OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş."

Transkript

1 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Farklı düşünmeye e yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. 2. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 5 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Okuduğu ğ şiirin ana duygusunu belirler. 2. sınıf 6 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2. sınıf 7 Türkçe Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin veya işin aşamalarını anlatan yönergeleri uygular. 2. sınıf 8 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 2. sınıf 9 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf 10 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 2. sınıf 11 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Matematiksel ifadeleri doğru yazar. 2. sınıf 12 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 2. sınıf 13 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 14 Türkçe Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Seslerden heceler,hecelerden kelimeler; kelimelerden cümleler oluşturur. 2. sınıf 15 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular.

2 2. sınıf 1 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar 5. Sayı örüntüleri olusturur. 2. sınıf 2 Matematik(NETBİL) Örüntü ve Süslemeler 2. Bir örüntüdeki iliskiyi i kullanarak farklı malzemelerle aynı iliskiye sahip yeni örüntüler olusturur. r 2. sınıf 3 Matematik(NETBİL) Uzunlukları Ölçme 1. Standart olmayan farklı uzunluk ölçme birimlerini birlikte kullanarak bir uzunluğu ölçer. 2. sınıf 4 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılar den küçük iki doğal sayıyı karsılastırarak aralarındaki iliskiyi belirtir. 2. sınıf 5 Matematik(NETBİL) Zamanı Ölçme 3. Zaman ölçme birimleriyle ilgili problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf 6 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 6. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf 7 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Bölme İslemi 1. Kalansız olarak gruplandırılabilen en çok 20 nesneyi; birerli, ikiserli, üçerli, dörderli ve beserli gruplandırarak grup sayısını belirtir. 2. sınıf 8 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi a kadar olan doğal sayıları 2, 3, 4 ve 5 sayılarıyla çarpar. 2. sınıf 9 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Bölme İslemi 2. En çok 20 nesneyi kalansız olarak 2, 3, 4 ve 5 gruba esit olarak paylastırarak her gruptaki nesne sayısını belirtir. 2. sınıf 10 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Bölme İslemi 3. Eksileni 20 yi geçmeyen ve çıkanları aynı olan ardısık çıkarma islemini, bölme islemine dönüstürerek bölme islemini yapar. 2. sınıf 11 Matematik(NETBİL) Sıvıları Ölçme 1. Standart olmayan sıvı ölçme birimlerini kullanarak sıvıların miktarını ölçer. 2. sınıf 12 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 4. Çarpma isleminde 1 ve 0 ın etkisini açıklar. 2. sınıf 13 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 5. Çarpma isleminde çarpanların yerleri değistirildiğinde çarpımın değismeyeceğini gösterir. 2. sınıf 14 Matematik(NETBİL) Zamanı Ölçme 1. Tam ve yarım saatleri okur, saati tam ve yarım saate ayarlar. 2. sınıf 15 Matematik(NETBİL) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 1. İki sayıyı çarpmanın ne anlama geldiğini modellerle açıklar.

3 2. sınıf 1 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Atatürk'ün öğrenim hayatı hakkında araştırma yapar ve bulgularını sunar. 2. sınıf 2 Hayat at Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Her iş ve mesleğin gerekli ve saygın olduğunu ğ takdir ederek herhangi bir mesleğin insanların n hangi ihtiyaçlarını karşılamaya a yönelik olduğunu ğ araştırır. r r 2. sınıf 3 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin sahip olduğu hak ve hürriyetleri araştırır. 2. sınıf 4 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evde güvenliği sağlamak için gerekli kurallara uyar. 2. sınıf 5 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ Ş YUVAM Evdeki kaynakları bilinçli olarak tüketir. 2. sınıf 6 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Ülkemizde meydana gelen doğal afetlere örnekler vererek, doğal afetlerin yaşanmasında hem doğanın hem de insanların rolü olduğunu kavrar ve bunlardan korunma yollarını açıklar. 2. sınıf 7 Hayat Bilgisi DÜN, BUGÜN, YARIN Kendisinin, arkadaşlarının ve ailesindekilerin fiziksel görünümlerinin zaman içinde nasıl değiştiğini fark eder. 2. sınıf 8 Hayat Bilgisi DÜN, BUGÜN, YARIN Önceki yıllarda ve şimdi tek başına yapabildiği ve yapamadığı davranışları karşılaştırarak zaman içinde nasıl bir değişim geçirdiğini fark eder. 2. sınıf 9 Hayat Bilgisi DÜN, BUGÜN, YARIN Bebeklik ve çocukluk döneminde tükettiği yiyecek içecekleri, oyun ve oyuncakları karşılaştırarak, bu tür değişikliklerin doğal bir olgu olduğunu kavrar. 2. sınıf 10 Hayat Bilgisi DÜN, BUGÜN, YARIN Farklı ülkelerdeki çocukların beslenme, giyim ve oyun tarzlarındaki değişiklikleri araştırır ve sunar.

4 2. sınıf 1 İngilizce Friends Greeting and meeting people 2. sınıf 2 İngilizce In the Classroom Making simple requests ests 2. sınıf 3 İngilizce Numbers Naming common objects 2. sınıf 4 İngilizce Colors Greeting and meeting people 2. sınıf 5 İngilizceg At the Playground Making simple suggestions 2. sınıf 6 İngilizce Body Parts Making simple inquiries 2. sınıf 7 İngilizce Body Parts Talking about possessions 2. sınıf 8 İngilizce Body Parts Telling someone what to do 2. sınıf 9 İngilizce Pets Making simple inquiries 2. sınıf 10 İngilizce Pets Talking about locations of things

5 3. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3. sınıf 2 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Uglama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 3. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 3. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 3. sınıf 5 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Okuduğu ğ şiirin ana duygusunu belirler. 3. sınıf 6 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 3. sınıf 7 Türkçe Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin veya işin aşamalarını anlatan yönergeleri uygular. 3. sınıf 8 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 3. sınıf 9 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf 10 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 3. sınıf 11 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 3. sınıf 12 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 3. sınıf 13 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 3. sınıf 14 Türkçe Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Seslerden heceler,hecelerden kelimeler; kelimelerden cümleler oluşturur. 3. sınıf 15 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular.

6 3. sınıf 1 Matematik(EVRENSEL) Simetri 1. Düzlemsel sekillerde, doğruya göre simetriyi belirler ve simetrik sekiller olusturur. 3. sınıf 2 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılar 7. Bir örüntüdeki iliskiyi i belirler ve örüntüyü ü genisletir. 3. sınıf 3 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. Toplamları en çok üç basamaklı olan doğal sayılarla eldesiz ve eldeli toplama islemini yapar. 3. sınıf 4 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 4. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 5 Matematik(EVRENSEL) Doğal ğ Sayılarla Çarpma İslemi 2. Eldeli çarpma islemini yapar, yp eldenin ne anlama geldiğini ğ açıklar. 3. sınıf 6 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılarla Bölme İslemi 1. İki basamaklı doğal sayıları bir basamaklı doğal sayılara böler. 3. sınıf 7 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılarla Bölme İslemi 2. Biri bölme olacak sekilde iki islem gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 8 Matematik(EVRENSEL) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 5. Doğal sayılarla çarpma islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 9 Matematik(EVRENSEL) Kesirler 2. Payı paydasından küçük ve paydası en çok iki basamaklı doğal sayı olan kesirler elde eder. 3. sınıf 10 Matematik(EVRENSEL) Kesirler 3. Paydası en çok iki basamaklı doğal sayı olan en çok üç kesri karsılastırır ve sıralar. 3. sınıf 11 Matematik(EVRENSEL) Kesirler 4. Bir çokluğun belirtilen kesrin birimi kadarını belirler. 3. sınıf 12 Matematik(EVRENSEL) Tartma 2. Kilogram ve gramla ilgili problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 13 Matematik(EVRENSEL) Paralarımız 1. Paralarımızla ilgili problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 14 Matematik(EVRENSEL) Zamanı Ölçme 1. Saati okur. 3. sınıf 15 Matematik(EVRENSEL) Zamanı Ölçme 3. Zaman ölçme birimlerinin kullanıldığı problemleri çözer ve kurar.

7 3. sınıf 1 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. 3. sınıf 2 Fen Bilgisi Kuvveti etitanıyalımal Hareket eden varlıkları gözlemler ve hareket özelliklerini ifade eder. 3. sınıf 3 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım İtme ve çekme kuvvetlerinin hareket eden ve duran cisimler üzerindeki etkilerini gözlemleyerek kuvvet kavramını açıklar. 3. sınıf 4 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Beş duyu organını kullanarak maddeyi niteleyen temel özellikleri açıklar. 3. sınıf 5 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Çevresindeki maddeleri, hâllerine göre sınıflandırır. 3. sınıf 6 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler Gözlemleri sonucunda görme olayının gerçekleşebilmesi için ışığın gerekli olduğu sonucunu çıkarır. 3. sınıf 7 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler Ses şiddetinin işitme için belirleyici olduğunu gözlemler ve her sesin insan kulağı tarafından işitilemeyeceğini fark eder. 3. sınıf 8 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler İşitme duyusunu kullanarak ses kaynağının yaklaşıp uzaklaşması ve ses kaynağının yeri hakkında çıkarımlarda bulunur. 3. sınıf 9 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Çevresindeki örnekleri kullanarak varlıkları canlı ve cansız olarak sınıflandırır. 3. sınıf 10 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Doğal ve yapay çevre arasındaki farkları açıklar. 3. sınıf 11 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Doğal çevrenin canlılar için önemini kavrar ve doğal çevreyi korumak için tedbirler alır. 3. sınıf 12 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Elektrik ve su gibi kaynakların tasarruflu kullanılmasının önemini kavrar ve bu kaynakların kullanımında tasarruflu davranır. 3. sınıf 13 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Sağlıklı yaşam için gerekli olan durumların önemini kavrar ve günlük yaşamında uygular. 3. sınıf 14 Fen Bilgisi Yaşamımızdaki Elektrikli Araçlar Elektrikli araç gereçlere yakın çevresinden örnekler vererek elektriğin günlük yaşamdaki önemini açıklar. 3. sınıf 15 Fen Bilgisi Yaşamımızdaki Elektrikli Araçlar Elektrikli araç gereçleri, kullandığı elektrik kaynaklarına göre sınıflandırır.

8 3. sınıf 1 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okula geliş ve gidişlerinde karşılaştığı kişilerle aralarında çıkabilecek sorunlar için hangi çözüm yollarına başvurabileceğini açıklar. 3. sınıf 2 Hayat at Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Kendi parasını uygun nbiçimde, önceliklerini belirleyerek erek harcar. 3. sınıf 3 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Atatürk ün insan hak ve hürriyetlerine verdiği önemi açıklar. 3. sınıf 4 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evde meydana gelebilecek tehlikeli ya da acil durumlarda ne yapması gerektiğini uygulayarak gösterir. 3. sınıf 5 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ Ş YUVAM Doğal ğ afetler sırasında evinde yapılması yp gerekenleri, yetişkinler ş eşliğinde ş ğ uygulayarak y gösterir. 3. sınıf 6 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM İnsanların mutluluğunun, bireylerin aile içerisinde ve ülke genelinde üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmelerine bağlı olduğunu kavrar. 3. sınıf 7 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Benim Eşsiz Yuvam temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. 3. sınıf 8 Hayat Bilgisi DÜN, BUGÜN, YARIN Önceki yıllarda tek başına yapamadığı halde şimdi yapabildiği davranışları ayırt eder ve zaman içinde ortaya çıkan bu değişimin nedenlerini açıklar. 3. sınıf 9 Hayat Bilgisi DÜN, BUGÜN, YARIN Kendisinin veya anne babasının hayatında zaman içinde oluşan değişiklikleri fark eder ve bunları sözlü ya da yazılı olarak sunar. 3. sınıf 10 Hayat Bilgisi DÜN, BUGÜN, YARIN Gelecekte, mesleğini seçerken göz önünde bulundurması gereken noktalar hakkında sorular sorar.

9 3. sınıf 1 İngilizce People I love Describing characters/people 3. sınıf 2 İngilizce Feelings Expressing feelings 3. sınıf 3 İngilizce My family Describing characters/people 3. sınıf 4 İngilizce Toys and Games Talking about possessions 3. sınıf 5 İngilizceg My House Describing sizes and shapes 3. sınıf 6 İngilizce My House Talking about locations of things 3. sınıf 7 İngilizce In My City Describing places 3. sınıf 8 İngilizce In My City Talking about locations of things 3. sınıf 9 İngilizce Transportation Talking about locations of things 3. sınıf 10 İngilizce Transportation Telling people what we know

10 4. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 4. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında nda metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. r 4. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 4. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 4. sınıf 5 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Okuduklarında gerçek olanla hayal ürünü olanı ayırt eder. 4. sınıf 6 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunun ana fikrini belirler. 4. sınıf 7 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 4. sınıf 8 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarındaki dil, ifade ve bilgi yanlışlarını belirler. 4. sınıf 9 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. sınıf 10 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir, 4. sınıf 11 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 4. sınıf 12 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 4. sınıf 13 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 4. sınıf 14 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında imlâ kurallarını uygular. 4. sınıf 15 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır.

11 4. sınıf 1 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 4. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 2 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 4. Doğal sayılarla çıkarma islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 3 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 1.Çarpımı en çok beş basamaklı doğal sayı olacak şekilde iki doğal sayıyla çarpma işlemini yapar 4. sınıf 4 Matematik(DİKEY) Doğal Sayılarla Bölme İslemi 2. Üç basamaklı doğal sayıları en çok iki basamaklı doğal sayılara böler. 4. sınıf 5 Matematik(DİKEY) Tartma 3. Ton, kilogram, gram ve miligramla ilgili problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 6 Matematik(DİKEY) Sıvıları Ölçme 1. Litre ve mililitre arasındaki iliskiyi belirtir. 4. sınıf 7 Matematik(DİKEY) Kesirler 4. Esit paydalı en çok dört kesri, büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sıralar. 4. sınıf 8 Matematik(DİKEY) Zamanı Ölçme 4. Zamanı ölçme birimlerinin kullanıldığı problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 9 Matematik(DİKEY) Alan 3. Karesel ve dikdörtgensel bölgelerin alanlarını birim kareleri kullanarak hesaplar. 4. sınıf 10 Matematik(DİKEY) Uzunlukları Ölçme 6. Uzunluk ölçme birimlerinin kullanıldığı problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 11 Matematik(DİKEY) Üçgen, Kare ve Dikdörtgen 5. Üçgenleri kenar uzunluklarına göre sınıflandırır. 4. sınıf 12 Matematik(DİKEY) Ondalık Kesirler 1. Bir bütün 10 ve 100 es parçaya bölündüğünde, ortaya çıkan kesrin birimlerinin ondalık kesir olduğunu belirtir. 4. sınıf 13 Matematik(DİKEY) Ondalık Kesirler 2. Ondalık kesirleri virgül kullanarak yazar. 4. sınıf 14 Matematik(DİKEY) Ondalık Kesirler 3. Ondalık kesirlerin tam kısmını, kesir kısmını ve basamak adlarını belirtir. 4. sınıf 15 Matematik(DİKEY) Ondalık Kesirler 4. İki ondalık kesri karsılastırarak aralarındaki iliskiyi büyük, küçük veya esit sembolüyle gösterir.

12 4. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Egzersiz Yapalım Egzersiz sonucunda nabızla ilgili elde ettiği verileri kaydeder ve yorumlar. 4. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Mıknatısların n Çekim Kuvveti Mıknatısların n günlük yaşamdaki kullanım alanlarına na örnekler verir. 4. sınıf 3 Fen ve Teknoloji Maddenin Ölçülebilir Özellikleri Farklı maddelerin kütle ve hacimlerini ölçerek karşılaştırır. 4. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Maddenin Isı Etkisiyle Değişimi Maddelerin ısınıp soğumasına yönelik deneyler tasarlar ve yapar. 4. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Madde ve Cisim Madde ve cismi tanımlayarak aralarındaki farkları açıklar. 4. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Saf Madde ve Karışım Günlük yaşamında sıklıkla kullandığı maddeleri saf madde ve karışım şeklinde sınıflandırır ve aralarındaki farkları açıklar. 4. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Karışımlar Ayrıştırılması Günlük yaşamda karşılaştığı karışımların ayrıştırılmasında kullanılabilecek yöntemlere karar verir ve test eder. 4. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Geçmişten Günümüze Aydınlatma Teknolojileri Geçmişten günümüze kullanılan aydınlatma araçlarını karşılaştırır ve teknolojinin aydınlatma araçlarının gelişimine olan katkısını fark eder. 4. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Uygun Aydınlatma Ortamları uygun şekilde aydınlatmanın göz sağlığı açısından önemini tartışır. 4. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Işık Kirliliği Işık kirliliğinin, doğal hayata ve gök cisimlerinin gözlenmesine olan olumsuz etkilerini açıklar. 4. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Geçmişten Günümüze Ses Teknolojileri Geçmişten günümüze kullanılan ses teknolojilerini karşılaştırır. 4. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Ses Kirliliği Ses kirliliğinin insan sağlığı ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerini açıklar. 4. sınıf 13 Fen ve Teknoloji Mikroskobik Canlıları Tanıyalım Mikroskopun işlevini bilir. 4. sınıf 14 Fen ve Teknoloji Mikroskobik Canlıları Tanıyalım Mikroskobik canlıların varlığını fark eder ve mikroskop yardımı ile bu canlıları gözlemler. 4. sınıf 15 Fen ve Teknoloji İnsan ve Çevre İlişkisi Çevre kirliliğinin nasıl önlenebileceğini tartışır.

13 4. sınıf 1 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 6. Millî Mücadele nin kazanılmasında ve Cumhuriyetin ilânında Atatürk ün rolünü fark eder. 4. sınıf 2 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 5. Çevresinde meydana gelen hava a olaylarını lar gözlemleyerek, erek bulgularını larn resimli grafiklere aktarır. r 4. sınıf 3 Sosyal Bilgiler İNSANLAR VE YÖNETİM 1. Yaşadığı yerin yerel yönetim birimlerini tanır. 4. sınıf 4 Sosyal Bilgiler İNSANLAR VE YÖNETİM 2. Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde yerel yönetimlerin rolünü açıklar. 4. sınıf 5 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ Ş YER 7. Efsane, destan, öykü, türkü ve şiirlerden yararlanarak yaşadığı ş ğ yerin coğrafi ğ özellikleri ile ilgili çıkarımlarda bulunur. 4. sınıf 6 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 1. İstek ve ihtiyaçlarını ayırt eder. 4. sınıf 7 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 4. Satın alacağı ürünleri belirlenen standartlara göre değerlendirir. 4. sınıf 8 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 7. İhtiyaçlarla meslekleri ilişkilendirir. 4. sınıf 9 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 1. Çevresindeki teknolojik ürünleri, kullanım alanlarına göre sınıflandırır. 4. sınıf 10 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 2. İnsanlığın kullandığı belli başlı zaman ölçme araçlarını ve belirleme yöntemlerini tanır. 4. sınıf 11 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 4. Teknolojik ürünlerin hayatımızda ve çevremizde yaptığı değişiklikleri dikkate alarak geçmişle bugünü karşılaştırır. 4. sınıf 12 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 6. Teknolojik ürünleri kendisine, başkalarına ve doğaya zarar vermeden kullanır. 4. sınıf 13 Sosyal Bilgiler HEP BİRLİKTE 1. İnsanların belli bir amaç çerçevesinde oluşturdukları sosyal örgüt, resmî kurum ve grupları fark eder. 4. sınıf 14 Sosyal Bilgiler HEP BİRLİKTE 2. Ön bilgi ve yaşantısını kullanarak çevresindeki belli başlı sosyal problemler ya da ihtiyaçlarla grup, kurum ve sosyal örgütleri ilişkilendirir. 4. sınıf 15 Sosyal Bilgiler HEP BİRLİKTE 3. Kendisi ile çevresindeki gruplar, kurumlar ve sosyal örgütler arasındaki etkileşime örnekler verir.

14 4. sınıf 1 Din Kültürü TEMİZ OLALIM 7. Allah ın sevgisini kazanmada temizliğin önemini yorumlar. 4. sınıf 2 Din Kültürü SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK 7. İslam da sevgi ve barışın ş önemini örnekleri ile açıklar. 4. sınıf 3 Din Kültürü KUR AN I KERİM İ TANIYALIM 5. Hz. Lokman ın öğütlerinden çıkarımlarda bulunur. 4. sınıf 4 Din Kültürü SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK 1. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder. 4. sınıf 5 Din Kültürü SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİKŞ 3. Sevginin Allah tarafından insanlara verilen bir nimet olduğunu ğ örneklerle açıklar.

15 4. sınıf 1 İngilizce In the Classroom Making simple requests 4. sınıf 2 İngilizce Children s Day Talking about locations of things 4. sınıf 3 İngilizce Free Time Making simple inquiries 4. sınıf 4 İngilizce Cartoon Characters Making simple inquiries 4. sınıf 5 İngilizceg Cartoon Characters Talking about possessions 4. sınıf 6 İngilizce My Day Describing what people do regularly 4. sınıf 7 İngilizce My Day Making simple inquiries 4. sınıf 8 İngilizce My Day Telling the time, days and dates 4. sınıf 9 İngilizce Doing Experiments Making simple inquiries 4. sınıf 10 İngilizce Doing Experiments Telling someone what to do 4. sınıf 11 İngilizce Jobs Describing what people do regularly 4. sınıf 12 İngilizce My Clothes Making simple requests 4. sınıf 13 İngilizce My Clothes Naming common objects 4. sınıf 14 İngilizce My Clothes Accepting and refusing 4. sınıf 15 İngilizce My Clothes Describing the weather

16 5. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında nda metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. r 5. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. 5. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 5. sınıf 5 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Okuduğu ğ metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 5. sınıf 6 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğu şiirin ana duygusunu belirler. 5. sınıf 7 Türkçe Okuduğunu Anlama Metindeki anlam bakımından çelişkili ifadeleri saptar. 5. sınıf 8 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarından çıkarımlar yapar. 5. sınıf 9 Türkçe Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin veya işin aşamalarını anlatan yönergeleri uygular. 5. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 5. sınıf 11 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarındaki dil, ifade ve bilgi yanlışlarını belirler. 5. sınıf 12 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 5. sınıf 13 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 5. sınıf 14 Türkçe Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır. 5. sınıf 15 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır.

17 5. sınıf 1 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılar Kuralı verilen sayı ve şekil örüntülerinin istenen adımlarını oluşturur. 5. sınıf 2 Matematik(ÖZGÜN) Doğal Sayılarla İşlemler Dört işlem içeren problemleri çözer. 5. sınıf 3 Matematik(ÖZGÜN) Uzunluk ve Zaman Ölçme Uzunluk ölçme birimlerini tanır; metre kilometre, metre santimetre milimetre birimlerini birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer. 5. sınıf 4 Matematik(ÖZGÜN) Yüzdeler Bir çokluğun belirtilen bir yüzdesine karşılık gelen miktarı bulur. 5. sınıf 5 Matematik(ÖZGÜN) Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler Kareli veya noktalı kâğıt ğ üzerinde bir doğru ğ parçasına paralel doğru ğ parçaları inşa ş eder; çizilmiş ş doğru ğ parçalarının paralel olup olmadığını ğ yorumlar. 5. sınıf 6 Matematik(ÖZGÜN) Üçgen ve Dörtgenler Çokgenleri isimlendirir, oluşturur ve temel elemanlarından kenar, iç açı, köşe ve köşegeni tanır. 5. sınıf 7 Matematik(ÖZGÜN) Kesirler Birim kesirleri sayı doğrusunda gösterir. 5. sınıf 8 Matematik(ÖZGÜN) Kesirler Sadeleştirme ve genişletmenin kesrin değerini değiştirmeyeceğini anlar ve bir kesre denk olan kesirler oluşturur. 5. sınıf 9 Matematik(ÖZGÜN) Kesirler Bir çokluğun istenen basit kesir kadarını ve basit kesir kadarı verilen bir çokluğun tamamını birim kesirlerden yararlanarak hesaplar. 5. sınıf 10 Matematik(ÖZGÜN) Kesirlerle Toplama ve Çıkarma Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan kesirlerle toplama ve çıkarma işlemleri gerektiren problemleri çözer. 5. sınıf 11 Matematik(ÖZGÜN) Ondalık Gösterim Ondalık gösterimde virgülün işlevini, virgülden önceki ve sonraki rakamların konumlarının basamak değeriyle ilişkisini anlar; ondalık gösterimdeki basamak adlarını belirtir. 5. sınıf 12 Matematik(ÖZGÜN) Ondalık Gösterim Ondalık gösterimleri verilen sayıları sıralar. 5. sınıf 13 Matematik(ÖZGÜN) Ondalık Gösterim Ondalık gösterimleri verilen sayılarla toplama ve çıkarma işlemleri yapar. 5. sınıf 14 Matematik(ÖZGÜN) Yüzdeler Paydası 100 olan kesirleri yüzde sembolü (%) ile gösterir. 5. sınıf 15 Matematik(ÖZGÜN) Yüzdeler Bir yüzdelik ifadeyi aynı büyüklüğü temsil eden kesir ve ondalık gösterimle ilişkilendirir;bu gösterimleri birbirine dönüştürür.

18 5. sınıf 1 Fen Bilgisi Basit Bir Elektrik Devresinde Lamba Parlaklığını Etkileyen Değişkenler 5. sınıf 2 Fen Bilgisi Devre Elemanlarının n n Sembollerle Gösterimi ve Devre Şemaları Bir elektrik devresindeki elemanları sembolleriyle le gösterir. Bir elektrik devresindeki lamba parlaklığını etkileyen değişkenlerin neler olduğunu tahmin eder ve tahminlerini test eder. 5. sınıf 3 Fen Bilgisi Sürtünme Kuvveti Sürtünme kuvvetinin çeşitli ortamlarda hareketi engelleyici etkisini deneyerek keşfeder ve sürtünme kuvvetine günlük yaşamdan örnekler verir. 5. sınıf 4 Fen Bilgisi Maddenin Hâl Değişimi Maddelerin ısı etkisiyle hâl değiştirebileceğine yönelik deneyler yapar, elde ettiği verilere dayalı çıkarımlarda bulunur. 5. sınıf 5 Fen Bilgisi Maddenin Ayırt Edici Özellikleri Saf maddelerin ayırt edici özelliklerinden erime, donma ve kaynama noktalarını, yp yaptığı ğ deneyler sonucunda belirler. 5. sınıf 6 Fen Bilgisi Isı ve Sıcaklık Sıcaklığı farklı olan sıvıların karıştırılması sonucu ısı alışverişi olduğuna yönelik deneyler yapar ve sonuçlarını yorumlar. 5. sınıf 7 Fen Bilgisi Isı Maddeleri Etkiler Günlük yaşamdan örneklerle genleşme ve büzülme olayları arasındaki ilişkiyi fark eder. 5. sınıf 8 Fen Bilgisi Işığın Yayılması Bir kaynaktan çıkan ışığın her yönde ve doğrusal bir yol izlediğini bilir ve çizimle gösterir. 5. sınıf 9 Fen Bilgisi Besinlerin Sindirimi Besinlerin sindirildikten sonra vücutta kan yoluyla taşındığı çıkarımını yapar. 5. sınıf 10 Fen Bilgisi Tam Gölge Tam gölgenin nasıl oluştuğunu gözlemler ve basit ışın çizimleri ile gösterir. 5. sınıf 11 Fen Bilgisi Tam Gölge Tam gölgenin durumunu etkileyen değişkenlerin neler olduğunu tahmin eder ve tahminlerini test eder. 5. sınıf 12 Fen Bilgisi Sesin Yayılması Sesin yayılabildiği ortamları tahmin eder ve bu tahminlerini test eder. 5. sınıf 13 Fen Bilgisi Sesin Farklı Ortamlarda Farklı Duyulması Farklı cisimlerle üretilen seslerin farklı olduğunu deneyerek keşfeder. 5. sınıf 14 Fen Bilgisi Sesin Farklı Ortamlarda Farklı Duyulması Aynı sesin, farklı ortamlarda farklı duyulduğunu keşfeder. 5. sınıf 15 Fen Bilgisi Canlıları Tanıyalım Canlılara örnekler vererek benzerlik ve farklılıklarına göre gruplandırır.

19 5. sınıf 1 Sosyal Bilgiler HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM 2. İçinde bulunduğu gruplar ile gruplara ait rolleri ilişkilendirir. 5. sınıf 2 Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 2. Ülkemizin in çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere elliklereörnekler verir. 5. sınıf 3 Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 6. Kültürümüzün sözlü ve yazılı ögelerinden yola çıkarak, doğal afetlerin toplum hayatı üzerine etkilerini örneklendirir. 5. sınıf 4 Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ 1. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetleri fark eder. 5. sınıf 5 Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ 3. Yaşadığı ş ğ bölgedeki ekonomik faaliyetlere ilişkin ş meslekleri belirler. 5. sınıf 6 Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ 5. Ekonomideki insan etkisini fark eder. 5. sınıf 7 Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ 7. İş birliği yaparak üretime dayalı yeni fikirler geliştirir. 5. sınıf 8 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir. 5. sınıf 9 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 4. Kanıtlara dayanarak, Atatürk ün bilim ve teknolojiye verdiği önemi gösterir. 5. sınıf 10 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 1. Toplumun temel ihtiyaçlarıyla bu ihtiyaçlara hizmet eden kurumları ilişkilendirir. 5. sınıf 11 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 3. Sivil toplum kuruluşlarını etkinlik alanlarına göre sınıflandırır. 5. sınıf 12 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 4. Sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin sonuçlarını değerlendirir. 5. sınıf 13 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 5. Bireylerin rolleri açısından sivil toplum kuruluşlarını resmî kurum ve kuruluşlarla karşılaştırır. 5. sınıf 14 Sosyal Bilgiler BİR ÜLKE, BİR BAYRAK 1. Toplumsal yaşamı düzenleyen yasaların varlığını ve önemini fark eder. 5. sınıf 15 Sosyal Bilgiler BİR ÜLKE, BİR BAYRAK 3. Merkezî yönetim birimlerini tanıyarak bu birimleri temel görevleriyle ilişkilendirir.

20 5. sınıf 1 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 10. Her güzel iş ve davranışın (salih amel) dinimizdeki önemini örneklerle açıklar. 5. sınıf 2 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 1. Hz. Muhammed in Hz. Hatice ile evlilik sürecini öetler özetler. 5. sınıf 3 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 4. Hz. Muhammed in aile fertlerinin güzel davranışlarına örnekler verir. 5. sınıf 4 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 5. Salavat dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. 5. sınıf 5 Din Kültürü KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 2. Kur an ın hayatımızdaki yeri ve önemini fark eder. 5. sınıf 6 Din Kültürü KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 4. Kur an ın yol göstericiliğinin ne anlama geldiğini açıklar. 5. sınıf 7 Din Kültürü KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 5. Hz. İbrahim in Allah a inanç konusunda ne tür çabalar gösterdiğini fark eder. 5. sınıf 8 Din Kültürü KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 6. Fil suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 5. sınıf 9 Din Kültürü SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 1. Paylaşmanın insan için bir ihtiyaç ve erdem olduğunun farkında olur. 5. sınıf 10 Din Kültürü SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 2. Dinî ve millî bayramların ne zaman ve nasıl kutlandığını açıklar. 5. sınıf 11 Din Kültürü SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 3. Sevinç ve üzüntülerin paylaşılmasında millî ve dinî bayramlarımızın önemini yorumlar. 5. sınıf 12 Din Kültürü SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 4. Cuma gününün Müslümanlar için önemini yorumlar. 5. sınıf 13 Din Kültürü SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 5. Ramazan ayının sevinç ve heyecanla karşılandığını fark eder. 5. sınıf 14 Din Kültürü SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 6. Toplumumuzda önem verilen bazı gün ve geceleri açıklar. 5. sınıf 15 Din Kültürü SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 7. İnsanları iyilikle anmaya, zor durumda olanlara yardıma, hastaları ziyaret etmeye istekli olur.

21 5. sınıf 1 İngilizce My Daily Routine Making simple inquiries 5. sınıf 2 İngilizce My town Talking about locations of things 5. sınıf 3 İngilizce Hello! Expressing likes and dislikes 5. sınıf 4 İngilizce Games and Hobbies Expressing likes and dislikes 5. sınıf 5 İngilizceg Health Expressing feelings 5. sınıf 6 İngilizce Movies Expressing dislikes 5. sınıf 7 İngilizce Movies Stating personal opinions 5. sınıf 8 İngilizce Party Time Expressing and responding to thanks 5. sınıf 9 İngilizce Party Time Expressing likes and dislikes 5. sınıf 10 İngilizce Party Time Expressing obligation 5. sınıf 11 İngilizce Fitness Expressing ability and inability 5. sınıf 12 İngilizce Fitness Expressing obligation 5. sınıf 13 İngilizce Fitness Making simple inquiries 5. sınıf 14 İngilizce Fitness Making simple requests 5. sınıf 15 İngilizce Fitness Making simple suggestions

22 6. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 29. Metnin başlığı ile içeriği arasındaki ilişkiyi ortaya koyar. 6. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğu ğ metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının n anlamlarını n çıkarır. r 6. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 6. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 6. sınıf 5 Türkçe 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 1. Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 6. sınıf 6 Türkçe 1. Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 4. Gövdeyi kavrar. 6. sınıf 7 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 6. sınıf 8 Türkçe Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 2. Zamirlerin cümledeki işlevlerini fark eder, zamirleri işlevlerine uygun olarak kullanır. 6. sınıf 9 Türkçe Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 6. Sıfatların cümledeki işlevlerini fark eder, sıfatları işlevlerine uygun olarak kullanır. 6. sınıf 10 Türkçe Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 5. İsim tamlamalarının kuruluş ve anlam özelliklerini kavrar. 6. sınıf 11 Türkçe 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 1. Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 6. sınıf 12 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 6. sınıf 13 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 5. Metindeki yardımcı fikirleri/duyguları belirler. 6. sınıf 14 Türkçe 3. Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin türüyle ilgili özellikleri kavrar. 6. sınıf 15 Türkçe Farklı Türlerde Metinler Yazma 3.2 Düşünce yazıları yazar. 6. sınıf 16 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır.

23 6. sınıf 1 Matematik(DİKEY) Çarpanlar ve Katlar Asal sayıları özellikleriyle belirler. 6. sınıf 2 Matematik(DİKEY) Oran Çoklukları klar karşılaştırmada rmada orankullanır ve oranı farklı biçimlerde gösterir. 6. sınıf 3 Matematik(DİKEY) Kesirlerle İşlemler Bir doğal sayı ile bir kesrin çarpma işlemini yapar ve anlamlandırır. 6. sınıf 4 Matematik(DİKEY) Kesirlerle İşlemler Bir doğal sayıyı bir kesre ve bir kesri bir doğal sayıya böler, bu işlemi anlamlandırır. 6. sınıf 5 Matematik(DİKEY) Ondalık Gösterim Ondalık gösterimleri verilen sayıları belirli bir basamağa ğ kadar yuvarlar. 6. sınıf 6 Matematik(DİKEY) Ondalık Gösterim Ondalık ifadelerle dört işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer. 6. sınıf 7 Matematik(DİKEY) Veri Analizi İki gruba ait verileri karşılaştırmada ve yorumlamada aritmetik ortalama ve açıklığı kullanır. 6. sınıf 8 Matematik(DİKEY) Tam Sayılar Tam sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar; ilgili problemleri çözer. 6. sınıf 9 Matematik(DİKEY) Tam Sayılar Tam sayılarda çıkarma işleminin eksilenin ters işaretlisi ile toplamak anlamına geldiğini kavrar. 6. sınıf 10 Matematik(DİKEY) Cebirler İfadeler Cebirsel ifadenin değerlerini değişkenin alacağı farklı doğal sayı değerleri için hesaplar. 6. sınıf 11 Matematik(DİKEY) Cebirler İfadeler Cebirsel ifadelerle toplama ve çıkarma işlemleri yapar. 6. sınıf 12 Matematik(DİKEY) Cebirler İfadeler Bir doğal sayı ile bir cebirsel ifadeyi çarpar. 6. sınıf 13 Matematik(DİKEY) Alan Ölçme Paralelkenarın alan bağıntısını oluşturur; ilgili problemleri çözer. 6. sınıf 14 Matematik(DİKEY) Alan Ölçme Üçgende bir kenara ait yüksekliği çizer. 6. sınıf 15 Matematik(DİKEY) Alan Ölçme Üçgenin alan bağıntısını oluşturur; ilgili problemleri çözer. 6. sınıf 16 Matematik(DİKEY) Alan Ölçme Alan ölçme birimlerini tanır, m2 km2, m2 cm2 mm2 birimlerini birbirine dönüştürür.

24 6. sınıf 1 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Destek ve hareket sistemine ait yapıları açıklar ve görevlerini belirterek örnekler verir. 6. sınıf 2 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Dengelenmiş ve dengelenmemiş kuvvetleri, cisimlerin hareket durumlarını mlarn gözlemleyerek erek keşfeder ve karşılaştırır. r r 6. sınıf 3 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Yol, zaman ve sürat arasındaki ilişkiyi grafik üzerinde gösterir ve yorumlar. 6. sınıf 4 Fen Bilgisi Maddenin Tanecikli Yapısı Hâl değişimine bağlı olarak maddenin tanecikleri arasındaki boşluk ve hareketliliğin değiştiğini kavrar. 6. sınıf 5 Fen Bilgisi Maddenin Tanecikli Yapısı Birbiri içinde çözünmeyen sıvıların yoğunluklarını ğ deney yp yaparak karşılaştırır. ş ş 6. sınıf 6 Fen Bilgisi Işık ve Ses Ses yalıtımının önemini açıklar ve ses yalıtımı için geliştirilen teknolojik ve mimari uygulamalara örnekler verir. 6. sınıf 7 Fen Bilgisi Bitki ve Hayvanlarda Üreme, Büyüme ve Gelişme Bir bitki ya da hayvanın bakımını üstlenir ve gelişim sürecini rapor eder. 6. sınıf 8 Fen Bilgisi Madde ve Isı Binalarda ısı yalıtımının önemini, aile ve ülke ekonomisi ve kaynakların etkili kullanımı bakımından tartışır. 6. sınıf 9 Fen Bilgisi Madde ve Isı Alternatif ısı yalıtım malzemeleri geliştirir. 6. sınıf 10 Fen Bilgisi Madde ve Isı Yakıtları, katı, sıvı ve gaz yakıtlar olarak sınıflandırarak yaygın olarak kullanılan yakıtlara örnekler verir. 6. sınıf 11 Fen Bilgisi Madde ve Isı Farklı türdeki yakıtların ısı amaçlı kullanımının, insan ve çevre üzerine etkilerini araştırır ve sunar. 6. sınıf 12 Fen Bilgisi Madde ve Isı Soba ve doğal gaz zehirlenmeleri ile ilgili alınması gereken tedbirleri araştırır ve rapor eder. 6. sınıf 13 Fen Bilgisi Bitki ve Hayvanlarda Üreme, Büyüme ve Gelişme Bitki ve hayvanlardaki büyüme ve gelişme süreçlerini örnekler vererek açıklar. 6. sınıf 14 Fen Bilgisi Bitki ve Hayvanlarda Üreme, Büyüme ve Gelişme Bitki ve hayvanlarda büyüme ve gelişmeye etki eden faktörleri açıklar. 6. sınıf 15 Fen Bilgisi Madde ve Isı Maddeleri, ısı iletimi bakımından sınıflandırır. 6. sınıf 16 Fen Bilgisi Madde ve Isı Binalarda kullanılan ısı yalıtım malzemelerinin seçilme ölçütlerini belirler.

25 6. sınıf 1 Sosyal Bilgiler SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM Atatürk ün ülkemizde sosyal bilimlerin geliştirilmesi için yaptığı uygulamalara örnekler verir. 6. sınıf 2 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Haritalardan ve görsel materyallerden allerden yararlanarak Türkiye deki iklim tiplerinin dağılışında, ş konumun n ve yeryüzü ü şekillerinin rolünü açıklar. 6. sınıf 3 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Anadolu ve Mezopotamya da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder. 6. sınıf 4 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Orta Asya ilk Türk devletlerinin kültürel özellikleriyle yaşadıkları yerlerin coğrafî özelliklerini ilişkilendirir. 6. sınıf 5 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Türklerin İslamiyet i y kabulleri ile birlikte siyasî, sosyal ve kültürel alanlarda meydana gelen değişimleri ğ ş fark eder. 6. sınıf 6 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Örnek incelemeler yoluyla kutlama ve törenlerimizdeki uygulamaların kültürümüzü oluşturan unsurlarla ilişkisini değişim ve süreklilik açısından değerlendirir. 6. sınıf 7 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Ülkemizin kaynaklarıyla ekonomik faaliyetlerini ilişkilendirerek, bunların ülke ekonomisindeki yerini ve önemini değerlendirir. 6. sınıf 8 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Türkiye nin coğrafî özelliklerini dikkate alarak, yatırım ve pazarlama proje önerileri tasarlar. 6. sınıf 9 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesinin insan yaşamına etkilerini tartışır. 6. sınıf 10 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Nitelikli insan gücünün Türkiye ekonomisinin gelişmesindeki rolünü değerlendirir. 6. sınıf 11 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Görsel materyalleri ve verileri kullanarak dünyada nüfus ve ekonomik faaliyetlerin dağılışının nedenleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 12 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Türk Cumhuriyetleri, komşu ve diğer ülkelerle olan kültürel, sosyal, siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi Atatürk ün milli dış politika anlayışı açısından değerlendirir. 6. sınıf 13 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Ülkemizin diğer ülkelerle doğal afetlerde ve çevre sorunlarında dayanışma ve işbirliği içinde olmasının önemini fark eder. 6. sınıf 14 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Uluslararası kültür, sanat, fuar ve spor etkinliklerinin toplumlar arası etkileşimdeki rolünü değerlendirir. 6. sınıf 15 Sosyal Bilgiler DEMOKRASİNİN SERÜVENİ Demokrasinin temel ilkeleri açısından farklı yönetim biçimlerini karşılaştırır. 6. sınıf 16 Sosyal Bilgiler DEMOKRASİNİN SERÜVENİ Değişik dönem ve kültürlerde demokratik yönetim anlayışının tarihsel gelişimini tartışır.

26 6. sınıf 1 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 4. Peygamberlerin sahip oldukları nitelikleri açıklar. 6. sınıf 2 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 3. Namaza a hazırlık şartlarını n belirtir. 6. sınıf 3 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 5. Ezan ve kametin namazla ilişkisinin farkında olur. 6. sınıf 4 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 2. Hz. Muhammed in İslam a çağrısını neden yakın çevresinden başlayarak yaygınlaştırdığını açıklar. 6. sınıf 5 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 4. Hz. Ali ve Hz. Ebu Bekir in Hicret tekirolünün farkında olur. 6. sınıf 6 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 6. Hz. Muhammed in sosyal barışa ve eğitim öğretime yönelik faaliyet ve düzenlemelerini örneklerle açıklar. 6. sınıf 7 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 7. Bedir, Uhut ve Hendek savaşlarının neden ve sonuçlarını açıklar. 6. sınıf 8 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 10. Hz. Muhammed in vefatının sahabe üzerinde bıraktığı tesiri yorumlar. 6. sınıf 9 Din Kültürü KUR AN I KERİM İN ANA KONULARI 1. Kur an ı Kerim in temel konularını açıklar. 6. sınıf 10 Din Kültürü KUR AN I KERİM İN ANA KONULARI 2. Kıssa kavramını açıklar. 6. sınıf 11 Din Kültürü KUR AN I KERİM İN ANA KONULARI 3. Kur an da kıssalara yer verilmesinin nedenlerini belirtir. 6. sınıf 12 Din Kültürü KUR AN I KERİM İN ANA KONULARI 4. Hz. Eyyüp kıssasından hareketle sabrın güçlükler ve olumsuzlukları aşmadaki rolünü açıklar. 6. sınıf 13 Din Kültürü KUR AN I KERİM İN ANA KONULARI 5. Kureyş suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 6. sınıf 14 Din Kültürü İSLAM IN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ BAZI DAVRANIŞLAR 1. İslamiyetin sakınmamızı istediği bazı kötü davranışları belirterek ayet ve hadislerden örnekler verir. 6. sınıf 15 Din Kültürü İSLAM IN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ BAZI DAVRANIŞLAR 2. İslamiyetin sakınmamızı istediği bazı kötü davranışların bireysel ve toplumsal zararlarını irdeler. 6. sınıf 16 Din Kültürü İSLAM IN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ BAZI DAVRANIŞLAR 3. Kötü davranışlardan sakınmaya istekli olur.

27 6. sınıf 1 İngilizce After School Making simple inquiries 6. sınıf 2 İngilizce Yummy Breakfast Describing what people do regularly 6. sınıf 3 İngilizce A Day in My City Making simple inquiries 6. sınıf 4 İngilizce Weather and Emotions Describing places 6. sınıf 5 İngilizceg Weather and Emotions Making simple inquiries 6. sınıf 6 İngilizce At the Fair Expressing feelings 6. sınıf 7 İngilizce At the Fair Making comparisons 6. sınıf 8 İngilizce Vacation Making simple inquiries 6. sınıf 9 İngilizce Vacation Talking about past events 6. sınıf 10 İngilizce Occupations Expressing ability and inability 6. sınıf 11 İngilizce Occupations Naming the days 6. sınıf 12 İngilizce Occupations Telling the time, days and dates 6. sınıf 13 İngilizce Detectives at Work Expressing quantity 6. sınıf 14 İngilizce Detectives at Work Making simple inquiries 6. sınıf 15 İngilizce Detectives at Work Talking about locations of things 6. sınıf 16 İngilizce Detectives at Work Talking about past events

28 7. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 7. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğu ğ metni anlama ve çözümleme 3. Metnin konusunu n belirler. 7. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 6. Anlatımın kimin ağzından yapıldığını belirler. 7. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 8. Metindeki sebep sonuç ilişkilerini fark eder. 7. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğu ğ metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin ş sorulara cevap verir. 7. sınıf 6 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 14. Metne ilişkin sorular oluşturur. 7. sınıf 7 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 7. sınıf 8 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 7. sınıf 9 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 7. sınıf 10 Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 6. Yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin yerine Türkçelerini kullanır. 7. sınıf 11 Türkçe 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 2. Noktalama işaretlerini işlevlerine uygun olarak kullanır. 7. sınıf 12 Türkçe Fiil kiplerinde zaman ve anlam kaymasıyla ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 7. sınıf 13 Türkçe Fiil kiplerinde zaman ve anlam kaymasıyla ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 2. Fiil kiplerinde zaman ve anlam kaymasının nasıl gerçekleştiğini kavrar. 3. Fiil kiplerini farklı zaman ve anlamları ifade edecek şekilde kullanır. 7. sınıf 14 Türkçe Ek fiille ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 3. İsimlerin ek fiil aracılığıyla hangi kiplerde çekimlenebildiğini kavrar. 7. sınıf 15 Türkçe Ek fiille ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 4. Ek fiili işlevine uygun olarak kullanır. 7. sınıf 16 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin türüyle ilgili özellikleri kavrar. 7. sınıf 17 Türkçe Okuduğu metni değerlendirme 1. Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir.

29 7. sınıf 1 Matematik(TUTKU) Tam Sayılarla İşlemler Tam sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 7. sınıf 2 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılar Devirli olmayan anondalık gösterimleri rasyonel sayı olarak ifade eder. 7. sınıf 3 Matematik(TUTKU) Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel sayılarla işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer. 7. sınıf 4 Matematik(TUTKU) Eşlik ve Denklem Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklem kurmayı gerektiren problemleri çözer. 7. sınıf 5 Matematik(TUTKU) Doğrusal ğ Denklemler Aralarında doğrusal ğ ilişki ş bulunan iki değişkenden ğ ş birinin diğerine ğ bağlı ğ olarak nasıl değiştiğini ğ ş ğ tablo, grafik ve denklem ile ifade eder. 7. sınıf 6 Matematik(TUTKU) Oran ve Orantı Doğru orantılı iki çokluğa ait orantı sabitini belirler ve yorumlar. 7. sınıf 7 Matematik(TUTKU) Oran ve Orantı Doğru ve ters orantıyla ilgili problemleri çözer. 7. sınıf 8 Matematik(TUTKU) Yüzdeler Bir çokluğun belirtilen bir yüzdesine karşılık gelen miktarı bulur; belirli bir yüzdesi verilen çokluğu bulur. 7. sınıf 9 Matematik(TUTKU) Yüzdeler Yüzde ile ilgili problemleri çözer. 7. sınıf 10 Matematik(TUTKU) Doğrular ve Açılar Bir açıyı iki eş açıya ayırarak açıortayı belirler. 7. sınıf 11 Matematik(TUTKU) Doğrular ve Açılar İki paralel doğruyla bir keseninin oluşturduğu yöndeş, ters, iç ters, dış ters açıları belirleyerek özelliklerini inceler; oluşan açıların eş veya bütünler olanlarını belirler; ilgili problemleri çözer. 7. sınıf 12 Matematik(TUTKU) Çember ve Daire Çemberin ve çember parçasının uzunluğunu hesaplar. 7. sınıf 13 Matematik(TUTKU) Çember ve Daire Dairenin ve daire diliminin alanını hesaplar. 7. sınıf 14 Matematik(TUTKU) Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme 7. sınıf 15 Matematik(TUTKU) Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme Bir veri grubuna ait ortalama, ortanca ve tepe değeri elde eder ve yorumlar. 7. sınıf 16 Matematik(TUTKU) Çokgenler Düzgün çokgenlerin kenar ve açı özelliklerini açıklar. Araştırma sorularına ilişkin verileri uygunluğuna göre daire grafiği, sıklık tablosu, sütun grafiği veya çizgi grafiğiyle gösterir ve bu gösterimler arasında dönüşümler yapar. 7. sınıf 17 Matematik(TUTKU) Çokgenler Çokgenlerin köşegenlerini, iç ve dış açılarını belirler; iç açılarının ve dış açılarının ölçüleri toplamını hesaplar.

30 7. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler İç salgı bezlerinin sağlığı için yapılması gerekenleri araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. 7. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Kütle Katı Kat Basıncı İlişkisi Katı basıncını n etkileyen en değişkenleri deneyerek erek keşfeder ve bu değişkenler arasındaki ilişkiyi i analiz eder. 7. sınıf 3 Fen ve Teknoloji Kuvvet, İş ve Enerji İlişkisi Fiziksel anlamda yapılan işin, uygulanan kuvvet ve alınan yolla doğru orantılı olduğunu kavrar ve birimini belirtir. 7. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Enerji Dönüşümleri Sürtünme kuvvetinin kinetik enerji üzerindeki etkisini örneklerle açıklar. 7. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Maddenin Tanecikli Yapısı Atomun yapısını yp ve yp yapısındaki temel parçacıkları bilir. 7. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Maddenin Tanecikli Yapısı Çeşitli molekül modelleri oluşturur ve sunar. 7. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Saf Maddeler Yaygın formül ve iyonların formül ve isimlerini bilir. 7. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Karışımlar Günlük yaşamda karşılaştığı çözücü ve çözünenleri kullanarak çözelti hazırlar. 7. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm Evsel atıklarda geri dönüştürülebilen ve dönüştürülemeyen maddeleri ayırt eder. 7. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Kimya Endüstrisi Yakın çevresindeki kimya endüstrisi alanındaki işletmelerin, toplum ve ülke ekonomisine katkılarını fark eder. 7. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Aynalar Düz, çukur ve tümsek aynalarda oluşan görüntüleri karşılaştırır. 7. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Işığın Soğurulması Beyaz ışığın tüm ışık renklerinin bileşiminden oluştuğu sonucunu çıkarır. 7. sınıf 13 Fen ve Teknoloji Ekosistemler Ekosistem, tür, habitat ve popülasyon kavramlarını tanımlar ve örnekler verir. 7. sınıf 14 Fen ve Teknoloji Biyoçeşitlilik Ülkemizde ve Dünya da nesli tükenen ya da tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan bitki ve hayvanları araştırır ve örnekler verir. 7. sınıf 15 Fen ve Teknoloji Ampullerin Bağlanma Şekilleri Seri ve paralel bağlamanın nasıl olduğunu keşfeder, seri ve paralel bağlı ampullerden oluşan bir devre şeması çizer. 7. sınıf 16 Fen ve Teknoloji Ampullerin Bağlanma Şekilleri Ampullerin seri ve paralel bağlandığı durumlardaki parlaklık farklılıklarını devre üzerinde gözlemler ve sonucu yorumlar. 7. sınıf 17 Fen ve Teknoloji Ampullerin Bağlanma Şekilleri Elektrik enerjisi kaynaklarının elektrik devrelerine elektrik akımı sağladığını ve elektrik akımının bir çeşit enerji aktarımı olduğunu bilir.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler Eş, Zıt, Yakın Anlamlılık ve Eş

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF / 2015-2016 EĞİTİM YILI Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

2. Online Değerlendirme Sınavı 1

2. Online Değerlendirme Sınavı 1 . Online Değerlendirme Sınavı Türkçe Hayat Bilgisi İngilizce Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle

Detaylı

SİS-2-2012 (07.12.2012)

SİS-2-2012 (07.12.2012) SINIF A B DERS ÜNİTE KAZANIM SİS-2-2012 (07.12.2012) 2. sınıf 1 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 11 Türkçe 2. Okuduğunu

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 4. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilgiler Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Eş Sesli Sözcükler Şiir Yorumlama Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Zıt Anlamlı Sözcükler 5N 1K Hikâyenin

Detaylı

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları AKDAY 4.Sınıf İngilizce UNIT1 IN THE CLASSROOM UNIT2 CHILDREN'S DAY UNIT3 FREE TIME UNIT4 CARTOON CHARACTERS UNIT5 MY DAY UNIT6 DOING EXPERIMENTS UNIT7 JOBS UNIT8 MY CLOTHES AKDAY 4.Sınıf Matematik Dikey

Detaylı

Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini belirler.

Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini belirler. 1. ÜNİTE KAZANIMLARI (SAYILAR VE İŞLEMLER ) 1.Doğal Sayılarla İşlemler Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini belirler. İşlem önceliğini

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. 1. O.2.11 Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. 1

O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. 1. O.2.11 Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. 1 O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. O.2. Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y.2.6 Yazılarında söz varlığından yararlanır. 2 O.2.3 Okuma öncesi okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR 6... Hayvan ve bitki hücrelerini, temel kısımları ve görevleri açısından karşılaştırır. a. Hücrenin temel kısımları için sadece hücre zarı, sitoplazma ve çekirdek

Detaylı

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 2 Diş çeşitlerini model üzerinde

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder.

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. D.B..7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..8 Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. O.4.3. Okuduğu metinde geçen

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 5. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Cümle Bilgisi: Anlamlı ve

Detaylı

5. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLARI

5. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLARI 5. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLARI 5.1. VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM / CANLILAR VE HAYAT Bu ünitede öğrencilerin; besin çeşitleri, sağlıklı ve dengeli beslenme, sigara ve alkol kullanımının zararları,

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3

4. Deneme 15 Nisan. O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3 4. Deneme 5 Nisan O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3 D.B.. Basit, türemiş ve birleşik fiillerin kuruluş ve anlam özelliklerini kavrar. K..0 Konuşmasında

Detaylı

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede,

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 6. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 6. SINIF TÜRKÇE 6. SINIF 1 Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 2 Metindeki anahtar kelimeleri belirler. 3 Metnin konusunu belirler. 4 Metnin ana fikrini/ana duygusunu

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama

Detaylı

5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 5. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş Anlamlılık: Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam: Kelimenin gerçek,

Detaylı

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. OKUMA 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama Kelime

Detaylı

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2 2015-2016 DENEME SINAVLARI KDS - 1 TEOG - 1 26-30 Ekim 2015 KDS - 2 14-18 Aralık 2015 TEOG - 2 KDS - 3 TEOG - 3 KDS - 4 TEOG - 4 KDS - 5 TEOG - 5 2. Sınıf HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM İşlerimi

Detaylı

SİS 6 (MAYIS 2015) Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır.

SİS 6 (MAYIS 2015) Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Söz

Detaylı

PESA-6. Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır.

PESA-6. Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Söz

Detaylı

ÖZEL ATA KOLEJİ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEN BİLİMLERİ 5. SINIF YILLIK PLANI

ÖZEL ATA KOLEJİ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEN BİLİMLERİ 5. SINIF YILLIK PLANI 18-22.11.2013 11-15.11.2013 Vücudumuzda Boşaltım 0-08.11.2013 28-31.10/01.11.2013 Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim Besinlerin Sindirimi 21-25.10.2013 07-11.10.2013 Besinlerin Sindirimi 30.09/01-0.10.2013

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 4. YAZMA 5. GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğunu Anlama 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma kurallarını uygulama

Detaylı

PESA-5. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

PESA-5. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama

Detaylı

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar.

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 28.04.2017 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı OKUMA YAZMA DİL BİLGİSİ Söz Varlığını Zenginleştirme Okuduğu Metni Değerlendirme Görsel Okuma Metnin Türleri Cümlede Anlam Özellikleri Yazma ve ktalama Kurallarını

Detaylı

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:.

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL. SINIF KDS - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos. Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y N D Y N D Y N D Y

Detaylı

İngilizce Dersi Kazanımları

İngilizce Dersi Kazanımları İngilizce Dersi Kazanımları Talimatları anlayabilir ve kısa, basit yönergeleri takip edebilir. Eşyaların rengini bilir. 'den 0'a kadar olan sayıları bilir. Vucudunun bölümlerini bilir. `Body Parts` ünitesinde

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AY EKİM KASIM 06-07 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI 6... Hayvan ve bitki hücrelerini, temel kısımları ve görevleri açısından karşılaştırır.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 6.1.1.1. Hayvan ve bitki

Detaylı

SİS 5 (Nisan 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

SİS 5 (Nisan 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

İLKÖĞRETİM. Deneme Tarihleri. Ders Konuları. 1

İLKÖĞRETİM. Deneme Tarihleri. Ders Konuları.  1 İLKÖĞRETİM Deneme Tarihleri & Ders Konuları 0212 655 04 00 www.isabet.com.tr 1 2 2. SINIF DENEME TARİHLERİ 1. DENEME 08.11.2017 2.DENEME 20.12.2017 3.DENEME 14.03.2018 4.DENEME 25.04.2018 2. SINIF TÜRKÇE

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 17 ŞUBAT 2019 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

HBS 2015 (Ekim 2015)

HBS 2015 (Ekim 2015) 2. sınıf 1 Türkçe Birey ve Toplum Okuduklarına ilişkini sorulara cevap verir. 2. sınıf 2 Türkçe Birey ve Toplum Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf 3 Türkçe Birey ve Toplum Olayları, oluş

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam Eş ve Zıt Anlam, Eş Seslilik Kelime Grupları ve Deyimler Karşılaştırma, Sebep-Sonuç ilişkisi Öznel ve Nesnel Yargı, Atasözleri Genelden Özele, Özelden

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI 1 Planlama Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam 2 Cümlede Anlam 3 4 Metin Yorumu Yazım Kuralları ktalama İşaretleri 6 Kelime Yapısı 7 Sözcük Türleri ve Tamlama 6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Süresi (Ders

Detaylı

3. SINIF FEN BİLİMLERİ

3. SINIF FEN BİLİMLERİ 3. SINIF FEN BİLİMLERİ Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD Hafta Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Gezegenimizi Tanıyalım Dünya`nın Şekli Dünyanın şeklinin küreye benzediğinin farkına varır. F3111 1 Gezegenimizi

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 3

Detaylı

Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları

Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları - Yeni Sınav Sistemine Uygun - Öğretim Yılı Sınav Uygulama Tarih Çizelgesi Başarı Ölçme Sınav Kitapçıklarımız Farklı Yayıncılık Sınav

Detaylı

3. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI

3. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 3. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 3. sınıf seviyesinde öğrencilerden; duyu organları ve görevleri ile birlikte sağlığının korunması için yapılması gerekenler; canlı ve cansız varlıklar, doğal

Detaylı

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI 6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 6.1. Sayılar ve İşlemler 6.1.1. Doğal Sayılarla İşlemler 6.1.2. Çarpanlar ve Katlar 6.1.3. Tam Sayılar 6.1.4. Kesirlerle İşlemler 6.1.5.

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler veyardımcı fikirlerinana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

6. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

6. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE 03 04 05 06 07 10 Gerçek, Mecaz, Yan ve Terim Anlam Eş Anlam, Zıt Anlam Eş Seslilik, Ortak kök Kelime Gruplarında Anlam Deyimler, İkilemeler Kelimeler Arası Anlam İlişkileri

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ GENEL YETENEK VE EĞİLİM BELİRLEME SINAVI. Sözel Yetenek Sayısal Yetenek Şekil Yeteneği Çoklu Yetenek

TÜRKİYE GENELİ GENEL YETENEK VE EĞİLİM BELİRLEME SINAVI. Sözel Yetenek Sayısal Yetenek Şekil Yeteneği Çoklu Yetenek Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90dk) 3. SINIF Duygusal ve Abartılı İfadeler Okuduğunu Anlama Görsel Okuma Geometrik Cisimler Geometrik Şekiller Simetri Açılar Doğal Sayılar Özellik Bildiren Sözcükler nı Değiştiren

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Deyim ve atasözlerinin metne katkısını belirler. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. Kuvvetin büyüklüğünü

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 4.Okuduklarında ne,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR Yer kabuğunun kara tabakasının kayaçlardan oluştuğunu belirtir. Kayaçlarla madenleri ilişkilendirir ve kayaçların ham madde olarak önemini tartışır. Fosillerin oluşumunu

Detaylı

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

Coşku 2. Sınıf Hayat Bilgisi

Coşku 2. Sınıf Hayat Bilgisi Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-12. kazanımlar Okul Heyecanım 13-23. kazanımlar Okul Heyecanım 23-33. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-21. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 22-32. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 ( Bu mektup 10 Şubat 2014-11 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 2.TEMAMIZ :BENİM EŞSİZ

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 2. tema 1 Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Okudukları ile ilgili çıkarımlarda bulunur. (Öznel-nesnel ifadeler) Birim kesirleri sayı doğrusunda gösterir ve sıralar.

Detaylı

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Sözcüğün Anlam Özellikleri 02 Sözcükler Arasındaki Anlam İlişkileri 03 Sözcük Grupları ve Deyimler - I 04 Sözcük Grupları ve Deyimler - II 05 Cümlenin Anlam Özellikleri 06 Cümleler Arası Anlam

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 22 ARALIK 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam Cümlede Anlam 3 Metin Yorumu Anlatım Yöntemleri ve İfade Biçimleri Yazım ve ktalama Sözcük Türleri 7 Cümlenin Ögeleri 8 Kelime Yapısı. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Keşfetme

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 5. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 5. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 22 MART 2019 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 5. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:. Eş sesli

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki

Detaylı

TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema Üretim, Tüketim ve Verimlilik. Toplam Soru Sayısı

TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema Üretim, Tüketim ve Verimlilik. Toplam Soru Sayısı TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema 1 2 3 4 5 6 Birey ve Toplum Atatürk Sözlü İletişim Okuma Yazma Üretim, Tüketim ve Verimlilik Oyun ve Spor Sağlık ve Çevre Değerlerimiz Güzel Ülkem Türkiye Hayal

Detaylı

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI SINAVDA YER ALACAK DERSLER VE KONU İÇERİKLERİ 4.SINIF KONULARI 1. Mecaz,gerçek,terim anlam 2. Eş anlam, zıt anlam, sesteş 3. Sebep sonuç ilişkisi 4. Amaç sonuç ilişkisi

Detaylı

Sınav Tarihleri. 60 dk.

Sınav Tarihleri. 60 dk. Sınav Tarihleri Sınav No. Sınav Tarihi 1 24 Ekim 2018 Çarşamba 2 28 Kasım 2018 Çarşamba 3 3 Ocak 2019 Perşembe 4 27 Şubat 2019 Çarşamba 5 3 Nisan 2019 Çarşamba 8 Mayıs 2019 Çarşamba TÜRKÇE SINAVLAR 1 2

Detaylı

COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları

COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü İnsan Akıllı ve İnanan Bir Varlıktır ÜNİTE 1 Evrende Bir Düzen Vardır Allah Vardır ve Birdir Çalışırım, Allah ın Yardımına Güvenirim ve Başarırım İhlâs Suresi ve Anlamı İbadet

Detaylı

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Matematik Okuma :.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur..

Detaylı

6. SINIF TATİL PROGRAMI

6. SINIF TATİL PROGRAMI 25 Ocak 2016 - Pazartesi SEVGİ / Deney / Sözcükte Anlam SEVGİ / Türkiye / Noktalama İşaretleri - Nokta SEVGİ / Türkiye / Sözcükte Yapı - Kök 1. ÜNİTE / Doğal Sayılarla İşlemler / Üslü Nicelikler 1. ÜNİTE

Detaylı

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 . Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Türkçe Matematik Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım Kuralları

Detaylı