İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM SEMİNERLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM SEMİNERLERİ"

Transkript

1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM SEMİNERLERİ

2 BASINÇLI KAPLARDA GÜVENLİK

3 BASINÇLI KAPLARIN PERİYODİK KONTROLLERİ VE TEST TEKNİKLERİ

4 İşçi sağlığı ve İş güvenliği Tüzüğü ne göre aşağıdaki sürelerde; Genel Hükümler Periyodik Kontroller Basınçlı Kaplar ( ) Yılda bir İş güvenliği açısından test ve deneylerinin yapılması hükme bağlanmıştır.

5 Genel Hükümler Yine aynı tüzük maddelerinde; test ve deneylerin ehliyeti hükümet veya mahalli idarelerce kabul edilen teknik elemanlar tarafından yapılabileceği belirtilmiştir.

6 Genel Hükümler Bilindiği gibi İşçi sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğünde belirtilen ve kontrolleri zorunlu olan makine ve cihazların; imalatı, bakımı ve işletilmesi makine mühendisliği uzmanlık alanına girmektedir. Bu nedenle anılan kontrollerin makine mühendisleri tarafından yapılması gerekmektedir.

7 Genel Hükümler 10 kasım 2000 tarih ve sayılı Resmi gazetede Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan Basınçlı Kaplar ve Bu Kapların Muayene Yöntemlerinin Ortak Hükümlerine Dair Yönetmelik gereğince;

8 Genel Hükümler Muayene kuruluşunun yöneticisi ve doğrulama testlerini uygulamaktan sorumlu personel, muayene edilecek kapların ya da teçhizatın tasarımcısı, imalatçısı, tedarikçisi, montaj sorumlusu ya da bunların yetkilisi olamaz.

9 Genel Hükümler Muayene kuruluşunun teknik yetersizliğe haiz personeli, doğrulama testlerini bütünlük içerisinde uygulamak zorundadır. Personel, özellikle doğrulama sonuçları ile doğrudan ilişkili olan kişi veya kişilerden, kararlarını muayene sonuçlarını etkileyebilecek finansal baskılardan ve özendirmelerden bağımsız olmalıdır

10 Teknik Personel Muayeneden sorumlu teknik personel aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:

11 Teknik Personel Yeterli teknik ve mesleki eğitim almış olmalı, Uygulanan testlerin gerekleri hakkında yeterli bilgi ve deneyime sahip olmalı, Testlerin doğruluğu için gerekli olan sertifikaları kayıtları ve raporları hazırlama kabiliyetinde olmalı, Muayene personeli mutlaka tarafsız olmalıdır.

12 Periyodik Kontroller Basınçlı kapların periyodik kontrolleri

13 Basınçlı kapların periyodik kontrolleri Kazanlar Kompresörler Hava tankları Vb.

14 BASINÇLI KAPLARIN PERİYODİK TESTLERİ

15 KALORİFER KAZANI KONTROL LİSTESİ

16 GENEL KOTROL A. KAZAN DAİRESİ KONTROLÜ Kazan döşeme zeminden ve çevre yıkama sularından korunmak üzere cm. yüksekliğinde kaide üzerine oturtulmuş mu? Brülorün en alt noktası yerden en az 20 cm yukarıda mı?

17 A. KAZAN DAİRESİ KONTROLÜ Çevre sularını toplan büyük boy döşeme süzgeci var mı? Çatıya kadar çıkan havalandırma bacası mevcut mu?

18 A. KAZAN DAİRESİ KONTROLÜ Pis hava baca kesiti kalorifer bacası kesintinin en az yarısı mı? Vantilatörlerle havalandırma yapılıyorsa vantilatör kapasitesi (debisi) kw kazan gücü başına 0.5m3/h mi?

19 A. KAZAN DAİRESİ KONTROLÜ Bina dışında yapılan kazan dairelerinde kalorifer kazanlarının üstünde havalandırma için boşluk bırakılmış mı? Kalorifer kazanlarının etrafında oluşacak ısının dışarıya atılması için havalandırma menfezi kazan sonuna yakın yerde mi?

20 A. KAZAN DAİRESİ KONTROLÜ Kazan dairesi kapıları yangına karşı dayanıklımı? kapılar dışa doğru açılıyor mu? Kazanlar bacaya en yakın yoldan bağlanmış mı?

21 A. KAZAN DAİRESİ KONTROLÜ Kazan kenarlarının duvarlardan veya duvara monte edilmiş cihazlardan uzaklığı en az 70 cm mi? İki kazan arasındaki uzaklık en az 50 cm mi?

22 A. KAZAN DAİRESİ KONTROLÜ İkiden fazla kazan var ise ikişerli olarak gruplanmış mı?(gruplar arası 50 cm iki kazan arası 10 cm) Kazan dairesinin yüksekliği (tavanı) kazan üzerinde yer alan düzenlerin gerektiğinde tamir ve bakımının yapılması için en yüksek kazan aksesuarı seviyesinin üzerinde en az 1 m. serbest mesafe kalacak şekilde düzenlenmiş mi?

23 A. KAZAN DAİRESİ KONTROLÜ Kazan dairesinde yeteri kadar yangın söndürme cihazı var mı? Kazan dairesinde patlayıcı-yanıcı ve parlayıcı malzeme bulunuyor mu?

24 A. KAZAN DAİRESİ KONTROLÜ Kazan dairesi aydınlatması yeterli mi? Kazan ölçü ve kontrol cihazları kolayca görünüp okunabiliyor mu? Ana yakıt deposu ile kazanın bulunduğu bölüm yanmaz bil malzemeden ayrılmış mı?

25 A. KAZAN DAİRESİ KONTROLÜ Yakıt deposu havalandırmaları kazan dairesi dışında mı? Kömür ile kazanın bulunduğu bölüm birbirinden bir bölme ile ayrılmış mı? Kazan bacası üç ayda bir temizlenmiş mi? Kayıtları tutulmakta mı?

26 B.BESİ SUYU KONTROLÜ (HAZIRLA SİSTEMİ) Kalorifer kazanında sert su kullanılmıyor mu? Besi suyu filtre ediliyor mu? Besi suyu tamamen berrak ve renksiz mi?

27 B.BESİ SUYU KONTROLÜ (HAZIRLA SİSTEMİ) İçerisinde mekanik pislik var mı? Su yumuşatma tesisatından otomatik kontrol vanasına giren ve çıkan bütün borulamalar otomatik kontrol vanasına yük getirecek şekilde bağlanmış mı?

28 B.BESİ SUYU KONTROLÜ (HAZIRLA SİSTEMİ) Su tesisatında sistemde (su yumuşatma) herhangi bir arıza çıktığında su kesintisinin olmaması için by-pass vanaları kullanılmış mı? Drenaj hattı var mı? Sistem otomatik mi?

29 C. YAKIT SİSTEMİNİN KONTROLÜ Brülor kapasitesi ile kazan kapasitesi uygun mu? Yer üstü sıvı yakıt depoları kazan dairesinden ayrı bir hacimde mi?

30 C. YAKIT SİSTEMİNİN KONTROLÜ Sıvı yakıt deposu havalandırması tamam mı? Depo en az 25 cm yükseklikte bir kaide üzerine oturtulmuş mu? Günlük depodaki yakıt seviyesi brülorün altına düşüyor mu?

