Proje Geli ş tirme Prof. Dr. Mürsel ALPER Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Temmuz 2008, Çanakkale

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Proje Geli ş tirme Prof. Dr. Mürsel ALPER Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Temmuz 2008, Çanakkale"

Transkript

1 Proje Geliştirme Prof. Dr. Mürsel ALPER Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Temmuz 2008, Çanakkale

2 1. Proje Nedir? 2. Proje Konuları Nasıl Seçilmeli? 3. Proje İçin Ön Hazırlık 4. Proje Önerisinin Hazırlanması 5. Proje Raporları 6. Projenin Değerlendirilmesi

3 1. Proje Nedir? Öngörülen hedeflere belirli bir süre içerisinde ulaşmak amacına yönelik olarak insan ve maddi kaynakları planlı bir çalışmaya bağlı şekilde bir araya getiren ve kendi içerisinde bir bütünlük taşıyan yatırım ve etkinlikler bütünüdür. Önceden belirlenmiş bir süre içerisinde; değişim yaratmayı hedefleyen, birbiriyle ilişkili amaç ve hedefleri olan, uygulanması sonucunda çeşitli ürünlerin elde edildiği bir çalışmadır.

4 2. Proje Konuları Nasıl Seçilmeli? Orijinallik: yeni bir yöntem geliştirme, yeni bir malzeme geliştirme, malzeme özelliklerinin geliştirilmesi, bilinen yöntem veya malzemeleri uygulanmamış alanlarda deneme İlgi çeken Merak edilen Üzerinde düşünülen Kurumlarca desteklenen öncelikli konular arasından seçilmesine Önerilen çalışmanın konusu, kısa fakat açık-seçik biçimde yazılmalıdır.

5 3. Proje İçin Ön Hazırlık İyi bir literatür çalışması yapılmalı Elde edilen literatürler ve veriler değerlendirilmeli ve birbirleri ile kıyaslanmalı Çalışmalardaki eksik kalan kısımlar tespit edilmeli ve bunların orijinallikleri araştırılmalı

6 4. Proje Önerisinin Hazırlanması Proje Başlığı Projenin Amacı Proje Yürütücüsü ve Yardımcı Araştırmacılar Özgeçmişleri, Konu Üzerindeki Araştırmaları, Yaptığı Projeler, Yayınlar Proje Konusunun Literatür Özeti Kapsam Yöntem Proje Bütçesinin Gerekçesi Beklenen Katkılar, Uygulamalar, Ekonomiye Katkıları Yönetim Düzeni Çalışma Takvimi

7 Projenin Başlığı Çalışılacak konuyu kapsayacak kısa ve özgün bir başlık seçilmeli Nanoferromanyetik Olarak Sentezlenmesi Malzemelerin Elektrokimyasal Elektrik veya Manyetik Alanları Sensörler Algılayabilen

8 Projenin Amacı Önerilen çalışmanın amacı açık-seçik biçimde yazılmalı; literatürde hangi boşluğu dolduracağı belirtilmelidir. Nanoferromanyetik Malzemelerin Elektrokimyasal Olarak Sentezlenmesi: Elektrokimyasal yöntemle Ni, Fe, Ni/Cu gibi nanoferromanyetik malzemeleri üretmek ve özelliklerini incelemek.

9 Proje Yürütücüsü ve Yardımcı Araştırmacılar, Danışmanlar Proje Yürütücüsü: Projenin yürütülmesinden birinci dereceden sorumlu kişidir. Yardımcı Araştırmacılar: Proje üzerinde çalışan temel elemanlardır. Asıl çalışmayı ve araştırmayı yapan bu gruptur. Danışmanlar: Projenin yürütülmesinde yardımcı olabilecek ve yol gösterebilecek uzman kişilerdir.

10 Özgeçmişleri, Konu Üzerindeki Araştırmaları, Yaptığı Projeler, Yayınlar Yürütücü ve araştırıcıların kısa birer özgeçmişleri ve yayın listeleri eklenmelidir. İlk başvuruda verilmişse yenilenmesine gerek yoktur. Proje konusu ile ilgili alanda danışman olabilecek uzman kişilerin isimleri ve adresleri verilmelidir.

11 Proje Konusunun Literatür Özeti İlgili alanda yurt içi ve uluslararası literatür taranarak, kısa fakat olabildiğince eksiksiz bir literatür özeti verilmelidir. Önerilen araştırma konusunun literatürdeki yeri belirtilmelidir.

12 Kapsam Önerilen çalışmanın kapsamı net olarak tanımlanmalı; amaç ile ilişkisi açıklanmalıdır. Hangi parametrelere bağlı ölçümler yapılacak ve bu ölçümler nasıl yapılacak belirtilmeli. İncelenecek özellikler ve ölçümler projenin amacı doğrultusunda olmalıdır.

13 Yöntem İncelemek üzere seçilen (amaç ve kapsamla uyumlu olması gereken) parametreler sıralanmalıdır. Bu parametrelerin incelenmesi için uygulanacak yöntem açık-seçik biçimde tanımlanmalıdır. Yapılacak ölçümler (ya da derlenecek) veriler, kurulacak ilişkiler, gerçekleştirilecek yorumlama işlemleri ayrıntılı biçimde anlatılmalıdır.

14 Proje Bütçesinin Gerekçesi Bütçe: Proje Bütçesi düzenlenirken, satın alınması öngörülen teçhizat birer birer ve açık olarak belirtilmelidir. Benzer biçimde, satın alınacak sarf malzemesi ve hizmet türleri ile istenen seyahat ödenekleri de birer birer gösterilmelidir. Neden olduğu güçlükleri en aza indirebilmek amacıyla, yardımcı personel ödemelerinden olabildiğince kaçınılmalıdır. Zorunlu durumlarda, projede çalışacak kişilerden her birinin adı, eğitim düzeyi ve projede görev alacağı süre belirtilmelidir. Bütçe Gerekçesi: Proje için istenen parasal desteğin her bir kalemi için ayrıntılı gerekçe verilmelidir. İstenen teçhizatla ilgili teknik şartname ve proforma fatura ya da teklif mektubu eklenmelidir. Eğer varsa, öneren ve destekleyen kuruluş katkıları anlatılmalı; bu kuruluş yetkililerinin destek söz veren mektupları eklenmelidir.

15 Beklenen Katkılar, Uygulamalar, Ekonomiye Katkıları Projenin gerçekleştirilmesi sonucunda ulusal ekonomiye ve bilimsel birikime yapılacak katkılar ve sağlanabilecek yararlar tartışılmalıdır.

16 Yönetim Düzeni Projede görev alacak kişilerin (araştırıcı, öğrenci, teknik personel vb.) adları ve her birinin çalışma zamanlarından projeye ayıracakları süre yüzde olarak belirtilmelidir. Her birini projedeki işlevi, sorumluluğu ve çalışma ilişkileri tanımlanmalıdır.

17 Çalışma Takvimi Projede yer alacak başlıca iş türleri ve bunlar için önerilen zamanlama düzeni uygun bir biçimde verilmelidir. Ayrıca, projenin belli başlı aşamaları ve bunlardan her birinin ne zaman gerçekleşeceği açıkseçik biçimde belirtilmelidir

18 5. Proje Raporları Ara Gelişme Raporları: Projenin belli dönemlerinde (3-6 aylık gibi) verilmesi gereken kısa raporlardır. Kapsadığı dönemde yapılan çalışmalarla ilgili gelişmeleri içerir. Sonuç Raporu: Proje tamamlandıktan sonra çalışmaların bütününü kapsayan ayrıntılı rapordur.

19 Ara Gelişme Raporları 1. Rapor döneminde yapılan çalışmalar Gerçekleştirilen çalışmalar, proje planı ile karşılaştırmalı olarak özetlenmeli Aksamalar varsa nedenleri ve geliştirilen çözümler aktarılmalı Çalışmalar ile ilgili gözlemler, konular ve düşünceler verilmelidir. 2. Gelecek rapor dönemi için planlanan işler Proje planı ile karşılaştırmalı olarak yapılacak işler, planlanan başlangıç ve bitiş tarihleri ile birlikte maddeler halinde yazılmalı Ulaşılan noktadaki düşünceler ışığında, sonraki aşamalara ilişkin planların değişmesi gerekiyorsa, istenen değişiklikler, daraltmalar, genişletmeler, sapmalar maddeler halinde, gerekçeleri ile önerilmelidir. 3. Mali ve idari etkinlikler Rapor dönemi içinde fasıllara göre yapılan harcamalar verilmeli Planlanan farklı nakit akışı gerçekleşmiş ise nedenleri anlatılmalı 4. Proje ile ilgili olarak gerçekleştirilen bilimsel etkinlikler ve yeni yayınlar ile ilgili kısa tanıtım verilmeli ve belgeler aktarılmalıdır. 5. Uygun göreceğiniz diğer konular da eklenebilir.

20 Sonuç Raporu Kapak Kısmı: Kapak ve kapak altı olmak üzere iki kısımdan oluşacak, kapak kısmı ilgili Araştırma Grubundan temin edilecektir. Kapak altı ise ekteki örnekte görüldüğü şekilde hazırlanacak, proje adı ve numarası ön kapak penceresini ortalayacaktır. Önsöz: Proje hakkında çok kısa ve olağan bilgiler verilip projenin kurumca desteklendiği belirtilecektir. İçindekiler: Rapor içindeki başlıkları, alt başlıkları ve bunların sayfa numaralarını verecek şekilde hazırlanacaktır. Tablo ve Şekil Listeleri: Eğer varsa içindekilerin arkasına eklenecektir. Öz (abstract): Hem Türkçe hem de İngilizce olarak hazırlanacak olan Öz projenin ana hatlarını gösterecek olan bir metindir. En az 100, en çok 250 sözcükten oluşmalıdır. Olağan dışı hallerde 400 sözcüğe kadar çıkabilir. Öz hazırlanması sırasında TÜBİTAK nca hazırlanmış olan Öz Hazırlama Kılavuzunun incelenmesi gerekmektedir. Öz ün bitiminde anahtar kelimelerin yazılmasına dikkat edilmelidir.

21 Proje Ana Metni: Giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşan ana metin kısmıdır. Sonuç bölümünün Öneriler i de kapsaması gerekmektedir. Referanslar: Yararlanılan kaynaklar soyadı sırasına göre ve Ek-2 deki örnekler dikkate alınarak hazırlanacaktır. Referanslar konu içerisinde de geçtikleri yerlerde de parantez içinde yazarın soyadı ve basım tarihi olmak üzere belirtilecektir. Ekler: Rapor ana metni içinde geçmeyip rapora eklenmesi gereken tablo, diğer bilgi, düzenlenmiş anket gibi kısımlar varsa, bu bölümde verilecektir. Bibliyografik Bilgi Formu:İlgili Araştırma Grubu ndan temin edilecek bu form iki nüsha olarak hazırlanacak, bir nüshası Sonuç Raporu nun son sayfası olacak, diğer ise rapordan bağımsız olarak verilecektir.

22 6. Projenin Değerlendirilmesi Özgünlük ve yaratıcılık Bilimsel yöntem Tutarlılık ve katkı Özümseme ve hakimiyet Uygulanabilirlik Kaynak taraması Sonuç

23 ÖZGÜNLÜK ve YARATICILIK Proje çözüme kavuşturulmak istenen konuda yaratıcılık ve özgünlüğe sahip mi? Yaklaşım çözüme yönelik mi? Verinin analizi ve yorumu özgün mü? Malzeme nasıl kullanılmış?

24 BİLİMSEL YÖNTEM Veri toplamada kullanılan örneklem (gözlem-ölçmedeneme) Problem açık ve kesin olarak belirtilmiş mi? Problem, bilimsel kurallar çerçevesinde sistematik bir anlam içermekte mi? Çözüme ulaşmak için yöntemsel bir plan var mı? Değişiklikler açıkça belirlenmiş ve tanımlanmış mı? Eğer proje takip gerektiriyorsa, öğrenci/öğrenciler bu gerekliliğin farkında mı ve bu takibi doğru şekilde yapmışlar mı? Sonucu destekleyecek yeterli veri var mı?

25 TUTARLILIK ve KATKI Proje sahibi öğrenci/öğrenciler, projenin geliştirilmesi sürecinde neden-sonuç ilişkisi kurarak projeye katkıda bulunmuşlar mı ve amaç-sonuç arasında tutarlılık var mı? Yapılan araştırmaya bağlı bir proje gerçekleştirilebilmiş mi? Projenin tamamlanması sürecinde gerçekleşen amaç ilk niyet arasında bir uyum var mı? Sonuçlar deneysel olarak ispatlanmış mı?

26 ÖZÜMSEME ve HAKİMİYET Proje sahibi öğrenci /öğrencilerin, sunum ile ilgili değerlendirme kriterleri Proje, açıkça tartışılmış, amaç-prosedür ve sonuçları yeterli düzeyde açıklanmış mı? Bu noktada projenin temel amacından sapan ezberlenmiş sözler olup olmadığına dikkat edilmelidir. Projenin önemli noktaları sistematik şekilde sunuldu mu? Veri ne anlaşılırlıkta sunuldu? Sunum ne açıklıkta yapıldı? Sunum sırasında herhangi bir hileye başvuruldu mu? Projenin hazırlanışında diğer kişi ve kurumlardan (rehber öğretmen, laboratuvar, üniversite.. vb.) ne ölçüde yardım alınmıştır.

27 UYGULANABİLİRLİK Literatüre yeni bir yöntem, metot kazandırıyor mu?/ gerçek hayatta kullanılabilir bir sonuç ortaya koyuyor mu?

28 KAYNAK TARAMASI Projenin amacına yönelik literatür taraması yapılmış mı? Proje sahibi öğrenci/öğrenciler, yaptıkları araştırma ile ilgili bilimsel literatüre hakim mi? Öğrenci/öğrenciler, kaynakları Proje Raporu içinde kullanmışlar mı? Öğrenci/öğrenciler, kaynakları proje ile ilişkilendirmişler mi?

29 SONUÇ ve AÇIKLIK Proje, sonuçlandırılmış ve verilere bağlı olarak açık bir şekilde izah edilmiş mi?

30 ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI BAŞVURU FORMU Bu form yarışmaya katılmak isteyen ortaöğretim öğrencileri tarafından doldurulacak ve okul müdürü tarafından onaylanacaktır. Bilgisayar ile yazılmış, proje planı, 250 kelimeyi geçmeyen proje özeti, projenin kesin raporu, başvuru formu ve bilimsel etik ve proje katkı beyanı formu ilanda belirtilen tarihe kadar bulunduğunuz ilin bağlı olduğu Bölge Koordinatörlüğü adresine gönderilecektir. Ayrıca bu belgelerin hepsi bilgisayar ortamında hazırlanıp CD'ye kaydedilerek belgelerle birlikte adrese gönderilecektir (Proje özeti ve raporu Word, diğer belgeler PDF dosyası olarak hazırlanacaktır) Başvuru koşullarına uymayan, eksik ve/veya geç başvurular işleme konulmayacaktır. A - PROJEYİ HAZIRLAYAN ÖĞRENCİNİN/ÖĞRENCİLERİN Adı-Soyadı Sınıf ve Şubesi Doğum Yeri ve Tarihi.../ /19 Ev Adresi Ev Tel 0 ( ) Cep Tel 0 ( ) e-posta Adı-Soyadı Sınıf ve Şubesi Doğum Yeri ve Tarihi :.../ /19 Ev Adresi Ev Tel 0 ( ) Cep Tel : 0 ( ) e-posta Okulun Adı Okulun Adresi: FOTOĞRAF Cepheden ve son 6 ay içerisinde, başı açık, öğrenciyi tanıtabilecek şekilde çekilmiş net bir fotoğraf olmalıdır. FOTOĞRAF Cepheden ve son 6 ay içerisinde, başı açık, öğrenciyi tanıtabilecek şekilde çekilmiş net bir fotoğraf olmalıdır. İl ve İlçe Okul Tel 0 ( ) Okul Faks 0 ( ) Bu projenin tamamının kendime/kendimize ait olduğunu beyan ederim/ederiz. Birinci öğrencinin imzası: İkinci öğrencinin imzası: B - DANIŞMAN ÖĞRETMEN /ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ BİLGİLER Bu kısım öğrenciye/öğrencilere araştırma sırasında bilgi ve fikir desteği sağlayan öğretmen/öğretmenler tarafından doldurulur. DANIŞMAN ÖĞRETMEN/ÖĞRETMENLERİN (Danışman öğretmen yoksa bu kısım boş bırakılacaktır). Adı Soyadı Adı Soyadı Branşı Branşı Tel No 0 ( ) Tel No 0 ( ) ONAYI/ONAYLARI: Projenin yukarıda adı ve soyadı bulunan yazılı öğrenci/öğrencilere ait olduğunu ve başvuru koşullarına uygun olduğunu onaylıyorum/onaylıyoruz. İmza İmza C - PROJE İLE İLGİLİ BİLGİLER 1. Bulunduğunuz İlin Bağlı Olduğu Bölge Merkezi: Adana Ankara Antalya Bursa Elazığ Erzurum İstanbul Asya x X 2. Araştırma Projenizin Dalı: (Birini İşaretleyiniz) İstanbul Avrupa İzmir Kayseri Tokat Van Bilgisayar Biyoloji Fizik Kimya Matematik Sosyoloji Yer Bilimi 3. Araştırma Projenizin Adı:

31 4. Projenizin Amacı: (Kısaca yazınız) 5. Projede Kullanılan Yöntem: (Kısaca yazınız) 6. Projede Elde Edilen Sonuç: (Kısaca yazınız) 7. Proje çalışmaları sırasında (varsa) kurum veya kuruluşlar, alınan desteğin türü ve tüm proje içindeki yüzdesi (*) : 8. Bu proje ile 15 Şubat 2008 tarihlerinden önce başka bir yarışmaya katıldınız mı? Evet Hayır Cevabınız Evet İse Proje Yarışmasının Adı: Aldığınız Derece: D - BU KISIM OKUL MÜDÜRÜ TARAFINDAN İMZALANIP ONAYLANACAKTIR. Önerilen projelerin başvuru koşullarına uygun olduğunu onaylarım. Okul Müdürünün Adı Soyadı Tarih / 200 İmza: Mühür Not: Başvuru formuna yapıştırılan fotoğraflardan ayrı olarak öğrencilerin aynı fotoğraftan bir adet bu forma birlikte göndermeleri gerekmektedir. Fotoğrafların arkasına adı, soyadı ve katıldığı dal yazılmalıdır. (*) Alınan destekle ilgili "Bilimsel Etik ve Proje Katkı Beyanı Formu" doldurularak belgelerle birlikte bulunduğunuz ilin bağlı olduğu Bölge Koordinatörlüğüne gönderilmelidir.

32 BİLİMSEL ETİK VE PROJE KATKI BEYANI YARIŞMACI ÖĞRENCİ(LER) TARAFINDAN DOLDURULACAKTIR: "TÜBİTAK - Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması"na katıldığım(ız) projenin konusunun seçiminde, soruna yaklaşımım(ız)da, düşünce ve uygulamada tamamen kendi fikirlerimi(zi), bilgi ve becerimi(zi) kullandığımı(zı), karşılaştığım(ız) kimi problemlerde danışman öğretmenim(iz) ve ilgili kişilerden(*) sadece sınırlı yardım aldığımı(zı), adı geçen projenin tamamen bana(bize) ait olduğunu, aynı projeyle geçmiş yıllarda (15 Şubat 2008 ve öncesinde) bu veya başka bir proje yarışmasına katılmadığımı(zı) ve Proje Yarışması Kitapçığında belirtilen kurallara uygun olarak hazırladığımı(zı) beyan ederim(ederiz). Adı Soyadı Adı Soyadı Okulu Okulu Projenin Adı İmza İmza (*) Danışman öğretmen dışında (varsa) kimlerden ve nasıl bir yardım aldığınızı lütfen açıklayınız. DANIŞMAN ÖĞRETMEN(LER) TARAFINDAN DOLDURULACAKTIR: "TÜBİTAK - Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması"na katılan ve yukarıda adı geçen öğrenciye/öğrencilere yol gösterici olarak danışmanlık yaptığımı(zı), bunun dışında projenin tamamen öğrenciye/öğrencilere ait olduğunu beyan ederim(ederiz). Unvanı, Adı Soyadı Unvanı, Adı Soyadı Görevi Görevi Çalıştığı Kurum Çalıştığı Kurum İmza İmza Tarih / /200 Tarih : / / 200 Okul Müdürünün Adı Soyadı İmza Mühür Tarih / /200 Eklemek İstediğiniz Açıklamalar: Önemli Not: Proje öğrenci ve danışman(lar)ın yukarıdaki beyanlarına dayanarak yarışmaya kabul edilecektir. Aksi saptandığı takdirde hangi aşamada olursa olsun proje yarışmasından çıkarılacak ve bundan sonraki yıllarda öğrenci ve danışman(lar) TÜBİTAK ile ilgili etkinliklere katılamayacaklardır.

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1)

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1) Dokümanın Kodu :YÖN.FR.106 Yayın Tarihi : 18.02.2015 Revizyon Tarihi : - Revizyon No : 00 Sayfa 1 / 7 Proje Yöneticisi : EPK tarafından doldurulacaktır. Bölüm : Proje No : 1. GENEL BİLGİLER Bilimsel Araştırma

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU. Etik Kurul İzin Belgesi Var, ekte sunuldu Gerekli değil

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU. Etik Kurul İzin Belgesi Var, ekte sunuldu Gerekli değil T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU Proje No: (Proje Yönetimi Ofisi tarafından verilir) Proje Başlığı Proje Alanı Sağlık Bilimleri Fen ve Mühendislik Bilimleri

Detaylı

TUJJB PROJE ÖNERİSİ (İKİNCİ AŞAMA) İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

TUJJB PROJE ÖNERİSİ (İKİNCİ AŞAMA) İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR TUJJB PROJE ÖNERİSİ (İKİNCİ AŞAMA) İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR TUJJB ye verilen araştırma projesi önerileri, DDYK tarafından bir ön değerlendirmeden geçirilir. Bu çalışma sonucunda, ikinci aşama değerlendirilmeye

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU PROJE BİLGİLERİ Proje Başlığı: Proje Süresi: PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ* Adı ve Soyadı Birimi Tel Faks E-Posta Ünvanı Adresi Başvuru Tarihi İmza Bölüm/Program

Detaylı

ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU

ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Birim/Bölüm/ABD ( 1 ) Araştırmacı(lar) Proje Türü Proje Grubu Fen ve Mühendislik Bilimleri

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Araştırmacı(lar) Proje Türü 1. ÖZET ve ANAHTAR KELİMELER:

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU 1. BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ÖNERİ ÖZETİ VE ANAHTAR KELİMELER: (Projenin literatürdeki yeri, özgün değeri, amacı, yöntem,

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU S.KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU PROJE TEKLİF VE DEĞERLENDİRME FORMU. Proje Bilgileri

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU S.KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU PROJE TEKLİF VE DEĞERLENDİRME FORMU. Proje Bilgileri T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU S.KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU PROJE TEKLİF VE DEĞERLENDİRME FORMU Tarih:../../20.. Proje No: (Boş Bırakınız) Proje Bilgileri Proje Başlığı: Proje Süresi: (1-8ay)

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÖNERİSİ FORMU

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÖNERİSİ FORMU BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÖNERİSİ FORMU Proje Başlığı: Project Title: Proje Yürütücüsü: Proje Ekibi: İsim Görev Başvuru Tarihi: * Bu form TÜBİTAK Proje

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ. Online Proje Başvuru Adımları

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ. Online Proje Başvuru Adımları DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ Online Proje Başvuru Adımları 1.Adım: Başvuru Kapak Sayfası 1.Adım: Başvuru Kapak Sayfası Bu adımda projenizin genel bilgilerini giriniz ve ardından Kaydet

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) ÖNERİ FORMU (Tasarım/Bitirme Projelerine Uygulamak İçin Düzenlenmiş Versiyonu)

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) ÖNERİ FORMU (Tasarım/Bitirme Projelerine Uygulamak İçin Düzenlenmiş Versiyonu) 1. GENEL BİLGİLER 1.1 Projenin adı ve türü Projenin adı: T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) ÖNERİ FORMU (Tasarım/Bitirme Projelerine Uygulamak İçin Düzenlenmiş Versiyonu)

Detaylı

YARDIMCI ARAŞTIRMACILAR:

YARDIMCI ARAŞTIRMACILAR: ARAŞTIRMANIN ADI: SORUMLU ARAŞTIRMACI* : (Proje Yürütücüsü) İMZA YARDIMCI ARAŞTIRMACILAR: İMZA ARAŞTIRMANIN YÜRÜTÜLECEĞİ KURUM**: Etik Kurula Başvuru Durumu: Yeni başvuru Tekrar başvuru (revizyon) Protokol

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ PROJE BAŞLIĞI. Proje No: Uluslararası Bilimsel Araştırma İşbirliği Projesi SONUÇ RAPORU

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ PROJE BAŞLIĞI. Proje No: Uluslararası Bilimsel Araştırma İşbirliği Projesi SONUÇ RAPORU T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞLIĞI Proje No: Uluslararası Bilimsel Araştırma İşbirliği Projesi SONUÇ RAPORU Proje Yürütücüsü: Adı Soyadı Birimi/Bölümü

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ 1. Proje Hakkında Genel Bilgi PROJE BAŞLIĞI: Başvuru Formu PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: (Bölüm, Fakülte) DESTEKLEYEN DİĞER KURULUŞLAR: (Kuruluşun

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞLIĞI. Proje No:

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞLIĞI. Proje No: T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞLIĞI Proje No: Uluslararası Bilimsel İşbirliği Geliştirme Desteği SONUÇ RAPORU Proje Yürütücüsü: Adı Soyadı

Detaylı

Araştırma Projesi Başvuru Formu 1

Araştırma Projesi Başvuru Formu 1 EK-a: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL VE BEŞERÎ BİLİMLER BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu Üniversitemiz mensuplarının yapacağı ya da üçüncü şahıslarca üniversitemizde

Detaylı

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü BİR FİKRİM VAR LİSE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK BİR FİKRİM VAR PROJE ÇALIŞMASI UYGULAMA KILAVUZU 1 KAYSERİ 2014 İçindekiler 1. BÖLÜM...3 1. ÇALIŞMANIN

Detaylı

FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu 1

FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu 1 1 Tarih: EK-1a: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu 1 Üniversitemiz mensuplarının yapacağı ya da üçüncü şahıslarca

Detaylı

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NE İSKENDERUN.. başlıklı Yönlendirilmiş Proje nin (YP)* desteklenmesini talep etmekteyim. Bilgilerinize ve gereğini arz ederim... /.. /. Proje Yürütücüsü Adı Soyadı / İmza

Detaylı

FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU. Lisansüstü Tez Çalışması Başvuru Formu 1

FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU. Lisansüstü Tez Çalışması Başvuru Formu 1 1 Tarih: EK-1b: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Lisansüstü Tez Çalışması Başvuru Formu 1 Üniversitemiz mensuplarının yapacağı ya da üçüncü şahıslarca

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini. Bilgilendirme Toplantısı. Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN

TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini. Bilgilendirme Toplantısı. Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini i Destekleme Programı (1001) Bilgilendirme Toplantısı Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN Türkiye Bilim, Teknoloji ve Yenilik Sistemi

Detaylı

UYARI: Bu araştırma insan üzerinde deney niteliği taşıyorsa, klinik etik kurula başvurmanız gerekmektedir.

UYARI: Bu araştırma insan üzerinde deney niteliği taşıyorsa, klinik etik kurula başvurmanız gerekmektedir. 1 Üniversitemiz mensuplarının yapacağı ya da üçüncü şahıslarca üniversitemizde yapılması planlanan, insan ve hayvan üzerinde deney niteliği taşımayan, biyolojik materyal (kan, idrar gibi biyolojik sıvılar

Detaylı

Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU

Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Üniversite(ler) Birim/Bölüm/ABD Araştırmacı(lar) Sefere Katılması Planlanan Araştırmacı Projenin

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU Bingöl 2013 ÖNSÖZ Enstitümüze bağlı Anabilim Dallarında lisansüstü eğitim gören öğrencilerin hazırlayacakları lisansüstü

Detaylı

TÜRK PEDİATRİK HEMATOLOJİ DERNEĞİ GENÇ ARAŞTIRICILAR İÇİN BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU FORMU

TÜRK PEDİATRİK HEMATOLOJİ DERNEĞİ GENÇ ARAŞTIRICILAR İÇİN BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU FORMU BAŞVURU FORMU Proje Yürütücüsü: Soyadı: Ünvanı: Öneren Birim: (Fakülte Enstitü-Yüksekokul-Merkez-Eğitim Kurumu) Proje Türü : Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projeleri Çok Disiplinli Araştırma Projeleri

Detaylı

1. Araştırmayı Yürüten Kişinin Bilimsel Özgeçmişi 2. Etik Kurul Onay Belgesi 3. Alınacak Kit Veya Hizmet İçin Proforma Faturaları İçeren Dosya

1. Araştırmayı Yürüten Kişinin Bilimsel Özgeçmişi 2. Etik Kurul Onay Belgesi 3. Alınacak Kit Veya Hizmet İçin Proforma Faturaları İçeren Dosya TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK BURSU BAŞVURU FORMU Ad Soyad Ünvan Doğum Tarihi Çalıştığınız Kurum E-posta Telefon Asistanlığa başlangıç tarihi Eğitim sorumlusu/ad

Detaylı

ALT YAPI PROJESİ HAZIRLAMA REHBERİ

ALT YAPI PROJESİ HAZIRLAMA REHBERİ ALT YAPI PROJESİ HAZIRLAMA REHBERİ 1-BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMASI A.GENEL BİLGİLER Proje adı Projenin Amacı Projenin Alanı Etik Kurul Belgesi : Proje adını kısaltma yapmadan yazınız. : Proje hakkında

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU 1. TANITICI BİLGİLER 1.1 Proje Alanı Proje alanı seçmek için tıklayınız 1.2 Proje

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Etik Kurulu Başvuru Formu

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Etik Kurulu Başvuru Formu T.C. 1 BAŞVURUNUN Tarihi Türü İlk Başvuru Yeniden Başvuru ARAŞTIRMANIN Başlığı 2 Niteliği 3 Yüksek Lisans Tezi Doktora Tezi Münferit Araştırma Diğer( ) Nicel Araştırma Görgül Araştırma Diğer( ) Türü 4

Detaylı

AR-GE PROJE ÖNERİ FORMU

AR-GE PROJE ÖNERİ FORMU TP/ Ar-Ge Proje Öneri Formu AR-GE PROJE ÖNERİ FORMU PROJE ADI : KUYU BAŞI MALZEMELERİ KURULUŞ ADI : BAŞVURU TARİHİ : İçindekiler 1. KURULUŞ BİLGİLERİ...3 2. PROJE ÖZETİ...4 2.1 Projenin Tanımı... 4 2.2

Detaylı

Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar

Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Değerlendirme Kriterleri* TÜBİTAK Araştırma Hızlı Destek Başlangıç Ar Ge (1001, 1002, 3001) Kariyer (3501) ÖncelikliAlanlar (1003) Ulusal Yeni Fikirler (1005)

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA VE YÜKSEK LİSANS TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KLAVUZU VE TEZ ÖNERİ FORMU ANKARA

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA VE YÜKSEK LİSANS TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KLAVUZU VE TEZ ÖNERİ FORMU ANKARA T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA VE YÜKSEK LİSANS TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KLAVUZU VE TEZ ÖNERİ FORMU ANKARA Ocak-2018 1 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu Tez Önerisi Hazırlama kılavuzunun amacı,

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FORMLARI YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI ARA RAPOR Ğ İ. Danışmanlığını yaptığım Anabilim Dalı, Yüksek Lisans öğrencisi numaralı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FORMLARI YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI ARA RAPOR Ğ İ. Danışmanlığını yaptığım Anabilim Dalı, Yüksek Lisans öğrencisi numaralı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FORMLARI Doküman Adı YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI ARA RAPOR Ğ İ Doküman No KTMU-FR-SBE-22 İlk Yayın Tarihi 01/11/2014 Revizyon No 01 Revizyon Tarihi - 1/1 Sayfa No ANABİLİM DALI

Detaylı

EK-1B: PROJE BAŞVURU FORMU (ALTYAPI OLUŞTURMA)

EK-1B: PROJE BAŞVURU FORMU (ALTYAPI OLUŞTURMA) EK-1B: PROJE BAŞVURU FORMU (ALTYAPI OLUŞTURMA) PROJEYİ ÖNEREN KURULUŞ: PROJE BAŞLIĞI (Boşluklarla beraber 50 karakterden uzun olmamalıdır) : ÖNERİLEN PROJENİN SÜRESİ (AY): PROJE MALİYETİ : İSTENİLEN DESTEK

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEGİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ ÖNERİ FORMU

TÜRK TORAKS DERNEGİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ ÖNERİ FORMU TÜRK TORAKS DERNEGİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ ÖNERİ FORMU Formu 10 puntodan küçük olmayan harflerle doldurunuz. Ayrıntılı bilgi için ek kağıt kullanabilirsiniz. Proje yürütücüsü ve yardımcı araştırmacıların

Detaylı

KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU

KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı ( 1 ) Projenin Yürütücüsü ( 2 ) Birim/Bölüm/ABD ( 3 ) Çalışmanın Süresi (ay) Proje Grubu Fen ve Mühendislik Bilimleri Tıp

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü STAJ KILAVUZU.

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü STAJ KILAVUZU. T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü STAJ KILAVUZU Staj Süreci 1. Staj eğitimi akademik tatillerde, 2 farklı staj alanında, her birisi

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ARAŞTIRMA ÖNERİ FORMU

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ARAŞTIRMA ÖNERİ FORMU BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ARAŞTIRMA ÖNERİ FORMU PROJE YÖNETİCİSİNİN ÜNVANI, ADI, SOYADI: PROJE YÖNETİCİSİNİN SİCİL NUMARASI: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: PROJENİN SUNULDUĞU BİRİM: (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul)

Detaylı

Sonuçların Raporlanması, Dokümantasyonu ve Bilimsel Etkinliklere Hazırlık

Sonuçların Raporlanması, Dokümantasyonu ve Bilimsel Etkinliklere Hazırlık Sonuçların Raporlanması, Dokümantasyonu ve Bilimsel Etkinliklere Hazırlık Proje Gelişme (Ara) Raporu Proje sözleşmesi imzalandıktan sonra, sözleşmede belirtilen tarihte proje başlamaktadır. Proje süresi

Detaylı

TÜBİTAKTAK projesi hazırlama süreci 1001 örneği. Proje. Proje çeşitleri. Bu sunuda: Genel proje süreci. Doç.Dr. Ercan Kurar

TÜBİTAKTAK projesi hazırlama süreci 1001 örneği. Proje. Proje çeşitleri. Bu sunuda: Genel proje süreci. Doç.Dr. Ercan Kurar TÜBİTAKTAK projesi hazırlama süreci 1001 örneği Doç.Dr. Ercan Kurar Bu sunuda: İ ğ S.Ü.V.F. Genetik Anabilim Dalı İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (İLTEK) Konya 2013 Proje Belirli bir amacı

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KL- 007 YÜKSEK LİSANS TEZ / PROJE ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KL- 007 YÜKSEK LİSANS TEZ / PROJE ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KL- 007 YÜKSEK LİSANS TEZ / PROJE ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU Haziran, 2015 1 Tez/Proje önerisi KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünce kabul

Detaylı

Form 1a: T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU FORMU PROJENİN NUMARASI KABUL TARİHİ ONAYLANAN BÜTÇE

Form 1a: T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU FORMU PROJENİN NUMARASI KABUL TARİHİ ONAYLANAN BÜTÇE Form 1a: T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU FORMU PROJENİN NUMARASI KABUL TARİHİ ONAYLANAN BÜTÇE PROJENİN ADI PROJE YÖNETİCİSİNİN Unvanı Adı ve Soyadı Fakültesi/Yüksekokulu,

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI AR-GE DESTEĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI AR-GE DESTEĞİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK BAKANLIĞI AR-GE DESTEĞİ (2013/1 Sayılı Genelge) Hazırlayan: Dr. Nejla Can Güler AB Uzmanı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü Ar-Ge Birimi 20 Kasım 2013 SUNUM PLANI I. GENELGENİN

Detaylı

Proje Yönetimi, Proje Ekibi ve Yaygın Etki

Proje Yönetimi, Proje Ekibi ve Yaygın Etki Proje Yönetimi, Proje Ekibi ve Yaygın Etki Dr. Ayten Nalbant Moleküler İmmunoloji ve Gen Regülasyon Laboratuarı Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Deneysel Proje Deneyimim

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi www.pdo.yildiz.edu.tr Son Başvuru Tarihi: 7 Eylül 2012 TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme

Detaylı

Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı

Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı TÜBİTAK ARDEB 1002 3001 PROJE YAZIM EĞİTİMİ TIP FAKÜLTESİ Ankara Üniversitesi Teknokent-GÖLBAŞI 24 Kasım 2017 1 Sunum Hakkında 1- Araştırma Olanakları

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde yapılan ve/ya ODTÜ çalışanları/öğrencileri tarafından yürütülen ve insan katılımcılardan

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ BAP ÖNERİ FORMU

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ BAP ÖNERİ FORMU Projenin Sunuluş Tarihi Proje Kabul Karar Tarihi/Nosu Proje Kod Numarası Bu bölümü BAP Komisyonu dolduracaktır. I TANITICI BİLGİLER Bilimsel Araştırma Projesinin Başlığı: Bilimsel Araştırma Projesinin

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ DERSİ UYGULAMA KURALLARI

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ DERSİ UYGULAMA KURALLARI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ DERSİ UYGULAMA KURALLARI 1. Bu uygulama kurallarının amacı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümü 8. Yarıyılda

Detaylı

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer UYGULAMA SONUÇ RAPORU YAZIMI

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer UYGULAMA SONUÇ RAPORU YAZIMI qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer UYGULAMA SONUÇ RAPORU YAZIMI tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui A.K.Ü. Çay M.Y.O. Yönetim ve

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU PROJE KODU (boş bırakınız) PROJE YÖNETİCİSİNİN ÜNVANI, ADI, SOYADI PROJE YÖNETİCİSİNİN E-POSTA ADRESİ PROJE YÖNETİCİSİNİN

Detaylı

04.08.2009 Tarihli Senato Kararı ( Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Odaklı Araştırma Projesi Desteği (ÖPD) Uygulama İlkeleri )

04.08.2009 Tarihli Senato Kararı ( Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Odaklı Araştırma Projesi Desteği (ÖPD) Uygulama İlkeleri ) 04.08.2009 Tarihli Senato Kararı ( Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Odaklı Araştırma Projesi Desteği (ÖPD) Uygulama İlkeleri ) ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TASARIM/BİTİRME ÇALIŞMASI BAŞVURU FORMU

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TASARIM/BİTİRME ÇALIŞMASI BAŞVURU FORMU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TASARIM/BİTİRME ÇALIŞMASI BAŞVURU FORMU AÇIKLAMA: Bu form, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

Detaylı

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK BAŞVURU FORMU

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK BAŞVURU FORMU T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK BAŞVURU FORMU PROJE YÖNETİCİSİNİN ÜNVANI, ADI, SOYADI: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: PROJENİN SUNULDUĞU BİRİM:(Fakülte/Enstitü/Yüksekokul) Proje Kodu:

Detaylı

OMÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ PROJE YAPTIRMA ve DEĞERLENDİRME İLKELERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

OMÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ PROJE YAPTIRMA ve DEĞERLENDİRME İLKELERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak OMÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ PROJE YAPTIRMA ve DEĞERLENDİRME İLKELERİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1 - (1) Bu ilkeler; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim-Öğretim

Detaylı

Yarışmaya, Manisa Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerindeki lise ve dengi okullarda öğrenimine devam eden tüm öğrenciler katılabilir.

Yarışmaya, Manisa Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerindeki lise ve dengi okullarda öğrenimine devam eden tüm öğrenciler katılabilir. ŞEHZADELER BELEDİYESİ VE MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNDE LİSE VE DENGİ OKUL ÖĞRENCİLERİ YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJE YARIŞMASI GENEL BİLGİ Lise ve Dengi Okul Öğrencileri

Detaylı

FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI

FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI Bilim ve Araştırma-II Prof. Dr. Mehmet AY Çanakkale 07 Temmuz 2008 Proje Nedir? Ne, Niçin : Amaç / Ürün Kiminle : Ekip / Yönetici Ne

Detaylı

Proje Ekibi ve Sorumlulukları

Proje Ekibi ve Sorumlulukları Proje Ekibi ve Sorumlulukları Doç. Dr. Bilgen Başgut Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık ABD, Farmakoloji ABD -Süpermen in modası geçeli çok oldu. Dikkate değer bir başarı elde

Detaylı

DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ HAYVAN DENEYLERĐ YEREL ETĐK KURULU BAŞVURU FORMU. **DHKS Var Yok. Sayfa 1 / 7. Proje Yürütücüsü * Yardımcı Araştırmacılar

DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ HAYVAN DENEYLERĐ YEREL ETĐK KURULU BAŞVURU FORMU. **DHKS Var Yok. Sayfa 1 / 7. Proje Yürütücüsü * Yardımcı Araştırmacılar Protokol No:... Başvuru Tarihi:.. Onay Tarihi:... /... /... 1. Proje Yürütücüsü * DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ HAYVAN DENEYLERĐ YEREL ETĐK KURULU BAŞVURU FORMU Ünvanı: Adı: Soyadı: Anabilim dalı: Fakülte/Enstitü:

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Etik Komisyonu HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Etik Komisyonu HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 03/04/2017-E.49175 *BE6EBYJA6* T.C. Etik Komisyonu Sayı : 77082166-010.99- Konu : Diğer HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Komisyonumuza ait başvuru formları yenilenmiş olup, ekte gönderilmiştir.

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Staj Raporu Öğrencinin Adı-Soyadı T.C. Numarası : Bölümü : : (Times New Roman Kalın 16 Font) ESKİŞEHİR T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ

Detaylı

1. Proje konusuyla ilgili yapılan tüm çalışmalar bir teknik rapor haline getirilmelidir.

1. Proje konusuyla ilgili yapılan tüm çalışmalar bir teknik rapor haline getirilmelidir. Ç.Ü. MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ PROJESİ YAPTIRMA VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Eğitim-Öğretim Planının

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI ADI SOYADI : NUMARASI : BÖLÜMÜ : PROGRAMI :

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI ADI SOYADI : NUMARASI : BÖLÜMÜ : PROGRAMI : T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI ADI SOYADI : NUMARASI : BÖLÜMÜ : PROGRAMI : Adı ve Soyadı Numarası ÖĞRENCİNİN Bölümü Programı Çalışma Devresi (Staj) 1 2 Pratik

Detaylı

Pratik Çalışmanın Başladığı Tarih. Pratik Çalışmanın Bittiği Tarih. Kaç İş Günü Çalışma Yaptığı PRATİK ÇALIŞMALARI İNCELEME KOMİSYONUNUN KANAATİ

Pratik Çalışmanın Başladığı Tarih. Pratik Çalışmanın Bittiği Tarih. Kaç İş Günü Çalışma Yaptığı PRATİK ÇALIŞMALARI İNCELEME KOMİSYONUNUN KANAATİ T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI ADI SOYADI : NUMARASI : BÖLÜMÜ : PROGRAMI : Adı Soyadı ÖĞRENCİNİN Bölümü/Programı Numarası Çalışma Devresi (Staj) 1 2 Pratik Çalışmanın

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 1 2201-Ulusal

Detaylı

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler IŞIK ÜNİVERSİTESİ PROJE YÜRÜTME YÖNERGESİ KAPSAM Bu esaslar, Işık Üniversitesi akademik ve idari birimleri ile bunların mensupları ve öğretim elemanlarınca yürütülen, kısmen veya tamamen yurt içi ve yurt

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİMSEL OLMAYAN ARAŞTIRMALAR ETİK KURULU BAŞVURU FORMU BAŞVURU KAYIT FORMU (Etik Komisyon tarafından doldurulacaktır) Araştırma kodu (Yıl Araştırma sıra no) Başvuru

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU Başvuru Formu

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU Başvuru Formu Kayıt Tarihi: Protokol No: BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU Başvuru Formu Bülent Ecevit Üniversitesinde yapılan ve/ya BEÜ çalışanları/öğrencileri tarafından yürütülen ve insan

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜBİTAK - 2209/A Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri (2017/1. Dönem) 08 Mart 2017 Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü BİLİM İNSANI DESTEKLEME

Detaylı

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT G.M.K. Bulvarı No:128 B. Blok Kat:3 Tandoğan Maltepe/ANKARA Tel : (312) 231 87 33 Faks : (312) 229 48 35 YASAL MEVZUAT STB Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) Projelerinin Desteklenme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Detaylı

Teknoloji Üretiminde Proje Kültürünün Yeri

Teknoloji Üretiminde Proje Kültürünün Yeri Teknoloji Üretiminde Proje Kültürünün Yeri Lise Öğretmenleri-Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik- Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı (LİSE-4 [Çalıştay 2014]) Doç.Dr.Kıvanç SEL ÇOMÜ, Fizik Bölümü Yıl 1959

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZ STAJI DOSYASI DÜZCE

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZ STAJI DOSYASI DÜZCE DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZ STAJI DOSYASI DÜZCE Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konuralp Yerleşkesi 81620 Düzce Tel: 0380 542 11 33 Faks: 0380 542 11 34 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ

Detaylı

ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (STAJ) DOSYASI

ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (STAJ) DOSYASI T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (STAJ) DOSYASI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı :. Programı :. Okul No :.. 20 / 20 Akademik Yılı «Değer Üreten Üniversitenin, Değer Üreten

Detaylı

2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri

2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri 2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Eczacıbaşı Topluluğu, Türkiye de tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, 1959 da başlattığı bilime katkı, başarıya ödül geleneğini

Detaylı

AR-GE PROJELERİ GELİŞME RAPORLARI FORMU KONTROL LİSTESİ

AR-GE PROJELERİ GELİŞME RAPORLARI FORMU KONTROL LİSTESİ ARGE PROJELERİ GELİŞME RAPORLARI FORMU KONTROL LİSTESİ PROJE ADI: Yerli ve Yabancı Ticari Kahverengi Yumurtacı Tavukların Serbest (FreeRange) Yetiştirme Sisteminde ve Üretici Koşullarında Verim Özelliklerinin

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI ADI SOYADI : NUMARASI : BÖLÜMÜ : ELEKTRİK VE ENERJİ PROGRAMI : ELEKTRİK Adı ve Soyadı Numarası ÖĞRENCİNİN Bölümü ELEKTRİK

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: Başvuru tamamlama işlemi yapıldıktan sonra oluşturulacaktır. Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Deneme Başvuru

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN) 1/5 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN) ÖĞRENCİ BİLGİLERİ Adı Soyadı Öğrenci No Anabilim Dalı Danışmanı TEZ BİLGİLERİ Tez Başlığı :. Tez

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU MART, 2017 MUĞLA T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ.... ANABİLİM DALI.... BİLİM

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI ADI SOYADI : NUMARASI : BÖLÜMÜ : PROGRAMI : Adı ve Soyadı Numarası ÖĞRENCİNİN Bölümü Fotoğraf Programı Pratik Çalışmanın Başladığı

Detaylı

Tez ve Eser Projesi Hazırlama Esaslarında kullanılan kısaltmalar aşağıdaki anlamları ifade eder:

Tez ve Eser Projesi Hazırlama Esaslarında kullanılan kısaltmalar aşağıdaki anlamları ifade eder: 1. AMAÇ VE KAPSAM T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ VE ESER PROJESİ HAZIRLAMA ESASLARI Bu Tez ve Eser Projesi Hazırlama Esasları nın amacı, Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Detaylı

Bilimsel İletişim. Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi

Bilimsel İletişim. Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi Bilimsel İletişim Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi Bilimsel iletişim Makale Tez Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi Tez veya proje nedir? Bir sorusu olan, belli bir amaç ve hedef dahilinde, belli

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Bilimsel Destek Ofisi : http://www.yalova.edu.tr/i.aspx?q=601 Son Başvuru Tarihi: 02 MART 2012

Detaylı

BAP PROJESİ HAZIRLAMA REHBERİ

BAP PROJESİ HAZIRLAMA REHBERİ BAP PROJESİ HAZIRLAMA REHBERİ 1-BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMASI A.GENEL BİLGİLER Proje adı : Proje adını kısaltma yapmadan yazınız. Tez projelerinde yönetim kurulunda kabul edilen konu ile aynı olmak zorundadır.

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI ADI SOYADI : NUMARASI : BÖLÜMÜ : ELEKTRİK VE ENERJİ PROGRAMI : ELEKTRİK Adı ve Soyadı Numarası ÖĞRENCİNİN Bölümü ELEKTRİK

Detaylı

ENAR PROJE DEĞERLENDİRME FORMU

ENAR PROJE DEĞERLENDİRME FORMU T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ENAR PROJE DEĞERLENDİRME FORMU Proje Yürütücüsü Adı Soyadı veya Firma Adı : Proje Konu Başlığı : Proje Kodu : Değerlendirenin

Detaylı

DOKTORA TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KLAVUZU

DOKTORA TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KLAVUZU DOKTORA TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KLAVUZU. TEZ ÖNERİSİ VERME SÜRECİ Doktora yeterlik sınavını başarı ile tamamlayan ve tez izleme komitesi kurulan öğrenci, yeterlik sınavında başarılı olduğu tarihten itibaren

Detaylı

Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı. Başvuru Formu ve Ekleri [ ]

Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı. Başvuru Formu ve Ekleri [ ] Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı Başvuru Formu ve Ekleri [21.01.2019] EK 1: Başvuru Formu Mikro Fon Programı Başvuru Formu Değerli Başvuru Sahibi,

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI BİÇİMSEL ÖZELLİKLER 1. Kullanılacak Dil Tez yazımında Türkçe kullanılmalıdır. Yabancı kökenli olan sözcükler Türkçe karşılıkları ile

Detaylı

AR-GE YARDIMI İSTEK FORMU (AGY305) HAZIRLAMA KILAVUZU

AR-GE YARDIMI İSTEK FORMU (AGY305) HAZIRLAMA KILAVUZU 1505 ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI AR-GE YARDIMI İSTEK FORMU (AGY305) HAZIRLAMA KILAVUZU SÜRÜM 00.01 TÜBİTAK ÖN BİLGİLER... 3 Ar-Ge Yardımı İstek Formu Hazırlama ve Gönderme Süreci... 3 A.Teknik

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ I-II DERSİ HAZIRLAMA KILAVUZU EYLÜL-2017 1-GENEL BİLGİ BATMAN BU KILAVUZUN HER HAKKI SAKLIDIR Araştırma

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU "[Staj yapılan işletmenin adı - sadece ilk harfler büyük olacak]" HAZIRLAYAN [Ad ve Soyadı Sadece

Detaylı

BİTİRME ÇALIŞMASI ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU

BİTİRME ÇALIŞMASI ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU BİTİRME ÇALIŞMASI ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU 1. Başlık ve Kapak Sayfası Başlık sayfası formatı için bölüm web sayfasında bulunan rapor_kapak.docx başlıklı MS Office Word dokümanı kullanılacaktır. Düzenlenmesi

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI İZMİR 2018 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL NİĞDE ORTAOKULU İL GENELİ ÇEVRECİ PROJE YARIŞMASI

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL NİĞDE ORTAOKULU İL GENELİ ÇEVRECİ PROJE YARIŞMASI ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL NİĞDE ORTAOKULU İL GENELİ ÇEVRECİ PROJE YARIŞMASI 1) ÖNSÖZ: ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde Ortaokulu olarak amacımız Fen Bilimleri dersi kapsamında Geleceğe Enerjin Kalsın

Detaylı

BİTİRME ÖDEVİ VE TASARIM PROJESİ ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU

BİTİRME ÖDEVİ VE TASARIM PROJESİ ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU BİTİRME ÖDEVİ VE TASARIM PROJESİ ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU 1. Başlık ve Kapak Sayfası Başlık sayfası formatı için bölüm web sayfasında bulunan rapor_kapak.docx başlıklı MS Office Word dokümanı kullanılacaktır.

Detaylı

Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V.

Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V. Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V. Kasım 2011 Giriş "Şans ancak hazırlanmış fikirlere güler." Louis Pasteur 2 Araştırma Projesi Başlangıcı ve sonu belirli

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN Süleyman Demirel Üniversitesi Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2209/A - Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri (2015/2. Dönem) 15 Ekim

Detaylı

İZMİR KALKINMA AJANSI Fizibilite Desteği. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR31/18/FZD

İZMİR KALKINMA AJANSI Fizibilite Desteği. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR31/18/FZD İZMİR KALKINMA AJANSI 2018 Fizibilite Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: TR31/18/FZD Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Başvuru Kodu: BAŞVURU VERİ GİRİŞ FORMU Proje başvurularınızın Ajansın internet

Detaylı

ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı

ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı ARDEB, üniversitelerden, kamu Ar-Ge enstitülerinden ve özel sektörden önerilen araştırma projelerine destek vermektedir. SBAG SOBAG TOVAG TBAG H 2 0 TÜBİTAK

Detaylı