ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ YAPIM KUŞAĞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ YAPIM KUŞAĞI"

Transkript

1 ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ YAPIM KUŞAĞI

2 Sizler " Üretiyorum" etkinliğinde gözlemlerinizi, yaşadıklarınızı dikkate alarak değiştirmeyi, geliştirmeyi düşündüğünüz durumları belirleyip ona uygun çözüm önerileri bulunacaksınız. Tasarımınızı gerçekleştirirken ürüne yönelik tasarım sürecini uygulayacaksınız.

3 Bu etkinlikte bireysel çalışma yapacaksınız.

4 Etkinliğe başlamadan önce; 6.SINIF YAPIM KUŞAĞI NASIL ÜRETELİM? etkinliğinde öğrendiğimiz tasarım sürecini hatırlayalım.

5 Sorunu Araştırma, Tanımlama ve Çözümünü Tartışma Tasarımın Genel Özeliklerini Belirleme Öneri Geliştirme TASARIM SÜRECİ Taslak Tasarım Önerisi Geliştirme Değerlendirme ve Test Etme Tasarım Önerisine Yönelik Araştırma yapım Tasarım Önerisini Geliştirme

6 Sorunu Araştırma, Tanımlama ve Çözümünü Tartışma Sizler, ürüne yönelik tasarım etkinliklerinde gözlemlerinizi, yaşadıklarınızı dikkate alarak değiştirmeyi, geliştirmeyi düşündüğünüz durumları listelediniz. Sorunu araştırmaya ve tanımlamaya yönelik ilk düşüncelerinizi geçmiş bilgi, gözlem ve deneyimlere dayalı olarak tartıştınız.

7 Tasarımın Genel Özeliklerini Belirleme Tasarımınızın hangi özelliklere sahip olması gerektiğini hazırladınız..

8 Taslak Tasarım Önerisi Geliştirme Tasarımınızın genel özelliklerinden yola çıkarak fazla ayrıntıya girmeden basit çizimler yoluyla tasarımınızı çizdiniz..

9 Tasarım Önerisine Yönelik Araştırma Taslağını çizip özelliklerini belirlediğiniz tasarımınızı gerçekleştirmeye yönelik araştırmalarda buldunuz. Bunun için benzer amaçlarla kullanılan ürünleri ve sistemleri incelediniz.

10 Tasarım Önerisini Geliştirme Yaptığınız araştırmalarınızı ve taslak çiziminizi bir araya getirdikten sonra, tasarımınızın nasıl bir şekilde olacağını belirlediniz.

11 Tasarımın Genel Özeliklerini Belirleme Tasarımınızın hangi özelliklere sahip olması gerektiğini hazırladınız.

12 yapım Bu aşamada tasarımınızın yapımında kullanacağınız araç ve gereçleri, yapım aşamalarını, maliyet hesabını yaptınız.

13 Değerlendirme ve Test Etme Ürünler üretim aşamasından sonra kullanıcılara ulaşmadan değerlendirmeye ve teste tutulurlar. Test etme,tasarımın yapım aşamalarında oluşabilecek eksikliklerin görülmesine yardımcı olur. Yaptığınız tasarımı test ettiniz.

14 Öneri Geliştirme Sizler değerlendirme ve test sonuçlarını dikkate alarak tasarımlarınıza yönelik değişiklik önerilerini nedenleriyle yazdınız. Değerlendirme sonuçlarını dikkate alarak tasarımlarınız için yapılması gerekli değişiklikleri belirlediniz.

15 Bireysel olarak yapacağınız bu etkinlikte de buna benzer tasarım sürecini yaşayacaksınız.

16 Tasarımınızı bulmadan önce sizlerle tasarımcıların yeni bir ürünü nasıl ortaya çıkardıklarını görelim.

17 Tasarımcılarımız bir firma için elektrikli yeni bir kahve cezvesi tasarlayacaklar.

18 Tasarımımızın adı: Eksen / Cezve Projesi Tasarım çalışması

19 Tasarımcılarımız önce tasarımının genel özelliklerini belirlerler.

20 GENEL ÖZELLİKLERİ * Özellikle evlerde kullanılması,

21 GENEL ÖZELLİKLERİ * 4 fincan kahve kapasiteli olması,

22 GENEL ÖZELLİKLERİ * İçeride kullanılacak rezistans, anahtar ve konektör gibi teknik parçalar ile ilgili kıstasların dikkate alınması, Bu projede amaçlanmıştır.

23 * İyi bir Türk Kahvesi cezvesinin nasıl olacağı ile ilgili kahve ustaları ile sohbetler yaptık. Kahve yaparken gözlemledik.

24 Türk kahvesi cezvesi ile ilgili bu güne kadar üretilmiş klasik ve yeni cezve örnekleri araştırılır.

25

26 * Tüm bu araştırma, gözlem ve sohbetler sonucunda geleneksel kahve cezvesi ile ilgili bazı saptamalarda bulunduk:

27 *Kahve cezvelerinde tabanın geniş olması eskiden mangalda köz üzerinde kahve yaparken daha dengeli durması için,

28 *Boğaz kısmının dar olmasının bol köpük için,

29 *Boğaz kısmından sonraki geniş bölümün kahvenin taşmasını kontrol edebilmek için,

30 Gaga kısmı kahvenin fincana akışı esnasında hem kontrollü dökülmesine, hem de köpüğü öldürmeden dökülmesine olanak sağlayacak şekilde tasarlandığını tespit ettik.

31 Araştırma ve gözlemlerden elde ettiğimiz bilgiler ve tespitler ışığında cezveye ait geleneksel biçimi çok fazla değiştirmeden, ancak bugüne ait detaylar ve malzemeler ve üretim yöntemleri ile bir cezve tasarımı yapılmasına karar verdik. Bu aşamadan sonra çok sayıda taslak çalışması yaptık.

32 Taslak çalışmalar

33

34 Bilgisayar ortamında parça tasarımları yapıldı. Parça tasarımlarının hemen ardından hızlı prototip yöntemleri kullanılarak cezvenin 1/1 çalışır prototipi hazırlandı. prototip : ilk örnek, ilk tip.

35

36 prototip

37 prototip

38 Ürünün parça tasarımı ve kalıp yapımı aşamalarında özellikle detaylara çok önem verildi. Yüzeylerin kusursuzluğu, dokusu, birleşme detaylarındaki hassasiyet, renkler ve malzemeler hem fonksiyon hem de estetik değerler göz önüne alınarak özenle seçildi ve uygulandı.

39

40

41 Yapılan prototip üzerinde cezve ile ilgili denemeler gerçekçi şekilde yapılarak nasıl çalıştığı gözlemlenerek parça tasarımlarında gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra yapım aşamasına geçildi.

42 Bir tasarımın nasıl meydana getirtildiğini gördük. TASARIM ve BULUŞ ne demektir. Birazda bunu inceleyelim

43 TASARIM ve BULUŞ

44 TASARIM Tasarım nesnelerin görünen biçimleridir. Yani herhangi bir ürüne baktığımızda fark ettiğimiz görüntüsüdür.

45

46

47 Sizler de yaptığınız çalışmaların tasarım olarak isimlendirilmesini istiyorsanız bu çalışmalarınız için yenilik, farklılık, var olanın dışında bir biçim kazandırmalısınız. Örneğin farklı bir şekilde sandalye imal etmek, var olan sandalye modellerinin dışında bir sandalye oluşturmak yalnızca tasarımdır. Çünkü bu çalışma ile yalnızca şekil değişmiştir. Sandalyenin asli fonksiyonu değişmemiştir.

48

49

50 BULUŞ Yeni ve farklı özellikli tasarımlar yapmaktır.

51 Var olan sorunlara yeni bir çözüm üretilmiş ise, geliştiren bu ürün, buluştur. Var olanın dışında çok farklı fonksiyonlara sahip, farklı bir sorunun çözümü için kullanılmış ise bu ürün yine buluş olarak isimlendirilebilir.

52

53

54

55

56

57

58 Yapım kuşağı etkinliklerinde buluş veya tasarım yapabilirsiniz.

59

60

61

62 Her tasarım ve buluşun düşünmekle başladığını unutmayınız.

63

64 Herkesin mutlaka her konuda bir düşüncesi vardır ve bunu daha önce edindiği bilgilerden yararlanarak ifade edebilir. Bu bağlamda sizler de buluş yapabilecek güçtesiniz.

65

66 Tasarım veya buluş yapmak için önce bir sorun veya ihtiyacı tespit etmeniz gerekmektedir.

67 Günlük hayatta kullandığımız bütün nesnelerin bir problemin çözümü için tasarlanarak üretildiğini unutmayınız. Örneğin sınıfımızdaki tahta, tebeşir, silgi, sıralar vb. eşyalar eğitim ortamında var olan sorunları çözmek ve ihtiyaçları karşılamak için tasarlanmışlardır.

68

69 Var olan bir sorun için öncelikle çözüm önerileri geliştirmek gerekir.

70 Bunun içinde bilimsel kaynaklardan araştırmalar yapılır.

71 Araştırma sonuçları derlenerek tasarıma aktarılır.

72 Tasarım düşüncesi kağıt üzerinde çizimle yada yazı ile ifade edilir. Tasarım, yapımı için gerekli ayrıntıları ifade edecek şekilde çizilerek projelendirilir.

73 Hazırlanan bu proje gerekli araç ve gereçler kullanılarak üretilir.

74 Ortaya çıkan üç boyutlu model veya ürün değerlendirilmek üzere test edilir.

75 Ürünün çıkış noktasındaki sorunu çözme ve ihtiyacı karşılama başarısı denenir.

76 Değerlendirme sonuçları dikkate alınarak ürün üzerinde gerekli görülen düzeltmeler yapılır ve tasarıma son şekli verilir.

77 Görüldüğü gibi bu kuşakta yapacağınız çalışmalar hiç de sizleri zorlayacak ölçekte değil.

78 Bu çalışmaları yapmak için çok özel yeteneklere sahip olmak gerekmiyor.

79 Var olan bir sorun veya ihtiyaca mutlaka herkesin bulacağı bir çözüm vardır.

80 Ancak bulunan çözümlerin bazıları basit, bazılar ise karmaşıktır.

81 Bu derste kaydettiğiniz gelişmeleri sınıfta arkadaşlarınızla paylaşacağınızı unutmayın ve yaşadığınız süreci tasarım günlüğünüze yazın.

82 AHMET BOZKUŞ TEKNOLOJİ VE TASARIM ÖĞRETMENİ

www.gelisenbeyin.net / gelişime dair ne varsa... 1

www.gelisenbeyin.net / gelişime dair ne varsa... 1 www.gelisenbeyin.net / gelişime dair ne varsa... 1 Sorunlar: Sorunu Araştırma-Tanımlama ve Çözümü Tartışma Olası Çözümler: Belirlenen Çözüm: N t: Bu formda ürüne yönelik tasarım etkinliklerinde ki gözlemlerinizi,

Detaylı

YAPIM KUŞAĞI ETKİNLİK FORMLARI

YAPIM KUŞAĞI ETKİNLİK FORMLARI YAPIM KUŞAĞI ETKİNLİK FORMLARI Öğrencilere Yapım kuşağında yer alan bireysel etkinlere geçmeden önce takip edecekleri tasarım süreci açıklanır. Tasarım sürecinde yer alan ifadeler ideal bir süreci öngörmektedir.

Detaylı

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS 0RTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7. SINIFLAR YILLIK PLANI ETKİNLİKLER / KONULAR AÇIKLAMALAR

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS 0RTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7. SINIFLAR YILLIK PLANI ETKİNLİKLER / KONULAR AÇIKLAMALAR KASIM EKİM EYLÜL HAFTA KUŞAK: DÜZEN KUŞAĞI ODAK NOKTASI : BİRİMDEN BÜTÜNE ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS 0RTAOKULU 1. Teknoloji ve Tasarım kavramlarını kavratmak 2.Teknoloji ve Tasarım Dersinin Genel Amaçlarını

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERS PLANI

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERS PLANI TEKNOLOJİ VE TASARIM DERS PLANI Konu Tasarım Odaklı Süreç Ne Öğrenilecek (Kazanım/kazanımlar) TT. 7. B. 1. 1. Tasarım sürecinin bir problem tanımlama ve çözüm önerme süreci olduğunu söyler. TT. 7. B. 1.