31 C. YAKIT SİSTEMİNİN KONTROLÜ Yakıt borularında kaçak var mı? Yakıtın depodan akması durumunda pis su kanalına, yeraltı sularına ateşle ilgili yerlere iletimi kesinlikle önlenmiş mi?

32 C. YAKIT SİSTEMİNİN KONTROLÜ Oturulan bina altındaki akaryakıt deposu en çok 1 ton mu? Yakıt depoları statik elektriğe karşı topraklanmış mı?

33 C. YAKIT SİSTEMİNİN KONTROLÜ Yatık tankı eğimli olarak yerleştirilmiş mi? Eğimli tarafta boşaltma vanası var mı?

34 C. YAKIT SİSTEMİNİN KONTROLÜ Yakıt depoları korozyona ve dış etkilere karşı korunmuş mu? Yakıt depolarına ateşle yaklaşılmasının önleyecek uyarı levhaları konmuş mu?

35 C. YAKIT SİSTEMİNİN KONTROLÜ Brulör kazan termostat ayarına uygun çalışıyor mu? Yakıt ön ısıtma sistemi mevcut mu?

36 C. YAKIT SİSTEMİNİN KONTROLÜ Yakıt sisteminde filtre kullanılıyor mu? Pompa filtresi temiz mi? Yakıt deposu seviye göstergesi çalışıyor mu?

37 C. YAKIT SİSTEMİNİN KONTROLÜ Kömür analiz raporu mevcut mu? Rapordaki değerler izin verilen sınırlar içinde mi? Kömür yığma yüksekliği normal mi? (1.5-2m)

38 C. YAKIT SİSTEMİNİN KONTROLÜ Kömür yayılma alanı uygun mu? (filtresiz) Kömür içerisinde yabancı maddeler var mı? Kazancı kömür yakma tekniğini biliyor mu?

39 C. YAKIT SİSTEMİNİN KONTROLÜ Kazancının el aletleri tam ve sağlam mı? Yakıt deposu (GAZ) kazan dairesinin dışında mı?

40 C. YAKIT SİSTEMİNİN KONTROLÜ Yakıt (GAZ) deposunun çevresi tel örgülerle çevrilmiş mi? Gerekli uyarı levhaları konulmuş mu?

41 D. KAZAN KONTROLÜ Kazan işleticisinin ateşçi belgesi var mı? Kazan işletme ve bakım talimatı var mı? Bütün cihazlar, vanalar temiz ve boyalı mı?

42 D. KAZAN KONTROLÜ Kazan ısıtma yüzeyleri temiz mi? Kalorifer kazanı, sıcak su gidiş-dönüş boruları ve vanaları, genleşme deposu, boyler vs. izolasyonları sağlam mı?

43 D. KAZAN KONTROLÜ Kazan yanma hücresinde ve külhanlardaki bütün ateş tuğlaları sağlam durumda mı? Ön duman sandığı kapak contaları sağlam mı? Kazan hidrometresi çalışıyor mu?

44 D. KAZAN KONTROLÜ Kazan termometresi çalışıyor mu? Kazan termostatı (sıvı yakıtlı) çalışıyor mu? ve Brülöre kumanda ediyor mu?

45 D. KAZAN KONTROLÜ Emniyet boruları uygun mu? ve doğrudan genleşme deposuna bağlı mı? Emniyet borularının üzerinde hiçbir şekilde bir vananın olmadığı doğru mu?

46 D. KAZAN KONTROLÜ Haberci boruları kazan üzerinde kolayca görülebilecek yerde mi? Kalorifer tesisatı tekniğe uygun mu?

47 D. KAZAN KONTROLÜ Flanş ve vanalarda sızıntı ve kaçaklar mevcut mu? Boyler izolasyonu sağlam mı?

48 D. KAZAN KONTROLÜ Çelik kazanlarda alçak sıcaklık korozyonunu önlemek için kazan çıkışında 3 veya 4 yollu vana var mı? Güvenlik boruları gerekli eğim verilerek genleşme deposuna bağlanmış mı?

49 E. KAZAN HİDROSTATİK BASINÇ TESTİ Basınç testine tabi tutulan kazanın soğuk olduğunun tespiti Kazan ısıtma yüzeyleri temizletildi Kazan üzerindeki bütün kaçaklar önlendi Kazanın bütün vanaları kör flanş ile körletildi

50 E. KAZAN HİDROSTATİK BASINÇ TESTİ Kazan tamamen su ile dolduruldu(suda kaba kirleticiler yok ve su sıcaklığı c arasında) Kazana test pompası için 1/2 bağlantı ağzı bırakıldı ve test pompası bağlantısı yapıldı Kazan 10 bar basınç yüklemesi 1-2 bar/dak olarak yapıldı

51 E. KAZAN HİDROSTATİK BASINÇ TESTİ Kazan test basıncına çıkarıldı Kazan manometresi ile test manometresinin aynı olduğu görüldü. 30 dakika içinde arka ve ön duman sandığı alev duman boruları, ayna kaynak ve makine boru kaynaklarından sızıntı ve kaçakların olmadığı görüldü. 30 dakika içinde kazan külhan ve cehennemliğinden sızıntı, terleme ve kaçak olmadığı görüldü.

52 E. KAZAN HİDROSTATİK BASINÇ TESTİ 30 dakika içinde kazan üzerinde bulunan bütün kapama elemanlarından sızıntı, terleme ve kaçak gelmediği görüldü 30 dakika içinde kazanın bütün bağlantı ve flanş yerlerinden sızıntı, terleme ve kaçak olmadığı görüldü

53 E. KAZAN HİDROSTATİK BASINÇ TESTİ 30 dakika içinde kazanın özelliğine göre sızıntı ve kaçak yapma olasılığı olan diğer yerlerden kacak ve sızıntı olmadığı görüldü 30 dakika için su borulu kazanda boru demetleri ve boru dış yüzeyleri kontrol edilerek, sızıntı ve kaçak olmadığı görüldü. Genel olarak 30 dakika içinde kontrol edilen tüm yerlerden sızıntı ve kaçak olmadığı görüldü

54 E. KAZAN HİDROSTATİK BASINÇ TESTİ Hidrostatik test basıncı sonunda kazan basıncı yavaş yavaş düşürüldü Kalorifer kazanı eski durumuna getirilerek periyodik kontrol işlemi tamamlandı

55 F. FİRMAYA AİT BELGELERİN KONTROLÜ Kazan işleticisinin belgesinin uygulanarak kontrolü Kazan dairesinde yapılan tüm bakım ve onarımların sicil defterine işlendiğinin kontrolü

56 DİNLENME ARASI LÜTFEN 15 DAKİKA MOLA VERİNİZ

57 DERS 2

58 KOMPRESÖR KONTROL LİSTESİ

59 KOMPRESÖRÜN KONTROLÜ Bir önceki kontrol raporu var mı? Varsa eksikleri giderilmiş mi? Sicil kartı ve bakım defteri var mı?

60 KOMPRESÖRÜN KONTROLÜ Kompresörün temiz hava emmesi sağlanmış mı? Hava emiş filtresi temiz mi?

61 KOMPRESÖRÜN KONTROLÜ Hava emiş kanalları düz ve dirseksiz mi? Hava emiş kanallar duvar ve tavan bağlantıları sağlam ve titreşimsiz mi?

