MNHRP Haziran TUB Çalışma Raporu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MNHRP Haziran- 2014 TUB Çalışma Raporu"

Transkript

1 MNHRP Haziran TUB Çalışma Raporu 1. Büyükçay Mikrohavzası nda Sarıkamış Köy Tüzel Kişiliği ne ait 150 da alanın yaklaşık 125 dekarlık kısmında 1350 adet (Mayıs ayı raporunda 1270 adet olarak eksik bildirilmiştir) Maraş-18 Ceviz kültürüyle Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları kapsamında meyve bahçesi kurulumu gerçekleşmiştir. Sulama suyu konusunda Sarıkamış KTK ile protokol imzalanmıştır. Taşıma su ile sulanmasına devam edilmektedir. Sahaya proje bütçesinden yaptırılacak 50 tonluk sulama havuzu ile temmuz ayı içerisinde damla sulama tesis edilecektir. 2. Büyükçay, Karakütük ve Lediz Mikrohavzalarında örtü altı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla 12 adet fiziki ve mali şartları uygun olan istekliye sera tesis edilmiştir.

2 Faydalanıcı katkısı, İş-Fiyat analizi ile tesis aşamasında, direklerin sabitlenmesinde kullanılan çimento, kum ve çakıl ile kurulumda işçilik giderleri, ayrıca sera içerisinde üretim, bakım ve hasat gibi giderleri olarak değerlendirilmiştir. Büyükçay Mikrohavzasında 5 adet sera tesis edilen faydalanıcıya Temmuz ayının ilk haftasında seracılık eğitimi verilmesi planlanmaktadır. 3. Planlaması yapılmaya başlanan Elazığ da 2, Bingöl de 3, Muş ta 2 adet olmak üzere 7 adet mikrohavzada toplam 44 köyde Sor-Sap-Çöz toplantıları iş akım şemasına uygun olarak bitirilmiştir. Planlama ekiplerinin faaliyet-planlama ara kontrolleri yapılmış olup, toplantılar bitirilmiş, faaliyet haritası taslağı hazırlanmış ve toprak örnekleri alınarak analize gönderilmiştir. Tüm toprak analizleri Güneydoğu Ormancılık Araştırma Müdürlüğü nde yaptırılmıştır. 4. Bingöl ve Elazığ İllerinde MNHRP kapsamında ihale edilen makinalı toprak işleme faaliyetleri devam etmektedir. Elazığ Büyükçay ve Kuşhane Mikrohavzalarında toplam 1000 Ha sahada, 510 km teras yapımı ve 25 km servis yolu yapımı işi %80 oranında tamamlanmıştır. İhalesi ,00TL ye %58 kırımla yapılmıştı. Kooperatifler ihaleye katılmış olsa da ihale edilen kırım oranlarına çıkamamışlardır. Bingöl Lediz Mikrohavzasında teras yapımı ve dikenli tel ihata ile erozyon kontrol sınai tesisleri yapım işi birlikte ihale edilmiş olup, ,00 TL ye %63 kırım ile sonuçlanmıştı. Teras yapımı işi % 80 oranında tamamlanmış olup, oyuntu ıslahı sınai tesislerine başlanacaktır. 5. Muş İli Karakütük MH nda, Umurca Köyü nde Köylüler ile mutabakat sağlanarak 170 da mera kapatması yapılarak, 3200 kg Amonyum-Nitrat gübrelemesi yapılmıştır. Gübreleme faaliyeti mikrohavza planında mera kapatma yatırım iş kalemleri alt başlığında öngörülmüştür. Miktarına ve gübre çeşidine tarım teşkilatı mera uzmanları ile birlikte karar verilmiştir. Tam bir münavebeli otlatma sağlanamasa da Planlı otlatmaya geçilmiştir. Koçköy de 40 dekar mera kapatması yapılmıştır. Gübreleme uygulanmamıştır. Yabancı ot temizliği yapılması planlanmaktadır. Planlı otlatma; vejetasyonun henüz başında mera ve çayır otları kendini yenileyip güçlü bir kök sistemine kavuşana kadar otlatma yaptırılmaması ve belirli sürelerle otlatmaya açılıp kapatılması faaliyetidir.

3 Muş Karakütük MH, Umurca Köyü nde Mera kapatması yapılarak gübreleme yapılan bölüm Muş Karakütük MH, Umurca Köyü Mera sahasında kapatılmayan bölüm 6. Bingöl İli Lediz MH nda 2 ha alanda mera kapatması yapılmıştır. Ancak köyde muhalefet yaşanarak tel ihataya zarar verilmiştir. Köylü ile toplantı yapılarak mera kapatma faaliyetinin köyde uygulanamayacağına karar verilmiştir. İhata tesisi sökülerek Dereköy mera alanında kapatma yapılacaktır. 7. Muş Karakütük Mikrohavzası nda oyuntu tahkimatları kooperatif kanalıyla yaptırılmaktadır. Erozyon kontrol sınai tesisleri çalışmalarına başlanmıştır.

4 Erozyon kontrol tesislerinde görülen eksiklikler nedeniyle TUB birimi tarafından MNHRP çalışanlarına yönelik Haziran tarihlerinde uygulamalı eğitim programı düzenlenmiştir. Eğitim de; yüzey erozyonu önleme uygulamalarından makinalı ve elle yapılan teras tipleri, akıtıcı ve tutucu teraslar, çalı takviyeli teraslar, kafes tel çit teraslar, oyuntu tahkimatlarından kuru duvar eşik, kafes tel eşik, çuvallı sedde, canlı ve cansız eşiklerin yapım teknikleri ve hangi tesisin nerede ve nasıl uygulanacağına dair erozyon kontrolü ve oyuntu tahkimatına yönelik sınai tesisler ve enine yapılar hesabı hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarılmıştır. 8. Büyükçay ve Kuşhane MH planlarında gerekli düzeltmeler yaptırılarak, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü onayına sunulmuştur.

5 9. DAP a teklif edilen sulama projelerinden Elazığ'da 8 projeden; 6 tanesi ( ,00TL), Bingöl de 4 projeden; 2 tanesi ( ,00), Muş ta 3 projenin tamamı ,00TL) yatırım programına alınmış ve tesis edilmek üzere ödenekleri, ilgili İl Özel idare bütçelerine aktarılmıştır. 10. Bingöl Ünv. MHPE Sulama Altyapılar uzmanı tarafından hazırlanan, DAP a yaptırılacak sulama projelerinin ihale edilebilmesi ve arazide uygulanmasına yönelik enine ve boyuna profillerinin çıkarılarak projelerin revize edilmesi konusunda Muş ve Elazığ Özel idareleri ile yapılan görüşmeler neticesinde; Muş Özel İdaresinin projeleri verildiği şekliyle uygulayacağı enine ve boyuna profillere gerek duyulmadığı kararı çıkmıştır. Elazığ Özel idaresi ile idarenin kesitleri çıkartması şeklinde görüşmeler devam etmektedir. 11. Sulama havuzlarının proje bütçesinden yapılması amacıyla illerde tespitler yapılmış ve ihale edilme sürecine girilmiştir. Buna göre Bingöl de 32 sulama havuzu, Elazığ da 13 Adet sulama havuzu yapılmasına karar verilmiştir. İhale dökümanları hazırlanmaktadır. Muş sulama havuzlarının DAP a verilen sulama projelerinin parçası olması nedeniyle DAP bütçesinden yapılması söz konusudur. 12. İllerde hane izolasyonu yapılacak faydalanıcılar belirlenmiştir. Buna göre Elazığ da iki mikrohavzada 60 Hane, Bingöl de 60 Hane, Muş ta 15 hane izolasyonu yapılacaktır. İl bazında doğrudan temin ya da topluca ihale edilmesi konusunda karar verilecektir. 13. Meralarda yapılacak gölgelik ve sıvat yerleri tespit edilmiş olup, sıvat modeli ve tipine göre (Beton ya da trapez sac) yapımına başlanacaktır. 14. Elazığ da 90 adet güneş enerji ünitesinin montajı tamamlanmıştır. 15. Ahır iyileştirme faaliyeti yapılacak faydalanıcılar belirlenmiş olup, çatı yapımı modeli geliştirilerek yapılacak faaliyetlerin satın alma ve yaptırılması yönteminin ne olacağı konusunda değerlendirmeler yapılmaktadır.

6 Haziran tarihlerinde Proje Yöneticisi Orman Genel Müdür Yardımcısı Yunus ŞEKER, Orman Köy İlişkileri Dairesi Bşk. Şahin AYBAL, Orman Bölge Müdürü Ziya POLAT, Orköy Daire Bşk Yrd. Musa KAYA, Odun Dışı Ürünleri ve Hizmetleri Dairesi Bşk Yrd. İsa SERTKAYA, Ağaçlandırma Dairesi Şube Müdürü Metin AVŞAROĞLU, Havza Uzmanı Ali Rıza UĞURELLİ den oluşan heyet, Proje Saha Yöneticisi Böl. Müd. Yrd. Hüseyin DİNÇER, Muş İşletme Müd. Hüseyin YAKLAV, Proje Yön. Yrd, Şahin İNCEDEMİROĞLU, Proje Mühendisi Oğuz Kağan NARİÇİ, Muş Orman İşlt. Müd. İşletme Şefleri ve Proje İl Ekipleri nin katılımıyla Karakütük MH, Böğürdelen Köyü nde Köy Muhtarının katılımıyla karşılıklı sohbet şeklinde köy toplantısı düzenlenmiştir. 17. Toplantıda Proje İl Ekipleri uzmanlarına yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi paylaşımları istenmiştir. Makbule URAS a ait 1,5 da meyve bahçesinde izlenimlerde bulunulmuştur. Koçköy ağaçlandırma ve erozyon kontrol tesislerinin yapıldığı sahalarda incelemelerde bulunulmuştur. Sera tesisleri ve yonca ekim alanları incelenmiştir. Mera sahalarında incelemelerde bulunulmuştur. Bingöl Ünv. MHPE ile toplantı düzenlenmiştir. Elazığ Sarıkamış Köyü ceviz bahçesinde ve Gümüşkaynak Köyü Erozyon kontrol amaçlı teras tesislerinin yapıldığı sahalarda incelemelerde bulunulmuştur. MHPE ile planlama faaliyetlerinde gelinen nokta ve edindikleri izlenimler, karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantı düzenlenmiştir tarihlerinde yapılan arazi incelemeleri ve toplantılar neticesinde not alınan konular hakkında kararlar alınmıştır. 2-3 köyü içerisine alan küçük mikrohavzalarda çalışılmamasına,

7 2014 Yılında program hedefine ulaşmak adına 3 adet MH planı daha yapılmasına, Faydalanıcı katkısını genellikle ayni katkı şeklinde alınmasına, İş Analizi ile %70-30 oranının dengelenmesine, Veteriner hekimler acil müdahalede bulunmamasına, Meslek yemini icabı, kendi takdiri gereği müdahale etmelerine, Veteriner çantası alınmasına. Her işletmede, bir işletme şefinin muhasebeyi öğrenmesine, Odun dışı ürünlerin envanterinden ziyade pazar oluşturacak uzman görevlendirmesi gerektiğine, Tarımsal tohum destekleri aynı kişiye yarım yarım iki yıl arka arkaya verilmesine, Böylece projeye ilginin artırılmasına, Plana göre eksik gelen, gölgelik, güneş enerjisi, kuru duvar eşik vb yapılar arazide arttırılabileceğine, Hayvan barınaklarının iyileştirilmesi ile ilgili bir model oluşturulmasına, Çatı modeli oluşturulmasına, Köylerde toplu hayvan banyoluğu ve ekmek fırını talepleri olursa yapılmasına, Teraslarda ilk yıl ot bakımı ve çapalama ile ters onarımı yaptırılabileceğine, Muş ta ekimler için mibzer alınmasına, Protokolle verilmesine ve proje sonunda fidanlık müdürlüğüne teslim edilmesine, %50 tarımsal hibeden faydalanma imkanlarının araştırılmasına,

8 Projeden 1 adet video kayıt cihazı alınmasına, Planlara bal ormanı taleplerinin eklenmesine. Bu konuyla ilgili ODOÜH Dairesi ile çalışılmasına, Oğulotu, lavanta erozyon kontrol sahalarında güney bakılara adet dikilmesine, mikrohavza köylerinde sözleşmeli olarak oğul otu ve lavanta tohumu elde edilmesine yönelik ekim yaptırılmasına, Araştırma Müdürlüklerinden yardım alınmasına, Bundan böyle toplantılarda sunumları İşletme Müdürlerinin yapmasına, Gelir getirici tür varsa, sulama tesisinin yapılmasına, Badem, zerdali ve ahlat türlerinin kullandırılmasına, fidanların muhafaza memuru nezaretinde seçilerek alınmasına, Köy değişim ziyaretleri için MUB ve OBM ile istişare edilerek uygun mikrohavzalar belirlenerek ziyaret programı ve katılımcıların belirlenmesine dair kararlar alınmıştır. Rapor tarafımızdan düzenlenmiştir Hüseyin DİNÇER Bölge Müdür Yardımcısı/ MNHRP Proje Saha Yöneticisi Şahin İNCEDEMİROĞLU MNHRP Proje Yönetici Yardımcısı Oğuz Kağan NARİÇİ Orman Mühendisi

MNHRP Ağustos- 2014 TUB Çalışma Raporu

MNHRP Ağustos- 2014 TUB Çalışma Raporu MNHRP Ağustos- 2014 TUB Çalışma Raporu 1. Büyükçay Mikrohavzası nda Sarıkamış Köy Tüzel Kişiliği ne ait ceviz türleriyle yapılan gelir getirici tür ağaçlandırma sahası sulama havuzu ve damla sulama sistemi

Detaylı

MNHRP Eylül- 2014 TUB Çalışma Raporu

MNHRP Eylül- 2014 TUB Çalışma Raporu MNHRP Eylül- 2014 TUB Çalışma Raporu 1. Mikrohavza Planları teslim edilen Bingöl-Merkez-Çapakçur, Bingöl-Genç-Vahkin, Bingöl Ilıcalar-Göynük Çayı, Elazığ-Palu-Büyükdere, Elazığ-Palu-Sipini, Muş-Hasköy-Değirmendere,

Detaylı

MNHRP Taşra Uygulama Birimi Mayıs -2014 Çalışma Raporu

MNHRP Taşra Uygulama Birimi Mayıs -2014 Çalışma Raporu ORKÖY Ağaçlandırma Erozyon Kontrolü Toprak Muhafaza MNHRP Taşra Uygulama Birimi Mayıs -2014 Çalışma Raporu 1. Elazığ İli Büyükçay ve Kuşhane Mikrohavzalarında 110 hektar alanda, 112,9 km terasa; 65.000

Detaylı

MNHRP Ekim TUB Çalışma Raporu

MNHRP Ekim TUB Çalışma Raporu MNHRP Ekim- 2014 TUB Çalışma Raporu 1. Mikrohavza Planları teslim edilen Bingöl-Merkez-Çapakçur, Bingöl-Genç-Vahkin, Bingöl Ilıcalar-Göynük Çayı, Elazığ-Palu-Büyükdere, Elazığ-Palu-Sipini, Muş-Hasköy-Değirmendere,

Detaylı

MNHRP - Aralık TUB Çalışma Raporu

MNHRP - Aralık TUB Çalışma Raporu MNHRP - Aralık- 215 TUB Çalışma Raporu 1. Elazığ Orman İşletme Müdürlüğü Büyükdere Mikrohavzasında 5,2 Ha'lık ağaçlandırma sahası için 28. TL ve Sipini Mikrohavzasında 24,2 Ha'lık ağaçlandırma sahası için

Detaylı

MNHRP 2015 Yılı Mart Ayı TUB Çalışma Raporu

MNHRP 2015 Yılı Mart Ayı TUB Çalışma Raporu MNHRP 2015 Yılı Mart Ayı TUB Çalışma Raporu 1. MNHRP kapsamında Mikrohavza Planlamasına 2014 Yılı Ekim Ayında başlanan Elazığ Kovancılar ve Muş Yaygın Mikrohavza Planlarının İlk taslak değerlendirme toplantısı

Detaylı

MNHRP Taşra Uygulama Birimi Nisan -2014 Çalışma Raporu

MNHRP Taşra Uygulama Birimi Nisan -2014 Çalışma Raporu MNHRP Taşra Uygulama Birimi Nisan -2014 Çalışma Raporu 1. Elazığ İli Büyükçay ve Kuşhane Mikrohavzaları nda 110 ha alanda, 112,9 km terasa; 64500 adet fidan(karaçam, sedir, zerdali, badem, akasya) dikimi

Detaylı

MNHRP 2015 Yılı Mayıs Ayı TUB ÇalıĢma Raporu

MNHRP 2015 Yılı Mayıs Ayı TUB ÇalıĢma Raporu MNHRP 2015 Yılı Mayıs Ayı TUB ÇalıĢma Raporu 1. Bingöl de; Çapakçur, Vahkin-Çanakçı ve Göynük Çayı Mikrohavzalarında yapılacak makinalı toprak işleme ihalesi yapılmıştır. Buna göre Bingöl de 370 ha bozuk

Detaylı

MNHRP Temmuz 2016 TUB Çalışma Raporu

MNHRP Temmuz 2016 TUB Çalışma Raporu MNHRP Temmuz 2016 TUB Çalışma Raporu 1. Elazığ ili Büyükçay Mikrohavzasında Kartaldere ve Gümüşkaynak Köyünde Plastik Örtü Yetiştiriciliği için kurulumu devam eden 31 adet seranın kontrolleri yapıldı.

Detaylı

MNHRP - Aralık- 2014 TUB Çalışma Raporu

MNHRP - Aralık- 2014 TUB Çalışma Raporu MNHRP - Aralık- 2014 TUB Çalışma Raporu 1. Mikrohavza Planları teslim edilen Bingöl-Merkez-Çapakçur, Bingöl-Genç-Vahkin, Bingöl Ilıcalar- Göynük Çayı, Elazığ-Palu-Büyükdere, Elazığ-Palu-Sipini, MuĢ-Hasköy-Değirmendere,

Detaylı

MNHRP Mayıs 2016 TUB Çalışma Raporu

MNHRP Mayıs 2016 TUB Çalışma Raporu MNHRP Mayıs 2016 TUB Çalışma Raporu 1. MNHRP kapsamında Elazığ ilinde 2016 yılında kurulumu yapılması planlanan Bağ terbiye sistemi için Büyükçay mikrohavzasının Kumyazı köyünde 23 adet ve Büyükdere mikrohavzasının

Detaylı

MNHRP 2015 Yılı Ağustos Ayı TUB ÇalıĢma Raporu

MNHRP 2015 Yılı Ağustos Ayı TUB ÇalıĢma Raporu MNHRP 2015 Yılı Ağustos Ayı TUB ÇalıĢma Raporu 1. Bingöl de; Çapakçur, Vahkin-Çanakçı ve Göynük Çayı Mikrohavzalarında yapılacak makinalı toprak işleme ihalesine göre göre 370 ha bozuk alanlarda ağaçlandırma

Detaylı

Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal

Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal kaynaklı kirlilik azaltılacak, Marjinal alanlar üzerindeki

Detaylı

MNHRP 2015 Yılı Ekim Ayı TUB Çalışma Raporu

MNHRP 2015 Yılı Ekim Ayı TUB Çalışma Raporu MNHRP 2015 Yılı Ekim Ayı TUB Çalışma Raporu MNHRP-EKİM-2015 YATIRIM İZLEME CETVELİ FAALİYET ADI BİRİM PROGRAM GERÇEKLEŞME Miktar Tutar (BİN TL.) Miktar Tutar (BİN TL.) Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon

Detaylı

MNHRP - Kasım- 2014 TUB Çalışma Raporu

MNHRP - Kasım- 2014 TUB Çalışma Raporu MNHRP - Kasım- 2014 TUB Çalışma Raporu 1. Teslim edilen Bingöl-Merkez-Çapakçur, Bingöl-Genç-Vahkin, Bingöl Ilıcalar-Göynük Çayı, Elazığ- Palu-Büyükdere, Elazığ-Palu-Sipini, MuĢ-Hasköy-Değirmendere, MuĢ-Varto-Alistan

Detaylı

ERZURUM İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI

ERZURUM İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI 2 1 1: Arazi Toplulaştırması İŞLEM VE AÇIKLAMA - Merkez ve Hınıs ilçesinde ihaleye çıkılmış olan 35.000 Hektar alanda arazi toplulaştırmasının tamamlanması 2: Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel

Detaylı

3. ULUSAL TAŞKIN SEMPOZYUMU. Sıtkı ERAYDIN Dağlık Alan Yönetimi Şube Müdürlüğü sitkieraydin@ogm.gov.tr

3. ULUSAL TAŞKIN SEMPOZYUMU. Sıtkı ERAYDIN Dağlık Alan Yönetimi Şube Müdürlüğü sitkieraydin@ogm.gov.tr 3. ULUSAL TAŞKIN SEMPOZYUMU Sıtkı ERAYDIN Dağlık Alan Yönetimi Şube Müdürlüğü sitkieraydin@ogm.gov.tr İSTANBUL- NİSAN 2013 TAŞKIN VE SEL KORUMADA YUKARI HAVZADA ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILAN

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AĞAÇLANDIRMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AĞAÇLANDIRMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AĞAÇLANDIRMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİBE VE KREDİ ESASLARI Gerçek ve tüzel kişilere onaylı uygulama projesine göre, asli veya odun dışı orman ürünü veren ağaç ve ağaççık türleri ile yaptıkları

Detaylı

8Çevre Tanzimi ve Ağaçlandırma Çalışmaları

8Çevre Tanzimi ve Ağaçlandırma Çalışmaları 8Çevre Tanzimi ve Ağaçlandırma Çalışmaları Bölgemiz çevre tanzimi ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2008 yılı içerisinde toplam 7.500 ağaç, 50.000 adet çalı grubu bitki dikilmiştir. 8.1. Bitkisel

Detaylı

SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURAKLIK YÖNETİMİ İHTİSAS HEYETİ 2.TOPLANTISI

SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURAKLIK YÖNETİMİ İHTİSAS HEYETİ 2.TOPLANTISI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURAKLIK YÖNETİMİ İHTİSAS HEYETİ 2.TOPLANTISI TOPRAK MUHAFAZA VE HAVZA ISLAHI DAİRESİ BAŞKANLIĞI FAALİYETLERİ DR.HAVVA KAPTAN ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOPRAK MUHAFAZA VE HAVZA

Detaylı

ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ (ÇNHRP) PROJE İLLERİNE SEYAHAT RAPORU. (16 28 Temmuz 2018) S-1B PROJE YÖNETİM BİRİMİNE DESTEK DANIŞMANLIĞI

ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ (ÇNHRP) PROJE İLLERİNE SEYAHAT RAPORU. (16 28 Temmuz 2018) S-1B PROJE YÖNETİM BİRİMİNE DESTEK DANIŞMANLIĞI ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ (ÇNHRP) PROJE İLLERİNE SEYAHAT RAPORU (16 28 Temmuz 2018) S-1B PROJE YÖNETİM BİRİMİNE DESTEK DANIŞMANLIĞI ANKARA Temmuz 2018 İÇİNDEKİLER 1. GENEL BİLGİLER...

Detaylı

8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI 8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI 8.1. Ağaçlandırma: Bölgemiz imar planı içerisinde yeşil alan olarak ayrılan yerlerin çevre tanzimi ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında; 2009 yılı içerisinde

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞ NÜN

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞ NÜN www.ogm.gov.tr AĞAÇLANDIRMA VE SİLVİKÜLTÜR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞ NÜN SİLVİKÜLTÜR, AĞAÇLANDIRMA, EROZYON KONTROL VE TOPRAK MUHAFAZA, FİDANLIK ve TOHUM İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIKLARININ TAŞRADAKİ

Detaylı

JİCA MİSYONU BAYBURT VE ERZURUM İLLERİ ZİYARETİ (17 19 EKİM 2017)

JİCA MİSYONU BAYBURT VE ERZURUM İLLERİ ZİYARETİ (17 19 EKİM 2017) JİCA MİSYONU BAYBURT VE ERZURUM İLLERİ ZİYARETİ (17 19 EKİM 2017) ÇNHRP kapsamında yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla 17-19 Ekim 2017 tarihleri arasında JİCA misyonu tarafından Bayburt ve Erzurum

Detaylı

KÜTAHYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI

KÜTAHYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI 1 2 1: Arazi Toplulaştırması -Etüdü yapılan 32.000 ha alandaki toplulaştırmanın tamamlanması 2: Süt kalitesinin yükseltilerek üreticilerin gelirlerinin artırılması - İlin soğutma tankı ihtiyacının belirlenmesi.

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARIMSAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARIMSAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL SAYISI Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğümüz 04.06.2015 yılında kurulmuş olup; 1 Şube Müdürü 1 Ziraat Yüksek Mühendisi 3 Ziraat Mühendisi 1 Topograf 4HizmetAlımPersoneli, personelinden oluşan kadro

Detaylı

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti 1 Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta ve Burdur da açılış ve temel

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ANKARA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ANKARA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ANKARA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA ORMAN FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA FİDANLIK ŞEFLİĞİ KIZILCAHAMAM FİDANLIK ŞEFLİĞİ AYAŞ FİDANLIK ŞEFLİĞİ BEYPAZARI

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Orman Genel Müdürlüğü Göynük Orman İşletme Müdürlüğü

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Orman Genel Müdürlüğü Göynük Orman İşletme Müdürlüğü T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Orman Genel Müdürlüğü Göynük Orman İşletme Müdürlüğü TOPLUM YARARINA ÇALIŞMA PROGRAMI GÖYNÜK ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ AĞAÇLANDIRMA, EROZYON İLE MÜCADELE VE ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Detaylı

T.C. Bilecik İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

T.C. Bilecik İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞINA T.C. Bilecik İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Rapor No:001 Rapor Tarihi:21/04/2010 İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞINA İl Genel Meclisinin 09.04.2010 tarihinde yapılan 5 inci birleşiminde alınan

Detaylı

REHABİLİTASYON PROJE DİSPOZİSYONU

REHABİLİTASYON PROJE DİSPOZİSYONU REHABİLİTASYON PROJE DİSPOZİSYONU 1- GİRİŞ : 1.1- Projenin Amacı ve Kapsamı : Projesi yapılacak sahanın programa alınma nedenleri, yapılacak faaliyet şekilleri, tesiste ulaşılmak istenilen amaç ve tesisi

Detaylı

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM 2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM Konu: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TIKA) ile işbirliği içerisinde

Detaylı

(1) SAYILI CETVEL ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ TEŞKİLATI. 4) Orman İdaresi ve Planlama Dairesi

(1) SAYILI CETVEL ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ TEŞKİLATI. 4) Orman İdaresi ve Planlama Dairesi (1) SAYILI CETVEL ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ TEŞKİLATI Genel Müdür Genel Müdür Hizmet Birimleri 1) Orman Zararlılarıyla Mücadele Dairesi 2) Orman Yangınlarıyla Mücadele Dairesi 3) Kadastro ve Mülkiyet

Detaylı

ANADOLU SU HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ PERFORMANS İZLEME GÖSTERGELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

ANADOLU SU HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ PERFORMANS İZLEME GÖSTERGELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU ANADOLU SU HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ PERFORMANS İZLEME GÖSTERGELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU Anadolu Havzası Rehabilitasyon Projesi hazırlıkları yılında başlamış, 4 Ekim 4 tarihinde Dünya Bankası ile

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ (OCAK, ŞUBAT, MART 2017) {PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB) DESTEK: S-1B} Nisan 2017 Ankara İÇİNDEKİLER

Detaylı

MURAT NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ (İnşaat Mühendisi) DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI YAPILACAKTIR

MURAT NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ (İnşaat Mühendisi) DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI YAPILACAKTIR MURAT NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ (İnşaat Mühendisi) DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI YAPILACAKTIR Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) arasında 15 Şubat 2013 tarihinde

Detaylı

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ÇIĞDAN KORUNMA S-1A. ÜÇ AYLIK RAPOR (17 Haziran Eylül 2014) Eylül 2014-Ankara.

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ÇIĞDAN KORUNMA S-1A. ÜÇ AYLIK RAPOR (17 Haziran Eylül 2014) Eylül 2014-Ankara. T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ÇIĞDAN KORUNMA S-1A ÜÇ AYLIK RAPOR (17 Haziran 2014-17 Eylül 2014) Eylül 2014-Ankara agrin İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2 2. Yönetici özeti 3 3. Dönem içerisinde

Detaylı

Yıllar 2015 2016 2017 2018 2019 PROJE ADIMI - FAALİYET. Sorumlu Kurumlar. ÇOB, İÇOM, DSİ, TİM, Valilikler, Belediyeler ÇOB, İÇOM, Valilikler

Yıllar 2015 2016 2017 2018 2019 PROJE ADIMI - FAALİYET. Sorumlu Kurumlar. ÇOB, İÇOM, DSİ, TİM, Valilikler, Belediyeler ÇOB, İÇOM, Valilikler 1. HAVZA KORUMA PLANI KURUM VE KURULUŞLARIN KOORDİNASYONUNUN 2. SAĞLANMASI 3. ATIK SU ve ALTYAPI YÖNETİMİ 3.1. Göl Yeşil Kuşaklama Alanındaki Yerleşimler Koruma Planı'nda önerilen koşullarda önlemlerin

Detaylı

REHABİLİTASYON PROJE DİSPOZİSYONU

REHABİLİTASYON PROJE DİSPOZİSYONU REHABİLİTASYON PROJE DİSPOZİSYONU 1- GİRİŞ : 1.1- Projenin Amacı ve Kapsamı : Projesi yapılacak sahanın programa alınma nedenleri, yapılacak faaliyet şekilleri, tesiste ulaşılmak istenilen amaç ve tesisi

Detaylı

Madde 1- KAPSAM. Madde 2- Mera Kanunu nun 18. Maddesi ile Mera Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereği yürütülecek çalışmaları kapsar.

Madde 1- KAPSAM. Madde 2- Mera Kanunu nun 18. Maddesi ile Mera Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereği yürütülecek çalışmaları kapsar. PROTOKOL 4342 Sayılı Mera Kanunu gereği tespit, tahdit ve tahsisi yapılan mera, yaylak ve kışlaklar ile umuma ait çayır ve otlaklar için uygun ıslah ve amenajman tekniklerinin geliştirilerek verimliliklerinin

Detaylı

İstenilen mal/hizmetin özellikleri : Ödeneği Yazan Yetkilinin İsmi ve İmzası

İstenilen mal/hizmetin özellikleri : Ödeneği Yazan Yetkilinin İsmi ve İmzası Ek-1 Tarih:.../... /... Sipariş No Ambar Grup No. Siparişi Veren Birim İhtiyacın Cinsi: İHTİYAÇ PUSULASI No :... Gelmesi İstenen Müddet Mevcudu Asg. mevcut Azami mevcut Geçen yıl Sarfiyatı Ambar Memuru

Detaylı

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi İspir Kuzey Mikrohavzası Plan Raporu KISALTMALAR

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi İspir Kuzey Mikrohavzası Plan Raporu KISALTMALAR KISALTMALAR ADNKS : Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi BBHB : Büyükbaş Hayvan Birimi CBS : Coğrafi Bilgi Sistemi ÇDP : Çevre Düzeni Planı ÇED : Çevresel Etki Değerlendirme DKMPGM : Doğa Koruma ve Milli

Detaylı

ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ (ÇNHRP) S-1B PROJE YÖNETİM BİRİMİNE DESTEK DANIŞMANLIĞI

ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ (ÇNHRP) S-1B PROJE YÖNETİM BİRİMİNE DESTEK DANIŞMANLIĞI ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ (ÇNHRP) S-1B PROJE YÖNETİM BİRİMİNE DESTEK DANIŞMANLIĞI PROJE UYGULAMA SAHALARINA SEYAHAT RAPORU 24 EKİM-01 KASIM 2017 MEVLUT DÜZGÜN GELİR ARTIRICI FAALİYETLER

Detaylı

T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE

T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE Sayı : 97342770-934.99-E.1758100 08.08.2016 Konu : Personel Çalıştırılması DAĞITIM YERLERİNE Orman Mühendisleri Odası Başkanlığınca bazı Bölge Müdürlüklerimizde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Orman Genel Müdürlüğü Dinar Orman İşletme Müdürlüğü

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Orman Genel Müdürlüğü Dinar Orman İşletme Müdürlüğü T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Orman Genel Müdürlüğü Dinar Orman İşletme Müdürlüğü TOPLUM YARARINA ÇALIŞMA PROGRAMI DİNAR ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ MERA ISLAHI, REHABİLİTASYON, ÇEVRE TEMİZLİĞİ ve KÜLTÜR

Detaylı

T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI AĞAÇLANDIRMA VE EROZYON KONTROLÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI AĞAÇLANDIRMA VE EROZYON KONTROLÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI AĞAÇLANDIRMA VE EROZYON KONTROLÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ.. ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ. ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ. ÇOK AMAÇLI UYGULAMA PROJESİ 201 (BU KAPAK SAYFASI

Detaylı

T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ 2012 EKİM AYI ÇALIŞMA RAPORU (PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB) DESTEK:S-1B ) KASIM 2012 Ankara

Detaylı

ÇANAKKALE İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI

ÇANAKKALE İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI 2 1 1: Kuraklığa karşı önlem alınması - Kuraklık Eylem Planında farklı seviyelerdeki kuraklık senaryolarına göre üretim modellerinin geliştirilmesi 2: Yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi -

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ YİRMİİKİNCİ ÜÇ AYLIK ÇALIŞMA RAPORU (EKİM, KASIM, ARALIK 2017) {PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB)

Detaylı

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 KASIM AYI {PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB) DESTEK: S-1B} Aralık 2018 Ankara 0 İÇİNDEKİLER 1-GENEL...3 2- S-1B DANIŞMANININ PROJE KAPSAMINDA

Detaylı

FAALİYETLERİMİZ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

FAALİYETLERİMİZ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYETLERİMİZ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Organizasyon Şeması Merkezin Yönetim Organları a) Müdür, b) Müdür Yardımcısı, c) Yönetim Kurulu, ç) Danışma Kurulu, d) Birimleri Yönetim

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Ocak 2015 İÇİNDEKİLER 1. GENEL DEĞERLENDİRME... 3 1.1 KURULUŞUN YATIRIMLARININ

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ 2018 ŞUBAT AYI {PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB) DESTEK: S-1B} Mart 2018 Ankara İÇİNDEKİLER 1-GENEL...

Detaylı

KARS İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI

KARS İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI 1 2 3 1: ESK nın Kars ilinde et kombinası olarak faaliyet göstermesi - Et ve Süt Kurumu nun özel sektöre ait bir kombina ile sözleşme yaparak Kars ilinde hayvan alımını yapması. 2: Etçi ırklarla yapılan

Detaylı

REHABİLİTASYON VE RESTORASYON PROJESİ YAPIM ESASLARI. Muharrem MARAZ Orman Mühendisi 24/05/2016 ANKARA 1

REHABİLİTASYON VE RESTORASYON PROJESİ YAPIM ESASLARI. Muharrem MARAZ Orman Mühendisi 24/05/2016 ANKARA 1 REHABİLİTASYON VE RESTORASYON PROJESİ YAPIM ESASLARI Muharrem MARAZ Orman Mühendisi 24/05/2016 ANKARA 1 1. GİRİŞ 1.1- Projenin Amacı ve Kapsamı Projesi yapılacak sahanın programa alınma nedenleri, yapılacak

Detaylı

2018 YILI FAALİYET RAPORU

2018 YILI FAALİYET RAPORU 2018 YILI FAALİYET RAPORU Tarım Kredi Yem Sanayi A.Ş olarak, başarılı bir yılı geride bırakmış bulunuyoruz. 2018 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçi ortaklarımızdan 258 Bin ton arpa, buğday ve mısır

Detaylı

MİKROHAVZA PLANI YAPIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ PROJE DİSPOZİSYONU

MİKROHAVZA PLANI YAPIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ PROJE DİSPOZİSYONU MİKROHAVZA PLANI YAPIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ PROJE DİSPOZİSYONU 1- Bir mikrohavzanın planlamasının yapılabilmesi için öncelikle Mikrohavzanın proje kriterlerine uygun olması ve söz konusu proje faaliyetlerinin

Detaylı

Tarım Sayımı Sonuçları

Tarım Sayımı Sonuçları Tarım Sayımı Sonuçları 2011 DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ İstatistik ve Araştırma Dairesi Ocak 2015 TARIM SAYIMININ AMACI Tarım Sayımı ile işletmenin yasal durumu, arazi kullanımı, ürün bazında ekili alan, sulama

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ 2017 OCAK AYI {PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB) DESTEK: S-1B} Şubat 2017 Ankara İÇİNDEKİLER 1-GENEL...

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ 2013 MART AYI {PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB) DESTEK: S-1B} Nisan 2013 Ankara İÇİNDEKİLER 1-

Detaylı

Ceviz ve Badem için teşvik var-özel AĞAÇLANDIRMA

Ceviz ve Badem için teşvik var-özel AĞAÇLANDIRMA Ceviz ve Badem için teşvik var-özel AĞAÇLANDIRMA 1. ÖZEL AĞAÇLANDIRMANIN TANIMI 2. ÖZEL AĞAÇLANDIRMANIN AMACI 3. ÖZEL AĞAÇLANDIRMANIN YASAL DAYANAĞI 4. ÖZEL AĞAÇLANDIRMANIN GELİŞİMİ 5. ÖZEL AĞAÇLANDIRMAYA

Detaylı

ARAZİ HAZIRLIĞI HİZMETİ ALINACAKTIR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

ARAZİ HAZIRLIĞI HİZMETİ ALINACAKTIR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ HAZIRLIĞI HİZMETİ ALINACAKTIR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Çankırı ATM Şefliği Topuzsaray Revize Erozyon Kontrolu Proje Sahası Arazi Hazırlığı İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu

Detaylı

İZMİR İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNCE, KALKINMA AJANSI İLE ULUSAL VE ULUSLARARASI KURUM VE KURULUŞLARDAN DESTEK ALMAK AMAÇLI YAPILAN PROJE BAŞVURULARI

İZMİR İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNCE, KALKINMA AJANSI İLE ULUSAL VE ULUSLARARASI KURUM VE KURULUŞLARDAN DESTEK ALMAK AMAÇLI YAPILAN PROJE BAŞVURULARI İZMİR İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNCE, KALKINMA AJANSI İLE ULUSAL VE ULUSLARARASI KURUM VE KURULUŞLARDAN DESTEK ALMAK AMAÇLI YAPILAN PROJE BAŞVURULARI Veren nin No nin nin Amacı ve Yeri deki 1 Kemalpaşa

Detaylı

TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA

TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA İç Anadolu Bölgesinde Tarımsal Ormancılık Uygulamaları ve Potansiyeli Bölgenin Genel Özellikleri: Çok fazla engebeli bir yapıya sahip olmayan

Detaylı

MNHRP LEDİZ MİKROHAVZA PLANI / MRWRP - LEDİZ MICROCATCHMENT PLAN

MNHRP LEDİZ MİKROHAVZA PLANI / MRWRP - LEDİZ MICROCATCHMENT PLAN BÖLÜM I: LEDĠZ MĠKROHAVZASINA GENEL BAKIġ Bingöl ili Genç ilçesi sınırları içerisinde yer alan Lediz Mikrohavzası, Genç ilçesinin hemen çıkışında başlayan Sürekli, Ardıçdibi, Şehittepe, Dereköy, Balgöze,

Detaylı

TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA

TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA Doğu Anadolu Bölgesinde Tarımsal Ormancılık Uygulamaları ve Potansiyeli Bölgenin Genel Özellikleri: Ülkemizin en yüksek ve engebeli bölgesidir.

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ ALTINCI ÜÇ AYLIK ÇALIŞMA RAPORU (EKİM, KASIM, ARALIK 2013) {PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB)

Detaylı

Gün ve 48 Sayılı Bakanlık Oluruyla kurulan Orman Fidanlık Müdürlüğü Bünyesinde;

Gün ve 48 Sayılı Bakanlık Oluruyla kurulan Orman Fidanlık Müdürlüğü Bünyesinde; 1/29 28.10.2011 Gün ve 48 Sayılı Bakanlık Oluruyla kurulan Orman Fidanlık Müdürlüğü Bünyesinde; 1 - Çankırı Orman Fidanlık Şefliği a- Kenbağ Orman Fidanlığı b- Eldivan Orman Fidanlığı c- Ilgaz Sarıçam

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ (NİSAN, MAYIS, HAZİRAN 2017) {PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB) DESTEK: S-1B} Temmuz 2017 Ankara

Detaylı

BİNGÖL TSO LOBİCİLİK FAALİYETLERİ (2013-2017) LOBİ YAPILACAN KURULUŞLAR

BİNGÖL TSO LOBİCİLİK FAALİYETLERİ (2013-2017) LOBİ YAPILACAN KURULUŞLAR NO 1 LOBİCİLİK KONUSU İHALE EVRAKLARININ MİNİMİZE EDİLMESİ BİNGÖL TSO LOBİCİLİK FAALİYETLERİ (2013-2017) LOBİ YAPILACAN KURULUŞLAR BİNGÖL VALİLİĞİ, İL ÖZEL İDARESİ ODA GÖREVLİLER TARİH SONUÇ KASIM-ARALIK

Detaylı

1.2.3- İl Kuruluşuna Göre Yeri...: 1.2.3.1- İli...: 1.2.3.2- İlçesi...: 1.2.3.3- Beldesi...: 1.2.3.4- Köyü/Mahallesi...: 1.2.3.5- Özel Mevkii...

1.2.3- İl Kuruluşuna Göre Yeri...: 1.2.3.1- İli...: 1.2.3.2- İlçesi...: 1.2.3.3- Beldesi...: 1.2.3.4- Köyü/Mahallesi...: 1.2.3.5- Özel Mevkii... EK NO: 21 ÖZEL ORMAN FİDANLIĞI PROJESİ DİSPOZİSYONU 1- FİDANLIĞIN GENEL TANIMI 1.1.1- Adı Soyadı : 1.1.2- Adresi : 1.1.3- Proje Numarası : 1.2- Kuruluş Yeri...: 1.2.1- Coğrafi Yer 1.2.1.1-1/25000 ölçekli

Detaylı

T.C ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.. ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ. ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ. ÇOK AMAÇLI UYGULAMA PROJESİ 201 (BU KAPAK SAYFASI CİLDİN ÜSTÜNDE AYNI ŞEKİLDE BULUNACAKTIR. PROJE ADI VE YILI CİLDİN SIRT KISMINDA

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ (TEMMUZ, AĞUSTOS, EYLÜL 2017) {PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB) DESTEK: S-1B} Ekim 2017 Ankara

Detaylı

TARIMSAL ARAŞTIRMALAR VE POLİTİKALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI

TARIMSAL ARAŞTIRMALAR VE POLİTİKALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BÖLÜM: TAGEM.ORG.01 Yayınlanma Tarihi Revizyon No:05 Revizyon tarihi: 15.11.2016 Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tarla Bitkileri Daire Başkanlığı Bahçe Bitkileri Daire Başkanlığı Bitki

Detaylı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 24.10.2017 Tanım Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda ekonomik

Detaylı

Not: Programda belirtilmeyen dersler var ise öğretim üyesi ile temasa geçilmelidir.

Not: Programda belirtilmeyen dersler var ise öğretim üyesi ile temasa geçilmelidir. BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI SINAV PROGRAMI Matematik Botanik (ZF306 ) Bahçe Bitkilerine Giriş Fizik Toprak Bilgisi Sebze Tohumculuğu Genel Meyvecilik Bahçe Bitkilerinde Hasat ve Muhafaza I I Genel

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ (1 Ocak 30 Haziran 2017) {PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB) DESTEK: S-1B} Temmuz 2017 ANKARA İÇİNDEKİLER

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ĠHTĠYACI ANALĠZĠ

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ĠHTĠYACI ANALĠZĠ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ĠHTĠYACI ANALĠZĠ PERSONEL EĞĠTĠM ĠHTĠYACI ANALĠZĠ 2 Haziran 8 Ekim 2012 tarihleri arasında Orman Genel Müdürlüğü Web Sitesi üzerinden sunulan online anket OGM DıĢ ĠliĢkiler

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞINDA COĞRAFİ BİLGİ SİSTEM TARIMSAL ÜRETİMİ GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE TAMAMLANMIŞ VEYA MEVCUT OLAN ÇALIŞMALAR

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞINDA COĞRAFİ BİLGİ SİSTEM TARIMSAL ÜRETİMİ GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE TAMAMLANMIŞ VEYA MEVCUT OLAN ÇALIŞMALAR TUCBS TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞINDA TÜGEM TAGEM TRGM KKGM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEM ANKARA 2010 1 TARIMSAL ÜRETİMİ GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE TAMAMLANMIŞ VEYA MEVCUT OLAN ÇALIŞMALAR 1-1/25 000 Ölçekli

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011 SUNUM PLANI I. EKONOMİK YATIRIMLAR DESTEKLEME PROGRAMI II. TOPLU BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİ YATIRIMLARI III. MAKİNE

Detaylı

KTU ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ORMANCILIK UYGULAMALARI II DERSİ TEKNİ GEZİ RAPORU KASTONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (

KTU ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ORMANCILIK UYGULAMALARI II DERSİ TEKNİ GEZİ RAPORU KASTONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ( KTU ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ORMANCILIK UYGULAMALARI II DERSİ TEKNİ GEZİ RAPORU KASTONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (13.05.2016 15.05.2016) Ormancılık Uygulamaları Dersi II kapsamında 13.05.2016

Detaylı

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ İZMİR

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ İZMİR TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ 12.01.2016 İZMİR KURULUŞ KANUNU Tarım Kredi Kooperatiflerinin temelleri 1863 yılında Memleket Sandıkları adı altında Mithat Paşa tarafından atılmıştır. 1972 yılında çıkarılan

Detaylı

Meyva Bahçesi Tesisi

Meyva Bahçesi Tesisi Meyva Bahçesi Tesisi Meyve bahçesi tesisinde dikkate alınması -gereken koşullar 1. Yer seçimi 2. Tür ve çeşit seçimi 3. Anaç seçimi 4. Tozlanma isteğinin bilinmesi 5. Dikim sistemleri ve dikim sıklığı

Detaylı

KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ

KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ SUNUM PLANI İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 1.Kırsal Kalkınma Yatırımları 2. Genç Çiftçi Projesi

Detaylı

Sertifikasyon Müracaat Formu

Sertifikasyon Müracaat Formu Uluslararası Sertifikasyon ve Teknik Denetim Müracaat no: Başvuruyu yapan kişi Üretici/ Üretici Örgütü /Müteşebbis tanımı: Seçenek Bireysel ( ) Üretici Grubu ( )* Üretici Üretici Örgütü Müteşebbis Adı

Detaylı

LAND DEGRADATİON. Hanifi AVCI AGM Genel Müdür Yardımcısı

LAND DEGRADATİON. Hanifi AVCI AGM Genel Müdür Yardımcısı ARAZİ BOZULUMU LAND DEGRADATİON Hanifi AVCI AGM Genel Müdür Yardımcısı LAND DEGRADATİON ( ARAZİ BOZULUMU) SOİL DEGRADATİON (TOPRAK BOZULUMU) DESERTİFİCATİON (ÇÖLLEŞME) Arazi Bozulumu Nedir - Su ve rüzgar

Detaylı

GİRESUN BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI PERFORMANS RAPORU. STRATEJİK AMAÇ/ 10-Yeşil Alanlar ve Fiziksel Aktivite

GİRESUN BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI PERFORMANS RAPORU. STRATEJİK AMAÇ/ 10-Yeşil Alanlar ve Fiziksel Aktivite GİRESUN BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 212 YILI PERFORMANS RAPORU STRATEJİK AMAÇ/ 1-Yeşil Alanlar ve Fiziksel Aktivite GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ Park ve Yeşil alanlarda;

Detaylı

Ağaçlandırma Tekniği (2+1) Bahar yarıyılı Prof. Dr. Ali Ömer ÜÇLER

Ağaçlandırma Tekniği (2+1) Bahar yarıyılı Prof. Dr. Ali Ömer ÜÇLER Ağaçlandırma Tekniği (2+1) 2015-2016 Bahar yarıyılı Prof. Dr. Ali Ömer ÜÇLER 1 Ülkenin %27.3'si ormanlarla kaplıdır. Bu da 21.403.805 hektar ormana karşılık gelmektedir. Prof. Dr. Ali Ömer ÜÇLER 2 Ağaçlandırma

Detaylı

HAVZA SEÇİMİ YÖNTEM VE KRİTERLERİ

HAVZA SEÇİMİ YÖNTEM VE KRİTERLERİ Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü HAVZA SEÇİMİ YÖNTEM VE KRİTERLERİ Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Dairesi Başkanı Havza? Hidrolojik olarak; Bir akarsu tarafından parçalanan, kendine

Detaylı

Bölüm 9 ÇAYIR-MER A ISLAHI

Bölüm 9 ÇAYIR-MER A ISLAHI Çayır-Mer a Ders Notları Bölüm 9 73 9.1. Kapsam Bölüm 9 ÇAYIR-MER A ISLAHI Çayır-mer a ıslahı, yem kaynaklarını ıslah etmek veya bu yemi otlayan hayvanların yararlanmalarını kolaylaştırmak için, çayır-mer

Detaylı

YÖNETMELİK. ç) Araştırma ormanı mühendisliği: Araştırma ormanı ile ilgili faaliyetleri yürütmekle görevli mühendisliği,

YÖNETMELİK. ç) Araştırma ormanı mühendisliği: Araştırma ormanı ile ilgili faaliyetleri yürütmekle görevli mühendisliği, 17 Ağustos 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28387 Orman Genel Müdürlüğünden: YÖNETMELİK ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORMANCILIK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜKLERİNİN KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN AHUDUDU Ahududu, üzümsü meyveler grubundandır. Ahududu, yurdumuzda son birkaç yıldır ticari amaçla yetiştirilmektedir. Taze tüketildikleri

Detaylı

ORMANCILIĞIMIZ (TOHUM-FİDAN-AĞAÇLANDIRMA)

ORMANCILIĞIMIZ (TOHUM-FİDAN-AĞAÇLANDIRMA) ORMANCILIĞIMIZ (TOHUM-FİDAN-AĞAÇLANDIRMA) Prof. Dr. İbrahim TURNA Orman Nedir? Orman, sadece ağaç ve ağaççık toplulukları değildir. Orman canlı ve büyük bir sistemdir. Bu sistem; ağaçlar, çalılar, otlar,

Detaylı

(EK-3) ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ ERZURUM İLİ İSPİR MİKRO HAVZASI (UC-14) SEYAHAT RAPORU

(EK-3) ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ ERZURUM İLİ İSPİR MİKRO HAVZASI (UC-14) SEYAHAT RAPORU (EK-3) ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ ERZURUM İLİ İSPİR MİKRO HAVZASI (UC-14) SEYAHAT RAPORU Seyahat Tarihi : 14-21 Ekim 2012 Seyahat Yerleri : Erzurum (Merkez, İspir) Seyahatin Amacı : Çoruh

Detaylı

KIRIKKALE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ. Ramazan ÖZTÜRK

KIRIKKALE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ. Ramazan ÖZTÜRK KIRIKKALE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ Ramazan ÖZTÜRK ORMAN İDARESİ VE PLANLAMA ŞUBESİ Kurumsal Kimlik Adet Nüfus İl 1 197.576 İlçe 10 37.412 Belde 14 15.200 31. Madde Köyü 0 0 32. Madde Köyü 76 14.173 Diğer

Detaylı

Oklun Öğrenci Mevcudu

Oklun Öğrenci Mevcudu Oklun Öğrenci Mevcudu Sınıfların mevcutları 34 kiģiden oluģmaktadır. Pansiyon mevcudu 132 kiģiliktir. Okulumuzda 2015 2016 eğitim öğretim yılında Laboratuvar Hizmetleri alanında 96, Hayvan YetiĢtiriciliği

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ BEŞİNCİ YILLIK ÇALIŞMA RAPORU (1 TEMMUZ 2016-30 HAZİRAN 2017) {PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB)

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII BİİNGÖL İİL ÖZEL İİDARESSİİ 22001122 YIILII DENETİİM RAPPORU ARALIIK 22001133 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta:

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ 2017 ŞUBAT AYI {PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB) DESTEK: S-1B} Mart 2017 Ankara İÇİNDEKİLER 1-GENEL...

Detaylı