Radyoterapi Teknikerlerinin Eğitimi. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Radyoterapi Teknikeri Derya ÇÖNE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Radyoterapi Teknikerlerinin Eğitimi. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Radyoterapi Teknikeri Derya ÇÖNE"

Transkript

1 Radyoterapi Teknikerlerinin Eğitimi Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Radyoterapi Teknikeri Derya ÇÖNE 1.Radyoterapi Teknikerleri Derneği Kongresi İSTANBUL 2013

2 Radyoterapi Teknikerlerinin Eğitimi Eğitimin önemi Radyoterapi teknikerinin eğitimi Radyoterapi teknikeri eğitiminin yurtdışındaki uygulamaları Radyoterapi teknikerinin tedavideki rolü Radyoterapi teknikeri eğitiminin geliştirilmesi Radyoterapi teknikeri eğitiminin iş hayatına etkileri

3 Eğitimin Önemi Eğitimde devamlı gelişme Globalleşen dünya Bilgiye olan ihtiyaç Donanımlı insana olan ihtiyaç İnsan sağlığı

4 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi Kanser tedavisinde uygulanan yöntemlerden birisi de radyoterapidir. Onkologlar Medikal fizikçi Radyoterapi teknikeri Diğer sağlık personeli hemşire

5 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi Tedavi sürecinde planlanan alanlara, istenilen dozdaki radyasyonu, uygun pozisyonda hastaya uygulayan radyoterapi teknikeridir. Bu nedenle ; Anatomi Medikal terminoloji Radyasyon fiziği Patoloji konularında yeterli olmalıdır.

6 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi Radyoterapi teknikeri; Tedavi teknikleri ve pozisyonlandırma konularında yüksek doğruluk Tedavi sürecinde hastanın psikolojik ve fiziksel durumunu da yakından takip İhtiyaç doğrultusunda ilgili bölüme yönlendirme EĞİTİM

7 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi Temel eğitim Kurum içi eğitim Tazeleme (yenileme) eğitimi

8 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi Temel Eğitim : Devlet üniversitelerinin ve özel üniversitelerin sağlık meslek yüksekokullarının radyoterapi bölümlerinde verilmektedir. 90 lı yılların başlarında radyoterapi önlisans programlarında eğitim verilmeye başlanmıştır.

9 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULLARI RADYOTERAPİ TEKNİKERLİĞİ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 9 Eylül Üniversitesi 15 Acıbadem Üniversitesi Ankara Üniversitesi 20 Aydın Üniversitesi 120 Erciyes Üniversitesi 20 Hacettepe Üniversitesi 30 İstanbul Üniversitesi 20 Nişantaşı Üniversitesi 20 Trakya Üniversitesi 15 TOPLAM YILLIK 285

10 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi Temel Eğitim : 4 dönemlik teorik dersler ve klinik uygulamalar Yaz stajı

11 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi Temel Onkoloji Tıbbi Fizik Radyolojik Anatomi Radyobiyoloji Radyoterapi Cihazlarının Yapısı Tıbbi ve Radyolojik Terminoloji Tıbbi Görüntüleme I Tümör Biyolojisi ve Genetik Radyoterapi Fiziği Anatomi Fizyoloji Simulasyon Tekniği Bilgisayarlı Tedavi Planlaması Sistematik Onkoloji ve Onkoloji Hastalığına Yaklaşım Tıbbi Görüntüleme II Patoloji Patofizyoloji Tedavi Prensipleri I Klinikte Eğitim ve Uygulama I Mesleki İngilizce Nükleer Tıp ve İzotoplar Tıbbi Dokümantasyon ve Arşiv Temel Bilgi Teknolojileri Sağlık Hizmetleri Yön. ve Hukuk

12 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi Teorik dersler, konusunda ihtisaslaşmış tıp doktorları ve medikal fizik konusunda uzmanlaşmış fizikçiler tarafından verilmektedir. Radyoterapi teknikerleri akademik eğitim kadrosunda yer almayıp, eğitim sürecine yalnızca staj dönemine ve klinik uygulama derslerine ustaçırak metoduyla dahil olabilmektedir.

13 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi Eğitim sürecini başarı ile bitirenler Radyoterapi Ön Lisans Diploması ile radyoterapi teknikeri olarak mezun olurlar.

14 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi Mezun olduklarında aşağıdaki görevleri yerine getirebilecek yeterlilikte olurlar : Radyoterapi teknikeri uzman hekiminin gözetimi altında çalışır, Işın tedavisi görecek hastaların sabitleme gereçlerini hazırlar, Hastanın, doktoru tarafından belirlenen vücut kısımlarının filmini çeker, Tedavi planlama aşamasında hastanın bilgisayarlı tomografisini çeker, Tedaviyi uygular, tedavi süresince hastanın durumunu kontrol eder, Kullandığı cihazların bakımını ve basit onarımlarını yapar.

15 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi Kurum içi eğitim : Mesleğe yeni katılan radyoterapi teknikerinin oryantasyon eğitimini de kapsayan bu eğitim konusunda ihtisaslaşmış tıp doktorları, medikal fizik konusunda uzmanlaşmış fizikçiler ve radyoterapi teknikerleri tarafından klinik içinde tedaviyle eş zamanlı bir şekilde verilir.

16 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi Mesleki eğitim Genel sağlık personelinin ihtiyacı olan konular Kişisel gelişim eğitimleri Uygulamaya yönelik mesleki bilgi Kurumsal Oryantasyon Eğitimi Yangın Güvenlik Eğitimi Enfeksiyon Kontrol Eğitimi Hasta Takip Sistemi Hasta ve Yakınlarının Hakları Eğitimi Radyasyon Güvenliği Eğitimi Temel Yaşam Desteği Eğitimi Uluslararası Hasta Güvenliği Hedefleri Eğitimi Acil Durum Kodları Eğitimi vb. Etkili konuşma Liderlik Kriz yönetimi vb.

17 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi Tazeleme (yenileme) eğitimi : Teknolojik ve bilimsel gelişmeler Yeni tedavi yöntem ve teknikleri Yeni Eğitim İhtiyacı Yeni tedavi cihazlarının geliştirilmesi

18 Radyoterapi Teknikerinin Eğitimi Tazeleme (yenileme) eğitimi : Yeni Eğitim İhtiyacı Seminerler Kongreler Kurslar Cihaz üreticileri tarafından yeni cihaz tanıtımları

19 Radyoterapi Teknikeri Eğitiminin Yurtdışındaki Uygulamaları Sertifika bazlı eğitim Lisans düzeyinde eğitim - İşbaşı eğitim - Üniversitede eğitim yıl - 4 yıl - Başka bir alanda - Nükleer tıp, radyoloji çalışamaz. radyoterapi, hemşirelik alanları. - Lisansüstü eğitime devam edebilir.

20 Radyoterapi Teknikeri Eğitiminin Yurtdışındaki Uygulamaları Ülkemizdeki radyoterapi teknikerinin eğitimi ile karşılaştırdığımızda ise yurtdışındaki sertifika eğitimi ile örtüştüğü görülmektedir. Ülkemizdeki eğitim önlisans seviyesinde olduğundan lisansüstü eğitmine devam etme şansı bulunmamaktadır.

21 Radyoterapi Teknikeri Eğitiminin Yurtdışındaki Uygulamaları Sadece hemşirelik, hemşirelik ve sağlık hizmetleri bölümlerine dikey geçiş yapılabilmekte ve lisans derecesi alınabilinmektedir. Ancak bu durumda da alan ve görev değişikliği zorunlu olmaktadır.

22 Radyoterapi Teknikerinin Tedavideki Rolü Radyoterapi tedavisinin hastayla olan köprüsüdür. Hastayı özellikle tedavi alanı olmak üzere fiziksel olarak gözlemler, Hastanın psikolojik değişimlerini gözlemler, Oluşabilecek sorunları erken evrede tespit ederek gerekli yönlendirmeyi yapar. Hastayı uygun şekilde pozisyonlandırır.

23 Radyoterapi Teknikerinin Tedavideki Rolü Hastanın immobilizasyonunu yapar. Eksternal tedavi cihazlarını kullanarak tedaviyi uygular. Gerekli tüm kayıtları tutar. Alan verifikasyon filmlerini çeker. Kendi sorumluluk alanında radyasyondan korunma tedbirlerini uygular.

24 Radyoterapi Teknikeri Eğitiminin Geliştirilmesi Geri beslemenin etkin şekilde uygulanması. Temel eğitim dönemine nükleer tıp, radyoloji ve teşhis branş derslerinin eklenerek eğitimin lisans düzeyine çıkarılması. Eğitim süresinin uzatılarak uygulamaya daha fazla zaman ayrılması. Staj süresinin arttırılarak teorik bilgiyi daha fazla pratiğe dönüştürülmesi.

25 Radyoterapi Teknikeri Eğitiminin Geliştirilmesi Radyoterapi alanında lisansüstü bölümlerinin açılarak uzmanlaşmanın sağlanması. Bu alanlarda uzmanlaşmış radyoterapi teknikerlerinin temel eğitim bölümünde de yer alabilmeleri. Yurtdışı eğitim değişim programlarına radyoterapi bölümünün de eklenmesi. Tecrübe, eğitim, bilgi ve başarıya bağlı olarak radyoterapi alanında kadroların oluşturularak terfi imkanlarının sağlanması ve mesleki tatminin arttırılması.

26 Radyoterapi Teknikeri Eğitiminin Geliştirilmesi Yabancı dil eğitimlerine daha fazla önem verilmesi. İsteğe bağlı olarak yabancı dilde eğitim imkanı sağlanması. Radyoterapi alanına uygun ders kitaplarının ve çevirilerinin hazırlanması.

27 Radyoterapi Teknikeri Eğitiminin Geliştirilmesi En önemlisi Radyoterapi teknikerlerinin eğitim ve faaliyetlerinin, radyasyon onkolojisi alanında faaliyet gösteren tüm kurum ve dernekler tarafında desteklenmesi, her alanda işbirliği içinde olunması. ESTRO nun yaptığı gibi; TROD tarafından da, tüm bu alanda faaliyet gösteren kurumların da desteği ile, tüm disiplinleri kapsayan Çekirdek Eğitim Programının hazırlanması.

28 (R.O.ları, T.F.Uzm.ları ve RT Teknisyenleri için güncelleştirilmiş ESTRO ÇEP)

29 Radyoterapi Teknikeri Eğitiminin Geliştirilmesi Radyoterapi teknikerleri için Ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlenerek radyasyon onkolojisi alanında standartların oluşturulması ve gelişimin sağlanması.

30 Radyoterapi Teknikeri Eğitiminin İş Hayatına Etkileri Radyasyon onkolojisi uygulamalarında son yıllarda teknik gelişmeler göz önüne alındığında bu süreç içinde radyoterapi teknikeri eğitimi tedavi kalitesini çok fazla etkilemektedir. Ülkemizde tedavi kalitesini hedefleyen kurumların eğitime olan ilgisi artmış ve dünya standartlarına yakın bir eğitim planı yaygınlaşarak uygulamaya başlanmıştır.

31 Radyoterapi Teknikeri Eğitiminin İş Hayatına Etkileri Çağımızın güçlenerek büyüyen hastalığı kansere karşı daha güçlü savaşabilmek için; ona karşı savaşanların bilimin her dalından faydalanan, hatalarından ders çıkaran, gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip edip onlara kısa sürede uyum sağlayan, bilim dillerine hakim, uluslararası standartların üzerinde, kişisel gelişimde devamlılık sağlayan, eğitimli bireyler olması gerektiği hep akıllarda olmalıdır.

32 Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir t opluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder. M. KEMAL

Sağlık Fizikçisi (TIBBİ RADYASYON FİZİKÇİSİ)

Sağlık Fizikçisi (TIBBİ RADYASYON FİZİKÇİSİ) MEDİKAL fizik MEDİKAL FİZİKÇİ Asli sorumluluk alanı radyasyon kaynaklarının tıpta uygulanmasında hastanını radyasyon güvenliğini sağlayarak, tanısal alanda an az doz ile en iyi sonucun elde edilmesi, tedavide

Detaylı

Radyoterapi Teknikeri Gözüyle Medikal Dozimetristlik. Derya ÇÖNE

Radyoterapi Teknikeri Gözüyle Medikal Dozimetristlik. Derya ÇÖNE Radyoterapi Teknikeri Gözüyle Medikal Dozimetristlik Derya ÇÖNE Sunum İçeriği Medikal Dozimetristliğin Tanımı Medikal Dozimetristin Görevleri Hastanelerdeki Uygulamalar Ülkemizde Medikal Dozimetristlik

Detaylı

MEDİKAL FİZİĞİN GÜNCEL DURUMU VE ÖZLÜK HAKLARI RADYOLOJİ GÖRÜŞÜ

MEDİKAL FİZİĞİN GÜNCEL DURUMU VE ÖZLÜK HAKLARI RADYOLOJİ GÖRÜŞÜ MEDİKAL FİZİĞİN GÜNCEL DURUMU VE ÖZLÜK HAKLARI RADYOLOJİ GÖRÜŞÜ Yrd.Doç.Dr. Ayşegül YURT Dokuz Eylül Üniversitesi SBE Medikal Fizik AD. XV. Ulusal Medikal Fizik Kongresi, 2015 Trabzon Ülkemizde Tıp alanındaki

Detaylı

MEDİKAL FİZİKÇİNİN EĞİTİMİ. Hatice Bilge Becerir

MEDİKAL FİZİKÇİNİN EĞİTİMİ. Hatice Bilge Becerir MEDİKAL FİZİKÇİNİN EĞİTİMİ Hatice Bilge Becerir Medikal Fizikçi Ne Yapar? Kliniklerde hizmet verir Araştırma ve geliştirmede katkı sağlar Eğitim verir Türkiye de Medikal Fiziğin Tarihçesi Türkiye de medikal

Detaylı

RADYASYON ONKOLOJİSİNDE MEDİKAL FİZİKÇİNİN EĞİTİMİ. Hatice Bilge

RADYASYON ONKOLOJİSİNDE MEDİKAL FİZİKÇİNİN EĞİTİMİ. Hatice Bilge RADYASYON ONKOLOJİSİNDE MEDİKAL FİZİKÇİNİN EĞİTİMİ Hatice Bilge Medikal Fizikçi Ne Yapar? Kliniklerde hizmet verir Araştırma ve geliştirmede katkı sağlar Eğitim verir Türkiye de Medikal Fiziğin Tarihçesi

Detaylı

Dr. Fiz. Nezahat OLACAK

Dr. Fiz. Nezahat OLACAK Dr. Fiz. Nezahat OLACAK E.Ü. Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi AD. İZMİR Sağlık fiziği yüksek programımızda sadece radyoterapide uzman sağlık fizikçisi (Uzman Radyoterapi Fizikçisi) yetiştirilmektedir.

Detaylı

Ders Kodu Ders Adı Ders Günü Ders Saati Oda. SMY101 Anatomi Pazartesi Section 1: 9-11 H2. Cuma. SMY109 Tıbbi Terminoloji Çarşamba H2

Ders Kodu Ders Adı Ders Günü Ders Saati Oda. SMY101 Anatomi Pazartesi Section 1: 9-11 H2. Cuma. SMY109 Tıbbi Terminoloji Çarşamba H2 --Ameliyathane Hizmetleri Programı I. Yarıyıl Kodu Adı Günü Saati Oda SMY101 Anatomi Pazartesi Section 1: 9-11 SMY103 Fizyoloji Salı Cuma Section 1: 9-11 Section 2: 9-11 SMY109 Tıbbi Terminoloji Çarşamba

Detaylı

--Ameliyathane Hizmetleri Ders Programı

--Ameliyathane Hizmetleri Ders Programı --Ameliyathane Hizmetleri Ders Programı Ders Kodu Ders Adı Sınav Günü Sınav saati Oda SMY101 Anatomi 13.01.2017 15-16 Sınıf dağılımlarını kontrol ediniz SMY103 Fizyoloji 17.01.2016 Sınıf dağılımlarını

Detaylı

RADYOTERAPİ TEKNİKERİNİN TEDAVİDEKİ ROLÜ

RADYOTERAPİ TEKNİKERİNİN TEDAVİDEKİ ROLÜ RADYOTERAPİ TEKNİKERİNİN TEDAVİDEKİ ROLÜ Cafer ATAR Radyoterapi Teknikeri Ankara Dr.Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği 2013 Kanser tedavisinde radyoterapinin

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Radyoterapi Programına İlişkin Bilgiler

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Radyoterapi Programına İlişkin Bilgiler SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Radyoterapi Programına İlişkin Bilgiler Genel Bilgi Radyoterapi Programı nın temel amacı; teçhizat ve ekipmanların kontrolünü yaparak, maske, hasta pozisyon kalıbı,

Detaylı

--Ameliyathane Hizmetleri Ders Programı

--Ameliyathane Hizmetleri Ders Programı --Ameliyathane Hizmetleri Ders Programı Ders Kodu Ders Adı SMY101 Anatomi 25.11.2016 10-11 (130 kişi) LR1 (70 KİŞİ) LR3 (54 KİŞİ) SMY103 Fizyoloji 22.11.2016 9-10 (137 kişi) A1.8 (45 KİŞİ) A1.3 (45 KİŞİ)

Detaylı

--Ameliyathane Hizmetleri 1. Sınıf Vize Programı

--Ameliyathane Hizmetleri 1. Sınıf Vize Programı --Ameliyathane Hizmetleri 1. Sınıf Vize Programı Ders Kodu Ders Adı Günü Saati Oda SMY101 Anatomi 24.11.2015 15-16 LR2 SMY103 Fizyoloji 27.11.2015 13-14 LR2 SMY109 Tıbbi Terminoloji 28.11.2015 9-10 LR2

Detaylı

Tarih: Sayı: 62. Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanlığı na,

Tarih: Sayı: 62. Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanlığı na, Tarih: 12.11.2015 Sayı: 62 Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanlığı na, S.B. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu nun "Kemoterapi tedavisinin hangi koşullarda, kimler tarafından uygulanabileceği" ile ilgili

Detaylı

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İZLENCESİ

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İZLENCESİ İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İZLENCESİ Kodu: RDT102 Adı: Radyoterapinin Temelleri II Teorik + Uygulama: 2+2 AKTS: 4 Sınıf/Yarıyıl 1 / Bahar

Detaylı

Kazanılan Derece Bu programını bitirenlere Tıbbi Görüntüleme Teknikeri ünvanı verilmektedir.

Kazanılan Derece Bu programını bitirenlere Tıbbi Görüntüleme Teknikeri ünvanı verilmektedir. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programına İlişkin Bilgiler Genel Bilgi Bu programda; temel olarak hastalıkların teşhis ve tedavisi için hastayı tetkike uygun olarak hazırlayıp,

Detaylı

Medikal Fiziğin Güncel Durumu ve Özlük Hakları. NÜKLEER TIP GÖRÜŞÜ Prof.Dr.Mustafa Demir İstanbul Üniversitesi Nükleer Tıp ABD

Medikal Fiziğin Güncel Durumu ve Özlük Hakları. NÜKLEER TIP GÖRÜŞÜ Prof.Dr.Mustafa Demir İstanbul Üniversitesi Nükleer Tıp ABD Medikal Fiziğin Güncel Durumu ve Özlük Hakları NÜKLEER TIP GÖRÜŞÜ Prof.Dr.Mustafa Demir İstanbul Üniversitesi Nükleer Tıp ABD Nükleer Tıp Hizmetleri Dünya Genelinde) 10 000 den fazla hastanede NT merkezi

Detaylı

ABDİ SÜTCÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ağız ve Diş Sağlığı Öğretim Yılı Ders Planı

ABDİ SÜTCÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ağız ve Diş Sağlığı Öğretim Yılı Ders Planı Ağız ve Diş Sağlığı DS 103 Ortodontide Klinik Yardımcılığı 3 3+0 3 DS 105 Protetik Diş Tedavisinde Klinik Yardımcılığı ve Dental Terminoloji 2 2+0 2 DS 129 Meslekte Temel İlke Ve Uygulamalar 2.5 1+3 2

Detaylı

RADYOTERAPİ TEKNİKERİ

RADYOTERAPİ TEKNİKERİ TANIM Hastanın, hekim tarafından belirlenen vücut kısımlarının filmini çeken, hastalara ışın tedavisi uygulayan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Radyoterapi teknikeri radyoloji uzman

Detaylı

TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA

TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA Portal Adres TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA : www.reklamazzi.com İçeriği : Pazarlama İletişimi Tarih : 26.03.2015 : http://www.reklamazzi.com/turk-henkelde-ust-duzey-atama-145487.htm 1/2 TÜRK HENKEL'DE

Detaylı

Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü

Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş polikliniklerinde diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında yardımcı olan sağlık teknikeridir. Ağız

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 2 Z 5 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 2 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 2 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 2 Z 2 GENEL BİYOLOJİ

Detaylı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Biyomedikal mühendisliği; tıp ve mühendislik alanlarındaki bilgi ve teknolojiyi,

Detaylı

Adana Sağlık Hizmetler MYO

Adana Sağlık Hizmetler MYO Adana Sağlık Hizmetler MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ 2 İçindekiler 05 Müdürün Mesajı 06 Anestezi Programı 16 Fizyoterapi Programı 24 İlk ve Acil Yardım Programı 32 Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı 3 4

Detaylı

RADYOTERAPİ BİLGİ YÖNETİMİ SİSTEMİ (RTIS) DR. FADİME AKMAN DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ ANABİLİM DALI- 2005 GEREKSİNİM Güncel Radyoterapi: Üç boyutlu (3B) konformal tedaviler Hedef hacmi

Detaylı

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ GÖREV YETKİ ve SORUMLULUKLARI

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ GÖREV YETKİ ve SORUMLULUKLARI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM Biyomedikal

Detaylı

RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ RYT 1115 TIBBİ VE RADYOLOJİK TERMİNOLOJİ (1 0 1) 1 AKTS Terminolojiye giriş, Anatomik terminoloji, Bilim dalları ile ilgili kök ve sonek yapılarını tanıma ve tanımlama,

Detaylı

Konya Sağlık Hizmetleri MYO

Konya Sağlık Hizmetleri MYO Konya Sağlık Hizmetleri MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi, No 1 Selçuklu KONYA t 0332 257 06 06 f 0332 247 85 14 konyamyo.baskent.edu.tr baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ bilim

Detaylı

Prof.Dr Fulya Ağaoğlu Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi

Prof.Dr Fulya Ağaoğlu Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof.Dr Fulya Ağaoğlu Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoterapi nedir? Türkiye de radyoterapinin tarihçesi RTT Derneği Kursları İyonlaştırıcı ışın kullanarak yapılan kanser tedavisidir. Hedef tümörlü

Detaylı

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Kanser Kontrolü ndeki Rolü DR. PINAR SAİP TÜRK TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ BAŞKANI Misyonumuz Ülkemizdeki tıbbi onkologların özlük haklarını savunmak, birlikte çalışma kültürünü

Detaylı

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE "ÖĞRETİM ÜYESİ" ALINACAKTIR UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAKTIR UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE "ÖĞRETİM ÜYESİ" ALINACAKTIR FAKÜLTE / BİRİM BÖLÜM / PROGRAM ANABİLİM DALI / BİLİMDALI UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR KADRO UNVANI KADRO SAYISI Klinik