62 KOMPRESÖRÜN KONTROLÜ Kompresör titreşimlerin boru bağlantılarına zarar vermeyecek şekilde tasarlanmış mı? Kompresör dairesi temiz ve havalandırması iyi mi?

63 KOMPRESÖRÜN KONTROLÜ Kompresör yağı temiz ve uygun seviyede mi? Kompresör üzerinde yağ kaçakları var mı?

64 KOMPRESÖRÜN KONTROLÜ Kompresör motor ayarlanan basınçlarda boşa geçiyor veya duruyor mu? Kompresör ile çek valf arasındaki boru hattında bulunan basınçlı havayı elektrik motor durduğunda tahliye eden sistem var mı?

65 HAVA TANKI VE BASINÇLI HAVA TESİSATI KONTROLÜ Kaynak dikişleri tekniğe uygun mu? Tank üzerinde bir noktada ikiden fazla kesişen kaynak dikişi var mı?

66 HAVA TANKI VE BASINÇLI HAVA TESİSATI KONTROLÜ Tank üzerinde yama kaynağı var mı? Tank yüzeylerinde eziklik, çarpıklık ve eğri kaynak dikişi var mı?

67 HAVA TANKI VE BASINÇLI HAVA TESİSATI KONTROLÜ Tank malzemesinde çapak, katmer, tufal gibi malzeme kusurları var mı? Tank saç kalınlığı herhangi bir yerde 3.2 mm'den az mı?

68 HAVA TANKI VE BASINÇLI HAVA TESİSATI KONTROLÜ Tank üzerinde kontrol ve temizlik delikleri var mı? Kompresör ile tank arasında çek valf var mı?

69 HAVA TANKI VE BASINÇLI HAVA TESİSATI KONTROLÜ Çekvalf çalışıyor mu? Separatör var ve çalışıyor mu? Hava tankı üzerinde manometre var ve doğru gösteriyor mu?

70 HAVA TANKI VE BASINÇLI HAVA TESİSATI KONTROLÜ Manometre kolayca okunabilecek büyüklükte mi? Hava tankı üzerinde emniyet ventili var ve çalışıyor mu?

71 HAVA TANKI VE BASINÇLI HAVA TESİSATI KONTROLÜ Boru tesisatının akış istikametinde doğru eğilimli mi? Su ve yağ gibi pislikler tutucular aracılığı ile tutuluyor mu?

72 HAVA TANKI VE BASINÇLI HAVA TESİSATI KONTROLÜ İki veya daha fazla hava kompresörü aynı çıkış borusuna Emniyet ventili doğrudan doğruya tank üzerinde dikey durumda takılı mı? Emniyet ventilinde elle kumanda edilen kaldırma düzeneği var mı?

73 HAVA TANKI VE BASINÇLI HAVA TESİSATI KONTROLÜ Emniyet ventili kolay açılıyor mu? Emniyet ventili ayar bozulmasına karşı önlem alınmış mı?

74 HAVA TANKI VE BASINÇLI HAVA TESİSATI KONTROLÜ Hava tankı üzerinde bir adet basınç otomatiği var mı? Basınç otomatiği çalışıyor mu? En alt sevide blöf musluğu var mı?

75 HAVA TANKI VE BASINÇLI HAVA TESİSATI KONTROLÜ Kompresörün tehlike anında uzak bir yerde durdurulmasını sağlayacak elektrik tesisatı var mı? Basınçlı hava boru tesisatı duvar ve tavan bağlantıları sağlam mı?

76 HAVA TANKI VE BASINÇLI HAVA TESİSATI KONTROLÜ Basınçlı hava tesisatında kaçak var mı? bağlı ise her kompresörden gelen çıkış borusu üzerinde çek valf var mı? Kompresör çıkış boruları çevresinde yanıcı, patlayıcı ve parlayıcı maddeler var mı?

77 HAVA TANKI HİDROSTATİK BASINÇ DENEYİ Hava tankı içerisindeki bütün hava boşaltıldı Hava tankı üzerindeki emniyet ventili söküldü

78 HAVA TANKI HİDROSTATİK BASINÇ DENEYİ Kompresör üzerinde basınçlı hava çıkış borusu çek valf hava tankı ile bağlantılı olacak şekilde körlendi Hava tankı üzerindeki basınçlı hava çıkış körlendi

79 HAVA TANKI HİDROSTATİK BASINÇ DENEYİ Tank içerisinde hava kalmayacak şekilde su dolduruldu Tank üzerine test pompası bağlandı

80 HAVA TANKI HİDROSTATİK BASINÇ DENEYİ Tank 10 bar'a yavaş yavaş yükseltildi Daha sonraki basınç yükselmeleri 1-2bar/dk olarak yapıldı

81 HAVA TANKI HİDROSTATİK BASINÇ DENEYİ Kazan test basıncında 1/2 saat tutuldu Kazan manometresinin doğru gösterdiği

82 HAVA TANKI HİDROSTATİK BASINÇ DENEYİ Hava tankı kaynak yerleri, hava tankı üzerinde bütün kapama elemanları, hava tankı yardımcı donanımları ve diğer bağlantı yerlerinden sızıntı ve kaçak olmadığı kontrol edildi? Çek valfin kaçırmadığı

83 HAVA TANKI HİDROSTATİK BASINÇ DENEYİ 30 dk içerisinde hava tankında sızıntı ve deformasyon olmadığı kontrol edildi. Kompresör ve hava tankı bağlantıları eski durumuna getirilerek çalışır durumda bırakıldı

84 DERS SONU

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

YÖNETİM SİSTEMİ PROSEDÜRLERİ

YÖNETİM SİSTEMİ PROSEDÜRLERİ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Rev. No Açıklama 23.05.2008 00 İlk Kez yayınlandı HAZIRLAYAN : İMZA ONAYLAYAN : İMZA 1/17 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu talimatın amacı Basınçlı kapların periyodik kontrolünü yapabilmek

Detaylı

MUAYENE ÖNCESİ ÖN HAZIRLIK FORMU

MUAYENE ÖNCESİ ÖN HAZIRLIK FORMU TÜM İŞ EKİPMANLARI VE TESİSATLAR İÇİN YAPILMASI GEREKEN ORTAK HAZIRLIKLAR 1. Kontrolü yapılacak cihazın bakım onarım defteri 2. Firma yardımcı personel ve gerekli ekipmanların hazır bulundurulması sağlanmalıdır.

