E-Posta Hesabı Oluşturma

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "E-Posta Hesabı Oluşturma"

Transkript

1 E-Posta Hesabı Oluşturma Elektronik Posta (E-posta) Nedir? Elektronik posta (e-posta) internet ortamından gönderilen dijital (elektronik) mektuptur. Bir başkasına e-posta gönderebilmemiz için öncelikle kendimize ait bir e-posta hesabımız olmalıdır. Tabii ki bu da yeterli değil! Nasıl ki günlük hayatımızda bir başkasına mektup gönderirken mektup göndermek istediğimiz kişinin adresini bilmek zorundaysak e-posta gönderirken de e-posta göndermek istediğimiz kişinin e-posta adresini bilmemiz gerekir. Peki, kendimize ait bir e-posta hesabını nasıl oluşturabiliriz? E-posta hesabı oluşturabilmek için internet üzerinde bize bu hizmeti veren farklı siteler bulunmaktadır. Bu sitelerin birçoğu ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Bu sitelerden istediğimiz bir tanesini kullanarak kendimize ait e-posta hesabı oluşturabiliriz. Bu sitelere servis sağlayıcı da denilmektedir. Örneğin; e-posta hesabı oluşturabileceğimiz internet sitelerinden (servis sağlayıcılardan) birkaç tanesi şu şekildedir:

2 E-Posta Adresinin Yapısında Neler Vardır? Yukarıda verilen internet sitelerinden birini kullanarak kendimize ait bir e-posta hesabı oluşturduğumuzda artık bizim de bir e-posta adresimiz var demektir. Peki, e-posta adresimiz hangi bölümlerden oluşmaktadır? Bir e-posta adresi üç bölümden oluşur. Bunlar; 1. Kullanıcı adımız işareti 3. Hesabımızı oluşturduğumuz servis sağlayıcının adı abay@gmail.com Kullanıcı İşareti Servis Sağlayıcı Unutma! E-posta adresimiz hesabımızı hangi internet sitesinden (servis sağlayıcıdan) oluşturduğumuza bağlı olarak farklı olacaktır. Örneğin; farklı servis sağlayıcılardan aynı kullanıcı adı ile oluşturulan e-posta adresleri aşağıda gösterilmektedir. abay@gmail.com abay@yahoo.com abay@mynet.com abay@yandex.com abay@hotmail.com abay@outlook.com Unutma! E-posta hesabını oluşturduğun servis sağlayıcıya göre e-posta adresin de değiştiği için bir başkasına e-posta adresini verirken sadece kullanıcı adını vermem yeterli değildir. Bu nedenle adresini verirken kullanıcı adınla birlikte bu adresi nereden aldığını gösteren servis sağlayıcı adını da yani e-posta adresinin tamamını vermen gerekir.

3 işareti Ne Anlama Geliyor? Merak Ediyor musun? Her e-posta adresinde kullanıcı adı ve servis sağlayıcı adı arasında işareti bulunur. Bu işareti gördüğümüz zaman gördüğümüz metnin bir e-posta adresi olduğunu hemen anlamalıyız. işareti ne anlama geliyor? Bu işaret İngilizcede -de / -da ekinin yerine geçmektedir. E- posta adreslerinde ise kullanıcı adının hangi servis sağlayıcıda olduğunu göstermektedir. E-posta adreslerindeki anlamı ise şu şekilde yorumlanabilir: abay@gmail.com gmail servis sağlayıcısındaki abay kullanıcısı abay@hotmail.com hotmail servis sağlayıcısındaki abay kullanıcısı G-Mail Kullanıcı Adımızı Belirlerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Kullanıcı adımızda harfler, rakamlar ve sadece nokta işareti (.) bulunabilir. Kullanıcı adımızın ilk ve son karakteri sadece bir harf veya rakam olabilir. İlk ve son karakter için nokta işaretini (.) kullanamazsınız. Örneğin; aysekeser@gmail.com Doğru Harflerden oluşuyor, ilk ve son karakteri nokta (.) işareti değil. 456aysekeser@gmail.com Doğru Harf ve rakamlardan oluşuyor, ilk ve son karakteri nokta (.) işareti değil aysekeser456@gmail.com Doğru Harf ve rakamlardan oluşuyor, ilk ve son karakteri nokta (.) işareti değil.aysekeser@gmail.com Yanlış İlk karakterinde nokta (.) işareti kullanılmış. aysekeser.@gmail.com Yanlış Son karakterinde nokta (.) işareti kullanılmış.

