Windows Grup İlkesi Düzenleyici

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Windows Grup İlkesi Düzenleyici"

Transkript

1 Windows Grup İlkesi Düzenleyici Microsoft Windows ta kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup ilkesi Microsoft Yönetim Konsolu (MMC) ek bileşeni kullanılarak, belirli bir kullanıcı ve bilgisayar grubu için özel alanları veya kuruluş birimleri (OU) gibi Active Directory kapsayıcılarıyla ilişkilendirilen bir Grup ilkesi Nesnesi nde (GPO) barındırılır.z Grup İlkesi Düzenleyicisini Başlatma Grup İlkesi düzenleyiciyi başlatmak için aşağıdaki adımları izleyin. Not: Grup ilkesi düzenleyicisini başlatmak için bilgisayarda yönetici ayrıcalıkları olan bir hesap kullanarak oturum açmış olmanız gerekir. Grup ilkesi düzenleyicisini başlatmak için, Başlat ı ve sonra Çalıştır ı tıklayınız.

2

3 Grup İlkesi Düzenleyicisini Kullanma Bilgisayar Yapılandırması Yöneticiler hangi kullanıcının oturum açtığından bağımsız olarak bilgisayara uygulanan ilkeleri ayarlamak için Bilgisayar Yapılandırmasını kullanabilirler. Bilgisayar Yapılandırması genelde yazılım ayarlarının, Windows ayarlarının ve yönetim şablonlarının alt öğelerini içerir.

4 Yazılım Ayarları Yazılımların yüklenmesi ve kaldırılması, yazılımların sürüm yükseltme işlemlerinin yapılandırılması için yapılır.

5 Bilgisayar yapılandırılması \ windows ayarları bilgisayara oturum açan tüm kullanıcılara uygulanan pencere ayarları içindir. Güvenlik ayarları, komut dosyaları, ad çözümleme ilkesi ve dağıtılmış yazıcılar olarak gruplandırılır. Ad çözümleme ilkesi: DNS güvenliği ve Direct Access yapılandırma ayarlarını DNS istemcisi bilgisyarına depolar. Active Directory kuruluş birimine uygulanan ilkeler yapmada kullanılan kurallar oluşturmak veya düzenlemek için kullanılan ad çözümleme ilke tablosudur. Komut Dosyalar: Yöneticiler bilgisayar başlatılırken veya kapatılırken komut dosyalarını belirlemek için bu uzantı kullanılır. Güvenlik Ayarları: Güvenlik Ayarları grup ilkesi nesnesine atanan güvenlik ayarlarını değiştirmek için güvenlik yöneticisi sağlar. Eğer Yerel Güvenlik Politikasına gitmek ve yerel bilgisayarınızdaki güvenlik ayarlarını değiştirmek isterseniz güvenlik ayarlarınızdan yapabilirsiniz. Dağıtılmış yazıcılar: Grup ilke nesnesine dağıtılan yazıcı bağlantılarını ve yapılandırmalarını içerir. İlke tabanlı QoS: Windows Server 2008 de ağ trafiğinin merkezi olarak yönetilmesini sağlayarak, ağ tıkanıklığı sorunlarını ortadan kaldırmak için bu yapılandırma kullanılır.

6 Yönetim Şablonları Bilgisayar yapılandırması yönetim şablonları 6 bölümden oluşur: Ağ, denetim masası, sistem, Windows bileşenleri, yazıcılar ve tüm ayarlardır. Ağ: İşletim sisteminin istemci bilgisayarı ağa bağlamak için kullandığı bileşenleri yapılandırmamızı sağlar. Denetim Masası: Denetim masasında görüntülenen veya görüntülenemeyen öğeleri içeren ve yapılandırmasını sağlayan ayarları içerir. Sistem: Çeşitli işletim sistemlerin ayarlarının yapılmasını sağlar. Windows Bileşenleri: İşletim sistemini bileşenlerinin ayarlarını yapmamıza yardımcı olur. Yazıcılar: Ağ yazıcısı yapılandırma ve yayınlama işlemlerini yapmamızı sağlar. Tüm Ayarlar: Grup ilkesi yönetici bilgilerini ve tüm kayıt tabanlı ilke bilgilerini içerir. Kullanıcı Yapılandırması Yöneticiler hangi bilgisayarda oturum açıldığından bağımsız olarak kullanıcılara uygulanan ilkeleri ayarlamak için Kullanıcı Yapılandırmasını kullanabilir. Kullanıcı Yapılandırması genelde yazılım ayarlarının, Windows ayarlarının ve yönetim şablonlarının alt öğelerini içerir.

7 Yazılım Ayarları Kullanıcıların yazılımları yüklemesi ve kaldırması yazılımların sunum yükseltme işlemleri bu yapılandırma içinden yapılır.

8 Windows Ayarları Kullanıcı Yapılandırması\Windows Ayarları, hangi bilgisayara oturum açtıklarına bakılmaksızın tüm kullanıcılara uygulanan pencere ayarları içindir. Komut Dosyaları, Güvenlik Ayarları, Dağıtılmış yazıcılar, ilke tabanlı Qos ve İnternet Explorer bakımdır. Komut dosyaları: Yöneticiler bilgisayar başlatılırken veya kapatılırken çalıştırılan komut dosyalarını belirlemek için bu uzantı kullanılır. Güvenlik ayarları: Güvenlik ayarları Grup İlkesi nesnesine atanan güvenlik ayarlarını değiştirmek için güvenlik yöneticisi sağlar. Eğer Yerel Güvenlik Politikasına gitmek ve yerel bilgisayarınızdaki güvenlik ayarlarını değiştirmek isterseniz güvenlik ayalarından yapabilirsiniz. İlke tabanlı QoS: Windows Server 2008 de ağ trafiğinin merkezi olarak yönetilmesini sağlayarak ağ tıkanıklığı sorunlarını ortadan kaldırmak için kullanılır. Dağıtılmış yazıcılar: Grup ilke nesnesine dağıtılan yazıcı bağlantılarını ve yapılandırmalarını içerir. İnternet Explorer Bakım: İnternet Explorer Tarayıcısındaki ayarları buradan değiştirebiliriz.

9 Yönetim Şablonları Kullanıcı yapılandırması yönetim şablonları 8 bölümden oluşur: Ağ, Başlat menüsü ve görev çubuğu, denetim masası, masaüstü, paylaşılan klasörler, sistem, Windows bileşenleri ve tüm ayarlardır. Ağ: İşletim sisteminin istemci bilgisayarı ağa bağlamak için kullandığı bileşenleri yapılandırmamızı sağlar. Başlat menüsü ve görev çubuğu: Başlat menüsüne, görev çubuğuna ve bildirim alanlarına öğe eklemeyi kaldırmayı veya devre dışı bırakmayı sağlayan ayarlardır. Denetim Masası: Denetim masasında görüntülenen veya görüntülenemeyen öğeleri içeren ve yapılandırmasını sağlayan ayarları içerir. Masaüstü: Masaüstünde hangi varsayılan simgelerin görüntüleneceğini ve masaüstünün ayarlarını yapmamızı sağlar. Paylaşılan klasörler: Kullanıcı klasörlerin yapılandırmasını ve ayarlarını yönetir. Sistem: Çeşitli işletim sistemlerin ayarlarının yapılmasını sağlar. Windows Bileşenleri: İşletim sistemini bileşenlerinin ayarlarını yapmamıza yardımcı olur. Tüm Ayarlar: Grup ilkesi yönetici bilgilerini ve tüm kayıt tabanlı ilke bilgilerini içerir.

10 ÖRNEKLER 1. Grup İlkesi Düzenleyicisi kullanılarak Başlat menüsünden Bilgisayarı Kapat butonunu geçici olarak kaldıracağız. Kullanıcı Yapılandırmasını tıklayarak, Yönetim Şablonlarından Başlat Menüsü ve Görev Çubuğuna Tıklıyoruz.Sağ taraftaki pencereden Bilgisayarı Kapat,Yeniden Başlat,Uyku ve Hazırda Beklet komutlarını kaldır ve erişimi engelle seçeneğini çift tıklıyoruz. Açılan pencereden Etkin seçeneğini tıklıyoruz ve Tamama basıyoruz.

11 Açıklama: Bu ilke ayarı kullanıcıların aşağıdaki komutları Başlat menüsünden veya Windows Güvenliği ekranından gerçekleştirmesini engeller: Bilgisayarı Kapat, Yeniden Başlat, Uyku ve Hazırda Beklet. Bu ilke ayarı kullanıcıların bu işlevleri gerçekleştiren Windows tabanlı programları çalıştırmasını engellemez. Bu ilke ayarını etkinleştirirseniz, Güç düğmesi ve Bilgisayarı Kapat, Yeniden Başlat, Uyku ve Hazırda Beklet komutları Başlat menüsünden kaldırılır. Güç düğmesi, CTRL+ALT+DELETE tuşlarına bastığınızda görüntülenen Windows Güvenliği ekranından da kaldırılır. Bu ilke ayarını devre dışı bırakırsanız veya yapılandırmazsanız, Güç düğmesi ve Bilgisayarı Kapat, Yeniden Başlat, Uyku ve Hazırda Beklet komutları Başlat menüsünde kullanılabilir. Windows Güvenliği ekranındaki Güç düğmesi de kullanılabilir.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 -

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İnternet Explorer sayfasını açınız. Adres çubuğuna http://arsiv.ieo.org.tr adresini yazarak klavyeden Enter tuşuna basınız. (1) Açılacak olan sayfadan

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA) İÇİNDEKİLER 1- ÖN GEREKSİNİMLER 1.1- Vista - Klasik Başlat Menüsüne Geçiş Yapmak

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS 7)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS 7) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS 7) İÇİNDEKİLER 1- İSTEĞE BAĞLI YAPILACAK İŞLER 1.1- Denetim Masası Görüntüleme Ölçütü

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP) İÇİNDEKİLER 1- ÖN GEREKSİNİMLER 2- BİR SEFERE MAHSUS YAPILACAK İŞLER 2.1- Kablosuz

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA IP Sanallaştırma Nedir? Windows Server işletim sistemlerinde Remote Desktop Host Services (önceki ismi Terminal Services) teknolojisini kullanarak

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

2. GRUP POLİTİKASI İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRME 2.1. GPO ların Uygulaması

2. GRUP POLİTİKASI İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRME 2.1. GPO ların Uygulaması 2. GRUP POLİTİKASI İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRME 2.1. GPO ların Uygulaması Grup politikaları Active Directory içerisindeki kullanıcı ve bilgisayarları merkezî bir yönetim sağlayarak program kurulumu ve ayarlarını

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

Windows XP deki bir paylaşılan klasörde basit paylaşım nasıl devre dışı bırakılır ve izinler nasıl atanır

Windows XP deki bir paylaşılan klasörde basit paylaşım nasıl devre dışı bırakılır ve izinler nasıl atanır klasörde basit paylaşım nasıl devre dışı Varsayılan olarak, Microsoft Windows XP tabanlı bir bilgisayar bir etki alanının üyesi değilse, basit dosya paylaşımı bu bilgisayarda etkinleştirilmiştir. Basit

Detaylı

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler Bölüm 5 Tercihler Windows masaüstü çalışırken ZoomText in nasıl başladığını, oluştuğunu ve göründüğünü kontrol eden özelliklerdir. Ayrıca buradan otomatik güncellemelerde yapılabilir. Böylece ZoomText

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN.

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE programını yükleme Sayfa 8: INSITE programını kaldırma NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. AÇABİLİR. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM HATALI

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) 1. Secure W2 İstemci Programını Yükleme: Bilgisayarınıza istemciyi

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi KURULUM ÖNCESİ TALİMATLARI: Bu belgede, WorldShip i yükseltmek için WorldShip DVD sinin nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır. WorldShip i web den de yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki web sayfasına gidin ve uygun

Detaylı

Pencereler Pencere Özellikleri

Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Windows işletim sistemleri pencere yapıları üzerine inşa edilmiştir. WINDOWS 7 de tüm işlemler pencereler yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Programlar ve

Detaylı

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda yerel ağda veya Ip adresimizle bir web sitesinin paylaşıma açılması, aynı ağdan veya uzaktan bir bilgisayarın web sitemize nasıl erişebileceği konuları üzerinde duracağız.

Detaylı

WINDOWS 7. Enformatik Bölümü

WINDOWS 7. Enformatik Bölümü 2015 Bandırma Onyedı Eylül Üniversitesi Gönen Meslek Yüksekokulu WINDOWS 7 1 İÇERİK Giriş Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev çubuğu Başlat menüsü Pencere Yapısı Pencereler Arası Geçiş ve Boyutlandırma

Detaylı

İŞLETİM SİSTEMLERİ. İŞLETİM SİSTEMİ Kavramı. Klasör ve Dosya Mantığı. Klasör ve Dosya Mantığı

İŞLETİM SİSTEMLERİ. İŞLETİM SİSTEMİ Kavramı. Klasör ve Dosya Mantığı. Klasör ve Dosya Mantığı İŞLETİM SİSTEMİ Kavramı İŞLETİM SİSTEMLERİ İşletim sistemini, bir bilgisayar sisteminde kullanıcı ile iletişim kurarak, donanım ve yazılım nitelikli kaynakların kullanıcılar arasında adil bir biçimde paylaştırılmasını

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

Windows Server 2003 ün XP Gibi Görünmesi ve Hissedilmesi İçin Gereken Ayarlar

Windows Server 2003 ün XP Gibi Görünmesi ve Hissedilmesi İçin Gereken Ayarlar Windows Server 2003 ün XP Gibi Görünmesi ve Hissedilmesi İçin Gereken Ayarlar Windows Server 2003 ve Windows XP aynı kod tabanını paylaşmaktadırlar. Ancak Server 2003 farklı varsayılan ayarlar nedeniyle

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Temel masaüstü bileşenleri

Temel masaüstü bileşenleri Temel masaüstü bileşenleri Bu bölümde önce kısaca masaüstünün ne olduğundan, nasıl kullanılabileceğinden bahsedip, ardından da masaüstünün temel bileşenlerini anlatacağız. Masaüstü, simgeler, pencereler,

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 8 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

Kurum Personeli için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Kurum Personeli için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 7 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Üniversitemiz personellerinin taşınabilir

Detaylı

Masaüstü Bileşenleri: Masaüstü: Simgeler, Pencereler, Panel, Pardus menüsü gibi temel görsel ögeleri içinde barındıran ortamın adıdır

Masaüstü Bileşenleri: Masaüstü: Simgeler, Pencereler, Panel, Pardus menüsü gibi temel görsel ögeleri içinde barındıran ortamın adıdır KDE MASAÜSTÜ ORTAMI Pardus, grafik ortamda kullanıcıların görsel olarak kullanacakları masaüstü ortamı için KDE'yi seçmiştir. KDE, Pardus için güçlü bir grafiksel ortamdır. Bilgisayarınızı her açtığınızda;

Detaylı

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız;

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız; Öncelikle şöyle kısaca değinelim Proxy (Vekil sunucu) Nedir? Zaman zaman yetkili sunucu veya proxy olarak da anılan Vekil sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

-Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır.

-Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır. YAZILIM -Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır. Elektronik cihazların belirli bir işi yapmasını sağlayan ve komutlardan oluşan programların tümüne verilen isimdir. Yazılım temelde

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru Konular 1.) İşletim sistemlerine giriş 2.) Bilgisayar Ortamı ve Temelİşlemler * Arayüzü tanıma * Simgelerle çalışma

Detaylı

BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu

BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu Model No. VS14140 İçindekiler 1. Giriş...2 1.1 BlueStacks'e Genel Bakış...2 1.2 Hedef Kitle...2 2. BlueStacks'i Başlatın...2 2.1 BlueStacks'i Başlatma...2 2.2 Giriş Ekranı...3

Detaylı

2Microsoft Windows 2000 Temel Bilgiler

2Microsoft Windows 2000 Temel Bilgiler Microsoft Windows 2000 Temel Bilgiler 8 2Microsoft Windows 2000 Temel Bilgiler Windows 2000 İşletim Sistemi Windows 2000 kişisel bilgisayarlar için geliştirilmiş bir Windows işletim sistemidir. Windows

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU...

OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU... OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU... 2 1 KÖK SERTİFİKASI YÜKLENMESİ... 2 1.1 BU BAĞLANTIYA TIKLAYARAK ( CTRL + CLICK ) KÖK SERTIFIKAYI INDIRIN,... 2 1.2 AÇILAN PENCEREDE KAYDET DÜĞMESINE BASARAK SERTIFIKAYI

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Ayarları

Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Ayarları Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Varsayılan yerel gruplar Domain Admins grup gibi varsayılan gruplar, Active Directory etki alanı oluştururken otomatik olarak oluşturulan

Detaylı

ARTESIS ENTERPRISE SERVER OPC TÜNELLEME İSTEMCİSİ

ARTESIS ENTERPRISE SERVER OPC TÜNELLEME İSTEMCİSİ ARTESIS ENTERPRISE SERVER Dök. No: PS.01 KL.04 REV.02 I Table of Contents Part I Giriş 1 Part II Sistem Gereksinimleri 1 Part III Kurulum 3 Part IV Ana Menü 11 Part V Destek 13 Part VI Sorun Giderme 13

Detaylı

DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ

DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ Yazılım (Software) Yazılımlar, bilgisayarları amaçlarımız doğrultusunda kullanabilmemiz için geliştirilmiş programlardır. Yazılımlar kendi

Detaylı

KONU: İşletim Sistemleri I - Ms-Dos İşletim Sistemi SORULAR

KONU: İşletim Sistemleri I - Ms-Dos İşletim Sistemi SORULAR KONU: İşletim Sistemleri I - Ms-Dos İşletim Sistemi Aşağıdakileri MS-DOS işletim sistemi uygulamalarını bilgisayarınızda yapınız ve nasıl yaptığınızı (hangi komutları nasıl kullandığınızı) boş bırakılan

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) 4.4 sürümü, Fiery Server kullanımıyla görevlerin gerçekleştirilmesi için gerekli Fiery software i içerir.

Detaylı

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Hedefler Bir düz kablo kullanarak PC yi bir yönlendiriciye bağlama. PC yi uygun bir IP adresiyle yapılandırma. PC yi bir NetBIOS

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI Üniversitemiz FTP sunucusuna bağlanma, Windows 8 ve Office 2013 (Ġngilizce) kurulum dosyalarının indirilmesi ve Windows 7 ve Office 2010 un Windows

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

VERİ TABANI UYGULAMALARI

VERİ TABANI UYGULAMALARI V. Ünite VERİ TABANI UYGULAMALARI A. BAŞLANGIÇ B. BİR VERİ TABANI YARATMA C. FORMLARIN KULLANIMI D. BİLGİYE ERİŞİM E. RAPORLAMA 127 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Veri tabanı programları hangi amaç için

Detaylı

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro)

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Bu yazıda bir NovaSoft Dental yazılımının ana makinaya kurulumunu göreceğiz. Index 1.Adım : NovaSoft Dental Kurulum CD/DVD'sinin

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI 1.Windows 7 Temelleri 1.2. Masaüstü 1. Windows 7 de dosyaların hangi programla açılacağını

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye

İşaret Aygıtları ve Klavye İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

İşletim Sistemi Nedir?

İşletim Sistemi Nedir? İşletim Sistemi Nedir? İşletim sistemi, bilgisayar açılırken hafızaya yüklenen, bilgisayar donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için hizmet sağlayan genel amaçlı bir yazılımdır.

Detaylı

Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için

Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için Sunucu ve istemci için farklı işletim sistemi ve mimari kullanırken kullanım kılavuzunun Yazıcı Yazılımı kısmında anlatılan işlemler kullanılırsa bağlantı

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

TALİMAT. Doküman No: PT Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: -- Revizyon No: -- Sayfa 1 / 6

TALİMAT. Doküman No: PT Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: -- Revizyon No: -- Sayfa 1 / 6 Sayfa 1 / 6 Doküman Yönetim Yazılımlarına erişilebilmesi için aşağıda belirtilmiş olan sıralama ile işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Aksi durumda yazılıma erişim, kullanılan programlar tarafından

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

P-touch Transfer Manager Kullanmı

P-touch Transfer Manager Kullanmı P-touch Transfer Manager Kullanmı Sürüm 0 TUR Giriş Önemli Not Bu belgenin içindekiler ve bu ürünün özellikleri önceden bildirilmeksizin değişikliğe tabidir. Brother, burada bulunan teknik özellikler ve

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery server üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

Denetim masasının iki görünümü vardır. Klasik görünüm ve Kategori görünümüdür. Genellikle klasik görünüm daha çok kullanılır.

Denetim masasının iki görünümü vardır. Klasik görünüm ve Kategori görünümüdür. Genellikle klasik görünüm daha çok kullanılır. 1 DENETİM MASASI Denetim masası bilgisayarın hemen hemen bütün ayarlarının ve kontrollerinin yapıldığı araçları içeren bir penceredir. Pencere içerisinde yer alan araçlara başka yollardan da ulaşılabilir.

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Microsoft Windows Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft

Detaylı

EYLÜL 2012 WINDOWS 7. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 WINDOWS 7. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 WINDOWS 7 İÇERİK Giriş Sürümler Windows u kişiselleştirmek Masaüstünü Görev çubuğunu Başlat menüsünü Dosya ve Klasör İşlemleri 2 Pencereler Arası Geçiş ve Boyutlandırma Genel bilgiler Windows

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Çevrimiçi toplantı ayarlama, başlatma ve toplantıya katılma

Hızlı Başlangıç: Çevrimiçi toplantı ayarlama, başlatma ve toplantıya katılma Hızlı Başlangıç: Çevrimiçi toplantı ayarlama, başlatma ve toplantıya katılma Çevrimiçi toplantı planlamak ya da konferans görüşmesi yapmak, önceden planlanmamış paylaşım ve birlikte çalışma oturumu başlatmak,

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Laboratuvar Çalışması Eşler Arası Ağ Oluşturma

Laboratuvar Çalışması Eşler Arası Ağ Oluşturma Laboratuvar Çalışması 3.1.5 Eşler Arası Ağ Oluşturma Hedefler Eğitmen tarafından verilen çapraz kabloyu kullanarak basit bir eşler arası ağ tasarlama ve oluşturma. Ping komutunu kullanarak eşler arasındaki

Detaylı

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler 1. Başlarken 2. Blogunuzu gösterme 3. Yaz ekranındandaki öğeler ve yeni kayıt ekleme 4. Resim ekleme 5. Video ekleme 6. Yeni sayfa ekleme 7. Bağlantı ekleme

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

1. VERİ TABANI ARAÇLARI

1. VERİ TABANI ARAÇLARI 1.1. Veri Tabanı Yazılımı 1. VERİ TABANI ARAÇLARI Veri tabanı yazılımı veri tabanının bilgiyi verimli bir şekilde düzenleyebilmesini, gerektiği zaman bilgiye ulaşılabilmesini sağlayan, birden çok kullanıcıya

Detaylı

AĞ KURULUMU ANA MAKİNA İÇİN:

AĞ KURULUMU ANA MAKİNA İÇİN: AĞ KURULUMU NetProxy programı ile bilgisayarlarınızı birbirine bağlamak için, bağlantı yapacağınız bilgisayarlar arasynda bir ağ kurmanız gerekir. Ağ kurma işlemini burada adım adım anlatmaya çalışacağım.

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler Program Kurulum Turquaz Muhasebe İçindekiler İÇİNDEKİLER 1 1. TEK KULLANICI 2 2. AĞ KURULUMU 4 2.1 VERİTABANI SERVER KURULUMU 4 2.2 VERİTABANI SERVER AYARLARI 11 2.3 DATALARIN YÜKLENMESİ 11 2.4 İSTEMCİ

Detaylı

OTURUM AÇMA ADLARI. Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek.

OTURUM AÇMA ADLARI. Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek. Ms SQL Sunucu Düzeyinde Güvenlik Bölüm Veritabanı Yönetimi Yazar Mustafa ÖZEN Yayın Tarihi 04.03.2004 Okunma Sayısı 805 Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek. Hedefler Kimlik denetemini

Detaylı

Uzaktan Kurulum Kılavuzu

Uzaktan Kurulum Kılavuzu Uzaktan Kurulum Kılavuzu Uzak yönetim konsolu aracılığı ile ShadowProtect kurulumu ve yönetimi. Sürüm: 4.0+ Tarih: 30.03.2011 Copyright StorageCraft Technology Corporation 2008 Sayfa 1 / 10 ShadowProtect

Detaylı

VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri

VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri Bu belgede VMEET i bilgisayarınıza nasıl kuracağınız anlatılmaktadır. İçindekiler BİRTEL VMEET TÜRKÇE KURULUM... 2 1. Adım... 2 2. Adım... 2 3. Adım...

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 23 Haziran 2014 İçindekiler 3 İçindekiler...5 'e erişme...5 Posta kutuları...5

Detaylı

Windows 7. Windows 7 İşletim Sistemine Giriş. Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015 İÇERİK

Windows 7. Windows 7 İşletim Sistemine Giriş. Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015 İÇERİK İÇERİK 2 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Windows 7 ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK Giriş Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev çubuğu Başlat menüsü Pencere Yapısı Pencereler Arası Geçiş ve Boyutlandırma

Detaylı