Katolik Kilisesi Ayini, İsa Mesih in son yemeği üzerine kuruludur. Kutsal Ekmek ve Şarabın cemaat üyeleri tarafından paylaşıldığı bu törene

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Katolik Kilisesi Ayini, İsa Mesih in son yemeği üzerine kuruludur. Kutsal Ekmek ve Şarabın cemaat üyeleri tarafından paylaşıldığı bu törene"

Transkript

1 KUTSAL AYİN

2 Katolik Kilisesi Ayini, İsa Mesih in son yemeği üzerine kuruludur. Kutsal Ekmek ve Şarabın cemaat üyeleri tarafından paylaşıldığı bu törene Efkaristiya ayini de denir. Efkarista Şükran demektir.

3 Kutsal Ayinin Bölümleri Kutsal Efkaristiya Ayini iki ana bölümden oluşur : Kelam (Kutsal Kitap) Liturjisi Efkaristiya Liturjisi

4 Kutsal Ayinin Bölümleri Bu iki bölümün başında ve sonunda iki bölüm daha vardır: Başlangıçta Toplanma Duaları Son Dualar ve Takdis

5 Kutsal Ayinin Bölümleri Kısacası toplamda dört bölüm vardır: 1 Kutsal Kitap Litürjisi Efkaristiya Litürjisi 2 3 4

6 TOPLANMA Duaları Giriş Korteji: Din adamları kiliseye arka taraftan girerek sunağa (sunak masası, altar) hürmet gösterir (Herkes eğilir; ayini yöneten din adamı sunağı öper). Cemaat ayakta durur ve toplanma Duaları boyunca ayakta kalır. Selamlama ve Haç çıkarılması (Ayini yöneten din adamı birkaç sözle cemaati selamlar) Tövbe Duası Herşeye kadir Allah a itiraf ediyorum Her zaman Rabbim bize merhamet et (Kirie Eleison) duasını ederiz.

7 Övgüden (Tanrı yı öven bir ilahi) sonra Papaz cemaati Dua edelim diyerek bir açılış duasına yönlendirir. Bunu kısa bir sessizlik takip eder, daha sonra Papaz Açılış Duasını söye (bu dua her Ayinde değişir). Açılış duasından sonra herkes oturur. Açılış duası bizi Kutsal Ayinin ilk büyük bölümü olan Kutsal Kitap Litürjisine yöneltir.

8 ÖNEMLİ KELİMELER! Eski Ahit: Ayrıca Yahudi Kutsal Yazıları da denir. Yahudi halkının başına gelenleri anlatır (İsa da bir Yahudi idi dolayısıyla bu olaylar Hristiyanlar için de çok önemlidir). Mezmurlar: Eski Ahit in parçası olan şiirsel dualar. Yeni Ahit: Hristiyan Kutsal Yazıları, İsa nın hayatını, Aziz Pavlus un mektuplarını, vs. içerir. İncil (Müjde): İsa Mesih in hayatını, ölümünü ve dirilişini anlatan Yeni Ahit in bölümleridir.

9 Kutsal Kitap Liturjisi Normal bir Pazar ayininde 3 okuma vardır. İlk okuma Eski Ahit den yapılır. Tanrı nın vaatler verdiği İsrail ile bu vaatleri tamamlamaya gelen İsa Mesih arasındaki bağı gösterir. İlk okumadan sonra, genellikle müzik ile birlikte bir Mezmur okunur.

10 Kutsal Kitap Liturjisi İkinci okuma Yeni Ahit ten yapılır. Genellikle Yeni Ahit ten bir mektup okunur. İlk ve ikinci okumalardan sonra şu sözler söylenir: Rab bim şükürler olsun İkinci okumadan sonra ayağa kalkarız ve yapılacak İncil okumasını ilan etmek için Halleluya! ilahisi okuruz.

11 Alleluya! Alleluya nın anlamı Rab bi yüceltin! dir. Alleluya sırasında, Papaz İncil I kaldırır. Bu Kutsal Kitap Liturjisinin en önemli kısmıdır.

12 PAPAZ: Rab sizinle olsun. İncil Okuması CEMAAT: Ve sizin ruhunuzla. PAPAZ: Aziz tarafından yazılan Mesih İsa nın İncil inden sözler. CEMAAT : (Alna, dudaklara ve kalbe haç çıkartırken) Rabbimiz Mesih İsa sana övgüler olsun. PAPAZ okumayı yapar PAPAZ : Dinlediğimiz bu Kutsal sözler için Rabbe şükredelim CEMAAT : Rabbimiz Mesih İsa sana şükürler olsun.

13 İman İkrarı Vaazdan sonra cemaat ayağa kalkar ve İznik- İstanbul iman ikrarını söyler. Bir tek Allah a inanıyorum İznik-İstanbul İman ikrarı Kilisenin 2000 yıldır öğrettiği şeylerin bir özetidir.

14 Genel Şefaatler Papaz sandalyesinden insanları duaya çağırır. OKUYAN: Rab be dua edelim. Cevap: Rab, duamızı dinle. Her dua niyetinden sonra tekrarlanır

15 Önemli Kelimeler! Sunak: Kurbanın sunulduğu ve Hristiyanların beslendiği masa. Efkaristiya Litürjisinin merkezidir.

16 Efkaristiya Litürjisi Kutsal Ayin in ikinci büyük bölümü. Kutsal Kitap Litürjisi Kutsal yazılara odaklanırken, Efkaristiya Litürjisi sunağa odaklıdır.

17 Sunağın Hazırlanması Ekmek ve şarap ayinden önce Kilisenin arkasında hazır edilir. Bağış sepeti gezdirilerek Kiliseye yardım toplanır. Bir kafile halinde insanlar ekmek ve şarabı Papaza getirir. Buna sunum kafilesi denir. Bu ilk kilisenin sunumlarını çağrıştırır, insanlar kendi yaptıkları ekmek ve şarabı Rab bin sofrasına getirirlerdi.

18 1. ALMA Papaz cemaatten sunuları (ekmek ve şarap) alır. 2. KUTSAMA 3. BÖLME 4. VERME

19 Önemli Kelimeler! Tabak: Genellikle gümüş ya da altından yapılmış, Mesih in Bedenini (kutsanmış ekmeği) taşıyan, ufak bir tabak. Kadeh: Genellikle gümüş ya da altından yapılmış, Mesih in kanını (kutsanmış şarabı) taşıyan kadeh.

20 Sunuların Hazırlanması Rahip şarabı kadehe doldurur ve birkaç damla su katar. Bu Mesih in insanlığının ve Tanrılığının birleşimini gösterir. Papaz sunuları aldığı zaman, üzerlerine Yahudilerin Fısıh bayramı yemeğinde kullandıkları duaları okur. Papaz tabağı sunak üzerinde kaldırır. PAPAZ: Ey Rabbimiz, bütün evrenin Tanrısı, sana şükrederiz, çünkü toprağın Rahip aynı şeyi kupayla da yapar..

21 Efkaristiya Duası Papaz ellerini yıkadıktan sonra cemaati kendisiyle birlikte Efkaristiya hazırlamaya davet eder. o Açılış cümlesi ( Kalplerimizi Allah a yükseltelim ) KUTSAL (Kutsal,kutsal, kutsal): Cemaat Mesih in Vahiy Kitabındaki duasını okur. Tpapaz sonra Efkaristiya Dualarından birini seçer ve Son Yemeği bir kez daha anar.

22 Kutsama Efkaristiya Ayini sırasında rahip persona Christi (Mesih in şahsı) olarak konuşur. Kutsama sırasında papaz İsa Mesih olur. Papaz tabağı alır ve Bu benim bedenim der. Daha sonra ekmeği alıp cemaatin görebilmesi için kaldırır ve altarın önünde diz çöker. Kupayı alır ve, Bu benim kanımdır der.

23 Efkaristiyada Tanrı nın varlığı Ekmek ve şarap papaz tarafından kutsandıktan sonra İsa nın bedenine ve kanına dönüşür. Bu yüzden Kutsal Ayinin EN KUTSAL bölümü budur. Bu dönüşüme Transubstantütasyon denir. Efkaristiya Tanrı ile kurulan en kişisel bağdır.

24 1. ALMA Papaz cemaatten sunuları (ekmek ve şarap) alır. 2. KUTSAMA Efkaristiya Duası sırasında ekmeğin ve şarabın kutsanması 3. BÖLME 4. VERME

25 Kutsamadan sonra Cemaat birlikte Anma Onayını söyler ( Mesih ölümünü en sık kullanılanıdır) Efkaristiya aracılığı ile birleşerek tüm Kilise için dualar edilir. Efkaristiya duası Doksoloji ile bitirilir ( Mesih aracılığıyla, Mesih ile birlikte, Mesih in içinde ) Cemaat yüksek sesle Amin ( Öyledir! ) der.

26 Komünyon Duası Komünyon duası İsa nın Öğrettiği Rab bin Duası ile başlar. Birlikte ilahi oalrak ya da düz şekilde duayı okuruz ( Göklerdeki Pederimiz ). Rab bin Duasını Selamet Göstergesi izler. El dıkışarak «Mesih in selameti» denir. Bu omşunuzla aranızdaki anlaşmazlığı çözmek için yapılır.

27 Ekmeğin Bölünmesi Rahip ekmeği böler ve Efkaristiyayı komünyon sırası için hazırlar. Cemaat Agnus Dei ya da Allah ın Kurbanı nı söyleyerek Tanrı nın halkını kurtarmak için kurban ettiği fısıh Kurbanını anar. Papaz kutsanmış ekmeği ve şarabı kaldırır ve cemaat buna layık olmadığını ilan eder ( Rabbim bana gelmene layık değilim )

28 1. ALMA Papaz cemaatten sunuları (ekmek ve şarap) alır. 2. KUTSAMA Efkaristiya Duası sırasında ekmeğin ve şarabın kutsanması 3. BÖLME Cemaatin selamet dileklerinden sonra papaz ekmeği böler. 4. VERME

29 Komünyon Sırası Papaz: Mesih in Bedeni diyerek ekmeği cemaate tek tek verir. Cemaat: Amin Amin diyerek Evet, bunun gerçekten Mesih in Bedeni olduğuna inanıyorum. demiş oluruz. Kutsal Komünyon u aldıktan sonra tekrar sıramızı döner, diz çöker (ya da oturur) ve birkaç dakika sessizce dua ederiz.

30 1. ALMA Papaz cemaatten sunuları (ekmek ve şarap) alır. 2. KUTSAMA Efkaristiya Duası sırasında ekmeğin ve şarabın kutsanması 3. BÖLME Cemaatin selamet dileklerinden sonra papaz ekmeği böler. 4. VERME Komünyon sırası

31 Kimler Komünyon Alamaz? Kimler Komünyon almamalıdır? Katolik olmayanlar Komünyondan önce oruç tutmamış Katolikler İlk Tövbe ve Komünyon sakramentini almamış Katolikler.

32 Ekmek ve Şarap Ekmek ve Şarap Efkaristiyanın iki cinsidir. Genellikle herkes ekmeği alır Şarap opsiyoneldir Şarap özellikle kutlayanlar (papazlar) ve yardımcılarına ayrılmıştır. Cemaate bazen pratik sebepler yüzünden verilmez (kalabalık gibi) Bazı cemaatlerde ekmek şaraba batırılır.

33 Son Sua ve Uğurlama Son duadan sonra papaz insanları kutsar ve uğurlar. Barış içinde gidiniz, Rab bi ve birbirinizi sevip hizmet ediniz. Efkaristiya alarak büyük bir aile olarak birleşen cemaatin ayin DIŞINDA DA aile olması beklenir.

Hıristiyan İnanç Esasları Teslis Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adı altında üç kişilikte tek tanrıyı kabul ederler. Hıristiyan inancına göre baba kainatı ya

Hıristiyan İnanç Esasları Teslis Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adı altında üç kişilikte tek tanrıyı kabul ederler. Hıristiyan inancına göre baba kainatı ya Hıristiyan İnanç Esasları Teslis Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adı altında üç kişilikte tek tanrıyı kabul ederler. Hıristiyan inancına göre baba kainatı yaratmıştır. Tanrının inkarnasyonu olan oğul, günahın

Detaylı

[Kurban Duaları] (ondalık-sunu-sadaka üzerine)

[Kurban Duaları] (ondalık-sunu-sadaka üzerine) [Kurban Duaları] (ondalık-sunu-sadaka üzerine) ONDALIK-SUNU-SADAKA Kurbanlarımızı şükran ve dua ile sunarız. Bu kurbanları dua ve tapınmanın bir parçası olarak, övgü ve şükran sunusu olarak Tanrı ya sunarız.

Detaylı

Hıristiyan inancına göre. Hıristiyan ibadetinin en önemli olanı. Bir çok dua çeşidi vardır.

Hıristiyan inancına göre. Hıristiyan ibadetinin en önemli olanı. Bir çok dua çeşidi vardır. Tüm dinsel gelenekler gibi dinsel pratikler Hıristiyan inancı içinde merkezi öneme sahip bir husustur. Hıristiyanlar Her şeyi yaratan zati bir Tanrıya inanmaktadır. Kutsal Kitaba göre Tanrı, sevgi, adalet,

Detaylı

Hazırlık Dönemi (Advent) Nedir?

Hazırlık Dönemi (Advent) Nedir? Hazırlık Dönemi (Advent) Üzerine-2012 (Kutlu Doğuşa (Noel) Girerken) Baba, Oğul, Kutsal Ruh un Krallığı şimdi ve daima kutsaldır. Her sene Kutlu Doğuşa girerken benzer hazırlıklar ve heyecan ile dolarız.

Detaylı

Hristiyan Kilisesi. Tanrı nın Kilisesi nin tarihi ve büyümesi üzerine bir çalışma

Hristiyan Kilisesi. Tanrı nın Kilisesi nin tarihi ve büyümesi üzerine bir çalışma Hristiyan Kilisesi Tanrı nın Kilisesi nin tarihi ve büyümesi üzerine bir çalışma Multi-Language Publications Bringing the Word to the World The text of this book is written and produced by Multi-Language

Detaylı

Bu Ders Şunları Yapmanıza Yardımcı Olacaktır

Bu Ders Şunları Yapmanıza Yardımcı Olacaktır 76 Ders 8 Kilise Üzerinde "Kilise" yazan birçok bina vardır. Bunlara güzel binalar ve katedraller, alçakgönüllü misyon binaları ve sade barakalar da dahildir. Kuleleri, haçları ve çanları vardır, bunlar

Detaylı

Yahudiliğin peygamberi Hz. Musa dır. Bu nedenle Yahudiliğe Musevilik de denir. Yahudi ismi, Yakup un on iki oğlundan biri olan Yuda veya Yahuda ya

Yahudiliğin peygamberi Hz. Musa dır. Bu nedenle Yahudiliğe Musevilik de denir. Yahudi ismi, Yakup un on iki oğlundan biri olan Yuda veya Yahuda ya VAHYE DAYALI DİNLER YAHUDİLİK Yahudiliğin peygamberi Hz. Musa dır. Bu nedenle Yahudiliğe Musevilik de denir. Yahudi ismi, Yakup un on iki oğlundan biri olan Yuda veya Yahuda ya nispetle verilmiştir. Yahudiler

Detaylı

ÖLÜLERİ ANMA GÜNÜ. 2 Kasım GİRİŞ İLAHİSİ

ÖLÜLERİ ANMA GÜNÜ. 2 Kasım GİRİŞ İLAHİSİ ÖLÜLERİ ANMA GÜNÜ 2 Kasım I GİRİŞ İLAHİSİ Mesih İsa'nın ölüp dirildiğine inanıyoruz; aynı şekilde Allah'ın İsa'ya imanla bağlı olarak göz-lerini yaşama kapamış olanları da, O'nunla birlikte yanına alacağına

Detaylı

Dua edelim: I.Korintliler 1:30, Efesliler 2:10

Dua edelim: I.Korintliler 1:30, Efesliler 2:10 Kutsal Olmak - 18. Kutsallığı nasıl tanımlarsınız? Tanrı lütfunun bir kişide çalışması; Mesih in bir kişide şekillenmesi; Mesih in çarmıh ölümü ve dirilişinin bir kişide işlemesi; Tanrı nın benzerliğinde

Detaylı

Eğer bir tane bile [iyi iş] gösterebilseydik, tek bir günahımızı bile hatırlaması Tanrı nın o işi reddetmesi için yeterliydi. Eğer Kurtarıcımızın acı

Eğer bir tane bile [iyi iş] gösterebilseydik, tek bir günahımızı bile hatırlaması Tanrı nın o işi reddetmesi için yeterliydi. Eğer Kurtarıcımızın acı Kutsal Olmak - 3. Belçika İnanç Açıklaması 24 Kutsal Ruh un Tanrı Sözü ile birlikte çalışmasıyla doğan gerçek imanın insana yeniden doğuş verdiğine ve yeni bir yaşam sürmek üzere onu yeni bir insan yaparak

Detaylı

Tövbe ve Af Dileme-4

Tövbe ve Af Dileme-4 Tövbe ve Af Dileme-4 Kutsalsın, Kutsalsın, Kutsalsın ey güçlü Rab Tanrı; Yer ve gök Sana verilen hamtlarla doludur. Rabbin adına gelen ve tekrar gelecek olana en yücelerde hamtlar olsun. Baba ya, Oğul

Detaylı

YILI ERMENİ OKULLARI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

YILI ERMENİ OKULLARI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE ÖĞRENME ALANI: İNANÇ 1. ÜNİTE: KUTSAL KİTAP VE HAVARİLER EYLÜL Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. İlk Ders Genelgesi 1. Kutsal

Detaylı

HY1210 DUA ETTİĞİNİZDE ÖĞRENCİ ÜNİTE RAPORU VE YANIT KAĞITLARI. İsteme Adresi: ICI P.K. 33 Bakırköy / İstanbul

HY1210 DUA ETTİĞİNİZDE ÖĞRENCİ ÜNİTE RAPORU VE YANIT KAĞITLARI. İsteme Adresi: ICI P.K. 33 Bakırköy / İstanbul HY1210 DUA ETTİĞİNİZDE ÖĞRENCİ ÜNİTE RAPORU VE YANIT KAĞITLARI İsteme Adresi: ICI P.K. 33 Bakırköy / İstanbul Ünite 1 İçin Öğrenci Raporu 129 ÖĞRENCİ RAPORU TALİMATLARI Her üniteyi çalışmayı bitirdikten

Detaylı

SELAMLAMA-BEREKETLEME

SELAMLAMA-BEREKETLEME - Hasat İçin Şükran SELAMLAMA-BEREKETLEME 19:1 Gökler Tanrı'nın görkemini açıklar, Gökkubbe ellerinin eserini duyurur. veya Tekvin 8:22 «Dünya durdukça Ekin ekmek, biçmek, Sıcak, soğuk, Yaz, kış, Gece,

Detaylı

Tövbe ve Af Dileme-8

Tövbe ve Af Dileme-8 Tövbe ve Af Dileme-8 Kutsalsın, Kutsalsın, Kutsalsın ey güçlü Rab Tanrı; Yer ve gök Sana verilen hamtlarla doludur. Rabbin adına gelen ve tekrar gelecek olana en yücelerde hamtlar olsun. Baba ya, Oğul

Detaylı

Tövbe ve Af Dileme-1

Tövbe ve Af Dileme-1 Tövbe ve Af Dileme-1 Kutsalsın, Kutsalsın, Kutsalsın ey güçlü Rab Tanrı; Yer ve gök Sana verilen hamtlarla doludur. Rabbin adına gelen ve tekrar gelecek olana en yücelerde hamtlar olsun. Baba ya, Oğul

Detaylı

KRAL JAMES İNCİLİ 1611 APOCRYPHA DUA AZARYA & üç Yahudi şarkı. Azarya ve şarkının üç Yahudi duası

KRAL JAMES İNCİLİ 1611 APOCRYPHA DUA AZARYA & üç Yahudi şarkı. Azarya ve şarkının üç Yahudi duası www.scriptural-truth.com KRAL JAMES İNCİLİ 1611 APOCRYPHA DUA AZARYA & üç Yahudi şarkı Azarya ve şarkının üç Yahudi duası Azarya dua {1:1} ve yangının ortasında yürüdüler öven Tanrı ve Tanrı nimet. {1:2}

Detaylı

Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı.

Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı. Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı. Yuhanna 1:1 Yaşam O ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı. Yuhanna 1:4 1 İsa şöyle dedi: Ben dünyanın ışığıyım. Benim ardımdan gelen, asla

Detaylı

Arkadaşınız UNITE OGRENCI RAPORLARI VE YANIT KAĞITLARI. ICI P.K. 33 Bakırköy / İstanbul

Arkadaşınız UNITE OGRENCI RAPORLARI VE YANIT KAĞITLARI. ICI P.K. 33 Bakırköy / İstanbul 115 Yardımsever Arkadaşınız UNITE OGRENCI RAPORLARI VE YANIT KAĞITLARI Yerel ICI Bürosu Adresi: ICI P.K. 33 Bakırköy / İstanbul 116 ÖĞRENCİ RAPORU HAKKINDA TALİMATLAR Her üniteyi çalıştıktan sonra o ünitenin

Detaylı

MEZMURLAR Kitabına Kısa Bakış. Rev. Robert E. Lynn

MEZMURLAR Kitabına Kısa Bakış. Rev. Robert E. Lynn MEZMURLAR Kitabına Kısa Bakış toplu tapınmalarda ve kişisel dualarda Mezmurlar ın bir sıra düzeni içinde dua ve ilahi olarak kullanılması; ve Mezmurlar ın ruhani hayatımız için önemi üzerine bir çalışma

Detaylı

Sevgili Kardeşlerim, Rabbimiz sizlere barış bağışlasın. Bu barışın daima sizlerle birlikte olması için dua ediyorum. Bir episkoposun görevi, yalnız

Sevgili Kardeşlerim, Rabbimiz sizlere barış bağışlasın. Bu barışın daima sizlerle birlikte olması için dua ediyorum. Bir episkoposun görevi, yalnız Mons. Luigi Padovese nin Anadolu da Yaşayan Hıristiyanlara Mektubu 2007-2008 Sevgili Kardeşlerim, Rabbimiz sizlere barış bağışlasın. Bu barışın daima sizlerle birlikte olması için dua ediyorum. Bir episkoposun

Detaylı

16: Yahudilik 2.3. Hristiyanlık

16: Yahudilik 2.3. Hristiyanlık 16:17 2.2. Yahudilik 2.3. Hristiyanlık KA ZA NI MI MIZ 16:17 3. Günümüzde yaşayan dinleri temel özellikleriyle tanır. (Yahudilik ve Hristiyanlık) 16:17 1. Din Niçin Evrensel Bir Gerçekliktir? 2. Günümüzde

Detaylı

NOEL BAYRAMI Noel Gecesi

NOEL BAYRAMI Noel Gecesi NOEL BAYRAMI Noel Gecesi GİRİŞ İLAHİSİ Hep birlikte sevinelim, çünkü bugün Kurtarıcımız doğdu ve onunla gerçek barış gökten indi. DUA Bu kutsal gecede, gerçek ışıkla bizleri aydınlatan yüce Allah, sana

Detaylı

Ruhsal Savaş Duaları Tanrı nın Sağladığı Silahlar ve İman Kalkanı (Efesliler 6:10 Rab'de, O'nun üstün gücüyle güçlenin.)

Ruhsal Savaş Duaları Tanrı nın Sağladığı Silahlar ve İman Kalkanı (Efesliler 6:10 Rab'de, O'nun üstün gücüyle güçlenin.) İşaya 40:31 RAB'be umut bağlayanlarsa taze güce kavuşur, Kanat açıp yükselirler kartallar gibi. Koşar ama zayıf düşmez, Yürür ama yorulmazlar. Göklerdeki Babamız, Mesih te sergilediğin üstün güce göre,

Detaylı

Martin Luther in KISA İLMİHÂLİ

Martin Luther in KISA İLMİHÂLİ Martin Luther in KISA İLMİHÂLİ GDK YAYIN NO: 108 KİTAP: Luteryen İman İkrarları Işığında Temel Hristiyan İnancı KİTABIN ORİJİNAL ADI: Der Kleine Katechismus (1529), Confessio Augustana/ Augsburger Bekenntnis/

Detaylı

Sizdeki ümidin nedenini soranlara yanıt vermeye her zaman hazır olun (1Pt 3,15)

Sizdeki ümidin nedenini soranlara yanıt vermeye her zaman hazır olun (1Pt 3,15) Sizdeki ümidin nedenini soranlara yanıt vermeye her zaman hazır olun (1Pt 3,15) Sevgili Kardeşlerim, Geçtiğimiz yıl, yılık pastörel mektubumda sizlere şu konuyu vererek üzerinde yoğunlaşmanızı tavsiye

Detaylı

Hristiyanların İnanç Özeti

Hristiyanların İnanç Özeti Hristiyanların İnanç Özeti Elçisel İman Açıklaması Hakkında Kişisel Bir Çalışma Multi-Language Publications Bringing the Word to the World Original text produced by the Institutional Ministries Committee

Detaylı

...Bir kitap,bir mesaj!

...Bir kitap,bir mesaj! ...Bir kitap,bir mesaj! Bu dünyada ne yapıyorum sorusuna yanıt veren bir kitap Tüm soru ve şüphelerınize yanıt verebilecek bir kitap. Bu kitap sizin doğal olarak Tanrı dan ayrı olduğunuzu anlatacak, ancak

Detaylı

Çocukların Kutsal Kitap dersleri. Eski Antlaşma. İstanbul Luteryen Kilisesi

Çocukların Kutsal Kitap dersleri. Eski Antlaşma. İstanbul Luteryen Kilisesi Çocukların Kutsal Kitap dersleri Eski Antlaşma İstanbul Luteryen Kilisesi www.luteryenkilisesi.org PAZAR DERSİNİN ŞEKLİ: 1. BAŞLANGIÇ - Hoş geldiniz Öğretmen çocuklara Hoş geldiniz diyor Öğretmen yeni

Detaylı

ALTIN AĞIZLI YUHANNA NIN KUTSAL AYİN METNİ

ALTIN AĞIZLI YUHANNA NIN KUTSAL AYİN METNİ ALTIN AĞIZLI YUHANNA NIN KUTSAL AYİN METNİ ALTIN AĞIZLI YUHANNA NIN KUTSAL AYİN METNİ LITURGIA YA GİRİŞ Tanrı ile bizimle dua eden kardeşlere, Tanrι nın inayeti ve barışı sizinle olsun. Bu kutsal ayin

Detaylı

1. NUH BİR GEMİ İNŞA EDİYOR

1. NUH BİR GEMİ İNŞA EDİYOR 1. NUH BİR GEMİ İNŞA EDİYOR Yaratılış 6:5-12 ÖN BİLGİLER: Adem le Nuh arasındaki dönemde insanlık Tanrı nın yasası olmadan yaşadı. Tek yasaları, Altın Kural denen şu kuraldı: Her şeyde, inşaların size

Detaylı

İSA MESİH İN SON ZAMAN AZİZLER KİLİSESİ

İSA MESİH İN SON ZAMAN AZİZLER KİLİSESİ 1 İSA MESİH İN SON ZAMAN AZİZLER KİLİSESİ 180 inci Yarı-Yıllık Genel Konferansı Pazar Sabahı Toplantısı (3 Ekim 2010) Kutsal Ruh ve Vahiy Yaşlı Jay E. Jensen Yetmişler Başkanlığı Kutsal Ruh, Baba ve Oğul

Detaylı

Ondalık ve Oruç Adakları

Ondalık ve Oruç Adakları Ondalık ve Oruç Adakları 01135_186_Tithing.indd 1 Bütün ondalıklarınızı ambara getirin. Beni bununla sınayın diyor Her Şeye Egemen Rab. Göreceksiniz ki, göklerin kapaklarını size açacağım, üzerinize dolup

Detaylı

Rum Katolik Kilisesinin Dergisi. Ekim 2013 Sayı 8

Rum Katolik Kilisesinin Dergisi. Ekim 2013 Sayı 8 Rum Katolik Kilisesinin Dergisi Ekim 2013 Sayı 8 1 Vatikan'da barış duası Suriye deki her türlü şiddet ve yıkım hemen durmalı, kardeş çatışmasına adil bir çözüm bulmak için çalışılmalı Papa Francesco'nun

Detaylı

Tanrı yı Tanıyor musunuz?

Tanrı yı Tanıyor musunuz? 10 Tanrı yı Tanıyor musunuz? İsa Mesih sonsuz yaşamı şöyle tanımladı: Sonsuz yaşam, tek gerçek Tanrı olan seni ve gönderdiğin İsa Mesih i tanımalarıdır. (Yu. 17:3). Tanrı yı tanıyorum diyebilmek için Tanrı

Detaylı

DERS 12 TANRI'YLA OLAN İLİŞKİMİZ

DERS 12 TANRI'YLA OLAN İLİŞKİMİZ 118 DERS 12 TANRI'YLA OLAN İLİŞKİMİZ Hıristiyan İnanlılar olarak en büyük sorumluluğumuzun Tanrı'yı sevmek olduğunu öğrendik. Ders ll'de etüt ettiğimiz gibi, O'nun buyruklarını yerine getirmemizin nedeni,

Detaylı

4 Çünkü gece gündüz Elin üzerimde ağırlaştı. Dermanım tükendi yaz sıcağında gibi. Böylece 3-4. ayetler günahın ağırlığına dikkat çekiyor. 5 Günahımı a

4 Çünkü gece gündüz Elin üzerimde ağırlaştı. Dermanım tükendi yaz sıcağında gibi. Böylece 3-4. ayetler günahın ağırlığına dikkat çekiyor. 5 Günahımı a Kutsal Olmak - 13. 10. bölümde Tanrı nın Yasası nı yerine getiremediğimiz gibi, Tanrı nın Yasası nı nasıl bozduğumuzu hatırlamıştık. XII. bölümde de orijinal yaratılışımızı ve Tanrı nın amacını hatırlayıp

Detaylı

Luteryen İman İkrarları Işığında. Temel Hristiyan İnancı

Luteryen İman İkrarları Işığında. Temel Hristiyan İnancı Luteryen İman İkrarları Işığında Temel Hristiyan İnancı 1 GDK YAYIN NO: 108 KİTAP: Luteryen İman İkrarları Işığında Temel Hristiyan İnancı KİTABIN ORİJİNAL ADI: Der Kleine Katechismus (1529), Confessio

Detaylı

Yine onlar, sana indirilene ve senden önce indirilene iman ederler; ahiret gününe de kesin olarak inanırlar. Bakara suresi, 4. ayet.

Yine onlar, sana indirilene ve senden önce indirilene iman ederler; ahiret gününe de kesin olarak inanırlar. Bakara suresi, 4. ayet. BULUŞ YOLUYLA ÖĞRENME ETKİNLİK Ders: DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ Sınıf: 9.Sınıf Ünite: İslam da İman Esasları Konu: Kitaplara İman Etkinliğin adı: İlahi Mesaj Süre: 40 dak + 40 dak Yine onlar, sana indirilene

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Eziyet Eden Birinden Vaaz Eden Birine

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Eziyet Eden Birinden Vaaz Eden Birine Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Eziyet Eden Birinden Vaaz Eden Birine Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Ruth Klassen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

* Kırmızıyla yazılı sözler 18 inci ve 19 uncu sayfalarda açıklanmıştır.

* Kırmızıyla yazılı sözler 18 inci ve 19 uncu sayfalarda açıklanmıştır. İsa Mesih in Sevindirici Haberi İsa Mesih in Sevindirici Haberi Nedir? İsa Mesih in Sevindirici Haberi, Cennetteki Babamız ın çocuklarının mutluluğu ve kurtuluşu *için olan planıdır. İsa Mesih in- Kefareti

Detaylı

Nasıl bir Hıristiyan olmak için

Nasıl bir Hıristiyan olmak için Nasıl bir Hıristiyan olmak için Ifadesi "Yeni Ahit Hıristiyanlığın" sadece İncil'de tarif gibi şeyler yapıyor demektir. Tanrı Hıristiyan inancı için bir "ses kelime düzeni" vardır ve bu model (2 Tim. 1:13)

Detaylı

Söz Filmi İnceleme Rehberi

Söz Filmi İnceleme Rehberi Söz Filmi İnceleme Rehberi Aşağıdaki İnceleme Rehberi, DVD nin özel kitapçığındaki DVD bölümlerin ayetleri ve başlıklarına göre hazırlanmıştır. Bölüm: 1 Ayetler: 1:1-27 Tanrısal Söz o İsa nın ilk öğrencilerinden

Detaylı

Ders 10 İSA MESİH: RAB

Ders 10 İSA MESİH: RAB Ders 10 İSA MESİH: RAB Toplumda her zaman diğer insanlar üzerinde yetki sahibi olan insanlar vardır. Hükümet yetkilileri, polis, başkanlar, yöneticiler, patronlar ve anne babalar; bütün bu insanlar itaat

Detaylı

Dinlerin Buluşma Noktası. Antakya

Dinlerin Buluşma Noktası. Antakya 80 Dinlerin Buluşma Noktası Antakya 81 82 Bu ay sizlere Anadolu nun en güzel yerlerinden biri olan Antakya yı tanıtacağız. Antakya Hatay ilimizin şehir merkezi. Hristiyanlığın en eski kiliselerinden biri

Detaylı

HAGAY 1:1 1 HAGAY 1:6 HAGAY

HAGAY 1:1 1 HAGAY 1:6 HAGAY HAGAY 1:1 1 HAGAY 1:6 HAGAY GİRİŞ Hagay Kitabı Rab'bin Peygamber Hagay aracılığıyla İ.Ö. 520 yılında ilettiği bildirileri içerir. İsrail halkı sürgünden dönüp Yeruşalim'e yerleşerek kendi evlerini kurmuşlardı.

Detaylı

MEZMURLAR Kitabına Kısa Bakış. Rev. Robert E. Lynn

MEZMURLAR Kitabına Kısa Bakış. Rev. Robert E. Lynn MEZMURLAR Kitabına Kısa Bakış toplu tapınmalarda ve kişisel dualarda Mezmurlar ın bir sıra düzeni içinde dua ve ilahi olarak kullanılması; ve Mezmurlar ın ruhani hayatımız için önemi üzerine bir çalışma

Detaylı

Bil g elik Sözü 01137_186_WordOfWisdom.indd 1 6/28/12 2:00 PM

Bil g elik Sözü 01137_186_WordOfWisdom.indd 1 6/28/12 2:00 PM Bil g elik Sözü Fiziksel durumumuz bizi ruhsal yönden etkilediği için, Cennetteki Babamız bize fiziksel ve ruhsal sağlığımızı geliştirmemiz için tasarlanmış emirler verir. İsa Mesih in sevindirici haberinin

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 T.. 8. SINIF I. DÖNEM ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1. Şabat, barış ve ışığın bütün ve eksiksiz olacağı gündür. Şabat başlarken kandilleri yakarız ve tüm ev Tanrı

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 T.C. 8. SINIF I. ÖNEM ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 İN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1. Tora yı okumayı tamamladığımız ve yeniden okumaya başladığımız gün aşağıdakilerden hangisidir? A) Hol Amoed

Detaylı

7- Peygamberimizin aile hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerini araştırınız

7- Peygamberimizin aile hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerini araştırınız 4. SINIFLAR (PROJE ÖDEVLERİ) Öğrenci No 1- Dinimize göre Helal, Haram, Sevap ve Günah kavramlarını açıklayarak ilgili Ayet ve Hadis meallerinden örnekler veriniz. 2- Günlük yaşamda dini ifadeler nelerdir

Detaylı

Müslümanlar için yeni ve yabancı bir anlayış değildir. Zira yaşamalarına denir. İslam dini ilk zamanlardan itibaren farklı inançlara dinî

Müslümanlar için yeni ve yabancı bir anlayış değildir. Zira yaşamalarına denir. İslam dini ilk zamanlardan itibaren farklı inançlara dinî 1. DİNİ ÇOĞULCULUK Dini çoğulculuk (plüralizm), dinlere mensup insanların Dini çoğulculuk, zengin farklı tarihi tecrübeye sahip olan Allah tan başkasına tapanlara putlarına) sövmeyin; sonra onlar da Sizin

Detaylı

SAHİP OLDUKLARIMIZI KORUMANIN 4 RUHSAL ADIMI

SAHİP OLDUKLARIMIZI KORUMANIN 4 RUHSAL ADIMI 1 KORUMANIN 4 RUHSAL Çoğu insan nasıl dua edeceğini bilemez. Bu yüzden size yardımcı olabilecek örnek bir dua metni hazırladım. Bu duayı sesli olarak okuyabilir ya da içinizden geldiği gibi dua edebilirsiniz.

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 T.C. 8. SINIF I. DÖNEM ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK İLGİSİ 1. Aşağıdakilerden hangisi Sukot ayramı mitsvalarından biri değildir? A) Sukada oturmak ) Şofar dinlemek C) Arbaat

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 T.C. 8. SINIF I. DÖNEM ORTK SINVI 26 KSIM 2014 Saat: 11.20 DİN KÜLTÜRÜ VE HLK BİLGİSİ 1. Sabahları dua okurum. Her gün mum yakarım. 4. Pişmanlık hisset. Tanrı ya yakın ol. İşlediğin günahlar için ağla.

Detaylı

ÖNSÖZ. P. Luigi Iannitto Sent Antuan Kilisesi - İstanbul, 8 Eylül 1987.

ÖNSÖZ. P. Luigi Iannitto Sent Antuan Kilisesi - İstanbul, 8 Eylül 1987. ÖNSÖZ Türkiye'de bulunan Hıristiyanlara hıristiyan öğretisinin bir özetini sunmaktan memnunluk duyuyoruz. Bu öğreti II. Vatikan Konsiline göre oluşturuldu. Bu küçük kitap hıristiyan iman, ümit ve sevginin,

Detaylı

Yeni Antlaşma: Elçilerin işleri

Yeni Antlaşma: Elçilerin işleri Çocukların Kutsal Kitap dersleri Yeni Antlaşma: Elçilerin işleri İstanbul Luteryen Kilisesi www.luteryenkilisesi.org PAZAR DERSİNİN ŞEKLİ: 1. BAŞLANGIÇ - Hoş geldiniz Öğretmen çocuklara Hoş geldiniz diyor

Detaylı

MESİH TALEBESİ İÇİN İBADET İLAHİLERİ

MESİH TALEBESİ İÇİN İBADET İLAHİLERİ Rev. Dr. Turgay ÜÇAL MESİH TALEBESİ İÇİN İBADET İLAHİLERİ Bu ilahi kitabının oluşmasında, Türk musikisi alanındaki zengin bilgileriyle katkılarını bizden esirgemeyen, değerli dost Sayın Enes Ergür e gönülden

Detaylı

Yeni Antlaşma: İsa Mesih in hayatı

Yeni Antlaşma: İsa Mesih in hayatı Çocukların Kutsal Kitap dersleri Yeni Antlaşma: İsa Mesih in hayatı İstanbul Luteryen Kilisesi www.luteryenkilisesi.org PAZAR DERSİNİN ŞEKLİ: 1. BAŞLANGIÇ - Hoş geldiniz Öğretmen çocuklara Hoş geldiniz

Detaylı

Kültürümüzden Dua Örnekleri. Güzel İş ve Davranış: Salih Amel. İbadetler Davranışlarımızı Güzelleştirir. Rabbena Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3 URL:

Kültürümüzden Dua Örnekleri. Güzel İş ve Davranış: Salih Amel. İbadetler Davranışlarımızı Güzelleştirir. Rabbena Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3 URL: Hazırlayan: Mehmet Fatih Bütün URL: Kültürümüzden Dua Örnekleri Güzel İş ve Davranış: Salih Amel İbadetler Davranışlarımızı Güzelleştirir Rabbena Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3 Kültürümüzde birçok dua örneği

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. İsa nın Doğuşu

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. İsa nın Doğuşu Çocuklar için Kutsal Kitap sunar İsa nın Doğuşu Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: M. Maillot Uyarlayan: E. Frischbutter ve Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. İsa nın Doğuşu

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. İsa nın Doğuşu Çocuklar için Kutsal Kitap sunar İsa nın Doğuşu Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: M. Maillot Uyarlayan: E. Frischbutter ve Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010

Detaylı

Kutsal Ruh un Kişiliği

Kutsal Ruh un Kişiliği 4. DERS *21 27 Ocak Kutsal Ruh un Kişiliği SEBT GÜNÜ KONUYLA İLGILI METINLER: Yu. 16:13, 14; Rom. 8:14 16; Rom. 15:13; Yu. 14:6; Yu. 17:17; Rom. 5:5. HATIRLAMA METNI: Ama Baba nın benim adımla göndereceği

Detaylı

dinkulturuahlakbilgisi.com amaz dinkulturuahlakbilgisi.com Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com

dinkulturuahlakbilgisi.com amaz dinkulturuahlakbilgisi.com Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com amaz Memduh ÇELMELİ NAMAZ: AYET ve HADİSLER «Namazı kılın; zekâtı verin ve Allah a sımsıkı sarılın...» (Hac, 78) Namazı kılın; zekâtı verin; Peygamber e itaat edin ki merhamet göresiniz. (Nûr, 56) «Muhakkak

Detaylı

Ben Allah ın (cc) kitabıyla kendini keşfeden ve O nunla bir anlam ifade eden her insan gibi, Eşref-i Mahlukat bir varlığım.

Ben Allah ın (cc) kitabıyla kendini keşfeden ve O nunla bir anlam ifade eden her insan gibi, Eşref-i Mahlukat bir varlığım. Değerli okurlarım! Her vesileyle söylüyorum. Ben Allah ın (cc) kitabıyla kendini keşfeden ve O nunla bir anlam ifade eden her insan gibi, Eşref-i Mahlukat bir varlığım. O hayatımda olmadığı zaman ben bir

Detaylı

MESİH in İKİNCİ GELİŞİ Üzerine Sohbet. Rev. İlhan Keskinöz

MESİH in İKİNCİ GELİŞİ Üzerine Sohbet. Rev. İlhan Keskinöz MESİH in İKİNCİ GELİŞİ Üzerine Sohbet Rev. İlhan Keskinöz MESİH in İKİNCİ GELİŞİ Üzerine Sohbet Reform Semineri Notu, Mesih Sohbeti-3 Yazar : Rev. İlhan Keskinöz ISBN: 978-605-62455-4-1 Türk Dünyası Presbiteryen

Detaylı

KUTSAL CUMARTESİ AYİNİ

KUTSAL CUMARTESİ AYİNİ KUTSAL CUMARTESİ AYİNİ Paskalya Arifesi Rahip şu sözlerle veya başka bir şekilde cemaati selamlar ve ayinin manasını açıklar: Rabbimiz Mesih İsa'nın ölümden hayata geçtiği bu kutsal gecede Kilise, evlatlarını

Detaylı

İSA MESİH İN SON ZAMAN AZİZLER KİLİSESİ

İSA MESİH İN SON ZAMAN AZİZLER KİLİSESİ İSA MESİH İN SON ZAMAN AZİZLER KİLİSESİ 180 inci Yarı-Yıllık Genel Konferansı Pazar Sabahı Toplantısı (3 Ekim 2010) 1 İki Haberleşme Hattı Yaşlı Dallin H. Oaks Oniki Havariler Kurulu Hem kişisel hattı

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. Akıllı Kral Süleyman

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. Akıllı Kral Süleyman Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Akıllı Kral Süleyman Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: Ruth Klassen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for

Detaylı

KUTSAL AYİN HAKKINDA YASA SACROSANCTUM CONCILIUM PAPA VI. PAVLUS TARAFINDAN CİDDİYETLE YÜRÜRLÜĞE KONULMUŞTUR 4 ARALIK 1963

KUTSAL AYİN HAKKINDA YASA SACROSANCTUM CONCILIUM PAPA VI. PAVLUS TARAFINDAN CİDDİYETLE YÜRÜRLÜĞE KONULMUŞTUR 4 ARALIK 1963 KUTSAL AYİN HAKKINDA YASA SACROSANCTUM CONCILIUM PAPA VI. PAVLUS TARAFINDAN CİDDİYETLE YÜRÜRLÜĞE KONULMUŞTUR 4 ARALIK 1963 GİRİŞ 1. Bu kutsal Konsil, birkaç amacı göz önünde bulundurmaktadır: İmanlı Hristiyan

Detaylı

Eziyet Eden Birinden Vaaz Eden Birine

Eziyet Eden Birinden Vaaz Eden Birine Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Eziyet Eden Birinden Vaaz Eden Birine Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Ruth Klassen Türkçe 60. Hikayenin 58.si www.m1914.org

Detaylı

YÜCE GÖREV (Müjde yi Duyurma, Öğrenci Yetiştirme ve Gönderme) Matta 28:18 İsa yanlarına gelip kendilerine şunları söyledi:

YÜCE GÖREV (Müjde yi Duyurma, Öğrenci Yetiştirme ve Gönderme) Matta 28:18 İsa yanlarına gelip kendilerine şunları söyledi: YÜCE GÖREV (Müjde yi Duyurma, Öğrenci Yetiştirme ve Gönderme) Matta 28:18 İsa yanlarına gelip kendilerine şunları söyledi: "Gökte ve yeryüzünde bütün yetki bana verildi. 19 Bu nedenle gidin, bütün ulusları

Detaylı

11?! Maddi Varlığım Hizmetinde Olsun, Rabbim!

11?! Maddi Varlığım Hizmetinde Olsun, Rabbim! 11? Bir! Bu Maddi Varlığım Hizmetinde Olsun, Rabbim! banka müdürü, bankaya yatırılan paraları keyfine göre harcayabilir mi? Ya da birisi kendi malını size emanet olarak verirse, verilen o malı kendiniz

Detaylı

MESELLER Üzerine Bir İnceleme

MESELLER Üzerine Bir İnceleme MESELLER Üzerine Bir İnceleme - Kral Süleyman ın özdeyişlerinin mesajı - 22-) Tanrı korkusu nedir? Kelam Çalışması / Vaaz Kutsal Kitap Tanrı korkusu sayesinde Tanrı nın gözünde beğenilir olacağımızı söylüyorsa,

Detaylı

Westfalya da Protestan Olmak. Protestan Hıristiyanların Inandıkları

Westfalya da Protestan Olmak. Protestan Hıristiyanların Inandıkları Westfalya da Protestan Olmak Protestan Hıristiyanların Inandıkları Protestan Hıristiyanların Inandıkları Uzun yıllardır Protestan Hıristiyanlar, digˇer dinlere inanan dostlarıyla sohbetler etmektedirler.

Detaylı

Kiliselerimize Hoşgeldiniz. Bilgilendirme rehberi

Kiliselerimize Hoşgeldiniz. Bilgilendirme rehberi Kiliselerimize Hoşgeldiniz Bilgilendirme rehberi İÇİNDEKİLER Episkoposların selamları...3 Hristiyanların cemaati olarak kilise...4 Tanrıevi olarak kilise...7 Dışarıdan kilise binası - ilk izlenimler...8

Detaylı

Çocukların Kutsal Kitap dersleri. Hristiyan İlmihâl. İstanbul Luteryen Kilisesi

Çocukların Kutsal Kitap dersleri. Hristiyan İlmihâl. İstanbul Luteryen Kilisesi Çocukların Kutsal Kitap dersleri Hristiyan İlmihâl İstanbul Luteryen Kilisesi www.luteryenkilisesi.org PAZAR DERSİNİN ŞEKLİ: 1. BAŞLANGIÇ - Hoş geldiniz Öğretmen çocuklara Hoş geldiniz diyor Öğretmen yeni

Detaylı

günahların bağışlanması, bedenin dirilişini, sonsuz yaşamı

günahların bağışlanması, bedenin dirilişini, sonsuz yaşamı Kutsal Olmak - 12. Bazen insanlar bazı kimseleri küçük görmek ve hakaret etmek için beyinsiz ifadesi kullanırlar Bilimsel gerçekliği olmayan bu ifade gerçekte herkeste bir beyin vardır- bir kişinin düşüncesiz

Detaylı

Tam olarak ne anlama Allah'a ve HIS sadece begotten insan oğlu İsa kalbini

Tam olarak ne anlama Allah'a ve HIS sadece begotten insan oğlu İsa kalbini DAVET -------------- Hani İsa kalbinin kapısında duruyor ve bayıltır. sen ve sesini duyarsanız, onun ruh ve Tanrı'nın Ruhu gelecek ve ruhu ile yaşamak ve bir tane onlarla olacak kalbini açar. Onlar bu

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Ateş adamı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Ateş adamı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Ateş adamı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: E. Frischbutter Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Detaylı

Pavlus un Yetkisi ve Müjde

Pavlus un Yetkisi ve Müjde 2. DERS *Temmuz 1 7 Pavlus un Yetkisi ve Müjde Sebt Günü KONUYLA İLGILI METINLER: 2Pe 3:15, 16; Galatyalılar 1; Flp 1:1; Gal 5:12. HATIRLAMA METNI: Şimdi ben insanların onayını mı, Tanrı nın onayını mı

Detaylı

Petrus ve Duanın Gücü

Petrus ve Duanın Gücü Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Petrus ve Duanın Gücü Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Ruth Klassen Türkçe Havari Petrus, ba kalarına sa hakkında anlatmak

Detaylı

Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures

Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures Yuhanna 15:9 Baba'nın beni sevdiği gibi, ben de sizi sevdim. Benim sevgimde kalın. Yesaya 43:1 Ey Yakup soyu, seni yaratan, Ey İsrail, sana biçim veren

Detaylı

Neden ailemizde dua etmemiz gerek?

Neden ailemizde dua etmemiz gerek? BİR AKŞAM YEMEĞİNDE Geçenlerde bir arkadaşımın yemek davetini kabul ettim. Yemeğin başında kısa bir dua okudum ve bunun onlar için yeni bir şey olduğunun farkına vardım. Konu döndü dolaştı ve kahve içerken

Detaylı

Mirza Tahir Ahmed Hazretleri Cuma Hutbesinde, duanın aşağıdaki bahsedilen durumda şartsız olarak kabul edileceğini söyledi;

Mirza Tahir Ahmed Hazretleri Cuma Hutbesinde, duanın aşağıdaki bahsedilen durumda şartsız olarak kabul edileceğini söyledi; Mirza Tahir Ahmed Hazretleri Cuma Hutbesinde, duanın aşağıdaki bahsedilen durumda şartsız olarak kabul edileceğini söyledi; 1) Güçlük içinde ve çok zor durumda olan insanın, 2) Savaş altındaki insanın

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. Pavlus un. Seyahatleri

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. Pavlus un. Seyahatleri Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Pavlus un Şaşõrtan Seyahatleri Yazarõ: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Ruth Klassen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

TEVRAT VE İNCİL DE İSLÂM A UYGUN ABDEST, NAMAZ, ORUÇ, HAC, ZEKAT, KURBAN İBÂDETİ VE ÎMAN ESASLARI

TEVRAT VE İNCİL DE İSLÂM A UYGUN ABDEST, NAMAZ, ORUÇ, HAC, ZEKAT, KURBAN İBÂDETİ VE ÎMAN ESASLARI TEVRAT VE İNCİL DE İSLÂM A UYGUN ABDEST, NAMAZ, ORUÇ, HAC, ZEKAT, KURBAN İBÂDETİ VE ÎMAN ESASLARI Halil YAVUZ Emekli müftü ÖNSÖZ Hamd, şânı yüce olan Allah(c.c) a, salât-ü selâm O nun kulu ve Rasûlü Muhammed

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. İlk Kilisenin Doğuşu

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. İlk Kilisenin Doğuşu Çocuklar için Kutsal Kitap sunar İlk Kilisenin Doğuşu Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Ruth Klassen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2011 Bible

Detaylı

ÖNCESİNDE BİZ SORDUK Editör Yayınevi LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yeni Tarz Sorular Nasıl Çözülür? s. 55

ÖNCESİNDE BİZ SORDUK Editör Yayınevi LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yeni Tarz Sorular Nasıl Çözülür? s. 55 Tarz Sorular Nasıl Çözülür? s. 55 8 Ey insanlar! Rabbiniz birdir, atanız (Âdem) da birdir. Hepiniz Âdem densiniz, Âdem ise topraktan yaratılmıştır. Allah katında en değerli olanınız, O na karşı gelmekten

Detaylı

ܦܬܝܚܐ ܟܘܡܪܝܐ ܕܨܘܡܐ ܐܪܒܥܝܢܝܐ

ܦܬܝܚܐ ܟܘܡܪܝܐ ܕܨܘܡܐ ܐܪܒܥܝܢܝܐ 1 ܦܬܝܚܐ ܟܘܡܪܝܐ ܕܨܘܡܐ ܐܪܒܥܝܢܝܐ Her şeyi var eden ve her şeyin yaratıcısı ezeli Allah ın adıyla Antakya ve Bütün Dünyadaki Süryani Kilisesinin Tek ve Evrensel Patriği Moran Mor İğnatiyos I. Zakka İWAS, Duaları

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. Kırk Yıl

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. Kırk Yıl Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Kırk Yıl Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Detaylı

Anlamı. Temel Bilgiler 1

Anlamı. Temel Bilgiler 1 Âmentü Haydi Bulalım Arkadaşlar aşağıda Âmentü duası ve Türkçe anlamı yazlı, ancak biraz karışmış. Siz doğru şekilde eşleştirebilir misiniz? 1 2 Allah a 2 Kadere Anlamı Ben; Allah a, meleklerine, kitaplarına,

Detaylı

T HE W AY OF R IGHTEOUSNESS. Malaki

T HE W AY OF R IGHTEOUSNESS. Malaki Ders 59 L ESSON 59 Doğruluk Yolu T HE W AY OF R IGHTEOUSNESS Peygamberlerin Mesajinin Özeti T HE M ESSAGE OF THE P ROPHETS S UMMARIZED Dinleyici dostlar, size esenlik olsun. Malaki Ön gördüğü doğruluk

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Cennet, Tanrı nın Harika Evi

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Cennet, Tanrı nın Harika Evi Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Cennet, Tanrı nın Harika Evi Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Detaylı

Kimi zaman Kutsal Ruh un sadece kişisel seviyede ve imanlı bireylerin. Kilise. Kutsal Ruh ve 9. DERS SEBT GÜNÜ. *25 Şubat 3 Mart

Kimi zaman Kutsal Ruh un sadece kişisel seviyede ve imanlı bireylerin. Kilise. Kutsal Ruh ve 9. DERS SEBT GÜNÜ. *25 Şubat 3 Mart 9. DERS *25 Şubat 3 Mart Kutsal Ruh ve Kilise SEBT GÜNÜ KONUYLA İLGILI METINLER: Ef. 1:22, 23; 1Ko. 12:13; Rom. 6:3 7; Elç. 17:11; Ef. 4:5, 6; Elç. 2:4 11. HATIRLAMA METNI: Ruh un birliğini esenlik bağıyla

Detaylı

GİRİŞ. İnsanların önünde beni açıkça kabul eden herkesi, ben de göklerdeki Babam'ın önünde açıkça kabul edeceğim Matta 10:32

GİRİŞ. İnsanların önünde beni açıkça kabul eden herkesi, ben de göklerdeki Babam'ın önünde açıkça kabul edeceğim Matta 10:32 GİRİŞ İnsanların önünde beni açıkça kabul eden herkesi, ben de göklerdeki Babam'ın önünde açıkça kabul edeceğim Matta 10:32 İsa bu sözlerle Hristiyan lardan yüreklerindeki inancı açıkça ikrar etmelerini

Detaylı

Alfa Kursu. Hristiyanlığa bir tanıtım

Alfa Kursu. Hristiyanlığa bir tanıtım Alfa Kursu Hristiyanlığa bir tanıtım Alfa Programı 1. Hafta Hristiyanlığa Karşı Dört İtiraz İncil: Güvenilir mi? 2. Hafta İsa: Kimdir? Ahlaklı olmak: Yetmez mi? 3. Hafta Çarmıh: Niçin? Diriliş: Kanıt

Detaylı

*19 25 Kasım. HATIRLAMA METNI: Aslında bu benim kurtuluşum olacak. Çünkü tanrısız bir adam O nun karşısına çıkamaz (Eyüp 13:16).

*19 25 Kasım. HATIRLAMA METNI: Aslında bu benim kurtuluşum olacak. Çünkü tanrısız bir adam O nun karşısına çıkamaz (Eyüp 13:16). 9. Ders *19 25 Kasım Umudun Haberleri Sebt Günü KONUYLA İLGILI METINLER: Özd. 17:28, Eyü. 13:1 15, Yak. 2:20 22, 1Ko. 15:11 20, 1Pe. 1:18 20, Yar. 22:8. HATIRLAMA METNI: Aslında bu benim kurtuluşum olacak.

Detaylı

Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı

Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı