Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de"

Transkript

1 Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Saðlýk emekçilerinin 2 gün süren grevleri baþladý. Ülke genelindeki hastanelerin nereyse tamamýnda hastanede yatan hastalar ve acil servisler dýþýnda saðlýk hizmeti yapýlmadý. Saðlýkçýlar, iþ güvencesi, gelir güvencesi, can güvencesi, mesleki baðýmsýzlýk ve herkese eþit, parasýz saðlýk hizmeti talep etti; Saðlýk Bakanlýðý na performans sisteminden, katký ve katýlým payý uygulamasýndan vazgeçmesi gerektiðini söyledi Saðlýk çalýþanlarý, iki gün sürecek olan grevlerine 19 Nisan'da ülke genelinde baþladý. AKP nin saðlýk politikalarýna karþý Türkiye nin neredeyse devlet, üniversite ve özel hastaneler de dahil olmak üzere tüm hastanelerinde saðlýk çalýþanlarý sabah saatlerinden itibaren iþ býrakarak eylemler yaptý. Eylemlere hasta ve hasta yakýnlarýndan destek verenler oldu. Yürüyüþler sýrasýnda çevredekilerin desteði yoðun oldu. Ýstanbul da Çapa dan Haseki Hastanesi ne yapýlan yürüyüþ sýrasýnda dershanelerdeki öðrencilerin yoðun desteði göze çarptý. Ýstanbul Üniversitesi Çapa Týp Fakültesi Hastanesi, Haydarpaþa Numune Hastanesi, Ankara daki Hacettepe Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesi ve Ýzmir deki Tepecik Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi nde saðlýk çalýþanlarý grev çadýrlarý kurdu. Saðlýkçýlar, grev çadýrlarýnda sabahlayacak ve grevlerine ikinci gün de devam edecekler. Saðlýkçýlar, grev kararýný 13 Mart ta Ankara da gerçekleþtirdikleri ve 30 bin saðlýkçýnýn katýldýðý mitingde almýþ Ýstanbul Üniversitesi Çapa Týp Fakültesi Hastanesi nde grev nedeniyle muayene yapýlmadý. Bekleme salonlarý boþtu.

2 Ýstanbul Ýstanbul da grevler, saðlýkçýlarýn Çapa Týp Fakültesi Hastanesi ve Haydarpaþa Numune Hastanesi bahçesinde kurduklarý grev çadýrýyla baþladý. Ýlerleyen saatlerde Ýstanbul un diðer hastanelerinden saðlýk emekçileri iki hastaneye doðru akmaya baþladý. Samatya ve Haseki hastanelerinin bahçelerinde de yürüyüþler yapýldý. Týp fakültesi öðrencileri de saðlýkçýlarýn grevine ders boykotu yaparak destek oldu. Grev süresince yapýlan eylemlere gençlerin yoðun katýlýmý dikkat çekti. Yürüyüþe, direniþte olan Mas-Daf iþçileri ve Ontex iþçilerinin yaný sýra Birleþik Metal-Ýþ üyesi Casper iþçileri de katýldý. Öðlen saatlerinde Þiþli Etfal, Cerrahpaþa ve Çapa daki saðlýk emekçileriyle çok sayýda emek örgütü ve demokratik kitle örgütü Çapa nýn bahçesinde buluþarak yürüyüþe geçti. Binlerce saðlýkçý, Hastane önündeki caddeyi, tek þeridini açýk býrakacak þekilde trafiðe kapatarak Haseki Hastanesi önüne kadar yürüdü. Saðlýkçýlar, Haseki Hastanesi önünde bir miting gerçekleþtirdi. Mitingde ilk sözü TTB Merkez Konseyi Ýkinci Baþkaný Prof. Dr. Özdemir Aktan aldý. Aktan, insanca bir yaþam ve güvenceli bir gelecek için ellerinden geleni yapacaklarýný söyledi. Aktan ýn ardýndan SES Genel Baþkaný Bedriye Yorgun söz aldý. Yorgun, Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan ýn ülkesinin sorunlarýna, halkýn saðlýk sorunlarýna ve Kürt sorununa Fransýz olduðunu belirtti. Performans sisteminin ölüm getirdiðini belirten Yorgun, mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Yorgun un ardýndan konuþan Hava-Ýþ Genel Baþkaný Atilay Ayçin, AKP nin politikalarýna karþý mücadele edilmesi gerektiðini ifade etti. Ayçin in ardýndan Dev Saðlýk-Ýþ Genel Baþkaný Arzu Çerkezoðlu söz aldý. Çerkezoðlu, yapýlan grevin yasalara baðlý bir grev olmadýðýný, grevin, sokaklarda ve hastanelerde emekçi halkla saðlýkçýlarýn birlikte örgütlediði bir halk grevine dönüþtüðünü ifade etti. Çerkezoðlu, ilerleyen günlerde bu tür grevlerin çoðalacaðýný söyledi. AKP nin emekçilere, halka, saðlýða zararlý; sermayedarlara, taþeron patronlarýna ABD ye yararlý olduðunu belirten Çerkezoðlu konuþmasýný 1 Mayýs çaðrýsý yaparak sonlandýrdý. Çerkezoðlu nun ardýndan Ýstanbul Tabip Odasý Baþkaný Taner Gören, ortak basýn açýklamasýný okudu. Gören, AKP nin yýllardýr uyguladýðý saðlýk politikalarýna itirazlarý olduðunu belirtti ve þunlarý söyledi: Ýnsanca çalýþmak, insanca yaþamak istiyoruz. Nitelikli bir saðlýk hizmeti sunmak istiyoruz. Daha fazlasýný deðil, hakkýmýz olaný istiyoruz ve bilinmesini istiyoruz ki, eylemimiz hastalarýmýza karþý deðildir. Saðlýk çalýþanlarýný mutsuz, hastalarý maðdur eden, saðlýðý ticarete, hastalarý müþteriye, hastaneleri ticarethaneye çevirmeye çalýþan saðlýk

3 reformuna karþýdýr. Bizleri aralýksýz 33 saat çalýþtýran, hastalara muayene olabilmeleri için devlet hastanelerinde 8, özel hastanelerde 15 lira katýlým payý ödemeyi zorunlu hale getirenlere karþýdýr. Saðlýðýmýzý sermaye örgütleriyle pazarlýk konusu yapan, IMF ve DB nin reçetelerini saðlýk reformu adýyla dayatanlara karþýdýr. Basýn açýklamasýnýn ardýndan miting son buldu ancak saðlýkçýlar, Çapa daki grev çadýrýna geçerek nöbetlerine baþlad Greve yoðun katýlým oldu Ýstanbul genelindeki hastanelerdeki saðlýk çalýþanlarýndan gelen bilgilere göre, kentteki eðitim ve araþtýrma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde hizmet tamamen durdu. Devlet hastanelerinde ise greve oldukça yoðun bir katýlým oldu. Çapa, Cerrahpaþa týp fakültelerinde ve Kardiyoloji Enstitüsünde hasta muayenesi yapýlmadý, ameliyathanelerde etkin bir þekilde iþ býrakýldý. Ýstanbul Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi nde (Samatya) hastanesinde ameliyatlar dururken kýsmen muayene yapýldý. Haseki Devlet Hastanesi nde, Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi nde, yoðun bir þekilde iþ býrakýlýrken, Yedikule Göðüs Hastalýklarý Hastanesi nde, Eyüp Devlet Hastanesi nde nöroloji, göðüs hastalýklarý ve fizik tedavi bölümleri dýþýnda tamamen iþ býrakýldý. Bayrampaþa ve Süleymaniye Kadýn Doðum hastanelerinde kýsmen muayene yapýldý. Hastanelerin yaný sýra aile saðlýk merkezlerinden de greve yoðun katýlým oldu. Sultangazi de Türkiye Saðlýk Müdürlüðü ne baðlý Nevzat Ayaz Aile Saðlýðý Merkezi ve Zübeyde Haným Ana Çocuk Saðlýðý ve Aile Planlamasý merkezlerinde tamamen iþ býrakýldý. Ýstanbul daki saðlýk çalýþanlarý 20 Nisan'da da Haydarpaþa Numune Hastanesi nde buluþup Kadýköy e y Ankara Ankara da grevin hazýrlýklarý sabahýn erken saatlerinden itibaren baþladý. Pek çok hastanede saðlýk emekçileri, acil servis dýþýndaki bölümlerde iþ býrakma eylemlerinin gerçekleþtiðinin duyurusunu yaparak halký greve ve saðlýk hakkýna sahip çýkmaya çaðýrdý. Yaklaþýk 3 saat süren duyurularýn ardýndan hastanelerinde bir araya gelmeye baþlayan saðlýk çalýþanlarý, Saðlýk Bakanlýðý na yapýlacak yürüyüþ ve miting için buluþma noktasý olan Numune Hastanesi ne doðru harekete geçti.

4 Hastaneden sallandýrýlan "G(ö)revdeyiz" pankartý büyük coþku yarattý Binlerce saðlýk emekçisi Saðlýk Bakanlýðý na yürüdü. Hacettepe Üniversitesi Týp Fakültesi nde binden fazla saðlýk çalýþanýnýn katýldýðý eylemde Ankara Tabip Odasý Baþkaný Beyazýt Ýlhan ve SES Hacettepe Ýþyeri Temsilciliði nden Tülay Erdoðan ýn yaný sýra hastanenin farklý bölümlerinden temsilciler ve öðrenciler konuþmalar gerçekleþtirdi. Hacettepe Üniversitesi emekçileri önce Ankara Üniversitesi Ýbn-i Sina Hastanesi ne, ardýndan da Numune Hastanesi ne geçerken; Dýþkapý Yýldýrým Beyazýt Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi nde greve çýkan emekçiler de Sýhhiye ye yürüyerek ve grevi duyurarak geldiler. Ankara nýn pek çok hastanesinden gelerek Numune de buluþan ve sayýlarý 7 bini bulan saðlýk emekçileri, saat da bakanlýða doðru yürüyüþe geçti. Pek çok talebin yer aldýðý dövizler açan saðlýk çalýþanlarý, Ýnsanca bir yaþam istiyoruz, Saðlýk haktýr satýlamaz, Hastaneler halkýndýr satýlamaz, Susma sustukça sýra sana gelecek, hastan hastane kapýsýnda ölecek, AKP elini hastanemden çek, Recep atma, saðlýðý satma, Hem Akdað hem Erdoðan, Recepler halka düþman, Performansýn bakaný, halkýn düþmaný sloganlarýyla bakanlýðýn yanýndaki Abdi Ýpekçi Parký na yürüdüler. Recebi vur Recebe, performansý koy cebe Saðanak yaðmur nedeniyle kýsa tutulan mitingde ilk sözü SES Ankara Þube Baþkaný Ýbrahim Kara aldý. AKP nin neoliberal politikalarla halkýn saðlýðýný tehdit ettiðini ve saðlýðýn bir hak olmaktan çýkýp metaya dönüþtüðünü belirten Kara, saðlýkta dönüþüm reformu ve performans uygulamasý ile saðlýk çalýþanlarý ile hastalarýn birbirlerine kýrdýrýlmaya çalýþýldýðýný vurguladý. Kara nýn ardýndan söz alan TTB Merkez Konseyi Baþkaný Eriþ Bilaloðlu da iyi hekimlik, nitelikli saðlýk hizmeti için 15 acil taleplerini olduðunu dile getirerek mücadelelerini sürdürecekleri ifade etti. Son olarak söz alan SES Genel Sekreteri Kemal Yýlmaz da AKP nin saðlýk alanýndaki dönüþüm politikalarýna karþý mücadele edeceklerini dile getirirken, Recebi vur Recebe, performansý koy cebe sözü büyük alkýþ aldý. Greve katýlýmda baþarýya ulaþýldý Ankara daki hastanelerde greve katýlým büyük oranlarda gerçekleþti. Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ankara Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi nde katýlým yüzde 100 ü buldu. Gazi Üniversitesi, Etlik Ýhtisas, Dýþkapý Yýldýrým Beyazýt, Numune, Ulus Devlet, Ulucanlar, Ankara Eðitim ve Araþtýrma, Yüksek Ýhtisas hastanelerindeki katýlýmlar ile birlikte grevde, 15 bine yakýn saðlýk çalýþanýn iþ býraktý.

5 Baský eksik olmadý Ankara daki grev coþkusunda baský da eksik olmadý. Günün ilk gerginliði Dýþkapý Yýldýrým Beyazýt Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi nde gerçekleþti. Hastane giriþine Bu iþyerinde grev var pankartý asan saðlýk emekçilerine hastane müdürü ve özel güvenlikler müdahale etti. Kýsa bir süreliðine pankartý indiren güvenliklere karþý direnen emekçiler, pankartlarýný yeniden asarak eylemlerini sürdürdü. Müdahale esnasýnda hastane müdürünün Bu hastane kimsenin deðil, benim! Ben grev yok diyorsam yoktur. Hepiniz terbiyesizsiniz! demesi tepki topladý. Ýlerleyen saatlerde de 100 e yakýn sivil polis ve özel güvenlik, saðlýk çalýþanlarýnýn tam yanýna gelerek Burada grev yok. Geçip muayene olabilirsiniz sözleriyle grev kýrýcýlýðý yapmaya çalýþtý. Benzer bir kýrýcýlýk örneði de Ankara Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi nde yaþandý. Grevi ve taleplerini duyurmak için bildiri daðýtan saðlýk çalýþanlarýnýn yanýna hastane baþhekiminin de bulunduðu bir grup gelerek, Bu hastanede grev yoktur. Greve katýlan herkes hakkýnda soruþturma baþlatýlacaktýr yazýlý bildiriler daðýttý. Hacettepe Üniversitesi nde binadan sallandýrýlan G(ö)revdeyiz pankartýna özel güvenlikler müdahale etmek istedi, ancak SES temsilcilerinin kararlý duruþuyla pankart indirilemedi. Ankara Emniyeti de Saðlýk Bakanlýðý nýn önünde geniþ güvenlik önlemleri alarak saðlýk çalýþanlarýnýn bakanlýðýn tam önüne gelmesine engel oldu. Eylem sürüyor Yaðmura ve soðuða karþýn 500'ü aþkýn saðlýk çalýþaný Abdi Ýpekçi Parký'nda eylemlerini sürdürüyor. Pek çok sendika, demokratik kitle örgütü ve siyasi partinin de destek verdiði eylem, ilerleyen saatlerde 'meþalelerle bakan arama' etkinliði ve tiyatro oyunlarýyla devam edecek. Mersin Mersin de öðlen saatlerinde Mersin Üniversitesi Týp Fakültesi önünde bir araya gelen saðlýk emekçileri, Taþbina önüne kadar bir yürüyüþ gerçekleþtirdi. Yürüyüþ öncesinde halkýn grev çaðrýlarýný dikkate alarak hastaneye gelmedikleri gözlendi. Yürüyüþ boyunca çevredekilerden de destek gören saðlýk emekçileri Taþbina önünde bir basýn açýklamasý yaptý. Basýn açýklamasýný SES Mersin Þube Baþkaný Selman Günbat okudu. Açýklamada halktan anlayýþ beklediklerini belirten Günbat iki gün süresince grevde olacaðýz hükümet sesimizi duymak zorundadýr dedi. Açýklamada týp öðrencilerinin yoðun katýlýmý da göze çarptý. Mersin Tabip Odasý Týp Öðrencileri Kolu Sermayenin Deðil Halkýn Doktoru Olacaðýz pankartýyla eyleme katýldý. Açýklamanýn Ardýndan tüm saðlýk emekçileri hastanelerine döndüler. Saðlýk emekçileri iki gün süresince

6 hastane bahçelerinde olacak ve halka grevlerinin nedenlerini anlatacaklar. Ýzmir Üniversite hastaneleri ve diðer devlet hastanelerine grev pankartlarýný asan saðlýkçýlar, iþyerlerinde ve meydanlarda saðlýðýn piyasalaþtýrýlmasýný ve taþeron çalýþtýrmayý protesto etti. Ege Üniversitesi Hastanesi nde yaklaþýk bin kiþiyle greve çýkan saðlýkçýlar sabah saatlerinde týp öðrencilerinin de katýldýðý çok ses tek ders adýný verdikleri bir etkinlik yaptýlar. Tüm vatandaþlarýn eriþebileceði, nitelikli bir saðlýk hizmeti vermek istiyoruz diyen saðlýkçýlar hak gasplarýna karþý çýkacaklarýný dile getirdiler. Hastanelere asýlan grev pankartlarý gün içinde þehir merkezinde yapýlan kitlesel eylemlerde de taþýndý. Ýzmir in çeþitli hastanelerinde greve çýkan saðlýkçýlar Ýl Saðlýk Müdürlüðü önünde basýn açýklamasý yaparak yaþadýklarý maðduriyetleri ve yapýlmasý gerekenleri anlattý. Hastane bahçelerine kurulan platformlarda gün boyu taleplerini halka anlatan saðlýk emekçileri 20 Nisan'da Tepecik Eðitim Araþtýrma Hastanesi nde bir araya gelecekler. Bursa Saðlýkçýlar, Uludað Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesi önünde eylemdeydi. Eylem sonrasýnda Dev Saðlýk-Ýþ üyesi taþeron saðlýk iþçileri hastanenin orta kapýsý önünde grev çadýrý kurdu. Bursa Uludað Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesi nde büyük bir eylemle baþlayan greve yüzlerce hekim ve taþeron saðlýk iþçisi katýldý. Eylemde SES Bursa Þubesi adýna Doðukan Dülger, Bursa Tabip Odasý Baþkaný Kayýhan Pala, asistan hekim Ufuk Aydýn, öðretim görevlisi Prof. Dr. Ömer Tarým, Diþ Hekimleri Odasý Bursa Þube Baþkaný Emel Coþkun, Eczacýlar Odasý Bursa Þube Baþkaný Kývanç Atmaca, DÝSK Dev Saðlýk-Ýþ Bölge Temsilcisi Derya Öztürk birer konuþma yaptýlar. Akþam saatlerine doðru eylemin bitmesiyle hastane orta kapýsý önünde grev çadýrý kuruldu. Dev Saðlýk-Ýþ üyesi iþçiler geceyi grev çadýrýnda geçirdi. Kurulan grev çadýrýna günün geç saatlerine kadar ziyaretler devam etti. Bursa Halkevleri üyeleri, TMMOB Bursa ÝKK Sekreteri Fikri Düþünceli ve MMO Bursa Þube Yönetim Kurul Üyeleri grev çadýrýndaki iþçileri ziyaret ederek, desteklerini sundular. Adana

7 Saat 8.00'den itibaren Balcalý Hastanesi'nde eylem merdivenleri olarak bilinen merdivenlerde eyleme baþlayan saðlýk çalýþanlarý, halaylar çekerek, þarkýlar söyleyerek saðlýkta yaþanan yýkýma karþý bir kez daha seslerini yükselttiler. Saðlýk çalýþanlarý, Balcalý Hastanesi'nde basýn açýklamasý okunduktan sonra Adana'daki diðer hastanelerde çalýþan saðlýkçýlarla buluþtu. Saat 12.00'de Adana Devlet Hastanesi'nin bahçesinde buluþan Adana'daki tüm hastanelerde çalýþan saðlýk emekçileri, Uður Mumcu Meydaný'na bir yürüyüþ gerçekleþtirdi. Yürüyüþün ardýndan basýn açýklamasýný okuyan Adana Tabip Odasý Baþkaný Doç. Dr. Cem Kaan Parsak yaptýðý konuþmada yasalardaki deðiþikliklerle saðlýk çalýþanlarýnýn köle gibi çalýþtýrýlmasýnýn planlandýðýný söyledi. Ayrýca saðlýk bakanýnýn halký grevdeki saðlýkçýlara karþý kýþkýrtmaya çalýþtýðýný söyleyen Parsak, saðlýk personelinin herkesten çok halkýn saðlýðýný düþündüðünü belirtti. Parsak, taleplerinin yerine getirilene kadar mücadelelerinin devam edeceðini söyledi. Sendika.Org Ýstanbul / Ankara / Mersin / Ýzmir / Adana / Bursa

8

Ýstanbul hastanelerinde GREV!

Ýstanbul hastanelerinde GREV! Ýstanbul hastanelerinde GREV! Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Doktorlar, hemþireler, eczacýlar, diþ hekimleri, hastabakýcýlar, týp fakültesi öðrencileri ve taþeron

Detaylı

Tam Gün Anayasa ya aykýrýdýr!

Tam Gün Anayasa ya aykýrýdýr! Yine þiddet, yine saldýrý! Ankara da Dýþkapý Yýldýrým Beyazýt Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Dahiliye Kliniði nde çalýþan hekimler hasta yakýnlarýnýn þiddetine maruz kaldý. Çok geçmedi, bir þiddet haberi

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 700111064 Genel Cerrahi 5 K 1 - - 700111082 İç Hastalıkları 4 K 1 - - Ankara Dışkapı

Detaylı

14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER

14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER 14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER 23 dönem Çalışma Programında; Oda etkinliklerinin TMMOB örgütlülüğü ile ilişkilendirilerek ortak alanlar

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Program Kodu Eğitim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı Uyruklu Kontenjanı 2015-TUS Tercih Program Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma

Detaylı

TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI

TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI TMMOB Danýþma Kurulu 38. Dönem 2. Toplantýsý 16 Nisan 2005'te Ankara'da TMMOB çalýþmalarý üzerine bilgilendirme ve TMMOB çalýþmalarýnýn deðerlendirilmesi gündemi

Detaylı

ÝÞYERÝ SAÐLIK BÝRÝMLERÝ VE ÝÞYERÝ HEKÝMLERÝ ÝLE ÝLGÝLÝ YENÝ YÖNETMELÝÐÝN DEÐERLENDÝRÝLMESÝ

ÝÞYERÝ SAÐLIK BÝRÝMLERÝ VE ÝÞYERÝ HEKÝMLERÝ ÝLE ÝLGÝLÝ YENÝ YÖNETMELÝÐÝN DEÐERLENDÝRÝLMESÝ m e s l e k i s a ð l ý k v e g ü v e n l i k Dr. Hamdi AYTEKÝN, Prof., Uludað Ü. Týp Fak. Halk Saðlýðý AD., Baþkaný Dr. Necla AYTEKÝN Prof., Uludað Ü. Týp Fak. Halk Sað. AD Öðr. Üyesi Dr. Emel ÝRGÝL Doç.,

Detaylı

(1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

(1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Uzmanlık Dal Kodu Öğretim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı Uyruklu Kontenjanı 2013-TUS Sonbahar Dönemi Tercih Uzmanlık Dal Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı

Detaylı

SAÐLIKTA ÖZELLEÞTÝRME

SAÐLIKTA ÖZELLEÞTÝRME Doç. Dr. Ýlker BELEK Akdeniz Üniversitesi Týp Fakültesi Halk Saðlýðý Anabilim Dalý Öðretim Üyesi SAÐLIKTA ÖZELLEÞTÝRME Burjuva Sýnýf Saldýrýsýnýn Tepe Noktasý Yukarýda tanýmlanan saðlýk sistemi yapýsý

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

TEKEL ÝÞÇÝLERÝ ÝLE DAYANIÞMAYA

TEKEL ÝÞÇÝLERÝ ÝLE DAYANIÞMAYA TEKEL ÝÞÇÝLERÝ ÝLE DAYANIÞMAYA Onaylayan Administrator Wednesday, 10 February 2010 Son Güncelleme Tuesday, 16 February 2010 HSGG Haber için týklayýn {tab=13 ÞUBAT DUYURU} GÜVENCESÝZ, KÖLELÝK KOÞULLARINDA

Detaylı

Eğitim Süresi Puan Türü

Eğitim Süresi Puan Türü Program Kodu Eğitim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı Uyruklu Kontenjanı Tablo 3 Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde, Sağlık Bakanlığı Adına Tıp Program Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar*

Detaylı

2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste)

2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) 2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) Abant İzzet Baysal Üniversitesi Acil Tıp K 3 - - Afyon Kocatepe Üniversitesi Acil Tıp K 2 - - Akdeniz Üniversitesi Acil Tıp K 2

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 700111028

Detaylı

Program Kodu Program Adı Puan Türü Genel Ek Kontenjan YBU Ek Kontenjanı Özel Koşullar ve Açıklamalar*

Program Kodu Program Adı Puan Türü Genel Ek Kontenjan YBU Ek Kontenjanı Özel Koşullar ve Açıklamalar* Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Şehir Hastanesi 706800101 Acil Tıp K 3 706800106 Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları K 3 706800107 706800109 Kadın Hastalıkları

Detaylı

Program Kodu Eğitim Süresi Puan Türü (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7)

Program Kodu Eğitim Süresi Puan Türü (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Program Kodu Eğitim Süresi Puan Türü Genel Ek Kontenjan Yabancı Uyruklu Ek Kontenjanı 2015-TUS Ek Tercih Program Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve

Detaylı

ÝNTES ÝN AYLIK GELENEKSEL TOPLANTISI 01 HAZÝRAN 2001 TARÝHÝNDE ÝSTANBUL DA YAPILDI

ÝNTES ÝN AYLIK GELENEKSEL TOPLANTISI 01 HAZÝRAN 2001 TARÝHÝNDE ÝSTANBUL DA YAPILDI ÝNTES ÝN AYLIK GELENEKSEL TOPLANTISI 01 HAZÝRAN 2001 TARÝHÝNDE ÝSTANBUL DA YAPILDI Türkiye Ýnþaat ve Tesisat Müteahhitleri Ýþveren Sendikasý (ÝNTES) 01 Haziran 2001 tarihinde Ýstanbul'da Hilton Otelinde

Detaylı

2014-TUS SONBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL)

2014-TUS SONBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) VE LAR () 100111016 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP K 3 3 0 47,29625 52,38247 100111025 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ADLİ TIP K 1 1 0 57,95892 57,95892 100111043

Detaylı

*Uzmanlık Programları ile ilgili Özel Koşullar ve Açıklamalarını mutlaka okuyunuz. 1

*Uzmanlık Programları ile ilgili Özel Koşullar ve Açıklamalarını mutlaka okuyunuz. 1 Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Şehir Hastanesi 706800101 ADANA Acil Tıp K 1 706810010 ADANA Beyin Ve Sinir Cerrahisi K 2 706800107 ADANA Genel Cerrahi

Detaylı

BAKANLIĞIMIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİNE BAŞASİSTAN ATAMASI YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLECEK KADROLAR

BAKANLIĞIMIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİNE BAŞASİSTAN ATAMASI YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLECEK KADROLAR BAKANLIĞIMIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİNE BAŞASİSTAN ATAMASI YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLECEK KADROLAR İl Adı Hastane Adı Uzmanlık Dalı Ankara Ankara Numune Acil Tıp 2 Ankara Ankara Numune Aile Hekimliği

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111052 Beyin ve Sinir

Detaylı

194 22. TABABET UZMANLIK TÜZÜĞÜNE GÖRE İHTİSAS YAPANLARIN EĞİTİM BİRİMLERİNE GÖRE SAYILARI

194 22. TABABET UZMANLIK TÜZÜĞÜNE GÖRE İHTİSAS YAPANLARIN EĞİTİM BİRİMLERİNE GÖRE SAYILARI 194 TÜRKİYE TOPLAMI 2859 1059 1800 10211 3521 6690 2302 745 1557 TOTAL FOR TURKEY ÜNİVERSİTELER TOPLAMI 1539 546 993 6131 2024 4107 1013 310 703 TOTAL FOR THE UNIVERSITIES DİĞER EĞİTİM KURUMLARI TOPLAMI

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Uzmanlık Dal Kodu Öğretim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı Uyruklu Kontenjanı 2014-TUS İlkbahar Tercih Kılavuzu Uzmanlık Dal Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık

Detaylı

2014 Nisan TUS Kadroları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste)

2014 Nisan TUS Kadroları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) 2014 Nisan TUS Kadroları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) Abant İzzet Baysal Üniversitesi Acil Tıp 4 K 2 - - Adıyaman Üniversitesi Acil Tıp 4 K 1 - - Adnan Menderes Üniversitesi Acil Tıp 4 K

Detaylı

Biz hep birlikte ayaða kalktýðýmýzda kimse bizi görmezden gelemez NO MINUTE! Halk saðlýðýna þiirsel bir bakýþ

Biz hep birlikte ayaða kalktýðýmýzda kimse bizi görmezden gelemez NO MINUTE! Halk saðlýðýna þiirsel bir bakýþ Bu kaçýncý zorunlu hizmet? Karikatür: Dr. Seyfi Durmaz Taþýma hoca ile týp fakültesi! YÖK, Abant Ýzzet Baysal, Afyon Kocatepe, Cumhuriyet, Dicle, Düzce, Fýrat, Gaziosmanpaþa, Harran, Kafkas, Kahramanmaraþ

Detaylı

2014-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL)

2014-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) 2014-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE VE LAR () 100111016 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP K 2 2 0 48,61183 50,20475 100111025 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP

Detaylı

(1) (2) (3) (4) (5) (6) (7)

(1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Program Kodu Eğitim Süresi Puan Türü Genel Ek Kontenjan Yabancı Uyruklu Ek Kontenjanı 2014-TUS Ek Tercih Program Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve

Detaylı

Karar Sayýsý : 2008/14123 Pazartesi, 13 Ekim 2008

Karar Sayýsý : 2008/14123 Pazartesi, 13 Ekim 2008 Karar Sayýsý : 2008/14123 Pazartesi, 13 Ekim 2008 Taþpýnar Muhasebe 12 Ekim 2008 PAZAR Resmî Gazete Sayý : 27022 MÝLLETLERARASI ANDLAÞMA Karar Sayýsý : 2008/14123 24 Mart 2008 tarihinde Ankarada imzalanan

Detaylı

ŞUBAT 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin İl ve Merkez İlçeler Gençlik Kolları Başkanları

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Tablo 2 Ünirsitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları Kontenjanları Abant İzzet Baysal Ünirsitesi 1011375 Acil Tıp 5 K 1 - - 51.745 1011139 Anesteziyoloji Reanimasyon 4 K 1 - - 56.044 1011147 Beyin Sinir

Detaylı

AKP HÜKÜMETÝ ile Adým Adým SAÐLIKTA YIKIM GÝRÝÞ 5 yýla yaklaþan AKP Hükümeti dönemi birçok alanda yapýsal deðiþimlerin gerçekleþtirildiði bir dönem olarak yaþandý. Bu deðiþimlerin ortak özelliði ise Türkiye

Detaylı

EMO-Genç Yaz Eðitim Kampý Tamamlandý

EMO-Genç Yaz Eðitim Kampý Tamamlandý EMO-Genç Yaz Eðitim Kampý Tamamlandý Meslektaþ adaylarý ile birlikte üretim, toplumcu bakýþ açýsý, kamu yararý, emeðin deðeri, ülke ve dünya gündemine yönelik farkýndalýk yaratýlmasý konularý, mevcut öðrenci

Detaylı

fl0ral EYLÜL 2013 TUS (PUAN/BÖLÜM) PUAN TÜRÜ KONTEN JAN YERLEŞ EN DAL ADI BOŞ MİN. PUAN MAX. PUAN DAL KODU

fl0ral EYLÜL 2013 TUS (PUAN/BÖLÜM) PUAN TÜRÜ KONTEN JAN YERLEŞ EN DAL ADI BOŞ MİN. PUAN MAX. PUAN DAL KODU DAL KODU 100711019 AKDİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP K 2 2 0 59,07666 61,95058 102911011 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP K 1 1 0 55,29796 55,29796 105631018 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ CERRAHPAŞA

Detaylı

Bilkent ESK Projesi ÇSED Raporu. Ek-S İşgücü Hususları: Personel Sayısını Azaltma. Nihai Ekim 2014 Ek-S 1 / 8

Bilkent ESK Projesi ÇSED Raporu. Ek-S İşgücü Hususları: Personel Sayısını Azaltma. Nihai Ekim 2014 Ek-S 1 / 8 Ek-S İşgücü Hususları: Personel Sayısını Azaltma Nihai Ekim Ek-S / İŞGÜCÜ HUSUSLARI: PERSONEL SAYISINI AZALTMA SORULAR PROJE SAHİBİ/DANIŞMAN CEVAPLARI Bilkent ve Etlik Sağlık Kampüslerinin tamamlanmasını

Detaylı

2012-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (YABANCI UYRUKLU)

2012-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (YABANCI UYRUKLU) VE LAR ( ) 101111031 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ AİLE HEKİMLİĞİ K 1 0 1 --- --- 101111058 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON K 1 1 0 49,89946 49,89946 101111094 ANKARA

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

EYLÜL 2013 TUS (PUAN/BÖLÜM) fl0ral

EYLÜL 2013 TUS (PUAN/BÖLÜM) fl0ral KONT 100711019 AKDİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP K 2 2 0 59,07666 61,95058 102911011 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP K 1 1 0 55,29796 55,29796 105631018 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ CERRAHPAŞA

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 700111046 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 4 K 1 - - Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları

Detaylı

2014-TUS SONBAHAR DÖNEMİ EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL)

2014-TUS SONBAHAR DÖNEMİ EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) VE LAR () 100411013 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP K 1 0 1 --- --- 101411019 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP K 3 0 3 --- --- 700111019 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111088 Çocuk Sağlığı ve

Detaylı

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111052 Beyin ve Sinir

Detaylı

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistanlık öncesi süreç: İstifa etmiş işsiz hekimler, Pratisyen hekimliğin zorlukları, TUS. Hak talebi,

Detaylı

Plaka Tahdidi Gündemi Yoğun Geçiyor

Plaka Tahdidi Gündemi Yoğun Geçiyor Plaka Tahdidi Gündemi Yoğun Geçiyor Ana Sayfa» Sektörel 02.11.2015 16:21 Yaklaşık 30 yıldır İstanbul Servisçi Esnafı gündemini meşgul eden Plaka Tahdidi konusu hakkında geçtiğimiz haftalarda oldukça ilgi

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Kılıçdaroğlu: İş adamı konuşuyor tehdit, gazeteci konuşuyor tehdit, belediye başkanı konuşuyor tehdit, ne olacak tehditlerin sonu? Tarih : 04.06.2011 -BATMAN MİTİNGİ- Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu,

Detaylı

Türk Kütüphaneciliði 21,1(2007), 75-87

Türk Kütüphaneciliði 21,1(2007), 75-87 Türk Kütüphaneciliði 21,1(2007), 75-87 Hedef Gruplara Yönelik Yaratýcý Kütüphane Hizmetleri ve Proje Geliþtirme: Halk Kütüphaneleri Gaziantep, Bartýn ve Antalya Bölge Seminerleri Deðerlendirme Raporu Bülent

Detaylı

EÐÝTÝMDE ÖZELLEÞTÝRME EÞÝT, PARASIZ EÐÝTÝM HAKKININ GASPIDIR

EÐÝTÝMDE ÖZELLEÞTÝRME EÞÝT, PARASIZ EÐÝTÝM HAKKININ GASPIDIR Savaþ SARI Makina Mühendisi EÐÝTÝMDE ÖZELLEÞTÝRME EÞÝT, PARASIZ EÐÝTÝM HAKKININ GASPIDIR 1. Giriþ Ýçersinden geçtiðimiz dönemde insan ve toplum yaþamýndaki birçok olgunun metalaþtýðý ve bu anlamý ile de

Detaylı

2014-TUS SONBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (YABANCI UYRUKLU)

2014-TUS SONBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (YABANCI UYRUKLU) VE LAR ( ) 100211042 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI K 1 0 1 --- --- 100211139 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İÇ HASTALIKLARI K 1 0 1 --- --- 100311014 ADNAN MENDERES

Detaylı

eylem! YÖK ten týp fakültesi öðretim üyelerine rotasyon mahkumiyeti: Ya git, ya istifa et!

eylem! YÖK ten týp fakültesi öðretim üyelerine rotasyon mahkumiyeti: Ya git, ya istifa et! 15 Mart 2009 Sayý:162 ACIL eþit ve ücretsiz saðlýk can güvencesi iþ güvencesi demokrasi eylem! Türk Tabipleri Birliði, SES ve Dev-Saðlýk Ýþ tarafýndan 14 Mart Týp Haftasý dolayýsýyla saðlýk sistemindeki

Detaylı

Tablo Açıklamaları. Özel Koşul ve Açıklamalar

Tablo Açıklamaları. Özel Koşul ve Açıklamalar Tablo Açıklamaları Tablolar 7 sütun hâlinde düzenlenmiştir. Tabloda, uzmanlık program kodu (1), program adı (2), eğitim süresi (3), puan türü (4), genel kontenjan (5), yabancı uyruklu kontenjanı (6) ve

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

sayý 94 yýl : 17 MART - NÝSAN 2009

sayý 94 yýl : 17 MART - NÝSAN 2009 sayý yýl : 7 MART - NÝSAN 200 TEKNÝK GEZÝLERÝMÝZ DEVAM EDÝYOR eskisehir.mmo.org.tr No lu telefonu çevirin en yakýn Makina Mühendisleri Odasý Þubesi karþýnýzda olacaktýr. Cep telefonu ile arayan üyelerimiz

Detaylı

1 03 Ocak 2009 tarihinde, SMM Üyelerimizden; Hasan Saya, Mehmet KOCAKAYA, Sait AKÇAN ve Þ.Azad YILDIRIM ýn bürolarýna Þube Yönetim Kurulumuzca iþyeri ziyaretleri gerçekleþtirildi. 2 05 Ocak 2009 tarihinde,

Detaylı

ADRES: Akdeniz Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü, Kampüs/Antalya

ADRES: Akdeniz Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü, Kampüs/Antalya Doç. Dr. Faruk Ataay, siyaset bilimci, yazar. Ataay 1971 de Karabük te doğdu. İzmir Fen Lisesi ve Ankara Üniversitesi (AÜ), Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF), Kamu Yönetimi Bölümü nü bitirdikten sonra bir

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 21 Kasım 2013 Oturum No : 70 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1- Cumhuriyet Savcılığından Bursa Tabip Odasına intikal eden belgelere dayanarak 04, 05, 06 ve 20 Mart 2010 tarihlerinde

Detaylı

Yüz Nakli Doktorları Birbirine Düşürdü

Yüz Nakli Doktorları Birbirine Düşürdü On5yirmi5.com Yüz Nakli Doktorları Birbirine Düşürdü İki kol ve iki bacak nakli yaptığı Sevket Çavdır hayatını kaybedince suçlanan Doç. Dr. Nasır, o günü anlattı. Yayın Tarihi : 29 Mart 2012 Perşembe (oluşturma

Detaylı

S.B. K.H.B. EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİ BİLİMSEL YAYIN SAYISI

S.B. K.H.B. EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİ BİLİMSEL YAYIN SAYISI S.B. K.H.B. EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİ BİLİMSEL YAYIN SAYISI Kurum Atıf Sayısı Yayın Sayısı Etki Ort. ANKARA NUMUNE 932 779 1,20 ANKARA DISKAPI YILDIRIM BEYAZIT 583 534 1,09 ANKARA ATATURK 619 475

Detaylı

Bakanlığımız Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Klinik Şefi, Klinik Şef Yardımcısı ve Başasistan Ataması Yapılacak Kadrolar

Bakanlığımız Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Klinik Şefi, Klinik Şef Yardımcısı ve Başasistan Ataması Yapılacak Kadrolar Ankara Atatürk Eğt.ve Arş.H. Deri ve Zührevi Hastalıkları 2 Ankara Atatürk Eğt.ve Arş.H. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji 1 1 Ankara Atatürk Eğt.ve Arş.H. Göğüs Hastalıkları 1 Ankara Atatürk

Detaylı

TÜRKÝYE SAÐLIK SEKTÖRÜNDE FÝNANSMAN: Paran Kadar Saðlýk

TÜRKÝYE SAÐLIK SEKTÖRÜNDE FÝNANSMAN: Paran Kadar Saðlýk TÜRKÝYE SAÐLIK SEKTÖRÜNDE FÝNANSMAN: Paran Kadar Saðlýk Genel bütçeden Saðlýk Bakanlýðý'na ayrýlan pay hiçbir gerekçeyle açýklanamayacak kadar düþüktür ve Cumhuriyet tarihinin en düþük oranlarýna son birkaç

Detaylı

KADRO ADEDİ ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ACİL TIP 3 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE HEKİMLİĞİ 2 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE

KADRO ADEDİ ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ACİL TIP 3 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE HEKİMLİĞİ 2 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ACİL TIP 3 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE HEKİMLİĞİ 2 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ 1 ADANA NUMUNE EĞİTİM

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

ADANA ANKARA. Ankara Dýþkapý Yýldýrým Beyazýt Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi. Adana Numune Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi

ADANA ANKARA. Ankara Dýþkapý Yýldýrým Beyazýt Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi. Adana Numune Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Tablo 3 Saðlýk Bakanlýðý Eðitim Araþtýrma Hastanelerinde, Saðlýk Bakanlýðý Adýna Týp Fakültelerinde Diðer Kurumlarda Uzmanlýk Eðitimi Yapýlacak Dallar Kontenjanlarý Adý Türü Adý Türü ADANA Adana Numune

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları Uzmanlık Adı (1) (2) (3) (4) (5) (6) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Şehir Hastanesi 801311013 Gastroenteroloji 3 1 - - 801311022 Tıbbi Onkoloji 3 1 -

Detaylı

Tablo 2. Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar ve Kontenjanları*

Tablo 2. Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar ve Kontenjanları* Tablo 2 2013 TUS İlkbahar Dönemi Ek Yerleştirme Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar ve Kontenjanları* Uzmanlık Dal Kodu Uzmanlık Dal Adı Öğretim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS)

TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) 2011 TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) İLKBAHAR DÖNEMİ TERCİH KILAVUZU Ölçme, Seçme Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Ankara Tablo 2 Ünirsitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar Kontenjanları

Detaylı

haber TMMOB ESKÝÞEHÝR KENT SEMPOZYUMU GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ Türk Mühendis ve Mimar Odalarý Birliði Eskiþehir Ýl

haber TMMOB ESKÝÞEHÝR KENT SEMPOZYUMU GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ Türk Mühendis ve Mimar Odalarý Birliði Eskiþehir Ýl ESKÝÞEHÝR KENT SEMPOZYUMU GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ Türk Mühendis ve Mimar Odalarý Birliði Eskiþehir Ýl Koordinasyon Kurulu nun düzenlemiþ olduðu ESKÝÞEHÝR KENT SEMPOZYUMU 28-2 Þubat tarihinde Eskiþehir Anemon

Detaylı

22-23 Aralık 08, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara

22-23 Aralık 08, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara Sayın Parti Başkanı, nasıl kullanmayı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkan AKP Genel Merkezi Sayın Erdoğan, nasıl kullanmayı Deniz Baykal, Genel Başkan CHP Genel Merkezi Sayın Baykal, nasıl kullanmayı Devlet

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan 11 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler 4/C'lilerin eylemi TÜRK Büro-Sen öncülüğünde, 4/C'lilerin haklarının iadesi amacıyla ülke çapında eylemler düzenlenmeye başlatıldı.

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı ANKARA DIŞKAPI YILDIRIM BEYAZIT S.U.A.M.

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı ANKARA DIŞKAPI YILDIRIM BEYAZIT S.U.A.M. Evrak Tarih ve Sayısı: 14/08/2017-E.11106 T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı *BENNN7KF* Sayı : 48865165-051.04 Konu : Tıbbi Sorumluluk Sempozyumu ANKARA DIŞKAPI YILDIRIM BEYAZIT

Detaylı

Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bir Evde Sağlık Hizmeti Örneği Olarak: SAMSUN Sorunlar ve Çözüm Önerileri Doç.Dr.Erdinç Yavuz Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği Sunum Planı q Samsun da evde sağlık hizmetleri

Detaylı

Endi eli yimserlik Kamuoyu Beklentilerinde Pozitif Trend Devam Ediyor Genel Seçim Sürecine AKP Önde Giriyor, CHP Takipte de Bahar Havasý Türkiye nin LoveMarklarý Arçelik-Adidas-Nokia-LCWaikiki-Beko Türkiye

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

Enerji Yöneticiliði Mevzuatý Bilgilendirme Toplantýsý

Enerji Yöneticiliði Mevzuatý Bilgilendirme Toplantýsý Enerji Yöneticiliði Mevzuatý Bilgilendirme Toplantýsý Enerji Yöneticiliði mevzuatýna iliþkin üyelerimizi bilgilendirmek amacýyla düzenlenen toplantý 22 Nisan 2009 tarihinde Þubemizde gerçekleþtirildi.

Detaylı

Destek Personeli Eğitimleri

Destek Personeli Eğitimleri 2.Dönem eczane çalışanlarının Destek Personeli Eğitimleri 28 Aralık 2009 tarihinde başladı 9 Valimiz Sayın Zübeyir KEMELEK 15 Aralık 2009 tarihinde Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.. İstanbul Ecza Koop'la

Detaylı

SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER

SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER Yaşanası güzel bir dünya için, emeğe, eşitliğe, özgürlüğe, barışa kardeşliğe, paylaşmaya ve dayanışmaya önem veren bir Oda

Detaylı

Öğretim Süresi Genel. Kontenjan

Öğretim Süresi Genel. Kontenjan ı (1) (2) (3) (4) (5) (6) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 700111019 Gastroenteroloji 3 1 - - 700111046 Tıbbi

Detaylı

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Kurumları ve Kodları

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Kurumları ve Kodları Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Kurumları ve Kodları A 010 İstanbul, Adli Tıp Kurumu D 010 Adana, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi D 020 Ankara, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları Uzmanlık Adı ı (1) (2) (3) (4) (5) (6) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Ankara Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi 700511033 Çocuk Hematolojisi

Detaylı

DİŞ HEKİMLERİ İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ http://www.zamanindahaber.com/saglik/dis-hekimleri-isyan-bayragini-cekti-h50455.html 23.12.

DİŞ HEKİMLERİ İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ http://www.zamanindahaber.com/saglik/dis-hekimleri-isyan-bayragini-cekti-h50455.html 23.12. DİŞ HEKİMLERİ İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ http://www.zamanindahaber.com/saglik/dis-hekimleri-isyan-bayragini-cekti-h50455.html 23.12.2014 Dişhekimleri, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan randevu bekliyor

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

Bölüm 18. Demokrasi Mücadelesinde Odamız

Bölüm 18. Demokrasi Mücadelesinde Odamız Bölüm 18 Demokrasi Mücadelesinde Odamız 268 M M O 40. Dönem Çalışma Raporu M M O 40. Dönem Çalışma Raporu 269 TMMOB Makina Mühendisleri Odası bugüne dek olduğu gibi bu dönemde de kendi meslek alanları

Detaylı

TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli Belediyesinin düzenlemiş olduğu iftar

Detaylı

SSK'NÝN DURUMU: SSK Neyin Sigortasý?

SSK'NÝN DURUMU: SSK Neyin Sigortasý? Türkiye'nin SSK'NÝN DURUMU: SSK Neyin Sigortasý? SSK'nin elindeki insan gücü ile sigortalýlara yeterli hizmet sunmasý olanaksýzdýr. 1999 yýlý itibariyle Türkiye'de 6.4 milyon aktif, 31 milyon da toplam

Detaylı

16. bölüm. demokrasi mücadelesinde şubemiz

16. bölüm. demokrasi mücadelesinde şubemiz 16. bölüm demokrasi mücadelesinde şubemiz BÖLÜM 16: DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE ŞUBEMİZ 16.1. TMMOB Mitingi 15 MAYIS 2011 Ankara TMMOB Mitingi hazırlık çalışmaları kapsamında; TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları (1) (2) (3) (4) (5) (6) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 700111046 Tıbbi Onkoloji 3 1 - - 700111055 Tıbbi Onkoloji

Detaylı

Hekimler. Sorumlusu deðiliz, haklarýmýzýn ve koþullarýmýzýn iyileþmesini talep ediyoruz. Adli Týp Kurumu ndan hekimlere soruþturma

Hekimler. Sorumlusu deðiliz, haklarýmýzýn ve koþullarýmýzýn iyileþmesini talep ediyoruz. Adli Týp Kurumu ndan hekimlere soruþturma 1 Aralýk 2008 Sayý:157 dýþarýdan göz......bürokrasinin ve evrak iþinin eskisinden daha fazla olmasý anlaþýlabilir bir uygulama deðildir. Bütün bu olumsuzluklarýn tek bir hedefi vardýr; o da eczacýlýk mesleðini

Detaylı

BAKANLIĞIMIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİNE EĞİTİM GÖREVLİSİ ATAMASI İÇİN İLAN EDİLECEK KADROLAR

BAKANLIĞIMIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİNE EĞİTİM GÖREVLİSİ ATAMASI İÇİN İLAN EDİLECEK KADROLAR BAKANLIĞIMIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİNE EĞİTİM GÖREVLİSİ ATAMASI İÇİN İLAN EDİLECEK KADROLAR İl Adı Hastane Adı Uzmanlık Dalı Ankara Ankara Numune Anesteziyoloji ve Reanimasyon 1 Ankara Ankara Numune

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. YÜRÜYÜġ ve MĠTĠNGLER

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. YÜRÜYÜġ ve MĠTĠNGLER YÜRÜYÜġ ve MĠTĠNGLER 2010 ve 2011 1 MAYISLARINDA 1 MAYIS ALANINDAYDIK 2010 yılında, Taksim'de 32 yıl sonra kitlesel 1 Mayıs kutlamaları için yüzbinlerce emekçi meydanı doldurdu. Dolmabahçe, Şişhane ve

Detaylı

Türk Tabipleri Birliði 2. Baþkaný Prof. Dr. Feride Aksu Tanýk: Haklarýmýz için mücadelemize devam edeceðiz AKIL TUTULMASI

Türk Tabipleri Birliði 2. Baþkaný Prof. Dr. Feride Aksu Tanýk: Haklarýmýz için mücadelemize devam edeceðiz AKIL TUTULMASI Türk Tabipleri Birliði 2. Baþkaný Prof. Dr. Feride Aksu Tanýk: Haklarýmýz için mücadelemize devam edeceðiz Türkiye saðlýk ortamý ile ilgili nýn sorularýný yanýtlayan Türk Tabipleri Birliði (TTB) Merkez

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar ve Kontenjanları *

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar ve Kontenjanları * Tablo 2 Ünirsitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar Kontenjanları * 2012-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ EK YERLEŞTİRME Abant İzzet Baysal Ünirsitesi 100111088 Çocuk Sağlığı Hastalıkları 4 K 1 - - 54.88848

Detaylı

Dr. Ercan YAVUZ Türk Tabipleri Birliði SSK Kolu Çalýþaný Ýþyeri Hekimi

Dr. Ercan YAVUZ Türk Tabipleri Birliði SSK Kolu Çalýþaný Ýþyeri Hekimi Ýlaç Dr. Ercan YAVUZ Türk Tabipleri Birliði SSK Kolu Çalýþaný Ýþyeri Hekimi SSK ilaç üreticisi konumundadýr, SSK Türkiye'de en fazla ilacý alýcý konumunda olan kamu kurumudur, SSK'nýn saðlýk sigortacýlýðý

Detaylı

Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri 24-28 Mart 2014 Değerlendirilecek Kurum/Kuruluş Listesi

Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri 24-28 Mart 2014 Değerlendirilecek Kurum/Kuruluş Listesi 24-28 Mart 2014 Değerlendirilecek Kurum/Kuruluş Listesi ADANA ADANA DEVLET ADANA ÖZEL ACIBADEM ADANA 28.03.2014 AFYONKARAHİSAR AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ AFYONKARAHİSAR AĞRI AFYONKARAHİSAR

Detaylı

2016- TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU YABANCI UYRUKLU KONTENJANI

2016- TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU YABANCI UYRUKLU KONTENJANI 2016- TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU YABANCI UYRUKLU KONTENJANI Tablo Açıklamaları Tablolar 7 sütun hâlinde düzenlenmiştir. Tabloda, program kodu (1), program adı (2),

Detaylı

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR Meslek odaları ve bazı sivil toplum kuruluşları, son günlerde yaşanan iç kargaşalarda meydana gelen ölümler, Türk Bayrağına ve Atatürk heykellerine yapılan saldırılar üzerine sağduyu çağrısında bulundu.

Detaylı

TÜRKÝYE SAÐLIK SEKTÖRÜNDE ÝNSAN GÜCÜ: Eþitsiz Daðýlým, Ucuz Emek Gücü

TÜRKÝYE SAÐLIK SEKTÖRÜNDE ÝNSAN GÜCÜ: Eþitsiz Daðýlým, Ucuz Emek Gücü TÜRKÝYE SAÐLIK SEKTÖRÜNDE ÝNSAN GÜCÜ: Eþitsiz Daðýlým, Ucuz Emek Gücü Saðlýk alanýnda planlama ve gereksinimi karþýlayacak istihdam politikalarý bulunmamaktadýr.! 2000 yýlý Türkiye'sinde saðlýk ocaklarýnýn

Detaylı

2016- TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU - YABANCI UYRUKLU KONTENJANI

2016- TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU - YABANCI UYRUKLU KONTENJANI 2016- TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU - YABANCI UYRUKLU KONTENJANI Azerbaycanlı Hekimler Derneği tarafından hazırlanmıştır. Tablo Açıklamaları Tablolar 7 sütun hâlinde

Detaylı

Şube Günlüğü. TMMOB - EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni

Şube Günlüğü. TMMOB - EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni 1 2 3 4 5 01 Eylül 2010 tarihinde, Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır girişiminin 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle kurduğu barış çadırına Diyarbakır İKK tarafından gerçekleştirilen ziyarete Şube Yönetim

Detaylı

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ!

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs; tüm yurtta olduğu gibi İstanbul da da coşkuyla kutlandı.1978 1 Mayıs ın ardından ilk kez izin verilen

Detaylı

2015-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL)

2015-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) 2015-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE VE LAR () 100111043 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON K 2 2 0 60,48456 61,13287 100111088 ABANT İZZET BAYSAL

Detaylı