ÖN SÖZ 48 + Değerli Öğretmenlerimiz,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖN SÖZ 48 + Değerli Öğretmenlerimiz,"

Transkript

1

2 2 ÖN SÖZ 48 + Değerli Öğretmenlerimiz, Okul Öncesi Eğitim Programı ndaki güncellemelere bağlı olarak kaliteli, güvenilir, eğlenceli bir eğitim için her zaman yanınızda olan Mavi Yunus Okul Öncesi, bu eğitim-öğretim yılında da sizleri yalnız bırakmadı: Eğitim programında yapılan tüm değişiklikleri, kazanım ve göstergeleri dikkate alarak, ihtiyacınız olacak yeni eğitim setleri hazırladık. Bu çalışmalarda programın keşfederek öğrenme (çocukların çevresinde olanları fark etme, merak ettiği konulara ilişkin sorular sorma, araştırma yapma, keşfetme ve oynama, böylece bilgiyi kendisi yapılandırma) ilkesini yani çocuk merkezli eğitim anlayışını dikkate aldık. Aile katılımı çalışmalarına yer verdik. Sizler için, Mavi Yunus Okul Öncesi eğitim setleri ile kullanacağınız çeşitli sınıf içi/dışı materyalleri hazırladık. Farklı yaş gruplarına yönelik eğitim setlerimiz için ayrı ayrı aylık eğitim planı, yarım ve tam günlük eğitim akışları, yarım ve tam günlük etkinlik örneklerini içeren etkinlik havuzları nı (programın istediği etkinlik formatında) sizler için hazırladık. Tüm bu planları bayilerimiz sizlere ulaştıracaktır. Sizler de İnternet adresimizde ( yayınladığımız plan örneklerini kolayca inceleyebilirsiniz.

3 Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklinde yapılandırılmış / yarı yapılandırılmış / bütünleştirilmiş etkinlik türlerine yer verdik. Kavramları, özel gün ve haftalar ile aile katılımı ve değerlendirme süreçlerini içeren büyük grup, küçük grup veya bireysel etkinlik örnekleri planladık. Öğrenme merkezlerinde kullanacağınız kaynak ürün çeşitliliğimizi artırmaya devam ediyoruz... Okul Öncesi Eğitim Programı dikkate alınarak sıralı ve tek tek kavram kitabı olarak hazırlanan Mavi Yunus Okul Öncesi eğitim setlerini size en yakın bayimizden inceleyebilirsiniz. Başarılı ve sağlıklı bir eğitim yılı dileklerimizle saygılar sunarız. 3

4 4 İÇİNDEKİLER OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETLERİMİZ HAKKINDA 5 EĞİTİM SETLERİMİZ 6 KAYNAK ÜRÜNLER 25 DEĞERLER EĞİTİMİ 35 YARATICILIK - PROBLEM ÇÖZME DİKKAT KİTAPLARI 36 ÇİZGİ ÇALIŞMALARI KİTAPLARI 40 İLKOKULA / 1. SINIFA HAZIRLIK SETİ 42 FEN - MATEMATİK SETİ 44 PROJE TABANLI EĞİTİM 45 OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DRAMA SETİ 48 TATİL KİTAPLARIMIZ 51 ETKİNLİK KİTAPLARI - DOSYALARI 54 OKUL ÖNCESİ HİKÂYE GRUBU 62 BOYAMA KİTAPLARIMIZ 72 CD'LER 75 DESTEK ÜRÜNLER 78 KML ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRENCİLERİ, ÖĞRETMEN VE ÖĞRETMEN ADAYLARI İÇİN KAYNAK KİTAPLARIMIZ 82 EĞİTİM SEMİNERLERİ 97

5 5 EĞİTİM SETLERİMİZ HAKKINDA Değerli Okul Öncesi Eğitimcileri, Okul öncesi eğitim, çocuğun yaşam becerilerinin temellerinin atıldığı dönemle ilgilidir. Bu nedenle doğru planlanmış, etkili bir biçimde düzenlenmiş eğitim ortamı ve zengin eğitim araçları ile desteklendiğinde amacına ulaşır. Mavi Yunus Okul Öncesi olarak, okul öncesi dönemdeki çocuklarımızın bilinçli ve doğru bir şekilde desteklenmesi, yönlendirilmesi için sizlere kaliteli ve güvenilir eğitim materyalleri sunmaktayız. Çocuklarımızın ilgi ve gereksinimlerini, farklılıklarını göz önünde bulundurarak motor, sosyal ve duygusal, dil ve bilişsel gelişimlerini destekleyen; onlara öz bakım becerileri kazandıran, ilkokula hazırlayan çeşitli eğitim araçları hazırlamak ve yayımlamaktan kıvanç duymaktayız. Sizlere yardımcı olabilmek amacıyla çocukların gelişim özelliklerini de dikkate alarak, farklı yaş grupları için birbirini tamamlayan alternatif eğitim setleri oluşturduk. Bu setler, Okul Öncesi Eğitim Programı ve 0-36 Aylık Çocuklar İçin Eğitim Programı'nın kazanım ve göstergeleri dikkate alınarak hazırlandı. Mavi Yunus Okul Öncesi yayınlarını tek tek kullanabileceğiniz gibi set olarak da kullanabilirsiniz. Saygılarımızla.

6 6 EĞİTİM SETLERİMİZ 24 AY ve ÜSTÜ ZIPZIP İLE PITPIT EĞİTİM SETİ (Sıralı, 24 ay +) 36 AY ve ÜSTÜ KIPIR KIPIR KUKLALAR EĞİTİM SETİ (Sıralı, 36 ay +) 48 AY ve ÜSTÜ KIRMIZI BALIK EĞİTİM SETİ (Sıralı, 48 ay +) RUBİ İLE ROBO EĞİTİM SETİ (Sıralı, 48 ay +) Not: Her bir setle, öğretmen ve öğrencilerimize farklı destek ürünler sunulacaktır. Bu destek ürünler, okullara toplu satışlarda öğretmenlere verilecek promosyonları içermektedir. Yayınevi, destek ürünlerin kapsamını ve görünümünü önceden haber vermeden değiştirme hakkını saklı tutar.

7 7 Öğrenci Seti ZıpZıp ile PıtPıt Eğitim Seti, "0-36 Aylık Çocuklar İçin Eğitim Programı"na uygun olarak; 24 ay ve üzeri çocukların gelişim göstergeleri ve özellikleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Setin kahramanları çocukların yakın çevrelerindeki oyuncaklardan seçilmiştir. ZıpZıp, PıtPıt ve Paytak setimizin oyuncak kahramanlarıdır. Çocukların ilgisini çekecek zengin içeriği ile onları sıkmadan eğlendirerek eğiten, eğitirken eğlendiren bir settir. Yönergeler kısa ve anlaşılır şekilde emir cümleleri kullanılarak verilmiştir. haz.: Devrim Özer ZıpZıp ile PıtPıt Öğrenci Eğitim Seti nde; 1. ZıpZıp ile PıtPıt uygulama kitapları (5 adet) 2. ZıpZıp ile PıtPıt Aile Katılımı 3. İlk Portfolyom 4. Kavramlarla Labirent 5. Değerlere yönelik hikâyeler (5 kitap) 6. Silinebilir Sayfa 7. Başarı Belgesi yer almaktadır.

8 8

9 Öğretmen Seti 9

10 10 Okullara Toplu Satışlarda Verilen Destek Ürünler (*) 1. Bir takım ZıpZıp ile Pıtpıt Eğitim Seti (Öğrenci seti) 2. Kavram Posterleri (Mevsimler 1-2, Şekiller, Renkler, Sayı Kartları, Atatürk Köşesi, Mevcut Grafiği, Boy Grafiği) 3. Ödül Çıkartmaları 4. Okul Öncesi Devam Takip Defteri 5. Merkez İsimleri 6. Sanat Zarı (Şekiller - Renkler) 7. Çomak Kuklalar (ZıpZıp, PıtPıt, Paytak) 8. Etkileşimli Uygulamalarla Okul Öncesi Kavramlar CD'si 9. Sete Uyumlu Etkinlik Havuzu Plan CD'si (*) Destek ürünler, okullara toplu satışlarda öğretmen ve öğrencilere verilecek promosyonları içermektedir. Yayınevi, destek ürünlerin kapsamını ve görünümünü önceden haber vermeden değiştirme hakkını saklı tutar.

11 11 Öğrenci Seti 1. Kıpır Kıpır Kuklalar (Kukla Sincap, Kukla Kirpi, Kukla Kutup Ayısı, Kukla Kaplumbağa, Kukla Pelikan, Kukla Maymun, Kukla Kanguru, Kukla Kelebek) (sıralı 8 kitap, spiralli, sayfa, 22x25 cm, 110 g) 2. Ailemle Her Hafta Aile Katılım Dosyası (31 fasikül, 124 sayfa, 21,5x28 cm, 100 g) 3. Silinebilir Sayfa 4. İlk Portfolyom 5. Başarı Belgesi 6. Gelişim Raporu ve Dosyası 7. Kişisel Bilgi ve Kazanım Değerlendirme Dosyası haz.: Uzm. Zeliha Güneş Demir - Devrim Özer MEB Okul Öncesi Eğitim Programı na göre hazırlanan, hem eğlenip hem öğreneceğimiz yepyeni bir set: Kıpır Kıpır Kuklalar Eğitim Seti Kıpır Kıpır Kuklalar Eğitim Seti her aya bir kitap (Kukla Sincap, Kukla Kirpi, Kukla Kutup Ayısı, Kukla Kaplumbağa, Kukla Pelikan, Kukla Maymun, Kukla Kanguru, Kukla Kelebek) olmak üzere sıralı 8 kitap ile aile katılım dosyasından oluşmaktadır.

12 12 Kıpır Kıpır Kuklalar Eğitim Seti, 36 ay ve üstü çocukların motor, bilişsel, sosyal-duygusal, öz bakım ve dil gelişimlerini destekleyecek doğru ve kaliteli bir eğitim materyalidir. Programda yer alan kazanım ve göstergeleri destekleyecek şekilde hazırlanmış olup kavramlarla birlikte belirli gün ve haftalara da yer verilmiştir. Kıpır Kıpır Kuklalar Eğitim Seti nde kavramlarla (renk, şekil, sayı, zıt, mekânda konum, yön, zaman, miktar vb.) ilgili çalışmalara, fen etkinliklerine, meslek tanıtımlarına, hayvanların tanıtımına, hayvanlarla ilgili kuklalara, sosyal beceri gelişimine, öz bakım becerilerine, değerlere, örüntü ile ilgili çalışmalara, dikkat geliştirici etkinliklere, eksik pazılı tamamlama ve labirent çalışmalarına, ses ile ilgili etkinliklere, bilek çalışmalarına, belirli gün ve haftalarla ilgili çalışmalara ve mandalalara yer verildi. Her kitapta yer verilen farklı bir hayvan kuklası ile çocukların motor gelişimlerini destekleyecek etkinlikler planlandı. Ayrıca kitaplarda çıkartma sayfaları bulunmaktadır. Etkinlikler, bu yaş grubunun gelişim özellikleri göz önüne alınarak yakından uzağa, basitten karmaşığa, kolaydan zora doğru çocuk merkezli olarak planlandı. 31 FASİKÜL Öğretmen Seti Okullara Toplu Satışlarda Verilen Destek Ürünler (*) 1. Bir takım Kıpır Kıpır Kuklalar Eğitim Seti (Öğrenci Seti) 2. Belirli Gün ve Haftalar kitabı (64 sayfa) 3. Öğrenme Merkezlerine Ait Görselli Levhalar (19x41 cm, 6 adet) 4. Eğlenceli Eğitici Zarlar (3 adet - sarı renk)

13 13 5. Etkinlik Havuzu + Planlar (CD ile) 6. Kavram Posterleri (Mevsimler 1-2, Şekiller, Renkler, Sayı Kartları, Atatürk Köşesi, Mevcut Grafiği, Boy Grafiği) 7. Etkileşimli Uygulamalarla Okul Öncesi Kavramlar CD'si 8. Okul Öncesi Devam Takip Defteri (Öğrenci - Öğretmen) (*) Destek ürünler, okullara toplu satışlarda öğretmen ve öğrencilere verilecek promosyonları içermektedir. Yayınevi, destek ürünlerin kapsamını ve görünümünü önceden haber vermeden değiştirme hakkını saklı tutar.