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum Burdur İl Koordinatörleri Bu ünitede öğrencilerin kendi belirleyeceği bir konuda özgün bir ürün veya eser tasarlamaları ve bu eseri sergilemeleri

Detaylı

Bu ünitede öğrencilerin kendi belirleyeceği bir konuda özgün bir ürün veya eser tasarlamaları ve bu eseri sergilemeleri amaçlanmaktadır. Özgün bir ürün veya eser tasarlamak için öncelikle tasarım sürecinin

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.B.1. Tasarım Odaklı Süreç Burdur İl Koordinatörleri Bu ünitede tasarım süreci ve tanıtımın, problem tanımlama, araştırma, planlama, oluşturma ve değerlendirme basamaklarından

Detaylı

32-İnovasyon sürecinde çalışma prensibini uygulayacak yeni bir yol veya ürün aramak için sorgulamalar

32-İnovasyon sürecinde çalışma prensibini uygulayacak yeni bir yol veya ürün aramak için sorgulamalar ADI; 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FATİH ORTAOKULU TEKNOLOJİ VE DERSİ 1.DÖNEM 1. GENEL DEĞERLENDİRME SINAVIDIR. SOYADI SINIF NO PUANI SOLDAN SAĞA 2-Akıllı tahtanın işletim sistemidir. 4-Döngüsel tasarım

Detaylı

MİMARİ ANLATIM TEKNİKLERİ Gr. 3

MİMARİ ANLATIM TEKNİKLERİ Gr. 3 YTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü MİMARİ ANLATIM TEKNİKLERİ Gr. 3 Dr. Polat DARÇIN 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DÜŞÜNME VE ANLATIM ARACI OLARAK SERBEST EL ÇİZİM ESKİZ: BİR GRAFİK DÜŞÜNME

Detaylı

Tasarım Nedir! Tasarlamak neden önemlidir! Yılmaz ÖZMEN, Dr.

Tasarım Nedir! Tasarlamak neden önemlidir! Yılmaz ÖZMEN, Dr. Tasarım Nedir! Tasarlamak neden önemlidir! Yılmaz ÖZMEN, Dr. Tasarlamak İnsan zekasının bilinen ilk eylemlerinden birisidir. Tasarım, en basit tanımı ile ; estetik ve rasyonel bir problem çözme sanatıdır.

Detaylı

DERS PLANI. : Öğrencinin renkli resim tekniklerini ayırt edebilmesi, kullanılan

DERS PLANI. : Öğrencinin renkli resim tekniklerini ayırt edebilmesi, kullanılan DERS PLANI Ders Sınıf Ders Süresi Konu Öğrenci Tanımı Amaçlar malzemeleri tanıması. : Görsel Sanatlar Dersi : 9.sınıf : 40+40 dakika : Renkli Resim Çalışmaları : 5 kız- 8 erkek öğrenci / Gelir Durumları

Detaylı

Sizlerde bu çalışmayı okurken elinize kağıt kalem cetvel ve gönye alarak adım adım işlemleri yapabilirsiniz.

Sizlerde bu çalışmayı okurken elinize kağıt kalem cetvel ve gönye alarak adım adım işlemleri yapabilirsiniz. Değerli arkadaşlar: 8.sınıflarda işleyeceğimiz 3. Boyutlu Tasarım konusunda programda konu bilgisayar destekli olarak belirtilmiştir. Ancak; gerek bu konunun teknik uzmanlık istemesi gerekse okullarda

Detaylı

TEKNOLOJİ ve TASARIM DERSİ 7. SINIF I. DÖNEM YAZILI-TEST SINAV ÇALIŞMA SORULARI

TEKNOLOJİ ve TASARIM DERSİ 7. SINIF I. DÖNEM YAZILI-TEST SINAV ÇALIŞMA SORULARI TEKNOLOJİ ve TASARIM DERSİ 7. SINIF I. DÖNEM YAZILI-TEST SINAV ÇALIŞMA SORULARI 1. İnsanların gereksinimlerine (ihtiyaçlarına) uygun yardımcı araç ve aletlerin yapılması veya üretilmesi için, gerekli olan

Detaylı

TEKNOLOJ İ VE TASARIM DERSİ ÖĞRENC İ ÜRÜN DOSYASI

TEKNOLOJ İ VE TASARIM DERSİ ÖĞRENC İ ÜRÜN DOSYASI TEKNOLOJ İ VE TASARIM DERSİ ÖĞRENC İ ÜRÜN DOSYASI ÖĞRENCİNİN ADI: SOYADI: SINIFI: 6/ OKUL NO: ÖĞRETMENİN ADI SOYADI: Kağıdın sınıf etkinlikleri için uygun malzeme olmasının nedenlerini sıralayınız. 1.

Detaylı

MODEL GELİŞTİRME DERSİ

MODEL GELİŞTİRME DERSİ MODEL GELİŞTİRME DERSİ Dersin Modülleri Model Araştırmaları Artistik Çizim Kazandırılan Yeterlikler Model araştırmaları yapmak Artistik çizim yapmak DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK / DAL DERSİN

Detaylı

STRÜKTÜR MEKANDA STRÜKTÜR ÇALIŞMALARI. Orta düzey

STRÜKTÜR MEKANDA STRÜKTÜR ÇALIŞMALARI. Orta düzey GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DERS PLANI DERS TEMEL TASARIM SINIF 10 - D ÜNİTE STRÜKTÜR KONU MEKANDA STRÜKTÜR ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİ TANIMLAMASI 16-17 yaş ortalamasında öğrenciler Genel olarak kumral ve açık

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI Eğitim Öğretim Yılı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI Eğitim Öğretim Yılı T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ BPU101 5 AKTS 1. yıl/1.yarıyıl

Detaylı

www.royalmobilya.com.tr

www.royalmobilya.com.tr www.royalmobilya.com.tr Royal Mobilya mükemmellik arayışında yeni bir adım daha atarak, MOBİLYA SEKTÖRÜNDE EN YETENEKLİ ve DENEYİMLİ EKİBİ BİR ARAYA GETİRDİ Tasarlanan her şeyin üretebileceği, en ileri

Detaylı

Prototipleme Lab I Workshoplar

Prototipleme Lab I Workshoplar Prototipleme Lab I Workshoplar İçindekiler Dijital 3B Dijital Modelleme Eğitimi Arduino Kodlama Eğitimi Hacking Toys Sanal Gerçeklik (VR) Eğitimi Fiziksel 3B Yazıcı ve 3B Basım Eğitimi CNC İşleme Eğitimi

Detaylı

TEKNOLOJİ 6. Sınıf Ders sayısı: 18

TEKNOLOJİ 6. Sınıf Ders sayısı: 18 TEKNOLOJİ 6. Sınıf Ders sayısı: 18 GİRİŞ 6. sınıf teknoloji dersi bu alanda önceden kazanılan bilgilerin devamı niteliğindedir. Bu derste nesnelerin grafiksel gösterimi, yapay malzemeler ve işlemleri,

Detaylı

ERKEK GİYSİ KALIPLARI DERSİ

ERKEK GİYSİ KALIPLARI DERSİ ERKEK GİYSİ KALIPLARI DERSİ Dersin Modülleri Erkek Eşofman Kalıbı Model Uygulamalı Erkek Gömleği Kalıbı Erkek Pantolon Kalıbı 1 Erkek Pantolon Kalıbı 2 Erkek Jean Pantolon Kalıbı Erkek Yelek Kalıbı Erkek

Detaylı

Her daim yenilikçi anlayış

Her daim yenilikçi anlayış Her daim yenilikçi anlayış KLEEMANN Design: hayata dair, hayatın içinden. Biz yalnızca asansör tasarlamıyoruz; işimizin her yönünü sürekli geliştiren bir tasarım anlayışının peşindeyiz. KLEEMANN Design,

Detaylı

Teknik Resime Giriş. Rıdvan YAKUT

Teknik Resime Giriş. Rıdvan YAKUT Teknik Resime Giriş Rıdvan YAKUT Ders İçeriği Teknik resmin amacı Çizgiler, ölçek Temel geometrik çizimler Görünüş çıkarma Ölçülendirme Kesit çıkarma Perspektif Makinenin Dili Teknik Resim Bir mühendisin,

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ HAZIRLAYAN İBRAHİM KELEŞ TEKNOLOJİ VE TASARIM ÖĞRETMENİ

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ HAZIRLAYAN İBRAHİM KELEŞ TEKNOLOJİ VE TASARIM ÖĞRETMENİ TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ HAZIRLAYAN İBRAHİM KELEŞ TEKNOLOJİ VE TASARIM ÖĞRETMENİ Belirlediğimiz problemin çözümüne yönelik çözüm öneriler yazalım. Taslak Çizim;Genel olarak daha bitmemiş bir işin

Detaylı

TEKNOLOJİ 6. Sınıf Ders sayısı: 18

TEKNOLOJİ 6. Sınıf Ders sayısı: 18 TEKNOLOJİ 6. Sınıf Ders sayısı: 18 GİRİŞ 6. sınıf teknoloji dersi bu alanda önceden kazanılan bilgilerin devamı niteliğindedir. Bu derste nesnelerin grafiksel gösterimi, yapay malzemeler ve işlemleri,

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM Dersine giriş.. 11.11.2013 1

TEKNOLOJİ VE TASARIM Dersine giriş.. 11.11.2013 1 TEKNOLOJİ VE TASARIM Dersine giriş.. 11.11.2013 1 Giriş Yaşamımızın tartışmasız en önemli gündemini teknolojik gelişmeler ve tasarım harikası ürünler oluşturuyor..bu sunu sizlere dersimizin amacı ve içeriğini

Detaylı

Programlama Nedir? Bir bilgisayar bilimcisi gibi düşünmek ve programlama ne demektir?

Programlama Nedir? Bir bilgisayar bilimcisi gibi düşünmek ve programlama ne demektir? 2.1.1. PROGRAMLAMA NEDIR? Programlama Nedir? Bir bilgisayar bilimcisi gibi düşünmek ve programlama ne demektir? Bu düşünme şekli matematiğin, mühendisliğin ve doğa bilimlerinin bazı özelliklerini birleştirmektedir.

Detaylı

Mobil Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Eğitimi

Mobil Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Eğitimi Mobil Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Eğitimi Kullanıcı Dostu Arayüzler Oluşturun www.userspots.com 1 Mobil Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Eğitimi Nedir? Mobil kullanılabilirlik ve kullanıcı

Detaylı

Öğretim Görevlisi Rıdvan Yakut TEKNİK RESİME GİRİŞ

Öğretim Görevlisi Rıdvan Yakut TEKNİK RESİME GİRİŞ Öğretim Görevlisi Rıdvan Yakut TEKNİK RESİME GİRİŞ Teknik Resim Nedir? Makine elemanlarının, yapıların ve en genel haliyle mühendislik ürünlerinin biçimini ve boyutlarını tarif etmekte kullanılan bir dildir.