Detaylı

PERİYODİK KONTROLLER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR

PERİYODİK KONTROLLER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR BUHAR VE KIZGIN SU KAZANLARI ÖNCELİKLE TESTİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE YAPILABİLMESİ İÇİN KAZAN SOĞUK OLMALIDIR. 1. Kazan ön kapağı açılmalı ve kazan ısıtma yüzeyleri temizlenmelidir. 2. Emniyet Ventilleri

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim

Detaylı

DOĞAL GAZ YAKITLI KALORİFER KAZANI KULLANMA TALİMATI

DOĞAL GAZ YAKITLI KALORİFER KAZANI KULLANMA TALİMATI DOĞAL GAZ YAKITLI KALORİFER KAZANI KULLANMA TALİMATI Doğal gaz yakıtlı kazanlarda her bölgenin ana yetkili doğal gaz dağıtım müdürlüklerinin talimatları alınmalı ve kazancıya eğitimi verilmelidir. Kazan

Detaylı

PERİYODİK KONTROL ÖNCESİ MÜŞTERİ TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN ÖN HAZIRLIK FORMU

PERİYODİK KONTROL ÖNCESİ MÜŞTERİ TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN ÖN HAZIRLIK FORMU BUHAR VE KIZGIN SU KAZANLARI ÖNCELİKLE TESTİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE YAPILABİLMESİ İÇİN KAZAN SOĞUK OLMALIDIR. 1. Kazan ön kapağı açılmalı ve kazan ısıtma yüzeyleri temizlenmelidir. 2. Emniyet ventilleri

Detaylı

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU GİRİŞ ÜNMAK ÜGS/ÜSG tip kazanlar, silindirik gövde ve yanma hazneli, sıvı ve/veya gaz yakıtlı çelik kazanlardır. Standart işletme sıcaklığı

Detaylı

Bölüm IV KAZANLAR, KAZAN DAİRESİ VE GENLEŞME DEPOLARI

Bölüm IV KAZANLAR, KAZAN DAİRESİ VE GENLEŞME DEPOLARI Bölüm IV KAZANLAR, KAZAN DAİRESİ VE GENLEŞME DEPOLARI Kazanların Sınıflandırılması 1.Kazan İmalatında Kullanılan Malzemeye Göre a) Dökme dilimli kazanlar b) Çelik kazanlar 2. Kazan Ocak Tipi, Tasarım Şekli

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ISITMA TEKNİĞİ 1.Tarihsel gelişim 2.Günümüz ısıtma teknikleri Bir ısıtma tesisatının uygun olabilmesi için gerekli

Detaylı

ÖNCELİKLE TESTİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE YAPILABİLMESİ İÇİN KAZAN SOĞUK OLMALIDIR. PERİYODİK KONTROLLER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR

ÖNCELİKLE TESTİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE YAPILABİLMESİ İÇİN KAZAN SOĞUK OLMALIDIR. PERİYODİK KONTROLLER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR PERİYODİK KONTROLLER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR BUHAR VE KIZGIN SU KAZANLARI Buhar kazanı ÖNCELİKLE TESTİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE YAPILABİLMESİ İÇİN KAZAN SOĞUK OLMALIDIR. 1. KAZAN ÖN KAPAĞI

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr.

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Selahattin ÇELİK KALORİFER TESİSATI PROJESİ Öneri projesi ve raporu Ön (Avan) proje ve

Detaylı

VIESMANN. VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Buhar kapasitesi 0,5 ile 4,0 t/h arası. Teknik Bilgi Föyü. VITOMAX 200-HS Tip M73A

VIESMANN. VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Buhar kapasitesi 0,5 ile 4,0 t/h arası. Teknik Bilgi Föyü. VITOMAX 200-HS Tip M73A VIESMANN VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Buhar kapasitesi 0,5 ile 4,0 t/h arası Teknik Bilgi Föyü Sipariş numarası: fiyat listesine bakınız, fiyatları lütfen sorunuz VITOMAX 200-HS

Detaylı

APARTMANLAR KONTROL FORMU

APARTMANLAR KONTROL FORMU SORU E H ÖNERİ 1. Apartmanın sokak numarası gece ve gündüz görülebilecek durumda mı? 2. Apartman dairelerinin numaraları var mı? 3. Apartmana giren kişiler için geçiş kontrolü var mı? 4. Apartman, site

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA ÇALIŞMALARDA İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ

BASINÇLI KAPLARDA ÇALIŞMALARDA İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ 1 Basınçlı kaplarda temel prensip olarak hidrostatik test yapılması esastır. Bu testler, standartlarda aksi belirtilmediği sürece işletme basıncının 1,5 katı ile ve bir yılı aşmayan sürelerle yapılır.

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR TİPİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 6,1-20,5 3.035 3.110 3.150 3.263 10.01.004.3011 CSZ 24/300

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR KAZANLAR Sayfa No : 1 RESMİ ÜRÜN NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FİYATLAR ( AVRO ) 1 1 1 CGB YOĞUŞMALI KAT KALORİFERİ VE KAZANLAR CGB 50 Yoğuşmalı Kat 10.02.007.3005 12,2-49,9 2.321 Kaloriferi 2.414 2.460

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 RESMİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 Yoğuşmalı Boylerli Solar Kombi* 6,1-20,5 3.225 3.306 3.346 3.467 10.01.004.3011

Detaylı

PERİYODİK MUAYENE HAZIRLIK LİSTESİ

PERİYODİK MUAYENE HAZIRLIK LİSTESİ LER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR Doküman No Sayfa No 1 / 18 1.1 AMAÇ Bu talimat ilgili yasal mevzuat ve standartlar doğrultusunda, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında gerçekleştirilen periyodik

Detaylı

SİLİNDİRİK KÜLHANLI ÜÇ GEÇİŞLİ SIVI / DOĞALGAZ YAKII

SİLİNDİRİK KÜLHANLI ÜÇ GEÇİŞLİ SIVI / DOĞALGAZ YAKII SİLİNDİRİK KÜLHANLI ÜÇ GEÇİŞLİ SIVI / DOĞALGAZ YAKII Sıvı ve Gaz yakıtı yüksek verimde yakar. %95 ve daha üzerinde yanma verimine sahiptir. Düşük yakıt tüketimi ile yakıt tasarrufu sağlar. 3 tam geçişli

Detaylı

VIESMANN. VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Isı yükü 3,8-18,2 MW Buhar kapasitesi 5 ile 26 t/h arasında.

VIESMANN. VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Isı yükü 3,8-18,2 MW Buhar kapasitesi 5 ile 26 t/h arasında. VIESMANN VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Isı yükü 3,8-18,2 MW Buhar kapasitesi 5 ile 26 t/h arasında Teknik Bilgi Föyü Sipariş numaralarını ve fiyatları lütfen sorunuz Kazan seçimi

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR KAZANLAR Sayfa No : 1 ÖNERİLEN BAYİ SATIŞ FİYAT LİSTESİ ANTALYA-TEL : (242) 322 00 29 RESMİ ÜRÜN NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FİYATLAR ( AVRO ) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER CSZ 20/300 Yoğuşmalı

Detaylı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 200 HS. Yüksek basınçlı buhar kazanı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 200 HS. Yüksek basınçlı buhar kazanı VIESMANN VITOMAX 200 HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Buhar kapasitesi 4-25 t/h Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine Arşiv referansı: Teknik Bilgiler Klasörü,

Detaylı

KALORİFER KAZANI TALİMATI

KALORİFER KAZANI TALİMATI KALORİFER KAZANI TALİMATI 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, ANFA işletmesinin yürütmekte olduğu Parklarda, işletmelerde bulunan Kalorifer Kazanı kullanımı işleminde iş sağlığı ve güvenliği açısından uyulması

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No: 1 TİPİ NOMİNAL KAPASİTE ( KW - 50/30 C ) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 6,1-20,5 3.035 3.110 3.150 3.263 10.01.004.3011 CSZ 24/300

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR TİPİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 6,1-20,5 3.035 3.110 3.150 3.263 10.01.004.3011 CSZ 24/300

Detaylı

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI SAYFA NO 1/7 1.AMAÇ VE KAPSAM : Klima santrallerinin bakımının nasıl yapıldığının tanımlanması. Hastanemiz dahilindeki klima santrallerini kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK : Teknik hizmetler Müdürlüğü Klima

Detaylı

EMNİYET VENTİLİ (EV)

EMNİYET VENTİLİ (EV) EMNİYET VENTİLİ (EV) SABİT AYARLI Ağustos 018 TANITIM Sabit ayarlı emniyet ventilleri kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşan basıncı tahliye ederek, önceden belirlenmiş bir değere sınırlamak amacıyla

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 RESMİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FGB-K YOĞUŞMALI KOMBİLER 10.01.004.3012 FGB-K 28 Yoğuşmalı Kombi 27,3 938 961 973 1.008 10.01.004.3013 FGB-K 35 Yoğuşmalı

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Liste No : Sayfa No : Tarih : S/18-01 1 30.03.2018 ÖNERİLEN BAYİ SATIŞ FİYAT LİSTESİ ANTALYA-TEL : (242) 322 00 29 RESMİ ÜRÜN NOMİNAL FİYATLAR ( AVRO ) KAPASİTE (kw - 50/30

Detaylı

formülü verilmektedir. Bu formüldeki sembollerin anlamları şöyledir: için aşağıdaki değerler verilmektedir.

formülü verilmektedir. Bu formüldeki sembollerin anlamları şöyledir: için aşağıdaki değerler verilmektedir. 11.YILLIK YAKIT MİKTARI HESABI VE YAKIT DEPOLARI Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır. 11.1 Yıllık

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 ÖNERİLEN BAYİ SATIŞ FİYAT LİSTESİ ANTALYA-TEL : (242) 322 00 29 RESMİ ÜRÜN NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FİYATLAR ( AVRO ) FGB-(K) YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAT

Detaylı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 200 HS. Yüksek basınçlı buhar kazanı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 200 HS. Yüksek basınçlı buhar kazanı VIESMANN VITOMAX 200 HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Buhar kapasitesi 0,5-3,8 t/h Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine Arşiv referansı: Teknik Bilgiler

Detaylı

Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır.

Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır. 7. YILLIK YAKIT MĐKTARI HESABI VE YAKIT DEPOLARI Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır. 7.1 Yıllık

Detaylı

ONLİNE BROŞÜR. Dünyaya Üretiyoruz. Fax. Telefon. E-posta Adres: Orhanlı Mah. Gençlik Cad. No:40 Tuzla İSTANBUL TÜRKİYE

ONLİNE BROŞÜR. Dünyaya Üretiyoruz. Fax. Telefon. E-posta Adres: Orhanlı Mah. Gençlik Cad. No:40 Tuzla İSTANBUL TÜRKİYE Dünyaya Üretiyoruz ONLİNE BROŞÜR Fax +90 (216) 394 5433 Telefon +90 (216) 394 5432 +90 (216) 394 5434 +90 (507) 251 0002 Adres: Orhanlı Mah. Gençlik Cad. No:40 Tuzla İSTANBUL TÜRKİYE E-posta info@seasmakina.com

Detaylı

DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV)

DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV) DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV) SABİT AYARLI Aralık 01 TANITIM Diyaframlı emniyet ventilleri kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşan basıncı tahliye ederek, önceden belirlenmiş bir değere sınırlamak

Detaylı

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI 1.2.4 - C Tipi Cihazların (Hermetik) Montajı 1.2.4.1 - Genel Şartlar C tipi cihazlar (hermetik) montaj odasının hacmi ve havalandırma biçiminde bağlı olmaksızın

Detaylı

BOYLERLER. Paslanmaz Çelik Boyler PASLANMAZ ÇELİK BOYLERLER UB INOX SERİSİ UB INOX 80-2 UB INOX 120-2 UB INOX 200-2 UB INOX SOLAR 200-2

BOYLERLER. Paslanmaz Çelik Boyler PASLANMAZ ÇELİK BOYLERLER UB INOX SERİSİ UB INOX 80-2 UB INOX 120-2 UB INOX 200-2 UB INOX SOLAR 200-2 BOYLERLER PASLANMAZ ÇELİK BOYLERLER Paslanmaz Çelik Boyler UB INOX SERİSİ UB INOX 80-2 UB INOX 120-2 UB INOX 200-2 80, 120 ve 200 Litre Kapasiteli Paslanmaz Çelik Boylerler Genel Özellikler İmmergas ın

Detaylı

ECS SERİSİ ÇELİK GÖVDELİ MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI

ECS SERİSİ ÇELİK GÖVDELİ MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI ECS SERİSİ ÇELİK GÖVDELİ MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI ECS 70 / 8 / 100 / 10 / 200 / 20 / / 30 / 400 00 / 600 / 700 / 800 / 900 / 1000 Form No: 12-KLV-011 REV:00 ÖNSÖZ Değerli Müşterimiz; Ürünümüzü tercih

Detaylı

Periyodik Teknik Kontrol

Periyodik Teknik Kontrol Periyodik Teknik Kontrol www.uzmanis.com.tr iş güvenliği, - 1 - uzmanlık ister... PERİYODİK TEKNİK KONTROL HİZMETLERİ Uzman İş Güvenliği; işletmelerde kullanılan tüm makine ve ekipmanların muayenesi konusunda

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER:

BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER: BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER: 1)GİRİŞ... 2)GENEL UYARILAR.. 3)BOYLER TANITIMI VE TEKNİK ÖZELLİKLER 4)ÇALIŞTIRILMA VE MONTAJ ESASLARI. 5)BAKIM VE TEMİZLİK. 6)ARIZA TESPİT. GİRİŞ: Bu kılavuzda

Detaylı

Basınçlı Kaplarla Çalışmalarda İş Sağlığı ve İş Güvenliği

Basınçlı Kaplarla Çalışmalarda İş Sağlığı ve İş Güvenliği Basınçlı Kaplarla Çalışmalarda İş Sağlığı ve İş Güvenliği Basınçlı Sistemler Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Gaz tankları Asetilen vb., LPG tüpleri vb Kazanlar Sıcak su kazanları Buhar

Detaylı

TESİSAT MAHAL LİSTESİ

TESİSAT MAHAL LİSTESİ İşin Adı : A.K.Ü KAMPÜSLERİ ALTYAPI İNŞAATI Sayfa 1 1 03.205/01 Motor kumandalı monoray vinç (10 metre açıklıkta), 1 Ton kaldırma kapasiteli 2 09.001 Kuyu inkişafı (Geliştirilmesi) - + - + - - - 3 09.002/2

Detaylı

M 324 YAPI DONATIMI. Kazanlar ve Kazan Daireleri. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

M 324 YAPI DONATIMI. Kazanlar ve Kazan Daireleri. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü M 324 YAPI DONATIMI Kazanlar ve Kazan Daireleri Dr. Salih KARAASLAN Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Kazanların Sınıflandırılması

Detaylı

H blok 10. kat esenjör hattı bağlantılarından su kaçağı

H blok 10. kat esenjör hattı bağlantılarından su kaçağı DURUM RAPORU H blok 10. kat esenjör hattı bağlantılarından su kaçağı H blok 10. kat taşıyıcı kolsollar bayasız H blok 10.kat su kaçakları sonuçu paslanma ve su eksilmesi H blok 3. bodrum kat hidrofor odaları

Detaylı

PERİYODİK KONTROL NEDİR?

