 Hazırlayan: Eğitim Uzmanı Oktay Aydın Terakki Vakfı Okulları Yurtiçi Üniversite Danışmanı www.egitimvegelecek.com Terakki de Temel

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

T.C ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

T.C ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. T.C ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Güzel Sanatlar Fakültesinin Baskı Sanatları, Cam, Çizgi Film (Animasyon), Grafik,

Detaylı

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten. Mayıs 2015

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten. Mayıs 2015 Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten Mayıs 2015 Okul Rehber Öğretmenleri Basri AKGÜL & Merve K.SONDAŞ Mayıs 2015 ORHANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ E-BÜLTEN MAYIS 2015

Detaylı

MODÜL 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI KILAVUZU BİLGİLER MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MODÜL 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI KILAVUZU BİLGİLER MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BİLGİLER BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI KILAVUZU Geleceğiniz, geleceğimizdir Proje web: http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesinde öğrenim gören engelli öğrencilerin

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ. (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı )

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ. (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı ) MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı ) Tebliğler Dergisi : ŞUBAT 2010/2629 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar:

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar: FAKÜLTE/YÜKSEKOKU L SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ (****) BÖLÜM/PROGRAM PUAN TÜRÜ (2018) TABAN PUANI

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü 5580 SAYILI KANUN KAPSAMINDAKİ ÖZEL OKULLARDA ÖĞRENİM GÖREN/GÖRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN VERİLECEK EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ UYGULAMA e-kilavuzu

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİLER EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMALARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİLER EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMALARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİLER EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMALARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin amacı; Hitit Üniversitesi nde önlisans,

Detaylı

Rehberlik Servisi Tanıtımı

Rehberlik Servisi Tanıtımı Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine

Detaylı

T.C. SARIYER KAYMAKAMLIĞI İstinye Anadolu Lisesi Müdürlüğü

T.C. SARIYER KAYMAKAMLIĞI İstinye Anadolu Lisesi Müdürlüğü SIRA NO AY TARİHİ YAPILACAK İŞ 1 AĞUSTOS 14 Ağustos 2015 Cuma akşamı sona erer Mesleki Eğitim Merkezlerinde Güz Dönemi Sınav Öncesi Kalfalık ve Ustalık Sınavları Başvurularının Sona Ermesi 2 AĞUSTOS Ağustos

Detaylı

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR MESLEKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ANNE BABALARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ ÖĞRENCİLERE

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

Özürlü Kimdir? duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından özür. sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri ifade eder.

Özürlü Kimdir? duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından özür. sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri ifade eder. Özürlü Kimdir? Doğuştan ğ veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından özür oranının yüzde kırk k veya üzerinde olduğunu ğ özürlü ülü sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ NO 1 2 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞLEM TARİH 17 Ağustos-30 Ekim 24 Ağustos-19 Eylül 2015 01 Eylül-19 Eylül 2015 Örgün ve Yaygın Eğitim nda 3 Öğretmenlerin Göreve Başlaması/Mesleki 01 Eylül 2015, Salı Çalışmalar

Detaylı

BARAJ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN SEÇİMİ

BARAJ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN SEÇİMİ BARAJ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN SEÇİMİ Meslek Seçiminin Önemi Okulumuz hakkında kısa bilgi Alan seçimi çalışma takvimi Alan seçimi kriterleri Tercih İşlemleri Yerleştirme İşlemleri Sonuçların

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2014 YILI PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI (PYBS) TERCİH ve YERLEŞTİRME e- KILAVUZU http://www.meb.gov.tr 1 Telefon Faks İnt. Adr. E-Posta İLETİŞİM Tercih ve Yerleştirme

Detaylı

Tercih ve Yerleştirme Takvimi

Tercih ve Yerleştirme Takvimi 2014 TEOG Yerleştirme Kılavuzu henüz yayınlanmadığı için resmi değildir. Ancak MEB ile yaptığımız görüşme sonucu edindiğimiz bilgiler aşağıda yer almaktadır. Tercih ve Yerleştirme Takvimi TARİH AÇIKLAMA

Detaylı

TED KDZ. EREĞLĠ KOLEJĠ

TED KDZ. EREĞLĠ KOLEJĠ 5. SINIF DENEME SINAV TARİHLERİ 6. SINIF DENEME SINAV TARİHLERİ 7. SINIF DENEME SINAV TARİHLERİ 20 OCAK 2015 TEOG DENEME 4 TÜRKÇE 20 OCAK 2015 TEOG DENEME 4 MATEMATİK 20 OCAK 2015 TEOG DENEME 4 DİN KÜL.

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ a) Ortaöğretim Kurumları Zümre Başkanlarının 02 Eylül 2013 Pazartesi 1 b) Orta Öğretim Kurumları Zümre Toplantıları ve Yıllık Planların Hazırlanması 03-08 Eylül 2013 tarihleri arasında c) Orta Öğretim

Detaylı

T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ II. DÖNEM REHBER ÖĞRETMENLER TOPLANTI KARARLARI ALANYA - 2015 ALANYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ a) Ortaöğretim Kurumları Zümre Başkanlarının 02 Eylül 2013 Pazartesi 1 b) Orta Öğretim Kurumları Zümre Toplantıları ve Yıllık Planların Hazırlanması 03-08 Eylül 2013 tarihleri arasında c) Orta Öğretim

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 0 07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR

2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR 0-0 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR inci sınıflar için II. dönem Ortak Sınavları; Nisan 0 Çarşamba ve Nisan 0 Perşembe günleri yapılacaktır.

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü 5580 SAYILI KANUN KAPSAMINDAKİ ÖZEL OKULLARDA ÖĞRENİM GÖREN/GÖRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN VERİLECEK EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ UYGULAMA e-kilavuzu

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2018 SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu -2018 2018 MERKEZÎ SINAV UYGULAMA

Detaylı

EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018

EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018 2017-2018 EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018 Tercihe Bağlı Serbest Kayıt Sisteminde Bizi Neler Bekliyor?

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü 5580 SAYILI KANUN KAPSAMINDAKİ ÖZEL OKULLARDA ÖĞRENİM GÖREN/GÖRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN VERİLECEK EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ UYGULAMA e-kilavuzu

Detaylı