Detaylı

TEKNOLOJ İ VE TASARIM DERSİ ÖĞRENC İ ÜRÜN DOSYASI

TEKNOLOJ İ VE TASARIM DERSİ ÖĞRENC İ ÜRÜN DOSYASI TEKNOLOJ İ VE TASARIM DERSİ ÖĞRENC İ ÜRÜN DOSYASI ÖĞRENCİNİN ADI: SOYADI: SINIFI: 7/ OKUL NO: ÖĞRETMEN: DÜZEN KUŞAĞI Tarih / /. ODAK NOKTASI:BİRİMDEN BÜTÜNE BİRİMDEN BÜTÜNE ETKİNLİĞİ Bildiğiniz geometrik

Detaylı

Jüri genel kriterleri aşağıdaki gibidir:

Jüri genel kriterleri aşağıdaki gibidir: ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN TÜBİTAK 4007 PROJESİ KAPSAMINDA BİLİM ŞENLİĞİ STEM MATERYALLERİ İLE PROJE YARIŞMASI YARIŞMANIN AMACI Öğrencilerin

Detaylı

REHBERLİK GRUP ETKİNLİKLERİ ETKİNLİK 1

REHBERLİK GRUP ETKİNLİKLERİ ETKİNLİK 1 Oyunun Adı: Ben Kimim? Amacı: Görsel algının gelişmesi Hedef kitle : 6-5 yaş REHBERLİK GRUP ETKİNLİKLERİ ETKİNLİK 1 Malzeme: Farklı tiplerde ve özelliklerde küçük oyuncaklar Kişi sayısı: 10-15 kişi. Oyunun

Detaylı

Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları

Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla Tasarım II GRT 208 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Tasarım Raporu. - Projemizde detaylı bir şekilde ulaşmak istediğimiz amaçların belirlenmesi,

Tasarım Raporu. - Projemizde detaylı bir şekilde ulaşmak istediğimiz amaçların belirlenmesi, Grup EHEM Tasarım Raporu Emre TÜRKER Hüseyin SERİN Eray KILIÇ Musa CÖCE Kısa Özet Tasarım Raporumuzda: - Projemizde detaylı bir şekilde ulaşmak istediğimiz amaçların belirlenmesi, - Projenin hedeflerinin

Detaylı

LİSE REHBERLİK SERVİSİ

LİSE REHBERLİK SERVİSİ LİSE REHBERLİK SERVİSİ Verimli Ders Çalışma Ders çalışma konusunda bir çoğunuz da çeşitli şikayetler vardır. Bir kısmınız ders çalışmaya başlamakta güçlük çekerken Bir kısmınız çalışma esnasında derse

Detaylı

FEN ÖĞRETİMİNDE LABORATUVAR YAKLAŞIMLARI. Burak Kağan Temiz (burak@gazi.edu.tr)

FEN ÖĞRETİMİNDE LABORATUVAR YAKLAŞIMLARI. Burak Kağan Temiz (burak@gazi.edu.tr) FEN ÖĞRETİMİNDE LABORATUVAR YAKLAŞIMLARI 1800 lerden günümüze Bilgi Bilginin Elde Ediliş Yöntemleri Demonstrasyon Bireysel Yapılan Deneyler Öğretmen Merkezli Öğrenci Merkezli Doğrulama (ispat) Keşfetme

Detaylı

SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları

SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları Yapıldı. Renk çalışmalarında; çocukların renk algısını geliştirmek amacıyla üç ana renk vererek ara

Detaylı

TEKNOLOJİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37

TEKNOLOJİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 TEKNOLOJİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 GİRİŞ Altıncı sınıf Teknoloji dersi önceki senelere ait bilgilerin devamı ve genişlemiş halidir. Teknoloji dersi, öğrencileri değişik tecrübe ve etkinliklerin

Detaylı

PROJE GÖREVİ BEKLENEN BECERİLER. Problem çözme Akıl yürütme İletişim İlişkilendirme Araştırma

PROJE GÖREVİ BEKLENEN BECERİLER. Problem çözme Akıl yürütme İletişim İlişkilendirme Araştırma Doğadaki Matematik Bu görevde sizden: Arılar ve hayvanlardaki matematiksel beceriler hakkında araştırma yapmanız, peteklerin hangi geometrik şekle benzediklerinin ve bu şeklin sağladığı avantajların araştırılması,

Detaylı

ÇELİK YAPI TEKNİK RESSAMI

ÇELİK YAPI TEKNİK RESSAMI TANIM Çelik yapıların tasarım ve plan, görünüş, kesitlerini, çelik yapı konstrüksiyon detaylarını, çelik prefabrik yapı plan, görünüş, kesitlerini, çelik uzay kafes sistemlerini, detaylarını çizen ve şantiyede

Detaylı

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı İç Mimarlık, fonksiyon, nitelik, estetik ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre doğru malzeme

Detaylı

BAŞARI VE İNOVASYON. (Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu) MEB Zirvedekilerle Buluşma Eğitim Programı Semineri

BAŞARI VE İNOVASYON. (Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu) MEB Zirvedekilerle Buluşma Eğitim Programı Semineri BAŞARI VE İNOVASYON (Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu) MEB Zirvedekilerle Buluşma Eğitim Programı Semineri 2 Seminerin amacı ve gerçek hayatla ilişkisi İnovasyon nedir? Genel anlamda inovasyon İnovasyonun

Detaylı

Ünite 1: İşyerinde Etkililik. Ünite 2: Liderlik Becerileri Geliştirme PEARSON İŞ PASAPORTU

Ünite 1: İşyerinde Etkililik. Ünite 2: Liderlik Becerileri Geliştirme PEARSON İŞ PASAPORTU PEARSON İŞ PASAPORTU Ünite 1: İşyerinde Etkililik 1 İşyerinde etkili davranış biçimlerinin anlaşılması 2 Etkili çalışma davranışlarının sergilenebilmesi 3 Kendi performansını değerlendirebilme 1.1 Çalışanların

Detaylı

DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS MATEMATİK-I FEB-111 1/ 1.YY 5+0+0 5 5 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE SATIŞ DERSİ

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE SATIŞ DERSİ MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE SATIŞ DERSİ Dersin Modülleri Satış Bilgisi Müşteri İlişkileri Kazandırılan Yeterlikler İyi bir satış elemanının ve satılacak ürünlerin özelliklerini tanıyacaktır. Müşterileri memnun

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders No : 0700000 : Pratik : 0 Kredi : ECTS : Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Dr. Ayhan KOÇBAY Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı

Dr. Ayhan KOÇBAY Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Dr. Ayhan KOÇBAY Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı (akocbay@dsi.gov.tr) GİRİŞ Su yapılarında meydana gelen sorunların en önemlileri; farklı oturmalar, şev duraylılığı, deprem, göl

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK TASARIMI & BİTİRME PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA YÖNERGESİ Fakülte Kurulu nun 01.07.2015 gün ve 40 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir.

Detaylı

Bu bölümü bitirdiğinizde

Bu bölümü bitirdiğinizde GÖRSEL TASARIM 1 Bu bölümü bitirdiğinizde Görsel tasarım öğelerinden çizgi, şekil, alan, boyut, doku, renk konuları hakkında bilgi sahibi olacak, Görsel tasarım ilkelerinden bütünlük, denge, vurgu, hizalama,

Detaylı

El Yapımı Oyuncak Müzesi

El Yapımı Oyuncak Müzesi El Yapımı Oyuncak Müzesi Betül Ünal, Gülşah Çelik, Mediha Biçer, Nihal Tank Tasarım Belgesi BBY 370 Müzelerde Bilgi Yönetimi 26/03/2016 Öz Bu belgede kuracağımız El Yapımı Oyuncak Müzesi nin sitesine ait

Detaylı

İLLÜSTRASYON KİTAP KAPAĞI RESİMLEME KİTAP KAPAĞI İLLÜSTRASYONU. 15 Kız Orta düzey

İLLÜSTRASYON KİTAP KAPAĞI RESİMLEME KİTAP KAPAĞI İLLÜSTRASYONU. 15 Kız Orta düzey GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DERS PLANI DERS SINIF ÜNİTE KONU ÖĞRENCİ TANIMLAMASI SINIF SAYISI CİNSİYET AİLE DURUMU AMAÇLAR HEDEF VE DAVRANIŞLAR DERS İÇERİĞİ VE SÜREÇ ÖĞRETME-ÖĞRENME - YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

Detaylı

Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri

Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri Çelik tasarımı ve detay çizimleri, her projede değişik ve projeye özel yapısal detay çözümleri üretmeyi gerektirir. Otomatik bağlantılar ve modelleme

Detaylı

Merhaba Arkadaşlar; Bizim okul(bergama Anadolu Öğretmen Lisesi) bu sene teftiş geçirdi. Ben aşağıdaki tebliğler dergisine göre seçmeli matematik

Merhaba Arkadaşlar; Bizim okul(bergama Anadolu Öğretmen Lisesi) bu sene teftiş geçirdi. Ben aşağıdaki tebliğler dergisine göre seçmeli matematik Merhaba Arkadaşlar; Bizim okul(bergama Anadolu Öğretmen Lisesi) bu sene teftiş geçirdi. Ben aşağıdaki tebliğler dergisine göre seçmeli matematik yıllık planını hazırladım. (Anlamsız ama yönetmeliklere

Detaylı

Her güzelin bir kusuru var

Her güzelin bir kusuru var Her güzelin bir kusuru var Posted date: Ekim 30, 2012 Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bu yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali kapsamında hazırladığı Her güzelin bir kusuru var

Detaylı

ALİ KAYA ORTAOKULU Matematik Zümre Öğretmnleri

ALİ KAYA ORTAOKULU Matematik Zümre Öğretmnleri Sevgili Öğrenciler, Proje g örevlerinden sadece birini seçerek görevinizi tamamlayıp zamanında teslim etmenizi bekliyoruz.projeleriniz en son sayfada bulunan dereceli puanlama ölçeğine göre değerlendirileceği

Detaylı

Ankara El Yapımı Oyuncak Müzesi

Ankara El Yapımı Oyuncak Müzesi Ankara El Yapımı Oyuncak Müzesi Betül Ünal, Gülşah Çelik, Mediha Biçer, Nihal Tank Analiz Belgesi BBY 370 Müzelerde Bilgi Yönetimi Dersi 9 Mart 2016 Öz Analiz belgesi kapsamında projemizin tanımı, gerçekleştirdiğimiz

Detaylı

ANAOKULU 5 YAŞ 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 5 YAŞ 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 5 YAŞ 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Dünyanın İşleyişi Doğa ve kanunları hakkında sorgulama (fiziksel ve biyolojik) doğa ile

Detaylı

TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ TANITIM VE PAZARLAMA

TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ TANITIM VE PAZARLAMA TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ TANITIM VE PAZARLAMA Yapılacak Çalışmalar Proje Çalışması Tamamlandıktan Sonra Marka Amblem ve Logo Ambalaj Slogan ve Reklam Çalışmaları yapılacaktır. MARKA, AMBLEM ve LOGO Marka

Detaylı

Bilimin üretim, hizmet, ulaşım vb. Pratik alanlardaki sorunlara uygulanmasıdır. (Alkan, 1987)

Bilimin üretim, hizmet, ulaşım vb. Pratik alanlardaki sorunlara uygulanmasıdır. (Alkan, 1987) Bilimin üretim, hizmet, ulaşım vb. Pratik alanlardaki sorunlara uygulanmasıdır. (Alkan, 1987) İnsanın bilimi kullanarak doğaya üstünlük kurmak için tasarladığı rasyonel bir disiplindir.(simon, 1983) İnsanların

Detaylı

ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMCISI

ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMCISI ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMCISI TANIM Endüstride üretilecek bir eşyanın, bir nesnenin şeklini, işlevsel özelliklerini, yapılacağı malzemeyi, renk, doku ve grafik düzenlemelerini görsel bir şekilde tasarlayan

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSİ. Bir makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir; - Tasarlama - Üretim yönetimlerini geliştirme - Üretimi planlama ve uygulama

MAKİNE MÜHENDİSİ. Bir makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir; - Tasarlama - Üretim yönetimlerini geliştirme - Üretimi planlama ve uygulama TANIM Her türlü mekanik sistemin, makinenin, makine elemanlarının belirli kriterler çerçevesinde tasarımını yapan, geliştiren, üretimini planlayan, üretim teknolojilerini geliştiren, sistemler arası ilişki

Detaylı

Tasarım Psikolojisi (GRT 312) Ders Detayları

Tasarım Psikolojisi (GRT 312) Ders Detayları Tasarım Psikolojisi (GRT 312) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tasarım Psikolojisi GRT 312 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Öğretim Stratejileri. Öğretim Yöntemleri. Öğretim Teknikleri

Öğretim Stratejileri. Öğretim Yöntemleri. Öğretim Teknikleri Öğretim Stratejileri Öğretim Yöntemleri Öğretim Teknikleri ÖĞRETİM STRATEJİLERİ 1. Sunuş yoluyla öğretim (David AUSUBEL) 2. Buluş yoluyla öğretim (Jerome BRUNER) 3. Araştırma-inceleme yoluyla öğretim (John

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. IV Türkçe Zorunlu Ders. Haftalık. Ders. Okul Eğitimi Süresi. Saati

DERS BİLGİ FORMU. IV Türkçe Zorunlu Ders. Haftalık. Ders. Okul Eğitimi Süresi. Saati DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI I BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ

Detaylı

ÜÇ BOYUTLU ÖLÇÜM VE ANALİZ SİSTEMİ. www.promodsoftware.com.tr promod@promodsoftware.com.tr

ÜÇ BOYUTLU ÖLÇÜM VE ANALİZ SİSTEMİ. www.promodsoftware.com.tr promod@promodsoftware.com.tr ÜÇ BOYUTLU ÖLÇÜM VE ANALİZ SİSTEMİ PROKLT ÜÇ BOYUTLU ÖLÇÜM VE ANALİZ SİSTEMİ ProKLT, üç boyutlu ölçüm gereksinimleri için üretilen bir yazılım-donanım çözümüdür. ProKLT, incelenen cisme dokunmaksızın,

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi imarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi Dersin Adı imari Proje 3 DERS TANI BİLGİLERİ Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi I 311 4

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL 26-30 EYLÜL (2. Hafta) olarak programda EYLÜL 9-23 EYLÜL (. Hafta) olarak programda 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU. Çeşitli sanat alanlarının şarkı, türkü, şiir, öykü, masal, anı, efsane gibi

Detaylı

Eğitimde Materyal Tasarımı ve Kullanımı

Eğitimde Materyal Tasarımı ve Kullanımı Eğitimde Materyal Tasarımı ve Kullanımı M A T E R Y A L T Ü R L E R İ D R. M. B E T Ü L Y I L M A Z Neden materyal? Çoklu öğrenme ortamı sağlar. Öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı

Detaylı

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız.

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler ürününe E-Fatura uygulaması çözümleri eklenmiştir. E-fatura uygulama çözümü 2 aşamada tamamlanmaktadır. 1. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler yazılımında

Detaylı

UNIVERSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ

UNIVERSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ UNIVERSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) Sistemleri Arasındaki Temel Farklar Universal Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. 2010. Tüm hakları saklıdır.

Detaylı

MHN 113 Mühendislik Çizimi 2

MHN 113 Mühendislik Çizimi 2 2. BÖLÜM ÇİZGİLER MHN 113 Mühendislik Çizimi 2 2. ÇİZGİLER 2.1. Çizgi Tipleri ve Uygulamaları Doğru ve eğri şeklinde, kesik veya sürekli herhangi bir şekildeki bir başlangıç noktasını bir bitiş (son) noktası

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Aytekin ERDEM Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu

Yrd.Doç.Dr. Aytekin ERDEM Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu FE EĞĐTĐMĐ DE PROJE TABA LI ÖĞRE ME Yrd.Doç.Dr. Aytekin ERDEM Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu PROJE TABA LI ÖĞRE MEDE KAVRAMLAR Proje: Tasarı ya da tasarı geliştirme Taban: Temel, temel ilke,

Detaylı

Uzayda Türkler Var Atölyesi

Uzayda Türkler Var Atölyesi Uzayda Türkler Var Atölyesi Uzayda Türkler Var Projesi Nedir? Uzayda Türkler Var Projesi, 8-14 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanmış olan tasarım odaklı düşünebilme ve sorun çözme becerisini geliştirme

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU 2. MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA HARİTA VE KADASTRO 1. DÖNEM Türkçe DÖNEMİ DERSİN DİLİ. Seçmeli. Ders DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR

DERS BİLGİ FORMU 2. MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA HARİTA VE KADASTRO 1. DÖNEM Türkçe DÖNEMİ DERSİN DİLİ. Seçmeli. Ders DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI) DERS BİLGİ

Detaylı

BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI

BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI ISS EYLÜL BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI 2 YA AR Ü ERS TES M MARLIK FAKÜLTES MIMARLIK E E RE TASARIMI B LÜMÜ 3 Y M O AT LA B B B BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için

Detaylı

Carpet Designer hali dünyasi için ideal çözüm...

Carpet Designer hali dünyasi için ideal çözüm... Carpet Designer, Tüm Halı ve kilim üreticilerinin taleplerine cevap verecek özelliklerde en avantajlı seçenekleri ile çözüm sunan bir Halı Desen Tasarım ve Üretim Yazılımıdır. Bu Yazılım esnek ve oldukça

Detaylı

HAFTA-2 Norm Yazı Çizgi Tipleri ve Kullanım Yerleri Yıliçi Ödev Bilgileri AutoCad e Genel Bakış Tarihçe Diğer CAD yazılımları AutoCAD Menüleri

HAFTA-2 Norm Yazı Çizgi Tipleri ve Kullanım Yerleri Yıliçi Ödev Bilgileri AutoCad e Genel Bakış Tarihçe Diğer CAD yazılımları AutoCAD Menüleri HAFTA-2 Norm Yazı Çizgi Tipleri ve Kullanım Yerleri Yıliçi Ödev Bilgileri AutoCad e Genel Bakış Tarihçe Diğer CAD yazılımları AutoCAD Menüleri AutoCAD ile iletişim Çizimlerde Boyut Kavramı 0/09 2. Hafta

Detaylı

FEN BİLİMLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (3, 4, 5, 6, 7 VE 8. SıNıF) TANITIMI. Öğretim Programı Tanıtım Sunusu

FEN BİLİMLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (3, 4, 5, 6, 7 VE 8. SıNıF) TANITIMI. Öğretim Programı Tanıtım Sunusu FEN BİLİMLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (3, 4, 5, 6, 7 VE 8. SıNıF) TANITIMI Öğretim Programı Tanıtım Sunusu Sununun İçeriği Programın Yapısı Ünite, Kazanım Sayı ve Süre Tablosu Fen Bilimleri Dersi Öğretim

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

Desen II (GRT 104) Ders Detayları

Desen II (GRT 104) Ders Detayları Desen II (GRT 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Desen II GRT 104 Bahar 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Desen 1 Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Autodesk Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014 ü Keşfedin.

Autodesk Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014 ü Keşfedin. AutoCAD Product Factory Plant Design Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014 ü Keşfedin. Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014, daha iyi iş akışları, proje bilgilerine kolay ulaşım ve geliştirilmiş işbirliği için

Detaylı

Araştırmada Evren ve Örnekleme

Araştırmada Evren ve Örnekleme 6. Bölüm Araştırmada Evren ve Örnekleme 1 İçerik Örnekleme Teorisinin Temel Kavramları Örnekleme Yapmayı Gerekli Kılan Nedenler Örnekleme Süreci Örnekleme Yöntemleri 2 1 Giriş Araştırma sonuçlarının geçerli,

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS PROGRAMLAMA BG-213 2/1 2+0+2 2+1 5 Dersin Dili : TÜRKÇE Dersin Seviyesi : LİSANS

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Girişimcilik Ar-ge ve İnovasyon BIL447 7 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli

Detaylı

KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan

KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan USTALARA SAYGI-ANMA SOKAK AÇILIŞI F.DOSTOYEVSKİ SÖYLEŞİ / DİNLETİ - İMZA ATAOL BEHRAMOĞLU

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ DÜZ ÖRME SÜVETER KALIPLARI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ DÜZ ÖRME SÜVETER KALIPLARI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ DÜZ ÖRME SÜVETER KALIPLARI ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları

Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Grafik Tasarımında Desen I GRT111 Güz 2 2 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Üniversite Senatosunun 263 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir.

Üniversite Senatosunun 263 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir. Üniversite Senatosunun 263 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir. Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesindeki bütün programlarda okutulan

Detaylı

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Teknik Resime Giriş

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Teknik Resime Giriş TEKNİK RESİM 2010 Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi Teknik Resime Giriş 2/37 Teknik Resime Giriş Teknik Resime Giriş Teknik Resim Nedir? Tasarı Geometri Tarihçesi Bilgisayar Destekli

Detaylı

Yavaş Kapanma / Kolay Açılma

Yavaş Kapanma / Kolay Açılma ÇEKMECE SİSTEMLERİ Stil ve Konfor Modern mobilya dünyasının dekorasyona katacağı farklılık, yaratıcı vizyonla tasarlanmış fonksiyonlardır. SAMET, sahip olduğu tecrübe ve yüksek teknoloji olanaklarını SAMET

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

ROBOTİK KODLAMA ELEKTRONİK ve 3B TASARIM EĞİTİMİ

ROBOTİK KODLAMA ELEKTRONİK ve 3B TASARIM EĞİTİMİ ROBOTİK KODLAMA ELEKTRONİK ve 3B TASARIM EĞİTİMİ Eğitim Programı 1. Genel Koşullar - Atölyeler 7-15 yaş aralığındaki katılımcılar ile en fazla 15 kişilik gruplar halinde - Atölyeler Makine Mühendisleri

Detaylı

Tasarım Sürecinin Yapılandırılması. Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan Gazi Üniversitesi Endüstriyel Teknoloji Eğitimi Bölümü

Tasarım Sürecinin Yapılandırılması. Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan Gazi Üniversitesi Endüstriyel Teknoloji Eğitimi Bölümü Tasarım Sürecinin Yapılandırılması Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan Gazi Üniversitesi Endüstriyel Teknoloji Eğitimi Bölümü Tasarım Süreci (Müfredatta belirtilen) Pazarlanabilir Hâle Getirme Sorunu Araştırma,

Detaylı

BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN

BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ TEKNOPARK A.Ş YTÜ TEKNOPARK BİLGİ FORMU Bu formu, YTÜ- TEKNOPARK bünyesinde oluşturmayı düşündüğünüz birim için doldurunuz.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GRAFİK VE FOTOĞRAF STRÜKTÜR

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GRAFİK VE FOTOĞRAF STRÜKTÜR T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GRAFİK VE FOTOĞRAF STRÜKTÜR ANKARA, 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller; Talim

Detaylı

üçleminde tedarikçiniz olmak isteriz.

üçleminde tedarikçiniz olmak isteriz. www.patrol.com.tr üçleminde tedarikçiniz olmak isteriz. Ürünlerinizin tanıtım ve pazarlamasında tüm Matbaa işlerinizin tasarım ve uygulamasını yaparak, fotoğraf çekimleri, renk ayrımı, grafikten baskılı

Detaylı

Başlangıç: 3 Temmuz ROBOTİK KODLAMA ELEKTRONİK ve 3B TASARIM EĞİTİMİ

Başlangıç: 3 Temmuz ROBOTİK KODLAMA ELEKTRONİK ve 3B TASARIM EĞİTİMİ Başlangıç: 3 Temmuz 2018 ROBOTİK KODLAMA ELEKTRONİK ve 3B TASARIM EĞİTİMİ Eğitim Programı 1. Genel Koşullar - Atölyeler 7-15 yaş aralığındaki katılımcılar ile en fazla 15 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecektir.

Detaylı

PROBLEM ÇÖZME BASAMAKLARI ve YARATICI DÜŞÜNME

PROBLEM ÇÖZME BASAMAKLARI ve YARATICI DÜŞÜNME PROBLEM ÇÖZME BASAMAKLARI ve YARATICI DÜŞÜNME Problem Nedir? Çözülmesi gereken mesele, soru, sorun veya aşılması gereken engel. Organizmanın karşılaştığı her türlü güçlük. Tek boyutlu veya çok boyutlu

Detaylı