PERİYODİK KONTROL NEDİR? PERİYODİK NEDİR? 25 Nisan 2013 perşembe tarihinde yayınlanan İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ gereğince 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına giren

Detaylı

1 Direkt Isıtma Devresi, Boyler ve Sıcak Su Resirkülasyon Pompası (Z-Pompa) Kontrolü

1 Direkt Isıtma Devresi, Boyler ve Sıcak Su Resirkülasyon Pompası (Z-Pompa) Kontrolü viesmann Sistem Kapasitesi Ürün Tanımı Basınç Sınıfı Kazanlar Pompa Setleri Toplam kw Sip. No. Sip. No. kcal/h bar Liste Fiyatı Liste Fiyatı Liste Fiyatı 98 84.300 120 103.200 160 137.600 198 170.300 240

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM300

Konveyörlü Tip WTM300 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

PERİYODİK KONTROLLERE TABİ OLAN İŞ EKİPMANLARI VE PERİYODİK KONTROL SÜRELERİ

PERİYODİK KONTROLLERE TABİ OLAN İŞ EKİPMANLARI VE PERİYODİK KONTROL SÜRELERİ PERİYODİK KONTROLLERE TABİ OLAN İŞ EKİPMANLARI VE PERİYODİK KONTROL SÜRELERİ KONTROL EKİPMAN ADI PERİYODU(Azami Süre) (İlgili standardın ön-gördüğü süreler saklı kalmak koşulu ile) PERİYODİK KONTROL KRİTERLERİ

Detaylı

YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ

YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ Rüknettin KÜÇÜKÇALI 1950 yılında doğdu. 1972 yılında Đ.T.Ü. Makina Fakültesi'nden Makina Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Sungurlar ve Tokar firmalarında

Detaylı

1-Kömür Kazanları : Yakma havası emilmesi kazandaki, bağlantı kanallarındaki ve bacadaki dirençlerin karşılanması baca çekişi ile gerçekleşir.

1-Kömür Kazanları : Yakma havası emilmesi kazandaki, bağlantı kanallarındaki ve bacadaki dirençlerin karşılanması baca çekişi ile gerçekleşir. 10. BACALAR Bacanın görevi atık gazın çevreye zarar vermeyecek şekilde kazandan çıkmasını sağlamak ve sıcak gazın kazanda istenilen hızda dolaşabilmesi için gerekli çekişi sağlamaktır. Bacalar doğal çekişli

Detaylı

GENEL BAKIM TALİMATI

GENEL BAKIM TALİMATI Sayfa No 1 AMAÇ VE KAPSAM: Üretimde kullanılan makina ve teçhizatın arızalarının giderilmesi ve/veya koruyucu bakım planına göre periyodik bakımların yapılması işlemlerini belirlemek. UYGULAMA SORUMLUSU:

Detaylı

6. GENLEŞME DEPOLARI 6.1 AÇIK GENLEŞME DEPOSU

6. GENLEŞME DEPOLARI 6.1 AÇIK GENLEŞME DEPOSU 6. GENLEŞME DEPOLARI Genleşme depoları sistemdeki basıncın kontrolü ve sisteme gerekli su desteğinin sağlanması bakımından çok önemlidir. Genleşme depoları açık ve kapalı olmak üzere iki tiptedir. 6.1

Detaylı

GAZ YAKITLI ÜÇ GEÇİŞLİ SICAK SU KAZANI

GAZ YAKITLI ÜÇ GEÇİŞLİ SICAK SU KAZANI GAZ YAKII ÜÇ GEÇİŞLİ SICAK SU KAZANI KAPASİTE PEŞİN 90 GÜN Kcal/h kw MSG 80 80.000 93 3.500 3.700 MSG 100 100.000 116 4.000 4.240 MSG 125 125.000 145 4.350 4.600 MSG 150 150.000 174 5.400 5.750 MSG 175

Detaylı

Şekil 5.1 de Tam silindirik kalorifer kazanı, Şekil 5.2 de Prizmatik paket kazanın şekli görülmektedir.

Şekil 5.1 de Tam silindirik kalorifer kazanı, Şekil 5.2 de Prizmatik paket kazanın şekli görülmektedir. 5. KAZANLAR VE KAZAN DAİRESİ YERLEŞİMİ 5.1 Kazanların Sınıflandırılması Isıtma tesislerinde kullanılan kazanların sınıflandırılması çeşitli kriterlere bağlı olmak üzere aşağıdaki gibi yapılır. 1. Kazan

Detaylı

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ Duvar Tipi Yer Tipi Sessiz çalışma (25 db) sınıf 5 D 95 n C KASKAD İLE 2640kW a KADAR GÜÇ Merkezi sistem için üretilmiş olan akte.mix serisi kazanlar binaların

Detaylı

Kadar artar. Artan bu hacmi depolayacak açık genleşme deposunun hacmi ise;

Kadar artar. Artan bu hacmi depolayacak açık genleşme deposunun hacmi ise; 7. GENLEŞME DEPOLARI Genleşme depoları sistemdeki basıncın kontrolü ve sisteme gerekli su desteğinin sağlanması bakımından çok önemlidir. Genleşme depoları açık ve kapalı olmak üzere iki tiptedir. 7.1

Detaylı

Kapasite. Kapasite Fiyat (TL) Fiyat (TL) kcal/h

Kapasite. Kapasite Fiyat (TL) Fiyat (TL) kcal/h 2.10.2017 FİKS YKS AKS ANK Katı Yakıtlı, Alev-Duman Katı Yakıtlı, Yarım Silindirik Üç Katı Yakıtlı, Silindirik Üç Katı Yakıtlı, Kat Kaloriferi, Borulu Üç Geçişli Fanlı Geçişli Sıcaksu Kazanı. Geçişli Sıcaksu

Detaylı

haberleri sektör MEMBRANLI TANKLAR ÇALIŞMA PRENSİPLERİ MONTAJ VE KULLANIMDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER isimlendirme

haberleri sektör MEMBRANLI TANKLAR ÇALIŞMA PRENSİPLERİ MONTAJ VE KULLANIMDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER isimlendirme sektör haberleri MEMBRANLI TANKLAR ÇALIŞMA PRENSİPLERİ MONTAJ VE KULLANIMDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Membranlı tanklar (MT), Türkiye'ye 1990'lı yılların başında girmiş, doğal gazın yaygınlaşması ile

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Çelik Kazan Logano SK 425 ve SE 425 Sıvı/Gaz Yakıtlı Özel Kazan. 6302 0252 03/2000 TR Kullanıcı için

Kullanma Kılavuzu. Çelik Kazan Logano SK 425 ve SE 425 Sıvı/Gaz Yakıtlı Özel Kazan. 6302 0252 03/2000 TR Kullanıcı için 6302 0252 03/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Çelik Kazan Logano SK 425 ve SE 425 Sıvı/Gaz Yakıtlı Özel Kazan Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Önemli genel kullanım tavsiyeleri Teknik cihazlar,

Detaylı

Kapasite. Kapasite Fiyat (TL) Fiyat (TL) kcal/h

Kapasite. Kapasite Fiyat (TL) Fiyat (TL) kcal/h 2.10.2017 FİKS YKS AKS ANK Katı Yakıtlı, Alev-Duman Katı Yakıtlı, Yarım Silindirik Üç Katı Yakıtlı, Silindirik Üç Katı Yakıtlı, Kat Kaloriferi, Borulu Üç Geçişli Fanlı Geçişli Sıcaksu Kazanı. Geçişli Sıcaksu

Detaylı

Fabrika Adres : Organize San.Bölgesi 1.Kısım No:7 SIVAS Tel : Faks : web : FİKS YKS AKS ANK.

Fabrika Adres : Organize San.Bölgesi 1.Kısım No:7 SIVAS Tel : Faks : web :   FİKS YKS AKS ANK. FİKS YKS AKS ANK 29.06.2018 Katı Yakıtlı, Alev-Duman Borulu Üç Geçişli Fanlı Sıcaksu Kazanı. Katı Yakıtlı, Yarım Silindirik Üç Geçişli Sıcaksu Kazanı. Katı Yakıtlı, Silindirik Üç Geçişli Sıcaksu Kazanı.

Detaylı

Periyodik Test ve Kontroller

Periyodik Test ve Kontroller Periyodik Test ve Kontroller İş Güvenliği yönünden; Buhar Kazanı Periyodik Kontrolü, Kalorifer Kazanı Periyodik Kontrolü, Hava Tankı Periyodik Kontrolü, Kompresör Periyodik Kontrolü, Hidrofor Periyodik

Detaylı

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ.

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. AKARYAKIT TANKERİ 2013 A. GENEL BİLGİLER Akaryakıt tankerleri, gerek servis amaçlı gerekse kuruluşların istasyonlarında yer alan depoların ihtiyaçlarını

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM180

Konveyörlü Tip WTM180 Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- SU TANKI: St -37 A1 kalite 5 mm sac kullanılmaktadır. Tank içinde Enine 2, Boyuna 4 adet tank malzemesi ile ayni malzemeden dalgakıran Tank üzerinde

Detaylı

Akümülasyon Tankları ve Boylerler

Akümülasyon Tankları ve Boylerler Akümülasyon Tankları ve Boylerler Faaliyet Konularımız ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları BASINÇLI KAPLAR Boyler Akümülasyon Tankları

Detaylı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü VITOMAX 200 HW. 120 C'ninüzerindegidiş suyu sıcaklıkları temininde kızgın sukazanı kw ( kcal/h)

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü VITOMAX 200 HW. 120 C'ninüzerindegidiş suyu sıcaklıkları temininde kızgın sukazanı kw ( kcal/h) VIESMANN Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 200 HW 120 C'ninüzerindegidiş suyu sıcaklıkları temininde kızgın sukazanı Üç geçişli 460-2500 kw (395 600-2

Detaylı

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı!

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Yeni nesil Ventum gazifikasyon kazanları çok sessiz, verimli ve ekonomik bir sistem olarak tasarlanmıştır. Geniş yanma odası 7 saate kadar ısıtmaya yetecek

Detaylı

MARINE SU ISITICILARI MARINE & TİCARİ TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI

MARINE SU ISITICILARI MARINE & TİCARİ TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI MARINE SU ISITICILARI MARINE & TİCARİ TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI 62EWH-M Serisi Ürün No: 62 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini Gaz valfi bağlı

Detaylı

TESİSAT BİLGİSİ DERSİ DERS NOTLARI

TESİSAT BİLGİSİ DERSİ DERS NOTLARI TESİSAT BİLGİSİ DERSİ DERS NOTLARI 6.HAFTA Hazırlayan: Öğr. Gör. Tuğberk ÖNAL MALATYA 2016 1. POMPA SEÇİMİ Kapalı ısıtma devresinin pompa seçimi için iki farklı parametrenin belirlenmesine ihtiyaç vardır:

Detaylı

VIESMANN. VITOMAX 100-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Buhar kapasitesi 1,0 ile 6,4 t/h arasında. Teknik Bilgi Föyü. VITOMAX 100-HS Tip M33A

VIESMANN. VITOMAX 100-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Buhar kapasitesi 1,0 ile 6,4 t/h arasında. Teknik Bilgi Föyü. VITOMAX 100-HS Tip M33A VIESMANN VITOMAX 100-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Buhar kapasitesi 1,0 ile 6,4 t/h arasında Teknik Bilgi Föyü Sipariş numarasını ve fiyatları lütfen sorunuz VITOMAX 100-HS Tip M33A Sıvı/Gaz yakıtlı

Detaylı

Yangın Pompa İstasyonlarında Uygulama Hataları Sıtkı ENGİN Makine Mühendisi

Yangın Pompa İstasyonlarında Uygulama Hataları Sıtkı ENGİN Makine Mühendisi Yangın Pompa İstasyonlarında Uygulama Hataları Sıtkı ENGİN Makine Mühendisi Yararlanılan Kaynaklar Giriş Pompa emiş / basma hatları, Vakum kırıcı (Anti-Vorteks) plaka, Basınç rahatlatma vanası (relief)

Detaylı

MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 2 Giriş 3 Teknik Özellikler 4 Ana Elemanlar 5 Sistem Bağlantı Elemanları 6 Cihazın Yerleşimi ve Montaj Esasları 7 KBS Serisi Tek Serpantinli Boyler Bağlantı Şeması

Detaylı

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU Hermetik baca montajında yanmış gazın çıkmasını ve taze havanın içeriye alınmasını sağlayan ve rüzgâra karşı (kuşluk) emniyet koruyucusu bulunan

Detaylı

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz.

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz. AKINLAR ŞÖMİNE... yeni ısı kaynağı... Değerli Müşterimiz, AKINLAR Şömine haznesini tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü

Detaylı

Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Mak. Müh. Ercan ERGİÇAY Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Teknik Hizmetler Birimi 28 Eylül 2018 1 İçerik 1- Sulu Sistem Projelendirme

Detaylı

Döküm Kazanlar. G115-21 kw BE MAVİ ALEV BRÜLÖRLÜ KAZAN

Döküm Kazanlar. G115-21 kw BE MAVİ ALEV BRÜLÖRLÜ KAZAN Döküm Kazanlar Modern, Yüksek Kaliteli ve İşletme Emniyetli Kazan Dizaynı: EN 303' e uygun test edilmiş, Thermostream Tekniği sayesinde yüksek işletme emniyetine sahip,lpg,sıvıyakıt veya doğalgaza uygun,

Detaylı

VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 400-620 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 400-620 kw VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 400-620 kw Teknik Bilgi Föyü Sipariş no. ve fiyatlar için fiyat listesine bakınız VITOCROSSAL 200 Tip CM2 Gaz yakıtlı kondensasyon kazanı Doğalgaz ve

Detaylı

VIESMANN. Montaj Kılavuzu VITODENS 200-W. Yetkili uzman tesisatçı için. Vitodens 200-W Tip WB2B, 80ve105kW Duvar tipi doğalgazlı kondensasyon kazanı

VIESMANN. Montaj Kılavuzu VITODENS 200-W. Yetkili uzman tesisatçı için. Vitodens 200-W Tip WB2B, 80ve105kW Duvar tipi doğalgazlı kondensasyon kazanı Montaj Kılavuzu Yetkili uzman tesisatçı için VIESMANN Vitodens 200-W Tip WB2B, 80ve105kW Duvar tipi doğalgazlı kondensasyon kazanı VITODENS 200-W 1/2008 Montajdan sonra atın! Emniyet uyarıları Cana ve

Detaylı

B O Y A M A V E K U R U T M A K A B İ N L E R İ P E R İ Y O D İ K B A K I M K I L A V U Z U

B O Y A M A V E K U R U T M A K A B İ N L E R İ P E R İ Y O D İ K B A K I M K I L A V U Z U .0 B O Y A M A V E K U R U T M A K A B İ N L E R İ P E R İ Y O D İ K B A K I M K I L A V U Z U MÜŞTERİ / SERVİS ADI : KABİN TİPİ /MARKASI ADRES :.. :...... TELEFON :.. FAX :. VERGİ DAİRE / NO :. BAKIM

Detaylı

KANAL TİPİ KTS 021001 TK. Teba

KANAL TİPİ KTS 021001 TK. Teba KANAL TİPİ KLİMA SANTRALI TLPU-P Teba 1 KANAL TİPİ KLİMA SANTRALLARI Kanal tipi klima santralları, orta büyüklükteki alanların ısıtma, soğutma ve havalandırma ihtiyacını karşılar. Yüksekliklerinin az olması

Detaylı

Gazlı devrilir kaynatma kazanı

Gazlı devrilir kaynatma kazanı Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

HAKKIMIZDA. Ülkemizde henüz yapılamayan muayene metotları üzerine çalışmalar yürüten Teknik Muayene, bu konularda öncü olmayı hedeflemektedir.

HAKKIMIZDA. Ülkemizde henüz yapılamayan muayene metotları üzerine çalışmalar yürüten Teknik Muayene, bu konularda öncü olmayı hedeflemektedir. HAKKIMIZDA Teknik Muayene, 2008 yılında kurulmuş bağımsız, tarafsız ve güvenilir bir uygunluk değerlendirme kuruluşudur. 2009 yılında A Tipi Muayene Kuruluşu olarak, 2015 yılında İş Hijyen Ölçüm Laboratuvarı

Detaylı

AIRFEL AMBASSADOR FİYAT LİSTESİ

AIRFEL AMBASSADOR FİYAT LİSTESİ AMBASSADOR FİYAT LİSTESİ Tavsiye Edilen Perakende Satış Listeleri Ambassador Duvar Tipi Kazan Kontrol Aksesuarları Baca Aksesuarları Genleşme Tankı Denge Kabı Hidrolik Kit Hava Ayırıcı Tortu ve Pislik

Detaylı

BFC Cyclone Entegre brülörlü yoğuşmalı turbo boyler

BFC Cyclone Entegre brülörlü yoğuşmalı turbo boyler Entegre brülörlü yoğuşmalı turbo boyler BFC - 8/0/0/0/80/100/10 Hermetik yapıda yoğuşmalı turbo boyler ile çok yüksek verim değerlerine ulaşılır (Hu ya göre %109 a kadar) Modülasyonlu premix brülör sayesinde

Detaylı

Dış ünitesidir. Havadaki mevcut enerjiyi alarak iç üniteye gönderir. İç ünitesidir. Dış üniteden aldığı ısının dağılımını ve kontrolünü sağlar.

Dış ünitesidir. Havadaki mevcut enerjiyi alarak iç üniteye gönderir. İç ünitesidir. Dış üniteden aldığı ısının dağılımını ve kontrolünü sağlar. NIBE SPLIT Hava Kaynaklı bir Isı Pompasıdır Nibe Split; Isıtma, Soğutma ve Sıcak Su imkânını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem bir iç ve bir dış üniteden oluşur. AMS 10 ACVM 270 Dış ünitesidir. Havadaki

Detaylı

KONTROL PERİYODU (Azami Süre) (İlgili standardın ön-gördüğü süreler saklı kalmak koşulu ile) belirtilmemişse 1 Yıl

KONTROL PERİYODU (Azami Süre) (İlgili standardın ön-gördüğü süreler saklı kalmak koşulu ile) belirtilmemişse 1 Yıl EKİPMAN ADI MUAYENE ADI KONTROL PERİYODU (Azami Süre) (İlgili standardın ön-gördüğü ler saklı kalmak koşulu ile) PERİYODİK KONTROL KRİTERLERİ (İlgili standartlar aşağıda belirtilmiştir.)** İlgili Mevzuat:

Detaylı

Gazlı kaynatma kazanları İndirek

Gazlı kaynatma kazanları İndirek Electrolux 900 Serisi modüler pişirme ekipmanları, büyük restoran ve otel mutfakları ile kurumsal catering şirketlerinin ağır iş amaçlı pişirme gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmışlardır. Bu serinin

Detaylı

Üretimi bitmiş son mamüller ambalajlanarak sevkiyata hazır hale getirilir.

Üretimi bitmiş son mamüller ambalajlanarak sevkiyata hazır hale getirilir. TESİSİMİZ Üretimi bitmiş son mamüller ambalajlanarak sevkiyata hazır hale getirilir. BASINÇ DÜŞÜRME İSTASYONLARI YÜKSEK BASINÇLI DOĞALGAZ FİLTRESİ ÖZELLİKLER Maksimum Çalışma Basıncı : 85 bar Maksimum

Detaylı

Türkiye nin IDEAL kombisi

Türkiye nin IDEAL kombisi Banyoda, diğer banyoda, mutfakta. Evinizin iki musluğunda aynı anda sıcak su keyfi. Türkiye nin IDEAL kombisi İngiltere den LOGIC Premix Yoğuşmalı Kombi 26/35 ve 31/35 kw iki farklı kapasite seçeneği Ocak

Detaylı

GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM ÇELİK KONSTRÜKSİYONLU SICAK SU KAZANI KULLANMA, BAKIM VE ÇALIŞTIRMA KILAVUZU

GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM ÇELİK KONSTRÜKSİYONLU SICAK SU KAZANI KULLANMA, BAKIM VE ÇALIŞTIRMA KILAVUZU GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM ÇELİK KONSTRÜKSİYONLU SICAK SU KAZANI KULLANMA, BAKIM VE ÇALIŞTIRMA KILAVUZU ELMNT SERİSİ ELEMENT PROJE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM ÇELİK KONSTRÜKSİYONLU ÜÇ GEÇİŞLİ SICAK SU KAZANLARI

Detaylı

KOMPLE ÇÖZÜM ÇEVRE DOSTU ESNEK ÇÖZÜM. Tekli Uygulama. İkili Uygulama. Montaj Kolaylığı

KOMPLE ÇÖZÜM ÇEVRE DOSTU ESNEK ÇÖZÜM. Tekli Uygulama. İkili Uygulama. Montaj Kolaylığı KOMPLE ÇÖZÜM Isıtma Soğutma Sıhhi Sıcak Su ÇEVRE DOSTU Dünyanın en yüksek COP=4,5 değerine sahip ekonomik sistemlerdir. Yenilenebilir enerji olan Hava ve Güneşten faydalanma Gaz veya yakıt ile ısıtmaya

Detaylı

AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ

AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ Bu yöntem, depolama tankında yada boru hatlarında oluşan bir sızıntının akustik yöntem ile tespitine yönelik muayene tipidir. Muayenedeki amaç basınç (vakum) altındaki

Detaylı