T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ MESLEKİ HAZIRLIK PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ MESLEKİ HAZIRLIK PROGRAMI"

Transkript

1 T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ MESLEKİ HAZIRLIK PROGRAMI Mesleki Hazırlık Programı yıllık ve kredisiz bir programdır. OPR001 Şan (2) OPR003 Solfej (8) Nota yazma, okuma ve yorumlama becerisinin geliştirilmesine yönelik teorik ve OPR005 Korrepetisyon (1) Öğrencilerin söyledikleri eserleri, Piyano eşliğinde icralarına yönelik OPR007 Yardımcı Piyano (1) OPR009 Temel Müzik Bilgisi (2) Temel müzik bilgilerinin ve terimlerinin öğretildiği teorik bir derstir. OPR015 Hareket, Doğaçlama ve Mimik (2) Sahne eğitiminin ilk adımı olan mimik ve mizansenlerin geliştirilmesi ve kullanılmasının öğretildiği bir derstir. OPR017 Konuşma Sanatı ve Tekniği (2) Türkçenin diksiyon ve fonetik özelliklerinin en üst seviyede kullanılması ve Türk Dili nin konuşma kurallarına dayalı teknik ve estetik çalışmaların uygulandığı bir derstir.

2 1. YARIYIL OPR101 Şan I (2 3) OPR103 Solfej I (6 4) Nota yazma, okuma ve yorumlama becerisinin geliştirilmesine yönelik teorik ve OPR105 Korrepetisyon I (2 1) Öğrencilerin söyledikleri eserleri, Piyano eşliğinde icralarına yönelik OPR107 Yardımcı Piyano I (1 2) OPR121 Rol I (2 3) Sahne derslerine hazırlık olarak çeşitli karakterlerin canlandırılmasına yönelik, sahne üzerinde uygulamalı biçimde yapılan bir derstir. OPR123 İtalyanca I (4 3) İtalyan dilinin temel özelliklerinin işlendiği, günlük konuşma ve icra edilen İtalyanca eserlerin anlaşılmasına ve öğrencinin İtalyan dilinde belli bir aşamaya gelmesine yönelik çalışmalar yapılan teorik bir derstir. OPR181 Temel Bilgi Teknolojileri I (2 2) Temel Bilgiler, DOS WİNDOWS, Kelime İşleme, Veri Tabanı Kullanma, Prezentasyon Hazırlama, Grafik Uygulamaları (CAD), Bilgi Ağları Kullanma: Internet, , www, HTML Programlama, JAVA. YDL185 Yabancı Dil I (2 2) Bu ders öğrencilerin temel İngilizcenin dilbilgisel ve dilbilimsel açıdan doğru yapıları tanıması, belli İngilizce kelimeleri aktif bir şekilde kullanmaları ve tanımaları ve karşılaşılacakları İngilizce metinleri okuma ve anlayabilme, kendilerini yazı ve sözle ifade edebilmelerini hedefler. TUR181 Türk Dili I (2 2) Dil nedir? Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, dil kültür münasebeti, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri, Türk dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları, Türkçede sesler ve sınıflandırılması, Türkçenin ses özellikleri ve ses bilgisi ile ilgili kurallar, Hece bilgisi, İmla kuralları ve uygulaması, Noktalama işaretleri ve uygulaması. AIT181 Atatürk İ.İ. Tarihi I (2 2) İnkılap Tarihinin Anlamı Türk İnkılabının Önemi, Türk İnkılabına Yol Açan Nedenlere Toplu Bakış, Birinci Dünya Savaşı, Osmanlı Devletinin Parçalanmaya Başlanması, İşgaller Karşısında Memleketin Durumu-Mustafa Kemal Paşa nın Tutumu, Kurtuluş İçin İlk Adım-Kongreler Yolu İle Teşkilatlanma, Cemiyetler, Kuvayı Milliye- Misak-ı Milli, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin Açılışı, Ulusal Ordunun Kurulması, İki Önemli Olay: Sevres ve Gümrü Barışı, Sakarya Savaşına Kadar Kurtuluş Mücadelesi, Sakarya Savaşı Büyük Taarruz, Mudanya dan Lozan a, Siyasal Alanda İki Büyük İnkılap, Takrir-i Sükün Dönemine Geçiş.

3 MESLEKİ SEÇMELİ DERSLER SHN101 Temel Sahne Bilgisi (2 3) Opera ve tiyatro sahneleri ile ilgili temel kavram ve bilgilerin aktarıldığı SHN103 Müzik Tarihine Giriş (2 3) Klasik batı müziğinin tarihsel açıdan oluşumu ve gelişiminin öğretildiği bir derstir. Müzikte ilkçağ, ortaçağ, gotik dönem ve Rönesans dönemlerine ait konular işlenmektedir. SHN105 Temel Müzik Bilgisi I (2 3) Temel müzik teorisinin öğretildiği bir derstir. SHN107 Müzik Dinleme Kültürü (2 3) Farklı yorumcular tarafından seslendirilen eserlerin öğrencilere dinletilerek, eleştirel bir bakış açısı kazandırılması hedeflenen bir derstir.

4 LİSANS 1 BAHAR DÖNEMİ (2. YARIYIL) OPR102 Şan II (2 3) OPR104 Solfej II (6 4) Nota yazma, okuma ve yorumlama becerisinin geliştirilmesine yönelik teorik ve OPR106 Korrepetisyon II (2 1) Öğrencilerin söyledikleri eserleri, Piyano eşliğinde icralarına yönelik OPR108 Yardımcı Piyano II (1 2) OPR122 Rol II (2 3) Sahne derslerine hazırlık olarak çeşitli karakterlerin canlandırılmasına yönelik, sahne üzerinde uygulamalı biçimde yapılan bir derstir. OPR124 İtalyanca II (4 3) İtalyan dilinin temel özelliklerinin işlendiği, günlük konuşma ve icra edilen İtalyanca eserlerin anlaşılmasına ve öğrencinin İtalyan dilinde belli bir aşamaya gelmesine yönelik çalışmalar yapılan teorik bir derstir. OPR182 Temel Bilgi Teknoloji Kullanımı II (2 2) Temel Bilgiler, DOS WİNDOWS, Kelime İşleme, Veri Tabanı Kullanma, Prezentasyon Hazırlama, Grafik Uygulamaları (CAD), Bilgi Ağları Kullanma: Internet, , www, HTML Programlama, JAVA. YDL186 Yabancı Dil II (2 2) YDL 185 in devamı niteliğindeki bu ders, YDL 185 dersinde edindikleri temel İngilizce bilgilerini pekiştirmek için çeşitli öğretici etkinlikleri uygulayabilmeyi, kelime öğrenme, hafızada tutma ve gerektiğinde kullanma beceri ve stratejilerini geliştirmeyi, karşılaştıkları metinleri öğrendikleri okuma stratejilerini kullanarak okuyabilmeleri, öğrencilerin ihtiyaç ve seviyeleri doğrultusunda İngilizce yazma becerilerini edinmelerini sağlamayı hedefler. TUR182 Türk Dili II (2 2) Türkçenin yapım ekleri ve uygulaması, Kompozisyonla ilgili genel bilgiler, Kelime türleri, Cümlenin unsurları, cümle tahlili uygulaması, Anlatım ve cümle bozuklukları ve bunların düzeltilmesi, Dilekçe, tutanak, mektup ve çeşitleri, Bilimsel yazıların hazırlanmasında uyulacak esaslar. AIT182 Atatürk İ.İ. Tarihi II (2 2) Türk İnkılabının Yürütülmesindeki Özellikler, Hukuk Sisteminin Kurulması, Eğitim Sisteminin Kurulması, Ekonomi ve Maliye Alanında Harcanan Çabalar, Toplumsal Yaşayışı Düzenleyen Diğer Yenilikler, Atatürk Döneminde Türkiye Cumhuriyetinin İç Siyaseti, Atatürk Döneminde Türkiye Cumhuriyetinin Dış Siyaseti, Ünite Eki: Atatürk ün Ölümü, Atatürk ün Döneminden Sonra Türkiye Cumhuriyeti nin İç ve Dış Siyaseti, ( Özet), Atatürk İlkeleri Genel Olarak, Atatürk İlkeleri Cumhuriyetçilik, Atatürk İlkeleri (2) Milliyetçilik (Ulusçuluk), Atatürk İlkeleri (3)-(4) (Halkçılık ve Devletçilik), Atatürk İlkeleri (5) Laiklik, Atatürk İlkeleri (6) İnkılapçılık, Genel Değerlendirme

5 MESLEKİ SEÇMELİ DERSLER SHN102 Sahne Bilgisi (2 3) Opera ve tiyatro sahneleri ile ilgili kavram ve bilgilerin aktarıldığı SHN104 Müzik Tarihi (2 3) Klasik batı müziğinin tarihsel açıdan oluşumu ve gelişiminin öğretildiği bir derstir. Müzikte ilkçağ, ortaçağ, gotik dönem ve Rönesans dönemlerine ait konular işlenmektedir. SHN106 Temel Müzik Bilgisi II (2 3) Temel müzik teorisinin öğretildiği bir derstir. SHN110 Metinli Müzikli Diksiyon ve Yorum (2 3) Bu dersin amacı; şarkı söyleme sırasında kullanılan değişik dillerin diksiyonlarını, ritimlerini, vurgularının anlamlarını ve özelliklerini incelemektir.

6 3. YARIYIL OPR201 Şan III (2 4) OPR203 Solfej III (4 4) Nota yazma, okuma ve yorumlama becerisinin geliştirilmesine yönelik teorik ve OPR225 Sahne I (4 6) Opera eserlerinden seçilen çeşitli arya ve ansamble eserlerin sahneleme çalışmalarının yapıldığı OPR205 Korrepetisyon III (2 1) Öğrencilerin söyledikleri eserleri, Piyano eşliğinde icralarına yönelik OPR207 Yardımcı Piyano III (1 2) OPR223 İtalyanca III (3 3) İtalyan dilinin temel özelliklerinin işlendiği, günlük konuşma ve icra edilen İtalyanca eserlerin anlaşılmasına ve öğrencinin İtalyan dilinde belli bir aşamaya gelmesine yönelik çalışmalar yapılan teorik bir derstir. OPR227 Armoni I (2 2) Müzikte çok seslendirme ile ilgili armonik kuralların öğretildiği bir derstir. OPR229 Koro I (2 2) Dünya ve Türk opera edebiyatının koro düzeninde bestelenen tanınmış eserlerinin, koral tekniklerle icrasına yönelik çalışmalar yapılan bir derstir.

7 MESLEKİ SEÇMELİ DERSLER SHN211 Opera Tarihine Giriş (2 3) Opera tarihi içinde dönemlerin ve stillerin sanatsal yaklaşımlarla incelendiği teorik bir derstir. SHN213 Geleneksel Müzikler (2 3) Geleneksel Türk müziğinin öğeleri teorik olarak ele alınan bir derstir. SHN215 Temel Sanat Kavramları (2 3) Öğrencilerin çevrelerinde gördüğü nesneleri, doğayı, yaşamı farklı bir gözle algılayıp fark etmesini, kendi yaratım gücünü kullanarak yeni bakış açıları ortaya koymayı sağlayan bir derstir. SHN217 Makyaj (2 3) Sahne sanatlarında kullanılan makyaj tekniklerinin öğretildiği

8 4. YARIYIL OPR202 Şan IV (2 4) OPR204 Solfej IV (4 4) Nota yazma, okuma ve yorumlama becerisinin geliştirilmesine yönelik teorik ve OPR226 Sahne II (4 6) Opera eserlerinden seçilen çeşitli arya ve ansamble eserlerin sahneleme çalışmalarının yapıldığı OPR206 Korrepetisyon IV (2 1) Öğrencilerin söyledikleri eserleri, Piyano eşliğinde icralarına yönelik OPR208 Yardımcı Piyano IV (1 2) OPR224 İtalyanca IV (3 3) İtalyan dilinin temel özelliklerinin işlendiği, günlük konuşma ve icra edilen İtalyanca eserlerin anlaşılmasına ve öğrencinin İtalyan dilinde belli bir aşamaya gelmesine yönelik çalışmalar yapılan teorik bir derstir. OPR228 Armoni II (2 2) Müzikte çok seslendirme ile ilgili armonik kuralların öğretildiği bir derstir. OPR230 Koro II (2 2) Dünya ve Türk opera edebiyatının koro düzeninde bestelenen tanınmış eserlerinin, koral tekniklerle icrasına yönelik çalışmalar yapılan bir derstir.

9 MESLEKİ SEÇMELİ DERSLER SHN212 Opera Tarihi (2 3) Opera tarihi içinde dönemlerin ve stillerin sanatsal yaklaşımlarla kapsamlı ve derinlemesine işlendiği bir derstir. SHN218 Dünya Müzikleri (2 3) Belli başlı müzik kültürlerinin teknik ve kültürel özelliklerinin incelenmesi, yabancı kültürlere ait müzikleri dinleyerek algılama becerisi geliştiren bir derstir. SHN220 Müzik ve Toplum (2 3) Müziğin insan yaşamındaki yeri ve öneminin, ekonomik, kültürel ve sosyal etkilerinin incelendiği bir derstir. SHN222 Bilgisayarla Müzik (2 3) Finale ve Sibelius nota yazım programına giriş. Nota yazımı, keypad kullanımı, pasajlar, seçimler, notasyonlar, ölçüler, ölçü çizgileri, anahtarlar, artikülsayonlar, nüanslar, bağlar, porteler, zaman anahtarları, ton anahtarları, voiceler, metinler, sözlerin öğretildiği bir derstir.

10 5. YARIYIL OPR301 Şan V (2 4) OPR303 Solfej V (2 2) Nota yazma, okuma ve yorumlama becerisinin geliştirilmesine yönelik teorik ve OPR325 Sahne III (4 5) Opera eserlerinden seçilen çeşitli arya ve ansamble eserlerin sahneleme çalışmalarının yapıldığı OPR305 Korrepetisyon V (2 1) Öğrencilerin söyledikleri eserleri, Piyano eşliğinde icralarına yönelik OPR307 Yardımcı Piyano V (1 2) OPR323 İtalyanca V (3 3) İtalyan dilinin temel özelliklerinin işlendiği, günlük konuşma ve icra edilen İtalyanca eserlerin anlaşılmasına ve öğrencinin İtalyan dilinde belli bir aşamaya gelmesine yönelik çalışmalar yapılan teorik bir derstir. OPR327 Armoni III (2 2) Müzikte çok seslendirme ile ilgili armonik kuralların öğretildiği bir derstir. OPR329 Koro III (2 2) Dünya ve Türk opera edebiyatının koro düzeninde bestelenen tanınmış eserlerinin, koral tekniklerle icrasına yönelik çalışmalar yapılan bir derstir.

11 MESLEKİ SEÇMELİ DERSLER SHN323 Eskrimde Temel Kavramlar (2 3) Sahne üzerinde beden kontrolü ve estetiğini geliştirmek amacıyla eskrimin temel kavramlarının uygulandığı bir derstir. SHN325 Tarihi Danslar (2 3) Tarihi dans stillerinin uygulamalı bir şekilde öğretildiği derstir. SHN327 Estetik (2 3) Güzelliğin ve güzel duyunun bilimi olan estetiğin, yöntemleriyle, uygulama alanlarıyla ve kuramlarıyla öğretildiği bir derstir. SHN 329 Form Bilgisi I (2 3) Çok sesli müzikte kullanılan eser türlerinin form analiz tekniklerinin öğretildiği teorik bir derstir.

12 6. YARIYIL OPR302 Şan VI (2 4) OPR304 Solfej VI (2 2) Nota yazma, okuma ve yorumlama becerisinin geliştirilmesine yönelik teorik ve OPR326 Sahne IV (4 5) Opera eserlerinden seçilen çeşitli arya ve ansamble eserlerin sahneleme çalışmalarının yapıldığı OPR306 Korrepetisyon VI (2 1) Öğrencilerin söyledikleri eserleri, Piyano eşliğinde icralarına yönelik OPR308 Yardımcı Piyano VI (1 2) OPR324 İtalyanca VI (3 3) İtalyan dilinin temel özelliklerinin işlendiği, günlük konuşma ve icra edilen İtalyanca eserlerin anlaşılmasına ve öğrencinin İtalyan dilinde belli bir aşamaya gelmesine yönelik çalışmalar yapılan teorik bir derstir. OPR328 Armoni IV (2 2) Müzikte çok seslendirme ile ilgili armonik kuralların öğretildiği bir derstir. OPR330 Koro IV (2 2) Dünya ve Türk opera edebiyatının koro düzeninde bestelenen tanınmış eserlerinin, koral tekniklerle icrasına yönelik çalışmalar yapılan bir derstir.

13 MESLEKİ SEÇMELİ DERSLER SHN324 Eskrim (2 3) Sahne üzerinde beden kontrolü ve estetiğini geliştirmek amacıyla eskrimin temel kavramlarının ve bedensel hareketlerinin uygulandığı bir derstir. SHN330 Form Bilgisi II (2 3) Çok sesli müzikte kullanılan eser türlerinin form analiz tekniklerinin öğretildiği teorik bir derstir. SHN332 Çağdaş Danslar (2 3) Çağımız dans stillerinin sahne üzerinde uygulamalı olarak öğretildiği bir derstir. SHN334 Mesleki İngilizce (2 3) Sıklıkla karşılaşılabilecek müzik terimlerinin İngilizce karşılıklarının öğretildiği, orkestralardaki yabancı şef ve sanatçılarla ve uluslararası yarışmalar, ustalık sınıfları gibi ortamlarda karşılaşılabilecek yabancı müzisyenlerle mesleki dialog kurmaya yönelik çalışmaların yapıldığı bir derstir.

14 7. YARIYIL OPR401 Şan VII (2 4) OPR425 Sahne V (4 6) Opera eserlerinden seçilen çeşitli arya ve ansamble eserlerin sahneleme çalışmalarının yapıldığı OPR405 Korrepetisyon VII (2 1) Öğrencilerin söyledikleri eserleri, Piyano eşliğinde icralarına yönelik OPR407 Yardımcı Piyano VII (1 2) OPR423 İtalyanca VII (3 2) İtalyan dilinin temel özelliklerinin işlendiği, günlük konuşma ve icra edilen İtalyanca eserlerin anlaşılmasına ve öğrencinin İtalyan dilinde belli bir aşamaya gelmesine yönelik çalışmalar yapılan teorik bir derstir. OPR429 Koro V (2 2) Dünya ve Türk opera edebiyatının koro düzeninde bestelenen tanınmış eserlerinin, koral tekniklerle icrasına yönelik çalışmalar yapılan bir derstir. OPR451 Eser Analizi I (2 2) Çok sesli müzikte kullanılan eser türlerinin form analiz tekniklerinin ve armonik açıdan incelenmesinin öğretildiği teorik bir derstir. OPR453 Araştırma Teknikleri I (2 2) Çeşitli tez yazımı, sempozyumlara katılım ve akademik çalışmaların yapılmasında uygulanacak tekniklerin öğretildiği bir teorik bir derstir.

15 MESLEKİ SEÇMELİ DERSLER SHN431 Mitoloji Tarihine Giriş (2 3) Yunan ve Roma mitolojileri, pantheon larında yer alan tanrı ve tanrıçalar, bu tanrı ve tanrıçaların yetkinlik ve özelliklerini gösteren simgeleri ile görsel algılanış biçimlerinin arkeolojik veriler üzerinden tartışılmasını içeren bir derstir. SHN433 Sahneleme Teknikleri (2 3) Sahnelenecek olan tiyatro ve opera eserlerinin rejisör gözüyle incelenmesi ve sahneleme tekniklerinin öğretildiği bir derstir. SHN435 Mesleki İtalyanca Sahne sanatlarında kullanılan İtalyanca terimlerin öğretildiği teorik bir derstir. (2 3) SHN Yüzyıl Müziği ne Giriş (2 3) 20.Yüzyıl müziğine giriş, fonksiyonel armoni, atonal müzik ve Schönberg Okulu, tınısal müzik, armonide yeni arayışlar, yeni ses simgelerinin incelendiği bir derstir.

16 8. YARIYIL OPR402 Şan VIII (2 4) OPR426 Sahne VI (4 6) Opera eserlerinden seçilen çeşitli arya ve ansamble eserlerin sahneleme çalışmalarının yapıldığı OPR406 Korrepetisyon VIII (2 1) Öğrencilerin söyledikleri eserleri, Piyano eşliğinde icralarına yönelik OPR408 Yardımcı Piyano VIII (1 2) OPR424 İtalyanca VIII (3 2) İtalyan dilinin temel özelliklerinin işlendiği, günlük konuşma ve icra edilen İtalyanca eserlerin anlaşılmasına ve öğrencinin İtalyan dilinde belli bir aşamaya gelmesine yönelik çalışmalar yapılan teorik bir derstir. OPR430 Koro VI (2 2) Dünya ve Türk opera edebiyatının koro düzeninde bestelenen tanınmış eserlerinin, koral tekniklerle icrasına yönelik çalışmalar yapılan bir derstir. OPR452 Eser Analizi II (2 2) Çok sesli müzikte kullanılan eser türlerinin form analiz tekniklerinin ve armonik açıdan incelenmesinin öğretildiği teorik bir derstir. OPR454 Araştırma Teknikleri II (2 2) Çeşitli tez yazımı, sempozyumlara katılım ve akademik çalışmaların yapılmasında uygulanacak tekniklerin öğretildiği bir teorik bir derstir.

17 MESLEKİ SEÇMELİ DERSLER SHN432 Mitoloji Tarihi (2 3) Yunan ve Roma mitolojileri, pantheon larında yer alan tanrı ve tanrıçalar, bu tanrı ve tanrıçaların yetkinlik ve özelliklerini gösteren simgeleri ile görsel algılanış biçimlerinin arkeolojik veriler üzerinden tartışılmasını ve kapsamlı biçimde araştırıp, incelenmesini içeren bir derstir. SHN Yüzyıl Müziği (2 3) Makamlar, Türk müziğinde iki seslendirme, akor bağlantıları, akor kullanarak eşliklendirme çalışmalarının yapıldığı bir derstir. SHN440 Opera Sahnesi (2 3) Opera eserlerinden seçilen çeşitli arya ve ansamble eserlerin sahneleme çalışmalarının yapıldığı SHN442 Türk Müziği Çokseslendirme (2 3) Makamlar, Türk müziğinde iki seslendirme, akor bağlantıları, akor kullanarak eşliklendirme çalışmalarının yapıldığı bir derstir. BAŞKA BÖLÜM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNERİLEN ALAN DIŞI SERBEST SEÇMELİ DERSLER SHN901 Piyano (2 3) Piyano nun tanıtıldığı, temel duruş ve çalış tekniklerinin gösterildiği, başlangıç düzeyindeki piyano eserlerinin çalışıldığı bir derstir. SHN902 Rol Ve Mimik (2 3) Sahne eğitiminin ilk adımı olan mimik ve çeşitli karakterlerin canlandırılmasına yönelik, sahne üzerinde uygulamalı biçimde yapılan bir derstir. SHN903 Şarkı Söyleme Teknikleri (2 3) Ses eğitiminin temel aşamalarına bağlı kalınarak, şarkı söyleme sanatının, şan öğretmeni ile birebir işlenerek öğretildiği bir derstir. SHN904 Opera Literatürü (2 3) Türkiye ve Dünya opera literatürünün önemli eserlerinin görsel, işitsel ve yazılı kaynaklar yardımıyla tanıtıldığı bir derstir.

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ÇALGI YAPIM BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR YAPIMI ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1.

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ÇALGI YAPIM BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR YAPIMI ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ÇALGI YAPIM BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR YAPIMI ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL YCY101 Atölye I 6 7 YCY103 Ağaç Teknolojisi I 2 3 Yaylı çalgı

Detaylı

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL ZORUNLU DERSLER

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL ZORUNLU DERSLER T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL YCA101 Enstrüman I [A] [B] [C] [D] 4 7 Öğrencinin var olan müzikal ve teknik

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME I TAKVİMİ MESLEKİ HAZIRLIK PROGRAMI OPR001 Şan OPR005 Korrepetisyon

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI .06.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi:.06.2012 Eğitim Komisyon Karar No: 125 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Müzikoloji Anabilim Dalı nda yürütülmekte olan Etnomüzikoloji

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI 2013-2014 YILI ÖĞRETİM PLANI

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI 2013-2014 YILI ÖĞRETİM PLANI 1 T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI 20132014 YILI ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ DERSİN KODU DERSİN ADI T+U AKTS 1803151

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI YILI ÖĞRETİM PLANI

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI YILI ÖĞRETİM PLANI 20172018 YILI ÖĞRETİM PLANI DERSİN LİSANS I I. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ 1803151 Şan I* 2+0 4 1803152 Kulak Eğitimi ve Teori I** 6+2 8 1803153 Oyunculuk I 2+2 3 1803154 Korrepetisyon I* 1+0 2 1803155 Piyano I

Detaylı

İş ortamında iletişim, Kişiler arası iletişim ilkeleri, Davranış kalıpları, Mesleki yeterlilikler, Mesleki donanım.

İş ortamında iletişim, Kişiler arası iletişim ilkeleri, Davranış kalıpları, Mesleki yeterlilikler, Mesleki donanım. 1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL CGP101 Gelişim ve Öğrenme-1

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDS103 Tıbbi Dokümantasyon I (3 0 3 3) Tıbbi Dokümantasyona Giriş,

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 04.12.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi : 04.12.2014 Eğitim Komisyon Karar No: 709 Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Bale Dansçılığı Programı, Modern Dans

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS rders BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 AIIT101 1 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL CER 101 AMELİYATHANE TEKNOLOJİSİ (4 0 4 6) Ameliyathanede kullanılan

Detaylı

OYUNCULUK ANASANAT DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI

OYUNCULUK ANASANAT DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI 1.Sınıf/1.Yarıyıl 1 YDİ101 YDA101 YDF101 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Almanca) Temel Yabancı Dil (Fransızca) in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında eşdeğer bir - - dersi

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI 2014-2015 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI 2014-2015 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I 2014-2015 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I. YARIYIL (GÜZ YARIYILI) 1 1801151 Oyunculuk I 6+6 13 İçin Başarılmış Olması Ön Şart Olan Derslerin Kodları - 2 1801152 Ses Konuşma I 3+1 5-3 1801153 Tiyatro Tarihi ve

Detaylı

OYUNCULUK ANASANAT DALI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI

OYUNCULUK ANASANAT DALI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI 1.Sınıf/1.Yarıyıl in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programındaeşdeğer bir Uygulama ve Laboratuvar YDİ101 YDA101 1 YDF101 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Almanca) Temel Yabancı

Detaylı

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PROGRAM KODU:58101 1.YARIYIL DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DİY101 GENEL MUHASEBE 1.Yarıyıl 3 1 4 4 Temel Kavramlar ve Muhasebe Sistemi,

Detaylı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II AİT114 2 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersi Veren

Detaylı

DÇM111 Matematik 1.Yarıyıl Sayılar, Oran-Orantı, Denklemler ve Eşitsizlikler, Fonksiyonlar, Problemler.

DÇM111 Matematik 1.Yarıyıl Sayılar, Oran-Orantı, Denklemler ve Eşitsizlikler, Fonksiyonlar, Problemler. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ ve SEKRETERLİK BÖLÜMÜ ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL PROGRAM KODU:58119 DÇM101 İşletme-1 1.Yarıyıl 2 0

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Ders No : 0020020021 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Güzel Sanatlar Fakültesi

Güzel Sanatlar Fakültesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk 1. Yarıyıl Dersleri GSO1009 FONETİK VE KONUŞMA Zorunlu 2 2.00 0 4.00 GSO1013 HAREKET Zorunlu 0 2.00 0 2.00 GSY1007 KLASİK TRAGEDYA VE KOMEDYA ANALİZİ Zorunlu 2 0.00 0

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ Ders Planı - AKTS Kredileri T: Teorik (saat/hafta) U: Uygulama (saat/hafta) AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi 1. Yarıyıl

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA Sayı : 10476336-100-E.531 29/01/2019 Konu : Ders İçerikleri-Çağdaş Türk Lehçerleri ve Edebiyatları Bölümü İLGİLİ MAKAMA Bu belge 5070 Elektronik İmza Kanununa uygun olarak imzalanmış olup, Fakültemiz Çağdaş

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI 2015-2016 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI 2015-2016 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I 2015-2016 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I. YARIYIL (GÜZ YARIYILI) 1 1801151 Oyunculuk I 8+4 13 Dersin Alınabilmesi İçin Başarılmış Olması Ön Şart Olan Derslerin Kodları - 2 1801152 Ses Konuşma I 3+1 5-3 1801153

Detaylı

B1 B3 B4 D1 D2 D3 D5 Y1 Y2 Y3 Y4 Y5 H1 H2 E1. MUZ219 Dünya Müzik Edebiyatı I Öğr.Gör. Emel DOĞAN UĞURLU. CYB353 Cila Hazırlığı I. Öğr.Gör.

B1 B3 B4 D1 D2 D3 D5 Y1 Y2 Y3 Y4 Y5 H1 H2 E1. MUZ219 Dünya Müzik Edebiyatı I Öğr.Gör. Emel DOĞAN UĞURLU. CYB353 Cila Hazırlığı I. Öğr.Gör. 21 OCAK 2019 PAZARTESİ Elemanı Odası OPA207 İtalyanca III CYB215 Çalgı Telleri Bilgisi I Sinan OPA107 İtalyanca I CYB101 Çalgı Bilgisi I Sinan OPA205 OPA307 İtalyanca V TYT111 Solfej I Sel en TYT217 Şan

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I Ders No : 0020040023 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI MÜZİK AMAÇ Piyano, yaylı çalgılar, üflemeli ve vurmalı çalgılar ve şan ana sanat dallarından oluşan Müzik Programı orkestra enstrümanlarının hemen hemen bütün dallarında eğitim öğretim vermektedir. Batı

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi SÜRE VE ) MATEMATİK 2 (0860210080-0860300063) Zorunlu Meslek i Seçmeli lık (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin

Detaylı

tarih ve 324 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 324 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 0.07.017 tarih ve 3 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki GÜZ DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS Tablo-1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Ankara Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü/Tiyatro Anasanat Dalı Lisans

Detaylı

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( )

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( ) SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU (2018 2019) BİRİNCİ YIL KODU 1.Sınıf (I.Yarıyıl) T U K AKTS KODU 1.Sınıf (II.Yarıyıl) T U K AKTS 0303101 İlkokulda Temel Çevre Eğitimi AE 2 0 2 4 AE 3 0

Detaylı

OYUNCULUK ANASANAT DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KATALOĞU

OYUNCULUK ANASANAT DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KATALOĞU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KATALOĞU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ I.SINIF / II. YARIYIL 1 YDİ2 YDA2 YDF2 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Almanca) Temel

Detaylı

I. SINIF / I. YARIYIL

I. SINIF / I. YARIYIL I. SINIF / I. YARIYIL COG 101-Çocuk Gelişimi I: Gelişimle ilgili temel kavramlar; gelişim dönemleri, gelişim ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, çocuk gelişiminin önemi, çocuklarda fiziksel gelişim,

Detaylı

C2 B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II AIT182. TIY108 Türk Tiyatrosu II

C2 B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II AIT182. TIY108 Türk Tiyatrosu II PAZARTESİ YDL286 Yabanc Dil YDL286 Yabanc Dil Eleman Odas TIY212 Şan C2 B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2 TIY228 - OPR182 - YCA182-YCY218 Bilgi I/ Bilgisayar Kullanm/Bilgisaya TIY228 - OPR182- YCA182-YCY218

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MATEMATİK 2 (0860120182-0860170092) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

PROGRAM KODU : YARIYIL. Dersin

PROGRAM KODU : YARIYIL. Dersin BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER VE KÜLTÜRLER BÖLÜMÜ UYGULAMALI İNGİLİZCE VE ÇEVİRMENLİK PROGRAMI (İKİNCİ ÖĞRETİM) DERS İÇERİKLERİ PROGRAM KODU :58211 1.YARIYIL DIC101

Detaylı

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II Kodu Yarıyıl AİT106 1.YIL/ 2.yarıyıl Bahar Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersin öğrenme ve

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I.YARIYIL FL 101 FELSEFEYE GİRİŞ I Etik, varlık, insan, sanat, bilgi ve değer gibi felsefenin başlıca alanlarının incelenmesi

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GK. SEÇ. I: BİLGİ TOPLUMU VE TÜRKİYE Ders No : 0310250040 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ADS 101 Diş Hekimliği Klinik Çalışma Yöntemleri I ( 2 0 2 4 ) Diş

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.ATATÜRK İLK.VE İNK.TAR.SEMİNERİ Ders No : 0310400249 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : EĞİTİM SOSYOLOJİSİ * Ders No : 0310340040 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AI0 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze /

Detaylı

C2 B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II AIT182. TIY108 Türk Tiyatrosu II

C2 B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II AIT182. TIY108 Türk Tiyatrosu II PAZARTESİ Yabanc Dil Yabanc Dil Eleman Odas TIY212 Şan C2 B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2 TIY228 - OPR182 - YCA182-YCY218 Bilgi I/ Bilgisayar Kullanm/Bilgisaya TIY228 - OPR182- YCA182-YCY218 Bilgi

Detaylı

GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER

GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER İ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER D GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER 9. 10. 11. 12. DİL ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH 2 2 - -

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı TUR001 Türkçe 1 5 ECTS Ders Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 2 - - Ön Koşullar Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ 1. SINIF II. YARIYIL MZ102A - Müziksel Ġşitme Okuma Yazma II (2-2-3) Akts Kredisi:

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ ÖĞRETİM PLANI

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ ÖĞRETİM PLANI GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ ÖĞRETİM PLANI Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersin Kodu TAR 02 Dersin Türü Zorunlu Dersin Seviyesi

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI ŞAN SANAT DALI DERS İÇERİKLERİ

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI ŞAN SANAT DALI DERS İÇERİKLERİ T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI ŞAN SANAT DALI DERS İÇERİKLERİ LİSANS I.YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ 1803151 Şan I (2+0) AKTS: 4 1803152 Kulak

Detaylı

YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü

YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi Lisans Dersin AKTS Kredisi 6 Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 2 Haftalık Uygulama

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER ve TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ TIBBİ DOKÜMANTASYON ve SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ A) ZORUNLU DERSLER I.YARIYIL ATA101-Atatürk

Detaylı

B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2. OPE449 - SHN217 Makyaj. OPE449 - SHN217 Makyaj. OPR453 Araştırma Yöntemleri I. OPR453 Araştırma Yöntemleri I

B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2. OPE449 - SHN217 Makyaj. OPE449 - SHN217 Makyaj. OPR453 Araştırma Yöntemleri I. OPR453 Araştırma Yöntemleri I PAZARTESİ SHN351 TY351 Eleman Odas Yab. Dil. Y.O Bilg. Lab. B- 202 TY227 - OPR181 - YCA181 - YCY217 Bilgi Teknolojileri / Bilgisayar Teknolojileri Kullanm/Bilgisayar TY227 - OPR181 - YCA181 - YCY217 Bilgi

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I LİSANS I I. YARIYIL (GÜZ YARIYILI) 1 1801151 Oyunculuk I 8+4 12 Dersin Alınabilmesi İçin Başarılmış Olması Ön Şart Olan Derslerin Kodları - 2 1801152 Ses Konuşma I 4+2 6-3 1801153 Tiyatro Tarihi ve Kuramları

Detaylı

I.YARIYIL ZORUNLU DERSLER

I.YARIYIL ZORUNLU DERSLER EK-3 T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER ve TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ TIBBİ DOKÜMANTASYON ve SEKRETERLİK PROGRAMI I. VE II. ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL AİT181-Atatürk

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ATA 151 Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi I ( 2, 0, 2 ) Birinci Dünya Harbi ve Osmanlı İmparatorluğunun

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 2 DERS İÇERİĞİ

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 2 DERS İÇERİĞİ GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 2 DERS İÇERİĞİ Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Dersin Kodu TAR 02 Dersin Türü Zorunlu (Uzaktan Eğitim) Dersin Seviyesi Lisans

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK (DÖRT YIL) DERS PROGRAMI (YENİ DÜZENLEME)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK (DÖRT YIL) DERS PROGRAMI (YENİ DÜZENLEME) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK (DÖRT YIL) DERS PROGRAMI (YENİ DÜZENLEME) BİRİNCİ YARIYIL DERSLERİ 101 Felsefeye Giriş I Z 2 2 0 2 5 103 İlkçağ Felsefesi I Z 3 3 0

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I Ders No : 069030020 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Ders Kodu Ders Adı AKTS Başlangıç Bitiş Dönem: 1 Ders Grup Adı: Beden Eğitimi ve Güzel Sanatlar ( ?? ) GSB14 BAĞLAMA 2,

Ders Kodu Ders Adı AKTS Başlangıç Bitiş Dönem: 1 Ders Grup Adı: Beden Eğitimi ve Güzel Sanatlar ( ?? ) GSB14 BAĞLAMA 2, Dönem: 1 Ders Grup Adı: Beden Eğitimi ve Güzel Sanatlar ( 2007 -?? ) GSB14 BAĞLAMA 2,00 03.09.2007 GSB14 HALK MÜZİĞİ KOROSU 2,00 03.09.2007 GSB14 EBRU 2,00 03.09.2007 GSB18 Moda Resmi 2,00 03.09.2007 GSB11

Detaylı

ECF108 ANALİTİK KİMYA

ECF108 ANALİTİK KİMYA ECF106 FİZYOLOJİ I İnsan vücudunun moleküler düzeyden hücre, doku, organ, sistem ve organizma düzeyine kadar fonksiyonunu ve bu fonksiyonun altında yatan mekanizmaları açıklamaktır. Hücre-doku Fizyolojisi,

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DÖRT YILLIK-SEKİZ YARIYILLIK DERS PROGRAMI

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DÖRT YILLIK-SEKİZ YARIYILLIK DERS PROGRAMI ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DÖRT YILLIK-SEKİZ YARIYILLIK DERS PROGRAMI ZORUNLU DERSLER BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL 1 YDİ 101

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI 2013-2014 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI 2013-2014 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI 2013-2014 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I. YARIYIL (GÜZ YARIYILI) S.N D.KOD. DERSİN ADI T+U AKTS 1 1801151

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

Detaylı

SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 08:30-09:15 09:20-10:05 10:10-10:55

SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 08:30-09:15 09:20-10:05 10:10-10:55 + HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) HAFTALIK DERS PROGRAMI 12.40-13.25 OPH 111 Diksiyon OPH 111 Diksiyon OPH 119 Genel Müzik Bilgisi OPH 119 Genel Müzik Bilgisi OPH 113 Dans Volkan Gündüz OPH 113 Dans Volkan Gündüz

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS PROGRAMI (İNG. KAPANDIKTAN SONRA)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS PROGRAMI (İNG. KAPANDIKTAN SONRA) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS PROGRAMI (İNG. KAPANDIKTAN SONRA) BİRİNCİ YARIYIL DERSLERİ 101 Felsefeye Giriş I Z 2 2 0 2 5 103 İlkçağ Felsefesi I Z 3 3 0 3

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

BAHAR DÖNEMİ LİSANS YÜKSEK LİSANS FİNAL SINAV PROGRAMI

BAHAR DÖNEMİ LİSANS YÜKSEK LİSANS FİNAL SINAV PROGRAMI 2015 2016 BAHAR DÖNEMİ LİSANS YÜKSEK LİSANS FİNAL SINAV PROGRAMI 25 Mayıs 2016 Çarşamba 26 Mayıs 2016 Perşembe 27 Mayıs 2016 Cuma 28 Mayıs 2016 Cumartesi 29 Mayıs 2016 Pazar 09:00 MTR406 YMT446 Müzik Teorisi

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi EĞİTİM FAKÜLTESİ PROGRAMLAR BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ(İkinci Öğretim) REHBERLİK ve

Detaylı

Ders Adı : ORKESTRA / ODA MÜZİĞİ I Ders No : Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri.

Ders Adı : ORKESTRA / ODA MÜZİĞİ I Ders No : Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ORKESTRA / ODA MÜZİĞİ I Ders No : 0310330201 Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 2+0 2 3 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2015/16 ÖĞRETİM PROGRAMI 08.02.2016 Hazırlık YD002 Fransızca Hazırlık Sınıfı 24 0 0 24 60 60 1. Yarıyıl AI101 Atatürk

Detaylı

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce II ENG102 Bahar 2 2 0 4 3,5 Ön Koşul Ders(ler)i ENG101 Dersin

Detaylı

DYY 101 İKTİSADA GİRİŞ DYY 103 TEMEL HUKUK DYY 105 ANAYASA HUKUKU DYY 107 KAMU YÖNETİMİ

DYY 101 İKTİSADA GİRİŞ DYY 103 TEMEL HUKUK DYY 105 ANAYASA HUKUKU DYY 107 KAMU YÖNETİMİ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI (İKİNCİ ÖĞRETİM) DERS İÇERİKLERİ PROGRAM KODU:58206 01.YARIYIL DYY 101 İKTİSADA GİRİŞ 1 3 0 3 3 İktisat biliminin konusu

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM Ders No : 0310340004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2017-2018 YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 170 Kredi ve 240 AKTS

Detaylı

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ)

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) KODU ÖN KOŞULU 4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI T* U* AKTS ETB202 ETB201 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje II 6 6 11 ETB204 Makine Elemanları 2 0 3 ETB206 Tasarımda

Detaylı

DERS BİLGİLERİ TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2

DERS BİLGİLERİ TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin

Detaylı

Mitoloji ve Destan Geleneği (ELIT 104) Ders Detayları

Mitoloji ve Destan Geleneği (ELIT 104) Ders Detayları Mitoloji ve Destan Geleneği (ELIT 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mitoloji ve Destan Geleneği ELIT 104 Bahar 3 0 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI TARİH BÖLÜMÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL ECTS II. YARIYIL ECTS BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5,0 TAR 107 İlkçağ Tarihi I 3+0 5,0 TAR 108 İlkçağ Tarihi II 3+0 5,0 TAR 115 Osmanlıca

Detaylı

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ 4.SINIF VII. YARIYIL MZ401A - Piyano VII* (1-0-1) Paralel üçlü, altılı, onlu diziler

Detaylı

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1.YARIYIL 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T. AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T.

Detaylı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI Güz Yarıyılı OYUNCULUK VE KARAKTER OLUŞTURMA OYU 421 6 AKTS Kredisi 4. yıl 7. yarıyıl Lisans Zorunlu 4 s/hafta Teorik: 2 s/hafta

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Dersin İngilizce Adı MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Mesleki İngilizce Professional English Dersin Kodu Sınıfı Dönemi Dersin

Detaylı

DEVLET KONSERVATUVARI

DEVLET KONSERVATUVARI DEVLET KONSERVATUVARI Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 1986 yılında, Anadolu'da çağdaş anlamda, Atatürk ilkelerinin ışığında çoksesli Klasik Batı Müziği eğitimi ile Sahne Sanatları Eğitimi verecek

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL

TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl TAR 101 OSMANLI TÜRKÇESİ I 4 0 4 6 TAR 102 OSMANLI TÜRKÇESİ II 4 0 4 6 TAR 103 İLKÇAĞ TARİHİ I 2 0 2 4 TAR 104 İLKÇAĞ TARİHİ II 2 0 2 4 TAR

Detaylı

I. Yarıyıl II. Yarıyıl TRKAESEÇ02. Dil Edinimi KODU Dersin Adı T U K AKTS KODU Dersin Adı T U K AKTS TRKAESEÇ03 Eleştirel Okuma.

I. Yarıyıl II. Yarıyıl TRKAESEÇ02. Dil Edinimi KODU Dersin Adı T U K AKTS KODU Dersin Adı T U K AKTS TRKAESEÇ03 Eleştirel Okuma. 2018-2019 TÜRKÇE VE SOSYAL BİLİMLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ I. Yarıyıl II. Yarıyıl TRKAESEÇ02 AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ TRKAESEÇ01 Anlam Bilimi Dil Edinimi KODU Dersin Adı T U K AKTS KODU Dersin Adı T U

Detaylı

MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Müzik Bölümü (0703)

MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Müzik Bölümü (0703) MÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Müzik Bölümü (0703) SINAV SINAV SAATİ DERSLİK TARİHİ 1* AIB102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II Okutman Harun Mustafa

Detaylı

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ 1. YARIYIL/GÜZ DERS BİLGİ FORMU Ahşap İşleri I DERS KODU GES 109 1. Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, 2 14 28 Geleneksel sanatlar arasında yer alan Ahşap sanatlarının tarihsel gelişim süreci içinde incelenmesi.

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV Ön Koşul Dersler

Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV Ön Koşul Dersler Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV 2+0 2 3 Ön Koşul Dersler Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Bir Kahraman Doğuyor

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ORTOPEDİK ORTEZ VE PROTEZ PROGRAMI 1. YARIYIL GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ORTOPEDİK ORTEZ VE PROTEZ PROGRAMI 1. YARIYIL GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ORTOPEDİK ORTEZ VE PROTEZ PROGRAMI ADI 1. YARIYIL GÜZ DÖNEMİ İÇERİKLERİ ING 111 İNGİLİZCE I İngilizce 2 0 2 2 TÜRÜ: Zorunlu İÇERİĞİ: Okuma, yazma,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı TEMEL OYUNCULUK KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı TEMEL OYUNCULUK KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı KURS PROGRAMI ANKARA 2010 KURS PROGRAMI KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN DAYANAĞI : 1739 sayılı Millî Eğitim Temel

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PROGRAM KODU:58114 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL DOG101 Hukuka Giriş 1.Yarıyıl

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı

HRÜ BİRECİK MYO HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (İ.Ö.) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (TEORİ-UYGULAMA-KREDİ) (KONULAR) 1214141 DAVRANIŞ BİLİMLERİ-1

HRÜ BİRECİK MYO HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (İ.Ö.) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (TEORİ-UYGULAMA-KREDİ) (KONULAR) 1214141 DAVRANIŞ BİLİMLERİ-1 HRÜ BİRECİK MYO HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (İ.Ö.) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (TEORİ-UYGULAMA-KREDİ) (KONULAR) 1214141 DAVRANIŞ BİLİMLERİ-1 Davranış Bilimleri ve Sosyoloji, Sosyolojinin Araştırma Yöntem

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILA101 Kur'an Okuma ve Tecvid-I 2 0 2 2 ILA102 Kur'an Okuma ve Tecvid-II 2 0 2 2 ILA103 Arap Dili

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Müzik Öğretimi SNF210 1+2 2

Detaylı

11. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

11. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR A. İN HAYATI. Mustafa Kemal in çocukluk dönemini ve içinde bulunduğu toplumun

Detaylı