KORUYUCU AŞI İÇİN RIZA BEYANI Gardasil - Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KORUYUCU AŞI İÇİN RIZA BEYANI Gardasil - Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör"

Transkript

1 KORUYUCU AŞI İÇİN RIZA BEYANI Gardasil - Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Human Papillomavirüs Aşısı [Tip 6, 11, 16, 18](Rekombinant, adsorbe) LÜTFEN AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYINIZ: (U Uygun olanı işaretleyiniz) Rıza beyanını doldurma ve aşı randevusu arasındaki süreçte çocuğunuzun bir hastalık geçirmiş veya herhangi bir aşılama yapılmış olması halinde, bunu lütfen randevudan önce doktorunuzla paylaşın. Lütfen çocuğunuza aşı randevusunda tüm aşı kayıt evraklarını veriniz (aşı kartı, aşı kimliği). Çocuğunuz son 7 gün içerisinde akut bir hastalığa yakalandı mı (örneğin yüksek ateş, öksürük, nezle, boğaz ağrısı, diğerleri)? Evet ise hangisine?... Çocuğunuzun bir alerjisi var mı (özellikle yumurta beyazına, ilaçlara karşı)? Evet ise, hangisi?... Çocuğunuz düzenli olarak ilaç kullanıyor mu (örneğin kortizon, sitostatikler, kan sulandırıcısı)? Evet ise hangisini?... Çocuğunuz ciddi veya kronik bir hastalığa muzdarip mi? (örneğin doğuştan veya sonradan kazanılmış bağışıklık yetmezliği, kanser, otoimmun hastalığı, (kan)pıhtılaşma bozukluğu, beynin veya omuriliğin kronik iltihabik hastalığı, epilepsi nöbetleri) Evet ise, hangisine?... Çocuğunuzda herhangi bir aşılama sonrasında rahatsızlık veya yan etki görüldü mü (iğne yapılan bölgede kızarıklık, şişlik, ağrı gibi hafif lokal reaksiyonlar veya ateş dışında)? Çocuğunuza son 4 hafta içerisinde herhangi bir başka aşı yapıldı mı? Evet ise hangisi... Ve ne zaman?... Çocuğunuz son 3 ay içerisinde kan, kan ürünleri veya immünglobulinler aldı mı? Çocuğunuz şu anda kemoterapi ve/veya radyasyon terapisi görüyor mu? Çocuğunuz yakın zamanda müdahale edici bir tedaviye (örneğin ameliyata) tabi oldu mu? Gençlerde gebelik durumunun ortaya çıkması halinde lütfen işaretleyiniz! Evet Hayır Lütfen müracaat edin Teşekkürler!

2 Lütfen büyük harflerle doldurunuz Teşekkürler Çocuğun soyadı Çocuğun adı Adres Çocuğun sosyal sigorta numarası Çocuğun doğum tarihi: gün/ay/yıl Sosyal sigortanın adı (örn. WGKK) Ebeveyn adı İmzam ile yukarı bahsi geçen aşıya ait broşürü dikkatle okuduğumu ve anladığımı onaylıyorum. Okuduğum broşürde aşının bileşimi, aşının uygulanmasına ilişkin olası kontrendikasyonları ve yan etkileri hakkında bilgilendirilme imkânını buldum. Aşının faydaları ve riskleri hakkında yeterince bilgilendirildim ve açık uçlu soruları doktorla konuşma fırsatı buldum. Aşıyı yapan doktorla bir görüşme fırsatı almak istiyorsanız, bölge idare makamındaki tıbbi servise/ sağlık ofisine başvurmanızı ve rıza beyanını yapılan görüşme sonrasında imzalamanızı rica ediyoruz. Koruyucu aşının uygulanmasını kabul ediyorum. Elektronik bilgi işlemi ile fatura ve belgeleme amacı için veri gönderimini kabul ediyorum Tarih Aşı olacak kişinin veya ebeveynin imzası Reşit olmayan küçüklerde (14 yaşını doldurmayan çocuklarda) rıza beyanı ebeveynler veya çocuğun bakımı ve eğitimi ile vazifelendirilmiş kişiler tarafından alınmalıdır. Muhakeme gücüne ve anlama kabiliyetine sahip olan gençlerin kendilerinin rızası gerekmektedir. Uyarılar: Bu aşı Sağlık Bakanlığı tarafından tavsiye edilmekte ve Avusturya aşı taslağı çerçevesinde ücretsiz sunulmaktadır Daha fazla bilgi için aşı broşürüne veya Sağlık Bakanlığının internet sitesindeki aşı başlığı altına bakabilirsiniz Yan etkilerin ortaya çıkması halinde lütfen doktorunuzu bilgilendiriniz Aşı randevusunun kaçırılmış olması halinde, mümkün olan en yakın zamanda yeniden tarih alınmalıdır! Tıbbi notlar: AŞI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ UYARILAR Tarih Doktorun imzası ve kaşesi

3 Gardasil - Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Human Papillomavirüs Aşısı [Tip 6, 11, 16, 18](Rekombinant, adsorbe) GARDASIL NEDİR VE NE İÇİN KULLANILIR? Gardasil bir aşıdır. Gardasil aşısı (HPV) Tip 6, 11, 16 ve 18 adlı Human Papillomavirüslerin yol açtığı hastalıkları önlemektedir. Bu hastalıklar rahim ağzı kanseri, kadın cinsel organların kanser öncesi lezyonları (rahim ağzı, dış genital bölge ve vajina) ve kadın ve erkeklerde genital bölgede siğiller olarak görülmektedir. HPV Tip 16 ve 18, rahim ağzı kanserinin yaklaşık %70 inden ve HPV tarafından dış genital bölge ve vajinada ortaya çıkan kanser öncesi lezyonların %70 inden sorumludur. HPV Tip 6 ve 11 de genital bölgedeki siğillerin %90 ından sorumludur. Gardasil bu hastalıkları önlemek için kullanılır. Bu aşı, HPV ile ilişkili hastalıkların tedavisinde kullanılmak için uygun değildir. Aşılama esnasında aşının koruması gereken HPV tiplerinden birinin neden olduğu herhangi bir enfeksiyon veya hastalık oluştuysa, aşı bu HPV tiplerine karşı etki göstermez. Ancak bu gibi durumlarda Gardasil, henüz bulaşmamış olan ve aşının virüslere karşı yönlendirilmiş olduğu HPV tiplerinin neden olduğu enfeksiyon ve hastalıklardan korumaktadır. Gardasil koruma sağladığı hastalıklara yol açmaz. Gardasil tipe özgü antikorlar (savunma proteini) oluşturur. Klinik çalışmalarda yaş arası erişkin kadınlarda ve yaş arası erişkin erkeklerde HPV Tip 6, 11, 16 ve 18 in neden olduğu hastalıkları önlediği gösterilmiştir. Bu aşı 9-15 yaş arası çocuklarda ve gençlerde de antikorlar oluşturur. Gardasil resmi tavsiyeler doğrultusunda kullanılmalıdır. GARDASIL İ KULLANMADAN ÖNCE NELERE DİKKAT ETMENİZ GEREKİR? Gardasil aşağıdaki durumlarda kullanılmamalıdır: GARDASIL'in içerdiği etkin maddelerden veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı sizin veya çocuğunuzun aşırı hassaslığı (alerjiniz) varsa GARDASIL'in bir dozunun alınmasını takiben sizde veya çocuğunuzda alerjik durum geliştiyse Siz veya çocuğunuz yüksek ateşli bir hastalık geçirmekte ise. Hafif ateş veya üst solunum yolu enfeksiyonu (soğuk algınlığı gibi) tek başına aşılamayı ertelemek için bir neden teşkil etmez Uyarılar ve önlemler: Aşağıda belirtilen uyarılar ve önlemler geçerli ise lütfen aşılamadan önce doktorunuza danışın; Kanama bozukluğu varsa (normale göre daha fazla kanamaya sebep olan sizin veya çocuğunuzun bir hastalığınız varsa), örneğin hemofili (kanama hastalığı olarak adlandırılan) Zayıflamış bir bağışıklık sisteminiz varsa, örneğin genetik bir bozukluk, İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü (HIV) enfeksiyonu nedeniyle veya bağışıklık sistemine zarar veren ilaçlar nedeniyle Bayılma, bazen düşmeler ile bağlantılı (özellikle gençlerde) iğne ile yapılan enjeksiyondan sonra görülebilmektedir. Bu yüzden lütfen daha önceki bir enjeksiyon esnasında bayıldıysanız doktorunuzu veya sağlık uzmanını bu konuda bilgilendirin.

4 Tüm aşılarda olduğu gibi, GARDASIL ile aşılama, aşılanan kişilerin tümünde koruma sağlamayabilir. Gardasil Human Papillomavirüs tiplerinin hepsine karşı koruma sağlamaz. Bu nedenle cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlamak için uygun önlemlerin alınmasına devam edilmelidir. Gardasil Human Papillomavirüsünden kaynaklanmayan diğer hastalıklara karşı koruma sağlamamaktadır. Aşılama rutin servikal taramanın yerini tutmamaktadır. Kanserin erken teşhisi ve Servikal smear/pap testleri ve önleyici ve koruyucu tedbirler konusunda doktorunuzun tavsiyelerine uymaya devam etmelisiniz. Gardasil hakkında sizin veya çocuğunuzun bilmesi gereken diğer önemli bilgiler Halihazırda koruyucu etkinin ne kadar sürdüğü bilinmemektedir. Ek doz aşısının gerekli olup olmadığını öğrenmek için uzun vadeli çalışmalar yapılmaya devam edilmektedir. Gardasil in diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı Gardasil, hepatit B aşısı veya difteri (d) ve tetanoza (T) karşı boğmaca (hücre kaynaklı olmayan bileşen [ap]) ve/veya polyomiyelit (etkisizleştirilmiş virüs [IPV]) (Tdap, Td- IPV, Tdap- IPV aşıları) içeren bir pekiştirici aşı ile aynı anda verilebilir. Ancak farklı bir enjeksiyon bölgesi seçilmelidir (vücudun başka bir bölümü, örn. diğer kol ya da bacak). GARDASIL, bağışıklık sistemini (vücudun doğal savunma sistemini) baskılayan ilaçlarla birlikte kullanıldığında yeterli etki sağlanamayabilir. Yapılan klinik çalışmalarda ağız yolu ile alınan (örn. Doğum kontrol hapı) veya diğer doğum kontrol ilaçları Gardasil in sağladığı koruyucu etkiye zarar vermediği görülmüştür. Reçeteli veya reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız veya son zamanlarda bu aşı dışında herhangi bir aşılama yapıldıysa lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz. OLASI YAN ETKİLER NELERDİR? Her ilaç gibi bu ilacında yan etkileri, herkeste olmamak şartıyla olabilir. Aşağıdaki yan etkiler aşının uygulanmasından sonra ortaya çıkabilir. Çok yaygın (10 aşı dozunun en fazla 1 inde oluşabilecek yan etkiler): Aşı uygulanan bölgede şişlik, ağrı ve kızarıklık Baş ağrısı Yaygın (10 aşı dozunun en az 1 inde oluşabilecek yan etkiler): Aşı uygulanan bölgede morluk (hematon) Baş dönmesi Ateş Kaşıntı İlgili uzuvda ağrı

5 Seyrek (100 aşı dozunun en az 1 inde oluşabilecek yan etkiler): Kurdeşen (ürtiker) Yan etkilerin fark edilmesi durumunda doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Bu, kullanım talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşmanız durumunda da geçerlidir.

AŞI RIZA BEYANI. Söz konusu aşı hakkında daha fazla sorunuz varsa lütfen aşı yapan doktorla görüşme imkanınızı kullanınız.

AŞI RIZA BEYANI. Söz konusu aşı hakkında daha fazla sorunuz varsa lütfen aşı yapan doktorla görüşme imkanınızı kullanınız. AŞI RIZA BEYANI Boostrix Polio Enjeksiyon için Kullanıma Hazır Enjektör içinde Süspansiyon (Difteri, tetanos, aselüler boğmaca ve poliomiyelit (inaktif) aşısı (adsorbe, indirgenmiş antijen içerik) LÜTFEN

Detaylı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME Boostrix Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör (Difteri, tetanoz ve boğmaca (asellüler komponentleri) aşısı (adsorbe edilmiş, antijen miktarı azaltılmış)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. 20 mikrogram 40 mikrogram 40 mikrogram 20 mikrogram

KULLANMA TALİMATI. 20 mikrogram 40 mikrogram 40 mikrogram 20 mikrogram KULLANMA TALİMATI GARDASIL 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Human Papillomavirüs Aşısı [Tip 6, 11, 16, 18] (Rekombinant, adsorbe) Kas içine uygulanır. Etkin maddeler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. 20 mikrogram 40 mikrogram 40 mikrogram 20 mikrogram

KULLANMA TALİMATI. 20 mikrogram 40 mikrogram 40 mikrogram 20 mikrogram KULLANMA TALİMATI GARDASIL 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren flakon Human Papillomavirüs Aşısı [Tip 6, 11, 16, 18] (Rekombinant, adsorbe) Kas içine uygulanır. Etkin maddeler : 1 doz (0.5 ml)'sinde;

Detaylı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME Repevax - Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Difteri, tetanoz, boğmaca (asellüler komponentleri), çocuk felci (inaktive edilmiş) aşısı (adsorbe

Detaylı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME. Priorix Enjeksiyonluk solüsyon hazırlamak için toz ve çözücü Canlı kızamık, kabakulak ve kızamıkçık aşısı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME. Priorix Enjeksiyonluk solüsyon hazırlamak için toz ve çözücü Canlı kızamık, kabakulak ve kızamıkçık aşısı KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME Priorix Enjeksiyonluk solüsyon hazırlamak için toz ve çözücü Canlı kızamık, kabakulak ve kızamıkçık aşısı LÜTFEN AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYINIZ: ( Lütfen uygun olan seçeneği

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. 20 mikrogram 40 mikrogram 40 mikrogram 20 mikrogram

KULLANMA TALİMATI. 20 mikrogram 40 mikrogram 40 mikrogram 20 mikrogram KULLANMA TALİMATI GARDASIL 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren flakon Human Papillomavirüs Aşısı [Tip 6, 11, 16, 18] (Rekombinant, adsorbe) Kas içine uygulanır. Etkin maddeler : 1 doz (0.5 ml)'sinde;

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. 20 mikrogram 40 mikrogram 40 mikrogram 20 mikrogram

KULLANMA TALİMATI. 20 mikrogram 40 mikrogram 40 mikrogram 20 mikrogram KULLANMA TALİMATI GARDASIL 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren flakon Human Papillomavirüs Aşısı [Tip 6, 11, 16, 18] (Rekombinant, adsorbe) Kas içine uygulanır. Etkin maddeler : 1 doz (0.5 ml)'sinde;

Detaylı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME FSME-IMMUN 0,25 ml Junior Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Bahar-yaz ensefaliti (Tick-Borne ensefaliti - TBE) aşısı (İnaktive edilmiş tam virüs

Detaylı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME ENGERIX-B 10 mikrogram / 0,5 ml Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Rekombinant hepatit B aşısı, adsorbe edilmiş LÜTFEN AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYINIZ:

Detaylı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME Infanrix hexa, kullanıma hazır enjektör ile enjeksiyon için süspansiyon hazırlamaya yarayan toz ve süspansiyon (Difteri (D), tetanoz (T), boğmaca (asellüler komponentleri)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. 20 mikrogram 40 mikrogram 40 mikrogram 20 mikrogram

KULLANMA TALİMATI. 20 mikrogram 40 mikrogram 40 mikrogram 20 mikrogram KULLANMA TALİMATI GARDASIL IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektörde rekombinant aşı Human Papillomavirüs Aşısı [Tip 6, 11, 16, 18] (Rekombinant, adsorbe) Kas içine uygulanır. Etkin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin maddeler:

KULLANMA TALİMATI. Etkin maddeler: KULLANMA TALİMATI CERVARIX 0.5 ml İM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör [Human Papillomavirüs Tip 16 ve 18 Rekombinant AS04 adjuvanlı Aşı] Kas içine uygulanır. Etkin maddeler:

Detaylı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME Çocuklar için Encepur 0,25 ml İnaktive edilmiş bahar-yaz ensefaliti (Tick-Borne ensefaliti - TBE) virüsü içeren adsorbe aşı LÜTFEN AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYINIZ: ( Lütfen

Detaylı

CERVARIX 0.5 ml ĐM Enjeksiyon Đçin Süspansiyon Đçeren Flakon [Human Papillomavirüs Tip 16 ve 18 Rekombinant AS04 adjuvanlı Aşı] Kas içine uygulanır.

CERVARIX 0.5 ml ĐM Enjeksiyon Đçin Süspansiyon Đçeren Flakon [Human Papillomavirüs Tip 16 ve 18 Rekombinant AS04 adjuvanlı Aşı] Kas içine uygulanır. KULLANMA TALĐMATI CERVARIX 0.5 ml ĐM Enjeksiyon Đçin Süspansiyon Đçeren Flakon [Human Papillomavirüs Tip 16 ve 18 Rekombinant AS04 adjuvanlı Aşı] Kas içine uygulanır. Etkin maddeler: Đnsan Papillomavirüs

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 0,5 ml lik her bir doz aşağıdakileri içerir: Hepatit A virüsü (GBM suşu)* (inaktive)**...80u***

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 0,5 ml lik her bir doz aşağıdakileri içerir: Hepatit A virüsü (GBM suşu)* (inaktive)**...80u*** KULLANMA TALİMATI AVAXIM 80U PEDİYATRİK 0,5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Kas içine uygulanır İnaktive Hepatit A Aşısı, adsorbe Etkin madde: 0,5 ml lik her bir doz aşağıdakileri

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. T-VAC, tetanoz hastalığına karşı aktif bağışıklık kazanmak için kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. T-VAC, tetanoz hastalığına karşı aktif bağışıklık kazanmak için kullanılır. KULLANMA TALİMATI T-VAC 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Adsorbe tetanoz toksoid aşısı Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her 0.5 ml lik tek doz en az 5 Lf ( 40 IU) tetanoz toksoidi içerir.

Detaylı

Kızınızın sağlığı için: HPV aşısıyla rahim ağzı kanserine* karşı önlem alın. * belli human papillom virüsleri neden olur

Kızınızın sağlığı için: HPV aşısıyla rahim ağzı kanserine* karşı önlem alın. * belli human papillom virüsleri neden olur Kızınızın sağlığı için: HPV aşısıyla rahim ağzı kanserine* karşı önlem alın * belli human papillom virüsleri neden olur TÜM INSANLARIN %80 i hayatları boyunca bunlarla temas eder HPV nedir ve neye yol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. İnsan rotavirus RIX4414 suşu (canlı atenüe)* en az 10 6.0 CCID 50

KULLANMA TALİMATI. İnsan rotavirus RIX4414 suşu (canlı atenüe)* en az 10 6.0 CCID 50 KULLANMA TALİMATI ROTARIX 1.5 ml oral süspansiyon içeren aplikatör Rotavirüs aşısı, canlı Ağız yoluyla uygulanır. *Etkin maddeler : 1 doz (1,5 ml) içeriği : İnsan rotavirus RIX4414 suşu (canlı atenüe)*

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK % 0.9 5 ml Ampul Damar içine uygulanır. - Etkin madde: 1 ml si 9 mg sodyum klorür içerir. - Yardımcı madde (ler): Enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KETORAL vajinal suppozituar Vajina içerisine uygulanarak kullanılır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Ketokonazol. Her bir KETORAL vajinal suppozituar, 400 miligram ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Meningokok grup Y oligosakkarit ile

KULLANMA TALİMATI. Meningokok grup Y oligosakkarit ile KULLANMA TALİMATI MENVEO 0.5 ml IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz içeren flakon Meningokokkal (Serogrup A, C, W-135 ve Y) Oligosakkarit CRM197 Konjuge Aşı Kas içine uygulanır. Etkin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu aşıyı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice

KULLANMA TALİMATI. Bu aşıyı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice KULLANMA TALİMATI M-VAC 0.5 ml SC KIZAMIK AŞISI, Canlı Attenüe (Dondurulmuş-Kurutulmuş) Enjeksiyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Cilt altına uygulanır. Etkin madde : Kızamık Aşısı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir tablet 500 mg okserutin içerir. Yardımcı maddeler: Makrogol, magnezyum stearat Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

HPV aşısı rehberiniz. Servikal Kanseri Yenmek

HPV aşısı rehberiniz. Servikal Kanseri Yenmek HPV aşısı rehberiniz Servikal Kanseri Yenmek Servikal kanser nedir? Servikal kanser (rahim ağzı kanseri), vajinanın üstünde bulunan servikste (rahmin girişi) gerçekleşir. Servikal kanser, çok ciddi olabilir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. H-VAC PEDİYATRİK 0.5 ml İM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. H-VAC PEDİYATRİK 0.5 ml İM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI H-VAC PEDİYATRİK 0.5 ml İM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır. Etkin madde : Her 0.5 ml içerisinde : Saflaştırılmış Hepatit

Detaylı

2. DROSER i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler 3. DROSER nasıl kullanılır? 4. Olası yan etkiler nelerdir? 5. DROSER in saklanması

2. DROSER i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler 3. DROSER nasıl kullanılır? 4. Olası yan etkiler nelerdir? 5. DROSER in saklanması KULLANMA TALİMATI DROSER burun damlası Yalnızca burun içine uygulanır. Etkin madde : Sodyum klorür Yardımcı maddeler : Deiyonize su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu aşıyı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu aşıyı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI PREVENAR 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Pnömokokkal sakkarid konjuge aşı, adsorbe Kas içine uygulanır. Etkin maddeler: 2 mikrogram sakkarid şeklinde

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Alüminyum fosfat, tiyomersal, sodyum asetat, sodyum klorür, enjeksiyonluk su.

KULLANMA TALİMATI. Alüminyum fosfat, tiyomersal, sodyum asetat, sodyum klorür, enjeksiyonluk su. KULLANMA TALİMATI Td-VAC 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Adsorbe difteri ve tetanoz aşısı Kas içine uygulanır. Etkin maddeler: Her 0.5 ml lik tek doz içerisinde, Difteri toksoidi: 5

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GYNOTİN Vajinal Ovül Vajina içine (hazneye) uygulanır. Etkin madde: Her bir ovül 300 mg tiokonazol içerir. Yardımcı madde: Novata BCF PH Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir.

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. KULLANMA TALİMATI ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: DL-alfa tokoferol, mikrokristalin selüloz, laktoz monohidrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI TESTOGEL 50 mg transdermal jel içeren saşe Haricen kullanılır Etkin madde Herbir Testogel saşe 50 mg testosteron içerir. Yardımcı maddeler karbamer 980, izopropil miristat, etanol % 96,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır. KULLANMA TALİMATI VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır. Etkin madde: Her 1 g krem %5 a/a 50 mg asiklovir içerir. Yardımcı madde(ler): Poloksamer, setostearil alkol, sodyum lauril sülfat, beyaz yumuşak parafin,

Detaylı

Aşıların saklanması,hazırlanması, uygulanması ve kayıt.

Aşıların saklanması,hazırlanması, uygulanması ve kayıt. Aşıların saklanması,hazırlanması, uygulanması ve kayıt. Feyza Koç Ekim 2017 Bağışıklık Pasif Anneden bebeğe plesanta yoluyla antikor geçmesi Tam kan, plazma, eritrosit, trombosit ve immunglobulin verilmesi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DİYACURE 250 mg liyofilize toz içeren saşe Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. DİYACURE 250 mg liyofilize toz içeren saşe Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI DİYACURE 250 mg liyofilize toz içeren saşe Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir poşet 282.5 mg Liyofilize Saccharomyces boulardii içerir. Yardımcı maddeler: Fruktoz, karışık meyve aroması.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Cabral Ampul Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. Cabral Ampul Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Cabral Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampul (3 ml), 800 mg feniramidol HCl içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum hidroksit, deiyonize su Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

KULLANMA TALİMATI M-VAC

KULLANMA TALİMATI M-VAC KULLANMA TALİMATI M-VAC 0.5 ml SC enjeksiyonluk çözelti için liyofilize toz içeren flakon Kızamık Aşısı Canlı, Atenüe (Dondurulmuş-Kurutulmuş) Cilt altına uygulanır. Etkin madde: Sulandırıldıktan sonra

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Meningokokal (A, C, Y ve W-135 grupları) Polisakkarit Difteri Toksoidine Konjuge Aşı

KULLANMA TALİMATI. Meningokokal (A, C, Y ve W-135 grupları) Polisakkarit Difteri Toksoidine Konjuge Aşı KULLANMA TALİMATI MENACTRA 0,5 ml IM enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Meningokokal (A, C, Y ve W-135 grupları) Polisakkarit Difteri Toksoidine Konjuge Aşı Etkin maddeler: MENACTRA aşısının her bir dozu

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GYNO-TROSYD 100 mg vaginal tablet Vajina içine uygulanır. Etkin madde: Her bir tablet 100 mg tiokonazol içerir. Yardımcı madde(ler): Laktoz, mısır nişastası, saf su, magnezyum stearat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LAVENİL 30 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: 5 ml de 30 mg levodropropizin bulunur. Yardımcı maddeler: Sukroz, gliserin, metil paraben (E218), propil paraben (E216), kahve aroması,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. en az 2 Uluslararası Ünite (IU) (2.5Lf) en az 20 Uluslararası Ünite (IU) (5Lf) 8 mikrogram 8 mikrogram 2.

KULLANMA TALİMATI. en az 2 Uluslararası Ünite (IU) (2.5Lf) en az 20 Uluslararası Ünite (IU) (5Lf) 8 mikrogram 8 mikrogram 2. KULLANMA TALİMATI BOOSTRIX 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Difteri -Tetanoz - Boğmaca (aselüler bileşen) aşısı (adsorbe) Derin kas içine uygulanır. Etkin madde: Bir

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. İnsan rotavirus RIX4414 suşu (canlı atenüe)* en az 10 6.0 CCID 50

KULLANMA TALİMATI. İnsan rotavirus RIX4414 suşu (canlı atenüe)* en az 10 6.0 CCID 50 KULLANMA TALİMATI ROTARIX 1.5 ml oral süspansiyon içeren tüp Rotavirüs aşısı, canlı Ağız yoluyla uygulanır. Etkin madde: 1 doz (1.5 ml) içeriği: İnsan rotavirus RIX4414 suşu (canlı atenüe)* en az 10 6.0

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her VENDİOS tablet 600 mg diosmin içermektedir. Yardımcı maddeler: Her VENDİOS tablet povidon, mikrokristalin selüloz, mısır nişastası

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KESTINE 20 mg film tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. KESTINE 20 mg film tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI KESTINE 20 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 20 mg ebastin. Yardımcı maddeler: Mikrokristalize selüloz, prejelatinize mısır nişastası, laktoz monohidrat, kroskarmeloz sodyum,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. H-VAC PEDİYATRİK 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. H-VAC PEDİYATRİK 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI H-VAC PEDİYATRİK 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır. Etkin madde : Her 0.5 ml'lik tek doz içerisinde : 10 mikrogram

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. H-VAC ERİŞKİN 1 ml İM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. H-VAC ERİŞKİN 1 ml İM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI H-VAC ERİŞKİN 1 ml İM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır. Etkin madde : Her bir 1 ml doz: Saflaştırılmış Hepatit B yüzey antijeni*...20

Detaylı

MEVSİM GRİBİ Neden aşı olmanız gerekir

MEVSİM GRİBİ Neden aşı olmanız gerekir MEVSİM GRİBİ Neden aşı olmanız gerekir Grip. Korunun, koruyun. MEVSİM GRİBİ: NEDEN AŞI OLMANIZ GEREKİR Son zamanlarda sık sık mevsim gribi ve domuz gribi gibi farklı grip türlerinden söz edildiğini duymuş

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DONA, kutuda 6 adet 2 ml lik kahverengi ampul (A) ve 6 adet 1 ml lik şeffaf ampul (B) den oluşmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. DONA, kutuda 6 adet 2 ml lik kahverengi ampul (A) ve 6 adet 1 ml lik şeffaf ampul (B) den oluşmaktadır. KULLANMA TALİMATI DONA 400 mg ampul Kas içine uygulanır. Etkin Madde: Her bir 2 ml lik kahverengi ampulde kristalize glukozamin sülfat 502.5 mg (Glukozamin sülfat 400.0 mg Sodyum klorür 102.5 mg a eşdeğer.)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI NİMENRİX

KULLANMA TALİMATI NİMENRİX KULLANMA TALİMATI NİMENRİX 0.5mL IM enjeksiyon için toz içeren flakon ve çözücü içeren kullanıma hazır enjektör Meningokokal polisakkarit grup A, C, W-135 ve Y konjuge aşı Kas içine uygulanır. Etkin madde:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KETORAL, vajina yoluyla uygulanacak ovül formundadır.

KULLANMA TALİMATI. KETORAL, vajina yoluyla uygulanacak ovül formundadır. KETORAL vajinal suppozituar Vajina içerisine uygulanarak kullanılır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Ketokonazol. Her bir KETORAL vajinal suppozituar, 400 miligram ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 10 mg rupatadin (fumarat şeklinde). Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, prejelatinize nişasta, mikrokristalin selüloz, kırmızı demir

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GRİPİN kapsül Ağızdan alınır. Etkin maddeler: Her bir kapsül; etkin madde olarak 250 mg Parasetamol ve 15 mg Kafein içermektedir. Yardımcı maddeler: Mısır nişastası, Magnezyum Stearat,

Detaylı

28. Ulusal Patoloji Kongresi Çıkar İlişkisi Beyanı

28. Ulusal Patoloji Kongresi Çıkar İlişkisi Beyanı 28. Ulusal Patoloji Kongresi Çıkar İlişkisi Beyanı 1- Sunumum / Araştırmamız ile ilgili ticari ya da finansal herhangi bir çıkar ilişkisi bulunmamaktadır. 2- Sunumum, amacını aşan herhangi bir tartışma

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI ZALAIN 500 mg VAJİNAL TABLET Hazne (vajina) içine uygulanır. Etkin Madde: Her bir vajinal tablet 500 mg sertakonazol nitrat içerir. Yardımcı Maddeler: Gliseril tribehenat, mısır nişastası,

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. ADACEL POLIO 0,5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Kas içine uygulanır

KULLANMA TALĐMATI. ADACEL POLIO 0,5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Kas içine uygulanır KULLANMA TALĐMATI ADACEL POLIO 0,5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Kas içine uygulanır Etkin maddeler: 0.5 ml lik her bir doz aşağıdakileri etkin maddeleri içerir: Difteri

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 1 ml çözelti içeren ampul, mg gonadoreline eşdeğer, 0.1 mg gonadorelin asetat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 1 ml çözelti içeren ampul, mg gonadoreline eşdeğer, 0.1 mg gonadorelin asetat içerir. KULLANMA TALİMATI LH-RH Ferring 0.1 mg/ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her 1 ml çözelti içeren ampul, 0.091 mg gonadoreline eşdeğer, 0.1 mg gonadorelin asetat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MEDEFER 100 mg/2 ml İ.M. Ampul. Kas içine derin enjeksiyon yapılarak uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. MEDEFER 100 mg/2 ml İ.M. Ampul. Kas içine derin enjeksiyon yapılarak uygulanır. MEDEFER 100 mg/2 ml İ.M. Ampul KULLANMA TALİMATI Kas içine derin enjeksiyon yapılarak uygulanır. Etkin madde: 1 ampul (2 ml)'de 100 mg elementer demire eşdeğer miktar 333,33 mg demir III hidroksit polimaltoz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HBVAXPRO Erişkin 10 mcg/1.0 ml IM Enjeksiyon İçin Süspansiyon İçeren Flakon Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. HBVAXPRO Erişkin 10 mcg/1.0 ml IM Enjeksiyon İçin Süspansiyon İçeren Flakon Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI HBVAXPRO Erişkin 10 mcg/1.0 ml IM Enjeksiyon İçin Süspansiyon İçeren Flakon Kas içine uygulanır. Steril, Apirojen Etkin maddeler: HBVAXPRO nun her 1.0 ml sinde; Hepatitis B virüsü yüzey

Detaylı

Aufklärung in türkischer Sprache zur Schutzimpfung gegen Masern, Mumps und Röteln

Aufklärung in türkischer Sprache zur Schutzimpfung gegen Masern, Mumps und Röteln Aufklärung in türkischer Sprache zur Schutzimpfung gegen Masern, Mumps und Aydınlatma Kızamık, kabakulak ve kızamıkçığa karşı koruyucu aşı konusunda Kızamık, kabakulak ve kızamıkçık, çok yaygın olan çeşitli

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. SANTAFER 100 mg/2 ml ampul Steril, Apirojen I.M. Kas içine derin enjeksiyon yapılarak uygulanır.

KULLANMA TALĐMATI. SANTAFER 100 mg/2 ml ampul Steril, Apirojen I.M. Kas içine derin enjeksiyon yapılarak uygulanır. KULLANMA TALĐMATI SANTAFER 100 mg/2 ml ampul Steril, Apirojen I.M. Kas içine derin enjeksiyon yapılarak uygulanır. Etkin madde: Her 2 ml ampul, 100 mg elementer demire eşdeğer Demir III Hidroksit Polimaltoz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. TETAVAX, 0,5 ml kas-içi (IM)/derin deri-altı (SC) enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör

KULLANMA TALİMATI. TETAVAX, 0,5 ml kas-içi (IM)/derin deri-altı (SC) enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör KULLANMA TALİMATI TETAVAX, 0,5 ml kas-içi (IM)/derin deri-altı (SC) enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Arıtılmış Toksoidi (Alüminyum Hidroksite Adsorbe) Kas-içi yoldan veya derin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Palivizumab (Her bir flakon 50 mg palivizumab içerir).

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Palivizumab (Her bir flakon 50 mg palivizumab içerir). KULLANMA TALİMATI SYNAGIS 50 mg I.M. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon İntramüsküler yoldan alınır. Etkin madde: Palivizumab (Her bir flakon 50 mg palivizumab içerir). Yardımcı maddeler: Histidin,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ZOLADEX LA 10,8 mg subkutan implant Deri altına enjeksiyon yoluyla uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ZOLADEX LA 10,8 mg subkutan implant Deri altına enjeksiyon yoluyla uygulanır. ZOLADEX LA 10,8 mg subkutan implant Deri altına enjeksiyon yoluyla uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her kullanıma hazır enjektör 10,8 mg goserelin (goserelin asetat olarak) içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FRENAG %1 Jel Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir tüpte (30 g), 300 mg nimesulid.

KULLANMA TALİMATI. FRENAG %1 Jel Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir tüpte (30 g), 300 mg nimesulid. KULLANMA TALİMATI FRENAG %1 Jel Cilt üzerine uygulanır Etkin madde: Her bir tüpte (30 g), 300 mg nimesulid. Yardımcı maddeler: Makrogol 400, propilen glikol, Karbomer 940, Alkol (%96), Saf su Bu ilacı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol.

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. KULLANMA TALİMATI STİDERM jel Cilde uygulanır. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum klorür, mentol kristali, karbomer 980, disodyum EDTA, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu aşıyı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu aşıyı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI VAQTA 50U/1 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Hepatit A Aşısı (inaktif, adsorbe) Yetişkinler için. Kas içine uygulanır. Steril Etkin madde: 1 doz (1 ml)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI ANJIOFLUX 250 LRU Yumuşak Kapsül Ağız yolu ile alınır. - Etkin Madde: Her bir kapsül 250 LRU Glukuronilglukozaminoglikan sülfat (Sulodeksit) içerir. - Yardımcı Maddeler: Her bir kapsül

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VOTRON 250 µg/ 5 ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. VOTRON 250 µg/ 5 ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI VOTRON 250 µg/ 5 ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: 5 ml çözelti 250 µg Palonosetrona eşdeğer Palonosetron hidroklorür içermektedir. (Her

Detaylı

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir.

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. VERTİN 16 mg Tablet Ağızdan alınır Etkin madde Yardımcı maddeler : Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. : Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz kolloidal

Detaylı

Etkin madde: Her flakon 50 mg desitabin içerir. Yardımcı maddeler: Monobazik potasyum fosfat, sodyum hidroksit, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su

Etkin madde: Her flakon 50 mg desitabin içerir. Yardımcı maddeler: Monobazik potasyum fosfat, sodyum hidroksit, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su KULLANMA TALİMATI DACOGEN 50 mg, tek doz IV enjeksiyonluk çözelti için toz Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her flakon 50 mg desitabin içerir. Yardımcı maddeler: Monobazik potasyum fosfat, sodyum hidroksit,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. X-VEN 500 mg kapsül Ağız yolu ile kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. X-VEN 500 mg kapsül Ağız yolu ile kullanılır. X-VEN 500 mg kapsül Ağız yolu ile kullanılır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Bir kapsül; etkin madde olarak 500 mg kalsiyum dobesilat monohidrat içerir. Yardımcı maddeler: Mısır nişastası, magnezyum stearat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. STİLEX jel Cilde uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. STİLEX jel Cilde uygulanır. KULLANMA TALİMATI STİLEX jel Cilde uygulanır. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. Yardımcı Maddeler: Koruyucu olarak benzalkonyum klorür, koku verici olarak oleum adonia,

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü Sayı : B.10.1HSK.4.15.16.00 102/ 646 17/09/2012 Konu : Hepatit A Aşısı Uygulaması Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının Çocukluk Aşı Takvimine eklenen Hepatit A Aşısı Uygulaması ile

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. MODET 500 mg Kapsül Ağızdan alınır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: Bir kapsül; etkin madde olarak 500 mg kalsiyum dobesilat içerir. Yardımcı maddeler: Mısır nişastası, magnezyum stearat, kırmızı demir

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KEMOSET 4 mg / 2 ml im/iv enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. KEMOSET 4 mg / 2 ml im/iv enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI KEMOSET 4 mg / 2 ml im/iv enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Her ampulde (2 ml); 4 mg ondansetron (hidroklorür dihidrat olarak) içerir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup. Ağızdan alınır. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurupta 7.5 mg Butamirat sitrat Yardımcı maddeler: Sorbitol % 70, sakarin sodyum, benzoik asit, etanol, vanilin, sükroz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.380 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.380 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. KULLANMA TALİMATI ZADİTEN 1 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.380 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. Yardımcı maddeler: Magnezyum stearat, mısır nişastası,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI FUCİDİN H

KULLANMA TALİMATI FUCİDİN H KULLANMA TALİMATI FUCİDİN H krem Cilt üzerine uygulanır. Etkin Madde: 1 g krem 20 mg fusidik asit ve 10 mg hidrokortizon asetat içerir. Yardımcı Maddeler: Butil hidroksianisol (E320), setil alkol, gliserol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FEKSİNE 180 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür

KULLANMA TALİMATI. FEKSİNE 180 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür FEKSİNE 180 mg film tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum, mikrokristal selüloz, prejelatinize nişasta, kolloidal anhidr

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ZEFFĐX 100 mg film tablet Ağızdan alınır Etkin madde: Her tablette; 100 mg lamivudin içerir. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit, sentetik kırmızı demir oksit, sentetik sarı demir oksit

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SİROPAR 500 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. SİROPAR 500 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI SİROPAR 500 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. - Etkin madde: 5 ml si 500 mg piperazin hekzahidrat içerir. - Yardımcı madde (ler): Sitrik asit monohidrat, sodyum metil hidroksibenzoat, muz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. 1 vajinal tablet, 500 miligram klotrimazol mikronize içerir. 1 vajinal tablet ve uygulama cihazı içeren kutularda bulunur.

KULLANMA TALİMATI. 1 vajinal tablet, 500 miligram klotrimazol mikronize içerir. 1 vajinal tablet ve uygulama cihazı içeren kutularda bulunur. KULLANMA TALİMATI GYNO CANESTEN 1 vajinal tablet 500 mg Vajinaya uygulanır. Etkin madde: 500 mg klotrimazol mikronize Yardımcı maddeler: Kalsiyum laktat, laktik asit, laktoz, avicel, mısır nişastası, 1-Ethenil-2-

Detaylı

EXELDERM KREM KULLANMA TALİMATI

EXELDERM KREM KULLANMA TALİMATI KULLANMA TALİMATI EXELDERM krem Deri üzerine uygulanır. Etkin Madde: % 1 Sulkonazol Nitrat Yardımcı Maddeler: Propilen glikol, stearil alkol, setil alkol, askorbil palmitat. Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir. KULLANMA TALİMATI ROTASTİN 24 mg ağızda dağılan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir. Yardımcı maddeler : Mannitol E421, mikrokristalin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PROGESTAN 200 mg Yumuşak Kapsül. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. PROGESTAN 200 mg Yumuşak Kapsül. Ağızdan alınır. PROGESTAN 200 mg Yumuşak Kapsül Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir yumuşak kapsülde 200 mg progesteron Yardımcı maddeler: Araşit yağı, lesitin (soya), jelatin, gliserin, titanyum dioksit

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FUSİNAT 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz PH 200, krospovidon, laktoz anhidrat,

Detaylı

Aşılama kontrendikasyonları. Prof. Dr. Ahmet Ergin Pamukkale Üniversitesi

Aşılama kontrendikasyonları. Prof. Dr. Ahmet Ergin Pamukkale Üniversitesi Aşılama kontrendikasyonları Prof. Dr. Ahmet Ergin Pamukkale Üniversitesi SUNUM PLANI Aşılama kontrendikasyonları Aşılama Kontrendikasyonları Aşılama Endikasyonları 3 milyon ölüm, 750 bin engellilik önleniyor

Detaylı

AŞI HASTALIKTAN KORUR

AŞI HASTALIKTAN KORUR Tirol Eyaleti Aşı Kampanyası Tirol Eyaletinin bir hizmeti olarak, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Sigortalar Merciilerinin iş birliği ile düzenlenen öğrencilerin sağlık hekimleri tarafından okullarda gönüllü

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HEDNAVİR, somon renkte, bikonveks, bir yüzünde E olan film kaplı tabletler halindedir. Her kutuda 30 tablet vardır.

KULLANMA TALİMATI. HEDNAVİR, somon renkte, bikonveks, bir yüzünde E olan film kaplı tabletler halindedir. Her kutuda 30 tablet vardır. KULLANMA TALİMATI HEDNAVİR 0,5 mg film kaplı tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir film kaplı tablet 0,5 mg entekavir içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristalin selüloz, krospovidon,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI BUĞUMENTOL

KULLANMA TALİMATI BUĞUMENTOL KULLANMA TALİMATI BUĞUMENTOL buğu Su buharı ile inhale edilerek (solunarak) kullanılır. Etkin maddeler : 1 g Mentol, 2 g ökaliptol, 2 g nane esansı, 2 g rektifiye terementi esansı Yardımcı madde : 33 g

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PRENACİD göz pomadı 5 gr Göze uygulanır. Etkin madde : Desonid disodyum fosfat 5 gr da 12,5 mg Desonid disodyum fosfat içerir.

KULLANMA TALİMATI. PRENACİD göz pomadı 5 gr Göze uygulanır. Etkin madde : Desonid disodyum fosfat 5 gr da 12,5 mg Desonid disodyum fosfat içerir. KULLANMA TALİMATI PRENACİD göz pomadı 5 gr Göze uygulanır. Etkin madde : Desonid disodyum fosfat 5 gr da 12,5 mg Desonid disodyum fosfat içerir. Yardımcı Maddeler : Likit petrolatum, Susuz lanolin, Beyaz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI NİMENRİX

KULLANMA TALİMATI NİMENRİX KULLANMA TALİMATI NİMENRİX 0.5mL IM enjeksiyon için toz içeren flakon ve çözücü içeren kullanıma hazır enjektör Meningokokal polisakkarit grup A, C, W-135 ve Y konjuge aşı Kas içine uygulanır. Steril Etkin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ZADITEN % 0,025 steril göz damlası Göze uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ZADITEN % 0,025 steril göz damlası Göze uygulanır. ZADITEN % 0,025 steril göz damlası Göze uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Bir ml çözelti 0,25 mg ketotifen (0,345 mg ketotifen hidrojen fumarat şeklinde) içerir. Yardımcı maddeler: Benzalkonyum

Detaylı

Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir.

Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir. KULLANMA TALİMATI NETİRA tek doz göz damlası Göze uygulanır. Etkin madde : Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) 1.365 mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir. Yardımcı Maddeler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu aşıyı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu aşıyı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI PREVENAR 13 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Pnömokokkal sakkarid konjuge aşı, adsorbe, 13 valan Kas içine uygulanır. Etkin maddeler: 2.2 mikrogram

Detaylı

Ayberk Eskrim Kulübü - SEZON BAŞI YILLIK SAĞLIK ÖYKÜSÜ FORMU

Ayberk Eskrim Kulübü - SEZON BAŞI YILLIK SAĞLIK ÖYKÜSÜ FORMU Ayberk Eskrim Kulübü - SEZON BAŞI YILLIK SAĞLIK ÖYKÜSÜ FORMU AD SOYAD DOĞUM TARİHİ ADRESİ Sporcu 18 yaş altında ise ANNESİ BABASI VASİSİ DOKTORU Sporcunun tıbbi öyküsü hakkındaki soruların doğru olan yanıtlarına

Detaylı

Aşı ve tarama yoluyla rahim ağzı kanseri önlemi

Aşı ve tarama yoluyla rahim ağzı kanseri önlemi Genel bilgi Aşı ve tarama yoluyla rahim ağzı kanseri önlemi Rahim ağzı kanseri ve HPV hakkında bilgilendirme broşürü: Professor, overlæge, dr. med. Susanne Krüger Kjær, Rigshospitalet/ Kræftens Bekæmpelse

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir. KULLANMA TALİMATI Madegsole % 1 Merhem Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir. Yardımcı maddeler: Glikol stearat, propilen glikol, sıvı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. INDOCOLIR %0.1 göz damlası Göze uygulanır. Etkin madde: 5 ml damla 5 mg indometasin içerir.

KULLANMA TALİMATI. INDOCOLIR %0.1 göz damlası Göze uygulanır. Etkin madde: 5 ml damla 5 mg indometasin içerir. INDOCOLIR %0.1 göz damlası Göze uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 5 ml damla 5 mg indometasin içerir. Yardımcı maddeler: Tiyomersal, Arginin, Hidroksipropil-β-siklodekstrin, yeter miktarda hidroklorik

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BENLYSTA 120 mg IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz İçeren Flakon. Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. BENLYSTA 120 mg IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz İçeren Flakon. Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI BENLYSTA 120 mg IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Steril, Apirojen Etkin madde: Her flakonda 120 mg liyofilize belimumab Yardımcı maddeler:

Detaylı