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 Z 3 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 Z 2 GENEL BİYOLOJİ 6703121

Detaylı

DERYA ÇÖNE. Radyoterapi Teknikeri Kozyatağı Acıbadem Hastanesi Radyoterapi Bölümü

DERYA ÇÖNE. Radyoterapi Teknikeri Kozyatağı Acıbadem Hastanesi Radyoterapi Bölümü DERYA ÇÖNE Radyoterapi Teknikeri Kozyatağı Acıbadem Hastanesi Radyoterapi Bölümü Görüntü rehberliğinde RT uygulayacak teknikerler Anatomik bölge, tedavi planı ve tedavi uygulama tekniğine göre farklı görüntüleme

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş polikliniklerinde, diş hekimi klinik yardımcısı olarak diş hekiminin

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ MÜFREDAT LİSTESİ. 1.Yarıyıl

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ MÜFREDAT LİSTESİ. 1.Yarıyıl AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ MÜFREDAT LİSTESİ 1.Yarıyıl 1 ADT101 KLINİK ARAÇ GEREÇ VE MALZEMELERİ -I- 2 2 0 4 4 Zorunlu 2 ADT103 AĞIZ,DİŞ ANATOMİSİ VE TERMİNOLOJİSİ -I- 2 0 0 2 2 Zorunlu 3 ADT105 MADDELER

Detaylı

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111052 Beyin ve Sinir

Detaylı

Tıpta Uzmanlık Öğrencisinin: Adı ve Soyadı: Tıpta Uzmanlık Eğitimine Başlama Tarihi: Tıpta Uzmanlık Eğitimine Bitirme Tarihi:

Tıpta Uzmanlık Öğrencisinin: Adı ve Soyadı: Tıpta Uzmanlık Eğitimine Başlama Tarihi: Tıpta Uzmanlık Eğitimine Bitirme Tarihi: T.C CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ ANABİLİM DALI Tıpta Uzmanlık Öğrencisinin: Adı ve Soyadı: Tıpta Uzmanlık Eğitimine Başlama Tarihi: Tıpta Uzmanlık Eğitimine Bitirme Tarihi:

Detaylı

TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU

TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU Form-1 EĞİTİM KURUMU (ANABİLİM DALI/KLİNİK) ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (UEMS ve ACGME Eğitim Kurumları değerlendirme

Detaylı

01.Yarıyıl Güz Dönemi Dersleri (1.Yil) 02.Yarıyıl Bahar Dönemi Dersleri (1.Yil)

01.Yarıyıl Güz Dönemi Dersleri (1.Yil) 02.Yarıyıl Bahar Dönemi Dersleri (1.Yil) DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANI 01.Yarıyıl Güz Dönemi Dersleri (1.Yil) DİŞ MORFOLOJİSİ (61612) DPTE1105 Zorunlu 1 5 0 3,5 7 - FİZYOLOJİ (62741) DPTE1104 Zorunlu

Detaylı

RADYOTERAPİ TEKNİKERLİĞİ MESLEK STANDARTLARI

RADYOTERAPİ TEKNİKERLİĞİ MESLEK STANDARTLARI RADYOTERAPİ TEKNİKERLİĞİ MESLEK STANDARTLARI RADYOTERAPİST (Seviye 3) Radyoterapist, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, makine ve ekipmanların kontrolünü yaparak, maske, hasta pozisyon kalıbı,

Detaylı

17.11.2014 PAZARTESİ

17.11.2014 PAZARTESİ 17.11.2014 PAZARTESİ OSMAN A B Kan Lenfoıd 2 (Patoloji) 3. (A ) Tıbbi Bilimlere Giriş -Biyokimya (A ) Tıbbi Bilimlere Giriş -Biyokimya (B- ) Kan Lenfoıd 2 (Tıbbi Mikrobiyoloji) 3.(A ) Kan Lenfoıd 2 (Fizyoloji)

Detaylı

Pazartesi. Salı. Çarşamba. Perşembe. Cuma. Bilgi ve İletişim Teknolojisi. Bilgi ve İletişim Teknolojisi. Çevre Koruma. Laboratuvar Güvenliği

Pazartesi. Salı. Çarşamba. Perşembe. Cuma. Bilgi ve İletişim Teknolojisi. Bilgi ve İletişim Teknolojisi. Çevre Koruma. Laboratuvar Güvenliği AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI I.SINIF DERS PROGRAMI Diş Hekimliği Fakültesi 09:00-09:0 09:0-10:0 10:0-11:0 Çevre Koruma Laboratuvar Güvenliği Diş Hekimliği Fakültesi 0 Genel Mikrobiyoloji Maddeler Bilgisi II Z1

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ Dersin Kodu ve Adı Genel Sınav Tarihi Saati Yeri AİT 103

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ Dersin Kodu ve Adı Genel Sınav Tarihi Saati Yeri AİT 103 DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 05 Ocak 2015 08.40-10.30 14-04 TKD 103 Türk Dili I 06 Ocak 2015 08.40-10.30 34-19 DPT 117 Hareketli Protezler I 15 Ocak 2015 08.40-09.30

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Ders Günü ve Saati Derslik Acil Hasta

2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Ders Günü ve Saati Derslik Acil Hasta 2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Ders Günü ve Saati Derslik Acil Hasta Bakımı I Lokman Semih Demirkaya drlokmansemihdemirkaya@gmail.com

Detaylı

Konya Sağlık Hizmetleri MYO

Konya Sağlık Hizmetleri MYO Konya Sağlık Hizmetleri MYO İçindekiler 02 Müdürün Mesajı 06 İlk ve Acil Yardım Programı Konya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1 Müdürün Mesajı Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamdaki gelişimi,

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI 6703101 ANATOMİ 2 0 3 6703109 TÜRK DİLİ I 2 0 2 6703110 YABANCI DİL I 2 0 2 6703114 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 0 2 6703121 GENEL BİYOLOJİ 3

Detaylı

Adana Sağlık Hizmetleri MYO

Adana Sağlık Hizmetleri MYO Adana Sağlık Hizmetleri MYO Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1 İçindekiler 02 Müdürün Mesajı 06 Anestezi Programı 10 Fizyoterapi Programı 14 İlk ve Acil Yardım Programı 18 Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Detaylı

1 / 5. Emine Deniz Özdemir. Beslenme ve Diyet Uzmanı. İletişim Bilgileri

1 / 5. Emine Deniz Özdemir. Beslenme ve Diyet Uzmanı. İletişim Bilgileri Emine Deniz Özdemir Beslenme ve Diyet Uzmanı İletişim Bilgileri E-Posta : ozdmrdnz@gmail.com dozdemir@letsclub.com.tr Adres Bilgileri : Türkiye - İstanbul(Asya) - Ataşehir - Ataşehir Cep Telefonu : 90

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi uyarınca, Üniversitemiz Hastanesinde görevlendirilmek üzere KPSS (B) gurubu puan sırası esas alınmak suretiyle Sözleşmeli Sağlık Personeli

Detaylı

HEMATOPOETİK KÖK HÜCRE TRANSPLANTASYONUNDA HEMŞİRENİN ROLÜ. Nevin Çetin Hacettepe Üniversitesi Pediatrik KİT Ünitesi

HEMATOPOETİK KÖK HÜCRE TRANSPLANTASYONUNDA HEMŞİRENİN ROLÜ. Nevin Çetin Hacettepe Üniversitesi Pediatrik KİT Ünitesi HEMATOPOETİK KÖK HÜCRE TRANSPLANTASYONUNDA HEMŞİRENİN ROLÜ Nevin Çetin Hacettepe Üniversitesi Pediatrik KİT Ünitesi Hematopoetik kök hücre transplantasyonu hematoloji-onkoloji alanında özel bir daldır

Detaylı

ODYOMETRİST TANIM A- GÖREVLER

ODYOMETRİST TANIM A- GÖREVLER TANIM İnsanların işitme bozukluğunun derecesini çeşitli testler yardımı ile saptayan ve hastanın durumuna göre işitme cihazı ihtiyacını belirleyen ve uygulayan, gerekli durumlarda konuşma tedavisi veren

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

YASADIGIMIZ EN BÜYÜK SORUN BEYIN GÖÇÜ

YASADIGIMIZ EN BÜYÜK SORUN BEYIN GÖÇÜ Portal Adres YASADIGIMIZ EN BÜYÜK SORUN BEYIN GÖÇÜ : www.akithaber.com İçeriği : Gündem Tarih : 27.04.2014 : http://www.akithaber.com/yasadigimiz-en-buyuk-sorun-beyin-gocu_h816287.html YASADIGIMIZ EN BÜYÜK

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TARİHÇEMİZ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu; 1989 yılında sağlık alanındaki nitelikli insan gücü açığının kapatılması amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

ÖZET HAZIRLAYANLAR. Temmuz 2015 Sayı:1. T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı

ÖZET HAZIRLAYANLAR. Temmuz 2015 Sayı:1. T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı ÖZET Sağlıkta İnsan Kaynakları (SAİK) alanında 2023 yılına yönelik hedef belirleme çalışmaları, Bakanlığımız

Detaylı

Dr. Ersin Arslan KINIYORUZ

Dr. Ersin Arslan KINIYORUZ Dr. Ersin Arslan KINIYORUZ .Dokuz Eylül Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Ege Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı.Hacettepe Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Ankara

Detaylı

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARl

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARl T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ GÜLHANE SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ) LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARl Anabilim Dalı Adı Program Askeri Psikoloji Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

Detaylı

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Ko ny a Sa ğl ık Hi zm et le ri M YO 2 İçindekiler 05 Müdürün Mesajı 07 İlk ve Acil Yardım Programı 3 4 Müdürün Mesajı Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamdaki gelişimi,

Detaylı

SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMADA SIKÇA SORULAN SORULAR (1) Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programına kimler başvurabilir?

SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMADA SIKÇA SORULAN SORULAR (1) Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programına kimler başvurabilir? SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMADA SIKÇA SORULAN SORULAR (1) Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programına kimler başvurabilir? 19.11.2014 tarihinden önce Tablo-1 de belirtilen sağlık önlisans programlarından

Detaylı

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Neden RadyoGRAFİ? 2005 yılında kurulan derneğimiz TÜMRAD-DER, 2000 nin üzerinde üyesi ile yaptığı ulusal ve yerel eğitim faaliyetleri, düzenlediği kongreler

Detaylı

Pazartesi BES LAB 10:00 Çocuk (Uygulama) 11:00 Yetişkin (Uygulama)

Pazartesi BES LAB 10:00 Çocuk (Uygulama) 11:00 Yetişkin (Uygulama) SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ 22.04.2013 Pazartesi 9-10-11 8.30 Psikoloji ve Davranış Bilimi 22.04.2013 Pazartesi 9-10-11

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU Tablo 1: Öğrenci Sayıları Program Öğrenci Sayısı 2011-2012 2012-2013 Tezli Yüksek Lisans 516 450 Tezsiz Yüksek Lisans 37 31

Detaylı

Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünden:

Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünden: Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemiz birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun ilgili hükümleri ile Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri, Kafkas Üniversitesi

Detaylı

CERRAHİ SERVİS HEMŞİRESİ

CERRAHİ SERVİS HEMŞİRESİ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Eşit Tevfik Candan Öngün Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Anestezi Programına İlişkin Bilgiler

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Anestezi Programına İlişkin Bilgiler SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Anestezi Programına İlişkin Bilgiler Genel Bilgi Sağlık sektöründe oldukça büyük olan eleman açığının kapatılmasına yardımcı olacak anestezi teknikeri yetiştirmek programın

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI Anatomi ABD Klinik Anatomi Doktora Beslenme ve Diyetetik ABD

Detaylı

:Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Eyüp Yerleşkesi Eyüp/İstanbul. Derece Alan Üniversite Yıl

:Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Eyüp Yerleşkesi Eyüp/İstanbul. Derece Alan Üniversite Yıl KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Adres :Elif KOYUNCUOĞLU :Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Eyüp Yerleşkesi Eyüp/İstanbul Telefon-GSM : 0 542 435 42 00 e-mail Doğum yeri

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 YILI FALİYET RAPORU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 YILI FALİYET RAPORU SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 YILI FALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER ; 1- Üst Yönetici Sunuşu 2- Genel Bilgiler 3- Misyon 4- Vizyon 5- Fiziki Yapı; 5-a ) Örgüt Yapısı 5-b ) Enstitü Yönetim Kurulu 5-c ) Enstitü

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ALINACAK SÖZLEŞMELİ PERSONELİN

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ALINACAK SÖZLEŞMELİ PERSONELİN Sayfa / 5 İlanın Yayınlandığı Tarih : 0/07/03 Son Başvuru Tarihi : 4/07/03 ZAMAN GAZETESİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Hastanelerinde istihdam edilmek üzere, (giderleri döner

Detaylı

İLAN Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğünden

İLAN Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğünden İLAN Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğünden Başvuru Tarihi : 8.05.208 Son Başvuru Tarihi : 0.06.208 Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile 700 sayılı Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

S.D.Ü. TIP FAKÜLTESİ NÜKLEER TIP ANABİLİM DALI 20015-2016 DERS YILI DÖNEM-V PROGRAMI

S.D.Ü. TIP FAKÜLTESİ NÜKLEER TIP ANABİLİM DALI 20015-2016 DERS YILI DÖNEM-V PROGRAMI S.D.Ü. TIP FAKÜLTESİ NÜKLEER TIP ANABİLİM DALI 20015-2016 DERS YILI DÖNEM-V PROGRAMI SORUMLU ÖĞRETİM ÜYELERİ Doç. Dr. Mustafa Yıldız Doç. Dr. Sevim Süreyya Çerçi Yard. Doç. Dr. Azime Aslıhan İlhan DERS

Detaylı

RADYOTERAPİ TEKNİKERLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI

RADYOTERAPİ TEKNİKERLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI RADYOTERAPİ TEKNİKERLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI Med. Fiz. Uzm. Mertay Güner mertay.guner@okanhastanesi.com.tr 07 NİSAN 2018 The European Society for Radiotherapy & Oncology (ESTRO) The European Society

Detaylı

Genel Sınav Tarihlerinde değişiklik olabileceğinden günlük takip ediniz.

Genel Sınav Tarihlerinde değişiklik olabileceğinden günlük takip ediniz. DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 28 Ocak 2019 13.40-14.30 Amfi 3 TKD 103 Türk Dili I 21 Ocak 2019 15.00-16.00 Yıldız Amfi M8 Beytepe DPT 115 Sabit Protezler I Şube 1 ve

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Sözleşmeli Personel Alım İlanı Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin olarak

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Acil Hasta Bakımı I Ülkü Yılmaz

2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Acil Hasta Bakımı I Ülkü Yılmaz 2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Acil Hasta Bakımı I Ülkü Yılmaz ulku.yilmaz@nisantasi.edu.tr Acil Hasta Bakımı II Ülkü Yılmaz

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111052 Beyin ve Sinir

Detaylı

SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM)

SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) Adnan Menderes Üniversitesi SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU BÖLÜMLER HEMŞİRELİK 1 SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) I. YARIYIL III. YARIYIL II. YARIYIL HEM101 Hemşireliğe

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2014 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2014 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2014 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI İLAN TARİHİ : 12.06.14 SON BAŞVURU TARİHİ : 27.06.14 SINAV TARİHİ : Unvan Değişikliği sınavının tarih, yer ve saati biriminize

Detaylı

BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU

BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU BOU KAMPÜS BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU Sevgili Öğrenciler, Meslek seçimi, hayatınızın en önemli kararlarından biridir. Meslek seçiminde

Detaylı

İzmir 9. Radyoteknoloji Kongresi ve Mesleki Eğitim Semineri yapıldı. DOKUZUNCU RADYOTEKNOLOJİ KONGRESİ VE MESLEKİ EĞİTİM SEMİNERLERİ GERÇEKLEŞTİ DERNEĞİMİZİN BAŞKAN YARDIMCISI KONGRE SEKLETERİ AHMET

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI Bütünleme Sınav AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 3 Eylül 2018 10.40-11.30 14-04 DPT 115 Sabit Protezler I Şube 1 Teorik 6 Eylül 2018 08.40-10.30 34-13 DPT 115 Sabit Protezler

Detaylı

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı üstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları Ücretleri * Lütfen Doktora başvurularınızı yapmadan önce Sağlık Bilimleri Enstitüsü web sayfası

Detaylı

Başvuru yapmak için TIKLAYINIZ. İlan Bilgileri

Başvuru yapmak için TIKLAYINIZ. İlan Bilgileri Şube: Acıbadem Hst. Taksim İlan Adı: Endoskopi Hemşiresi Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde Acıbadem Taksim Hastaanemizde görevlendirilmek üzere; - Hemşirelik Lisans ya da Sağlık Meslek Lisesi mezunu, -

Detaylı

DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI)

DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI) DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI) TANIM İnsanların yeterli, dengeli ve sağlıklı bir biçimde beslenebilmeleri için yemek listelerinin hazırlanması, yiyeceklerin sağlığa uygun bir şekilde pişirilip sunulması

Detaylı

İLAN NO BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI UNVANI DERECE AÇIKLAMA

İLAN NO BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI UNVANI DERECE AÇIKLAMA Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI İLANI Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DPT 198 Temel Protetik Yaklaşımlar 27 Mayıs 2016 14.30-15.30 34-19 DPT 122 Hareketli Protezler II 02 Haziran 2016 08.40-09.30 34-19 DPT 122 Hareketli Protezler II 02 Haziran

Detaylı

ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ RADYOLOJİ ALANI RADYOLOJİ TEKNİSYENLİĞİ DALI BECERİ EĞİTİMİ DEĞERLENDİRME FORMU

ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ RADYOLOJİ ALANI RADYOLOJİ TEKNİSYENLİĞİ DALI BECERİ EĞİTİMİ DEĞERLENDİRME FORMU DERSİN ADI : İŞLETMELERDE RADYOLOJİK ANATOMİ-1 BECERİ EĞİTİMİ Sınıfı 11 Öğrenci Grubu ÖĞRENCİLERİN ADI SOYADI Beceri eğitimine ilgi ve çabası 5 Radyolojik Anatomi ve kontrast maddeler bilgisi Baş, gövde,

Detaylı

ANESTEZİ 1 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. ANESTEZİ 2 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma

ANESTEZİ 1 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. ANESTEZİ 2 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma ANESTEZİ 1 08.00-08.50 / Türk Dili Ofis Saati MYANT-101 Anatomi 09.00-09.50 / Türk Dili Ofis Saati MYANT-101 Anatomi MYENH-111 Enfeksiyon Hastalıkları 10.00-10.50 MYFZY-103 Fizyoloji MYIUY-109 İlaç Uygulamasıyla

Detaylı

KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM HEMŞİRESİ

KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM HEMŞİRESİ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Eşit Tevfik Candan Öngün Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 15 Ocak 2018 10.40-11.30 14-04 TKD 103 Türk Dili I 08 Ocak 2018 15.00-16.00 34-13 DPT 115 Sabit Protezler I Şube 1 Teorik 16 Ocak 2018 08.40-09.30

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ANESTEZİ 08.00-08.50 Sistem Hastalıkları MYHST 120 Klinik Anestezi-II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Sınıfların Reanimasyon-II Biyoteknoloji Anestezi Uygulama-II Girişimcilik II

Detaylı

:Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik. Derece Alan Üniversite Yıl

:Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik. Derece Alan Üniversite Yıl KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Unvanı Adres Bölümü İletişim :Elif KOYUNCUOĞLU :Öğretim Görevlisi :Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü : Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Detaylı

Tıbbi Onkoloji Yan Dal Uzmanlarının Mecburi Hizmet Sorunları ve. Çözüm Önerileri

Tıbbi Onkoloji Yan Dal Uzmanlarının Mecburi Hizmet Sorunları ve. Çözüm Önerileri Tıbbi Onkoloji Yan Dal Uzmanlarının Mecburi Hizmet Sorunları ve Çözüm Önerileri 1. Alt yapısı tıbbi onkoloji hizmeti vermek için yeterli olmayan hastanelere Tıbbi Onkoloji Uzmanı görevlendirilmesi: Kanser

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNĐVERSĐTESĐ SAĞLIK HĐZMETLERĐ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBĐ LABORATUVAR TEKNĐKLERĐ PROGRAMI DERS KATALOĞU

T.C. ULUDAĞ ÜNĐVERSĐTESĐ SAĞLIK HĐZMETLERĐ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBĐ LABORATUVAR TEKNĐKLERĐ PROGRAMI DERS KATALOĞU TIBBĐ LABORATUVAR TEKNĐKLERĐ PROGRAMI DERS KATALOĞU 2012-201 SHOZ101 2 0 0 2 Anatomi TLTZ102 2 4 0 4 Tıbbi Mikrobiyoloji I SHOZ10 2 0 0 2 Fizyoloji TLTZ10 2 0 4 Tıbbi Biyoloji ve Genetik 5 TLTZ101 2 4

Detaylı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı 1.SINIF Ders Kodu Dersin Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Ders Kurulu I TIP152 Ders Kurulu II TIP153 Ders Kurulu III TIP154 Ders Kurulu IV TIP191 Dönem l Notu 379 216 45 31 ATA360 Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

Kanserli Hasta Yönetiminde Danışman Hemşirenin Rolü

Kanserli Hasta Yönetiminde Danışman Hemşirenin Rolü Kanserli Hasta Yönetiminde Danışman Hemşirenin Rolü Yük. Hem. Gül Şav Özaydemir Danışman Hemşire EUKAM E.Ü.T.F. Radyasyon Onkolojisi ABD XIX. Ege Onkoloji Günleri 6-7 Nisan 2015 İzmir «Kanserle mücadele

Detaylı

YENİ DOĞAN SERVİS HEMŞİRESİ

YENİ DOĞAN SERVİS HEMŞİRESİ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Eşit Tevfik Candan Öngün Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM

Detaylı

HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI NA GİRİŞ KOŞULLARI : Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık veya Hemşirelik Yüksekokulları, Hemşirelik, Sağlık Memurluğu ve Ebelik Programları mezunu

Detaylı

Tıbbi Onkoloji Yan Dal Uzmanlarının Mecburi Hizmet ile ilgili sorunları ve Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin çözüm önerileri

Tıbbi Onkoloji Yan Dal Uzmanlarının Mecburi Hizmet ile ilgili sorunları ve Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin çözüm önerileri Tıbbi Onkoloji Yan Dal Uzmanlarının Mecburi Hizmet ile ilgili sorunları ve Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin çözüm önerileri 1. Alt yapısı tıbbi onkoloji hizmeti vermek için yeterli olmayan hastanelere Tıbbi

Detaylı

Akciğer Kanserinde Güncel Tanı ve Tedavi Yaklaşımı

Akciğer Kanserinde Güncel Tanı ve Tedavi Yaklaşımı Akciğer Kanserinde Güncel Tanı ve Tedavi Yaklaşımı Editör Abdullah İrfan Taştepe Temmuz 2014 Copyright 2014 ISBN : 978-605-5121-12-9 Eser Editör : Akciğer Kanserinde Güncel Tanı ve Tedavi Yaklaşımı : Abdullah

Detaylı