Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP"

Transkript

1 Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP

2 FİRMA Faturayı keser ve faturayı malzemeyle birlikte ya BAP Birimi Satınalma Ofisine ya da ilgili Proje Yürütücüsüne Teslim eder.

3 BAP Birimi Satınalma Ofisi-1 Firma ya da ilgili proje yürütücüsünden gelen Faturayı teslim alır.

4 BAP Birimi Satınalma Ofisi-2 Muayene ve Kabul Komisyon Tutanağını Hazırlar ve en az üç kişiye bu tutanağı imzalatır. Tutanakta tutanak sayısının yer alması zorunludur.

5 BAP Birimi Satınalma Ofisi-3 İşlemleri tamamlanan Muayene ve Kabul Komisyon Tutanağını ve Faturayı BAP Taşınır Kayıt Yetkilisine teslim eder.

6 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-1 BAP Satınalma Ofisi tarafından kendisine verilen Fatura ve Muayene Kabul Komisyon tutanağını içerik ve imzalar yönünden kontrol eder.

7 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-2 Belge kontrolünü yaptıktan sonra TİF düzenleme işlemlerini başlatır.

8 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-1 Kamu Harcama ve Bilişim Sistemi (KBS) internet sayfasını açar.

9 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-2

10 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-3 Yukarıdaki «Uygulamaya Giriş» butonuna basarak uygulamaya giriş yapar

11 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-4

12 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-5 Yukarıdaki alanda «TC Numarasını ve Şifresini» girerek modüle giriş yapar.

13 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-6

14 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-7 Yukarıdaki alanda «Aktif alanı» tıklayarak bir sonraki aşamaya geçer.

15 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-8

16 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-9 Yukarıdaki alanda «Taşınır Mal İşlemleri / Giriş İşlemeleri» sekmesini açar.

17 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-10

18 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-11 Yukarıdaki alanda TİF Tipini Seçiniz kısmından Taşınır İşlem Fişi seçeneği seçilir. Muayene ve kabul komisyon raporu bilgileri girilir. Fatura bilgileri girilir (toplam tutar; fatura KDV dahil toplam tutarıdır). Firma bilgileri girilir (Vergi numarasından çağrılıp seçilir). Kurum bütçesi kısmından Özel Hesap- BAP seçeneği seçilir. Malzeme ekle butonu tıklanır.

19 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-12

20 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-13 Yukarıdaki alanda sorgulama yapılarak alınan malzeme seçilir ve «malzeme ekle» butonu tıklanır.

21 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-14

22 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-15 Yukarıdaki alanda girilmesi istenilen kısma 1 yazılır ve geçilir. (bu alan sistem tarafından malzemenin adet olarak stokta en az kalması gereken tutardır.)

23 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-16

24 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-17 Yukarıdaki alanlar doldurulur ve Ambar Adı olarak CÜBAP SATIN ALMA seçeneği işaretlenir. Bu alanda KDV oranının doğru seçilmesi ve «KDV li birim fiyat x adet = Fatura Toplam tutarı» kontrolü kullanıcı tarafından gözetilmelidir.

25 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-18

26 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-19 Yukarıdaki alanlar sistem tarafından oluşturulmuştur. Sol alt köşede yer alan «Kaydet» butonuna basılır.

27 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-20

28 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-21 Yukarıdaki TİF (Onaysız) sistem tarafından PDF formatında oluşturulmuştur. Bu aşamadan sonra TİF Onayı aşamasına geçilir.

29 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-22

30 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-23 Yukarıdaki sekmeden «Onaylama İşlemleri» sayfası açılır.

31 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-24

32 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-25 Yukarıdaki sekmeden «Giriş TİF leri» seçeneği seçilerek ilgili fiş işaretlendikten sonra «Onayla» butonuna basılır. Artık Onaylı TİF oluşmuştur.

33 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-26

34 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-27 Yukarıdaki yer alan «Onaylanan 2 Adet TİF Çıktısı» alınır. Taşınır Kayıt Yetkilisi tarafından imzalanır. Bunlardan bir tanesi Satınalma Ofisine verilecek olup bir diğeri ise Taşınır Kayıt Yetkilisince dosyalanıp denetime hazır halde saklanacaktır.

35 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-28 Daha sonraki aşama Onaylı fişlerin HYS ye gönderilmesi aşamasıdır.

36 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-29

37 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-30 Yukarıdaki sekmelerden «Onaylı Taşınır İşlem Fişleri» sekmesi açılır.

38 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-31

39 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-3 TİF Düzenleme İşlemleri-32 Yukarıdaki alandan ilgili satın alma seçilip «Harcama Yönetim Sistemine» gönder butonuna basılarak işlem HYS ye gönderilir.

40 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-4 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisince HYS gönderim işleminden sonra; Oluşturulan TİF Fatura Muayene ve Kabul Komisyon Tutanağı BAP Satınalma Ofisine verilir.

41 BAP Birimi Satınalma Ofisi-4 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisinden gelen Taşınır İşlem Fişini (TİF), Faturayı ve Muayene ve Kabul Komisyon Tutanağını eksiksiz teslim alır ve Taşınır İşlem Fişinin imzalanıp imzalanmadığını kontrol eder.

42 BAP Birimi Satınalma Ofisi-4 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisinden gelen Taşınır İşlem Fişini (TİF), Faturayı ve Muayene ve Kabul Komisyon Tutanağını eksiksiz teslim alır ve Taşınır İşlem Fişinin imzalanıp imzalanmadığını kontrol eder. Bu aşamadan sonra HYS işlemlerine geçer.

43 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 Görevli personel tarafından fatura sahibi firmanın Vergi borcu olup olmadığı (2.000,00 TL üzeri fatura) SGK borcu olup olmadığı (Tutarına bakılmaksızın her fatura) Araştırılır.

44 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-1 HYS (Harcama Yönetim Sistemi) sistemine giriş işlemi için KBS ana sayfasına girilir.

45 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-2

46 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-3 Yukarıda yer alan kısımdan 2017/HYS bölümüne girilir.

47 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-4

48 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-5 Yukarıdaki alanda «TC Numarasını ve Şifresini» girerek modüle giriş yapar.

49 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-6

50 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-7 Yukarıdaki alanda «ÖEB İşlem» seçeneği seçilir.

51 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-8

52 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-9 Yukarıdaki alanda «Taşınır Sorgula» butonu tıklanır.

53 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-10

54 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-11 Yukarıdaki alanda ilgili fiş ekranda görülüp işaretlendikten sonra çift tıklanır ve ilgili firmanın banka bilgisi seçilir.

55 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-12

56 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-13 Yukarıdaki muhasebe kaydı sistem tarafından otomatik olarak oluşturulur.

57 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-14 Fatura sahibi firmanın vergi borcu tespit edilmiş (fatura toplam tutarı 2.000,00 TL üzerinde olan ve çıkan borç 1.000,00 TL üzerinde) ise kesinti işlemleri yapmak için; «kesinti yap» butonu tıklanır.

58 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-15

59 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-16 Yukarıdaki alandan seçeneği seçilir ve kesintilerin yapılması ve muhasebeleştirilmesi sağlanır.

60 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-17 Fatura sahibi firmanın SGK borcu tespit edilmiş (fatura toplam tutarı ve çıkan borç tutarı ne olursa olsun) ise kesinti işlemleri yapmak için; «kesinti yap» butonu tıklanır.

61 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-18

62 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-19 Yukarıdaki alandan seçeneği seçilir ve kesintilerin yapılması ve muhasebeleştirilmesi sağlanır.

63 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-20 HİÇ BORÇ ÇIKMAMIŞSA İŞLEMİ DEVAM EDER.

64 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-21

65 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-22 Yukarıdaki ekrandan doğruluğuna kanaat getirildikten sonra açıklama alanına proje numarası, fatura numarası ve fatura tarihi girildikten sonra bu sayfada yer alan «ÖEB Oluştur» butonuna basılır ve Ödeme Emri Belgesi Oluşturulur. Fiş durumu «T» olacaktır.

66 NOT: «T» haline dönüşmeden önceki tüm durumlarda ÖEB lerin TKYS ye iade etme olanağı bulunmaktadır. Bu aşamadan sonra iade edilemez.

67 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-23 Oluşturulan ödeme emri belgesinin iki adet çıktısı (ödeme belgesi dök butonundan) alınır.

68 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-24

69 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-25 Ödeme Emri Belgesi Oluşturulmasından sonra bu belgenin Muhasebe Birimine Gönderilmesi aşamasına geçilir.

70 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-26

71 BAP Birimi Satınalma Ofisi-5 HYS İşlemleri-27 Yukarıdaki alandan «Muhasebe Birimine Gönder» seçeneği tıklanarak, ilgili fişin muhasebeye gönderilmesi sanal ortamda sağlanmış olur ve bu durumda fiş durumu «M» olacaktır.

72 BAP Birimi Satınalma Ofisi-6 BAP Satınalma Ofisi Çalışanı bu aşamadan sonra Muhasebe Birimine göndereceği evrakları fiziki olarak hazırlar ve Harcama Belgeleri Yönetmeliği esasları çerçevesinde Muhasebe Birimine gönderir.

73 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-1 Kamu Harcama ve Bilişim Sistemi (KBS) internet sayfasını açar.

74 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-2

75 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-3 Yukarıdaki «Uygulamaya Giriş» butonuna basarak uygulamaya giriş yapar

76 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-4

77 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-5 Yukarıdaki alanda «TC Numarasını ve Şifresini» girerek modüle giriş yapar.

78 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-6

79 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-7 Yukarıdaki alanda «Aktif alanı» tıklayarak bir sonraki aşamaya geçer.

80 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-8

81 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-9 Yukarıdaki alanda «Taşınır Mal İşlemleri / Çıkış İşlemeleri» sekmesini açar.

82 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-10

83 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-11 Yukarıdaki alanda «Devretme bölümünü» seçer. Bu alanda; TİF Tipi olarak «Taşınır İşlem Fişi» seçeneğini seçer. Dayanağı belge tarihine devri yapılacak TİF Fiş Tarihini (üst sağda) yazar. Dayanağı belge no alanına devri yapılacak TİF Fiş Sıra No sunu (üst solda) yazar. Harcama birimleri arası devir işlemi kutucuğunu seçer. Buradan saymanlık kodunu ve devredeceği harcama birimini seçer.

84 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-12

85 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-13 Yukarıdaki alanda saymanlık kodunu ve devredeceği harcama birimini seçer.

86 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-14

87 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-15 Yukarıdaki alanda «malzeme ekle» butonunu seçer.

88 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-16

89 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-17 Yukarıdaki alanda ilgili malzemeyi işaretleyip işlem miktarını girer ve «Malz. Ekle» butonuna basar.

90 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-18

91 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-19 Yukarıdaki alanda ilgili malzemeyi işaretleyip «Devam» butonuna basar.

92 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-20

93 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-21 Yukarıdaki alanda ilgili malzemeyi işaretleyip «Kaydet» butonuna (sol altta) basar. Böylelikle aşağıda yer alan Çıkış TİF i sistem tarafından oluşturulmuş olur.

94 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-22

95 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-23 Oluşturulan çıkış TİF nin «Onay» aşamasına geçilir.

96 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-24

97 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-25 Yukarıda yer alan sekmeden «Düzeltme İşlemleri / Onaylama İşlemleri» sekmesi seçilir.

98 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-26

99 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-27 Yukarıda yer alan menüde «Çıkış Tifleri» seçilir ve ilgili onaysız fiş seçimi yapıldıktan sonra onayla butonuna basılır. Onay işlemi sonrası sistem tarafından Çıkış TİF i oluşturulur.

100 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-28

101 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-29 Yukarıda yer alan Çıkış TİF i 1 adet yazdırılır ve çıktısı alınır. Bu fiş Taşınır Kayıt Yetkilisi tarafından imzalanır ve devir yapılan harcama birimine gönderilir.

102 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-30 Harcama birimine gönderilen ve harcama birimince de «teslim alma» alanı imzalanan TİF, Taşınır Kayıt Yetkilisince daha önce dosyalanmış olan Giriş TİF ine eklenir ve iki TİF bir arada Taşınır Kayıt Yetkilisince denetime hazır halde bulundurulmak üzere saklanır.

103 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-31 Devredilen malzemenin harcama birimince devraldığının takibi için «Onaylı Taşınır İşlem Fişleri» bölümünden takip edilebilinir.

104 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-32

105 BAP Taşınır Kayıt Yetkilisi-5 Taşınır Devir İşlemleri-33

106 CÜBAP Şube Müdürü Murat KOCATAŞ OCAK-2017 Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalan Bir Hazinedir

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ TÜBİTAK-AB OFİSİ 2018 Özdal YILDIZ Ülker ŞENTÜRK ozdal.yildiz@ege.edu.tr ulker.senturk@ege.edu.tr 0 232 311 4295 0 232 311 4293 DOĞRUDAN SATINALMA

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi EĞİTİM FAKÜLTESİ

Ömer Halisdemir Üniversitesi EĞİTİM FAKÜLTESİ urdaya Ayırma 160 dk. Taşınırı Teslim den Şahıs Kullanılamaz hale gelen, hurdaya ayrılacak mal ve malzemelere ait ilgililerce tespit/teknik rapor düzenlenmesi urdaya ayrılacak mal/malzemelerin arcama ne

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ TÜBİTAK-AB OFİSİ 2018 Özdal YILDIZ Ülker ŞENTÜRK ozdal.yildiz@ege.edu.tr ulker.senturk@ege.edu.tr 0 232 311 4295 0 232 311 4293 YOLLUK AVANSI

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ TÜBİTAK-AB OFİSİ 2018 Özdal YILDIZ Ülker ŞENTÜRK ozdal.yildiz@ege.edu.tr ulker.senturk@ege.edu.tr 0 232 311 4295 0 232 311 4293 İŞ AVANSI SÜRECİ

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ TÜBİTAK-AB OFİSİ 2018 Özdal YILDIZ Ülker ŞENTÜRK ozdal.yildiz@ege.edu.tr ulker.senturk@ege.edu.tr 0 232 311 4295 0 232 311 4293 AVANS MAHSUP

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ TÜBİTAK-AB OFİSİ 2018 Özdal YILDIZ Ülker ŞENTÜRK ozdal.yildiz@ege.edu.tr ulker.senturk@ege.edu.tr 0 232 311 4295 0 232 311 4293 PROJE TEŞVİK

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

TAŞINIR DEVRETME (Harcama Birimleri Arası Devir İşlemi)

TAŞINIR DEVRETME (Harcama Birimleri Arası Devir İşlemi) TAŞINIR DEVRETME (Harcama Birimleri Arası Devir İşlemi) ÖNEMLİ NOT: Taşınır Devir edilirken (Okuldan başka bir okula) işlemi yaparken kesinlikle Kurumlar arası devir seçilmeyecektir. Tüm işlemlerde Harcama

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU

SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU HAZİRAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ I-KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

ADIM ADIM TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ

ADIM ADIM TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ ADIM ADIM TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Genel Açıklamalar Bu doküman, kullanıcıların KBS taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemini daha pratik bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Detaylı

Detaylı

HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI

HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI ARALIK 2011 0 Genel İşleyiş HARCAMA YETKİLİSİ/GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİNCE YAPILACAK İŞLEMLER Kullanıcı, http://www.kbs.gov.tr internet adresinden Kamu Harcama

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ TÜBİTAK-AB OFİSİ 2018 Özdal YILDIZ Ülker ŞENTÜRK ozdal.yildiz@ege.edu.tr ulker.senturk@ege.edu.tr 0 232 311 4295 0 232 311 4293 YOLLUK ÖDEMELERİ

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. TAŞINIR MODÜLÜ A. TAŞINIR İSTEK BİRİM YETKİLİSİ 1. İSTEK BELGESİ OLUŞTURMA İŞLEMLERİ (T-08) "Taşınır İstek Belgesi oluşturma" ekranına giriş yapılır. "Belge No.", "Masraf Yeri", "İstenen Kişi", "Ambar

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI

HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI ARALIK 2011 0 GİRİŞ Bilindiği üzere, Taşınır Mal Yönetmeliğinin 30 uncu maddesinde yer alan Taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri tarafından, kamu idarelerinin

Detaylı

AVANS VEYA KREDİ TALEBİ. Şube Müdürü Murat KOCATAŞ

AVANS VEYA KREDİ TALEBİ. Şube Müdürü Murat KOCATAŞ AVANS VEYA KREDİ TALEBİ 1. Adım Proje Yürütücüsü, kendisine tahsis edilen özel şifresiyle (otomasyon ve proje başvurusu esnasında sisteme girişte kullandığı parola) sisteme giriş yapar 2. Adım Proje Yürütücüsü,

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI

HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI Kasım 2015 İçindekiler GİRİŞ...2 BİRİNCİ BÖLÜM...3 HARCAMA YETKİLİSİ/GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİNCE YAPILACAK İŞLEMLER...3 1- SATIN ALMA:...5 1.1 Doğrudan Alım:...5

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. BÜTÇE MODÜLÜ Yetki ve Yetkililer DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ oluşur. Bütçe modülü, işletme veri giriş yetkisi, işletme bütçe onay yetkisi ve merkez bütçe onay yetkilerinden ve yetkililerinden

Detaylı

ANALİTİK BÜTÇE PROGRAMI ve İHALE ONAY BELGESİ

ANALİTİK BÜTÇE PROGRAMI ve İHALE ONAY BELGESİ ANALİTİK BÜTÇE PROGRAMI ve İHALE ONAY BELGESİ İBRAHİM ARAÇ ARİF ÖZER DÖNER SERMAYE BÜTÇE BİRİMİ 1 DÖNER SERMAYE ANALİTİK BÜTÇE PROGRAMI http:// analitikbutce. saglik.gov.tr Kullanıcı adımızı ve şifremizi

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU

FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU Konu Başlıkları GENEL BİLGİ FİNDEKS TİCARİ ÜYELİK

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. İlk Kullanım. Yazılımın sunucu bilgisayara yüklenmesinden sonra yapılması gereken işlemler;

KULLANIM KILAVUZU. İlk Kullanım. Yazılımın sunucu bilgisayara yüklenmesinden sonra yapılması gereken işlemler; KULLANIM KILAVUZU Giriş 5018 sayılı Taşınır Mal Yönetmeliği uyarınca kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı, muhafazası ve kullanımı ile yönetim hesabının

Detaylı

(SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir.

(SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir. (SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir. Satın Alma Onaylı Sipariş Fişi İle sayılarak teslim alınır. Muayene Kabul Komisyonu, Malzemelerin Teknik

Detaylı

TAŞINIR SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ FORMU İŞLEM ( Süreç Akış İŞ AKIŞ SÜRECİ. Uygun Değil. Uygun

TAŞINIR SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ FORMU İŞLEM ( Süreç Akış İŞ AKIŞ SÜRECİ. Uygun Değil. Uygun SÜREÇ NO 1 TAŞINIR SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ FORMU İŞLEM ( Süreç Akış Şeması ) İŞ AKIŞ SÜRECİ Kamu idarelerine ait taşınırların, taşınır kayıt kontrol yetkililerinin görevlerinden ayrılmalarında,

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

KBS-HYS ELEKTRONİK YURTİÇİ GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU UYGULAMA KILAVUZU

KBS-HYS ELEKTRONİK YURTİÇİ GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU UYGULAMA KILAVUZU KBS-HYS ELEKTRONİK YURTİÇİ GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU UYGULAMA KILAVUZU 6245 sayılı Harcırah Kanunu kapsamında düzenlenen yurtiçi geçici görev yolluğu bildirimine ait e-yolluk hazırlama kılavuzu Hatasız ve hızlı

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK İŞLEM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK İŞLEM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK İŞLEM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ Amaç MADDE 1- (1) Bu Kılavuz, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Kozmetik Ürünler Dairesi Başkanlığı

Detaylı

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU ARALIK - 2012 SİSTEME GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.24.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 22

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.24.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 22 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen işlem için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, Başvuran Adı-Soyadı bölümüne ilgili mahkeme kararı yazılır. Başvuruya Ait Taşınmaz Mal (Zemin Tanım) kısmında

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU A- OKUL MUTEMETLERİ (Mutemet Yardımcısı Olarak Sisteme Tanımlanan Kullanıcılar) TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1- SİSTEME GİRİŞ: Sisteme girebilmek

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu. Giriş Sayfası... 1. Menü... 2. Taşınır Mal Girişi... 3

Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu. Giriş Sayfası... 1. Menü... 2. Taşınır Mal Girişi... 3 Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu rev: 0.15 İçindekiler Giriş Sayfası... 1 Menü... 2 Taşınır Mal Girişi... 3 Taşınır Mal Çıkışı... 5 Geçici Taşınır Kabulü... 6 İstekler...

Detaylı

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI Başkanlığımızın ihtiyacı olan veya Başkanlığımıza gelen taleplere göre Kamu İhale Kurumu adresinden EKAP Platformunda ihale raporu oluşturulur. İhale

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU 2016 1 İÇİNDEKİLER SATINALMA TALEP GİRİŞİ... 3 TALEPTEN TEKLİF OLUŞTURMA... 11 TALEPTEN SİPARİŞ OLUŞTURMA... 16 2 SATINALMA TALEP

Detaylı

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ A OKULU Mutemet Yardımcısı B OKULU Mutemet Yardımcısı C OKULU Mutemet Yardımcısı D OKULU Mutemet Yardımcısı E OKULU Mutemet Yardımcısı İl / ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mutemet Muhasebe

Detaylı

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir.

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir. İŞ AKIŞ ANALİZİ TAŞINIR MAL YÖNETİMİ İŞLEMLERİ 1- Satın Alınan Taşınırın Giriş İşlemi 1.1- İhtiyaç Tespiti ve Satın Alınması İşlemi 1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler.

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler. ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Enstitü, akademik takvimde belirtilen tarihte web sayfasında duyuru yaparak, başvuru formunu aktif hale getirir. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak

Detaylı

Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU

Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU ARALIK - 2012 SİSTEME GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine tıklanır. Açılan sayfada KBS GİRİŞ butonuna tıklanır.

Detaylı

Dayanıklı Taşınır İçin Taşınır Teslim Belgesi Düzenlenir. Sarf Malzemeler için Tüketim Çıkışı yapılır. düzenlenir.

Dayanıklı Taşınır İçin Taşınır Teslim Belgesi Düzenlenir. Sarf Malzemeler için Tüketim Çıkışı yapılır. düzenlenir. BAP-TÜBİTAK-SANTEZ BİRİMİ TAŞINIR KAYIT VE KONTROL İŞ AKIŞ SÜRECİ 1. Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkındaki Yönetmelik 2. Bilimsel Projeler Hakkında Yönetmelik Faaliyet İle İlgili

Detaylı

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura 6 Ocak 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Özel Entegratör ile e-fatura Uygulaması e-fatura uygulama yöntemlerinden biriside; firmaların özel entegratörler vasıtası

Detaylı

MUHASEBE BİRİMLERİ EK DERS ÜCRET ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ KILAVUZU

MUHASEBE BİRİMLERİ EK DERS ÜCRET ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ KILAVUZU MUHASEBE BİRİMLERİ EK DERS ÜCRET ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ KILAVUZU EYLÜL - 2015 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ EK DERS ÜCRETİ ÖDEMELERİ Kamuda farklı kanunlara tabi olarak istihdam edilen, -657

Detaylı

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi EKİM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FĠHRĠST 1. Bölüm : Vekalet Ġşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi Giriş Formu 1.2. Personel

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ (TKYS) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 Kasım 2012

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ (TKYS) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 Kasım 2012 TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ (TKYS) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 Kasım 2012 KBS Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemine Giriş Taşınır Kayıt ve Yönetim Sisteminde Yer Alan Roller SGB Taşınır Kullanıcısı Taşınır

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Ömer alisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde anım Sağlık Üç aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLAM SÜR 60 İŞ SÜRCİ er yıl Üç (3) er aylık periyotlar halinde TKYS den harcama yönetim

Detaylı

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU NİSAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ Kamuda farklı kanunlara tabi olarak, -Memur -Kadro karşılığı

Detaylı

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ)

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) UYGULAMA KILAVUZU (VERSİYON-2) PERSONEL YAZILIM VE

Detaylı

BATMAN DEFTERDARLIĞI MUHASEBE MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEM YÖNERGESİ

BATMAN DEFTERDARLIĞI MUHASEBE MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEM YÖNERGESİ BATMAN DEFTERDARLIĞI MUHASEBE MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEM YÖNERGESİ 1 İçindekiler BİRİNCİ KISIM... 4 BİRİNCİ BÖLÜM... 4 AMAÇ VE DAYANAK... 4 İKİNCİ KISIM... 4 Muhasebe Müdürlüğü İşlemleri... 4 BİRİNCİ BÖLÜM... 4 Vezne

Detaylı

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir.

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir. EPLATFORM FATURA KESİM İŞLEMLERİ Sipariş formu satış tarafından iletilir Workcube de sipariş numarasına göre sipariş bulunur Siparişin içerisine girilir, süreç kısmında süreç faturalandı seçilir. o İrsaliye

Detaylı

TAŞINIR İŞLEMLERİNİN YENİ DEVLET MUHASEBESİ SİSTEMİNE ENTEGRASYONUNA İLİŞKİN KULLANICI KILAVUZU

TAŞINIR İŞLEMLERİNİN YENİ DEVLET MUHASEBESİ SİSTEMİNE ENTEGRASYONUNA İLİŞKİN KULLANICI KILAVUZU TAŞINIR İŞLEMLERİNİN YENİ DEVLET MUHASEBESİ SİSTEMİNE ENTEGRASYONUNA İLİŞKİN KULLANICI KILAVUZU 28 / 09 / 2018 Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi (TKYS) ile Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi (BKMYBS)

Detaylı

KBS TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ ONAYLI TİF/BAĞLI TİF/ZİMMET FİŞİ DÜZELTME VE SİLME İŞLEMLERİ KILAVUZU

KBS TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ ONAYLI TİF/BAĞLI TİF/ZİMMET FİŞİ DÜZELTME VE SİLME İŞLEMLERİ KILAVUZU KBS TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ ONAYLI TİF/BAĞLI TİF/ZİMMET FİŞİ DÜZELTME VE SİLME İŞLEMLERİ KILAVUZU I. HATALI TİFLERİN DÜZELTMEYE AÇILMASI DİKKAT! ÇOK ÖNEMLİ NOT: Düzeltmeye açılacak TİF lerin Harcama

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1 Kullanım Kılavuzu G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007 www.tetramuh.com.tr 1 MobetraPlus saha satış uygulamasına giriş nasıl yapılır? Cihaz açıldıktan sonra ana ekranda

Detaylı

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ 1. SATIN ALINAN TAŞINIRIN GİRİŞ İŞLEMİ 1.1. İHTİYAÇ TESPİTİ VE SATIN ALINMASI İŞLEMİ 1.2. TAŞINIRIN MUAYENE VE KABUL İŞLEMLERİ 2. BAĞIŞ VE YARDIM YOLUYLA EDİNİLEN TAŞINIR İŞLEMLERİ

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.19.5.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 27

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.19.5.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 27 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen işlem için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, Başvuran T.C. Kimlik bölümüne başvuran kişinin T.C. numarası yazılır butonuna basılır MERNİS de kayıtlı

Detaylı

TASNİF DIŞI KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ. Doküman Adı MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI

TASNİF DIŞI KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ. Doküman Adı MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Kamu SM KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ Doküman Adı ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi 0 Hazırlayanlar Serdar DEMİR Onay Erol KAHRAMAN DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ HARCAMA MODÜLÜ PERİYODİK ABONELİK ÖDEMELERİ Yetki ve Yetkililer Harcama modülü, harcama yetkilisi, muhasebe yetkilisi ve gerçekleştirme görevlisi yetkilisinden oluşur. Modül Ekranları H-01 Abonelik Girişi,

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI TEMEL SÜREÇ ve ALT SÜREÇLERİ Ortaya çıkan ihtiyaca göre, satın alınması düşünülen mal ile ilgili

Detaylı

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU HAZİRAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ MUTEMETLER TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1-

Detaylı

KONFİGURASYON TANIMLARI

KONFİGURASYON TANIMLARI 0 KONFİGURASYON TANIMLARI Konfigurasyon tanımlamalarını yapmak için, ilgili personelin TAKBİS TM Fonksiyonları modülünde "İşlemler" bölümünden İşlemleri ekranı açılır. bölümü seçilir. Randevu Onay 1 Konfigurasyon

Detaylı

İşlev İşlev Sorumlular

İşlev İşlev Sorumlular İş Akış Şemaları: Hurdaya Ayırma İş Akış Süreci DOSYA NO : 27668066-12.5 İşlev İşlev Sorumlular Ekonomik ömrünü tamamlamış malzemelerin rapor altına alınması Taşınır Kayıt Kontrol yetkilisince hurdaya

Detaylı

HYS TEMİNAT MEKTUBU TEYİT MODÜLÜ KILAVUZU

HYS TEMİNAT MEKTUBU TEYİT MODÜLÜ KILAVUZU HYS TEMİNAT MEKTUBU TEYİT MODÜLÜ KILAVUZU NİSAN-2015 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ... 2 1. Yetkilendirme İşlemleri... 3 2. Teminat Mektubu Teyit İşlemi... 5 2.1. Harcama

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen debiyat Fakültesi Devir Yoluyla Taşınır Mal Çıkışı TOPLAM SÜR 28 dk İŞ SÜRCİ Gerçekleştirme Görevlendirmesi BYS den gelen Taşınır istek belgesi arcama Yetkilisinin onayı alındıktan sonra ayniyat birimine

Detaylı

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Taşınır Talep Karışılama Çalışması

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Taşınır Talep Karışılama Çalışması İş Akış Şemaları: Taşınır Talep Karışılama Çalışması DOSYA NO : 49800447-12.3 Taşınır İstek Belgesi Düzenlenir Olmayan malzemeler Enstitü Sekreterine bildirilir. Satın alma süreci başlar. İlgili birime

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. GİRİŞ... 3 1.1. AMAÇ ve KAPSAM... 3 1.2. YAZILIMA GENEL BAKIŞ... 3 2. SİSTEM KULLANMI... 3 2.1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2.2. BİLDİRİM İŞLEMİ

Detaylı

MGM GİB EMANET SORGULAMA VE MUHASEBELEŞTİRME KILAVUZU

MGM GİB EMANET SORGULAMA VE MUHASEBELEŞTİRME KILAVUZU MGM GİB EMANET SORGULAMA VE MUHASEBELEŞTİRME KILAVUZU Mart -2015 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi Kılavuzun Adı Güncelleme Tarihi MGM GİB EMANET SORGULAMA VE MUHASEBELEŞTİRME KILAVUZU 20.03.2015 AÇIKLAMA

Detaylı

Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri

Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı Kuşadası, Eylül 2014 1 Seminer Sunum PLANI

Detaylı

İnternet Üzerinden Yatırım Başvurusu

İnternet Üzerinden Yatırım Başvurusu İnternet Üzerinden Yatırım Başvurusu 1. İnternet explorer, firefox ve safari gibi internet erişim programlarının herhangi birinin adres çubuğuna www.hazine.gov.tr yazılarak Hazine Müsteşarlığının internet

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 3 Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri 3 Dk. Tüketim malzemelerine ait Tüketim Malzemesi Çıkış Raporu, 3 aylık dönemler itibari ile düzenlenir ve Harcama Yetkilisinin onayına sunulur.

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ?

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? 1- www.myvisionlink.com Adresi size tanımlı olan Kullanıcı Adı ve Şifre ile ziyaret edilir. 2- Ana sayfadaki Filo sekmesinden istenilen makinanın satırına çift

Detaylı

ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) KAYIT İŞLEMLERİ. agid_yk agidyk

ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) KAYIT İŞLEMLERİ.   agid_yk agidyk ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) KAYIT İŞLEMLERİ EÇBS de İlk Kez Firma Kaydı Oluşturma EÇBS de İlk Kez Firma Kaydı Oluşturma Firma Yetkilisi www.ecbs.cevre.gov.tr üzerinden e-devlet şifresi ile EÇBS

Detaylı

Yıl Sonu Terkin ve Mal Sayımı İş Akış süreci

Yıl Sonu Terkin ve Mal Sayımı İş Akış süreci Yıl Sonu Terkin ve Mal Sayımı İş Akış süreci Akış No:1 Her Yılın son ayında sayım komisyonunda yer alacak personelin Dekan tarafından belirlenmesi Harcama Yetkilisi belirlenen personeli onaylaması ile

Detaylı

Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu

Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Bor Halil Zöhre Ataman eslek Üç Aylık Tüketim alzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLA SÜRE 1 35 Birimi yetkilisi tarafından taşınırların üç aylık dönem raporlarının hazırlanması 5 Birimi tarafından

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

HYS TEMİNAT MEKTUBU İŞLEMLERİ MODÜLÜ KILAVUZU

HYS TEMİNAT MEKTUBU İŞLEMLERİ MODÜLÜ KILAVUZU HYS TEMİNAT MEKTUBU İŞLEMLERİ MODÜLÜ KILAVUZU MART-2016 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi VERSİYON AÇIKLAMA TARİH 1.0. Teminat Mektubu Teyit İşlemi Modülü Uygulamaya Açılmıştır. 21.04.2015 2.0. Uygulamaya

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

HARCAMA YÖNETĠM SĠSTEMĠ KULLANICI KILAVUZU

HARCAMA YÖNETĠM SĠSTEMĠ KULLANICI KILAVUZU 07 / 09 / 2017 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Devlet Mahallesi, Dikmen Caddesi, No: 12 06420 Yenişehir - Çankaya / ANKARA Tel: 0(312) 415 29 00 http://www.maliye.gov.tr DEĞĠġĠKLĠK TARĠHÇESĠ Versiyon Yayın Tarihi

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU ARMONİ PAZARLAMA PLASTİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU A- TERMİNAL SİPARİŞ SİSTEMİ B- TERMİNAL ELEKTRONİK POSTA GÖNDERME VE ALMA C- TERMİNAL APN BAĞLANTISI SİPARİŞ SİSTEMİ

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? 5 dk.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? 5 dk. Taşınır Mal Giriş ve Çıkış İşlemleri (a-taşınır Mal Çıkış İşlemleri) 30 dk. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? Çıkış

Detaylı

SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Faturalama İşlemleri

SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Faturalama İşlemleri SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Faturalama İşlemleri Terimler ve Kısaltmalar Terim / Kısaltma ABAP HR (HCM) OM SAP ASAP O S C P Açıklama Advanced Business Application Programming

Detaylı

Halil CEYLAN Uyumsoft Kamu Projeleri Danışmanı

Halil CEYLAN Uyumsoft Kamu Projeleri Danışmanı Halil CEYLAN Uyumsoft Kamu Projeleri Danışmanı MERSİS sayesinde şirket değişiklik başvuruları, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. İşlem yapabilmek için siteme e-imza ile giriş yapmak

Detaylı

SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ

SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ SATINALMA YOLU İL MALZM GİRİŞİ Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura ile teslim edilir. Satın alma onaylı sipariş fişi ile sayılarak teslim alınır Muayene kabul komisyonu, malzemelerin teknik şartnameye

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ

BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ 2013 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ sgk NKR YAZILIM DANIŞMANLIK SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ 21/11/2013 İçindekiler Tablosu 1. Giriş... 2 2. MOSİP EK KARŞILIK GİRİŞ EKRANI... 3

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU_VERSİYON3

KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU_VERSİYON3 KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU_VERSİYON3 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ ANKARA EYLÜL-2011 I-SİSTEME GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html

Detaylı

KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU (Versiyon 4) Muhasebat Genel Müdürlüğü PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ ŞUBAT 2014 http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 22/d DOĞRUDAN TEMİN USULÜ İLE MAL VE HİZMET ALIMI İŞ AKIŞ ŞEMASI SORUMLULAR İŞ AKIŞI FAALİYET DAİRE BAŞKANI, ŞUBE MÜDÜRÜ, BİRİM PERSONELİ

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

BELEDİYE ŞİRKETLERİNİN KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ (KBS) MALİ İSTATİSTİK VERİ GİRİŞLERİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU

BELEDİYE ŞİRKETLERİNİN KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ (KBS) MALİ İSTATİSTİK VERİ GİRİŞLERİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU BELEDİYE ŞİRKETLERİNİN KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ (KBS) MALİ İSTATİSTİK VERİ GİRİŞLERİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU 2013 İÇİNDEKİLER 1-SİSTEME GİRİŞ... 2-VERİ GİRİŞ İŞLEMLERİ... a)mizanın

Detaylı

ELEKTRONİK EVRAK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ELEKTRONİK EVRAK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Tıbbi Cihaz Firmalarının T.C TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU na Serbest Satış Sertifikası ve Kontrol Belgesi için elektronik başvuru yapabilmelerini sağlamak üzere TİTUBB sisteminde kayıtlı ve onaylı

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 Üst Menü Menü butonlarının,

Detaylı

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-19 MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme MEDULA Sistemi ile E-Fatura gönderme işleminde ilk adım gönderilecek faturaların GSS** icmallerinin

Detaylı