4 Eğer kullanıcı adımız 8 veya daha fazla karakterden oluşuyorsa kullanıcı adımızda sadece rakamları kullanamayız. Bu durumda kullanıcı adımızın içerisinde mutlaka en az bir harf bulunmalıdır. Örneğin; @gmail.com Yanlış Kullanıcı adı 8 karakterden uzun ve sadece rakamlar kullanılmış ayse@gmail.com Doğru Kullanıcı adı 8 karakterden uzun, içerisinde hem harf hem de rakam bulunuyor. Kullanıcı adımızda Türkçe harfleri kullanmamalıyız. Türk alfabesinde bulunan ç, ö, ı, ş, ü, ğ harfleri yerine c, o, i, s, u, g harflerini kullanmalıyız. Örneğin; aysekeser@gmail.com Doğru Türkçe karakterler kullanılmamış. ayşeyılmaz@gmail.com Yanlış Türkçe karakter kullanılmış. ş harfi yerine s harfi kullanılmalıydı. ı harfi yerine i harfi kullanılmalıydı. ayseyilmaz456@gmail.com Doğru Harf ve rakamlardan oluşuyor, Türkçe karakter kullanılmamış. büşratürkoğlu@gmail.com Yanlış Türkçe karakterler kullanılmış. ş harfi yerine s harfi kullanılmalıydı. ü harfi yerine u harfi kullanılmalıydı. ğ harfi yerine g harfi kullanılmalıydı.

5 Kullanıcı adımızda boşluk veya özel karakterleri (?, &, %- +, $, =, -, *, /, #, vb.) kullanamayız. Örneğin; Yanlış Özel karakter (-) işareti kullanılmış. Yanlış Özel karakter (+) işareti kullanılmış. esma Yanlış Boşluk kullanılmış.

6 G-Mail Ne Nasıl Yapılır? E-Posta (İleti) Gönderme Gmail sayfanızın sol tarafındaki E-posta Yaz düğmesini tıklayın. E-Posta Yaz düğmesine tıklayınca aşağıdaki pencere açılacaktır. "Kime" alanına alıcınızın e-posta adresini yazın. Siz alıcının adresini yazdıkça Gmail, otomatik tamamlama özelliğini kullanarak rehberinizdeki adreslerden önerilerde bulunur. Ancak bir başkasına e-posta gönderebilmek için o kişinin rehberinizde kayıtlı olmasına gerek yoktur. "Kime" alanına kişi girdikten sonra fareyle kişi adının üzerine gelerek e-posta adresini ve adla ilişkili diğer bilgileri görebilirsiniz. E-posta adresini veya adı düzenlemek için kişi adını çift tıklayın. "Konu" alanına iletinizin konusunu girin. İletinizi yazın! Konu satırının altındaki büyük alanı tıklayıp yazmaya başlayın. İletinizi oluşturduğunuzda, oluşturma penceresinin alt kısmında bulunan Gönder düğmesini tıklayın.

7 Unutma! Gönderdiğiniz e-postaya yanıt vermesi gerekli olmayan ancak yanıt verebilecek alıcılar eklemek istediğinizde, Cc (Carbon Copy Karbon Kopya) özelliğini kullanmalısınız. Cc özelliği ile gönderdiğiniz e-postanın bir kopyasını da Cc bölümüne e-posta adresini yazdığınız kişiye göndermiş olursunuz. Bcc alanı (Blind Carbon Copy Gizli Karbon Kopya), alıcıların adreslerini ve adlarını birbirlerinden gizlemenize olanak tanır. Eğer bir e-postayı birden fazla kişiye göndermek istiyorsanız ve bu kişilerin birbirlerinin e-posta adreslerini ve adlarını görmelerini istemiyorsanız Bcc özelliğini kullanmalısınız. E-postaları (İletileri) Yanıtlama Size gelen bir e-postaya cevap vermek istediğinizde Yanıtla özelliğini kullanmanız gerekmemektedir. Bu özelliği kullanarak gelen e-postayı yazan kişiye kolay bir şekilde cevap vermeniz mümkün olmaktadır. Bir iletiyi yanıtlamak için, iletinin altındaki kutuyu tıklayarak iletinizi yazabilirsiniz. Ya da iletinin altındaki kutuda bulunan Yanıtla bağlantısını tıklayabilirsiniz. İsterseniz, aldığınız iletinin sağ üst köşesindeki ok simgesini de tıklayabilirsiniz. İletinin birden fazla alıcısı varsa ve tümünü yanıtlamak istiyorsanız iletinin altındaki kutuda Yanıtı Tüm Alıcılara Gönder i tıklayın ve yazmaya başlayın. Ayrıca, Yanıtla düğmesinin yanındaki aşağı oku tıklayıp Yanıtı Tüm Alıcılara Gönder i de seçebilirsiniz. Bir iletiyi yanıtladığınızda, Kısaltılmış içeriği göster simgesini ( ) tıklayarak ileti dizisindeki önceki metinleri görebilirsiniz.

8 E-Postaları (İletileri) Yönlendirme Yönlendirme, ister annenizden gelen özel bir e-posta olsun isterse önemli bir iş e-postası olsun, bir iletiyi kolayca başka kişilere yeniden göndermenize olanak tanır. Tek bir iletiyi veya bir ileti dizisinin tamamını yönlendirebilirsiniz. Yönlendirmek istediğiniz iletiyi açın. İletinin altındaki kutuda bulunan Yönlendir bağlantısını tıklayın. Yönlendir bağlantısı görünmüyorsa iletinin sağ üst köşesindeki Yanıtla seçeneğinin yanında bulunan aşağı oku tıklayın ve Yönlendir'i seçin. İletinize yeni alıcıları ve ilave etmek istediğiniz metni ekleyin. İletinin ekleri (eklenmiş dosyaları) varsa ancak ekleri yönlendirmek istemiyorsanız ileti metninin alt kısmına doğru ilerleyip, eklerin listelendiği yerde x işaretini tıklayabilirsiniz. İleti dizisindeki eski iletiler de metne dâhil edilebilir. Metni yönlendirmek istemiyorsanız silmeniz yeterlidir. Gönder'i tıklayın. E-Postaları Silme Sil düğmesi ( ) iletilerin Çöp Kutusu'na taşınmasını sağlar. Bir ileti Çöp Kutusu'nda 30 gün kadar kaldıktan sonra otomatik olarak kalıcı biçimde silinir. Çöp Kutusu'ndan silinen iletiler kurtarılamaz. Nasıl Silinir? Gmail'i açın. İletiyi (e-postayı) açın (veya yanındaki onay kutusunu işaretleyin). Sil ( ) düğmesini tıklayın. Çöp Kutusu'ndaki İletiler İletiler kalıcı olarak silinmeden önce Çöp Kutusu'nda 30 gün kadar kalır. Hesabınızdan otomatik olarak silinmemeleri için iletileri Çöp Kutusu'ndan dışarı çıkarabilir veya iletileri kendiniz kalıcı olarak silebilirsiniz. Bir ileti Çöp Kutusu'nda 30 gün kadar kaldıktan sonra otomatik olarak kalıcı biçimde silinir. Çöp Kutusu'ndan silinen iletiler kurtarılamaz.

9 Silinen İletileri Kurtarma İlgili iletiyi Çöp Kutusu'nda bulun. İletiyi açın (veya yanındaki onay kutusunu işaretleyin). Taşı düğmesini tıklayın. İletiyi taşımak istediğiniz yeri (örneğin, Gelen Kutusu veya başka bir etiket) seçin. İletileri Elle Kalıcı Olarak Silme İletilerin otomatik olarak kalıcı şekilde silinmesini beklemek istemiyorsanız iletilerin hesabınızdan hemen çıkarılmasını sağlayabilirsiniz. Çöp Kutusu'na gidin. İletileri tek tek silmek için iletiyi açın veya seçin ve Kalıcı Olarak Sil düğmesini tıklayın. Çöp Kutusu'ndaki iletilerin tümünü tek seferde silmek için, iletilerin hemen üst tarafında bulunan Çöp Kutusu'nu Şimdi Boşaltın bağlantısını tıklayın. E-Postaya Dosya Ekleme Oluşturmakta olduğunuz bir iletiye dosya eklemek için aşağıdaki adımları uygulayın: Gmail'de, E-posta Yaz düğmesini tıklayın. Oluşturma penceresinin alt tarafında bulunan ataş simgesini tıklayın. Dosyalarınıza göz atıp, eklemek istediğiniz dosyanın adını tıklayın. Aç'ı tıklayın. Bir iletiye eklediğiniz dosyayı kaldırmak isterseniz iletinin alt tarafında, dosya adının sağında bulunan x simgesini tıklayın.

10 Ekleri Görüntüleme Kaydetme ve İndirme Ekleri olan bir e-posta aldığınızda, iletinizin alt kısmında ekletin küçük resimleri görüntülenir. Eki anında görmek veya yazdırma ve paylaşma gibi diğer seçenekleri görüntülemek için ek küçük resmini tıklayın. Ekteki dosyayı bilgisayarınıza indirmek için farenizi ek küçük resminin üzerine getirin ve İndir düğmesini ( ) kullanarak ekteki dosyayı bilgisayarınıza kaydedin. Yıldızlı İletiler Belirli iletileri önemli olarak işaretlemek veya daha sonra yanıtlayacağınızı belirtmek için yıldızları kullanın. Yıldızlar, gelen kutunuzda, gönderen adının sol tarafında görünür. İletilere eklediğiniz yıldızları yalnızca siz görebilirsiniz. Yıldız Nasıl Eklenir? Gelen kutunuzda: Gönderen adının yanındaki yıldız simgesini ( ) tıklayın. Bir iletiyi okurken: İletinin sağ üst köşesinde, iletinin alınma saatinin yanında bulunan yıldız simgesini ( ) tıklayın. Yeni bir ileti yazarken: Oluşturma penceresinin sağ alt köşesindeki Diğer seçenekler simgesini ( ) tıklayın, Etiket'i tıklayın ve sonra da Yıldız ekle'yi seçin.

Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.

Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı. Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı. İşte E-posta yada diğer adıyla E-Mail bu haberleşme işlevini

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir.

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir. MEB.K12.TR Uzantılı E-Posta Hesabının Kullanımı 1) http://mail.meb.k12.tr internet adresinden e-posta hesabına giriş yapılır. Kullanıcı Adı : KURUM KODUNUZ (meb.k12.tr kısmını yazmayınız.) Şifre : Hesabınıza

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

1) İlk olarak oluşturduğumuz filtre adı yazılır. (örneğin tatil mesajı, taşı vb gibi.) 2) Sonra filtre için kural belirlenir.

1) İlk olarak oluşturduğumuz filtre adı yazılır. (örneğin tatil mesajı, taşı vb gibi.) 2) Sonra filtre için kural belirlenir. ROUNDCUBE FİLTRELER Roundcube e-posta sisteminde tatil mesajı, otomatik cevaplama ayarlamalarını yapabileceğiniz, gönderici / alıcı / konu ve postalara dayalı seçenekler ile filtre oluşturabileceğiniz

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

E-Posta Kişisel İletişim Yönetimi

E-Posta Kişisel İletişim Yönetimi E-Posta Kişisel İletişim Yönetimi E-posta Yönetimi Elektronik Posta Sisteminin Genel Özellikleri o Kurum içi ve kurumlararası iletişim amacıyla yaygın olarak kullanılır. o Çok hızlı olması ve kolay kullanımı

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

MİCROSOFT OUTLOOK 2010

MİCROSOFT OUTLOOK 2010 İçindekiler BÖLÜM 1: HESAP YÖNETİMİ... 2 E-posta Hesaplarını Oluşturmak ve Yapılandırmak... 2 İmza Eklemek... 5 Görünüm Ayarlarını Düzenlemek... 7 BÖLÜM 2: GÜVENLİK YÖNETİMİ... 8 Güvenlik Yapılandırması...

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI G İLETİNİN İLETİLMESİ Konuya Hazırlık 1. Adres defteri nedir? Hangi amaçla kullanılır? 2. E-posta iletisine dosya eklerken nelere dikkat etmeliyiz? 1. ADRES DEFTERI a. Adres defterini kullanma: Günlük

Detaylı

Blogcu Kullanma Kılavuzu

Blogcu Kullanma Kılavuzu Blogcu Kullanma Kılavuzu İnternet tarayıcınıza www.blogcu.com adresini yazın ve görüntüleyin. 1 İki adımda basit olarak Web günlüğü oluşturabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki adımları takip edin. Adım 1 : Sayfa

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad ve Soyad E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Hesabına Kolay Erişmek İçin

Detaylı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı 1. Giriş Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından tüm kurumlarımıza POP3 destekli e-posta hesabı tahsis edilmiştir. Bu hesabı web tabanlı olarak kullanabileceğiniz gibi Outlook vb. gibi e-posta istemci

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

Microsoft Office Publisher 2016

Microsoft Office Publisher 2016 Microsoft Office Publisher 2016 Publisher 2016 Publisher görsel açıdan zengin, profesyonel görünümlü yayınlar oluşturmanıza yardımcı olan bir masaüstü yayımcılık uygulamasıdır. Bilgisayarınızda Publisher'la

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

Google Dokümanları Kullanmak

Google Dokümanları Kullanmak Google Dokümanları Kullanmak 1. Kullanıcı Girişi ve Genel Ayarlar Google ana sayfasındaki Dokümanlar bağlantısından veya docs.google.com web bağlantı adresinden kullanıcı girişi yapabilir ve Dokümanlar

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ E-posta sunucusuna erişmek için http://posta.odu.edu.tr/ adresini kullanınız. E-posta giriş ekranında adınıza tanımlanan kullanıcı adı (@odu.edu.tr uzantısı

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

INTERNET İŞLEMLERİ ÖZET KONU

INTERNET İŞLEMLERİ ÖZET KONU INTERNET İŞLEMLERİ ÖZET KONU 6.1. E-POSTA İŞLEMLERİ e-mail, dilimizde elektronik posta ya da e-posta olarak ifade edilmektedir. E-posta en temel şekliyle resimli yada resimsiz mesajların internett aracılığıyla

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu Hakkında

Detaylı

Giriş. Basit Muhasebe Nedir?

Giriş. Basit Muhasebe Nedir? Kullanım Kılavuzu İçindekiler Giriş... 4 Fatura Şablonu Oluşturma... 6 Hesap Ekstresi... 8 Müşteri Raporu... 9 KDV Raporu...10 Gelirler...11 Giderler...12 Fatura...13 Yeni Fatura...14 Yeni Müşteri / Firma

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU İÇINDEKILER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. MESAJ KUTUSU ÖZELLİKLERİ... 4 2.1 Mesaj Kutusu Seçim... 4 2.1.1 Mesaj Dizinleri Listeleme / Mesaj Gösterme... 5 2.1.2 Mesaj Silme...

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

08.11.2015 WORD KULLANIMI

08.11.2015 WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı sağlar. Yeni

Detaylı

GOOGLE DRIVE KULLANIMI Google Drive Kullanmak için öncelikle bir Gmail hesabınız olması ve onunla giriş yapmanız gerekiyor.

GOOGLE DRIVE KULLANIMI Google Drive Kullanmak için öncelikle bir Gmail hesabınız olması ve onunla giriş yapmanız gerekiyor. GOOGLE DRIVE (DÖKÜMANLAR) KULLANIM KILAVUZU Google Drive ın Özellikleri; Doküman oluşturun ve ortak çalışın.google Drive da anında yeni dokümanlar, e-tablolar, sunular,anket ve sınavlar oluşturabilirsiniz.

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Her doktorun ihtiyacı olan doktor web sitesi, hasta ve doktor arasındaki

Detaylı

Şekil 7.14: Makro Kaydet Penceresi

Şekil 7.14: Makro Kaydet Penceresi 7.2.4. Makrolar Kelime işlemci programında sık kullanılan bir görevi (çok kullanılan düzenleme ve biçimlendirme işlemlerini hızlandırma, birden çok komutu birleştirme, iletişim kutusu içinde daha kolay

Detaylı

Outlook 2010 a geçiş

Outlook 2010 a geçiş Bu Kılavuzda Microsoft Microsoft Outlook 2010 un görünüşü çok farklı olduğundan, öğrenme çabasını en aza indirmede size yardımcı olmak amacıyla bu kılavuzu hazırladık. Yeni arabirimin önemli bölümlerini

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

İnternet Tarayıcı programlar ile internet sitelerini açabiliriz. Açık olan sitelerin sekmeleri

İnternet Tarayıcı programlar ile internet sitelerini açabiliriz. Açık olan sitelerin sekmeleri INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ E-MAIL KULLANIMI İnternet Tarayıcı programlar ile internet sitelerini açabiliriz. ADRES ÇUBUĞU: Açmak istediğimiz sitenin adresini buraya yazarız.

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad.soyad@ E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Şifre Yenileme (Resetleme) veya

Detaylı

Google Akademik Profili Oluşturma Rehberi

Google Akademik Profili Oluşturma Rehberi Google Akademik Profili Oluşturma Rehberi Sönmez ÇELİK İbn Haldun Üniversitesi, Kütüphane ve Bilgi Merkezi sonmez.celik@ihu.edu.tr http://orcid.org/0000-0002-3973-4664 Google Akademik profili; bilim camiasında

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Kullanıcı dostu kontrol panelli dünya standartlarında web tasarım uygulaması.

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

Dosya yada klasör ne silinecekse örneğin bir dosyayı silecek isek; Sürükleyerek Geri Dönüşüm Kutusu üzerine götürüp bırakabiliriz.

Dosya yada klasör ne silinecekse örneğin bir dosyayı silecek isek; Sürükleyerek Geri Dönüşüm Kutusu üzerine götürüp bırakabiliriz. Geri Dönüşüm Kutusu Geri Dönüşüm Kutusu Silmeye çalıştığınız nesneler (dosya, klasör v.b.) diskten kalıcı olarak silinmez. Masaüstünde bulunan Geri Dönüşüm Kutusu adındaki nesnenin içerisinde saklanırlar.

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Uygun bir mikrofon ve hoparlörlere sahipseniz, Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını sesli aramalar için kullanabilirsiniz. Kurumunuzda kullanımı önerilen,

Detaylı

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim verecek Öğretim elemanlarının ders içeriklerini

Detaylı

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için:

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: Biçimleme Metin biçimleme Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: 1. Hizalamak istediğiniz metni seçin. 2. Giriş sekmesini

Detaylı

Laboratuvar Çalışması 3.6.5 Kaynak Paylaşma

Laboratuvar Çalışması 3.6.5 Kaynak Paylaşma Laboratuvar Çalışması 3.6.5 Kaynak Paylaşma Hedefler Aşağıdaki görevleri tamamlamak için Windows XP kullanın: Dosyaları ve klasörleri paylaşma. Ağ sürücülerini eşleme. Arkaplan / Hazırlık PC leri bir ağ

Detaylı

Yeni bir Gmail hesabı açmak(almak) için İnternet Explorer gezgininde www.google.com.tr adresine ya da doğrudan www.gmail.com adresine girilir.

Yeni bir Gmail hesabı açmak(almak) için İnternet Explorer gezgininde www.google.com.tr adresine ya da doğrudan www.gmail.com adresine girilir. Gmail(Google Mail) Yeni bir Gmail hesabı açmak(almak) için İnternet Explorer gezgininde www.google.com.tr adresine ya da doğrudan www.gmail.com adresine girilir. Burada Gmail bağlantısını(linki) tıklayıp

Detaylı

6. NESNE İŞLEMLERİ 6.1. Resim Ekleme Ekle Çizimler Resim Küçük Resim : Ekle Resim Ekle : Ekle Çizimler 6.2. Şekil Ekleme Ekle Çizimler şekiller

6. NESNE İŞLEMLERİ 6.1. Resim Ekleme Ekle Çizimler Resim Küçük Resim : Ekle Resim Ekle : Ekle Çizimler 6.2. Şekil Ekleme Ekle Çizimler şekiller 6. NESNE İŞLEMLERİ Bu bölümde nesnelerin nasıl eklendiğini ve nasıl biçimlendirildiğini öğreneceğiz. 6.1. Resim Ekleme Kelime işlemci programı, hazırlamış olduğumuz belgenin istenilen yerine resim ekleme

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Outlook 2013 önceki sürümlerden farklı bir görünüme sahiptir; bu nedenle, öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Size özel hale

Detaylı

E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları

E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları Bu derste neler öğreneceğiz? E-posta Nedir? Hangi amaçla kullanılır? Yararları nelerdir? Anında mesajlaşma yazılımı nedir? Anında mesajlaşma yazılımlarını

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

Internet Programming II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014 2015 Bahar Yarıyılı

Internet Programming II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014 2015 Bahar Yarıyılı Internet Programming II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014 2015 Bahar Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU 11-14 May. 2014 Form Form İşlemleri Tarayıcıdan bilgi alarak işlem gerçekleştirme FORM elemanları

Detaylı

Outlook 2016 İpuçları ve Püf Noktaları

Outlook 2016 İpuçları ve Püf Noktaları Outlook 2016 İpuçları ve Püf Noktaları Sık kullandığınız e-posta ve takvim uygulaması için kısayollar ve zaman kazandıran özellikler Windows için Outlook 2016 için geçerlidir 1. Gelen kutunuza hızla ulaşma

Detaylı

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için iphone veya ipad'inizi ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU]

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] İçindekiler Sisteme Giriş... 1 Derslere Erişim... 2 Moodle Etkinliklerine Katılma... 2 Profil Düzenleme... 3 Mesajlar... 4 Sınav Etkinliği... 5 Ödev

Detaylı

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu İçindekiler: 1 Giriş 3 2 Nasıl Kayıt Olunur 3 3 Belirlenen Parolanızı Kullanarak İlk Giriş 5 4 Kıyaslamanın Kullanımı 6 4 Kişisel Sonuçlarınız 9 6 Parola

Detaylı

e-öğrenme ortamı kullanma kılavuzu

e-öğrenme ortamı kullanma kılavuzu e-öğrenme ortamı kullanma kılavuzu Genel Açıklama Ders ve çalışma alanı sekmeleri Ulaşmak istediğiniz dersin sekmesine tıklamanız yeterlidir. Aktif olan diğerlerinden farklı olarak öne çıkar. Ekranda yer

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 Bu öğrenme faaliyetiyle elektronik posta hesabınızı, e-posta yönetim yazılımlarını kullanarak yönetmeyi öğrenebileceksiniz. ARAġTIRMA Ġnternet ortamında e-posta

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI İçindekiler FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI... 1 A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.... 1 B. Eposta Yönlendirme...

Detaylı

ROUNDCUBE GİRİŞ ve ÇIKIŞ

ROUNDCUBE GİRİŞ ve ÇIKIŞ ROUNDCUBE Roundcube Nedir? Sunucu üzerinde yer alan e-postalarınıza web üzerinden ulaşarak e-posta işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz, Türkçe menüler ile işlem yapabileceğiniz yeni bir uygulamadır.

Detaylı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP, BSH Ev Aletleri bayilerinin kullanımı için hazırlanan; mevcut uygulamalara tek ekrandan giriş yapmalarını sağlamak; sıkça kontrol ettikleri Stok Durumu,

Detaylı

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu support.ebsco.com Önemli Gelişmiş Arama ekran özelliklerini, sınırlayıcı ve genişleticileri, Aramalarınızı Kaydetme özelliğini, Arama ve Dergi Hatırlatma

Detaylı

MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kayıt Kılavuzu

MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kayıt Kılavuzu MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kayıt Kılavuzu 2013 Merhabalar, Bu dokümanda MyEnglishLab: Speakout öğrenci kayıt işlemini inceleyeceğiz. Kayıt işlemi her bir erişim kodu için bir kez yapılmaktadır. Kayıt

Detaylı

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi Takvim Hızlı Başlangıç Kılavuzu Lync Toplantısı Zamanlama Lync 2013 sayesinde çevrimiçi buluşarak yüz yüze görüşebilir veya yol yapmaktan kurtulabilirsiniz. Görünümler arasında geçiş yapma İş akışınıza

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Temmuz 2012 Turgut Özal Üniversitesi web sitesi yönetim paneline aşağıdaki link yardımıyla ulaşabiliriz. http://www.turgutozal.edu.tr/webmin/ Karşımıza

Detaylı

OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU

OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU Bilgisayarınızda Windows içinde kurulu bulunan Outlook Express programı içine kendi kurumunuza ait e-posta hesabını mutlaka tanıtmanız/kurmanız gerekmektedir.

Detaylı

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Hoş geldiniz Twinspace Kılavuzu Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Sizlere: - TwinSpace inize erişme - Profilinizi düzenleme - Proje aktiviteleri

Detaylı

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu.

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Flaş Ön kamera LED göstergesi 1 Arka kapağın çıkarılması ya da takılması. Ses açma/ kısma 2 Pilin takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Excel 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na komutlar ekleme Şeridi

Detaylı

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız.

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız. 2. EKLE SEKMESĐ TABLO EKLEMEK: Sayfamıza tablo eklemek için, TABLO butonuna bastıktan sonra açılan pencereden kaç sütün ve kaç satırlık bir tablo oluşturacağımızı belirliyoruz. Fareyi sürüklemek, tablonun

Detaylı

Donatlar-NotePad DONATILAR

Donatlar-NotePad DONATILAR Donatlar-NotePad DONATILAR Donatılar işletim sistemiyle birlikte gelen programların yer aldığı bölümdür. Bu programlara Başlat-Tüm Programlar- Donatılar adımlarıyla ulaşılır. Not Defteri (Notepad) Sadece

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.

A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI İçindekiler AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI.... 1 A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.... 1 B. Eposta Yönlendirme...

Detaylı

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler...

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... 3 ADIM 4: Bildiri Özet Gönderimi Bilgilendirme ve Yardım

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ RESİM EKLEME RESİM EKLEME Kelime işlemci programı, hazırlamış olduğumuz belgenin istenilen yerine resim ekleme özelliğine

Detaylı

Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş

Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş Geçiş yapma İşletme için Office 365 Google Apps ten farklı görünür, dolayısıyla oturum açtığınızda, başlangıç yapabileceğiniz şu görünümle karşılaşırsınız.

Detaylı

BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ

BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ HAZIRLAYAN HÜSEYİN SARI 23 MART 2011 ANKARA - İÇERİK YÖNETİM PANELİ - İÇERİK EKLEME İçerik eklerken öncelikle içeriği hangi kayıt tipinde ekleleyeceğimizi belirliyoruz. Tarih

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 4-5-6: Microsoft Word Hızlı Erişim Araç Çubuğu: Sık kullanılan komutlar buraya eklenip, kullanılacağında hızlı erişim sağlanabilir. Office Word

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz.

Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz. Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz. Aşağıdaki pencereyi gördükten sonra cihazınız parametre ayarı

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2012 İçindekiler 1. Forum Kullanım Koşulları.2 2. Forumlara Kayıt İşlemleri 3 3. Forumların Kullanımı.5 4. Forumlar Hakkında Sıkça Sorulan

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU moodle.baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İİBF / TEKNOLOJİ VE BİLGİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİLGİ

Detaylı

Bursa Elektronik Pazar Sitesi Pratik Kullanım Kılavuzu Bursa Elektronikçiler Odası Bursa Elektronik Pazar Web Sitesi Pratik Kullanım Kılavuzu

Bursa Elektronik Pazar Sitesi Pratik Kullanım Kılavuzu Bursa Elektronikçiler Odası Bursa Elektronik Pazar Web Sitesi Pratik Kullanım Kılavuzu Bursa Elektronikçiler Odası Bursa Elektronik Pazar Web Sitesi Pratik Bursa Elektronikçiler Odası http://www.bursaelektronikpazar.org v2.0 1 Bursa Elektronik Pazar Sitesi ne Reklam Ekleme 1. Adım Siteye

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

ONLINE MAKALE GÖNDERME KILAVUZU

ONLINE MAKALE GÖNDERME KILAVUZU ONLINE MAKALE GÖNDERME KILAVUZU MTA Dergisi için hazırlanan online makale gönderme sistemine ulaşmak için MTA Dergisi Ana Sayfasındaki (http://dergi.mta.gov.tr/) Giriş İçin Tıklayınız düğmesine tıklayınız.

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Bu Hızlı Başlangıç kılavuzu Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını kullanarak iletişim kurmanın temellerini anlatmaktadır. Ayrıca, Lync 2010

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı