MCV-640 Dikey İşlem CNC. Hazırlayan: Arş.Gör. Kazım ZENGİN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MCV-640 Dikey İşlem CNC. Hazırlayan: Arş.Gör. Kazım ZENGİN"

Transkript

1 MCV-640 Dikey İşlem CNC Hazırlayan: Arş.Gör. Kazım ZENGİN

2 CNC TEKNİK ÖZELLİKLER

3 CNC STANDART DONANIMLARI

4 Kumanda Paneli

5 Kumanda Paneli Mode Seçimleri: AUTO/Manuel Otomatik Modlar: EDİT : Hafızadaki bir programda değişiklik yapmak, hafızaya yeni bir program eklemek için kullanılır. DNC (Direct Numeric Control) : Hafıza kartındaki ya da bağlı bir bilgisayardaki program çalıştırmak için kullanılır. CNC hafızasının yetmeyeceği büyüklükteki programlar bu şekilde çalıştırılabilir. Diğer bir avantajı ise program yazımı ve değişiklikleri CNC ekranından değil, bilgisayar üzerinden kolayca yapılabilir. (Bazı CNC markalarında TAPE/EXT/REMOTE gibi isimlerde alabilir.) MEM (Memory) : Hafızada kayıtlı olan bir programı çalıştırmak istediğimizde kullanırız. MDİ (Manuel Data İnput) : Tek satılık girilir ve çalıştırılır. Burada program yazılamaz sadece fener milini çalıştır, takımı al, takımı çıkart gibi tek komutluk girişler yaptırılabilir. Yazılan kodu hafızada tutmaz sadece çalıştırdıktan sonra siler.

6 Kumanda Paneli Mode Seçimleri: AUTO/Manuel Manuel Modlar: MPG (Manuel Pulse Generatör) (Handdle) : Eksenleri manuel olarak ilerletmek için el çarkının kullanıldığı mod. El çarkı üzerinden eksen seçimi yapılarak seçilen eksen ilerlemesi sağlanmaktadır. RAPİD : X,Y,Z tuşlarına basıldığında eksenlerin boştaki hızda ilerlemesini sağlar. JOG : X,Y,Z tuşlarına basıldığında eksenlerin kesme hızında ilerlemesini sağlar. HOME : Eksenleri CNC makinasının sıfır noktasına (referans noktası) göndermek için kullanılmaktadır. Tezgah her açıldığında tezgah sıfır noktasına gönderilmelidir.

7 Kumanda Paneli HIZ AYARLAMA FEEDRATE OVERRIDE : Eksen ilerleme hızlarını ayarlamak için kullanılmaktadır. Auto modlarda program tarafından girilen devirde dönmesi isteniyorsa %100 de tutulması gerekmektedir.(g01 F175.5 yazdığımızda %100deki feedrate 175.5mm/dk olarak ayarlanmış olur. RAPID OVERRIDE : Makinenin boşta ilerleme hızı azaltılmak istendiğinde kullanılmaktadır. (G00 komutu boşta hız ile ilerleme komutudur ve bu komuttaki ilerlemeyi azaltmak için kullanılmaktadır) F0 değeri sistem paremetresi olarak değiştirilebilir. Örneğin %10 ya da %20 gibi istenilen bir yüzde değerine ayarlanabilir. Standart bir değer değildir. SPINDLE OVERRIDE : Spindle dönme devrini ayarlamak için kullanılmaktadır. Auto modlarında %100 konumunda olduğunda programdan girilen ilerleme hızında hareket sağlar. Örneğin programda spindle hızı 3000 devir girildiğinde(g97 S3000) %100 de kalması durumunda 3000 devir ile döner. Program çalışırken %80 e getirilirse spindle 2400 devirle dönemeye başlar, eğer % 120 ye getirilirse 3600 devir ile dönmeye başlar.

8 Mitsubishi M70 Kontrol Paneli Ayar Tuşları Menü Tuşları

9 (A) Cancel Key: Ekrandaki menüden çıkmak için ya da (B) ile beraber menü geçişleri için kullanılır. (C) Hazır Işığı:Acil Stop kaldırıldığında yanar. (D) Fonksiyon Tuşları: (Operations, Setup, Editing,Diagnosis, Maintenance) (E) Data Giriş Tuşları(Ekrana küçük harf yazar, büyük harf yazmak için SHİFT tuşuna baştıktan sonra karakter tuşuna basılır. Shift ve karakter tuşuna aynı anda basılmaz) (F) Yardım Tuşu(İlgili komut ya da alarm için yardım açar) (G) SHIFT Tuşu (H) Reset Tuşu (NC girişi iptal eder) (I) Sayfa Geçiş Tuşları (J) İmleç Kaydırma Tuşları (Aşağı,Yukarı,Sağa,Sola,Satır Başına, Satır Sonuna) (K) İnput Key (Yazılan Komutu Kesinleştirir)

10 Manuel Çalıştırma-El Çarkı(MPG) Monitör Tuşuna Basın. Mode Seçim Anahtarını MPG moduna getirin. El çarkı ilerleme anahtarını X1 X10 X100 seçimlerinden X10 a alın. Acil Stop butonunu açın ve READ ışığının yanmasını bekleyin. Hareket ettirilecek ekseni, eksen seçim anahtarıyla belirleyin. El çarkını + ya da yönde çevirerek seçili eksendeki ilerlemeyi monitörden ve makine üzerinden gözlemleyin. Kalan eksenler için işlemleri tekrarlayın.

11 Manuel Çalıştırma-El Çarkı(MPG)

12 Manuel Çalıştırma-JOG Çalıştırma Monitör Tuşuna Basın. Mode Seçim Anahtarını JOG moduna getirin. FEEDRATE OVERRİDE anahtarını 20 seviyesine alın. Acil Stop butonunu açın ve READ ışığının yanmasını bekleyin. Hareket ettirilecek eksenin ileri geri tuşlarına basarak ilerlemesini sağlatın. Kalan eksenler için işlemleri tekrarlayın.

13 Manuel Çalıştırma-JOG

14 Auto Modlar-Mdı Modunda Takım Çağırma ve Hız Verme Bütün Eksenleri Home Posizyonuna gönderin. SETUP Tuşuna basın Monitörden MDI tuşuna basın Satıra M6T1 yazıp EOB tuşuna basın. Daha sonra İNPUT tuşuna basın. Mode Seçim anahtarını MDI moduna getirin. Daha sonra CYCLE START tuşuna basın. S1000 M3 yazıp EOB tuşuna basın. Daha sonra İNPUT tuşuna basın. Daha sonra CYCLE START tuşuna basın.

15 Takım Boyu Sıfırlama İşlemi Referans takım makinaya yüklenir ve bu takım manuel modda iş parçası yüzeyine dokundurulur. 2.SETUP düğmesine basılarak ekran altından T-Offset seçeneği seçilir. Çıkan ekranda kaç numaralı takım çağırıldıysa yön tuşları ile numaralı parçanın Lenght yazan bölümüne gelinir. Bu alana ekranda yazan Relat posn bölümündeki Z ekseni değeri işareti ile birlikte yazılır ve İnput tuşuna basarız. Yazılan değer seçili alana kaydedilmiş olur. Monitör tuşu ile bu safyadan çıkılır. Bu adımlar parça işlemede kullanılacak her takım için ayrı ayrı tekrarlanır.

16 Takım Boyu Sıfırlama İşlemi Referans takımı seçilir ve bu takım iş parçası yüzeyine dokundurulur. 2.SETUP düğmesine basılarak ekran altından CNT SET seçeneği seçilir. 4.RELATİVE POSN. Ekranından Z eksenine gelerek 0 İNPUT denir. 5. SETUP düğmesine basılarak ekran altından COORD seçeneği seçilir. EASYSETTİNG ile Z eksenini sıfırlanır. 6.Diğer sıfırlanacak takım çağrılır ÖRN: MDI modunda M06 T2 yazılır İNPUT denilerek START verilir. 7. Bu takım iş parçası yüzeyine dokundurulur. RELATİVE de görülen Z değeri 8. SETUP düğmesine basılarak ekran altından T-OFS sayfasındaki takım numarasına karşıt yere girilir. NOT : Referans takımı T-OFS sayfasında 0 gözükmeli.

17 İŞ PARÇASI SIFIRLAMA PROSEDÜRÜ - 1 Ayarlaması yapılacak takım magazinden seçilerek makineye yüklenir. Monitör ekranında iken Setup tuşuna basarız. Karşımıza çıkan sayfadaki alt menüden W-meas menüsüne giriyoruz. Mod Anahtarını MPG moduna alıyoruz ve el çarkı ile takımı önce Z ekseni parçadan kurtulana kadar yukarı kaldırıyoruz. El çarkındaki hareket ekseni seçimini X e getiriyoruz. Daha sonra el çarkını kullanarak X ekseninde parçaya yaklaşıyoruz ve parçaya tam dokunduğu anda ilerlemeyi durduruyoruz. El çarkındaki konum seçiciyi X ekseninde tutuyoruz. Ekranda SkipPos Take in tuşuna basıyoruz ve ekranda X ekseni kısmına Relat Posn değerinin kaydedildiğini gözlemliyoruz. Daha sonra Coord Write tuşuna basıyoruz ve Y(yes) tuşuna basıyoruz. El çarkındaki hareket ekseni seçimini Y e getiriyoruz. Daha sonra el çarkını kullanarak Y ekseninde parçaya yaklaşıyoruz ve parçaya tam dokunduğu anda ilerlemeyi durduruyoruz. El çarkındaki konum seçiciyi Y ekseninde tutuyoruz. Ekranda SkipPos Take in tuşuna basıyoruz ve ekranda X ekseni kısmına Relat Posn değerinin kaydedildiğini gözlemliyoruz. Daha sonra Coord Write tuşuna basıyoruz ve Y(yes) tuşuna basıyoruz.

18 İŞ PARÇASI SIFIRLAMA PROSEDÜRÜ Parça sıfırı alma probu tezgaha takılır. 2.Prob X ekseni yönünde iş parçasına dokundurulur. 3.SETUP düğmesine basılarak ekran altından CNT SET seçeneği seçilir. 4.RELATİVE POSN. Ekranından X eksenine gelerek 0 İNPUT denir. 5.Prob +Z yönünde parçadan kurtulana kadar yukarı kaldırılır. 5a.Eğer bu dokunduğumuz kenar sıfırlanacak ise probun yarı capı kadar X ekseninde Hareket edilerek takımın tam orta noktası kenra gelecek şekilde ayarlanır. İş parçasının orta noktası sıfır alınacak ise 5b. Y ekseni oynatılmadan X ekseninde parçanın diğer yüzeyine deyilir. 5c. RELATİVE de X ekseni değeri nin yarına gelinir ve.relative sıfırlanır. 6. SETUP düğmesine basılarak ekran altından COORD seçeneği seçilir. 7. EASYSETTİNG ile X eksenini sıfırlanır. 8.Yukarıda anlatılan aynı işlemler Y ekseni içinde yapılarak parça sıfırlanır.

BOZOK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

BOZOK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BOZOK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU CNC TEKNOLOJİSİ TEZGAH KULLANIMI - 1 - - 2 - - 3 - - 4 - - 5 - - 6 - - 7 - - 8 - - 9 - Örnek blok yazılımı - 10 - KOORDİNAT SİSTEMLERİ Mutlak (ABSOLUTE)

Detaylı

Swansoft Fanuc OiM Kullanımı

Swansoft Fanuc OiM Kullanımı SWANSOFT Sol ve üst taraftaki araç çubukları aktif değildir. Acil stop butonuna basıldığında aktif olur. Görünüm çek menüsünden tezgaha bakış yönü değiştirilebilir. Göster menüsü, tezgahta görünmesi istenilen

Detaylı

Swansoft Fanuc OiT Kullanımı

Swansoft Fanuc OiT Kullanımı CNC Torna ve Frezede gerçek simülasyon yapılabilir. 50 den fazla farklı Kontrol Sistemi, 150 nin üzerinde ünite. Alt Programlama ve Delik çevrimleri dahil Manuel programlama Değişken parametrelerle Macro

Detaylı

CNC TEZGÂH PROGRAMLAMA & UYGULAMALAR

CNC TEZGÂH PROGRAMLAMA & UYGULAMALAR CNC TORNA TEZGÂHININ AÇILMASI 1) Tezgâhın arkasında bulunan ana şalter (I) ON konumuna getirilir. 2) EMERGENCY STOP (ACİL STOP) butonu sağ tarafa çevrilerek açılır. 3) Ekran Açma (I) tuşuna basılır (yeşil

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ASO 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU HMK 211 CNC TORNA TEKNOLOJİSİ. Öğr. Gör. RECEP KÖKÇAN. Tel: +90 312 267 30 20

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ASO 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU HMK 211 CNC TORNA TEKNOLOJİSİ. Öğr. Gör. RECEP KÖKÇAN. Tel: +90 312 267 30 20 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ASO 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU HMK 211 CNC TORNA TEKNOLOJİSİ Tel: +90 312 267 30 20 E-mail_2: rkokcan@gmail.com KONTROL ÜNİTESİ ELEMANLARI EDIT MODU: Program yazmak, düzenlemek

Detaylı

CAM PROGRAMLARINDAN ALINAN NC KODUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

CAM PROGRAMLARINDAN ALINAN NC KODUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Siemens 840D SL CNC DİK İŞLEME MERKEZİ BÖLÜM I TEZGÂHA TAKIM YÜKLEME TAKIM BOYLARININ ÖLÇÜLMESİ İŞ PARÇASI SIFIRLAMA (İş parçasını ölçme) TAKIM BOYUNUN SIFIRLANMASI CAM PROGRAMLARINDAN ALINAN NC KODUNDA

Detaylı

Hazırladığım bu dosyayla sizlere yararlı olabildiysem ne mutlu bana. Lütfen inceledikten sonra bana düşüncenizi ve eksiklerimi,isteklerinizi belirtin.

Hazırladığım bu dosyayla sizlere yararlı olabildiysem ne mutlu bana. Lütfen inceledikten sonra bana düşüncenizi ve eksiklerimi,isteklerinizi belirtin. HAZIRLAYAN : Bora YURTTAŞ Hema Otomotiv Sistemleri A.Ş. CNC İşleme Merkezi Operatörü MAİL : mailto:bora.yurttas@gmail.com WEB : bora.yurttas.googlepages.com Dünya nın en kaliteli tezgah markalarından biri

Detaylı

KAYM PROGRAMLANABİLİR DİSPLAY (PD) EKRANLI MAKİNELERİN KULLANMA KİTAPÇIĞIDIR

KAYM PROGRAMLANABİLİR DİSPLAY (PD) EKRANLI MAKİNELERİN KULLANMA KİTAPÇIĞIDIR KAYM 48-60 PROGRAMLANABİLİR DİSPLAY (PD) EKRANLI MAKİNELERİN KULLANMA KİTAPÇIĞIDIR BÖLÜMLER 1- EKRANDAKİ BUTONLAR VE İŞLEVLERİ 2- ÇALIŞMA MODLARI 3- YENİ PROGRAM YAZMA VE DÜZELTME 4- PROGRAM ÇAĞIRMA 1

Detaylı

T.C M.E.B ÖZEL ATILIM BİLKEY BİLİŞİM KURSU Bilgisayar Sayısal Kontrollü ( CNC Dik işleme tezgahı kullanma ve programlama ) Sınav Soruları

T.C M.E.B ÖZEL ATILIM BİLKEY BİLİŞİM KURSU Bilgisayar Sayısal Kontrollü ( CNC Dik işleme tezgahı kullanma ve programlama ) Sınav Soruları 1.) CNC freze yazdığımız programı neden simülasyon ile test edilmelidir? A) Seri imalata başlamadan önce tezgâh test programına ayarlı olduğu için. B) Program yazımından veya bilgi transferinde oluşabilecek

Detaylı

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 TUŞLAR: START : Program çalıştırmak için kullanılır. STOP: Çalışmakta olan programı sonlandırmak için kullanılır. Stop tuşuna 1 kez basıldığında program

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Bilkey Mesleki Eğitim Kurumları [ CNC TORNA-FREZE PROGRAMLAMA KURSU ]

Bilkey Mesleki Eğitim Kurumları [ CNC TORNA-FREZE PROGRAMLAMA KURSU ] 1.) CNC freze yazdığımız programı neden simülasyon ile test edilmelidir? A) Seri imalata başlamadan önce tezgâh test programına ayarlı olduğu için. B) Program yazımından veya bilgi transferinde oluşabilecek

Detaylı

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. JM-110LRE SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda yardımcı

Detaylı

İMALAT ve KONTRÜKSİYON LABORATUVARI

İMALAT ve KONTRÜKSİYON LABORATUVARI İMALAT ve KONTRÜKSİYON LABORATUVARI CNC FREZE TEZGAHI (DİK İŞLEM MERKEZİ) ÇALIŞMA FÖYÜ Laboratuvar Çalışmasının Amacı: Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu Makine Programı Atölyesinde bulunan Klasik ve CNC tezgahları

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.19.5.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 27

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.19.5.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 27 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen işlem için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, Başvuran T.C. Kimlik bölümüne başvuran kişinin T.C. numarası yazılır butonuna basılır MERNİS de kayıtlı

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU 1. MAKĐNA ÖZELLĐKLERĐ Makine otomatik bant kalkmalıdır. Lastik otomatıyla beraber otomatik çalışır. Dokunmatik ekran ve Türkçe menüyle kolay kullanım. Üst bant alt

Detaylı

www.mekatroncnc.com.tr

www.mekatroncnc.com.tr Sayfa 1 Sayfa 2 Sayfa 3 MACH3 PROGRAMI KULLANMA KLAVUZU 1. ADIM: İlk olarak MACH3 MILL programı içerisine giriyoruz ve alttaki ekran karşımıza geliyor.(reset butonun yeşil yanmasına dikkat ediyoruz ve

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK LABORATUVARI II. CNC Programlama ve Tornalama Uygulamaları

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK LABORATUVARI II. CNC Programlama ve Tornalama Uygulamaları T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK LABORATUVARI II CNC Programlama ve Tornalama Uygulamaları DENEY SORUMLUSU Arş. Gör. Şaban ULUS Ocak 2013 KAYSERİ

Detaylı

DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı

DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı 1-) GİRİŞ SENSÖR TİPİ SEÇİMİ: DTB de giriş sensör tipi akım, gerilim, PT100 veya Termokupl olabilir. : Çalışma ekranından tuşu ile ulaşılır. B,S,R tipi termokupllar

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU ÖZKAY ELEKTRONİK BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ BK-103 asansör kumanda kartında kumanda ayarlarını yapabilmek ve arıza kayıtlarını izleyebilmek gibi fonksiyonlar için 2x16 LCD

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU 1. Manuel Mod Şekil I Manuel Mod geçmek için Manuel Moda Geç butonuna dokununuz. Karşımıza gelen ekranda ki fonksiyonları değiştirmek için

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-053 0 03.01.2012 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 0 İlk Çıkış 03.01.2012 TALM-001-053 03.01.2012 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş...4 2

Detaylı

GENEL ÖZELLİKLER UNİTY GERGİ KONTROL CİHAZI (UTC01) KULLANIM KLAVUZU

GENEL ÖZELLİKLER UNİTY GERGİ KONTROL CİHAZI (UTC01) KULLANIM KLAVUZU UNİTY GERGİ KONTROL CİHAZI (UTC01) KULLANIM KLAVUZU GENEL ÖZELLİKLER Mikroişlemci tabanlı Yüksek hassasiyet Değiştirilebilir 0-10V, 10-0V çıkışı 24V 4A fren çıkışı Harici set ve start özelliği Stop değeri

Detaylı

GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU

GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU Cihaz üzerinde görülen tuşların fonksiyonları aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır. Programa giriş ve çıkış yapmayı sağlar.5 sn basılı tutmak gerekir Dara alma işlemini

Detaylı

CNC Freze Tezgâhı Programlama

CNC Freze Tezgâhı Programlama CNC Freze Tezgâhı Programlama 1. Amaç CNC tezgâhının gelişimi ve çalışma prensibi hakkında bilgi sahibi olmak. Başarılı bir CNC programlama için gerekli kısmî programlamanın temellerini anlamak. Hazırlayıcı

Detaylı

Konum anahtarı. ( + ) TUŞU : Kapı ayarları yükseltmek, menüde gerinmek ve ayarları kayıt yapmak içi kullanılır

Konum anahtarı. ( + ) TUŞU : Kapı ayarları yükseltmek, menüde gerinmek ve ayarları kayıt yapmak içi kullanılır Konum anahtarı ( + ) TUŞU : Kapı ayarları yükseltmek, menüde gerinmek ve ayarları kayıt yapmak içi kullanılır (- ) TUŞU : Kapı ayarlarını düşürmek, menüde gezinmek için kullanılır. ( MENÜ) TUŞU : Kapının

Detaylı

CNC EĞİTİMİ DERS NOTLARI

CNC EĞİTİMİ DERS NOTLARI 1 CNC EĞİTİMİ DERS NOTLARI 1. GİRİŞ 1.1. CNC nedir? CNC (Computer Numerical Control) Bilgisayar Yardımı İle Sayısal Kontrol anlamındaki kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir ifadedir. Bir CNC tezgah

Detaylı

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU Bilgisayar üzerinden analog adresli yangın algılama sisteminde bulunan detektörlere yer atama, kontak izleme modülünün senaryo belirtilmesi

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları Teknik Özellikler: Mikrobilgisayar kontrollü Gerçek zaman saati Kalibrasyon gerektirmeyen hassas nem ve ısı sensörü (Nem hassasiyeti %3 sıcaklık %0,5) 2 farklı program kontrollü, 4 vana çıkışı (24 Vac

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

POWER POINT SUNU PROGRAMI

POWER POINT SUNU PROGRAMI POWER POINT SUNU PROGRAMI Power Point bir Sunu (Slayt) programıdır. MS-Office uygulamasıdır ve Office CD sinden yüklenir. Programı çalıştırabilmek için; Başlat/Programlar/Microsoft Office/Microsoft Office

Detaylı

PRO NA011 DĐJĐTAL OTOMATĐK TEKRAR KAPAMALI 3 FAZ AŞIRI AKIM

PRO NA011 DĐJĐTAL OTOMATĐK TEKRAR KAPAMALI 3 FAZ AŞIRI AKIM PRO NA011 DĐJĐTAL OTOMATĐK TEKRAR KAPAMALI 3 FAZ AŞIRI AKIM ve TOPRAK KORUMA RÖLESĐ HIZLI KULLANIM KILAVUZU (TEDAŞ MYD-96/27B UYGUN) VERSĐYON 1.01 OCAK 2011 1 RÖLE TUŞ TAKIMI ve LEDLER (MMI) Menü içinde

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen İcrai Haciz Terkini işlemi için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılarak ilgili bölümlere girişler yapılır. Başvuruya Ait Taşınmaz Mal (Zemin Tanım) bölümüne

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

13 Aralık 2007. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar. Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz

13 Aralık 2007. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar. Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz 13 Aralık 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Raporlar KULLANICI TANIMLI RAPORLAR Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz Kendi isteklerinize özel rapor tasarımları

Detaylı

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu EVERTECH EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu Uyarılar ve Ana Fonksiyonlar Güç Kaynağı DC12V güç kaynağı kullanılabilir.cihazı bağlamadan önce şehir elektrik şebekenizin

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

BEGO. Miditherm. Kullanma Talimatı

BEGO. Miditherm. Kullanma Talimatı BEGO Miditherm Kullanma Talimatı Tuşların Fonksiyonu: Parametrelerin çağrılması Değerlerin değiştirilmesi Programlama Program başlatma / durdurma Programı bitim süresi ile başlatma / durdurma Sembollerin

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI Programın Açılışı: Başlat Tüm Programlar Microsoft Office Microsoft

Detaylı

NOT: 1 hasta gün içerisinde en çok 3 polikliniğe muayene olabilir. ÖZEL HASTA GİRİŞİ

NOT: 1 hasta gün içerisinde en çok 3 polikliniğe muayene olabilir. ÖZEL HASTA GİRİŞİ HASTA ARAMA 1- Hastanın adı soyadı tam veya bir kısmı yazılır. 2- Hasta adı tam yazılarak arattırılmak istenirse tam seçeneği veya kısmi seçeneği seçilerek ad ve soyadın bir kısmı yazılır aramayı başlat

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM: Bu talimatın amacı çamaşır makinası, güvenli ve etkin çalışmasının yöntemlerini belirlemektir. Bu talimat Yemekhanemiz içerisindeki çamaşır makinasını kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK: Temizlik

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

1- Güç Düğmesi Ve Butonlar 2- Yardımcı Menü

1- Güç Düğmesi Ve Butonlar 2- Yardımcı Menü 1- Güç Düğmesi Ve Butonlar 1 Güç Düğmesi 2 Başlama Butonu 3 Durdurma Butonu 4 Yukarı Butonu 5 Aşağı Butonu 2- Yardımcı Menü 1 Program Göstergesi 2 Program Butonu 3 Sequence Butonu 4 Üst Ekran 5 Üst Ekran

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

TÜRKSAT 4A UYDUSU HAKKINDA BİLGİLENDİRME

TÜRKSAT 4A UYDUSU HAKKINDA BİLGİLENDİRME Değerli Müşterilerimiz, Türksat 4A haberleşme uydusu, 17 Eylül 2014 tarihini - 18 Eylül 2014 e bağlayan gece yarısı hizmet vermeye başlayacaktır. Türksat 4A ile birlikte, Türksat 2A uydusu üzerindeki 178

Detaylı

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma:

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma: EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ 1 Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma 2 Web Sayfasına Yeni Element Ekleme Ve Özelliklerini Belirleme Değişiklik Yapma 3 Web Sayfası Tasarımını

Detaylı

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KONTROL ÜNİTESİ TUŞ TAKIMI Bir numaralı program tuşu. Birinci programın parametrelerine ulaşmak için kullanılan tuştur. İki numaralı program tuşu.

Detaylı

ARTOS7F1 ARIZA TESPİT CİHAZI VE PC OSİLOSKOP 7 FONKSİYON 1 CİHAZDA

ARTOS7F1 ARIZA TESPİT CİHAZI VE PC OSİLOSKOP 7 FONKSİYON 1 CİHAZDA ARTOS7F1 ARIZA TESPİT CİHAZI VE PC OSİLOSKOP 7 FONKSİYON 1 CİHAZDA ARTOS7F1 Arıza Tespit Cihazı ve PC Osiloskop her tür elektronik kartın arızasını bulmada çok etkili bir sistemdir. Asıl tasarım amacı

Detaylı

CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2

CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2 CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2 18.07.2008 CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU OMAK MAKİNA SANAYİİ ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ DR. MEDİHA ELDEM SOKAK 69/3 KOCATEPE /ANKARA TEL : 312

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 MIG Tabanca Bağlantısı 2 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Kırmızı) Torçtan su soğutma ünitesine dönen su için. 3 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Mavi) Su soğutma ünitesinden torca giden

Detaylı

MUHABERE CİHAZLI ÇEVİK KUVVET KASKI FREKANS YÜKLEME YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

MUHABERE CİHAZLI ÇEVİK KUVVET KASKI FREKANS YÜKLEME YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2 1.1. Kask Alıcı Modülü Frekans Yükleme Yazılımı 2 1.2. Ana Ekran 2 1.3. Genel Ayarlar 3 1.3.1. Freq Range (Frekans Aralığı) 3 1.3.2. Squelch Level (Gürültü Bastırma Seviyesi) 3 1.3.3.

Detaylı

FANUC CNC PROGRAMLAMA

FANUC CNC PROGRAMLAMA 1 2 3 FANUC CNC PROGRAMLAMA Fanuc programlama sistemi, CNC tezgâhlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Programlamada ISO kodları (M ve G kodları) kullanılmaktadır. Her kesici hareketi için bir G kodu

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. TK-103 Asansör Kumanda Kartı. KULLANIM KILAVUZU v1.00

ÖZKAY ELEKTRONİK. TK-103 Asansör Kumanda Kartı. KULLANIM KILAVUZU v1.00 ÖZKAY ELEKTRONİK TK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU v1.00 TK-103 ASANSÖR KUMANDA KARTI KULLANIM KILAVUZU v1.00 ÖZKAY ELEKTRONİK 2008 Eğitim Mahallesi Postane Sokak 13/2 Kadıköy İstanbul Tel

Detaylı

Türkçe Kullanım Kılavuzu

Türkçe Kullanım Kılavuzu h1 Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler Kurulum talimatları 12 Bağlantı şeması 12 Kullanım talimatları 13 Sembollerin anlamları 13 Başlangıç ayarları 14 Başlatma 14 Sıcaklık ayarı 14 Nem değeri ayarı (sadece

Detaylı

MC-QUAD OPERATÖR EL KİTABI

MC-QUAD OPERATÖR EL KİTABI 15 KASIM 2009 ORMAN MAKİNE YAYINLARI MC-QUAD OPERATÖR EL KİTABI MURAT ORMAN 1 BÖLÜM-1 = EKRAN GÖRÜNTÜSÜNDE TUŞLARIN KULLANIMI EKRAN GRÜNTÜSÜNDE EKRANIN ALTINA GELEN TUŞLAR FARE İLE AKTİF EDİLEBİLECEĞİ

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 R (RACK TİPİ) ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.24.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 22

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.24.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 22 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen işlem için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, Başvuran Adı-Soyadı bölümüne ilgili mahkeme kararı yazılır. Başvuruya Ait Taşınmaz Mal (Zemin Tanım) kısmında

Detaylı

GEMAŞ Genel Mühendislik A.Ş.

GEMAŞ Genel Mühendislik A.Ş. GEMAŞ Genel Mühendislik A.Ş. POOL DIRECTOR KULLANMA KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER Sayfa Giriş 3 Pool Director Nedir 4 Genel Bilgiler 4 SET Değerlerinin Ayarlanması 4 ph ve ORP İçin Mod Seçimi 5 Genel ayarların

Detaylı

KMD99 RF 99 Kanal Kumanda. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

KMD99 RF 99 Kanal Kumanda. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF 99 Kanal Kumanda Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Kumanda Paneli... 4 2.2 Kumanda Tanıtmak...

Detaylı

S100T TORNA OPERATÖR EL KİTABI

S100T TORNA OPERATÖR EL KİTABI 13 HAZİRAN 2010 ORMAN MAKİNE YAYINLARI 5 AĞUSTOS 2010 S100T TORNA OPERATÖR EL KİTABI MURAT ORMAN 1 BÖLÜM-1 = EKRAN GÖRÜNTÜSÜNDE TUŞLARIN KULLANIMI EKRAN GRÜNTÜSÜNDE EKRANIN ALTINA GELEN TUŞLAR FARE İLE

Detaylı

4-3 : Nozul Odak Noktası Ayar işlemi (Fokus Ayarı)

4-3 : Nozul Odak Noktası Ayar işlemi (Fokus Ayarı) 4-3 : Nozul Odak Noktası Ayar işlemi (Fokus Ayarı) Torch un değişiminden sonra veya odaklayıcı lensin değişiminden sonra fokus noktasının ayarından emin olunmalıdır, laser ışını laser oscillatorden yoğunlaştırılmış

Detaylı

NUMERIC CONTROL (NC) COMPUTER NUMERIC CONTROL (CNC) CNC PROGRAMCISI CNC OPERATÖRÜ

NUMERIC CONTROL (NC) COMPUTER NUMERIC CONTROL (CNC) CNC PROGRAMCISI CNC OPERATÖRÜ NUMERIC CONTROL (NC) Bir hareketin sayısal olarak kontrol edilebilmesine Numeric Control denir. COMPUTER NUMERIC CONTROL (CNC) Operatör müdahalesi olmadan özel kodlar vasıtasıyla hareket ettirilebilen

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI

OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI EKONT Otomatik kapı kontrol cihaz her türlü tam otomatik kapı otomasyonu uygulamalarında kullanılmak üzere tasarlanmış, çok fonksiyonelli ve her türlü güvenlik önlemleri düşünülmüş

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

Bu düğme tıklandığında karşınıza yandaki gibi bir diyalog kutusu daha gelecektir.

Bu düğme tıklandığında karşınıza yandaki gibi bir diyalog kutusu daha gelecektir. Bu diyalog kutusunda Windows XP de 5 diğer sürümlerinde 6 sekme bulunmaktadır. Temalar sekmesi pencerelerin görünümlerini ayarlamak amacıyla kullanılmaktadır. Tema Bölümünden kutusunun sol tarafındaki

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

PH/EC KALİBRASYON(Ayarlar ekranında PH/EC Kalibrasyon Ayarlar üzerine basılarak, şifresi ile ulaşılır)

PH/EC KALİBRASYON(Ayarlar ekranında PH/EC Kalibrasyon Ayarlar üzerine basılarak, şifresi ile ulaşılır) AYARLAR(Giriş ekranında üzerine basılarak ulaşılır) Sulama ve gübreleme birlikte seçilirse vana kontrolü ve dozlama birlikte yapılır. Sulama ve gübreleme ayrı seçilirse vana kontrolü ve dozlama ayrı yapılır.

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ CNC TORNA TEZGÂHLARI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ CNC TORNA TEZGÂHLARI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ CNC TORNA TEZGÂHLARI Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya

Detaylı

NÜTRİSYON TAKİBİ. Nütrisyon takip formu; «Hemşire Fizik Değerlendirme ve Gözlem» ekranından veya order uygulama aşamasında otomatik açılır.

NÜTRİSYON TAKİBİ. Nütrisyon takip formu; «Hemşire Fizik Değerlendirme ve Gözlem» ekranından veya order uygulama aşamasında otomatik açılır. NÜTRİSYON TAKİBİ Nütrisyon takibi; Erişkin ve Çocuk hastalarda belirlenmiş olan sistem sorgularının kayıt edildiği, çocuk hastalar için oluşturulmuş formülasyona göre; erişkin hastalar için değerlendirme

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ NE GİŞİM İŞLEMLERİ 1. ADIM: Kurum şifresini

Detaylı

Sap Co Kullanıcı Kitabı

Sap Co Kullanıcı Kitabı 1.1.1. Masraf Çeşidi Masraf çeşitleri, SAP sisteminde masrafları taşıyan yapılar olup, masraf yerleri arasında gider dağıtımının yapılabilmesi için tanımlanması zorunlu olan yapılardır. Masraf çeşitleri

Detaylı

Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: (Pbx)

Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: (Pbx) L Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: 0312 235 10 11 (Pbx) Fax: 0312 235 05 50 Çayyolu / ANKARA Web: www.sistemas.com.tr

Detaylı

Kayıt Yenileme. Ödeme İşlemleri

Kayıt Yenileme. Ödeme İşlemleri Kayıt Yenileme Ödeme İşlemleri AĞ USTOS 2018 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2 TAKSİTLİ ÖDEME... 5 PEŞİN ÖDEME... 17 HATA OLMASI DURUMUNDA NE YAPACAĞIM? (İŞLEMLERİN HER HANGİ BİR YERİNDE)...

Detaylı

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Runner 4-8 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Her türlü sorun ve sorularınız için teknik@alarmdestek.com adresine mail atınız. Satış ve pazarlama için lütfen 0532 605 13 45 numaralı telefon ile irtibata geçin

Detaylı

SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU

SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU Programa Erişim: http://web.hdisigorta.com.tr adresinden programa erişim sağlanabilecektir. Kullanıcı Adını ve Şifrenizi Giriniz Güvenlik Kodunu Giriniz

Detaylı

OMRON FREKANS İNVERTÖRLERİNDE AUTO-TUNING

OMRON FREKANS İNVERTÖRLERİNDE AUTO-TUNING OMRON FREKANS İNVERTÖRLERİNDE AUTO-TUNING İÇİNDEKİLER Giriş MX2 İnvertörlerde Auto-tuning RX İnvertörlerde Auto-tuning V1000 İnvertörlerde Auto-tuning A1000 İnvertörlerde Auto-tuning SX İnvertörlerde Auto-tuning

Detaylı

NİCE TURKİYE. ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu ELEKTRİKSEL BAĞLANTI

NİCE TURKİYE. ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu ELEKTRİKSEL BAĞLANTI ELEKTRİKSEL BAĞLANTI ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu Bağlantı yapılmayan hiçbir yere köprüleme yapmanıza gerek yok. Bağlantilarınızda Nice marka ürünleri kullanmanızda fayda vardır. SMX2 Bağlantısı

Detaylı

CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI

CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI LED PANEL LCD PANEL PANEL ÜZERİNDEKİ BUTONLAR VE AÇIKLAMALARI GÜÇ VE KONTROL TERMİNALLERİ BAĞLANTI ŞEMASI Hız kontrol cihazları, panel üzerinden start/stop ve panel

Detaylı

DD2 DOT MATRIX DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1

DD2 DOT MATRIX DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 DOT MATRIX DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul / Türkiye Tel: (90) (216) 394 50 55-56-57

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

EXCEL de her bir çalışma alanı bir sayfa olarak adlandırılırken, birden fazla sayfa ise kitap olarak adlandırılır.

EXCEL de her bir çalışma alanı bir sayfa olarak adlandırılırken, birden fazla sayfa ise kitap olarak adlandırılır. EXCEL Bu programın çalışma alanı satır ve sütunların kesişmesinden meydana gelen hücrelerden oluşmaktadır. Satırlar rakamlar ile, sütunlar alfabetik harfler ile temsil edilirler. EXCEL de her bir çalışma

Detaylı

KULLANMAKTA OLDUĞUNUZ BOKS MAKİNASI; 1)1,5 MİLİM LAZER SAÇTAN ÜRETİLMİŞ DARBELERE KARŞI SON DERECE DAYANIKLI İKLİM DEĞİŞİKLİKLERİNE GÖRE DAYANIKLI EKTRO STATİK BOYA İLE BOYANMIŞTIR.120 KG AĞIRLIĞINDA ARKA

Detaylı

CAEeda TM GENEL TANITIM. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM GENEL TANITIM. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM GENEL TANITIM EDA Tasarım Analiz Mühendislik İÇİNDEKİLER 1. FARE TUŞLARININ GÖSTERİMİ...2 2. CAEeda TM YAZILIMININ GÖRSEL ARAYÜZ YAPISI...3 3. CAEeda TM VARSAYILAN İKON PANELİ TANIMLAMALARI...4

Detaylı

Horoz Programlanabilir Zaman Rölesi

Horoz Programlanabilir Zaman Rölesi Horoz lanabilir Zaman Rölesi 1 Giriş: Horoz programlanabilir zaman rölesi android işletim sistemine sahip mobil cihazlar ile bluetooth üzerinden programlanabilen bir zaman rölesidir. Röle üzerinde 1 adet

Detaylı

Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. KONTROL KOMUTLARI

Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. KONTROL KOMUTLARI Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. Speed Dome Kamerayı D-MAX protokolünde kullanıyorsanız. 3.PRESET İŞLEMLERİ KONTROL KOMUTLARI A. Preset

Detaylı

HASTA ORDER İŞLEMLERİ

HASTA ORDER İŞLEMLERİ Hasta Order İşlemleri ekranı ayaktan ve yatan hastaların tedavilerinde kullanılacak ilaçların ve hizmetlerin sistem üzerinden kaydedilmesi ve hemşireler tarafından uygulanması amacı ile kullanılmaktadır.

Detaylı

MİKRO İŞLEMCİ KONTROLLÜ KONVEYÖRLÜ FIRIN

MİKRO İŞLEMCİ KONTROLLÜ KONVEYÖRLÜ FIRIN MİKRO İŞLEMCİ KONTROLLÜ KONVEYÖRLÜ FIRIN MODEL : SF 800, SF 800-52,SF-1300, SF-1300L, SF 1300 LD, SF-1900 L MONTAJ KLAVUZU SIRA NO PARÇA ADI MİKTAR 1 Bant Sıyırıcı (Temizleyici) Sacı 1 2 Ön Artık Toplama

Detaylı