14 14 Öğrenci Seti 1. Kırmızı Balık 1-8 (sıralı 8 kitap, spiralli, sayfa, 21x30,5 cm, 110 g) 2. Ailemle Etkinliklerim - Aile Katılım Dosyası (31 fasikül, toplam 124 sayfa, 21x30,5cm, 100 g) 3. İşitsel Dikkat Kitabı (Spiralli, 24 sayfa, 20x25 cm, 100 g) 4. Okul Öncesi Portfolyom (11,5x27,5 cm, 90 g, 80 sayfa) 5. Silinebilir Sayfa 6. Kişisel Bilgi ve Kazanım Değerlendirme Dosyası 7. Gelişim Raporu ve Dosyası 8. Başarı Belgesi haz.: Devrim Özer Zeliha Güneş Demir Okul öncesi geleceğe hazırlıktır. Çocuklarımızı geleceğe doğru ve nitelikli hazırlayabilmek için size Kırmızı Balık Eğitim Seti gerekli Kırmızı Balık Eğitim Seti, MEB Okul Öncesi Eğitimi Programı ile 48 ay ve üstü çocukların gelişim özellikleri dikkate alınarak basitten zora doğru hazırlandı. Etkinlikler, kazanım ve göstergeleri destekleyecek şekilde, çocuk merkezli olarak planlandı. Kırmızı Balık Eğitim Seti, sıralı 8 kitap, işitsel dikkat kitabı ve aile katılım dosyasından oluşmaktadır. Eylül ayının okula uyum süreci olması, haziran ayında da çocukların daha çok açık hava etkinliklerinden yararlanması dikkate alındığından bu aylara ait kitap hazırlanmadı. Ancak ekim ve mayıs aylarına ait kitapların sayfa sayıları diğer aylara göre daha fazla tutuldu. Bu nedenle 1 ve 8. kitaplar 48 sayfa, diğer aylara ait kitaplar ise 40 sayfa olarak planlandı.

15 15 31 FASİKÜL Kırmızı Balık Eğitim Seti inde dikkat ve hafıza çalışmaları, grafik çalışmaları, labirent çalışmaları, problem çözme ve tahmin çalışmaları, yaratıcılık, simetri, programda yer alan temel kavramlar, fonolojik duyarlılık (sesleri hissetme, ayırt etme vb.), nefes, ses ve ritim çalışmaları, görsel algı çalışmaları, dinleme, konuşma ve öykü çalışmaları, sosyal duygusal beceri geliştirme çalışmaları, değerler eğitimi, belirli günler ve haftalar, okuma yazma farkındalığı, kalem kullanma, el göz koordinasyonu çalışmaları ile öz bakım becerilerini geliştirme çalışmalarına yer verildi. Ayrıca her kitabın arkasında belirli gün ve haftalarla ilgili etkinlik sayfasına yer verildi. Bu etkinliklerde kullanabileceğiniz posterler (50x70 cm boyutlarında) Öğretmen Seti ile sunuldu.

16 16 Öğretmen Seti Okullara Toplu Satışlarda Verilen Destek Ürünler (*) 1. Bir takım Kırmızı Balık Eğitim Seti (Öğrenci seti) 2. İşitsel Dikkat Audio CD si 3. Belirli Gün ve Haftalar kitabı (64 sayfa) 4. Belirli Gün ve Haftalar Grup Etkinlikleri Posterleri (8 adet, 50x70cm) 5. Öğrenme Merkezlerine Ait Görselli Levhalar (19x41 cm, 6 adet) 6. Eğlenceli Eğitici Zarlar (3 adet - kırmızı renk) 7. Etkinlik Havuzu + Planlar (CD ile)

17 17 8. Kavram Posterleri (Mevsimler 1-2, Şekiller, Renkler, Sayı Kartları, Atatürk Köşesi, Mevcut Grafiği, Boy Grafiği) 9. Etkileşimli Uygulamalarla Okul Öncesi Kavramlar CD si 10. Okul Öncesi Devam Takip Defteri (Öğrenci - Öğretmen) 11. Ödül Çıkartmaları (*) Destek ürünler, okullara toplu satışlarda öğretmen ve öğrencilere verilecek promosyonları içermektedir. Yayınevi, destek ürünlerin kapsamını ve görünümünü önceden haber vermeden değiştirme hakkını saklı tutar.

18 18 EĞİTİM SETİ Öğrenci Seti 1. Rubi ile Robo 1-8 (sıralı 8 ayrı kitap, spiralli, sayfa, 22x28 cm, 110 g) 2. Rubi ile Robo Aile Katılım Dosyası (120 sayfa, 22x28 cm, 110 g) 3. Belirli Gün ve Haftalarla Çizgi Çalışması (40 sayfa, 22x28 cm, 110 g, spiralli) 4. Okul Öncesi Portfolyom (19,5x27,5 cm, 90 g, 80 sayfa) 5. Silinebilir Sayfa 6. Kişisel Bilgi ve Kazanım Değerlendirme Dosyası 7. Gelişim Raporu ve Dosyası 8. Başarı Belgesi haz.: Devrim Özer Sıralı 8 kitap, çizgi çalışmaları, okul öncesi portfolyo ve aile katılım dosyasından oluşan Rubi ile Robo Eğitim Seti nde kahramanlar (çocukların çok sevdiği Palyaço Kıkırdak ile Rubi ve Robo adında iki robot), kavramların verilmesinde araç olarak kullanıldı. Rubi ile Robo Eğitim Seti, 48 ay ve üstü çocukların motor, bilişsel, sosyal, duygusal, öz bakım ve dil gelişimlerini destekleyecek kaliteli ve güvenilir bir eğitim materyalidir.

19 Set, çocuklarda merak duygusunu uyandıracak, düşünmelerini sağlayacak, programda yer alan kazanım ve göstergeleri destekleyecek şekilde hazırlandı. Ayrıca yakından uzağa, basitten karmaşığa, kolaydan zora doğru çocuk merkezli olarak planlandı. Öğretmenin, çocukların bireysel farklılıklarını değerlendirerek yönergeleri artırıp azaltmasına uygun olacak şekilde sayfa görselleri tasarlandı. Her kitapta çalışma sayfalarını destekleyen ve etkinlikleri eğlenceli hâle getirmek amacıyla hazırlanan çıkartma sayfaları bulunmaktadır. Ayrıca belirli günleri destekleyen yaka kartı çıkartmaları mevcuttur. Rubi ile Robo Eğitim Seti nde kavramlarla (renk, şekil, sayı, zıt, mekânda konum, yön, zaman, miktar vb.) ilgili çalışmalar, değerler, merak serüveni, simetri, grafik, örüntü, neler neler öğreniyorum, fen / deney etkinlikleri, meslek tanıtımları, sosyal beceri gelişimi, öz bakım becerileri, dikkat geliştirici etkinlikler, eksik pazılı tamamlama ve labirent çalışmaları, sesle ilgili etkinlikler, davranış geliştirme çalışmaları, belirli gün ve haftalarla ilgili çizgi çalışmaları, mandala ve yaratıcılık gibi etkinliklere yer verildi. 19

20 20 Öğretmen Seti Okullara Toplu Satışlarda Verilen Destek Ürünler (*) 1. Bir takım Rubi ile Robo Eğitim Seti (Öğrenci Seti) 2. Belirli Gün ve Haftalar kitabı 3. Öğrenme Merkezlerine Ait Görselli Levhalar (19x41 cm, 6 adet) 4. Eğlenceli Öykü Zarları (3 adet) 5. Etkinlik Havuzu + Planlar (CD ile) 6. Kavram Posterleri (Mevsimler 1-2, Şekiller, Renkler, Sayılar 1-10, Atatürk Köşesi, Mevcut Grafiği, Boy Grafiği)

21 21 7. Etkileşimli Uygulamalarla Okul Öncesi Kavramlar CD si 8. Okul Öncesi Devam Takip Defteri (Öğrenci-Öğretmen) 9. Ödül Çıkartmaları (*) Destek ürünler, okullara toplu satışlarda öğretmen ve öğrencilere verilecek promosyonları içermektedir. Yayınevi, destek ürünlerin kapsamını ve görünümünü önceden haber vermeden değiştirme hakkını saklı tutar.

22 22 1. Eğlenceli Matematik (64 sayfa, A4 ebadında, 90 g) 2. Eğlenceli Sayılar (72 sayfa, A4 ebadında, 90 g) 3. Renkler Şekiller Kavramlar (72 sayfa, A4 ebadında, 90 g) 4. Portakal Çiçeği Kes - Yap Çalışmaları (112 sayfa, 23,5x32 cm, 170 g) 5. Portakal Çiçeği Etkinlikleri (160 sayfa, A4 ebadında, 120 g, spiralli) 6. Çizelim Boyayalım (64 sayfa, A4 ebadında, 90 g) 7. Etkinliklerle Atatürk (32 sayfa, 19,5x27,5 cm, 90 g) haz.: Uzm. Zeliha G. Demir Devrim Özer Dr. Ö. Karaca Portakal Çiçeği Eğitim Seti, 48 ay ve üstü çocukların gelişim özelliklerine göre hazırlandı.

23 23 1. Eğlenceli Matematik (64 sayfa, A4 ebadında, 90 g) 2. Eğlenceli Sayılar (72 sayfa, A4 ebadında, 90 g) 3. Renkler Şekiller Kavramlar (72 sayfa, A4 ebadında, 90 g) 4. Çizelim Boyayalım (64 sayfa, A4 ebadında, 90 g) Öğrenci Seti haz.: Uzm. Zeliha G. Demir Devrim Özer Bilişsel Gelişim Seti kitaplarında; Okul Öncesi Eğitim Programı nda yer alan ana ve ara renkler, geometrik şekiller, kavramlar ve zıt kavramlar, sayılar, basit matematik çalışmaları ve çizgi çalışmalarının yanı sıra dil gelişimine yönelik çocukların yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlayan etkinliklere yer verilmiştir. Okullara Toplu Satışlarda Verilen Destek Ürünler (*) 1. Bir takım Portakal Çiçeği Eğitim Seti ya da Bilişsel Gelişim Seti 2. Kavram Posterleri (Şekiller, Renkler, Sayı Kartları, Mevcut Grafiği, Atatürk Köşesi) 3. Öğrenme Merkezlerine Ait Görselli Levhalar (19x41 cm, 6 adet) 4. Etkinlik Havuzu + Planlar (CD ile) 5. Başarı Belgesi (48 ay+, öğrenci sayısı kadar) (*) Destek ürünler, okullara toplu satışlarda öğretmen ve öğrencilere verilecek promosyonları içermektedir. Yayınevi, destek ürünlerin kapsamını ve görünümünü önceden haber vermeden değiştirme hakkını saklı tutar.

24 24 Öğrenci Seti 1. Bonbon Şekeri 1-5 (sıralı 5 kitap, 64 sayfa, 23x28 cm, 120 g) 2. Değerlerimizle Büyüyorum (88 sayfa, 23,5x32 cm, spiralli, 110 g) 3. Ailemle Eğlenceli Hafta Sonu Kitabı (96 sayfa, 23x28 cm, spiralli, 90 g) haz.: Yayın Kurulu Bonbon Şekeri Gelişim Seti, her iki aya bir kitap olacak şekilde çocuk merkezli yaklaşımla planlandı. Ayrıca değerlerin daha da önem kazandığı günümüzde, yok olmaya başlamış değerlerimizi korumak ve bu değerleri çocuklarımıza kazandırabilmek amacıyla hazırlanan Değerlerimizle Büyüyorum kitabı ile desteklendi. Ailelerin eğitimdeki önemi de düşünülerek, ailelerin çocuklarıyla etkili zaman geçirmeleri için "Ailemle Eğlenceli Hafta Sonu" kitabı hazırlandı. Bonbon Şekeri Gelişim Seti, çocukların hayal güçlerini, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini, iletişim kurma ve duygularını anlatabilme davranışlarını geliştirebilmesine yönelik çalışmaları içermektedir. Okul Öncesi Eğitim Programı nda yer alan kazanım ve göstergelere ulaşılabilmesi için çocukların bilişsel, sosyal ve duygusal, dil, motor gelişimlerini destekleyen, öz bakım becerilerini artıran, yeteneklerinin gelişmesine yardım eden, ilkokula hazır bulunuşluk düzeyini pekiştiren çeşitli etkinlik sayfaları, konu ve kavramlarla verildi.

25 25 KAYNAK ÜRÜNLER DUYGULARIMI ÖĞRENİYORUM SETİ haz.: Prof. Dr. Alev Önder, Duygu Şallı, Güner Vatansever OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMINA UYGUN 12 DUYGU / 6 AYRI KİTAP Duygularımı Öğreniyorum Seti, 6 ayrı uygulama kitabından oluşmaktadır. Bu uygulama kitaplarında merak, heyecan, mutluluk, üzüntü, korku, kızgınlık, pişmanlık, utanç, kıskançlık, şaşkınlık, inatçılık, sabırsızlık duygularına yer verilmiştir. Her bir kitapta ele alınan duygular, çocukların çok yönlü gelişimlerini destekleyecek şekilde tanıtılmış ve farklı etkinlik türleri ile pekiştirilmeye çalışılmıştır. Etkinlikler hazırlanırken 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı ndaki değişiklik ve yenilikler göz önünde bulundurulmuştur. Duygularımı Öğreniyorum Seti, çocukların duyguları doğru tanımaları, anlamaları ve kendi duygularının farkına varmaları; öğrendikleri bu duyguları doğru şekilde ifade etmeleri, beden dillerini doğru şekilde kullanma becerisi kazanmaları amacıyla hazırlanmıştır. Bu setin en önemli özelliklerinden biri de sadece mutluluk ve üzüntü gibi temel duyguları değil çocukların yoğun olarak yaşadıkları diğer duyguları da kapsıyor olmasıdır. Duygularımı Öğreniyorum Seti nde her duyguyla ilgili kısa bir hikâyeye, hikâye ile ilgili sorulara ve tekerlemelere yer verilmiştir. Ayrıca sanat etkinliği, dikkat, hafıza, problem çözme, matematik becerileri ve ilkokula hazırlık çalışmalarına yönelik etkinliklerle zenginleştirilmiştir. Her kitabın sonundaki iki sayfa ise o duyguya ait değerlendirme sorularına ayrılmıştır.

26 26 DÜŞÜNDÜREN OYUNLAR SETİ haz.: Devrim Özer 245 adet manyetik özellikte renkli kart Bu kartlarla oynanabilecek onlarca oyunu içeren uygulama kitapçığı 45 x 60 cm boyutlarında çift taraflı manyetik tahtadan oluşan bir set... Oyun; sonucu düşünülmeden eğlenmek amacıyla yapılan; bireyin kendini ifade ettiği, yeteneklerini fark ettiği, yaratıcı potansiyelini kullanabildiği; dil, zihin, sosyal ve duygusal, motor becerilerini geliştirebileceği önemli bir fırsat ve etkili öğrenme sürecidir. Oyun denilince ilk akla gelen şey oyuncaktır. Çocuklar, oyuncaklarla oynayarak sadece eğlenceli vakit geçirmekle kalmaz, nesnelerin renklerini, şekillerini ve kullanış amaçlarını da öğrenir; yaşadığı hayatı kavrama ve adlandırmayı, gerçek ile gerçek olmayanı ayırt etmeyi de fark ederler. Anne-babalara ve eğitimcilere düşen en büyük görev, çocuklar için gelişim özeliklerine uygun, uyarıcı, düşündürücü, işlevselliği ön planda olan eğitici oyuncakların tercih edilmesidir. Düşündüren Oyunlar, tüm bu amaçlar düşünülerek tasarlanmış eğlenceli bir eğitim materyalidir.

27 27 Düşündüren Oyunlar, 245 manyetik özellikte, 8x8 cm boyutlarında renkli kart ve 45x60 cm boyutlarında çift taraflı manyetik tahtadan oluşmaktadır. Ayrıca bu kartlarla oynanabilecek bazı oyunlarla ilgili bir kitapçık içermektedir. Düşündüren Oyunlar, çocuklara erken yaşta kazandırılmak istenilen kavramları (eşleştirme, farklı olanı bulma, parçaları birleştirme, gruplama, sıralama, ilişki kurma vb.) hem eğlendirici, hem de eğitici yöntemlerle öğretmeye yardımcı olan; çocukların bilişsel, dil ve öz bakım becerisini desteklemek amacıyla geliştirilen, aynı zamanda sosyal ve duygusal, motor gelişimlerini de destekleyen, oynayarak öğrenmesini sağlayan bir eğitim materyalidir. Çocuklar, Düşündüren Oyunlar la neden-sonuç, benzerlik, parça-bütün gibi ilişkiler kurar; oluş sırasına göre sıralama veya gruplama yaparak zihinsel yeteneklerini geliştirirler. Problemlere, deneme-yanılma yoluyla çözümler bulurlar. Oyunu tek bir çocuk oynayabileceği gibi aynı anda küçük veya büyük gruplar da oynayabilir.

28 28 İPUCU KARTLARI İLE BİLMECE SETİ haz.: Uzm. Zeliha Güneş Demir - Eylem Güneş 200 ipucu kartı, 250 bilmece 64 sayfa, 16x16 cm, 90 g İpucu Kartları ile Bilmece Seti nde doğa olayları, kullandığımız araç - gereçler, mevsimler, hayvanlar, taşıtlar, toplumsal yaşam, meyveler ve sebzelerle ilgi bilmecelere yer verilmiştir. Bilmece setimizde 250 bilmece içeren bir kitap ile 50 takım ipucu kartı bulunmaktadır. İpucu kartları, bilmecelerin cevabının bulunmasına yardımcı olacak, adım adım ipucuna götürecek 4 ayrı resimli karttan oluşmaktadır. Set içinde toplam 200 ipucu kartı vardır. İpucu kartlarındaki resimler, uzaktan yakına doğru sıralanarak çocuğu bilmecenin cevabına ulaştıracak biçimde düzenlenmiştir.

29 29 Bu set, * Verilen ipucu kartlarındaki bilmecenin ne ile ilgili olduğunu tahmin etme, * İpucu kartlarını kullanarak bilmece oluşturma, * Görsel okuma ve öykü oluşturma, * Olayları oluş sırasına göre sıralama, * Nesne kartı olarak karşılaştırma yapma, benzerlik ve ayrılıkları fark etme, görsel ayırım yapabilme, parçalardan bütüne ulaşma ve bağlantı kurma amaçlarıyla da kullanılabilir. Benzer daha birçok amacın gerçekleştirilmesi için kullanılabilecek olan setimiz, okul öncesi eğitiminin yanı sıra özel eğitim ve ilkokulun ilk sınıflarında da kullanılabilir. Çocukların dil gelişimlerini destekleyerek, kendilerini ifade edebilmelerini sağlayan benzeri olmayan bir üründür. İpucu kartları, 16x16 cm boyutlarında, 220 g, selofan kaplı

30 30 ETKİNLİKLERLE ATATÜRK haz.: Dr. Özgün Karaca 32 sayfa, 19,5x27,5 cm boyutlarında, 110 g Okul Öncesi Eğitim Programı nda yer alan Atatürk ve Atatürkçülük konularının işlendiği, Ulu Önder Atatürk ün yaşamına ait çocukların ilgisini çekebilecek fotoğrafların sunulduğu, aynı zamanda Atatürk le ilgili etkinliklerin yer aldığı eğitici bir kitaptır. Çocukların, Atatürk Köşesi ve Atatürk albümlerini hazırlarken yararlanabileceği, her çocuğun ilk kitapları arasında bulunması gereken, görsel zenginlik içeren bir kitaptır.

31 31 OKUL ÖNCESİ PORTFOLYOM haz.: Uzm. Zeliha Güneş Demir 88 sayfa, 21x29,7 cm boyutlarında, 90 g, perforajlı Erken çocukluk dönemi, bireyin kişilik özelliklerinin temelinin atıldığı çok önemli ve çok iyi değerlendirilmesi gereken bir dönemdir. Bu dönemin bilinçli bir şekilde değerlendirilebilmesi için, çocukları her yönüyle tanımak ve hangi gelişim özellikleriyle ilgili desteğe ihtiyaçları olduğunu bilmek gerekir. Çocuğu tanımak ve değerlendirmek, öğretmenin programını oluşturmasında ve fiziksel ortamın hazırlanmasında önemli bir yer tutar. Okul Öncesi Portfolyom da çocuğu tanıma ve değerlendirmede kullanılacak tüm form araçları kullanılmıştır. Bunlar; * Çocuğa ait kişisel bilgiler * Aileye ait bilgi formları * Gözlem bilgileri * Anekdotlar * Standart testler * Öğretmenin çocukla ilgili kısa ve uzun vadeli planları * Fotoğraflar * Sanat çalışmaları * Sorduğu sorular ve verdiği ilginç cevaplar * Projeler vb.dir. Tüm bu başlıkların yanı sıra, dolu dolu içeriği ile eğitimciyi yormadan, çocuğu zorlamadan, çocuğa değerlendirildiği hissi vermeden zevkle oluşturulacak bir portfolyo dosyasıdır. Okul öncesi çocuklarımız için mutlaka ihtiyaç duyulan bu ürün, kullanım kolaylığı açısından perforajlı olarak hazırlanmıştır.

32 ..., göz çıkardım.... aylık iken yürüdüm.... ay anne sütü ile beslendim. 32 İLK PORTFOLYOM İlk Portfolyom, ay arası çocuklar için hazırlanmış alandaki, kapsamlı tek ürün seçki dosyasıdır. Erken çocukluk döneminde çocukların gelişimlerinde her ay, her hafta belirgin değişim gözlemlenebilir. İlk Portfolyom öğretmenin ve ailenin çocuktaki gelişimleri gözlemleyip kayıt alması için düzenlendi. Çok güzel bir anı olarak saklayabileceği ilk ürünlerini içerecek bir ürün dosyasıdır. İlk Portfolyom da çocuğun dil, bilişsel, motor, sosyal-duygusal gelişim süreçlerini takip etmeye yönelik ilk çizgilerim, duygularım, benim hikâyelerim, ben problem çözebilirim vb. ilginç sayfalara, etkinliklere yer verildi ÖĞRETMENİMDEN MEKTUP GELİŞİM BİLGİLERİM Saç rengim rengim... idi. İlk Portfolyom da yer verilen bazı çalışmalar; Ben Yaratıcı Bir Çocuğum Ben Problem Çözebilirim... yaşında diş Şaşırtan Cevaplar Küçük Eller Tuvalet eğitimimi... öğrendim. İlk Boyamalarım Duygularım NE KADAR BÜYÜDÜM? İlk söylediğim Benim Hikâyelerim Beyin Fırtınası Sorularım Okul öncesi öğretmenim... EKİM AYINDA KİLOM Öğretmenimin bir yıl boyunca benimle ilgili hedefleri Okul öncesi öğretmenim 10 sözcük.... Alerji problemim.... Geçirdiğim önemli bir hastalık.... Sürekli kullandığım ilaç.... Başarabiliyorum Benim Etkinliklerim Aile Etkinliği 6 Kıtkıt Makas Kesme Çalışmalarım Proje Çalışmalarım İlk Portfolyom, çocukların ne yapamadıklarındansa ne yaptıklarını görmek, gelişimsel olarak ne kadar ilerlediklerini değerlendirmek ve bunu farklı açılardan belgelemek için tüm çocuklarımıza, ebeveynlerine ve değerli meslektaşlarıma armağan olsun. MAYIS AYINDA KİLOM Eğlenerek, etkili çalışmalar yapmanız dileğiyle. Devrim Özer 4 Öğretmen Etkinliği 23

33 33 KAVRAMLARLA LABİRENT Kavramlarla Labirent kitabında, aylık çocukların öğreneceği okul öncesi kavramları basit labirent çalışmaları ile verildi. Böylelikle çocukların el göz koordinasyonunu çalıştırarak ince motor gelişiminin desteklenmesi hedeflendi. Ayrıca çocuğu uygulama kitapları ile öğreneceği kavramları pekiştirmek için ek etkinlikler olarak da kullanılabilir.

34 34 MAVİ YUNUS GÖRSEL KAVRAM ANSİKLOPEDİSİ haz.: Uzm. Zeliha Güneş Demir 48 sayfa, 22x24 cm boyutlarında, 220 g Ay Mavi Yunus Görsel Kavram Ansiklopedisi nde 3-4 yaş grubundaki çocukların gelişim düzeylerine uygun kavramlara görsel olarak yer verilmiştir. Kavramlar, Mavi Yunus adlı kahraman aracılığıyla verilmiştir. Mavi Yunus Görsel Kavram Ansiklopedisi, katlamalı / hareketli sayfa yapısı ile çocukların ilgisini çekecek şekilde düzenlenmiştir. Ansiklopedinin içeriğinde mekânda konum ve zıt kavramları, renkler, sayılar ve şekiller yer almaktadır. Zıt kavramlar aynı sayfada, kavramın birinin üzeri kapalı olacak şekilde verilmektedir. Kavram incelendikten sonra kapalı kısmın açılmasıyla zıt kavramın görülmesi ve incelenmesi sağlanmaktadır. Ansiklopedi, çocukların gözlem yapma, ayırt etme, benzerlik ve farklılıkları ayırt etme, ilişki kurma becerilerinin gelişmesini desteklemektedir.

35 35 DEĞERLER EĞİTİMİ DEĞERLERİMİZLE BÜYÜYORUM haz.: Uzm. Zeliha Güneş Demir - Devrim Özer 88 sayfa, 23,5x32 cm boyutlarında, 110 g, spiralli Değerlerimizle Büyüyorum kitabı, değerler eğitimini istediğiniz zaman, istediğiniz sırayla verebilmeniz için eğitim setlerinden bağımsız olarak, perforajlı hazırlanmıştır. Değerlerimizle Büyüyorum, değerler eğitimine yönelik alandaki en kapsamlı kitaplardan biri olup bu kitabı 48 ay ve üstü çocuklara yönelik tüm eğitim setleriyle birlikte kullanabilirsiniz. Değerlerimizle Büyüyorum kitabı niçin hazırlandı? Değerlerin daha da önem kazandığı günümüzde, yok olmaya başlamış olan değerlerimizi korumak ve bu değerleri çocuklarımıza kazandırabilmek amacıyla Değerlerimizle Büyüyorum kitabı hazırlanmıştır. Bu kitap, çocuklarımıza toplumsal değerlerinin kazandırılmasının yanı sıra yaratıcı düşünme, sebep - sonuç ilişkisi kurabilme, problem çözme gibi becerileri de kazandırmayı hedeflemektedir. Değerlerimizle Büyüyorum kitabında 19 değere yer verilmiştir. Bu değerler MEB Okul Öncesi Eğitim Programı dikkate alınarak belirlenmiştir. Bu değerleri kazandırmaya yönelik görsel okuma, öykü, öykü tamamlama, dikkat toplama, deney, şiir, oyun, parmak oyunu, drama, şarkı gibi etkinlik sayfaları oluşturulmuştur. Ayrıca değerlerle ilgili aile katılım etkinliklerine de yer verilmiştir. Değerlerle ilgili etkinlik sayfaları, Okul Öncesi Eğitim Programı ndaki amaç ve kazanımlar doğrultusunda, 48 ay ve üstü çocukların gelişim özellikleri de dikkate alınarak hazırlanmıştır. Değerlerimizle Büyüyorum kitabında ele alınan değerler: Sevgi Tutumlu olma Toplumsal duyarlılık Sorumluluk Sabırlı olma Vatansever olma Temizlik Misafirperverlik Paylaşım Çalışkan olma İş birliği yapma Empati kurma Selamlaşma Hedef belirleme İyilik Saygı Dürüst olma Arkadaşlık Öz güven Çocuklarımızın sosyal - duygusal gelişimlerinin desteklenmesi, onlara etik - evrensel insani değerleri kazandırması dileğiyle

36 36 YARATICILIK - PROBLEM ÇÖZME DİKKAT KİTAPLARI FARKLI DÜŞÜNÜYORUM / YARATICIYIM haz.: Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Ceylan - Uzm. Zeliha Güneş Demir Çocuklar, doğumla birlikte görsel ve işitsel olarak zengin bir uyarıcı çevreye sahiptir. Bu nedenle çocukların duyularını geliştirmeye yönelik bir çevre hazırlamak ve yaratıcı etkinlikler planlamak çok önemlidir. Kitapta yer alan etkinlikler çocuklara; Araştırma, Farklı düşünme, Keşfetme fırsatları sağlayarak 48 ay ve üstü çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla hazırlanmıştır. Yönergeler, 48 ay ve üstü çocuklara uygun; açık, net ve anlaşılır biçimde verilmiştir. Yönergeler çocuk merkezli olup aynı zamanda çocukların aktif katılımlarını sağlayacak niteliktedir. Kitabın içeriğini; yaratıcılıkla ilgili bilgi kısmı, aile katılımı çalışmaları, çocuklar için etkinlikler oluşturmaktadır. Çocukların yaratıcılıklarını desteklemek için eğitimcilerin rehberliğinde kullanılabileceği gibi ailelerin de kolaylıkla ve keyifle uygulayabilecekleri biçimde hazırlanmıştır. Yaratıcılıkla ilgili bilgi bölümü; Yaratıcılık nedir? Yaratıcı çocuğun özellikleri nelerdir? Yaratıcı çocuk yetiştirmede anne ve babanın rolü nedir? Yaratıcı çocuk yetiştirmede öğretmenin rolü nedir? bölümlerinden oluşmaktadır. Aile katılımı bölümünde; 6 adet, aileye öneri sayfası, her sayfada çocuğun ailesi ile birlikte (her seviyede ailenin) yapabileceği etkinlik örnekleri bulunmaktadır. Çocuklar için etkinlikler bölümü; hayal gücü, estetik algı, hikâye tamamlama, görsel okuma, sanat etkinlikleri, yaratıcı drama çalışmaları, problem çözme becerileri, çizgi tamamlama çalışmaları, şekil ve resim tamamlama gibi çalışmaları içermektedir. 128 sayfa, 23,5x32 cm boyutlarında, 120 g

37 37 FARKLIYIM / DİKKATLİYİM haz.: Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Ceylan - Uzm. Zeliha Güneş Demir Çocukların bir şeyi öğrenebilmesi için o konu üzerine dikkatlerini toplamaları gerekmektedir. Ancak çocukların dikkat süreleri ve yoğunlukları yaşa göre farklılık göstermektedir. Bu kitap, 48 ay ve üstü çocukların dikkat becerilerini desteklemek amacıyla hazırlanmıştır. Bunu sağlamak için kitapta beş duyu organına yönelik etkinliklere yer verilmiştir. Kitapta yer alan etkinlikler; çocukların görsel, işitsel ve dokunsal dikkatini odaklama ve dikkat sürelerini arttırma ile algı, bellek, dikkat gibi bilişsel süreçlerinin ve duyu-motor becerilerinin desteklenmesini amaçlamaktadır. Yönergeler, 48 ay ve üstü çocuklara uygun; açık, net ve anlaşılır biçimde verilmiştir. Yönergeler çocuk merkezli olup aynı zamanda çocukların aktif katılımlarını sağlayacak niteliktedir. Kitabın içeriğini, dikkatle ilgili bilgi, aile katılımı çalışmaları, çocuklar için etkinlikler bölümleri oluşturmaktadır. Ayrıca hafıza kartları mevcuttur. Bu etkinlikler; çocukların dikkatlerini desteklemek için eğitimcilerin rehberliğinde kullanılabileceği gibi ailelerin de kolaylıkla ve keyifle uygulayabilecekleri biçimde hazırlanmıştır. 136 sayfa, 23,5x32 cm boyutlarında, 120 g

38 38 DÜŞÜNÜYORUM / PROBLEM ÇÖZÜYORUM haz.: Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Ceylan - Uzm. Zeliha Güneş Demir Problem çözme ve bağımsız düşünme, çocuklarda geliştirilmesi gereken en önemli beceriler arasındadır. Ancak çocuklar problem çözmeyi tek başına kolayca beceremezler. Bu nedenle çocuğa, problemlerini tek başına çözebileceği ortamlar düzenleyerek, fırsatlar yaratarak ve etkili problem çözme yöntemlerini destekleyen deneyimleri planlayarak yardımcı olunabilir. Kitap, 48 ay ve üstü çocukların problem çözme becerilerini geliştirmek amacıyla ha zırlanmıştır. Yönergeler, 48 ay ve üstü çocuklara uygun; açık, net ve anlaşılır biçimde verilmiştir. Yönergeler çocuk merkezli olup aynı zamanda çocukların aktif katılımlarını sağlayacak niteliktedir. Kitabın içeriğini; problem çözme ile ilgili bilgi bölümü ve çocuklar için etkinlikler bölümü oluşturmaktadır. Problem çözme ile ilgili bilgi bölümünde; Problem çözme nedir? Problem çözme süreçleri, Problem çözme sürecinde çocuğun desteklenmesi bölümlerine yer verilmiştir. Öğrenciler için etkinlikler bölümü ise problem durumlarını tanımlama, farklı çözüm yolları geliştirme, en uygun çözüm uygulamasını bulma, değerlendirme boyutlarını içermektedir. Kitapta yer alan etkinlikler; çocukların problem çözme becerilerini desteklemek için eğitimcilerin rehberliğinde kullanılabileceği gibi ailelerin de kolaylıkla ve keyifle uygulayabilecekleri biçimde hazırlanmıştır. 64 sayfa, 23,5x32 cm boyutlarında, 120 g

39 39 BEN EBE MATEMATİK SOBE haz.: Nurcan Saz Okul öncesi dönemde matematik kavramları ile becerilerinin kazanılmasının önemini bilen Mavi Yunus tan okul öncesi için yepyeni bir matematik çalışmaları kitabı daha Ben Ebe Matematik Sobe, okul öncesi dönemde çocukların matematiksel becerilerinin gelişimine ve dolayısıyla okulda öğrenmeye hazır olmalarına katkı sağlayacağını düşündüğümüz bir kitap * Okul öncesi çocuklarının matematiğe olan ilgisini destekleyecek, onların farklı duyularına hitap edecek bu uygulama kitabı, 48 ay ve üstü çocuklar için hazırlanmıştır. * Okul öncesi çocuklarına toplama ve çıkarma öğretmede, somut yaşantılar ve başlangıçta gerçek nesnelerin kullanılması önemlidir. Bu nedenle kitapla birlikte sayı fasulyeleri verilmiştir. Sayı fasulyelerinin kullanılacağı sayfaların altında fasulye ikonu bulunmaktadır. Ancak etkin öğrenmeyi artırmak için sayı fasulyeleri ile farklı eğitim durumları da hazırlanabilir. * Ben Ebe Matematik Sobe kitabında kullanılan Zıp Zıp Kurbağa kahramanı ile matematik eğitimi sevimli ve eğlenceli hâle getirilmiştir. * Sayılar, toplama, çıkarma işlemleri ve labirent çalışmaları ile ilgili özgün çalışmalara yer verilmiştir. 128 sayfa, 23,5x32 cm boyutlarında, 90 g * Ben Ebe Matematik Sobe, sayılar ve sayılarla ilgili işlemleri içermekte olup daha çok toplama çıkarma işlemi isteyen eğitimcilere önerilir. OKUL ÖNCESİNE YÖNELİK TÜM EĞİTİM SETLERİYLE BİR- LİKTE KULLANILABİLİR. Ben Ebe Matematik Sobe kitabıyla birlikte SAYI FASULYELERİ hediye edilmektedir.

40 40 ÇİZGİ ÇALIŞMALARI KİTAPLARI PORTAKAL ÇİÇEĞİ ÇİZELİM BOYAYALIM haz.: Uzm. Zeliha Güneş Demir Devrim Özer 6 Yönerge : Resimdeki saatin kaçı gösterdiğini söyleyelim. Eğer saat olmasaydı yaşamımızda ne gibi zorluklar olabilirdi, anlatalım. Kesik çizgileri birleştirelim, saati tamamlayalım. 31 Yönerge : Kelebeklerdeki kesik çizgileri birleştirelim. Büyük olan kelebeği çarpı işareti (X) ile işaretleyelim. 32 Çocukların kalemi doğru tutma becerilerini geliştirmek, çizgileri doğru çizmelerini sağlamak amacıyla hazırlanmış bir etkinlik kitabıdır. Çocuklarımızın renkli dünyalarına uygun boyama ve çizgi çalışmalarıyla el ve göz koordinasyonlarını geliştirecek olan bu kitap, aynı zamanda yazı yazmaya hazırlık niteliğindedir. Çizelim Boyayalım daki çizgi çalışmaları, bitişik eğik yazıya temel oluşturan sürekli ve yuvarlak çizgilerden oluşmaktadır.

41 41 BİTİŞİK EĞİK YAZIYA HAZIRLIK ÇİZGİ ÇALIŞMALARI haz.: Uzm. Zeliha Güneş Demir 96 sayfa, 19.5x27,5 cm boyutlarında, 90 g Okul Öncesi Eğitim Programı nda ilköğretime hazır bulunuşluk düzeyinin arttırılmasına ağırlık verilmiştir. Çocukların bitişik eğik yazı kullanmaları, okul öncesi eğitimle desteklendiğinde ilköğretimde daha başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Bu nedenle hazırlanan Bitişik Eğik Yazıya Hazırlık Çizgi Çalışmaları kitabı, çocuklarımızı ilkokula hazırlayan, aynı zamanda bitişik eğik yazıya temel oluşturmayı amaçlayan kapsamlı bir çizgi çalışmaları kitabıdır. Çocukların çizgilerle tanışırken güven duygularını zedelemeden basitten karmaşığa, kolaydan zora ilkesi göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Çocukların el - göz koordinasyonunun gelişmesi, küçük kas gelişiminin desteklenmesi, kalem tutma becerilerinin gelişmesi hedeflenmiş; çocukların dikkat sürelerini arttırıcı sayfalara yer verilmiştir. Eğitim-öğretim yılının 1. döneminde Portakal Çiçeği Çizelim Boyayalım, 2. döneminde ise Bitişik Eğik Yazıya Hazırlık Çizgi Çalışmaları kitaplarının kullanılması önerilmektedir.

42 42 İLKOKULA/1. SINIFA HAZIRLIK SETİ 1. Sesleri Farkediyorum 1 + Animasyon VCD si (56 sayfa, 23x29,7 cm, 110 g) 2. Sesleri Farkediyorum 2 + Animasyon VCD si (56 sayfa, 23x29,7 cm, 110 g) 3. İlkokula Hazırlık Matematik Çalışmaları (96 sayfa, 23x29,7 cm, 110 g) 4. İlkokula Hazırlık Yaşamı Öğreniyorum (80 sayfa, 23x29,7 cm, 110 g) 5. Bitişik Eğik Yazıya Hazırlık Çizgi Çalışmaları (96 sayfa, 19,5x27,5 cm, 110 g) haz.: Zeliha Güneş Demir İlkokula Hazırlık Seti, okul öncesi eğitimin amaç ve ilkeleri arasında bulunan çocukları ilkokula hazırlamak düşüncesinden yola çıkılarak, ilkokula 1. sınıf ders programlarının okul öncesi ile ortak amaç ve kazanımları belirlenip çocukların gelişim özellikleri ve bireysel farklılıkları da dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bu set, okul öncesi eğitimi alan 48 ay ve üstü çocuklara önerilir. SESLERİ FARKEDİYORUM 1 + ANİMASYON VCD si SESLERİ FARKEDİYORUM 2 + ANİMASYON VCD si Sesleri Farkediyorum 1-2, 48 ay ve üstü çocukların gelişim özellikleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. İlkokul 1. sınıf Türkçe Öğretim Programının Okul Öncesi Eğitim Programı ile örtüşen kazanımları temel alınmıştır. Bu doğrultuda Ses Temelli Cümle Yöntem ine hazırlık niteliğinde, 29 sesi ayrı ayrı hissettirmeye yönelik çalışmalarla birlikte, görselleri tanıma, anlama, yorumlama ve anlatma becerilerine yönelik etkinliklere yer verilmiştir. Sesi hissettirme ve tanıtma etkinlikleri animasyonlarla desteklenmiştir.

43 43 Sesi hissetme çalışmaları; görseller, tekerleme, şiir, öykü ve taklit etme gibi etkinliklerle verilmiştir. Sesi hissettirme ve tanıtma etkinlikleri ayrıca animasyonlarla desteklenmiştir. Bunun için kitaplara paralel olarak VCD ler hazırlanmıştır. VCD lerin nerede, nasıl kullanılacağı kitaplarda yer verilen yönergelerde belirtilmiştir. Özellikle yanlış bilgi verilmemesi için, sesin nasıl çıkarıldığını, çocukların VCD lerden duyması sağlanmalıdır. Amaç sadece çocuklara sesi hissettirmek olduğundan çocuklara o sesin ifade ettiği sembolle yani harfle ilgili çalışmalara yer verilmemiştir. Bilindiği gibi Okul Öncesi Eğitim Programı nda okuma yazma öğretim kesinlikle yoktur. Ayrıca harfleri göstermek ve harfleri yazdırmak da yoktur. İLKOKULA HAZIRLIK MATEMATİK ÇALIŞMALARI İlkokula Hazırlık Matematik Çalışmaları, 48 ay ve üstü çocukların matematiğe karşı olumlu tutumlar edinmesini sağlamak, matematik becerilerini geliştirmek ve ilkokula hazır bulunuşluk düzeyini arttırmak amacıyla hazırlanmıştır. İlkokula Hazırlık Matematik Çalışmaları hazırlanırken ilköğretim 1. sınıf matematik programı incelenmiş, Okul Öncesi Eğitim Programı nda da bulunan ortak kazanımlar dikkate alınmıştır. Kitapta; zıt kavramlar, miktar kavramı, mekân kavramı, sayı kavramı, şekil kavramı, zaman kavramı, ölçüler, örüntü ve problem çözme gibi çalışmalara yer verilmiştir. Çalışmalarda basitten karmaşığa ilkesine dikkat edilmiştir. İlkokul matematik programındaki sıralama takip edilmeye çalışılmıştır. İLKOKULA HAZIRLIK YAŞAMI ÖĞRENİYORUM 0-6 yaş döneminde kazanılan davranışlar, çocukların tüm yaşantıları boyunca devam etmektedir. Çocuğun doğuştan getirdiği yetenek ve kişilik özelliklerini en üst düzeye çıkarmak için etkili çevre uyarıcılarına ihtiyacı vardır. Bu amaçla hazırlanan İlkokula Hazırlık Yaşamı Öğreniyorum, çocukların tüm gelişimlerini desteklemek amacıyla yaşam bilgisi kitabı olarak planlanmıştır. İlkokula Hazırlık Yaşamı Öğreniyorum, ilköğretim 1. sınıf Hayat Bilgisi programının Okul Öncesi Eğitimi Programı ile bütünleşen amaç ve kazanımları dikkate alınarak oluşturulmuştur.

44 44 FEN - MATEMATİK SETİ DENEYELİM, EĞLENEREK ÖĞRENELİM haz.: Uzm. Zeliha Güneş Demir 64 sayfa, 19,5x27,5 cm, 90 g FEN - MATEMATİK ÇALIŞMA YAPRAKLARI Bu çalışma kitabında, Deneyelim, Eğlenerek Öğrenelim kitabındaki deneylerin günlük hayatla ilişkilendirildiği yüze yakın fen - matematik etkinliğine yer verilmiştir. Bu kitap, ailelere fen öğretimi konusunda rehber olacağı gibi, ailelerin ve öğretmenlerin çocuklar ile etkili ve verimli zaman geçirmesine de yardımcı olacaktır. Deneyelim, Eğlenerek Öğrenelim kitabı basit araç ve gereçlerle okulda, evde ya da yaşanılan çevrede kolayca gerçekleştirilebilecek deney ve gözlem etkinliklerini kapsamaktadır. Çocukların gelişim özelliklerine uygun, onlara yaparak yaşayarak başarı duygusunu hissettiren, fen ve doğa ile ilgili olumlu yaşantılar sunan deney ve gözlemleri içermektedir. Bu deneyler, çocukların aktif katılımlarını sağlayan, daha önceden denenerek uygulanmış çalışmalardır. Deneylerin hangi amaç için yapıldığı belirtilerek, yapılış aşamaları detaylı bir şekilde verilmiş ve görsellerle desteklenmiştir. Deneyler konu alanlarına göre gruplandırılmış, sayfa kenarlarında her grup için farklı renk kullanılarak belirginleştirilmiştir. DENEYELİM, EĞLENEREK ÖĞRENELİM ANİMASYON CD Sİ Deneyelim, Eğlenerek Öğrenelim kitabında yer alan çalışmaları desteklemek için bir animasyon CD si hazırlanmıştır. Bu CD, kitaptaki deneylerin yapılışlarını gösteren canlandırmaların seslendirilerek yer aldığı animasyonları içermektedir. (*) Okul Öncesi Fen ve Matematik Çalışma Yapraklarını sınıfına aldıran öğretmenlere (toplu satışta) Deneyelim, Eğlenerek Öğrenelim kitabı ve Animasyon CD si ücretsiz verilecektir. 96 sayfa, 22x28 cm, 110 g

45 45 PROJE TABANLI EĞİTİM MİNİKLERDEN BÜYÜK PROJELER (PROJE YAKLAŞIMLI / TABANLI EĞİTİM ÖRNEKLERİ) haz.: Devrim Özer - Nurcan Saz 168 sayfa, 20x25 cm boyutlarında, 90 g Proje yaklaşımlı / tabanlı eğitim, Avrupa ülkelerinde kullanılan yavaş yavaşda tüm dünyaya yayılan bir eğitim sistemidir. Proje yaklaşımlı eğitim, bir konuyu derinlemesine araştırmaktır. Bu araştırmada çocuk çevresini de kullanır. Sadece çocuk ve öğretmenle, 4 duvar arasında yapılan eğitime alternatif bir modeldir. Bu sette proje yaklaşımlı eğitim ile scamper farklı düşünme yöntemi birlikte kullanılmıştır. Proje yaklaşımlı öğrenme, çocukların farklı düşünmelerini sağlayan; bellek, algı, problem çözme ve neden-sonuç ilişkisini kurmalarını geliştiren; öğrenmelerini kolaylaştıran, tek başlarına ya da küçük gruplar hâlinde (takım çalışmasıyla), gerçek yaşam konularını ya da problemlerini ayrıntılarıyla incelemek için belli bir süre çalışmaları temeline dayanan bir öğrenme yaklaşımıdır. Neden Proje Yaklaşımlı / Tabanlı Eğitim? Proje çalışmaları yüksek düzeyde düşünme süreçleri için fırsatlar sağlar. Öğrencilerin derinlemesine bilgi edinmeleri, İletişim, Takım çalışması, Problem çözme, Karar verme ve yaşam boyu öğrenme becerilerini geliştirdiği görülmektedir. Miniklerden Büyük Projeler (Proje Yaklaşımlı Eğitim Örnekleri) Dosyası, çoklu zekâ kuramı göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Sözel dil zekâsı Mantıksal matematiksel zekâ Doğacı varoluşçu zekâ Kişisel içsel zekâ Kişiler arası sosyal zekâ

46 46 62 sayfa, 24x34 cm boyutlarında, 30 ayrı etkinlik, stikır sayfası Miniklerden Büyük Projeler (Proje Yaklaşımlı Eğitim Örnekleri) Dosyası nda eylül ve haziran ayları dışında her aya bir proje konusu gelebilecek şekilde düşünülerek 6 proje konusu seçildi. Ancak bu eğitimde esas, çocukların ilgi ve ihtiyaçlarıdır. Çocuklar, proje konusu ile farklı araştırmalar yapmak isterse proje etkinlikleri artırılabilir. Miniklerden Büyük Projeler (Proje Yaklaşımlı Eğitim Örnekleri) Dosyası 3 bölümden oluşmaktadır: 1. Miniklerden Büyük Projeler / Öğrenci Dosyası 2. Miniklerden Büyük Projeler / Öğretmen Uygulama Kitabı 3. Miniklerden Büyük Projeler / Öğretmen Dosyası Miniklerden Büyük Projeler (Proje Yaklaşımlı Eğitim Örnekleri) Dosyası nda 6 proje konusu var: ELMA BULUT OTOBÜS ANAHTAR GAZETE SAAT

47 47 Miniklerden Büyük Projeler (Proje Yaklaşımlı Eğitim Örnekleri) Dosyası nda yer alan etkinlik örnekleri: Problem çözme Farklı düşünme Güven çalışmaları İpucu çalışmaları Konuk çağırma Gezi gözlem Deney Olay sıralama Mutfak çalışmaları ve okul öncesi kurumlarda kullanılan etkinliklerle projeler desteklenmiştir. 1. Miniklerden Büyük Projeler / Öğrenci Dosyası Miniklerden Büyük Projeler (Proje Yaklaşımlı Eğitim Örnekleri) Dosyası nda 6 proje konusuna yer verilmiştir: Elma, Bulut, Otobüs, Anahtar, Gazete, Saat Öğrenci dosyasında bu proje konuları ile ilgili 24x34 cm boyutlarında, toplam 30 etkinlik vardır. Ayrıca etkinliklerde kullanmak üzere bir stikır sayfasına yer verilmiştir. Miniklerden Büyük Projeler (Proje Yaklaşımlı Eğitim Örnekleri) Dosyası nda yer alan etkinlik örnekleri: problem çözme, farklı düşünme, güven çalışmaları, ipucu çalışmaları, konuk çağırma, gezi gözlem, deney, olay sıralama, mutfak çalışmaları, okul öncesi kurumlarda kullanılan diğer etkinlikler 2. Miniklerden Büyük Projeler / Öğretmen Uygulama Kitabı Bu kitapta, proje tabanlı öğrenme hakkında genel bilgi, her proje ile ilgili proje uygulama planı, veliye bilgi mektupları, eğitim durumları, kavramlar, kazanımlar, projenin uygulama aşamaları, bilgi notları vb. bölümler adım adım planlanmıştır. Öğretmen Uygulama Kitabı, 168 sayfa olup 20x24 cm boyutlarındadır. 3. Miniklerden Büyük Projeler / Öğretmen Dosyası Bu dosyada 6 proje konusuyla ilgili 50x70 cm boyutlarında, 6 kavram ağı posteri ile 35x50 cm boyutlarında 4 adet farklı poster yer almaktadır.

48 48 OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DRAMA SETİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DRAMA (SOSYAL - DUYGUSAL GELİŞİM) SETİ haz.: Prof. Dr. Esra Ömeroğlu Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Yayla Ceylan Özel kutu içinde OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DRAMA SETİ ÇOCUKLAR İÇİN ÜRÜNLER 1. Okul Öncesi Eğitimde Drama Sosyal Duygusal Gelişim Çocuklar İçin Bireysel Etkinlik Kitabı (96 sayfa, 22x28 cm, 110 g) 2. Okul Öncesi Eğitimde Drama Sosyal Duygusal Gelişim Aile Katılım Etkinlik Kitabı (112 sayfa, 22x28 cm, 110 g) 3. Etkinlik Kartları (126 adet) (9x9 cm boyutlarında, 220 g, selefon kaplı) Okul öncesi eğitimde drama etkinlikleri, çocuğun duygularını rahatça ifade etmesine, kendini tanımasına, duygularını başkaları ile paylaşmasına ve başkalarının duygularını anlamasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca çocuklara duygusal rahatlama ve eleştirel olmayan bir ortamda sosyal becerilerini geliştirme fırsatı sunmakta ve grup ortamında gerçekleştirildiği için sosyalleşmeyi sağlamaktadır. Çocuklara oyun yoluyla yaparak yaşayarak öğrenme fırsatları sunulmasını sağlayan okul öncesi eğitimde drama etkinlikleri, çocukların ileri yaşlarında toplum içindeki rollerini kazanmalarını ve topluma uyumlu bireyler olmalarını destekleyecektir. 48 ay ve üstü çocuklarının sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemek amacıyla hazırlanan OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DRAMA SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM SETİ, çocuk eğitimiyle ve eğitimde dramayla ilgilenen tüm öğrencilere, eğitimcilere ve anne babalara rehber olabilecek şekilde hazırlanmıştır.

49 49 OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DRAMA SETİ ÖĞRETMENLER / ÖĞRETMEN ADAYLARI İÇİN ÜRÜNLER 1. Okul Öncesi Eğitimde Drama Sosyal Duygusal Gelişim Çocuklar İçin Bireysel Etkinlik Kitabı (96 sayfa, 22x28 cm, 110 g) 2. Okul Öncesi Eğitimde Drama Sosyal Duygusal Gelişim Aile Katılım Etkinlik Kitabı (112 sayfa, 22x28 cm, 110 g) 3. Okul Öncesi Eğitimde Drama Sosyal Duygusal Gelişim Öğretmen Etkinlik Kitabı (96 sayfa, 20x25 cm, 90 g) 4. Okul Öncesi Eğitimde Drama Sosyal Duygusal Gelişim Kitabı (80 sayfa, 20x25 cm, 90 g) 5. Etkinlik Kartları (126 adet) (9x9 cm boyutlarında, 220 g, selefon kaplı) 6. Müzik CD si (40 adet, özel hazırlanmış ritimler, müzikler; doğa, hayvan, makine ve taşıt vb. sesleri) Okul Öncesi Eğitimde Drama Sosyal Duygusal Gelişim Çocuklar İçin Bireysel Etkinlik Kitabı, 48 ay ve üstü çocukların sosyal - duygusal gelişiminin desteklenmesi amacıyla hazırlanmış 40 bireysel etkinlikten oluşmaktadır. Bu etkinlikler, sosyal - duygusal gelişime yönelik kazanımlar doğrultusunda düzenlenmiştir. Bu bireysel çalışmalar, Okul Öncesi Eğitimde Drama Öğretmen Etkinlik Kitabı ndaki etkinlikleri desteklemek amacıyla hazırlanmıştır. Bu etkinlikler, eğitimcilerin rehberliğinde kullanılabileceği gibi, ailelerin de kolaylıkla uygulayabilecekleri şekilde hazırlanmıştır. Okul Öncesi Eğitimde Drama Sosyal Duygusal Gelişim Aile Katılım Etkinlik Kitabı nda çocukların sosyal - duygusal gelişiminin desteklenmesine yönelik hazırlanan, aile etkileşimini sağlayacak 40 oyun etkinliğine yer verilmiştir. Bu oyunlar, aynı zamanda Okul Öncesi Eğitimde Drama Öğretmen Etkinlik Kitabı ndaki etkinlikleri de desteklemektedir. Her etkinliğin bitiminde öğretmenlerin, etkinlik numaralarına göre aile katılım etkinliklerini ailelere göndermesi, çocukların evde de gelişimlerinin desteklenmesini sağlayacaktır. Böylelikle, ailelerin çocuklarıyla keyif alarak oynamasını ve verimli bir zaman geçirmesine de katkıda bulunacaktır.

50 50 Her etkinlik sayfasında basit ve anlaşılır resimler kullanılmıştır. Etkinliklerin sonunda ailelerin, etkinlik tamamlanınca çocuklarıyla ilgili doldurmaları gereken sorulara yer verilmiştir. Okul Öncesi Eğitimde Drama Sosyal Duygusal Gelişim Öğretmen Etkinlik Kitabı; hareket çalışmaları, pandomim, rol oynama, doğaçlama ve hikâyelerden oyunlar oluşturma etkinliklerinden oluşmaktadır. Bu etkinlikler, basitten zora doğru sıralanmıştır. Etkinlikler hazırlanırken, çocukların kendi yaşamsal deneyimleri ele alınarak, beş duyularını da kullanabilmeleri amaçlanmıştır. Özellikle çocuklarda farklı fikirlerin oluşması ve hayal gücünün uyarılması için somut, görsel materyallerin, kostümlerin ve müziklerin etkinliklerde kullanılmasına özen gösterilmiştir. Bu amaçla, etkinlikleri destekleyici resimli flash kartlar ve müzik CD si hazırlanmıştır. Okul Öncesi Eğitimde Drama Sosyal Duygusal Gelişim Kitabı yedi bölümden oluşmaktadır. Bu kitapta; sosyal - duygusal gelişimin tanımı, önemi ve çocuğun yaşlara göre sosyal - duygusal gelişim dönemleri, sosyal - duygusal gelişimi etkileyen etmenler, eğitimde drama, çocuk eğitiminde drama ve okul öncesi eğitimde drama etkinlikleri, drama etkinliklerinde değerlendirme, eğitimcinin rolü, anne - babanın rolü, okul öncesi eğitimde dramanın çocukların sosyal - duygusal gelişimleri üzerindeki etkileri olmak üzere birçok konu yer almaktadır.

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA KENDİMİZİ İFADE ETME BİÇİMİMİZ: Düşünceleri duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını

Detaylı

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Araştırma sonucu Göteborg daki anaokulları ve aile yuvaları ( familjedaghem) faaliyetlerinde kalitenin geliştirilmesinde kullanılacaktır. Soruları ebeveyn veya veli olarak

Detaylı

Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları

Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Tasarım Psikolojisi SEÇ356 Seçmeli 2 0 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

KİTAP İNCELEMESİ. Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri. Tamer KUTLUCA 1. Editörler. Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice AKKOÇ

KİTAP İNCELEMESİ. Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri. Tamer KUTLUCA 1. Editörler. Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice AKKOÇ Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi, 18 (2012) 287-291 287 KİTAP İNCELEMESİ Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri Editörler Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice

Detaylı

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır.

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. KAVRAMLAR Büyüme ve Gelişme Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. Büyüme Büyüme, bedende gerçekleşen ve boy uzamasında olduğu gibi sayısal (nicel) değişikliklerle ifade edilebilecek yapısal

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI HIZLI KLAVYE KULLANIMI (F KLAVYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI HIZLI KLAVYE KULLANIMI (F KLAVYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI HIZLI KLAVYE KULLANIMI (F KLAVYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ÇELİK BORU TESİSATÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ÇELİK BORU TESİSATÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ÇELİK BORU TESİSATÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan önce çok sayıda bilgi, beceri ve tutum kazandığı, hayata hazırlandığı kritik bir dönemdir. Bu yıllarda kazanılan bilgi, beceri ve tutumlar

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KULELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

SPOR KULÜBÜ HİZMET PROGRAMI

SPOR KULÜBÜ HİZMET PROGRAMI SPOR KULÜBÜ HİZMET PROGRAMI Sporculara Zihin antrenmanları, tüm çalışanlara ekip ruhu içerisinde sporcu motivasyonuna katkı sağlama, teknik ekibe psikolojik yönetim tarzları konusunda destek olamyı amaçlayan

Detaylı

Sihirli Parmaklar Öğrencilerimizin; çizgi, renk, doku, kompozisyon, perspektif gibi bilgilerini geliştirerek resim sanatını sevdirmek

Sihirli Parmaklar Öğrencilerimizin; çizgi, renk, doku, kompozisyon, perspektif gibi bilgilerini geliştirerek resim sanatını sevdirmek Hareket Eğitimi Küçük Dev Adamlar Haydi Dans Et Filenin Yıldızları 1.2. SINIFLAR AFTER SCHOOL CLUB SPORTİF SANATSAL BİLİMSEL/KÜLTÜREL Ritm Atölyesi Etkileşimli Masal Öğrencilerimizin yürüme, koşma, sıçrama,

Detaylı

İngilizce Öğretmenlerinin Bilgisayar Beceri, Kullanım ve Pedagojik İçerik Bilgi Özdeğerlendirmeleri: e-inset NET. Betül Arap 1 Fidel Çakmak 2

İngilizce Öğretmenlerinin Bilgisayar Beceri, Kullanım ve Pedagojik İçerik Bilgi Özdeğerlendirmeleri: e-inset NET. Betül Arap 1 Fidel Çakmak 2 İngilizce Öğretmenlerinin Bilgisayar Beceri, Kullanım ve Pedagojik İçerik Bilgi Özdeğerlendirmeleri: e-inset NET DOI= 10.17556/jef.54455 Betül Arap 1 Fidel Çakmak 2 Genişletilmiş Özet Giriş Son yıllarda

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK DIŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (CEKET- MONT- MANTO) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK DIŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (CEKET- MONT- MANTO) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK DIŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (CEKET- MONT- MANTO) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

Sunum Akışı. EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar Sayılarla EBA Soru Cevap Kapanış

Sunum Akışı. EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar Sayılarla EBA Soru Cevap Kapanış Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar Sayılarla EBA Soru Cevap Kapanış EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- (1)Bu

Detaylı

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler 1.Temel Kavramlar Abaküs Nedir... 7 Abaküsün Tarihçesi... 9 Abaküsün Faydaları... 12 Abaküsü Tanıyalım... 13 Abaküste Rakamların Gösterili i... 18 Abaküste Parmak Hareketlerinin Gösterili i... 19 2. lemler

Detaylı

Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi

Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi Ünite Planı Öğretmenin Adı, Soyadı Okulunun Adı Okulunun Bulunduğu Mahalle Okulun Bulunduğu İl Emine ÇELİKCİ Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi Koyunbaba mahallesi ÇORUM Ünit Bilgisi Ünite Başlığı

Detaylı

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla Tasarım I GRT 207 Her İkisi 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ V Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini

Detaylı

BİREYSEL SES EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİN GELENEKSEL MÜZİKLERİMİZİN DERSTEKİ KULLANIMINA İLİŞKİN GÖRÜŞ VE BEKLENTİLERİ

BİREYSEL SES EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİN GELENEKSEL MÜZİKLERİMİZİN DERSTEKİ KULLANIMINA İLİŞKİN GÖRÜŞ VE BEKLENTİLERİ BİREYSEL SES EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİN GELENEKSEL MÜZİKLERİMİZİN DERSTEKİ KULLANIMINA İLİŞKİN GÖRÜŞ VE BEKLENTİLERİ Dr. Ayhan HELVACI Giriş Müzik öğretmeni yetiştiren kurumlarda yapılan eğitim birçok disiplinlerden

Detaylı

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul çalışanlarının eko okullar projesi hakkında bilgilendirilmesi

Detaylı

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ () TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 ANKARA 13 OCAK 2011 İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: ÖĞRENİM ALANLARI VE ÇALIŞMA YÖNTEMİ...3 1.1.ISCED 97

Detaylı

MAVİ YUNUS EĞİTİM SETLERİ. ZIPZIP İLE PITPIT EĞİTİM SETİ (Öneri: 24-36 Ay) KIPIR KIPIR KUKLALAR EĞİTİM SETİ (Öneri: 36-48 Ay)

MAVİ YUNUS EĞİTİM SETLERİ. ZIPZIP İLE PITPIT EĞİTİM SETİ (Öneri: 24-36 Ay) KIPIR KIPIR KUKLALAR EĞİTİM SETİ (Öneri: 36-48 Ay) MAVİ YUNUS EĞİTİM SETLERİ ZIPZIP İLE PITPIT EĞİTİM SETİ (Öneri: 24-36 Ay) 1. Zıpzıp ile Pıtpıt uygulama kitapları - 5 kitap 2. Zıpzıp ile Pıtpıt Aile Katılımı 3. İlk Portfolyom 4. Kavramlarla Labirent

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri I MMR 103 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi özcan DEMİREL 1750 Üniversiteler Yasası nın 2. maddesinde üniversiteler, fakülte, bölüm, kürsü ve benzeri kuruluşlarla hizmet birimlerinden oluşan özerkliğe ve kamu

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

Kendi kendini kontrol edebilen, zamanı iyi yöneten, yalnız çalışmaktan hoşlanan, Bilgisayar kullanama yeterliliklerine sahip,

Kendi kendini kontrol edebilen, zamanı iyi yöneten, yalnız çalışmaktan hoşlanan, Bilgisayar kullanama yeterliliklerine sahip, ÖĞRETİM TASARIMI Web tabanlı öğretim ortamlarının iki önemli unsuru Horton (2001) tarafından açıkça belirtilmiştir. Bunlardan ilki ideal öğrenci, ikincisi ise ideal eğitimdir. Bu iki unsur arasındaki ilişkinin

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

Sınıf Defteri Kavram Posterleri (Mevsimler 1-2, Atatürk Köşesi, Şekiller, Renkler, Sayılar 1-5,

Sınıf Defteri Kavram Posterleri (Mevsimler 1-2, Atatürk Köşesi, Şekiller, Renkler, Sayılar 1-5, MAVİ YUNUS EĞİTİM SETLERİ KIPIR KIPIR KUKLALAR EĞİTİM SETİ (Öneri: 36-48 Ay) 1. Kıpır Kıpır Kuklalar (8 kitap) (Kukla Sincap, Kukla Kirpi, Kukla Kutup Ayısı, Kukla Kaplumbağa, Kukla Pelikan, Kukla Maymun,

Detaylı

1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2

1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Bitirme Projesi BIL401 7 0+4 2 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ. GALOŞ ve BONE DİKİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ. GALOŞ ve BONE DİKİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GALOŞ ve BONE DİKİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA 0 ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ. eskemre@gmail.com

Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ. eskemre@gmail.com Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ eskemre@gmail.com Kaynaştırma Özel Gereksinimli Bireylerin Eğitim Ortamları Tam zamanlı genel eğitim sınıfı Öğretmene danışmanlık sağlandığı tam zamanlı

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENİ

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda öğrencilere ya da yetişkinlere çocuk eğitimi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Çocuk gelişimi ile ilgili hangi

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Kasım Ayı ndan herkese Merhaba Sonbahar Mevsimi nin kendisini iyice hissettirmeye başladığı dopdolu bir Ekim Ayı nı geride bıraktık. Kasım Ayı nda yepyeni öğrenmelerin,

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri)

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts MATEMATİK (Zorunlu) (2-0-2-3)

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin bakımını

Detaylı

2016-2017 Okul Öncesi Kataloğu

2016-2017 Okul Öncesi Kataloğu 2016-2017 Okul Öncesi Kataloğu Erdem Yayınları Okul Öncesi 2016-2017 Kataloğu na hoş geldiniz. Bilindiği gibi okul öncesi eğitiminin amacı; millî eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak,

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları. Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA

EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları. Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin; Öğretmenlik mesleği ile tanışmalarını, Öğretmenliğin özellikleri

Detaylı

Okul Öncesi Devam Takip Defteri (Öğretmen - Öğrenci) Kavram Posterleri (Mevsimler 1-2, Atatürk Köşesi, Şekiller, Renkler, Sayılar 1-5,

Okul Öncesi Devam Takip Defteri (Öğretmen - Öğrenci) Kavram Posterleri (Mevsimler 1-2, Atatürk Köşesi, Şekiller, Renkler, Sayılar 1-5, MAVİ YUNUS EĞİTİM SETLERİ KIPIR KIPIR KUKLALAR EĞİTİM SETİ (Öneri: 36-48 Ay) 1. Kıpır Kıpır Kuklalar (8 kitap) (Kukla Sincap, Kukla Kirpi, Kukla Kutup Ayısı, Kukla Kaplumbağa, Kukla Pelikan, Kukla Maymun,

Detaylı

Otizm lilerin eğitim hakkı var mıdır? Nedir ve nasıl olmalıdır?

Otizm lilerin eğitim hakkı var mıdır? Nedir ve nasıl olmalıdır? Nisan, 01.04.2013 OTĠZM, EĞĠTĠM HAKKI VE UYGULAMALARI Nisan ayı otizm farkındalık ayı olarak belirlenmiştir. Gün, ay ve yıl olarak belli amaçlara hasredilen tema lar, toplumda dikkat çekmek, konunun önemini

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı FATİH Projesinde Çıtayı Yükseltiyor

Milli Eğitim Bakanlığı FATİH Projesinde Çıtayı Yükseltiyor Milli Eğitim Bakanlığı FATİH Projesinde Çıtayı Yükseltiyor FATİH Projesi altyapı çalışmalarında sona yaklaşılırken Milli Eğitim Bakanlığı dünyanın en büyük eğitim portalı olan EBA (Eğitim Bilişim Ağı)

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEFSİR OKUMALARI DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEFSİR OKUMALARI DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEFSİR OKUMALARI DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA, 2015 1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile 18 yaşını doldurmamış kişiyi,

YÖNETMELİK. a) Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile 18 yaşını doldurmamış kişiyi, 27 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28246 Bingöl Üniversitesinden: YÖNETMELİK BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ARAŞTIRMA VE REHBERLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1. Projenin Amacı... 2. 2. Proje Yönetimi... 2. 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2. 4. Projenin Süresi... 2. 5. Projenin Kapsamı...

İÇİNDEKİLER. 1. Projenin Amacı... 2. 2. Proje Yönetimi... 2. 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2. 4. Projenin Süresi... 2. 5. Projenin Kapsamı... 0 İÇİNDEKİLER 1. Projenin Amacı...... 2 2. Proje Yönetimi... 2 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2 4. Projenin Süresi... 2 5. Projenin Kapsamı... 2 6. Projenin Saklanması... 3 7. Proje ve Raporlama... 3

Detaylı

SANAT VE TASARIM GUAJ BOYA RESĠM MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI)

SANAT VE TASARIM GUAJ BOYA RESĠM MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI) T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM GUAJ BOYA RESĠM MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI) 2011 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde sanat dallarının değişim ile karşı

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/201203... 1 of 5 6 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28225 Atatürk Üniversitesinden: YÖNETMELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ASTROFİZİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü

YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİNİN TANIMI Yetişkinler din eğitimi kavramını tanımlayabilmek için önce yetişkinler eğitimini tanımlayalım. En çok kullanılan ifade ile yaygın

Detaylı

Ara rma, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geli tirme Daire Ba kanl na ba

Ara rma, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geli tirme Daire Ba kanl na ba 1.1 Ara rman n Amac Ara rmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geli tirme Daire Ba kanl na ba olarak hizmet vermekte olan; 1. Bütçe ve Performans Program ube Müdürlü ü 2. Stratejik Yönetim ve Planlama

Detaylı

MUHASEBE GRUBU ÖĞRETMENİ

MUHASEBE GRUBU ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, muhasebe ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Muhasebe ile ilgili hangi bilgi,

Detaylı

Geleceğin Dersliğini Tasarlamak

Geleceğin Dersliğini Tasarlamak Geleceğin Dersliğini Tasarlamak Mehmet MUHARREMOĞL Ulusal Koordinatör mmuharremoglu@meb.gov.tr Zehra SAYIN Teknik Koordinatör zehrasayin@meb.gov.tr Projenin yasal çerçevesi itec Projesi 7. ÇP Bilgi ve

Detaylı

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir.

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Sıkça Sorulan Sorular Başvuru Başvuru ne zaman bitiyor? 25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Bursluluğun

Detaylı

ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ VE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ

ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ VE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ VE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ Doç.Dr.Serap EMİR İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Üstün Zekalıların Eğitimi Anabilimdalı E-mail:

Detaylı

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri,

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri, 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DENEME SINAVI

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DENEME SINAVI İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DENEME SINAVI A2 BÖLÜMÜ SORULARI Teorik Soru Sayısı: 30 İstenilen Başarı Oranı : % 70 ( 21 Soru ) 1 KONULAR İşe Alım Süreci İşyeri Ziyaretleri Personel İhtiyaç Analizi Meslek

Detaylı

FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENİ

FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık

Detaylı

Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Çizim I MMR 205 Güz 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

OKUL ÖNCES YAYINLARI. KARACA E itim Yay nlar Tic. ve San. Ltd. fi. TL S PAR fi. KDV siz KDV li Adet Tutar

OKUL ÖNCES YAYINLARI. KARACA E itim Yay nlar Tic. ve San. Ltd. fi. TL S PAR fi. KDV siz KDV li Adet Tutar KARACA E itim Yay nlar Tic. ve San. Ltd. fi OKUL ÖNCES YAYINLARI Etkinlik Kitab m 1-10 (10 etkinlik kitab ) (5-6 yafl) 46,30 50,00 Aile Kat l ml Etkinlik Kitab 1 (5-6 yafl) Aile Kat l ml Etkinlik Kitab

Detaylı

Tesis ve Malzeme Kullanımı

Tesis ve Malzeme Kullanımı KAPANıŞTAN ÖNCE POLİTİKALAR Tesis ve Malzeme Kullanımı SORUNLAR -Yeterli tesis ve malzeme yok - Malzeme bilgisi sınırlı - Bakım, onarım, temizlik yetersizliği - Tesis ve malzemelerin amaç dışı kullanımı

Detaylı

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Test-Umfrage Sevgili öğrenciler, ne düşündüğünüz bizim için önemli! Okulumuzun daha da iyi olmasını istiyoruz. Okulumuzun hangi alanlarda başarılı olduğunu ve hangi alanlarda olası iyileştirmelere ihtiyaç

Detaylı

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sunum Becerileri ENG 202 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG 101, ENG 102,

Detaylı

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet Tasarım Raporu Grup İsmi Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK Kısa Özet Tasarım raporumuzda öncelikle amacımızı belirledik. Otomasyonumuzun ana taslağını nasıl oluşturduğumuzu ve bu süreçte neler yaptığımıza karar

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY

ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 29.03.2012 / ÇANAKKALE Fen Lisesi ARAŞTIRMA PROJESİ

Detaylı

1.6.1. Performans Yönetimi Hakkında Ulusal Mevzuatın Avrupa Standartlarıyla Uyumlaştırılmasına Yönelik Tavsiyeler

1.6.1. Performans Yönetimi Hakkında Ulusal Mevzuatın Avrupa Standartlarıyla Uyumlaştırılmasına Yönelik Tavsiyeler 1.6.1. Performans Yönetimi Hakkında Ulusal Mevzuatın Avrupa Standartlarıyla Uyumlaştırılmasına Yönelik Tavsiyeler 5. Sonuçlar ve reform teklifleri 5.1 (Kamu Mali yönetimi ve Kontrol Kanunu) 5.1.1 Performans

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Ölçme ve Değerlendirme MB 302 6 3+0 3 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Ölçme ve Değerlendirme MB 302 6 3+0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Ölçme ve Değerlendirme MB 302 6 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) YAġ GRUBU : 61-72 Ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Hayvanların Yuvalarını KAVRAMLAR : Canlı-cansız Hareketli-hareketsiz Aynı-farklı-benzer Altında-üstünde

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 7. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 7. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu 7. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nergiz İLİMEN, Ayben TATLICI, Gülşah YILMAZ İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 1213 nergizilimen@anabilim.k12.tr, aybentatlici@anabilim.k12.tr,

Detaylı

Yaşam Dönemleri ve Gelişim Görevleri Havighurst'un çeşitli yaşam dönemleri için belirlediği gelişim görevleri

Yaşam Dönemleri ve Gelişim Görevleri Havighurst'un çeşitli yaşam dönemleri için belirlediği gelişim görevleri Yaşam Dönemleri ve Gelişim Görevleri Havighurst'un çeşitli yaşam dönemleri için belirlediği gelişim görevleri Gelişim psikolojisi, bireylerin yaşam boyunca geçirdiği bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Muğla Üniversitesinde görevli personelin çocuklarının bakım ve eğitimi için açılan "Gündüz

Detaylı

T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RODİ ÇOCUK VE GENÇLİK MERKEZİ HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Kuruluş

T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RODİ ÇOCUK VE GENÇLİK MERKEZİ HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Kuruluş T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RODİ ÇOCUK VE GENÇLİK MERKEZİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Kuruluş Amaç MADDE 1-Bu Yönetmeliğin amacı, Diyarbakır Büyükşehir

Detaylı

SÜRE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE 1: : BİLGİ VE TEKNOLOJİ DERS SAATİ: 7

SÜRE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE 1: : BİLGİ VE TEKNOLOJİ DERS SAATİ: 7 7. 30Ekim - 2Kasım 202 6. AFTA 22-23Ekim 202 5. 5-9 Ekim 202 4. 8-2 Ekim 202 3. -5 Ekim 202 EYLÜL 2. 24-28 Eylül 202 EYLÜL. 7-2 Eylül 202 202 203 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE : : BİLGİ VE TEKNOLOJİ

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato: 2 Mart 2016 2016/06-6 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Kahramanmaraş

Detaylı

10. Performans yönetimi ve bütçeleme bağlantıları

10. Performans yönetimi ve bütçeleme bağlantıları 10. Performans yönetimi ve bütçeleme bağlantıları girdi süreç çıktı etki, sonuç Üretkenlik,verimlilik, etkinlik Kaynaklar Nihai Hedefler 4.10.2006 1 Yönetim anlaşması en azından aşağıdakileri içermelidir

Detaylı

GRAFİK TASARIMCISI TANIM

GRAFİK TASARIMCISI TANIM TANIM Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla logo, afiş, büyük boy sokak afişi yani billboard, basın ilanı, ambalaj, kitap, dergi, tanıtım filmleri, çizgi film gibi iletişim

Detaylı

İlkadım Birey Tanıma Envanteri

İlkadım Birey Tanıma Envanteri İlkadım Birey Tanıma Envanteri İLKADIM Birey Tanıma Envanteri; Birey tanıma teknikleri kapsamında hazırlanmıştır. İlkokul 3. ve 4. sınıf ve Ortaokul 5.6.7.8.sınıf, ile Lise Haz.9.10.11. ve 12.sınıf aralığındaki

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD. 2013 2014 GÜZ YARIYILI OKULLARDA GÖZLEM DERSİ UYGULAMALARI Dersin Sorumlusu: Yrd.Doç.Dr.Ramin ALİYEV

Detaylı

B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet

B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet 57 Yrd. Doç. Dr. Yakup EMÜL, Bilgisayar Programlama Ders Notları (B02) Şimdiye kadar C programlama dilinin, verileri ekrana yazdırma, kullanıcıdan verileri alma, işlemler

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alan işyerlerini kapsar.

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alan işyerlerini kapsar. 18 Haziran 2013 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 28681 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

Bu doğrultuda ve 2104 sayılı Tebliğler dergisine göre Türkçe dersinde şu işlemlerin yapılması öğretmenden beklenir.

Bu doğrultuda ve 2104 sayılı Tebliğler dergisine göre Türkçe dersinde şu işlemlerin yapılması öğretmenden beklenir. Kök Kavramı Örneklerle Konu Anlatımı 1 TÜRKÇE DERSİNDE ATATÜRKÇÜLÜK 2104 sayılı Tebliğler dergisinde yayımlanan Temel Eğitim ve Orta Öğretim Kurumlarında Atatürk İlke ve İnkılaplarının Öğretim Esasları

Detaylı

MATEMATİK ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere, matematik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

MATEMATİK ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere, matematik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere, matematik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Matematik ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI KAMUDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PANELİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI Uzm. Yusuf DUMAN İSG Koordinatörü / İş Güvenliği Uzmanı Mayıs/2016 (1/55) 6331 SAYILI İSG KANUNU İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Detaylı

Akreditasyon Çal malar nda Temel Problemler ve Organizasyonel Bazda Çözüm Önerileri

Akreditasyon Çal malar nda Temel Problemler ve Organizasyonel Bazda Çözüm Önerileri Akreditasyon Çal malar nda Temel Problemler ve Organizasyonel Bazda Çözüm Önerileri Prof.Dr. Cevat NAL Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarl k Fakültesi Dekan Y.Doç.Dr. Esra YEL Fakülte Akreditasyon Koordinatörü

Detaylı

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com Giriş Yönetim alanında yaşanan değişim, süreç yönetimi anlayışını ön plana çıkarmıştır. Süreç yönetimi; insan ve madde kaynaklarını

Detaylı

KDU (Kazanım Değerlendirme Uygulaması) nedir?

KDU (Kazanım Değerlendirme Uygulaması) nedir? KDU (Kazanım Değerlendirme Uygulaması) nedir? Kazanım Değerlendirme Uygulaması (KDU), Vitamin Ortaokul Kurumsal üyesi olan özel okullarda, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeylerinin bilişsel süreçler çerçevesinde

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı, Proje Yönetimi

Detaylı

ALOHA MENTAL ARİTMETİK TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ TÜRKKAN EĞİTİM HİZMETLERİ TURİZM TEKSTİL VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ.

ALOHA MENTAL ARİTMETİK TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ TÜRKKAN EĞİTİM HİZMETLERİ TURİZM TEKSTİL VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ. ALOHA MENTAL ARİTMETİK TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ TÜRKKAN EĞİTİM HİZMETLERİ TURİZM TEKSTİL VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ. ŞİRKET PROFİLİ Aloha International SDN BHD. 1993 yılında Malezya da kurulan 5 kıtada,

Detaylı

PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI. GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim

PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI. GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim Kurulunun önerileri doğrultusunda bu çalışma yapılmıştır. GENEL KONULAR: Madde 1.Tanım: 1.1.

Detaylı

Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar

Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar 2013 / 2014 SAYI: 04 Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar Haftanın Bazı Başlıkları Sağ ve Sol Beynin Şifreleri Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları

Detaylı

17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI

17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI 17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI GENEL SEKRETERLER TOPLANTI TUTANAĞI 1-Bilginin elektronik ortamda paylaşımı

Detaylı

GRAFİK VE FOTOĞRAF GRAFİKER MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GRAFİK VE FOTOĞRAF GRAFİKER MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GRAFİK VE FOTOĞRAF GRAFİKER MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı